Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017


Φανταστείτε πώς θα ήταν η καθιερωμένη βόλτα στο σουπερμάρκετ για τα εβδομαδιαία ψώνια, χωρίς την ατελείωτη ουρά στο ταμείο.

Το μέλλον των πληρωμών, σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλέπεται «αόρατο» και το μόνο που θα έχει να κάνει ο πελάτης θα είναι να περάσει από τις ειδικές πύλες στις εξόδους των καταστημάτων, οι οποίες θα σαρώνουν τις αγορές τους και θα χρεώνουν αυτόματα τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σενάριο από το μέλλον

«Τα ψώνια αναμένεται να μετατραπούν σε μια αδιάλειπτη διαδικασία μέσω Διαδικτύου, μέσω μιας καταναλωτικής εφαρμογής ή ακόμα και σε ένα φυσικό κατάστημα» δηλώνει στο BBC ο Αμέρ Σαχέντ, διευθύνων σύμβουλος της Barclayscard, υπογραμμίζοντας ότι οδεύουμε προς την κατάργηση της πλαστικής πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα είναι απλό, καθώς αναμένεται να φουντώσει τον πόλεμο μεταξύ τραπεζών και τεχνολογικών κολοσσών.

Ποιος από τους δύο θα έχει τον έλεγχο του λεγόμενου ψηφιακού πορτοφολιού, και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών;

Σύμφωνα με τον κ. Σαχέντ, η πρώτη πιστωτική κάρτα στην Ευρώπη γεννήθηκε το 1966 από την βρετανική Barclays. Στις ΗΠΑ πάλι «χορός» του πλαστικού χρήματος, σε μια πρώιμη μορφή του, είχε ξεκινήσει ήδη από την δεκαετία του ’20.

Οι συναλλαγές με την κάρτα μέχρι πρότινος απαιτούσαν αυστηρά την παράδοση της πλαστικής κάρτας κατά την πληρωμή.

Πλέον, η κάρτα επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές και «μιλάει» με το smartphone, ενώ ακολουθεί και μια στρατιά από wearables που υπόσχονται να κάνουν την διαδικασία της πληρωμής πιο «ανώδυνη» από πλευράς χρόνου – ο πόνος χτυπάει απευθείας τον τραπεζικό λογαριασμό.

Η Barclayscard συγκεκριμένα, ετοιμάζει ένα πλαστικό δαχτυλίδι, ένα βραχιόλι και ένα μπρελόκ εξοπλισμένα με μικροτσίπ ώστε να επιτρέπουν την πραγματοποίηση πληρωμών.

Κατά τον κ. Σαχέντ, πρόκειται για μια «γέφυρα» που δημιουργείται στην όλη καταναλωτική διαδικασία χάρη στην τεχνολογία, η οποία θα αναγνωρίζει τον πελάτη μέσω της ίριδας ή των δακτυλικών του αποτυπωμάτων με τη βοήθεια του smartphone του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι σε θέση να ψωνίζει χωρίς να χρειάζεται να στήνεται στην ουρά στο ταμείο του καταστήματος.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των… συναλλαγών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclayscard προβλέπει ότι οι νέοι τρόποι φουτουριστικών πληρωμών αναμένεται να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που τρομοκρατούνται και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας προοπτικής, δεδομένου του τεράστιου ψηφιακού κινδύνου που απειλεί να «χακάρει» διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και την ίδια μας τη ζωή.

«Ποτέ δεν θα παρακολουθούσαμε το στίγμα GPS κάποιου, χωρίς να το γνωρίζει – ακόμα και τότε θα ήταν μόνο για πράγματα που ο ίδιος ο πελάτης μας έχει επιτρέψει» επιβεβαιώνει ο κ. Σαχέντ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, το πού βρίσκεται ο πελάτης την ώρα της συναλλαγής θα μπορούσε να συμβάλλει στην διαδικασία της έγκρισης, καθώς μέσω της διασταύρωσης θέσης-αγοράς θα μπορούσαν εύκολα να εντοπιστούν περιπτώσεις απάτης.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Πώς θα ελέγξεις τα νεύρα σουΑν όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές το κεφάλι σου βράζει από θυμό, ή έβραζε την προηγούμενη φορά που αντέδρασες, εχμ, κάπως υπερβολικά, τότε έχουμε τη λύση. Πρακτικές συμβουλές για να περιορίσεις τα νεύρα σου και να γλιτώσεις τα χειρότερα.

