Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015


Πώς πρέπει να είναι το νερό που πίνουμε; Παγωμένο, δροσερό ή χλιαρό; Πολλοί πιστεύουν ότι το χλιαρό νερό απορροφάται πιο γρήγορα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι το παγωμένο καίει θερμίδες.

Στο θέμα της απορρόφησης, όμως, φαίνεται ότι αυτό που μετράει είναι ο όγκος του νερού και όχι η θερμοκρασία του, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Επιστήμονες από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής αναζήτησαν μελέτες που να αφορούν την ενυδάτωση στη διάρκεια της άσκησης, ώστε να εντοπίσουν τι είδους υγρά πρέπει να πίνουν οι ασκούμενοι.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξαν, το πόσο γρήγορα θα απομακρυνθούν τα υγρά από το στομάχι για να απορροφηθούν από το έντερο εξαρτάται από έναν πολύπλοκο συνδυασμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων είναι και η θερμοκρασία των υγρών.

Ωστόσο, ο παράγοντας που διαπιστώθηκε ότι παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο ήταν ο όγκος τους στο στομάχι, ο οποίος συσχετίζεται με το πόσο εύγευστα ήταν τα υγρά που έπιναν οι εθελοντές στις διάφορες μελέτες.

Το συμπέρασμα της νέας έρευνας ήταν πως πρέπει να πίνουμε άφθονα υγρά, κατά προτίμηση δροσερότερα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (15-22 βαθμοί Κελσίου), αλλά ταυτοχρόνως εύγευστα.

Όσον αφορά την πεποίθηση ότι το παγωμένο νερό καίει θερμίδες, αποδείχθηκε αβάσιμη σύμφωνα με μελέτη του 2006 στην «Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού» (JCΕΜ).

Στη μελέτη, που διεξήχθη στην Ελβετία, μετρήθηκε σε νεαρούς, υγιείς εθελοντές η κατανάλωση ενέργειας (δηλαδή θερμίδων) σε ώρα ανάπαυσης έπειτα από την κατανάλωση παγωμένου νερού και νερού σε θερμοκρασία δωματίου. Οι διαφορές στις καύσεις ήταν ελάχιστες και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το παγωμένο νερό δεν βοηθά στο αδυνάτισμα.

Πηγή: tanea.gr
Μειώθηκαν οι πωλήσεις υπολογιστών εν αναμονή των νέων Windows 10
Η αναμενόμενη κυκλοφορία των νέων Windows 10 στις 29 Ιουλίου έχει οδηγήσει αρκετούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να αναβάλουν την αγορά νέου υπολογιστή, ώστε αυτός να διαθέτει προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.
Η συνέπεια είναι ότι οι πωλήσεις των κάθε είδους υπολογιστών διεθνώς -επιτραπέζιων, φορητών και ταμπλετών- εμφάνισαν επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τις εταιρείες ερευνών Gartner και IDC.
H Gartner εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις Η/Υ μειώθηκαν κατά 9,5% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όταν είχαν πωληθεί 68,4 εκατ. υπολογιστές όλων των ειδών. Η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις στο φετινό δεύτερο τρίμηνο (χωρίς να περιλαμβάνονται οι ταμπλέτες) ήσαν μειωμένες κατά 11,8% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας τα 66,1 εκατ.
Την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων από το 2009 σημειώνουν οι επιτραπέζιοι υπολογιστές (desktop), ενώ οι μικροί και φθηνότεροι φορητοί υπολογιστές (tablets, notebooks) τα πάνε καλύτερα.
Οι αναλυτές πιστεύουν πάντως ότι γενικότερα οι πωλήσεις Η/Υ μετά το καλοκαίρι θα πάρουν πάλι τα πάνω τους, αν και η Gartner προβλέπει ότι σε ετήσια βάση τελικά θα υπάρξει μια πτώση πωλήσεων 4,4% το 2015.
Για το 2016 θεωρείται πιθανή μια αύξηση των πωλήσεων, αν και η IDC προειδοποιεί ότι ο «κανιβαλισμός» μεταξύ των ανταγωνιστικών συσκευών (πολλοί χρήστες προτιμούν να πάρουν νέο «έξυπνο» κινητό παρά νέο υπολογιστή) 'φρενάρει' την αγορά υπολογιστών.
Το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων διεθνώς στο δεύτερο τρίμηνο του φέτος είχε η κινεζική Lenovo με 19,7%. Η πρώτη πεντάδα παγκοσμίως δεν περιλαμβάνει την Apple.
news.gr
Ελληνικός υπερυπολογιστής στο Top 500 του κόσμου
Ο πρώτος ελληνικός υπερυπολογιστής, που ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (EDET) και στο υπουργείο Παιδείας, όπου είναι εγκατεστημένος, είναι και επίσημα πλέον ανάμεσα στους 500 ισχυρότερους του κόσμου.
Σύμφωνα με τη διεθνή λίστα Top 500, που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία ανανεώνεται ανά εξάμηνο, ο «σούπερ» υπολογιστής της Ελλάδας βρίσκεται στην 468η θέση.
Στην πρώτη θέση, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, συνεχίζει να βρίσκεται ο κινεζικός Τιανχέ-2 (Γαλαξίας-2), με ισχύ 33.863 Tflop ανά δευτερόλεπτο (ή 33,86 Petaflop/s ή 33,86 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο), ο οποίος διαθέτει 3.120.000 πυρήνες. Αποτελεί δημιούργημα του Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας της Κίνας και είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Υπερυπολογιστικό Κέντρο της Γουανγκτσού.
Ακολουθεί από απόσταση στη δεύτερη θέση ο αμερικανικός Τιτάν, του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, με 17.590 Tflop/s και 560.640 πυρήνες. Συγκριτικά, ο ελληνικός υπερυπολογιστής έχει επεξεργαστική ισχύ 169,7 Tflop/s και 8.520 πυρήνες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα (στην έβδομη θέση) εισήλθε ένας υπερυπολογιστής από την Μέση Ανατολή, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Βασιλιάς Αμπντουλάχ (KAUST) της Σαουδικής Αραβίας.
Συνολικά, από τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές στον κόσμο, οι περισσότεροι (233) βρίσκονται στις ΗΠΑ, οι 141 στην Ευρώπη και οι 108 στην Ασία. Τα περισσότερα υπερυπολογιστικά μηχανήματα είναι κατασκευασμένα από τις αμερικανικές ΗΡ (το 36%), ΙΒΜ (το 22%) και Cray (το 14%). Η συνολική ισχύς των 500 «τεράτων» φθάνει τα 363 Pflop/s.
Η λίστα Top 500, που πρωτοεμφανίσθηκε το 1993 και συντάσσεται από Αμερικανούς και Γερμανούς ειδικούς των υπολογιστών, παρουσιάσθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Υπερυπολογιστών.
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Στέφανος Καπίνο, καθώς ο 21χρονος γκολκίπερ ανακοινώθηκε απ’ τους ερυθρολεύκους. «Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος για έναν αθλητή», είπε! 
 
