Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Δεν είναι λίγες οι φορές που το σήμα του wifi στο σπίτι είναι αρκετά αδύναμο και πολλοί δεν ξέρουν το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Μάλιστα, αρκετοί αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και
αργούς ρυθμούς. Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία που μας παρέχει το διαδίκτυο ή από τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους και να επηρεάσουν το σήμα του wifi. 


1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

Το μέταλλο είναι αγωγός, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια.Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο. 

2. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα


Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τοίχων που μπορούν να εμποδίσουν το σήμα του wifi Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο. Γι’ αυτό άλλωστε και στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει τόσο καλό ίντερνετ. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους. 

3. Καθρέπτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή. 

4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων


Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα κυκλοφορεί νερό δεν «τα πάνε πολύ καλά» με το WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο. 

5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του Ίντερνετ στο σπίτι. Τα λαμπάκια έχουν μέσα τσιπ που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα του ρούτερ. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το ρούτερ μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

203 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.
1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μία εταιρία απορριμμάτων στο Κάρντιφ αποφάσισε να επιστρέψει τα σκουπίδια στην… ιδιοκτήτριά τους, γιατί αυτή δεν πλήρωνε.
Η κυρία κάλεσε τον Τζόναθαν Μόργκαν και τον αδερφό του, που έχουν την εταιρεία μεταφορών απορριμμάτων «Cardiff Waste Removal», για να παραλάβουν τα σκουπίδια της. Η συμφωνία ήταν για 120 λίρες γιατί είχε βαριά αντικείμενα.
Τους είχε πει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέβαλε το ποσό. Όντως τα αδέλφια πήραν τα απορρίμματα, αλλά μόλις τελείωσαν διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η κυρία δεν ήταν διατεθειμένη να τους πληρώσει. Μάλιστα σκοπός της ήταν να μην το πράξει ποτέ γιατί αμέσως μετά μπλόκαρε τα τηλέφωνά τους.
Όταν κατάλαβαν την απάτη, έστειλαν τελεσίγραφο πως αν δεν πληρωθεί η δουλειά… θα επέστρεφαν στο σπίτι της εντός μιας ώρας και θα άδειαζαν ότι σκουπίδι μάζεψαν.
Η προκλητική κυρία τους είπε να το κάνουν αν τολμούν! Έτσι λοιπόν τα αδέλφια επέστρεψαν στο σημείο και άδειασαν με το φορτηγό ότι είχαν μαζέψει! Μάλιστα ένας από τους άντρες ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Αυτό συμβαίνει στους πελάτες όταν δεν πληρώνετε».

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Σουμελάς στην Τραπεζούντα.
Ειδικότερα, άγνωστοι βανδάλισαν βυζαντινές τοιχογραφίες, κατά το διάστημα που η Μονή ήταν κλειστή για επισκευές.
Από την πλευρά της, η Τουρκία διαψεύδει την καταστροφή, με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας να δηλώνει ότι δεν υπήρξε πρόσφατη ζημιά στις τοιχογραφίες στη Μονή.


Την ώρα που οι ΗΠΑ πλησιάζουν επικίνδυνα τα 5.000.000 κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι είναι πλέον πάνω από 160.000, υπάρχει μια χώρα στην άλλη άκρη του παγκόσμιου χάρτη, που εδώ και 100 ημέρες δεν έχει κανένα νέο κρούσμα, γεγονός που την καθιστά ένα από τα ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη.
Πρόκειται για τη Nέα Ζηλανδία, των 5 εκατ. κατοίκων που έχει επιστρέψει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς, την ώρα που παγκοσμίως οι περιπτώσεις μόλυνσης ξεπερνούν τα 19,6 εκατ. και οι θάνατοι τους 726.000.
Οι τοπικές αρχές, πάντως, ανησυχούν γιατί ο κόσμος αρνείται τώρα να υποβληθεί σε τεστ, δεν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, ενώ αγνοούν και τους βασικούς κανόνες υγιεινής.
Όπως γράφει ο Guardian, η Νέα Ζηλανδία έχει 23 ενεργά κρούσματα που έχουν απομονωθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις και 1.219 κρούσματα συνολικά μέχρι τώρα.
Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής Υγείας, δρ Ασλεϊ Μπλούμφιλντ, «το να πετύχουμε 100 ημέρες χωρίς μετάδοση είναι σημαντικό, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».
«Είδαμε πόσο γρήγορα μεταδίδεται (ο ιός) σε άλλες χώρες και ότι εξαπλώνεται σε μέρη που προηγουμένως ήταν υπό έλεγχο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εντοπίσουμε γρήγορα μελλοντικά κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία».
Στη γειτονική Αυστραλία, η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μέχρι τώρα. Η Μελβούρνη είναι σε lockdown επιπέδου 4. Ο δήμαρχος της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι 17 άτομα πέθαναν στην πολιτεία το τελευταίο 24ωρο. Δέκα εξ αυτών συνέβησαν σε δομές ηλικιωμένων, ενώ ανακοινώθηκαν 394 νέα κρούσματα.
Τα σημερινά νούμερα ξεπερνούν εκείνα της προηγούμενης φονικότερης μέρας (της περασμένης Τετάρτης) όταν η Βικτόρια είχε 15 θανάτους, μεταξύ τους ενός 30χρονου. Το Σάββατο τη ζωή τους έχασε και ένας δεύτερος άνδρας 30 ετών.

Στην αγορά ενός εδικούς στρώματος, το οποίο μπορεί να εξουδετερώσει τον κορωνοϊό κατά 99,84%, προχώρησε ο Λιονέλ Μέσι.
Το συγκεκριμένο στρώμα, κατασκευάζεται από μια ισπανική εταιρεία και διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο, μέσω νανοσωματιδίων που εφαρμόζεται στο ύφασμά του, καταφέρνει να εξαλείψει κάθε ιό.
Εάν ένα άτομο το οποίο έχει προσβληθεί από τον ιό, κοιμηθεί σε αυτό, τότε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών, το στρώμα θα εξαφανίσει τον Covid-19 και κάθε μικρόβιο που βρίσκεται πάνω του. Επιπλέον, θα αποτρέψει τον επόμενο να κολλήσει κορονοϊό, εάν το χρησιμοποιήσει αργότερα αυτός.
Μάλιστα, πέρα από τις τελετουργίες καθαρισμού και απολύμανσης αυτό το μοντέλο του στρώματος, έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ένα σύστημα μασάζ στα πόδια, το οποίο βοηθά στον ύπνο.
Προφανώς, το στρώμα ήταν τόσο άνετο που ο σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι εγκατέστησε αυτό το μοντέλο σε όλα τα κρεβάτια του σπιτιού του.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.
Στην Κασσάνδρα, θα επικρατήσουν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Στη Σιθωνία, θα επικρατήσουν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!