Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ένα κβαντικό σύστημα πλοήγησης (quantum positioning) υψηλής ακριβείας, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρεία στο GPS αναπτύσσουν βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Scientist, το σύστημα θα δοκιμαστεί το 2016 από βρετανικό υποβρύχιο, το οποίο θα σαλπάρει υπό την καθοδήγησή του.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να καταγράψει τη θέση του σκάφους με ακρίβεια 1.000 φορές μεγαλύτερη από ο,τιδήποτε άλλο στο παρελθόν.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, το εν λόγω σύστημα θα μπορούσε να σμικρυνθεί για χρήση σε αεροσκάφη, τρένα, αυτοκίνητα, ακόμα και κινητά τηλέφωνα ή αυτόνομα/ αυτοκατευθυνόμενα οχήματα- γενικά σε συσκευές και συστήματα όπου η απώλεια σήματος GPS μπορεί να προβεί επικίνδυνη.

Το GPS δεν λειτουργεί κάτω από την επιφάνεια του νερού, οπότε τα υποβρύχια πλοηγούνται χρησιμοποιώντας αξελερόμετρα για να καταγράφουν τις κινήσεις τους σκάφους μετά την κατάδυσή του και την απώλεια του τελευταίου στίγματος- ωστόσο το σύστημα αυτό δεν είναι πάρα πολύ ακριβές.

«Σήμερα, εάν ένα υποβρύχιο μείνει μία ημέρα χωρίς στίγμα GPS, τότε θα έχουμε απόκλιση πλοήγησης της τάξης του ενός χιλιομέτρου όταν αναδυθεί» αναφέρει στο New Scientist ο Νιλ Στάνσφιλντ του βρετανικού Defence Science and Technology Laboratory (DSTL). «Ένα κβαντικό αξελερόμετρο θα το μείωνε αυτό στο ένα μέτρο».

Για τη δημιουργία των υπερευαίσθητων κβαντικών αξελερομέτρων, η ομάδα του Στάνσφιλντ εμπνεύστηκε από την ανακάλυψη (η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ το 1997) ότι ακτίνες λέιζερ μπορούν να «παγιδεύσουν» και να ψύξουν ένα νέφος ατόμων σε κενό σε ένα κλάσμα βαθμού πάνω από το απόλυτο μηδέν.

Μετά την ψύξη, τα άτομα επιτυγχάνουν μια κβαντική κατάσταση η οποία διαταράσσεται εύκολα από εξωτερικές δυνάμεις – και στη συνέχεια μία άλλη ακτίνα λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθησή τους.

Οι μετρήσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του μεγέθους της εξωτερικής δύναμης που ασκήθηκε. Η ομάδα του DSTL επιδιώκει χρήση αυτού σε ένα υποβρύχιο, όπου το μέγεθος της εξωτερικής δύναμης θα αντιστοιχεί στις κινήσεις του σκάφους κάτω από την επιφάνεια.

Το πρωτότυπο κβαντικό αξελερόμετρο θυμίζει εμφανισιακά ένα κουτί παπουτσιών ενός μέτρου, και θα δοκιμαστεί στη στεριά τον Σεπτέμβριο του 2015.

Αρχικά θα λειτουργεί μόνο σε έναν άξονα, πριν προστεθούν ακόμα δύο σετ από λέιζερ και παγιδευμένα άτομα για να «καλύψουν» την κίνηση και στις τρεις διαστάσεις. «Μόλις κατανοήσουμε τις πρώτες γενεές, θα αρχίσουμε τη σμίκρυνσή του για άλλες εφαρμογές» λέει ο Στάνσφιλντ.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς το αξελερόμετρο δεν μπορεί να διακρίνει ακόμα μεταξύ της επίδρασης της βαρύτητας και των επιταχύνσεων που προκύπτουν από την κίνηση ενός σκάφους – κάτι που δημιουργεί την ανάγκη για εξαιρετικά ακριβείς βαρυτικούς χάρτες.

Σύμφωνα με το New Scientist, το DSTL δεν είναι ο μόνος φορέας που εργάζεται πάνω στην κβαντική πλοήγηση, καθώς αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιούν και ομάδες στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Όλοι έχουμε δει την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών». Τι γίνεται όμως όταν ο κανιβαλισμός γίνεται πραγματικότητα;
 Μπορεί πολλοί από εμάς να έχουμε συνδέσει τον κανιβαλισμό με ταινίες τρόμου ή με ιστορίες από το παρελθόν. Κάποιες όμως τρομακτικές ιστορίες από τον σύγχρονο πολιτισμό, εξακολουθούν να συμβαίνουν ακόμα και σήμερα...