Μέχρι πριν ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, στο εξής παίκτης του Ολυμπιακού!

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε τον «γάμο» με τον Στέφανο Καπίνο, δίχως να κάνει γνωστή τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή απ' την Μάιντς.

Ο διεθνής άσος δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών και δήλωσε έτοιμος να καθιερωθεί στο λιμάνι.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα Στέφανου Καπίνο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Θρύλου ο 21χρονος τερματοφύλακας επεσήμανε: «Είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτός ο Σύλλογος για έναν αθλητή που έχει μεγαλώσει στον Πειραιά και τι σημαίνει γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό! Θα δώσω τα πάντα για να καθιερωθώ στην ομάδα! Χαίρομαι που θα έχω στο πλευρό μου συμπαίκτες μεγάλης αξίας, αλλά και τον κ. Ράντο που είναι δάσκαλος και σίγουρα θα με κάνει καλύτερο.

Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου και να δώσω τα πάντα για να πετύχει ο Σύλλογος όλους τους στόχους του»!


http://www.pinnokio.gr 
Ένας από τους γιους του Αυστραλού ροκ σταρ Νικ Κέιβ, ο 15χρονος Άρθουρ, σκοτώθηκε πέφτοντας από έναν απόκρημνο βράχο στο Μπράιτον, στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι ο θάνατος του 15χρονου δεν θεωρείται ύποπτος, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια της πτώσης του.

"Ο γιος μας Άρθουρ πέθανε το βράδυ της Τρίτης. Ήταν ένα θαυμάσιο, χαρούμενο και αξιαγάπητο αγόρι" ανέφεραν οι γονείς του, ο Νικ και η Σούζι Κέιβ, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο 57χρονος τραγουδιστής, στιχουργός και συγγραφέας έφυγε από την Αυστραλία το 1980 και σήμερα είναι μόνιμα εγκατεστημένος με την οικογένειά του στο Μπράιτον.

http://www.enikos.gr
Παίκτης του Ηρακλή είναι από σήμερα και για τα επόμενα 2 χρόνια, ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μετά από μία περίοδο 4 ετών, στην οποία αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επέστρεψε στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Απόστολου Βέλλιου στο σπίτι του και την υπογραφή του με την ομάδα για τα επόμενα 2 χρόνια. Πρώην αθλητής των Ακαδημιών του Ηρακλή και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της ομάδας μας από το 2008 έως το 2011, ο Βέλλιος έχει αγωνιστεί στην Έβερτον, τη Μπλάκπουλ, τη βελγική Λιρς και πολύ πρόσφατα στη δανέζικη Βέστζελαντ. Ο 23χρονος στράικερ έχει εμπειρία παίζοντας σε διεθνές επίπεδο σε παιχνίδια κυπέλλου καθώς και στη Σούπερ-Λιγκ.

«Είναι υπέροχο να έχουμε και πάλι πίσω στον Ηρακλή τον Απόστολο», είπε ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος. «Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν πόσο χαρούμενος είμαι που επιστρέφω σπίτι μου, στον Ηρακλή», είπε ο Βέλλιος. «Σ' αυτή τη σπουδαία ομάδα σήμερα, σ' αυτό τον απίθανο λαό, στην πατρίδα μου, στην οικογένειά μου».

«Ο Απόστολος ταιριάζει απόλυτα με την ομάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε», είπε ο Πρόεδρος, Σπύρος Παπαθανασάκης. «Μπορεί να είναι νέος ηλικιακά, αλλά διαθέτει εμπειρία. Είναι ταλαντούχος, διαθέτει μεγάλες αρετές και σίγουρα, με την ιστορία του συνδυάζει και την αγάπη του για τον Ηρακλή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

