Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018


Ο ιστότοπος App Annie που ασχολείται με τις εφαρμογές και την εξέλιξή τους και για το 2018, αποκάλυψε ότι φέτος «κατέβηκαν» 113 δισεκατομμύρια εφαρμογές στα τηλέφωνά μας, δηλαδή 10% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία, ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα σε εφαρμογές, αφού ο παγκόσμιος τζίρος άγγιξε τα $76 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας 20% αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Τα εντυπωσιακά δεδομένα συγκεντρώθηκαν από τις iOS και Android πλατφόρμες αποδεικνύοντας την ταχεία ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό Ραφαήλ θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά.
Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η θέση του Ραφαήλ κατά την αλλαγή του χρόνου και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας.
Τη Δευτέρα, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα, στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα συνοδεύονται από καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις (τοπικά πυκνές) θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Στερεάς και ενδεχομένως της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση.
Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η προβλεπόμενη θέση του Ραφαήλ το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ίδιας ημέρας.
Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.
Από την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η Σοφία, με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, εάν δεν δοθεί παράταση (που κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί), θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος υπολογίζονται κοντά στα 1,15 δισ. ευρώ, δηλαδή αναμένεται να κινηθούν κοντά στα περσινά δημόσια έσοδα που άγγιξαν -σχεδόν- το ίδιο ποσό. Οι τελευταίες υποχρεώσεις των φορολογουμένων έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, υπάρχει η προσδοκία ότι και φέτος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ο αριθμός εκείνων των ιδιοκτητών που θα πληρώσουν τα τέλη με καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 5.126.024 επιβατικά αυτοκίνητα γεγονός που αντιστοιχούν 476 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Αν συνυπολογίσουμε τα επαγγελματικά οχήματα (βαν, φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) στη χώρα μας κυκλοφορούν 6,2 εκατ. Από το σύνολο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, τα 3,73 εκατ. (ποσοστό 72,8%) είναι ηλικίας τουλάχιστον 10 ετών, όταν ο μέσος όρος της ηλικίας του ελληνικού στόλου κυμαίνεται στα 15 έτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (σε ποσοστό 91%) τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα καταναλώνουν βενζίνη. Το 5,8% χρησιμοποιεί πετρέλαιο, ενώ μόλις 3,2% εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο, φυσικό αέριο, υβριδικά, ηλεκτρικά κ.λπ.).
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000, από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005, από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010 και για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και τις αρκετές χιλιάδες ιδιοκτητών που κάθε χρόνο καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για να απαλλαχθούν από τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, έχουν το δικαίωμα κατά τη διάρκεια του έτους να παραλάβουν τις πινακίδες τους για να κινήσουν το όχημά τους, πληρώνοντας για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να έχουν το όχημά τους συν έναν επιπλέον μήνα.
Ωστόσο και φέτος υπήρξε ράλι στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις άνω των 100.000 μονάδων. Φυσικά η αισιοδοξία στον χώρο της αυτοκίνησης είναι διάχυτη, καθώς οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών θεωρούν ότι και το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά με περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων. Ο σημαντικότερος λόγος για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η μεγάλη ηλικία του ελληνικού στόλου, γεγονός που αποτελεί βασικό κίνητρο για αλλαγή των αυτοκινήτων λόγω της φυσιολογικής φθοράς.
Σημαντική μερίδα στις επιλογές των οδηγών αποτελούν τα τελευταία χρόνια και τα υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία επιβαρύνονται με ιδιαίτερα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.
Δέκα άνθρωποι που έγιναν διάσημοι εν μια νυκτί
Στην εποχή του ίντερνετ είναι τόσο εύκολο να γίνει κανείς διάσημος, αρκεί να ξέρει να αξιοποιεί σωστά τα social media.
Μερικοί κέρδισαν φήμη λόγω των μοναδικών ταλέντων τους, άλλοι χάρη στη μοναδική τους εμφάνιση.
Παρακάτω θα δείτε τις ιστορίες 10 ατόμων που βίωσαν προσωπικά τη δύναμη της απροσδόκητης φήμης.
10. Νίκι Λίμπερτ

Ένας φοιτητής του Λονδίνου δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός νεαρού εργάτη οικοδομών στο λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου του. Είχε συναντήσει τον νεαρό άνδρα σε μια βόλτα στο Άμστερνταμ. Η ομορφιά του Νίκι εγκωμιάστηκε ευρέως από τους χρήστες του Twitter, και τελικά τον έφερε σε σύμβαση με την αντιπροσωπεία μοντέλων, Elite.

