Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016


Άνθρωποι είμαστε και κιλά παίρνουμε… Και καλά, αν τα κιλά τα πάρει μία κοινή θνητή, που δεν εμφανίζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σαν γεγονός θα περάσει απλά αδιάφορο, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τις διάσημες ηθοποιούς.

Καθότι εκτός από το ταλέντο πουλάνε και την εμφάνισή τους, κάτι που σημαίνει ότι κάνουν αρκετή προσπάθεια προκειμένου να διατηρούνται σε φόρμα.

Βέβαια, στην περίπτωση της Jennie Garth δεν συμβαίνει αυτό, μιας και η star του Beverly Hills 90210,εμφανίστηκε με αρκετά παραπανίσια κιλά, προκαλώντας απορία.

Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς τη σημερινή της εικόνα, με αυτή του 2010, όταν και πάλι είχε σχολιαστεί -αυτή τη φορά για μεγάλη απώλεια κιλών- καταλαβαίνει κανείς, ότι η ψυχολογία σίγουρα επηρεάζει και τις διατροφικές της συνήθειες.



ΠΗΓΗ: queen.gr

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, που δίνει τη δυνατότητα να συνδέονται οι μαθητές του σχολείου με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, δημιούργησε η μαθήτρια της Β΄τάξης του Γυμνασίου Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου Δανάη Σαββίδη.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να προσφέρει ενημέρωση για τα νέα του σχολείου, εκπαιδευτικό υλικό, τραγούδια, μετεωρολογική πρόγνωση και για να συνδέει τους συμμετέχοντες μέσω του κοινωνικού τοίχου (social wall).

Αξιολογήθηκε από 5 αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες ως απολύτως ασφαλής και κατάλληλη για εφήβους ηλικίας από 12 ετών και πάνω και αυτή τη στιγμή υπάρχει ως διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή σε όλες τις android και iOS συσκευές, στο app market και στο διαδίκτυο.

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα η εφαρμογή συνάδει απόλυτα με το προφίλ και τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που διαθέτει το Γυμνάσιο Γαζίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Επισημαίνεται ότι, το γυμνάσιο Γαζίου αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet) και συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety, μέσω του οποίου κατόπιν αξιολόγησης απέκτησε από τις 7 Ιανουαρίου 2016 τη χρυσή πιστοποίηση eSafety label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας).

Την προσπάθεια της μαθήτριας Δανάης Σαββίδη χαρακτήρισε ως λαμπρό παράδειγμα - απάντηση στη μιζέρια που επικρατεί στη χώρα ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Δημοσθένης Μαράκης.

«Ως σύλλογος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, το παράδειγμα της μαθήτριας να ακολουθήσουν και άλλοι συμμαθητές της. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου, αναζητούμε τρόπους που θα συνδέσουν εκπαίδευση και παραγωγική διαδικασία, για την προώθηση τέτοιων ιδεών» ανέφερε ο κ. Μαράκης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για εμάς που μείναμε πίσω δεν μένει παρά να βάζουμε cd για ν' ακούμε τα τραγούδια του, ίσως ένα dvd για μια παλιά συναυλία του, άντε και να ξεφυλλίσουμε ένα βιβλίο με ποιήματά του. Ο Λέοναρντ Κοέν, ο «πρίγκηπας της μελαγχολίας» έχει φύγει.

Α, ναι, και να βλέπουμε παλιές φωτογραφίες. Οι άχαρες στιγμές που αναδιατάσσουμε τις αναμνήσεις μας.

Φωτογραφίες, λοιπόν. Παλιές. Πολύ παλιές. Από τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Το Vintage Everyday («ξαναφέρνει μελαγχολία κι αναμνήσεις» λέει δίπλα στο λογότυπο) προσφέρει είκοσι φωτογραφίες του θρυλικού τραγουδοποιού.