Αν πάλι δεις ότι δεν πιάνουν, τότε μάλλον θα πρέπει να το δεις ποιο σφαιρικά και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Μέτρα μέχρι το 10

Ακούγεται παιδιάστικο, όμως δεν είναι. Από το να πεις/κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις, καλύτερα να πάρεις το χρόνο σου, να το σκεφτείς και να αντιδράσεις φυσιολογικά ή τουλάχιστον μετριασμένα.

Άκου μουσική

Βάλε ακουστικά, σύνδεσέ τα με τον υπολογιστή ή το κινητό σου, επίλεξε τη μουσική που σε ηρεμεί – μπορεί να είναι Βιβάλντι, μπορεί και Iron Maiden λίγη σημασία έχει- και πάρε τον χρόνο σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική είναι πολύ αποτελεσματικότερη στη διαχείριση έντονων καταστάσεων σε σχέση με το να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις σε απόλυτη ησυχία.

Σφίξε τη γροθιά σου

Χωρίς όμως να τη χρησιμοποιήσεις. Σφίγγοντας δυνατά την αριστερή σου γροθιά στέλνεις μήνυμα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου (το οποίο και ευθύνεται για τον θυμό) πως «όλα είναι καλά». Επίσης, η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να βοηθά και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθηση. Μοναδικό μείον: δεν λειτουργεί για αριστερόχειρες.

Τρέξε στο γυμναστήριο

Η σωματική άσκηση βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει ουσίες οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, τονώνουν τη διάθεσή και σε γεμίζουν ευεξία. Και, όπως και να ‘χει, η προπόνηση είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους να εκτονώσεις την αρνητική ενέργεια, είτε τρέχοντας στο διάδρομο, είτε κάνοντας πετάλι με ένταση, είτε σηκώνοντας βάρη.

Πάρε βαθιές ανάσες

Ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να χαλαρώσεις μυαλό και σώμα είναι να δώσεις στον εγκέφαλό σου το σήμα πως «όλα είναι εντάξει». Χαίρω πολύ, θα πεις, αλλά πώς το κάνω αυτό; Αναπνέοντας, απαντούμε. Όχι με τις κοφτές ανάσες που έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε, αλλά με μια αρκετά διαφορετική μέθοδο, τα λεγόμενη διαφραγματική αναπνοή. Κλικ στο παρακάτω βίντεο για την εκτέλεση.



Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Μην το γελάς. Ένα από αυτά τα κινηματογραφικά μπάνια, με τον πλούσιο αφρό, τα αρωματικά έλαια, τα κεράκια και το ποτήρι με το κρασί (ή μια μπύρα) να σε περιμένει δίπλα από την μπανιέρα, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πιες ένα χαλαρωτικό ρόφημα

Ένα ζεστό τήλιο, ένα χαμομήλι με μέλι  ή μια γλυκιά ζεστή σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Προφανώς θα πρέπει να αποφύγεις τον καφέ. Μην έχουμε χειρότερα.

