Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Περρή στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σύρου Γιώργου Μαραγκού.
Ο γνωστός συριανός δημοσιογράφος συντάσσεται στο πλευρό του κ. Μαραγκού και θα ενισχύσει την προσπάθεια επανεκλογής του συνδυασμού του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Ο Βαγγέλης Περρής έδωσε πριν λίγες μέρες το παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση των 60 πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού «Η Σύρος που Αξίζουμε» και προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι μέσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν συμπεριλήφθηκε και το δικό του.
Ελάχιστοι, ίσως, γνώριζαν ότι ο κ. Περρής είχε συζητήσει και συμφωνήσει με τον Γιώργο Μαραγκό ώστε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των συριανών δημοτών.
Από το ξεκίνημα της δημοτικής θητείας, ο Βαγγέλης Περρής είχε αναπτύξει πολύ καλές έως φιλικές σχέσεις με τον δήμαρχο και είχαν συνεργαστεί για διάφορα ζητήματα σχετιζόμενα με την Σύρο, ωστόσο, λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι θα ανταποκρίνονταν θετικά στο κάλεσμα του κ. Μαραγκού για συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές.
Μέχρι και πριν μερικούς μήνες είχε αναπτυχθεί φημολογία που ήθελε τον κ. Περρή ως έναν από τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στις επόμενες βουλευτές εκλογές στο νομό Κυκλάδων. Φαίνεται ότι ο ίδιος επέλεξε, ναι μεν να εμπλακεί με τα κοινά, όμως προτίμησε την τοπική αυτοδιοίκηση στοχεύοντας να βοηθήσει την πατρίδα του την Σύρο, με την φυσική του παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενος θητείας αναφέρει το cyclades24.gr.

Ένας άνδρας από τις ΗΠΑ κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απαγωγή του για να αποφύγει να… πληρώσει ένα στοίχημα που έχασε για το Super Bowl.
Ο Robert Brandel, 60 ετών, βρέθηκε δεμένος στο αυτοκίνητό του, κοντά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.
Είπε στους αστυνομικούς ότι τον είχαν απαγάγει δύο οπλισμένοι άνδρες δύο ημέρες πριν. Όμως, οι αστυνομικοί είχαν από την αρχή αμφιβολίες για την ιστορία που τους είπε, καθώς ήταν φρεσκοξυρισμένος.
Οι αρχές πλέον πιστεύουν ότι προσπαθούσε να αποφύγει να πληρώσει το ποσό των 50.000 δολαρίων που χρωστά σε εταιρεία στοιχηματισμού. Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και υποβολής ψευδούς κατάθεσης στις αρχές.
Ο Brandel ανέφερε ότι οι δύο άνδρες τον απείλησαν με όπλο και του έκλεψαν 16.000 δολάρια. Στη συνέχεια τον ανάγκασαν να τους μεταφέρει σε διάφορες τοποθεσίες και μετά τον έδεσαν και τον άφησαν στο πάρκινγκ.

Παρόμοια με την πλατφόρμα του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος θα είναι η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα, η οποία θα ανοίξει το προσεχές διάστημα για να υποβάλλονται αιτήσεις.
Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του TAXISnet.
– Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet
– Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
– Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.)
– Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
– Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση
– Οριστική υποβολή της αίτησης
Τα ποσά για το επίδομα ενοικίου 2019 είναι τα εξής:
– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα
– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα
Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.
Στα νοικοκυριά με απροστάτευτο τέκνο ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
Σύνθεση Νοικοκυριού 
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 70€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη 105€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 140€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 175€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω 210€
Η διάρκεια της χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να ξεπερνά τους 12 μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής.