http://www.thestival.gr 

Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις σειράς προϊόντων και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα σε αρκετά τρόφιμα και στις μεταφορές, θα εφαρμοστούν αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απόψε στη Βουλή.
Τα προϊόντα που πάνε στο 13%:
Κρέατα νωπά
Κρέατα κατεψυγμένα
Ψάρια-θαλασσινά νωπά
Ψάρια-θαλασσινά κατεψυγμένα
Γάλα (φρέσκο, σε σκόνη, συμπυκνωμένο)
Γιαούρτια (τα απλά)
Τυριά (με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα της διάκρισης 0406 40 και τα τυριά με περιεκτικότητα κ.β. σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%)
Αυγά
Μέλι φυσικό
Λαχανικά
Καρποί
Φρούτα
Βότανα
Δημητριακά
Προϊόντα αλευροποΐας
Μαστίχα
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη και ζαχαρόζη
Παρασκευάσματα για τη διατροφή παιδιών
Σπόροι για σπορά
Ζυμαρικά
Ψωμί
Ζωοτροφές
Νερά
Ανθρακούχα νερά
Ξύδι
Αλάτι
Ηλεκτρική Ενέργεια
Φυσικό αέριο
Τηλεθέρμανση
Η διαμονή σε ξενοδοχεία
Η διαμονή σε κάμπινγκ
Προφυλακτικά
Καυσόξυλα
Τα προϊόντα που πάνε στο 23%:
Μακαρόνια
Ρύζι
Αλεύρι
Καφές
Κακάο
Αλλαντικά
Μαρμελάδες
Σοκολάτες
Παγωτά
Είδη ζαχαροπλαστικής
μπαχαρικά
προψημένο ψωμί
Προμαγειρευμένο φαγητό
Ψωμί του τοστ
Φρυγανιές
Αναψυκτικά-χυμοί
Εστίαση-catering
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία)
Κόμιστρα ταξί
Φροντιστήρια
Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών
Ανθη-φυτά
Αποχέτευση
Ζωοτροφές για κατοικίδια
Τα προϊόντα που πάνε στο 6%:
Φάρμακα και εμβόλια
Βιβλία
Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων
Τι θα γίνει με τα νησιά
Η έκπτωση του 30% των συντελεστών ΦΠΑ στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά με το ψηλότερο  κατά κεφαλήν εισόδημα  θα καταργηθεί από την 1η Οκτωβρίου 2015. Από την 1η Ιουνίου το ειδικό καθεστώς καταργείται στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά, ενώ εξαιρούνται τα πλέον απομακρυσμένα.
Δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο κομμάτι του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στους συντελεστές ΦΠΑ
«Άρθρο 2
Φορολογικά Μέτρα
  1. α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 21 ν.2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«1. Ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας ορίζεται σε είκοσι τρία τοις  εκατό (23%) στη φορολογητέα αξία.
Κατ’ εξαίρεση, για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο  Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε δεκατρία τοις  εκατό (13%).
Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα ΙΙΙ του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%.)
Ο συντελεστής ΦΠΑ που ορίζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ δεν εφαρμόζεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της παρ. 13 του άρθρου 14.»
β) Η περίπτωση ιβ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«ιβ) η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή, εκτός από τα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών».
γ) Το Παράρτημα III αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙI
ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (παράγραφος 1 του άρθρου 21)
Α. ΑΓΑΘΑ
Οι δασμολογικές κλάσεις του Παραρτήματος αυτού τέθηκαν όπως αυτές αναφέρονται στη Συνδυασμένη Ονοματολογία του έτους 2015 (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1101/2014 της Επιτροπής της 31ης Οκτωβρίου 2014, ΕΕ L 312/2014).
  1. Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά. Εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών (Δ.Κ. EX 0101, 0102, 0103 και 0104).
  2. Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, κατοικίδια (Δ.Κ. 0105).
  3. Κουνέλια κατοικίδια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται κυρίως για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιΐα. Μέλισσες. Ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων) (Δ.Κ. ΕΧ 0106).
  4. Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα, από βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια. Εξαιρούνται τα παραπροϊόντα σφαγίων καθώς και τα προϊόντα των Δ.Κ. 0209 και 0210 (Δ.Κ 0201, 0202, 0203, 0204, ΕΧ 0207, ΕΧ 0208).
  5. Ψάρια, φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα. Εξαιρούνται τα συκώτια, αυγά και σπέρματα (Δ.Κ 0302, ΕΧ 0303, ΕΧ 0304, ΕΧ 0307).
  6. Γάλα, έστω και σε σκόνη ή συμπυκνωμένο ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, μη αρωματισμένο, χωρίς προσθήκη φρούτων ή κακάου. Τυριά με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα της διάκρισης 0406 40 και τα τυριά με περιεκτικότητα κ.β. σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%. Αυγά νωπά από όρνιθες του είδους Gallus Domesticus, για επώαση ή βρώσιμα. Μέλι φυσικό. (Δ.Κ ΕΧ 0401, ΕΧ 0402, ΕΧ 0403, ΕΧ 0406, ΕΧ 0407, 0409).