Απομακρύνσου

Μπορεί να λένε ότι αν απομακρύνεσαι από τα προβλήματά σου δεν τα λύνεις, όμως στην προκειμένη περίπτωση θες έναν άμεσο τρόπο να ελέγξεις τα νεύρα σου για να μην εξελιχθεί η κατάσταση άσχημα. Ό,τι και αν είναι λοιπόν αυτό που σε νευρίασε, πάρε τον χρόνο σου και απομακρύνσου για λίγο, κάνοντας μια βόλτα έξω με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο.
cyberspace
Τη ρητορική του μίσους και την προπαγάνδα της τρομοκρατίας προσπαθούν να καταπολεμήσουν από κοινού Google, Facebook, Twitter και Microsoft. 
Οι κολοσσοί του Διαδικτύου έρχονται σε συνεννόηση και συνεργασία με σκοπό τους την καταπολέμηση της ρητορικής της τρομοκρατίας μέσω Internet, μέσα από τον εντοπισμό και την αφαίρεση του εξτρεμιστικού περιεχομένου που μπορεί να βρει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε κανάλια του YouTube. Οι Google, Facebook, Twitter και Microsoft θέλουν να δημιουργήσουν μία κοινή βάση δεδομένων όπου θα μπαίνουν όποιες σελίδες εντοπίζονται με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.
Βίντεο και αναρτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο θα παίρνουν μία ετικέτα που θα τα χαρακτηρίζει και θα βοηθά όποιον διαχειριστή δικτυακού τόπου θέλει να τα αφαιρέσει από το site του. Η κίνηση των κολοσσών του Διαδικτύου έρχεται ως απάντηση στο τελεσίγραφο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της προπαγάνδας του μίσους στο Διαδίκτυο. Στην περίπτωση που εταιρείες όπως η Google και το Facebook δεν ανελάμβαναν δράση, η Κομισιόν ήταν έτοιμη να θεσπίσει αυστηρούς νόμους.
Η βάση δεδομένων που θα δημιουργήσουν από κοινού οι Facebook, Twitter, Google, Microsoft θα είναι έτοιμη και σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2017, σύμφωνα με το Business Insider, ενώ η λειτουργία της εκτιμάται ότι θα έχει κοινά στοιχεία με τις μεθόδους εντοπισμού του υλικού παιδικής πορνογραφίας που διακινείται στο Διαδίκτυο.
Οι πόλεις του κόσμου με το καλύτερο φαγητό δρόμου
Αν έχετε επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη και δεν έχετε δοκιμάσει τις λαχταριστές σπεσιαλιτέ του δρόμου, τα χοτ ντογκ λουσμένα στη μουστάρδα και τη κέτσαπ, τότε άδικα σπαταλήσατε χρόνο και χρήμα και άδικα βρεθήκατε στο Μεγάλο Μήλο. Παρομοίως, ένα ταξίδι στη Μπανγκόκ είναι ανολοκλήρωτο αν δε σταματήσετε για ένα ζεστό μπολ με πικάντικα νουντλς στα στέκια του πεζοδρομίου... Το φαγητό του δρόμου δεν είναι απλά μια γρήγορη, οικονομική και νοστιμότατη λύση απλά και μόνο για να γεμίσει το στομάχι- είναι μια πραγματική εμπειρία που εισάγει τον ταξιδιώτη στα "άδυτα" του εκάστοτε προορισμού.
Αν και κάθε πόλη ανά την υφήλιο προσφέρει τη δική της ξεχωριστή γευστική εμπειρία, υπάρχουν και εκείνες που μετατρέπουν το φαγητό του δρόμου σε μοναδική εμπειρία και περνάει σε άλλο επίπεδο. "Μιλάμε για εκείνο το συναίσθημα που φτάνει στο μεδούλι της ύπαρξής σου με κάθε δαγκωνιά...", λέει ο συντάκτης του travelandleisure κατά την παρουσίαση των πόλεων με το καλύτερο φαγητό δρόμου. Εκτός από τη Νέα Υόρκη και άλλα αστικά κέντρα διεκδικούν μια θέση στο χάρτη με τις πρωτεύουσες της γεύσης.... Αλήθεια, ποιος έχει ανάγκη τα αστέρια Michelin όταν υπάρχουν τέτοιες πρόχειρες γκουρμέ λιχουδιές;
Παρακάτω δείτε ποιες πόλεις διαθέτουν καλό φαγητό στα... πεζοδρόμια:
Σιγκαπούρη

Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς street food πόλεις του κόσμου, χάρη στην αυστηρή τήρηση των κανονισμών -οπότε μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε. Τα κιόσκια είναι υποχρεωμένα να φέρουν βαθμούς καθαριότητας (από το A στο D), οπότε θα ξέρετε τι θα πρέπει να αποφεύγετε.
Που να πάτε: Μια καλή πρόταση είναι η πολυσύχναστη γειτονιά Maxwell Food Center όπου θα δείτε να στήνονται μεγάλες ουρές για κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι... Κοντά είναι και το Hong Lim Food Centre, τέλειο για τα πικάντικα νόστιμα πιάτα με θαλασσινά με βάση τη μανέστρα.
Σίδνεϊ

Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία, οι πάγκοι, τα κιόσκια και τα τροχοφόρα που προσφέρουν γεύσεις στους περαστικούς φημίζονται για την καθαριότητά τους χάρη στις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια των τροφίμων της πόλης και τις τακτικές επιθεωρήσεις καθαριότητας.
Η πόλη διαθέτει αρκετά κινητά "εστιατόρια" σε αρκετές πιάτσες και γειτονιές, που διαρκώς μετακινούνται. Οπότε, ο καλύτερος τρόπος για να τα εντοπίζετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Sydney Food Trucks και θα σας ενημερώνει για το πού είναι το εκάστοτε φορτηγάκι. Αν έχετε όρεξη για έθνικ γεύσεις, τότε κατευθυνθείτε στην Hyde Park Night Noodle Markets (αξίζει κυρίως κάθε Οκτώβριο). Οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, η καλύτερη ασιατική κουζίνα βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ, Cabramatta ή Marrickville.
Κωνσταντινούπολη

Εδώ το φαγητό του δρόμου είναι τρόπος ζωής- ο ταξιδιώτης έχει στη διάθεσή του γευστικούς πειρασμούς σχεδόν σε κάθε γωνία. Αν και οι δρόμοι της πόλης φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία από ασφαλείς γεύσεις, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό, καλό είναι να αποφεύγονται τα θαλασσινά. Πωλητές θα βρείτε σε κάθε γειτονιά της πόλης αλλά συγκρατείστε τα συγκεκριμένα παζάρια: Eminönü και Küçük Pazar.
Μπανγκόκ

Το φαγητό στο δρόμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των κατοίκων οπότε μπορείτε να φάτε καλά, χωρίς να πατήσετε το πόδι σας μέσα σε εστιατόριο - στο δρόμο θα βρείτε μέχρι και πρωινό. Υπολογίζεται, ότι πάνω από 12.000 πωλητές street food βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αλλά προσοχή: δεν διαθέτουν όλοι τη σχετική άδεια. Που να πάτε: Μια καλή πρόταση είναι η Yaowarat, η τσάινατάουν της Μπανγκόκ και η Soi 38 night market.
Μαρακές

Το φαγητό του δρόμου στο Μαρακές είναι από τα πιο συναρπαστικά και γευστικό στον κόσμο, με ποικιλία μπαχαρικών, χρωμάτων, υφών και επιρροών. Αν και όπως φαίνεται δεν γίνεται αυστηρός έλεγχος, εντούτοις γίνονται επιθεωρήσεις από αρμόδιους και ποτέ δε μένουν αποφάγια για την επόμενη μέρα. Παρ΄όλα αυτά, είναι μια αρκετά ασφαλή επιλογή. Πού να πάτε: Κάθε βράδυ η Djemaa el-Fna μετατρέπεται σε μια υπέροχο υπαίθρια... τραπεζαρία με ψητά κρέατα, πικάντικα κους κους...
Βομβάη

Οι δρόμοι της Βομβάης αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για μαγειρική εξερεύνηση, είτε είστε γαστριμαργικά τολμηροί ή προτιμάτε να παίξετε με ασφάλεια. Τα περισσότερα κιόσκια προσφέρουν υγιεινή τροφή και ως προς μεγάλη έκπληξη ικανοποιούν ακόμα και τους χορτοφάγους. Πρέπει να δώσετε όμως ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή καθώς υπάρχουν χιλιάδες πωλητές που δε διαθέτουν νόμιμη άδεια. Που να πάτε: Για το καλύτερο wallah και vada pav (το απόλυτο street food της πόλης), θα πρέπει να επισκεφτείτε τη γειτονιά Shivaji.