9. Μπάντι Γουίνκλ

Αυτή η γιαγιά κατέκτησε τις καρδιές των bloggers όταν η μεγάλη εγγονή της δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο Instagram. Τώρα έχει πάνω από 3 εκατομμύρια οπαδούς και οδηγεί ενεργό τρόπο ζωής: χορεύει, αλλάζει συνεχώς την εικόνα της και συμμετέχει σε ομιλίες.
8. Εμάνουελ Φασάνο

fhfgh_bt.PNG
Όταν ένας νεαρός Ιταλός μουσικό έχασε το τρένο του, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να παίξει πιάνο που βρισκόταν στο εσωτερικό του σιδηροδρομικού σταθμού. Ευτυχώς, την απόδοση του Εμάνουελ παρατήρησε ένας μουσικός παραγωγός και την κατέγραψε. Αυτό το βίντεο έκανε τον ταλαντούχο μουσικό πολύ δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα, φέρνοντας τελικά ένα πολύ κερδοφόρο συμβόλαιο.
7. Νουσρέτ Γκιούκσε

Αυτός ο Τούρκος σεφ έγινε διάσημος χάρη σε βίντεο όπου μαγείρευε με πολύ πάθος το κρέας. Τώρα, ο λογαριασμός του Instagram έχει περισσότερους από 9 εκατομμύρια οπαδούς και παγκοσμίως γνωστά αστέρια, όπως ο Λεονάρντο Ντικάπριο, έρχονται να δουν την απόδοση της υπογραφής του.
6. Αρσάντ Καν

Αυτός ο 18χρονος πωλητής τσαγιού από την αγορά του Ισλαμαμπάντ έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν μια φωτογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία του αγoριού με τα μπλε μάτια στο Instagram της. Η φωτογραφία πήρε αμέσως χιλιάδες "like" και προσελκύει μεγάλη προσοχή. Τώρα, ο Αρσάντ έχει μπει σε ένα μεγάλο πρακτορείο μοντέλων και ονειρεύεται μια καριέρα ως κινηματογραφικό αστέρι.
5. Φιλίπ Ντουμάς

Μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Φιλίπ αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες του στη δημοφιλή ιστοσελίδα Reddit. Ρώτησε τους χρήστες αν ήταν ακόμα ικανός να ενταχθεί στη βιομηχανία της μόδας. Η ασυνήθιστη εμφάνισή του εκτιμήθηκε όχι μόνο από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου αλλά και από τους οργανισμούς μοντέλων. Έχει τώρα συμβόλαιο με πρακτορείο και τελικά εκπλήρωσε το όνειρό του να γίνει μοντέλο.
4. Μάικ Βαρσάφσκι

Ο Δρ. Μάικ από το Νιού Τζέρζι έγινε διάσημος χάρη στον λογαριασμό του Instagram, όπου δημοσίευσε φωτογραφίες των καθημερινών του δραστηριοτήτων. Ο νεαρός ονομάστηκε "ο πιο σέξι γιατρός εν ζωή" από το περιοδικό People. Παρά τις προσφορές για να γίνει μοντέλο, προτιμά να είναι γιατρός. Ο Δρ Μάικ είναι πλέον δημόσιο πρόσωπο, προάγοντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και υποστηρίζοντας φιλανθρωπικές οργανώσεις.
3. Σίντι Κίμπερλι

Αυτό το κορίτσι έγινε διάσημο όταν ο Τζάστιν Μπίμπερ δημοσίευσε τη φωτογραφία της στον λογαριασμό του και ρώτησε: "Ω θεέ μου, ποια είναι αυτή; !!!" Οι οπαδοί του βρήκαν το κορίτσι. Αποδείχθηκε ότι ήταν 17χρονη φοιτήτρια από την Κόστα Μπλάνκα της Ισπανίας. Στον ελεύθερο χρόνο της, εργάστηκε ως νταντά μερικής απασχόλησης. Τώρα έχει συμβόλαια με τους μεγάλους οργανισμούς μοντέλων καθώς και φωτογραφήσεις για μεγάλα περιοδικά.
2. Σβεν Ότεν

Μετά από αυτό το νεαρό άτομο που δημοσίευσε αυτό το βίντεο από τον χορό του στο YouTube, έχει προβληθεί σε περισσότερους από 43 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τώρα αυτός ο αυτοδίδακτος χορευτής από τη Γερμανία είναι το πρόσωπο πολλών διαφημιστικών εκστρατειών και κατέχει μια χορευτική ακαδημία.
1. Τζέρεμι Μικς