  7. Άλλα φυτά ζωντανά (στα οποία περιλαμβάνονται και οι ρίζες τους), μοσχεύματα και μπόλια. (Δ.Κ. 0602)
  8. Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα. Εξαιρούνται τα προϊόντα της Δ.Κ. 0714 (Δ.Κ. 0701, 0702, 0703, 0704, 0705, 0706, 0707, 0708, 0709, 0710, 0711, 0712, 0713).
  9. Καρποί και φρούτα βρώσιμα (Δ.Κ. 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807, 0808, 0809, 0810, 0811, 0812, 0813).
  10. Δημητριακά (Δ.Κ. 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 και 1008).
  11. Προϊόντα αλευροποΐας. Άμυλα κάθε είδους (Δ.Κ. 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106 και ΕΧ 1108).
  12. Σπέρματα και καρποί ελαιώδεις που προορίζονται για σπορά. Κοπριά. Σπέρματα, σπόροι και διάφοροι καρποί, που προορίζονται για σπορά (Δ.Κ. ΕΧ 1201, ΕΧ 1202, 1203, ΕΧ 1204, ΕΧ 1205, ΕΧ 1206, ΕΧ 1207 και 1209).
  13. Αρτεμισία, βασιλικός, χαμομήλι, μαντζουράνα η κοινή, μολόχα, δενδρομολόχα, μέντα (δυόσμος) όλων των ποικιλιών, ρίγανη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάϊ του βουνού, δίκταμο, φλαμούρι, ευκάλυπτος, λεβάντα, αγριάδα η ιαματική και λουϊζα, νωπά ή ξερά, έστω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη (Δ.Κ. ΕΧ 1211).
  14. Άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών, έστω και τεμαχισμένα, αλεσμένα, συμπιεσμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων. Γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες), τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές (FOIN, LUZERNE), τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων (Δ.Κ. 1213 και 1214).
  15. Μαστίχα (λευκή ή μη), ακατέργαστη ή κατεργασμένη (Δ.Κ. ΕΧ 1301).
  16. Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα. Άλλα λάδια και τα κλάσματά τους, που παίρνονται αποκλειστικά από ελιές, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα και μείγματα από αυτά τα λάδια ή τα κλάσματα με λάδια ή κλάσματα της κλάσης 1509 (Δ.Κ. 1509 και 1510).
  17. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικώς καθαρή σε στερεή κατάσταση (Δ.Κ. 1701).
  18. Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών συσκευασμένα για τη λιανική πώληση. Ζυμαρικά, όχι ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα. Ψωμί, χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών και όχι φρυγανισμένο ή περαιτέρω επεξεργασμένο. Κάψουλες κενές του τύπου που χρησιμοποιούνται για φάρμακα (Δ.Κ. ΕΧ 1901, ΕΧ 1902, ΕΧ 1905).
  19. Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα, μη αεριούχα (Δ.Κ. ΕΧ 2201).
  20. Ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ (Δ.Κ. 2209).
  21. Υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα. Εξαιρούνται τα παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων (Δ.Κ. 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308 και ΕΧ 2309).
  22. Αλάτι (στο οποίο περιλαμβάνεται και το επιτραπέζιο και μετουσιωμένο αλάτι), έστω και σε υδατικό διάλυμα ή με προσθήκη αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν την καλή ρευστότητα. Θαλάσσιο νερό (Δ.Κ. ΕΧ 2501).
  23. Φαρμακευτικά προϊόντα (Δ.Κ. 3001, 3002, 3003, 3004, 3005 και 3006).
  24. Φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3003 και 3004. Εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου της δασμολογικής κλάσης 3002. (Δ.Κ. ΕΧ 3002, ΕΧ 3003, ΕΧ 3004). Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).
  25. Λιπάσματα (Δ.Κ. 3101, 3102, 3103, 3104 και 3105).
  26. Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα, που παραδίδονται χονδρικά. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις (Δ.Κ. ΕΧ 3808).
  27. Προφυλακτικά από καουτσούκ (Δ.Κ. ΕΧ 4014).
  28. Καυσόξυλα σε κυλίνδρους, κούτσουρα, μικρά κλαδιά, δεμάτια ή με παρόμοιες μορφές (Δ.Κ. ΕΧ 4401).
  29. Πετσέτες (σερβιέτες) και ταμπόν υγείας και παρόμοια με αυτά είδη υγιεινής προστασίας της γυναίκας, από χαρτί ή από βάτες (Δ.Κ. ΕΧ 9619).
  30. Βιβλία και βιβλία για παιδιά (Δ.Κ. ΕΧ4901, ΕΧ 4903). Εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις. Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).
  31. Ειδικές ανυψωτικές συσκευές (σκάλες, ανελκυστήρες, μηχανήματα ανεβοκατεβάσματος αναπήρων και παρόμοια), που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναπήρων (Δ.Κ. ΕΧ 8428).
  32. Γραφομηχανές με χαρακτήρες ΒRAILLE και ειδικές ηλεκτρονικές γραφομηχανές (ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας τσέπης), για ανάπηρα πρόσωπα (Δ.Κ. ΕΧ 8469).
  33. Αυτοκίνητα οχήματα καινουργή, που προορίζονται για τη μεταφορά δέκα προσώπων ή περισσοτέρων συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού ειδικά κατασκευασμένα ή διασκευασμένα για τη μεταφορά αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οποίων οι ειδικές θέσεις καλύπτουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των θέσεων, εφόσον αγοράζονται, εισάγονται ή αποκτώνται από άλλο κράτος-μέλος της Κοινότητας από Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., που ασχολούνται με την εκπαίδευση, προστασία και περίθαλψη των ατόμων αυτών. (Δ.Κ. ΕΧ 8702).