Μια φορά το εξάμηνο θα μπορούν να καθυστερήσουν την καταβολή τρεχουσών οφειλών οι φορολογούμενοι, από την 1η Ιανουαρίου 2017, χωρίς η καθυστέρηση αυτή να συνεπάγεται απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Από την Πρωτοχρονιά, ο κόφτης της ρύθμισης των εκατό δόσεων γίνεται αυστηρότερος απειλώντας χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι προσπαθούν μέσω της ρύθμισης να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους ενεργοποιείται η διάταξη με βάση την οποία, χάνεται αυτόματα η ρύθμιση για φορολογούμενους οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δεκαπενθήμερου περιθωρίου εξόφλησης νέων οφειλών στη διάρκεια του προηγουμένου εξαμήνου εφόσον δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα οποιαδήποτε νέα οφειλή τους στην εφορία.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου 2016 και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, δεν την χάνουν εφόσον εξοφλήσουν (ή εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων) το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών, από την ημερομηνία πληρωμής, κάθε νέα οφειλή τους προς την εφορία.
Πρακτικά λοιπόν, φορολογούμενος ο οποίος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων και οφείλει έως τις 31 Δεκεμβρίου την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, δεν θα χάσει τη ρύθμιση ακόμα και αν πληρώσει τη δόση του φόρου ακινήτων εκπρόθεσμα (με την προβλεπόμενη προσαύξηση) στις 14 Ιανουαρίου.
Με τις νέες διατάξεις οι οποίες ενεργοποιούνται από την πρώτη μέρα του Γενάρη, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος για να μη χάσει τη ρύθμιση θα πρέπει στη διάρκεια του προηγουμένου εξαμήνου (από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο) να μην έχει κάνει χρήση του περιθωρίου των 15 ημερών.
Αν για παράδειγμα καθυστέρησε σε σχέση με την προθεσμία να καταβάλλει τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος ( έως τα τέλη Σεπτέμβρη) κατά 15 ημέρες, νέα καθυστέρηση κατά 15 ημέρες θα οδηγήσει σε απώλεια της ρύθμισης.
Η ευελιξία της καθυστέρησης κατά 15 ημέρες στην εξόφληση ή τη ρύθμιση νέων οφειλών, θα παρέχεται πλέον μία φορά το εξάμηνο.
ΠΗΓΗ: Euro2day
Στα χέρια Κινέζων η παμπ που προτιμούν οι βρετανοί πρωθυπουργοί
Μια από τις πιο διάσημες παμπ της Βρετανίας, η οποία έγινε γνωστή και στην Κίνα όταν ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πήγε εκεί τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ για μια μπύρα, αγοράστηκε από κινεζικό επενδυτικό ταμείο.

Η παμπ The Plough in Casden βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία των βρετανών πρωθυπουργών στο Μπακινγχαμσάιρ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Κάμερον συνήθιζε να την επισκέπτεται και δεν δίστασε να φέρει και τον κινέζο πρόεδρο, όταν ο Σι επισκέφθηκε τη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2015.

Ήταν μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να πιουν μια μπίρα και να απολαύσουν ένα πιάτο «φις-εντ-τσιπς» υπό το έκπληκτο βλέμμα των ντόπιων. Τα μέσα έπαιξαν κατά κόρον το ενσταντανέ, με τους Κινέζους να ενθουσιάζονται με την παμπ.

Ενδιαφέρον όμως έδειξε και το επενδυτικό ταμείο SinoFortone Investment, το οποίο κατάφερε να αγοράσει την παμπ παρά την αρχική άρνηση των ιδιοκτητών. Την εξαγορά δημοσιοποίησε η κτηματομεσιτική εταιρεία Christie and Co.

«Η ιδέα της αγγλικής παμπ είναι πολύ της μόδας στην Κίνα, είναι ο καλύτερος τρόπος να συναντάς ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και να κάνεις νέες φιλίες», σχολίασε ο Πίτερ Ζανγκ, στέλεχος του SinoFortone Investment, ο οποίος συνηθίζει να επενδύει σε μεγάλα έργα όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρόμους.

Οι Κινέζοι τουρίστες «θέλουν να γευτούν τη βρετανική, παραδοσιακή γαστρονομία όπως ο πρόεδρός τους», εξήγησε από την πλευρά του ο Νιλ Μόργκαν, υπεύθυνος πωλήσεων παμπ και εστιατορίων στη Christie and Co.

Στο ιστότοπό της η Plough in Casden αναφέρει ότι είναι «ίσως η πιο διάσημη παμπ στην Αγγλία».

Πριν από την επίσκεψη του Σι, η παμπ είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2012 όταν ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα είχαν ξεχάσει εκεί την κόρη τους, τότε ηλικίας 8 ετών. Αφού κατάλαβε την απουσία της, ο Κάμερον επέστρεψε ένα τέταρτο αργότερα για να βρει την κόρη του σώα και αβλαβή να τον περιμένει στην παμπ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!