Με πρώτη, τη φωτογραφία που ανεβαίνει με γαϊδουράκι, πίσω από την πρώτη μούσα του, την Marianne Ihlen - αυτήν «αποχαιρέτησε» λίγους μήνες πριν από την οριστική αναχώρησή του - σε ανηφοριά στην Ύδρα. Φωτογραφία του Οκτωβρίου του 1960. Ένα μήνα πριν είχε αγοράσει σπίτι στο νησί για 1.500 δολάρια.
ΥΓ. Θα θυμόμαστε και κάποιες κουβέντες του. «Τι θα ήταν το πιο κατάλληλο να πει ένα αγόρι σε ένα κορίτσι μετά από σεξ;» τον ρώτησαν πριν από χρόνια, στην Νέα Υόρκη. «Ευχαριστώ» ήταν η απάντηση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές «βιβλικής καταστροφής» γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει δύο νεκρούς, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νησιωτική χώρα, τη νύχτα της Κυριακής, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν’ αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Νήσου, της Νέας Ζηλανδίας.
Οι δρόμοι προς την πόλη έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.
Η Καϊκούρα αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών.
Το οικονομικό ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό, αναμένεται ότι «θα είναι τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού της χώρας.

Το Facebook θα κάνει περισσότερα προκειμένου να εξαλειφθούν οι ψευδείς ειδήσεις από την πλατφόρμα του, δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ορισμένες ψευδείς ειδήσεις που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ συνέβαλαν ώστε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως ευελπιστεί «σύντομα» να είναι σε θέση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να σταματήσει η ανάρτηση ειδήσεων που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».
«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ζούκεργμπεργκ τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ψευδείς ειδήσεις «να άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».
Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις».
«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κοινότητά μας να επισημαίνει τις φάρσες και τις ψευδείς ειδήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε κάνει πρόοδο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία».

Το περιστατικό προβλήθηκε στο CCTV και είναι εμφανής η έκπληξη του πελάτη ο οποίος μπροστά από ΑΤΜ στην Μαλαισία δεν προλαβαίνει να… μαζεύει τα χαρτονομίσματα που αυτό του χαρίζει.
Συγκεκριμένα ο τυχερός πελάτης αφού τελείωσε την δικιά του ανάληψη, και μόλις έβαλε το πορτοφόλι στην τσέπη, ακριβώς λίγο πριν φύγει το μηχάνημα αυτό άρχισε να… “ξερνάει” χαρτονομίσματα.
Τελικά, αφού έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω του ο τυχερός πελάτης πήρε τα χαρτονομίσματα από το έδαφος και έγινε καπνός, πλουσιότερος κατά 2.000 ευρώ, όση ήταν η αξία των χαρτονομισμάτων που του χάρισε το ΑΤΜ.
Πάντως ενδιαφέρον έχει να γίνει κάποια στιγμή γνωστό αν τα χρήματα βγήκαν από τα ταμεία της τράπεζας ή από τον δικό του λογαριασμό.
πηγή: newmoney.gr

Δεν είναι λίγες οι διασημότητες του Χόλιγουντ που εξέφρασαν και εκφράζουν την αντίθεσή τους, με δηλώσεις τους ή με αναρτήσεις στα social media, για την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
Αν θα έπρεπε, ωστόσο, να ξεχωρίσουμε μόνο μία αντίδραση, η οποία ενδεχομένως εκφράζει όχι μόνο το πώς ένιωσαν οι ψηφοφόροι της Χίλαρι Κλίντον, αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη, αυτή θα ήταν της Γιόκο Όνο.
Εν αντιθέσει με τους περισσότερους, οι οποίοι, μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, έγραψαν κατά της εκλογής Τραμπ, η άλλοτε σύντροφος του Τζον Λένον αποφάσισε να… τσιρίξει -ή να ουρλιάξει ή να σκούξει, πείτε το όπως θέλετε.
Η χαρακτηριστική κραυγή της ήταν αρκετή, για να δηλώσει την αντίδρασή της στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Ακούστε την παρακάτω:

Δεν… αντέχετε τη χώρα στην οποία ζείτε και ψάχνετε μανιωδώς μέρος για να μεταναστεύσετε; Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μόλις δημοσιοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό με τις χώρες που παρουσιάζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη για το 2016.
Για την κατάρτιση της λίστας αυτής, οι αναλυτές του ΟΟΣΑ μελέτησαν συνολικά 34 χώρες του πλανήτη ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και δη, τις επαγγελματικές ευκαιρίες, την ισορροπία επαγγελματικής – προσωπικής ζωής, τον χρηματοοικονομικό πλούτο, την ασφάλεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οι χώρες που πρωτοστατούν στην περίφημη λίστα του ΟΟΣΑ είναι οι εξής:
Ολλανδία
Η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εκπαιδευτικών ευκαιριών στον πλανήτη. Οι επιδόσεις των Ολλανδών μαθητών σε μαθηματικά, φυσική και μια σειρά από άλλα μαθήματα κινούνται υψηλότερα του διεθνούς μέσου όρου.
Ισλανδία
Η Ισλανδία έχει δείκτη ανεργίας μόλις 0,7% (πρόκειται για ανέργους ενός χρόνου ή λίγο περισσότερο), την ώρα που ο μέσος όρος ανεργίας των χωρών του ΟΟΣΑ κυμαίνεται στο 2,6%.
ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όρους πλούτου, εισοδήματος, καθώς και αγοράς ακινήτων. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 41.071 δολάρια ετησίως.
Φινλανδία
Μόλις το 4% των Φινλανδών εργάζεται πάρα πολλές ώρες, όταν το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 13%.
Νέα Ζηλανδία
Ξεχωρίζει γιατί η βασική της προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
Σουηδία
Οι Σουηδοί διατηρούν πολύ καλή σχέση με την κυβέρνησή τους. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη στη χώρα, το 83% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης.
Καναδάς
Πρόκειται για μια χώρα που ξεχωρίζει σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων. Είναι μια αγορά που ο καθένας μπορεί να προσεγγίσει.
Ελβετία
Ο δείκτης ανεργίας στην Ελβετία δεν ξεπερνά το 3,1% και είναι ένας από τους χαμηλότερους στον κόσμο.
Δανία
Η Δανία ξεχωρίζει γιατί διαθέτει εξαιρετικό θεσμικό πλαίσιο, σε ό,τι αφορά τις διακοπές των εργαζομένων, οι οποίες ανέρχονται σε πέντε εβδομάδες ετησίως. Πρόκειται για διακοπές μετ’ αποδοχών.
Aυστραλία
Οι Αυστραλοί διατηρούν πολύ υψηλό το αίσθημα της κοινότητας. Το 95% εξ αυτών δηλώνει πως έχει πάντα κάποιο άτομο να βασιστεί.
Νορβηγία
Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον κόσμο από εκείνες στη Νορβηγία. Οι Νορβηγοί εργάζονται με υψηλές, κατά κόρον αποδοχές, ενώ ο μέσος όρος ζωής αγγίζει τα 82 έτη.
Κακαβιά: Συνέλαβαν δύο υπαλλήλους του αλβανικού ΥΠΕΞ -Είχαν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας
Δύο οδηγούς του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές καθώς μετέφεραν στην χώρα μας προπαγανδιστικό υλικό, από βιβλία μέχρι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κρατικοί υπάλληλοι Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, συνελήφθησαν στην Κακαβιά, μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο.
Εκεί εντοπίστηκε πλήθος υλικού, βιβλία, χάρτες και άλλα φυλλάδια, τα περισσότερα στην Αλβανική γλώσσα.
Το υλικό αυτό θεωρήθηκε προπαγανδιστικό και κατασχέθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ελεγχθεί ως προς το σύνολό του από τις ελληνικές υπηρεσίες.
Οι δύο οδηγοί του ΥΠΕΞ οδηγήθηκαν στα Γιάννινα και ήδη απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, από τον οποίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν εκτενή δημοσιότητα στο θέμα αυτό και υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη όξυνση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.
Να σημειωθεί πάντως ότι τον περασμένο Αύγουστο οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές, απαγόρευσαν στην Κακαβιά, την είσοδο στην χώρα, ενός ακραίου Αλβανού, ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάσει βιβλίο στα Γιάννινα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά οι δύο οδηγοί του Αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το έντυπο υλικό που μετέφεραν στην Πρεσβεία τους στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές.
Πηγή: epiruspost.gr


Όλοι οι θαυμαστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής αλλά και κινηματογραφικής σειράς «Sex and the City» ετοιμαστείτε.