  34. Αμαξάκια τύπου πολυθρόνας και άλλα οχήματα για αναπήρους, έστω και με κινητήρα ή άλλο μηχανισμό προώθησης, ανταλλακτικά αναπηρικού αμαξιδίου και ερεισίνωτο (Δ.Κ. 8713 και ΕΧ 8714).
  35. Αντισυλληπτικές συσκευές που ονομάζονται «ενδομήτρια αντισυλληπτικά», αυτολιπαινόμενοι καθετήρες, καθετήρες κεντρικοί για αιμοκάθαρση, καθετήρες σίτισης, καθετήρες περιτοναϊκής, καθετήρες κύστεως υπερηβικές, σύριγγες σίτισης, πιεσόμετρα ομιλούντα, βελόνες (για τις πένες ινσουλίνης), βελόνες τεχνητού νεφρού (Δ.Κ. ΕΧ 9018).
  36. Είδη και συσκευές ορθοπεδικής, στα οποία περιλαμβάνονται και οι ιατροχειρουργικές ζώνες και επίδεσμοι και οι πατερίτσες. Νάρθηκες, υποστηρίγματα και άλλα είδη και συσκευές για κατάγματα. Είδη και συσκευές προθέσεως. Συσκευές για τη διευκόλυνση της ακοής στους κουφούς και άλλες συσκευές που κρατιούνται με το χέρι, φέρονται από τα πρόσωπα ή εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό την αναπλήρωση μιας έλλειψης ή τη θεραπεία μιας αναπηρίας. Συσκευές έκχυσης ινσουλίνης. Εξαιρούνται τα μέρη και εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών (Δ.Κ. ΕΧ 9021).
  37. Η παράδοση νερού.
  38. Ηλεκτρική ενέργεια (Δ.Κ. 2716), το φυσικό αέριο (Δ.Κ. 2711), καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).
  39. Ανυψωτικό τουαλέτας (Δ.Κ. ΕΧ 3922), μπανιέρες για ανάπηρους (Δ.Κ. ΕΧ 3922, 6910, 7324), στηθόδεσμος μαστεκτομής – μαγιώ μαστεκτομής (Δ.Κ. ΕΧ 6212, 6112, 6211), προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (jaws, supernova, hall, φωναισθησίας, fine reader) (Δ.Κ. ΕΧ 8523), εκτυπωτές Braille (Δ.Κ. ΕΧ 8443), ρολόγια χειρός (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9102), πινακίδες γραφής (Braille), μέτρα (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9017), μπαστούνια (λευκά και ηλεκτρονικά) (Δ.Κ. ΕΧ 6602), κασετόφωνα με 4 tracks (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 8519), ταινίες μέτρησης σακχάρου (Δ.Κ. ΕΧ 3822), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  40. Καθίσματα μπάνιου (Δ.Κ ΕΧ 8401), αντλία αποσιδήρωσης για μεσογειακή αναιμία (Δ.Κ ΕΧ 9018), σύστημα τραχειοστομίας – τραχειοσωλήνες – φίλτρα (Δ.Κ ΕΧ 9018), περπατούρα (Δ.Κ ΕΧ 8716, ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), τρίποδο (Δ.Κ ΕΧ 8716, ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), σύστημα φωτεινής ειδοποίησης (Δ.Κ ΕΧ 8531), δέκτης φωτεινών σημάτων (Δ.Κ ΕΧ 8517), Braille display (Δ.Κ ΕΧ 8528), scanner (Δ.Κ ΕΧ 8471), Braille note taker (Δ.Κ ΕΧ 8469), προγράμματα κινητών τηλεφώνων σε ελληνική και ξένη έκδοση (mobile speak, speaking phone) (Δ.Κ ΕΧ 8523), πλαίσια γραφής για άτομα με μειωμένη όραση (Braille) (Δ.Κ ΕΧ 3926), κάλτσες Α.Γ. ή Κ.Γ. (Δ.Κ ΕΧ 6115, ΕΧ 6217), κάλτσες κολοβώματος (Δ.Κ ΕΧ 6307), φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ ΕΧ 9018), γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ ΕΧ 9018), σάκοι περισυλλογής υγρού προετοιμασίας φίλτρων (Δ.Κ ΕΧ 3926), Y-connectors, σετ φλεβοκέντησης κατά την αιμοκάθαρση (Δ.Κ ΕΧ 9018), φύσιγγες διττανθρακικών (Δ.Κ ΕΧ 2836), συνδετικό από τιτάνιο (Δ.Κ ΕΧ 9018, ΕΧ 8108), γραμμή σύνδεσης και αποχέτευσης, σάκοι αποχέτευσης (Δ.Κ ΕΧ 3926), κασέτες σύνδεσης, Clamp (λαβίδες) (Δ.Κ ΕΧ 9018), βαλίτσα περιτοναϊκής κάθαρσης (SMART PD CASE) (Δ.Κ ΕΧ 9018, ΕΧ 4202), αναλώσιμο υλικό για κολοστομίες (Δ.Κ ΕΧ 3006), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  1. Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων για τα οποία ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).
  2. Η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή.
  3. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα.
  4. Η παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών.
  5. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.
Γ. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Αγαθά και υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στο παράρτημα αυτό ή για τα οποία  υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς την ένταξη τους στον πίνακα αυτόν, συνεπεία του είδους, του προορισμού, της σύνθεσης ή για οποιονδήποτε άλλο  λόγο, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.»
γ) Οι προβλεπόμενες στις παρ.4, 5 και 6 του αρθ. 21 ν. 2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248) μειώσεις των συντελεστών καταργούνται σταδιακά ως ακολούθως:
αα) Από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών ορίζονται ειδικότερα τα υπαγόμενα στις παραπάνω ρυθμίσεις νησιά της παρ. 4 του άρθρου 21 ν. 2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248)».
Πηγή: iefimerida.gr