Ο Τζέρεμι Μικς καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 σε 2 χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή, για παραβίαση όπλων. Αφού η αστυνομία δημοσίευσε την εικόνα του στο Facebook, οι χρήστες του διαδικτύου τον ονόμασαν "έναν όμορφο εγκληματία". Όταν απελευθερώθηκε από τη φυλακή, έλαβε μερικές προσφορές από πρακτορεία μοντέλων και τώρα περνάει τον χρόνο του μαζί με διασημότητες.
Πόσα λεφτά βγάζουν τα «Φιλαράκια» ακόμα και σήμερα
Μπορεί η αγαπημένη σειρά «Τα Φιλαράκια» να έχει ρίξει αυλαία από το 2004 και ο καθένας από τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν να έχει τραβήξει τον δρόμο του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν σταματήσει να πληρώνονται από αυτή τη θρυλική τους σύμπραξη.
Πιο συγκεκριμένα, κάθε πρωταγωνιστικό μέλος βγάζει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Business Insider.
Η αναμετάδοση της σειράς στο Netflix βοηθά το ετήσιο εισόδημα των ηθοποιών και η επιτυχία που έχει αποκτήσει στην πλατφόρμα, σαφώς μπορεί να προσελκύσει και άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνδρομητές του Netflix αντέδρασαν αρνητικά όταν εμφανίστηκε η σημείωση πως «Τα Φιλαράκια» θα είναι διαθέσιμα για το κοινό έως το τέλος του 2018 και έτσι η πλατφόρμα ανακάλεσε την απόφασή της, παρέχοντάς τα και μέσα στο 2019.
Το Friends μπορεί σύντομα να προβάλλεται και στο AT&T, στο οποίο ανήκει η Times Warner με αποτέλεσμα η σειρά να αποτελεί πραγματικό χρυσωρυχείο ακόμα και μετά το τέλος της.
Πώς διασκεδάζουν τα Χριστούγεννα τα πλούσια παιδιά του Instagram
Τα πλούσια παιδιά του Instagram φυσικά δεν τσιγκουνεύτηκαν τα έξοδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και φρόντισαν να μοιραστούν με τους ακολούθους τους τον πλούτο και τις πολυτελείς διακοπές τους.
Οι νεαροί γόνοι των δισεκατομμυριούχων απέδρασαν σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς με τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, επιστρατεύοντας πανάκριβα αυτοκίνητα, ρούχα και κοσμήματα.
Από τις χιονοπλαγιές της Ελβετίας μέχρι το Μπέβερλι Χιλς έκαναν επίδειξη του πλούτου τους με τα πολυτελή δώρα και τις σαμπάνιες που κατανάλωσαν.








Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έστειλε  μήνυμα για τα Χριστούγεννα στους θαυμαστές του σε όλον τον κόσμο ζητώντας να μην του μοιάσουν και φάνε και πιούνε πολύ!
Ο 76χρονος πρώην μέλος των Beatles ανήμερα των Χριστουγέννων ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από τα νεανικά του χρόνια γράφοντας: «Να έχετε όλοι σας λαμπερά Χριστούγεννα! Μην φάτε και πιείτε πάρα πολύ! Ξέρω ότι θα το κάνω, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για σας».
Και συνέχισε: «Ελπίζω να απολαύσετε όλα τα δώρα σας και ελπίζω να θυμάστε την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων, η οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη και οι καλές μεταξύ σας σχέσεις. Καλά Χριστούγεννα».

Tα φετινά Χριστούγεννα ήταν για τον Brad Pitt αρκετά απλά και μοναχικά.
Ο διάσημος ηθοποιός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των γιορτών μόνος ενώ τα Χριστούγεννα τον επισκέφτηκαν σπίτι μόνο τα τέσσερα από τα έξι παιδιά, την κηδεμονία των οποίων μοιράζεται με την πρώην του Angelina Jolie.
Σύμφωνα με το Us Weekly τον Pitt αρνήθηκαν να επισκεφτούν τις γιορτινές αυτές μέρες ο γιος του Pax και o έτερος Μaddox.
Εν το μεταξύ και οι σχέσεις του Pitt με την Jolie δεν φαίνεται να καλυτερεύουν, μιας και η Angelina μετά το χωρισμό πραγματοποιεί στημένα παπαράτσι με σκοπό να φωτογραφηθεί σε εξόδους της μαζί με τα παιδιά του ζευγαριού.Ο Brad θεωρεί πως όλο αυτό γίνεται για να δείξει στο κοινό η Jolie πόσο καλή και αφοσιωμένη μητέρα είναι ενώ στο παρελθόν προσπαθούσε να αποφεύγει τις κάμερες και τους φωτογράφους, ειδικά όταν συνοδευόταν από τα παιδιά της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!