Η αγαπημένη σας γυναικοπαρέα επιστρέφει.

Αυτή τη φορά όμως, όπως όλα δείχνουν, όχι με τον «βασικό κορμό» της σειράς, αλλά ως ένα παρακλάδι της.

Η 60χρονη Κιμ Κατράλ (Σαμάνθα Τζόουνς) όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται πολύ κοντά στους θαυμαστές της σειράς και όλοι ήθελαν να δουν ένα spin-off (τι προηγήθηκε από την αρχική σειρά) στο οποίο το κύριο πρόσωπο θα ήταν η αγαπημένη Σαμάνθα.

Και η ελπίδα ήρθε από την Κιμ μέσω του Twitter της όπου έγραψε: «Είμαι απίστευτα κολακευμένη και συγκινημένη. Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω, όλα πάνω μου γελάνε».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Hollywoodlife» ότι στη νέα σειρά θα μπορούσαμε να δούμε και τις άλλες τρεις συμπρωταγωνίστριες της Κιμ, την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, την Κρίστιν Ντέιβις και την Σύνθια Νίξον.

Παρότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ θα προχωρήσει στην παραγωγή της σειράς ήδη η ιδέα έχει αγκαλιαστεί από τα εκατομμύρια των θαυμαστών του Sex and the City, οι οποίοι ανυπομονούν να δουν την Κάρι, την Μιράντα, την Σάρλοτ και την Σαμάνθα σε νέες περιπέτειες καθώς η τελευταία φορά που η τρελή γυναικοπαρέα συνυπήρξε ήταν το 2010 όταν πρωταγωνίστησαν στην δεύτερη κινηματογραφική ταινία του «Sex and the City».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιλοτικό πρόγραμμα μεν, αλλά έχει τα οφέλη του. Επαρχία του Καναδά σκοπεύει να εφαρμόσει πρόγραμμα για τη μείωση της φτώχειας, δίνοντας 1.320 δολάρια το μήνα σε κάθε πολίτη.
Για να μην ψάχνεστε για που να κλείσετε εισιτήρια, σύμφωνα με τον Independent η επαρχία αυτή είναι το Οντάριο και η επαρχιακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι διεξάγει δημόσια διαβούλευση για το έργο συνολικού ύψους 25 εκατ. δολαρίων για τους επόμενους δύο μήνες, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις πληρωμές από την κοινωνική πρόνοια για τα άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών.

500 δολάρια παραπάνω στα άτομα με αναπηρίες

Οι άνθρωποι με αναπηρίες θα λαμβάνουν 500 δολάρια παραπάνω σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα άτομα δε που κερδίζουν λιγότερα από 22.000 δολάρια το χρόνο, θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται τόσο ώστε να φτάσουν το όριο αυτό.
Η έκθεση για το πιλοτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε από τον Συντηρητικό πρώην γερουσιαστή Hugh Segal, ο οποίος πρότεινε το σχέδιο να δοκιμαστεί σε τρεις περιοχές: στα βόρεια, τα νότια και μεταξύ των κοινοτήτων που ζουν ιθαγενείς στο Οντάριο.
Ο κ. Segal επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017, θα είναι εθελοντικό και υποσχέθηκε ότι «κανείς δεν θα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χάρης στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα».
Το πρόβλημα της φτώχειας είναι αρκετά έντονο σε περιοχές του Καναδά. Σύμφωνα με την UNICEF, ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας και σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση περίπου 1.500 Καναδοί δηλώνουν θετικοί στην ιδέα του βασικού αυτού εισοδήματος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!