Πλέον γνωρίζετε τα είδη της μπίρας, μάθατε πώς να τη συνδυάζετε με φαγητό, ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να την απολαύσετε, αλλά και περίεργα συστατικά που μπορεί να την αποτελούν. Τώρα ήρθε η ώρα να την απολαύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με 5 κόλπα που θα σας εκπλήξουν!
Πώς να παγώσετε μια ζεστή μπίρα σε 5 λεπτά
Οι λάτρεις της βύνης και του λυκίσκου ξέρουν καλά ότι μια ζεστή μπίρα είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Αν λοιπόν αναζητάτε τη δροσιά της και δεν θέλετε να περιμένετε ώρες μέχρι να παγώσει στο ψυγείο, τυλίξτε το μπουκάλι με χαρτί κουζίνας και βάλτε το στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι σε αυτό το μικρό διάστημα θα έχει παγώσει ακριβώς όπως τη θέλατε.

Πώς να την ανοίξετε χωρίς ανοιχτήρι
Το αιώνιο πρόβλημα: έχετε μπίρα, αλλά δεν έχετε ανοιχτήρι. Για να την ανοίξετε, διπλώστε ένα κομμάτι χαρτί στη μέση, στρίψτε το και διπλώστε πάλι στη μέση. Όπως κρατάτε το χαρτί, διπλώστε το άλλες δύο φορές στη μέση (χωρίς να το στρίψετε), μέχρι να έχει μακρόστενο σχήμα και άλλη μια τελευταία στη μέση (αφού το στρίψετε αυτή τη φορά). Πιάστε το διπλωμένο χαρτί κρατώντας τα άκρα του μέσα στη χούφτα σας και σπρώξτε το καπάκι με το μέρος που στρογγυλεύει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο κλειστό μπουκάλι και με το καπάκι του να σπρώξετε το καπάκι της μπίρας που θέλετε να πιείτε.
Πώς να διατηρήσετε μια παγωμένη κανάτα μπίρας…παγωμένη
Έχετε φτιάξει κατάσταση στο σπίτι κι έχετε φροντίσει να υπάρχει παγωμένη μπίρα για όλους σε μια δροσερή κανάτα, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο η κανάτα χάνει τη δροσιά της και το περιεχόμενό της γίνεται αυτό που όλοι απεχθάνονται: ζεστό. Για να σώσετε την κατάσταση, τοποθετήστε μέσα στη μπίρα ένα (καθαρό) πλαστικό ποτήρι με παγάκια κι αφήστε το, προσέχοντας να μη χυθούν μέσα.
Τι να κάνετε τη μπίρα που έχασε το ανθρακικό της
Εδώ θα απολαύσετε τη μπίρα με ένα διαφορετικό τρόπο, αν έχει χάσει το ανθρακικό της. Τοποθετήστε τη σε ένα μπουκάλι με σπρέι και αξιοποιήστε τη στα μαλλιά σας. Η πρωτεΐνη της βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Πώς να απαλλαχτείτε από τον πολύ αφρό
Ο επιθυμητός αφρός σε ένα ποτήρι μπίρας σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να φτάνει τα περίπου 2 δάχτυλα κι αυτό γιατί σε αυτή την ποσότητα κρατάει τα αρώματά της. Αν όμως σας προκύψει λίγος αφρός παραπάνω και θέλετε να τον ξεφορτωθείτε αντί να τον πιείτε, υπάρχει ένα κάπως αλλόκοτο κόλπο γι’ αυτό. Τρίψτε 2 δάχτυλα του ενός χεριού στη μύτη σας για να πάρετε τη λιπαρότητά της και έπειτα ακουμπήστε τα στον αφρό, κάνοντας μια κυκλική κίνηση. Θα δείτε σιγά-σιγά ότι η λιπαρότητα μειώνει την ένταση των φυσαλίδων κι ο αφρός αρχίζει να υποχωρεί.
Και για του λόγου το αληθές, δείτε τα παραπάνω κόλπα στο youtube εδώ.
samsung sensors
H Samsung δίνει έμφαση στους αισθητήρες με τους οποίους θέλει να εξοπλίσει τα μελλοντικά smartphones, τόσο για τον χειρισμό όσο και για τις εφαρμογές υγείας. 
Η Samsung κατέθεσε μία πατέντα για πεδία αισθητήρων που θα επιτρέπουν τον χειρισμό μίας συσκευής με τις άκρες της οθόνης. Ειδικά sensor pads θα βρίσκονται τοποθετημένα στις άκρες του πλαισίου, προκειμένου να μπορεί κανείς να τοποθετεί τα δάχτυλά του εκεί και να έχει ελεύθερο το πεδίο της οθόνης μπροστά του.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί κανείς την οθόνη ως viewfinder και τα sensor pads ως πλήκτρα χειρισμού της λειτουργίας της κάμερας. Η πατέντα της Samsung επιτρέπει τον προγραμματισμό τόσο της λειτουργίας των sensor pads, όσο και το πώς θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στην οθόνη.
samsung-body-fat-patent-new
Οι άλλες ευρεσιτεχνίες της Samsung αφορούν σε αισθητήρες που είναι υπεύθυνοι για την μέτρηση του λίπους, αφότου ο χρήστης ακουμπήσει τα χέρια του στο πλαίσιο του τηλεφώνου. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βρει πολλές ιατρικές εφαρμογές, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να ενσωματωθούν στις εφαρμογές health και fitness που βάζει η Samsung στις συσκευές της. Συνολικά, η μέτρηση του λίπους από την Samsung θα περιλαμβάνει ένα σύστημα από τέσσερις αισθητήρες.
pestaola.gr

Τα ζευγάρια καλό είναι να κοιμούνται χώρια – για το καλό της υγείας αλλά και της σχέσης τους δηλαδή, συνιστούν βρετανοί ειδικοί.

Ο δρ Νηλ Στάνλεϋ, ιδρυτής ενός από τα καλύτερα εργαστήρια ύπνου στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ, είπε στη διάρκεια του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης ότι ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει καυγάδες για το ροχαλητό και την κουβέρτα, καθώς και να στερήσει πολύτιμο ύπνο.

Σε μία μελέτη είχε διαπιστωθεί ότι, κατά μέσον όρο, τα ζευγάρια υφίστανται κατά 50% περισσότερες διαταραχές του ύπνου τους όταν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

Ο δρ Στάνλεϋ, ο οποίος κοιμάται σε άλλο κρεβάτι από την σύζυγό του, τόνισε ότι ιστορικώς οι άνθρωποι δεν προορίζονταν για να μοιράζονται τα κρεβάτια τους.

Η σύγχρονη παράδοση για το νυφικό κρεβάτι άρχισε κατά την Βιομηχανική Επανάσταση, όταν οι άνθρωποι που μετακόμιζαν στις πολύβουες πόλεις αναγκάσθηκαν να ζουν σε περιορισμένους χώρους.

Πριν από την Βικτωριανή εποχή δεν ήταν διόλου σπάνιο να κοιμούνται χωριστά τα παντρεμένα ζευγάρια. Στην δε αρχαία Ρώμη, το νυφικό κρεβάτι ήταν ο χώρος για τις ερωτικές συνευρέσεις, αλλά όχι για τον ύπνο.

Ο δρ Στάνλεϋ συνέστησε να κάνουν το ίδιο και όσοι σύγχρονοι άνθρωποι μετατρέπουν το κοινό κρεβάτι σε… ρινγκ.

«Το θέμα είναι τι κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο», είπε. «Εάν κάποιος κοιμάται ανέφελα με το ταίρι του, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κρεβάτι. Αν, όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν πρέπει να φοβάται την αλλαγή. Για τους περισσότερους από εμάς ο κοινός ύπνος σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση μια σύντομη αγκαλιά και μετά ο καθένας στην μεριά του. Γιατί, λοιπόν, η μεριά του καθενός να μην είναι ένα ξεχωριστό κρεβάτι;»

Το στριφογύρισμα

Μελέτες έχουν δείξει πως ο κακής ποιότητας ύπνος σχετίζεται με πάρα πολλά δεινά, από την κατάθλιψη, την στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά έως τις πνευμονοπάθειες, τα ατυχήματα (τροχαία ή εργατικά) και βεβαίως τα διαζύγια.