1. Το εστιατόριο που είχε στο «μενού» του ανθρώπινα κρανία!
Τον Φεβρουάριο του 2014, 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη ότι στην κουζίνα του εστιατορίου υπήρχαν δύο ανθρώπινα κρανία τυλιγμένα σε σελοφάν! 
Η ανθρώπινη σάρκα που πρόσφεραν στο εστιατόριο της Νιγηρίας, είχε υψηλή τιμή και είχε θεωρηθεί ως μια πολυτελής απόλαυση για τους πελάτες του. 
Το εστιατόριο που υπήρχε μέσα σε ξενοδοχείο,έκλεισε αμέσως και οι αρχές προέβησαν σε συλλήψεις.
2. Αδέρφια άνοιγαν τάφους και έβγαζαν τα πτώματα για να τα φάνε!
Δύο αδέρφια από το Πακιστάν συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν ένα ανθρώπινο κεφάλι που ανήκε σε ένα μικρό αγόρι, βρέθηκε στο σπίτι τους.
Ο Mohammad Arif Ali  και ο  Mohammad Ali Farman, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ανθρώπινο κανιβαλισμό αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι αφού είχαν εκτίσει την ποινή τους.
Η τοπική αστυνομία όμως δέχτηκε νέες καταγγελίες από γείτονες οι οποίοι κατήγγειλαν ότι από το σπίτι των δύο αδερφών έβγαινε άσχημη οσμή.Όταν οι αξιωματικοί μπήκαν σπίτι τους, ανακάλυψαν οστά που ανήκαν σε πάνω από 100 ανθρώπους τους οποίους είχαν πάρει από τους τάφους τους!
3.Μαγείρευε τη σύζυγο του στην κουζίνα εστιατορίου!
Ο Ντέιβιντ από την Καλιφόρνια σκότωσε τη γυναίκα του «κατά λάθος» το 2009 όταν προσπάθησε να της απαγορέψει να οδηγήσει μεθυσμένη. Το πτώμα της γυναίακς δε βρέθηκε ποτέ ενώ ο δράστης, ο οποίος ήταν έμπειρος σεφ, ομολόγησε ότι τη μαγείρευε στο εστιατόριό του επί τέσσερις μέρες. Την μαγείρεψε ολόκληρη, εκτός από το κρανίο, το οποίο επειδή ήταν μεγάλο, το είχε κρύψει στο ψυγείο της μητέρας του!
4.Την μαγείρεψε με τη συγκατάθεσή της!
Ο Armin Meiwes έγινε γνωστός το 2011 όταν σκότωσε και μαγείρεψε έναν άντρα τον οποίο είχε βρει μέσω αγγελίας. «Ζητείται άντρας 18- 30 ετών για να σφαγεί και κατόπιν να καταναλωθεί»
Ο Miewes βιντεοσκόπησε ολόκληρο το συμβάν, και κατά τους επόμενους δέκα μήνες, κατανάλωνε το υπόλοιπο σώμα του άτυχου Armando Brande. Ο δράστης έκοψε πρώτα το πέος του άτυχου άντρα, το μαγείρεψε με καρυκεύματα και του το πρόσφερε λίγο πριν τον αποτελειώσει. Ο Miewes βιντεοσκόπησε ολόκληρο το συμβάν, και κατά τους επόμενους δέκα μήνες, έτρωγε το υπόλοιπο σώμα του άντρα.
Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία.
5.Το μοντέλο που σκότωσε και τεμάχισε τον εραστή του ενώ το κατέγραφε σε βίντεο
Το 2007 ένα μοντέλο και πορσνοστάρ από τον Καναδά συνελήφθη για τη δολοφονία του εραστή του. Ένα βίντεο που είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και έδειχνε έναν άντρα ασιατικής καταγωγής να δέχεται απανωτές μαχαιριές και λίγο αργότερα να διαμελίζεται, τράβηξε την προσοχή των αρχών.
Τα μέλη του άτυχου θύματος είχαν σταλεί σε γραφεία πολιτικών κομμάτων αλλά και σε σχολεία σε ολόκληρο τον Καναδά.  Ο Luka Magnotta τελικά συνελήφθη και παραδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη του.
6. Έκοψε τα γεννητικά του όργανα και τα σέρβιρε σε κόσμο
Ο Mao Sugiyama, 22 ετών από την Ιαπωνία  είχε υποβληθεί εθελοντικά σε  χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα γεννητικά του όργανα το 2012.
Ο Ιάπωνας σεφ στη συνέχεια πήρε το κατεψυγμένα πέος και το όσχεο στο  σπίτι του ανέβασε στο  Twitter μια προσφορά! Έγραψε ότι θα  τα... μαγειρέψει και θα τα προσφέρει σε δείπνο έναντι αδράς αμοιβής!
Κατέληξε να σερβίρει τα γεννητικά του όργανα, μαζί με μανιτάρια και μαϊντανό, σε ένα ειδικά οργανωμένο πάρτι που είχε 70 άτομα που μπορούσαν να φάνε είτε το συγκεκριμένο γεύμα, είτε έναν... κροκόδειλο!
7.Καταβρόχθισε το πρόσωπο ενός άστεγου άντρα!
Το 2012 ένας άντρας από το Μαϊάμι επιτέθηκε σε έναν άστεγο άντρα και άρχισε να καταβροχθίζει το πρόσωπο του συμπεριλαμβανομένου και του... ματιού του! Ο Rudy Eugene έτρωγε το πρόσωπο του άντρα επί 18 λεπτά και σταμάτησε μόνο όταν τον πυροβόλησαν αστυνομικοί!
8. Η γυναίκα που μαγείρεψε το φίλο της!
Μετά από μια ταραχώδη σχέση έξι ετών, μια γυναίκα μπήκε στο σπίτι του εραστή της και τον μαχαίρωσε 37 φορές! Κατόπιν μαγείρεψε το σώμα του άτυχου άντρα με κολοκύθια και πατάτες και το έβαλε σε πιάτα για να το φάνε τα παιδιά του όταν επέστρεφαν από το σχολείο. Ευτυχώς οι γείτονες κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο σπίτι από τη μυρωδιά που αναδυόταν και πρόλαβαν να ενημερώσουν τις αρχές πριν γυρίσουν τα παιδιά.
9.Δύο αδέρφια έφαγαν τον μεγαλύτερο αδερφό τους!
Δύο αδέρφια από τη Ρωσία ομολόγησαν ότι σκότωσαν και άρχισαν να τρώνε τον μεγαλύτερο αδερφό τους το 2009. Η αστυνομία είχε δεχθεί καταγγελίες για την εξαφάνιση του νεαρού άντρα. Μετά από έρευνες βρήκαν τα λείψανα του θαμμένα στον κήπο του σπιτιού της οικογένειας ενώ το δέρμα έλειπε. Οι δράστες είπαν ότι τεμάχισαν το πτώμα και έβαλαν στην κατάψυξη το κρέας το οποίο και έφαγαν μέσα σε έξι μήνες προκειμένου όπως είπαν να... εξαφανίσουν τα στοιχεία!

