Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019


Ένα παράξενο περιστατικό αντίκρισαν το χθες το βράδυ κάτοικοι της Ουαλίας που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πώς αν ζούσε σήμερα ο Άλφρεντ Χίτσκοκ θα έδινε… συνέχεια στη θρυλική ταινία »Τα Πουλιά». Κι αυτό γιατί εκατοντάδες πουλιά βρέθηκαν νεκρά στον δρόμο παρόλο που αυτόπτες μάρτυρες τα είδαν να πετούν στον ουρανό μία ώρα πριν »προσγειωθούν» στο έδαφος.
“Έμοιαζαν σαν να έπεσαν νεκρά από τον ουρανό”, έτσι περιέγραψε στα Μέσα το μυστηριώδες περιστατικό ένα ζευγάρι Ουαλών που εντόπισε πρώτο τα άψυχα πτηνά και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.
Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για τον μαζικό θάνατο των πτηνών. Παρόλα αυτά η αστυνομία της Ουαλίας με σχετική ανάρτηση στο Τwitter έκανε γνωστό πως ίσως έχει φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Όμως βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων και του ιατροδικαστικού πορίσματος από τη νεκροψία/νεκροτομή που διενεργήθηκε και δεν σκοπεύει να προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις.
Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχει μπει μαρτυρία που αναφέρει ότι αρκετά χρόνια πριν ένα αντιστοιχό περιστατικό είχε συμβεί στην ίδια ακριβώς περιοχή.
Το μυστήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών του Twitter που δίνουν τη δική τους εκδοχή για τον μαζικό θάνατο των πτηνών. Κάποιοι που πιστεύουν σε προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες μιλούν για »σημάδι» ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι εικάζουν πως δηλητηριάστηκαν από κάποια τοξική τροφή. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που διερωτόνται αν στην περιοχή »Anglesey» έχουν εγκατασταθεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, το 5G δηλαδή.

Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους ονόματι Poundland ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα και στην Ελλάδα.
Την αποκαλούν «σούπερ μάρκετ των φτωχών» και αναμένεται  να έχει έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2024, ενώ ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλων χώρων για στέγαση των καταστημάτων τους.
Η αλυσίδα έχει καταστήματα τύπου σούπερ μάρκετ με φτηνά προϊόντα και που όλα κοστίζουν μια στερλίνα. O ιδρυτής της αλυσίδας Steve Smith άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1990 και αργότερα πώλησε την αλυσίδα για 50 εκατ. στερλίνες.
Σε συνέντευξή του είπε ότι τα μισά, δηλαδή 25 εκατ. στερλίνες, τα έδωσε στους γονείς του γιατί ήθελε έτσι να ξεπληρώσει τις 50.000 στερλίνες που του είχε δώσει ο πατέρας του για το ξεκίνημα.
Ο ιδρυτής της Poundland μεγάλωσε με το οικογενειακό μότο «αν δεν δουλέψεις δεν θα φας» και ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να βασίζεται στο χαρτζιλίκι που του δίνει η γυναίκα του.
«Κάθε μέρα η Tracy μου δίνει 10-20 στερλίνες για να ‘χω κάτι στην τσέπη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχω λεφτά πάνω μου τα χαλάω αμέσως, γι’ αυτό μου δίνει μόνο 10-20 στερλίνες», είχε δηλώσει ο ίδιος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!