Ωστόσο, πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την ψυχοσωματική υγεία – ούτε αντιλαμβάνονται πόσο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο μας ο παρακοιμώμενος.

Το πόσο μπορεί να μας ενοχλεί το ταίρι μας, έστω και εν αγνοία μας, μελέτησε σε 40 ζευγάρια ο δρ Ρόμπερτ Μήντοους, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ.

Όπως διαπίστωσε, κάθε φορά που άλλαζε πλευρό ο ένας εκ των δύο, ο άλλος είχε 50% πιθανότητες να «τιναχτεί».

«Τα ζευγάρια νομίζουν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν είναι μαζί, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία δηλώνουν το ακριβώς αντίθετο», σχολίασε.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μόλις το 8% των 40άρηδων και 50άρηδων κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια από τους συζύγους/συντρόφους τους.

Πηγή: tanea.gr

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλοι μεσογειακοί προορισμοί που προσελκύουν ορδές τουριστών κάθε καλοκαίρι φαίνεται πως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της λίστας του European Council on Tourism and Trade. Από την άλλη, η Αιθιοπία τα κατάφερε και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου.
Η αφρικάνικη αυτή χώρα, η οποία υποφέρει από φτώχια και έχει ζήσει λιμούς, μπορεί τουλάχιστον να «καυχηθεί» ότι διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της ηπείρου, ενώ τιμήθηκε από την ένωση μη κερδοσκοπικών EU οργανισμών τουρισμού για την εξαιρετική διατήρηση των μνημείων της.
Στα highlights της χώρας βρίσκονται οι μονολιθικές εκκλησίες της Lalibela, το Εθνικό Πάρκο των βουνών Simien, το οποίο εντάσσεται και στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco φιλοξενώντας πλήθος ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, το απόκοσμο Danakil Depression, ένα γεωλογικό βύθισμα με τεράστιες θερμοκρασίες κ.ά.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Fasil Ghebbi
Άλλα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι το Fasil Ghebbi, η κατοικία των αυτοκρατόρων της Αιθιοπίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, το Harar Jugol, που θεωρείται η 4η πιο άγια πόλη του Ισλάμ και η περιοχή Konso με τους οχυρωμένους οικισμούς στα γύρω άνυδρα υψίπεδα, με 21 γενιές ανθρώπων να έχουν καταφέρει να επιζήσουν και να αναπτυχθούν σ’ αυτό το ξηρό και εχθρικό περιβάλλον.
Στην υποψηφιότητα για τη βράβευση, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας αναγνώρισε τον τουρισμό ως έναν τομέα-κλειδί για την καταπολέμηση της φτώχιας, ενώ ανάμεσα στις άλλες υποψηφιότητες συναντάμε τη Νιγηρία, την Αλγερία, το Κονγκό, την Ιορδανία και το Καζακστάν.
Θυμίζουμε ότι ο περσινός νικητής ήταν η Ζιμπάμπουε και το 2013 το Λάος.
clickatlife.gr

Το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας είναι ένα βήμα πριν εντοπίσει τον φανατικό θαυμαστή της Rihanna που την απειλεί!

Ο άντρας που παρουσιάζεται με τα ονόματα Alex Mercer και Ralph Alexander της στήνει «καρτέρι» έξω από το σπίτι της και δημοσιεύει διάφορα tweets, όπως μία selfie που έβγαλε έξω από το σπίτι της και έγραψε την επόμενη μέρα «Έπρεπε να έχω σκοτώσει τη Rihanna ένα λεπτό πριν.

Θα ήταν όλα τέλεια τώρα». Οι αστυνομικές αρχές είναι κοντά στα ίχνη του.

Πηγή: gossip-tv.gr
Πάει κάποιος να δώσει το δίπλωμα οδήγησης. Όταν φτάνει στον εξεταστή, εκείνος του λέει:
- Θα μου δώσεις επιπλέον 500 ευρώ και θα σου κάνω μόνο τρεις ερωτήσεις. Αν τις απαντήσεις, θα περάσεις χωρίς να σε εξετάσω σε τίποτα άλλο.
Αφού το σκέφτηκε λίγο ο άλλος, του έδωσε τα 500 ευρώ και ο εξεταστής του λέει:
- Ωραία, 1η ερώτηση. Είναι νύχτα, είσαι με το αυτοκίνητο σε ένα σκοτεινό δρόμο και βλέπεις να έρχονται δύο φώτα.Τι είναι;
- Ένα αυτοκίνητο, φυσικά.
- Ναι, αλλά τι αυτοκίνητο; Ford, BMW, Citroen, Renault, Opel...;
- Δεν μπορώ να ξέρω!
- Την έχασες την ερώτηση. 2η ερώτηση. Είναι νύχτα, είσαι με το αυτοκίνητο σε ένα σκοτεινό δρόμο και βλέπεις να έρχεται ένα φως. Τι είναι;
- Μια μηχανή, βέβαια.
- Ναι, αλλά τι μηχανή; Yamaha, Harley Davidson, Ducatti, Aprilia, Honda...;
- Πού να ξέρω;;;
- Πάει και η 2η. 3η ερώτηση. Είναι νύχτα, είσαι με το αυτοκίνητο σε ένα σκοτεινό δρόμο και βλέπεις να έρχονται δύο μεγάλα φώτα. Τι είναι;
- Ένα φορτηγό.
- Ναι, αλλά τι φορτηγό; Volvo, Mercedes..;
- Πώς γίνεται να ξέρω;
- Πάει και η 3η.
Προσπαθώντας να συγκρατήσει το θυμό του, του λέει ο άλλος.
- Να σου κάνω εγώ μια ερώτηση. Είναι νύχτα, είσαι σε ένα σκοτεινό δρόμο με τα πόδια και βλέπεις μπροστά σου ένα σπίτι με ένα κόκκινο φωτάκι. Από έξω είναι μια γυναίκα. Τι είναι;
- Μια πουτάνα, βέβαια.
- Ναι, αλλά τι πουτάνα; Η μητέρα σου, η γυναίκα σου, η αδερφή σου...;;