10. Ο κατά συρροή κανίβαλος!
Ο Jeffrey Dahmer είναι πιθανώς ένας από τους πλέον διαβόητους κανίβαλους, έχοντας σκοτώσει περισσότερους από 17 άνδρες και μικρά αγόρια κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 14 ετών, από το 1987 ως το 1991.
Δελέαζε πολλούς άντρες και νεαρούς προκειμένου να έρθουν στο σπίτι του στο  Ουισκόνσιν και, μετά τη θανάτωσή τους,διατηρούσε τους σκελετούς τους για σεξουαλικά παιχνίδια!
Ο Dahmer καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1992, αλλά στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν συγκρατούμενό του...

Εάν κάνετε δίαιτα, αλλά έχετε φτάσει άπειρες φορές ένα βήμα πριν τα παρατήσετε, τότε ένα ανέλπιστο εύρημα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, υπόσχεται να σας κόψει την πείνα… μαχαίρι και μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά!
Ποια είναι, όμως, η τροφή αυτή που υπόσχεται μαγικά αποτελέσματα;
Πρόκειται για το γνωστό σε όλους και υποτιμημένο ρόδι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ελαττώνει το αίσθημα της πείνας, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.
Στο πλαίσιο της μελέτης, 29 εθελοντές, αφού είχαν καταναλώσει ένα ποτήρι χυμό ροδιού, κλήθηκαν απολαύσουν ένα γεύμα ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας.
Παράλληλα, τους ζητήθηκε να δηλώνουν ανά 15 λεπτά και επί 2 ώρες πόσο πεινούσαν, αν ένιωθαν λαχτάρα για το φαγητό, πόσο χορτάτοι ένιωθαν και πόσο ικανοποιημένοι ήταν από το φαγητό τους.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι εθελοντές ανέφεραν -κατά μέσο όρο- 12% λιγότερη πείνα, 21% χαμηλότερη λαχτάρα για φαγητό, 16% εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και 15% υψηλότερη ικανοποίηση από το φαγητό τους, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν τελικά λιγότερες θερμίδες.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο ρόδι, οι πολυφαινόλες, δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης.
Πηγή: onmed
Σε πόσο χρόνο μπορείτε να φορέσετε ένα προφυλακτικό; Αν κάνετε πάνω από τρία δευτερόλεπτα, τότε αργείτε χαρακτηριστικά!
Ο Willem van Renburg, ένας εφευρέτης από τη Νότια Αφρική κατασκεύασε ένα προφυλακτικό το οποίο «φοριέται» στο χρόνο ρεκόρ των τριών δευτερολέπτων.
Ονομάζεται «Pronto», είναι πολύ πιο εύχρηστο από τα προϊόντα που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να προστατεύουν τους εαυτούς τους.
Όπως εξήγησε ο εφευρέτης του, το γεγονός ότι ζει στη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα AIDS σε όλο τον κόσμο, τον παρακίνησε να δημιουργήσει ένα καλύτερο προφυλακτικό.


«Το προφυλακτικό περιέχεται σε μια συνηθισμένη συσκευασία, αλλά έχει και το ρόλο του εφαρμοστή, σα μια θήκη», περιγράφει ο ίδιος.
«Σπας στα δύο τη θήκη, τεντώνεις τον πλαστικό "εφαρμογέα", τον τραβάς κάτω μέχρι την άκρη του πέους και αφαιρείς τον "εφαρμογέα", όλα με μια κίνηση!»


