Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017


Πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο «Εpsilon» για τη μετάδοση ψευδούς είδησης και προσβολής προσωπικότητας εξαιτίας είδησης, η οποία μεταδόθηκε στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη.  
Πιο συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε το πρόστιμο για ψευδή είδηση σύλληψης του προέδρου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά».
Η εταιρεία είχε προσφύγει στο ΕΣΡ το οποίο σήμερα αποφάσισε την επιβολή προστίμου.
H Ραδιοτηλεοπτική Αρχή επέβαλε επιπλέον πρόστιμο ύψους 135.000 ευρώ στο Epsilon για τη μετάδοση των παιχνιδιών «τηλεκουϊζ» και ηθική κύρωση μετάδοσης σχετικού μηνύματος επί 10 μέρες κατά την ώρα προβολής τους (16.30-18.00).
Πηγή: typologies.gr

Τηλεφωνική απάτη με χιλιάδες θύματα στις ΗΠΑ έρχεται τώρα και στην Ευρώπη. Μάλιστα στη Βρετανία καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα και οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Συγκεκριμένα, πρώτα λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.
Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».
Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών.
Πώς πήρε η κάθε χώρα το όνομά της
Μπορεί να νομίζουμε ότι η ονομασία κάθε χώρας, πόλης ή δρόμου είναι τυχαία, όμως ακόμα κι αυτά τα ονόματα προέρχονται από κάπου.
Σύμφωνα με το Quartz, οι περισσότερες ονομασίες προέρχονται από τέσσερα πράγματα:
1. Πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για παραδειγμα, η Νορβηγία σημαίνει «βόρεια».
2. Κάποιο χαρακτηριστικό της, π.χ. η Κόστα Ρίκα σημαίνει «η πλούσια ακτή».
3. Από φυλές ή εθνότητες, π.χ. η Γαλλία πήρε το όνομά της από τους Φράγκους.
4. Από κάποιο σημαντικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα η Βολιβία που πήρε το όνομά της από τον Σιμόν Μπολιβάρ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που πήραν το όνομά τους από τον Αμέρικο Βεσπούτσι.

Η έφηβη σίγουρα θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα μετά από αυτή τη μέρα!
Όλοι οι φίλοι της είχαν iPhone κι έτσι αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει κι εκείνη ένα.
Έτσι, έβαλε μία αγγελία που έλεγε πως πουλάει την παρθενιά της για τα χρήματα που χρειάζεται για ν’ αγοράσει ένα iPhone 8.
Μία vlogger από το Πεκίνο είδε την αγγελία κι αποφάσισε να της δώσει ένα γερό μάθημα για να καταλάβει πόσο λάθος είναι να ξεπουλάς τον εαυτό σου για υλικά αγαθά.
Αρχικά, η vlogger έκλεισε ραντεβού με την μικρή και παρουσιάστηκε ως γραμματέας ενός πλούσιου επιχειρηματία. Η μικρή της είπες πως θέλει όσα χρήματα χρειάζονται για ένα iPhone 8:«Οι φίλοι μου το έχουν αγοράσει, ωστόσο εγώ δεν έχω τα χρήματα. Μία κοπέλα από το σχολείο μου έμαθα ότι πούλησε την παρθενιά της κι έβγαλε τόσα χρήματα. Θέλω να κάνω το ίδιο».

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε η μικρή. Πήγε στο δωμάτιο με τον «πλούσιο» άνδρα που της έδωσε το κινητό. Έπειτα όμως στο δωμάτιο μπήκαν ακόμα τρεις άνδρες. Η 17χρονη φρίκαρε όπως ήταν φυσικό κι όταν ζήτησε να φύγει και να κλείσει η κάμερα που κρατούσε το ένα άτομο εκείνη την έριξαν με τη βία στο κρεβάτι.

Κάπου εκεί μπαίνει μέσα η vlogger και η φάρσα σταματάει. Δεν είναι λίγοι που λένε πως όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη, όπως και να έχει είναι ένα μάθημα για αρκετά κορίτσια.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα παγκοσμίως ανακαλεί η Mercedes – Benz για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο ανεπιθύμητο άνοιγμα των αερόσακων.
Η ανάκληση αφορά 495.000 οχήματα στις ΗΠΑ, 400.000 στη Μ. Βρετανία, 76.000 στον Καναδά και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στη Γερμανία.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας, αφορά στην ηλεκτροστατική εκφόρτιση που σε συνδυασμό με ένα σπασμένο ελατήριο ρολογιού και ανεπαρκή γείωση μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια ενεργοποίηση του μπροστινού αερόσακου του οδηγού.
Για να τα επιδιορθώσουν οι αντιπροσωπείες θα προσθέσουν νέα γείωση στα εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης.
Από το συγκεκριμένο πρόβλημα, πάντως, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι και το ζήτημα δεν σχετίζεται με τη μαζική ανάκληση των φουσκωτών αερόσακων Takata παγκοσμίως.
Οι ανακλήσεις αφορούν τα μοντέλα A, B, C, E-class, τις CLA, GLA και GLC χρονολογίας 2012-2018.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!