Οι ιδρυτές του The Pirate Bay αθωώθηκαν από δικαστήριο του Βελγίου, σχετικά με αδικήματα που αφορούν την πειρατεία και την καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι τέσσερις ιδρυτές του γνωστού torrent site, Gottfrid Svartholm, Fredrik Neij, Peter Sunde και Carl Lundström, έχουν έρθει αντιμέτωποι με σωρεία αδικημάτων σχετικά με την εμπλοκή τους στο The Pirate Bay. To torrenting site θεωρείται από τις αρχές παράδεισος για παράνομο υλικό σε ό,τι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, η αθώωση τους βασίζεται στο ότι είχαν πάψει να συμμετέχουν στη συντήρηση του ισοτόπου, οπότε δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι.

Πηγή: e-pcmag.gr

«Βόμβα» για όσους βγουν στη σύνταξη από 30.6 περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 (παρ. 29 ) του νομοσχεδίου:
polyns__aftodioikisi

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι βγουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό ταμείο που ανήκουν, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό ισχύει και για όσους είχαν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τις 30/6, θα λαμβάνουν μέχρι το 67 έτη μόνο το μέρος που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές και το τμήμα που εγγυάται το κράτος θα δίνεται μετά τα 67. Γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων πριν από τα 67 έτη. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κάτω από 5.000 ένσημα με τη νέα ρύθμιση είναι θα σύνταξη από 300 έως 350 ευρώ από 486 σήμερα καθώς το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί τις εισφορές τους, ενώ το προνοιακό ύψους ύψους 186 ευρώ που καταβάλλεται από το κράτος θα τους δοθεί στο 68ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόωρες συντάξεις
Να σημειωθεί στο αρχικό σχέδιο υπήρχαν διατάξεις που όριζαν ως γενικό όριο, από την 1/1/2023 και μετά, τα 67 έτη, ή τα 62 με 40 έτη ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης και τα 62 για τη λήψη μειωμένης, στο νέο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται ότι όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου 2015, θα λάβουν σύνταξη που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισής τους και μόλις συμπληρώσουν τα 67, θα λάβουν και το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης. Δεν αποκλείεται βέβαια, οι διατάξεις για τις πρόωρες να κατατεθούν είτε ως τροπολογία αργότερα, είτε στο δεύτερο νομοσχέδιο που θα έρθει έως τις 22 Ιουλίου, καθώς απαιτείται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.
Κατά τα άλλα στο πολυνομοσχέδιο (επίσης άρθρο 2) προβλέπεται ότι:
polyns_asfal_aftodioikisi
 ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Η Κίρστι Ντέρι έχασε τραγικά τη ζωή της σε ηλικία μόλις 23 ετών, όταν οι υπάλληλοι στη μονάδα υποβοηθούμενης διαβίωσης όπου διέμενε αφαίρεσαν τα απαραίτητα λουκέτα από τα ντουλάπια και το ψυγείο, με αποτέλεσμα η κοπέλα να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε φαγητό.

Ο θάνατός της προήλθε από πνευμονικό οίδημα και η ιατροδικαστική έκθεση υπογραμμίζει την παράμετρο της αμέλειας από πλευράς του προσωπικού.

Η νεαρή έπασχε από το σύνδρομο Πράντερ-Γουίλι (Prader-Willi), μια σπάνια γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από νοητική υστέρηση και ακόρεστη πείνα. Η νόσος εμφανίζεται σε 1 ανά 10.000-30.000 άτομα περίπου. Συνήθη συμπτώματα του συνδρόμου είναι οι μαθησιακές δυσκολίες, τα προβλήματα συμπεριφοράς, οι διαταραχές του ύπνου και η υπογονιμότητα.

Η διάγνωση προέκυψε όταν η Κίρστι ήταν δύο ετών. Σύμφωνα με τη μητέρα της, η ασθένεια έκανε την Κίρστι να πεινά συνεχώς και να προσπαθεί να φάει οτιδήποτε έβρισκε μπροστά της. Λόγω αυτού, η κοπέλα ήταν υπέρβαρη και επίσης έπασχε από διαβήτη. Σε ηλικία 23 ετών, η Κίρστι μεταφέρθηκε σε μονάδα υποβοηθούμενης διαβίωσης, καθώς η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία να ζει πιο ανεξάρτητα.

Η μητέρα ήλπιζε πως το προσωπικό της μονάδας θα χειριζόταν καταλλήλως το πρόβλημα υγείας της Κίρστι. Ευτυχώς, η μονάδα διέθετε ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό που επέτρεπε να κλειδώνουν τα ντουλάπια με το φαγητό και το ψυγείο και να χτυπά συναγερμός εάν η Κίρστι προσπαθούσε να παραβιάσει τις κλειδαριές. Ωστόσο, το σύστημα απενεργοποιήθηκε χωρίς να ενημερωθεί η μητέρα, επειδή η Κίρστι είχε κάνει επανειλημμένα παράπονα.

Σε διάστημα εννέα μηνών, από τότε που η κοπέλα μεταφέρθηκε στη μονάδα, πήρε πολλά κιλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της ήταν ανεξέλεγκτα. Η Κίρστι έχασε τελικά τη ζωή της τον Ιούλιο του 2013.

Επίσημα, ως αιτία θανάτου αναφέρεται το πνευμονικό οίδημα. Το προσωπικό της μονάδας δηλώνει πως δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την Κίρστι, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, είχε τις απαραίτητες νοητικές ικανότητες ώστε να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις.

Φυσικά η μητέρα της Κίρστι διαφωνεί με την άποψη αυτή και ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως η πνευματική της διαύγεια ήταν περιορισμένη και πως ο θάνατος προήλθε από ασθένεια που δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!