ΑΓΓΛΙΑ

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος  στην Αγγλία. Ο τίτλος που μέχρι και τα μέσα της κούρσας παιζόταν στα ίσια από 7 ομάδες, κατέληξε τελικά, για μια ακόμη χρονιά, στην πόλη του Manchester, μόνο που αυτή τη φορά ήταν οι φίλοι της City που βγήκαν στους δρόμους της πόλης για τα επινίκια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της πόλης στην Barclays Premier League, ότι από τα τελευταία 8 πρωταθλήματα τα 7 κατέληξαν εκεί, 5 η United και 2 η City, και μόνο η Chelsea κατάφερε την περίοδο 2009-10 να σπάσει το δίδυμο. Τη ManCity θα ακολουθήσουν στους ομίλους του Champions League η Liverpool και η Chelsea ενώ η Arsenal θα αγωνιστεί στα Play off της διοργάνωσης. Στο Europa League θα αγωνιστούν Everton, Tottenham και Hull City που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας που θα γίνει το Σάββατο στις 19.00 κι επειδή  αντίπαλος της είναι η Arsenal που θα αγωνισθεί ούτως ή άλλως σε ανώτερη διοργάνωση , κέρδισε το προνόμιο συμμετοχής ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έκπληξη πρώτου μεγέθους ο αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περυσινής πρωταθλήτριας ManUnited που βίωσε με σκληρό τρόπο τη μετάβαση στη μετά Ferguson εποχή. Στην Championship υποβιβάστηκαν οι Norwich, Fulham και Cardiff και αντίστοιχα προβιβάστηκαν οι Leicester και  Burnley ενώ το τρίτο χρυσό εισιτήριο θα κριθεί στις 24 Μαΐου στον τελικό των Play offs ανάμεσα σε Q.P.R και Derby.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 ARSENAL - HULL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τελείωσε και η φετινή Bundesliga με τη Bayern να πανηγυρίζει τον 6ο τίτλο στις 10 τελευταίες διοργανώσεις  και τον δεύτερο συνεχόμενο. Παρά την αγωνιστική κοιλιά που εμφάνισε στο τέλος της περιόδου η διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν χαώδης κατά τη διάρκεια της σεζόν . Η ομάδα του Guardiola θα έχει το Σάββατο την ευκαιρία να κάνει και το double στον τελικό του κυπέλλου με την Dortmund.  Τους Βαυαρούς θα συνοδέψουν στους ομίλους του Champions League η Dortmund και η Schalke04 ενώ στα προκριματικά θα διεκδικήσει την είσοδο της η Leverkusen. Στο Europa League προκρίθηκαν οι Wolfsburg, MGladbach και Mainz 05. Υποβιβάστηκαν στην Bundesliga2 η Braunschweig και η Nurnberg ενώ το ιστορικό Hamburg θα διεκδικήσει την παραμονή του σε διπλούς αγώνες με την Greuther Furth. Το πρώτο παιχνίδι έγινε ήδη στο Αμβούργο και το τελικό 0-0 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει την Κυριακή 19.00 στην έδρα της Furth. Την άνοδο στη Bundesliga έχουν ήδη κερδίσει οι Koln και  Paderborn.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 DORTMUND BAYERN
                                                 ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 GREUTHER FURTH HAMBURG

ΙΣΠΑΝΙΑ

Τι να πει κανείς για το φινάλε της φετινής La Liga. Κάθε υπολογισμός με βάση τη λογική και όλες οι προβλέψεις πήγαν περίπατο με τους τρεις μονομάχους να «καταφέρνουν» τις δυο τελευταίες και κρίσιμες αγωνιστικές να μην πετυχαίνουν ούτε μια νίκη και να φέρνουν τα πάνω κάτω . Η Real που δυο εβδομάδες πριν φαινόταν ανίκητη , τελικά τέθηκε εκτός από δυο τραγικές εμφανίσεις και μόλις ένα βαθμό από τα ματς με Valencia και Celta. Η Atletico είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τον τίτλο, εκμεταλλευόμενη τις ισοπαλίες της Barcelona με Getafe και Elche, αλλά κι αυτή έβγαλε τα μάτια της παίρνοντας μόλις ένα βαθμό από Levante και Malaga. Έτσι φθάσαμε στον τελικό, στο ματς της χρονιάς, εκεί που θα κριθούν όλα. Η Atletico στέφεται πρωταθλήτρια ακόμα και με ισοπαλία ενώ η Barca παίζει μόνο για νίκη. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες συνολικά 5 φορές με τους ροχιμπλάνκος να έχουν σημειώσει τη μοναδική νίκη και τα υπόλοιπα 4 ματς να τελειώνουν ισόπαλα. Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος και τη δύναμη που θα βγάλουν οι δυο ομάδες, πέρα από συστήματα και τακτικές. Μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας , όπου Almeria, Getafe, Granada, Osasuna και Valladolid θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δυο θέσεις που οδηγούν στη Segunda , εκεί που έχει ήδη πέσει η Betis.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 BARCELONA – ATLETICO MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Τελευταία αγωνιστική και στο Campionato με ελάχιστες εκκρεμότητες. Ο τίτλος κατέληξε ήδη στη Juventus ενώ την είσοδο στους ομίλους του ChLeague εξασφάλισε  η Roma. Η Napoli θα παίξει στα play off και η  Fiorentina έκλεισε θέση στους ομίλους του Europa. Η Inter θα την ακολουθήσει στην ίδια διοργάνωση  κι ένα εισιτήριο μένει να κριθεί ανάμεσα σε Torino, Parma, Milan και HellasVerona με τις δυο πρώτες να έχουν σαφές πλεονέκτημα. Στη Serie B υποβιβάστηκαν ήδη Bologna, Catania και Livorno.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45 FIORENTINA – TORINO

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!



Πρόκειται για μια διάσημη προσωπικότητα, που για χάρη της τα φώτα της δημοσιότητας δεν σβήνουν ποτέ, αφού καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή σε ότι καταπιάνεται...