Οι συλλέκτες τέχνης που επιμένουν ότι έχουν στην κατοχή τους έναν χαμένο Καραβάτζιο αξίας άνω των 116 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν ότι ο πίνακας πρόκειται να πουληθεί αυτό το καλοκαίρι σε δημοπρασία no reserve (δηλαδή χωρίς επιφύλαξη μη-πώλησης σε περίπτωση χαμηλής τελικής τιμής) και χωρίς αρχική τιμή εκκίνησης.
Ο τεράστιος πίνακας που απεικονίζει τον «Αποκεφαλισμό του Ολοφέρνη από την Ιουδήθ» ανακαλύφθηκε τυχαία σε μια σοφίτα στην Τουλούζη το 2014.
Έχει εξεταστεί ενδελεχώς από ειδικούς στην ιστορία της τέχνης, έχει αναλυθεί επιστημονικά και πλέον πολλοί πιστεύουν ότι φιλοτεχνηθηκε από τον μεγάλο ζωγράφο Καραβάτζιο, περί το 1607.
Παρόλο που υπάρχουν πολλά πειστικά επιχειρήματα υπέρ της πατρότητας του έργου, δεν έχει σταθεί δυνατό μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί κατηγορηματικά ότι ο καλλιτέχνης είναι ο Καραβάτζιο και αυτό δημιουργεί ένα δίλημμα.
«Ο άμοιρος αγοραστής του πίνακα δεν θα μπορέσει να τον απολαύσει. Θα πρέπει να φτιάξει έναν καινούργιο λογαριασμό email ειδικά για τα χιλιάδες μηνύματα που θα λάβει», δηλώνει ο ο Eric Turquin, ειδικός στους μεγάλους Ευρωπαίους ζωγράφους και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Ο Turquin, που ταξίδεψε πρόσφατα στον Λονδίνο μαζί με τον πίνακα, εν όψει της έκθεσης στην οποία θα φιλοξενηθεί, είναι απολύτως πεπεισμένος ότι πρόκειται για έναν γνήσιο Καραβάτζιο.

Ο καλοσυντηρημένος πίνακας είχε παραμείνει κρυμμένος για περισσότερα από 150 χρόνια στο σπίτι μιας οικογένειας που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Τουλούζη, στη νοτιο-δυτική Γαλλία. Όπως διαπιστώθηκε, το έργο είχε μεταφέρει στη χώρα ένας πρόγονος της οικογένειας, ο οποίος υπηρετούσε στον στρατό του Ναπολέοντα ως «λάφυρο» από τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Το έργο ανακαλύφθηκε όταν ειδικοί τέχνης επισκέφθηκαν τη σοφίτα για να εκτιμήσουν το περιεχόμενό της, επειδή είχε παρουσιαστεί μια διαρροή στη στέγη και τα αντικείμενα έπρεπε να απομακρυνθούν.
Ο Marc Labarbe είχε επικοινωνήσει τότε με τον Turquin, που αντικρίζοντας το έργο κατάλαβε αμέσως την αξία του, και ανέλαβε τη μελέτη και τη φύλαξή του.
Το 2016 η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε απαγόρευση για την εξαγωγή του πίνακα, προκειμένου το έργο να εξεταστεί από το Λούβρο και να κριθεί αν θα έπρεπε να αγοραστεί. Το μουσείο αποφάσισε τελικά να μην το αγοράσει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο δεν φιλοτεχνήθηκε από τον Ιταλό ζωγράφο.
Ο Turquin εξηγεί ότι ήταν λογικό να απορριφθεί αυτή η αγορά από το Λούβρο, αφού η προτεινόμενη τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ αντανακλά το κονδύλι της επόμενης 15ετίας για αγορές έργων τέχνης από το μουσείο. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μουσείο έχει ήδη στην κατοχή του τρεις εξαιρετικούς πίνακες του Καραβάτζιο.
Η «απόρριψη» του Λούβρου ανοιξε τον δρόμο για τη δημοπράτηση του πίνακα, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου στην Τουλούζη. Πολλοί πιστεύουν ότι τελικά το έργο θα πουληθεί για περισσότερα από 116 εκατομμύρια ευρώ.
«Το ενδιαφέρον για τον πίνακα είναι μεγάλο, ιδίως από ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν την αξία του», τονίζει ο Turquin.
Υπάρχουν 68 γνωστοί πίνακες του Καραβάτζιο, και μόνο τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών. Σύμφωνα με τον Turquin, η θεματολογία του πίνακα «που δεν κάνει για σαλόνι ή τραπεζαρία» και η απαγορευτική για τους ιδιώτες τιμή του αυξάνουν τις πιθανότητες να καταλήξει στα χέρια ενός μουσείου.
Ο πίνακας απεικονίζει την βιβλική ιστορία της Ιουδήθ, μιας νέας χήρας στην πόλη της Βαιτυλούα, που τερματίζει την πολιορκία των Ασσυρίων στην πόλη της, αποπλανώντας και αποκεφαλίζοντας τον στρατηγό Ολοφέρνη. Η φιγούρα που στέκει δίπλα της κοιτάζοντάς την, είναι η άρρωστη και ηλικιωμένη υπηρέτριά της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!