Δεν είναι άλλη από την Victoria Beckham, την πρώην Spice Girl και νυν σχεδιάστρια μόδας, που είναι παντρεμένη με τον επίσης διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή, David Beckham.

Η φωτογραφία όπου απαθανατίστηκε σαν «εσταυρωμένη» είναι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και την τράβηξε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, που όπως φαίνεται της προκάλεσε παράπονα, αφού στο σχόλιό της ανέφερε:

«Το κρεβάτι μου είναι πραγματικά άβολο»..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με τρεις Έλληνες αλλά χωρίς Ελληνική ομάδα απόψε ανοίγει η αυλαία του Final-4. Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου και Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι η Ελληνική αντιπροσωπία στο Final-4 του Μιλάνου.
Μπορεί οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιο εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας.
Η Ρεάλ Μαδρίτης των Ρούντι Φερνάντερθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Γιάννη Μπουρούση και των υπόλοιπων αστεριών της, έχει παίξει φέτος το καλύτερο και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό μπάσκετ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει τον τίτλο του φαβορί και κυνηγάει το 9ο της τρόπαιο. Η Ρεάλ εμφανίζεται διψασμένη αφού από το 1995 έχει να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η "βασίλισσα" αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, ο οποίος της... έβγαλε το λάδι για να πάρει το εισιτήριο για το Μιλάνο. Ωστόσο μοιάζει να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να σηκώσει στον ουρανό του Μιλάνου την κούπα της Ευρωλίγκας.
Η Μπαρτσελόνα από την άλλη μεριά γλυκοκοιτάει το τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο παίκτης βαρόμετρο, Άντε Τόμιτς, ίσως ο πιο επικίνδυνος σέντερ στην Ευρώπη, Κώστας Παπανικολάου, ο αποφασισμένος να κατακτήσει την τρίτη του σερί Ευρωλίγκα και να πιάσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είναι παίκτες που καθορίζουν το παιχνίδι των "μπλαουγκράνα" του Τσάβι Πασκουάλ. Η Μπαρτσελόνα έφτασε σχετικά εύκολα στο Final-4 αφού στα πλέι οφ βρήκε απέναντι της την Γαλατασαράι την οποία και σκούπισε με 3-0. Στο Τοπ-16 ήταν εντυπωσιακή τελειώνοντας με μόλις 2 ήττες.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιτ Μπλάτ, έκανε την έκπληξη απέναντι στην οικοδέσποινα Αρμάνι Μιλάνο στα πλέι οφ και πήρε την πρόκριση αφήνοντας την έξω από το Final-4. Η Μακάμπι έκανε αθόρυβη δουλειά όλη τη σεζόν, δεν εντυπωσίασε με το παιχνίδι της, αλλά με αυτά και με τα άλλα, παίζοντας έξυπνο μπάσκετ βρέθηκε στο Μιλάνο. Στο Τοπ-16 δεν ήταν εντυπωσιακή, έκανε τα απαραίτητα για να βρεθεί στην τετράδα, αλλά με την Αρμάνι Μιλάνο εμφανίστηκε διαβασμένη, έκανε το break και χωρίς να πείθει έφτασε στο Μιλάνο. Η "ομάδα του Λαού" γλυκοκοιτάει τον έκτο Ευρωπαϊκό της τίτλο θέλοντας να φτάσει τον Παναθηναϊκό.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τέλος, ονειρεύεται το τρόπαιο από το 2008. Της την έκανε ο Παναθηναϊκός το 2009, το 2010 δεν βρέθηκε στον τελικό, το 2011 δεν κατάφερε να φτάσει στο Final-4, το 2012 φαινόταν ότι είχε πλέον έρθει η ώρα ώστε η παρέα του Κιριλένκο να σηκώσει την κούπα. Οι "γκρι" έκαναν τη... δουλειά τους αλλά ο Πρίντεζης είχε άλλη άποψη. Το 2013 οι Μοσχοβίτες ήθελαν εκδίκηση από τον Ολυμπιακό για την ήττα του τελικού της προηγούμενης σεζόν, αλλά οι Πειραιώτες τους στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό, αφού τους άφησαν εκτός. Φέτος η ΤΣΣΚΑ, έχει πληρέστερο ρόστερ, μεγάλα κορμιά στο "ζωγραφιστό" και μια περιφέρεια άκρως επικίνδυνη. Η "αρκούδα" ζητάει το 7ο τρόπαιο της και μοιάζει... αγριεμένη.
Πρώτος ημιτελικός απόψε (16/05, 19:00 ΝΕΡΙΤ) ανάμεσα στις ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι με φόντο τον μεγάλο τελικό εκεί που θα συναντήσουν μία εκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (16/05, 22:00 ΝΕΡΙΤ), στο Ευρωπαϊκό classico.


Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών μας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τα παγωτά διακρίνονται σε:

Τυποποιημένα. Πωλούνται από supermarket, περίπτερα, ψιλικατζίδικα κλπ. Φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, που δεν είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, δεν είναι υπερβολικά γεμάτοι και δεν περιέχουν άλλα προϊόντα, εκτός από παγωτά. Πρέπει να είναι σχολαστικά καθαροί και να έχουν θερμοκρασία κάτω από -18οC.

Δεν αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά, όταν:

Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα ή παρατηρούμε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.

Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας.

Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχύλιση στο καπάκι.
Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.

Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.

Έχουν γεύση πικρή, ξινή ή αλμυρή.

Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.

Άλλες πληροφορίες:

Το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών. Προσοχή, λοιπόν, στα έντονα χρώματα, γιατί οι χρωστικές ουσίες είναι χημικά.

Σύμφωνα με τον νόμο, η αναγραφή των ημερομηνιών παραγωγής και κατανάλωσης είναι υποχρεωτική μόνο για τις συσκευασίες οικογενειακού τύπου και όχι για τις ατομικές.

Αν μεταφέρουμε τα παγωτά στο σπίτι, τα βάζουμε αμέσως στον καταψύκτη. Η μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να γίνεται σε ισοθερμικές συσκευασίες.

Χύμα. Πωλούνται από ζαχαροπλαστεία-εργαστήρια παρασκευής παγωτών. Αν αγοράζουμε παγωτό χύμα, πρέπει να γνωρίζουμε το εργαστήριο, που το παρασκευάζει. Το προσωπικό, τα σκεύη και τα μηχανήματα, που έρχονται σε επαφή με παγωτό, πρέπει να είναι σχολαστικά καθαρά.

Το παγωτό χύμα φυλάσσεται σε ειδικές βιτρίνες. Αυτές πρέπει να είναι καθαρές, χωρίς υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι κάτω από τους -10οC.

Η διαφορά των 8οC στη θερμοκρασία, ανάμεσα σε αυτή των καταψυκτών για τα τυποποιημένα παγωτά και σε αυτή των ειδικών βιτρινών, οφείλεται στο γεγονός ότι το χύμα παγωτό στους -18οC είναι ιδιαίτερα σκληρό και δεν μπορεί να σερβιριστεί.

Οι ειδικές βιτρίνες πρέπει να είναι τοποθετημένες σε απόσταση ενός μέτρου από την είσοδο του καταστήματος, ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια. Επίσης, δεν πρέπει να τις «χτυπάει» ο ήλιος.

Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος πρέπει να βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής. Αν το νερό δεν είναι συνεχούς ροής, τότε πρέπει να αλλάζεται κάθε μία ώρα για να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων.

Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το νερό αλλάζεται κάθε ώρα, απαιτούμε να πλυθεί το ειδικό κουτάλι παρουσία μας, για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα γάλακτος.

Τα σκεύη, όπου φυλάσσεται το χύμα παγωτό, δεν πρέπει να έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους, λίγο πάνω από την επιφάνεια του παγωτού. Αυτό δείχνει ότι το παγωτό έλιωσε και ξαναπάγωσε.

Προσοχή!

Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα.
Προσοχή στην παχυσαρκία, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες.
Τα παγωτά "light", που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν μέχρι και 200 θερμίδες, γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Αν έχουν επικάλυψη, οι θερμίδες αυξάνονται, γιατί περιέχουν και λιπαρά.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Ήταν 2 κουμπάροι, ο ένας από το χωριό, και ο άλλος από την πόλη. Ο κουμπάρος από το χωριό πήγε να επισκεφτεί τον κουμπάρο από την πόλη. Ο κουμπάρος από την πόλη του λέει:
- Κοίτα κουμπάρε, εμείς εδώ χέζουμε και κάνουμε τις ανάγκες μας στις τουαλέτες. Έλα να σου δείξω!, και του δείχνει που είναι η τουαλέτα.
Το βράδυ που κοιμούνται, του κουμπάρου από το χωριό, του έρχεται να φτύσει. Λέει:
- Πρέπει να βρω την τουαλέτα!, ψάχνει ψάχνει ψάχνει, πουθενά η τουαλέτα. Λέει:
- Θα φτύσω στο τασάκι και το πρωί θα το καθαρίσω, φτύνει στο τασάκι και κοιμάται. Μετά του έρχεται να κατουρήσει. Λέει:
- Πρέπει να βρω την τουαλέτα, ψάχνει ψάχνει ψάχνει, πουθενά η τουαλέτα, Λέει:
- Θα κατουρήσω στο χάλι. Ως το πρωί θα έχει εξατμιστεί, κατουράει στο χάλι και κοιμάται.
Μετά από λίγο του έρχεται να χέσει και λέει:
- Τώρα πρέπει οπωσδήποτε να βρω την τουαλέτα, ανοίγει πόρτες κλείνει πόρτες, πουθενά η τουαλέτα. Κατεβαίνει στο σαλόνι, βγάζει ένα φυτό από τη γλάστρα του, χέζει και το ξαναβάζει. Το άλλο πρωί σηκώνεται και φεύγει. Μετά από 3 μήνες παίρνει τηλέφωνο ο κουμπάρος από την πόλη και λέει:
- Ρε κουμπάρε, το τασάκι μας έφτυσες το βρήκαμε, το χάλι μας κατούρησες το βρήκαμε, πού στο διάολο έχεσες; Δύο σπίτια αλλάξαμε και ακόμα βρομάει.
Πηγή ζωής που απλόχερα μας χαρίζει η φύση. Στολίδι των βουνών και των πεδιάδων.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία όλα τα ελληνικά ποτάμια ήταν θεοί
Τα ονόματα που χρησιμοποιούμε σήμερα για τα ποτάμια της Ελλάδας είναι σχεδόν στο σύνολό τους αυτά των ποτάμιων θεών! Μερικά από τα πιο γνωστά ποτάμια της Ελλάδας σύμφωνα με το newsbomb, κρύβουν την δική τους ιστορία!

Αχελώος
Ποτάμιος θεός που απεικονίζεται από την μέση και κάτω σαν ψάρι, γενειοφόρος και με κέρατα στο κεφάλι. Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες του, είναι η μάχη με τον Ηρακλή, για τα μάτια (και το κρεβάτι) της όμορφης Διηάνειρας. Ο Αχελώος, αν και άσσος στις μεταμορφώσεις, έχασε τη μάχη και ένα από τα δύο κέρατά του από τον Ηρακλή, ο οποίος όμως του το έδωσε πίσω. Ο ποτάμιος θεός του χάρισε σε αντάλλαγμα το κέρας της Αμάλθειας, το οποίο ο ήρωας δώρισε εν συνεχεία στον πατέρα της αγαπημένης του, για να τον αφήσει να την παντρευτεί.

Αχέροντας
Ετυμολογικά, το όνομά του σημαίνει «χωρίς χαρά». Ως γνήσιος γιος των Τιτάνων, ο Αχέροντας συμμάχησε προφανώς με τους γονείς του κατά την Τιτανομαχία, προσφέροντάς τους νερό για να ξεδιψάνε ανάμεσα στις μάχες. Η πράξη του αυτή εξόργισε τον Δία, ο οποίος μαύρισε και πίκρανε τα νερά του, που δεν ξαναέγιναν γλυκά μέχρι να εμφανιστεί ο Άι-Δονάτος της χριστιανικής παράδοσης και να σκοτώσει το τέρας που τα δηλητηρίαζε.

Πηνειός
Αυτός ο ποτάμιος Θεός που απέκτησε απογόνους, ο Πηνειός ερωτεύτηκε σφόδρα την ναϊάδα νύμφη Κρέουσα. Καρπός του έρωτά τους ήταν ο μετέπειτα βασιλιάς των Λαπιθών Υψέας αλλά και οι θεσσαλίδες νύμφες, η Στίλβη, η Κυρήνη και η Μενίππη, που αργότερα θα παντρευόταν τον Πελασγό.

Κηφισός
O Κηφισός είναι πατέρας του γνωστού και μη εξαιρετέου Νάρκισσου. Μητέρα του πανέμορφου, αδικοχαμένου νεαρού είναι η νύμφη Λειριόπη.

Αλφειός
Ήθελε απεγνωσμένα μια νύμφη, την Αρεθούσα, η οποία τον απέφευγε. Η Αρεθούσα τρέχοντας να ξεφύγει από τον Αλφειό που την κυνηγούσε, πέφτει κάποια στιγμή στη θάλασσα και με τη βοήθεια της Αρτέμιδας καταλήγει στις Συρακούσες, όπου μεταμορφώνεται σε πηγή. Ωστόσο, το σχέδιο της θεάς δεν ήταν και ότι πιο σοφό! Καθώς ο ποτάμιος θεός μπορούσε όποτε ήθελε να περάσει κάτω από την θάλασσα, να φτάσει στις Συρακούσες και να ενώσει τα νερά του με εκείνα της αγαπημένης του… υπογείως, όπως και έκανε!

http://peiraxtiri.gr
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ανανέωση συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της ομάδας κι εκείνοι του Αργεντινού σούπερ σταρ, συμφώνησαν σε όλα για την επέκταση της συνεργασίας τους. 

Με το νέο αυτό συμβόλαιο ο Μέσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, έχοντας ετήσιες αποδοχές περίπου 20 εκατ. ευρώ! 

Η συμφωνία θα έχει ισχύ από την τρέχουσα σεζόν και ο Αργεντινός θα έχει κατά δύο εκατ. ευρώ καλύτερο συμβόλαιο από αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 3-4 εκατ. ευρώ που είναι τα πόντους επίτευξης στόχων, ενώ ο Μέσι θα έχει και το 100% της εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων της εικόνας του. 
Συνολικά οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του διεθνή άσου, μαζί με τα διαφμηστικά συμβόλαια, μπορεί να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ!!

http://www.seleo.gr 
Η μικρή Άννα είναι μόνη της στο σπίτι, καθώς οι γονείς της λείπουν σε έκτακτο ταξίδι. Το βράδυ, ακούει θορύβους και βγαίνει από το δωμάτιό της να δει τι συμβαίνει, όταν κάποιος... την αρπάζει από πίσω και την σφίγγει από το λαιμό.
«Δώσε μου ό,τι χρήματα υπάρχουν στο σπίτι», της λέει, αλλά εκείνη του απαντά πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Ξαφνικά, χτυπά το τηλέφωνο. «Αν δεν απαντήσω, θα ανησυχήσουν», λέει η μικρή Άννα, και ο διαρρήκτης την αφήνει να το σηκώσει, με τον όρο να μην πει τίποτα γι’ αυτόν στο τηλέφωνο, δείχνοντάς της απειλητικά ένα μαχαίρι. Η Άννα σηκώνει το ακουστικό και απαντά στην συμμαθήτριά της που καλούσε: «Γεια σου Βάσω, τι κάνεις; Θυμάσαι εκείνες τις σημειώσεις που σου δάνεισα; Δυστυχώς, τις χρειάζομαι πίσω. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα, για το διάβασμα για το διαγώνισμα. Είναι επείγον, οπότε όποτε μπορέσεις να έρθεις και να μου τις φέρεις τις επόμενες ημέρες θα ήταν καλά. Ναι, καληνύχτα». Ο διαρρήκτης, ευχαριστημένος που δεν ανέφερε τίποτα ύποπτο για εκείνον, την ξαναπλησίασε και την απείλησε με το μαχαίρι. Εκείνη, αφού αντιστάθηκε για λίγη ώρα, του είπε πως τα χρήματα βρίσκονται στο δωμάτιο των γονιών της. Εκείνος την οδήγησε στο δωμάτιο και ξεκίνησε να ψάχνει για τα χρήματα. Μέχρι που κάποια στιγμή, ακούστηκε η σειρήνα ενός περιπολικού, και ο διαρρήκτης έσπευσε να φύγει. Τελικά, τον έπιασαν στην είσοδο, ενώ η Άννα είδε την Βάσω και έτρεξε να την ευχαριστήσει. «Έξυπνα παιδιά», αναφώνησε ένας αστυνομικός. Τι είχε συμβεί;




Η λύση του γρίφου:
Κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος, η Άννα πατούσε το mute ανά διαστήματα, ώστε το μόνο που άκουσε τελικά η φίλη της ήταν οι λέξεις «Χρειάζομαι, βοήθεια, επειγόντως, να έρθεις».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2014 - 2015 για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως και τεσσάρων ετών θα δέχονται από την 1η Ιουνίου έως και την 30η Ιουνίου 2014 οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα παρακάτω :
Έντυπο αίτησης συμπληρωμένο από τους γονείς του παιδιού.
Συμπληρωμένη η συνημμένη ατομική κάρτα υγείας του παιδιού από παιδίατρο συνοδευόμενη από φωτοτυπία εμβολίων
Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας (2014) ή υποβληθείσα φορολογική δήλωση (2014)
Υπεύθυνη δήλωση των γονέων περί αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.
Δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Για τις αιτήσεις εγγραφής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών, Ελευθερίας 24, 1ος όροφος, τηλ. 2313305454, 2313305481, 2310.2313305414) και στους κατά τόπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς:

1.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 36
929-195

2
ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ
ΕΛ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2
218-518

3
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52
269-777

4.
ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ
ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ 16
903-861

5.
ΔΗΜ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ
Δ.ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 38
278-988

6.
ΘΕΡΜΗΣ Α΄
ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΗΣ
461-150

7.
ΘΕAΓΕΝΟΥΣ ΧΑΡΙΣΗ
Θ. ΧΑΡΙΣΗ 51
845-500

8.
ΚΩΛΕΤΤΗ
ΚΩΛΕΤΤΗ 50
526-500

9.
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ 33
857-377

10.
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΖΟΥΜΕΤΙΚΟΥ 45
320315

11.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2
944-447

12.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ 81
260-215

13.
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Β΄
ΝΥΜΦΩΝ & ΑΝΕΜΩΝΩΝ
344-020

14.
ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΤΡΩΝ 19
869-102

15.
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 200
309-170

16.
ΦΩΚΑ
ΚΑΡΑΚΑΣΗ 21
856-313

17.
ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Σ. ΝΟΥΚΑ & Σ. ΖΑΧΟΥ 6
323-120.

http://www.thestival.gr
Ο λόξιγκας είναι σίγουρα μία από τις πιο ενοχλητικές “παρενέργειες” που μας συμβαίνουν όταν τρώμε απότομα μεγάλη ποσότητα φαγητού/ποτού. Το διάφραγμα στενεύει και οι φωνητικές μας χορδές κλείνουν απότομα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς μπορεί κανείς να σταματήσει τον λόξιγκα. Από το απότομο ξάφνιασμα, μέχρι το κράτημα της αναπνοής, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσουμε κάθε μία από αυτές.

Οι παρακάτω τρόποι, ωστόσο, σας εγγυώνται ότι θα πετύχετε να σταματήσετε τον λόξιγκα αμέσως:
Πιείτε νερό ενώ κρατάτε τα αυτιά σας βουλωμένα
Πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι και ενώ τα αυτιά σας είναι κλειστά. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε από κάποιον άλλο να σας βοηθήσει. Όταν έχουμε λόξιγκα, το πνευμονογαστρικό νεύρο δυσλειτουργεί και χρειάζεται κάποιου είδους διέγερση για να επανέλθει. Δεδομένου ότι οι κλάδοι του πνευμονογαστρικού νεύρου φθάνουν στο ακουστικό σύστημα, βάζοντας τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας μπορεί να διεγείρετε τις απολήξεις των νεύρων, και ως εκ τούτου, να “επανεκκινήσετε” το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Τραβήξτε τη γλώσσα σας προς τα έξω
Τραβώντας έξω τη γλώσσα σας θα βοηθήσετε να σταματήσει ο αδιάκοπος λόξιγκς, καθώς διεγείρετε με αυτόν τον τρόπο πνευμονογαστρικό νεύρο και να χαλαρώσετε το διάφραγμά σας, ώστε να σταματήσουν οι σπασμοί σε εκείνο το σημείο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!