Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016


Το Facebook όταν ανακαλύπτει έναν λογαριασμό που σας μιμείται, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα σας θα σας στέλνει μία ειδοποίηση.

Από εκεί και μετά, θα πρέπει να ενημερώσετε το Facebook εάν ο εν λόγω λογαριασμός σας τρολάρει όντως, ή είναι ένας δεύτερος δικός σας.

Το Mashable λέει ότι ο εντοπισμός γίνεται αυτόματα από το Facebook, αλλά η απάντηση που θα δώσετε θα ελεγχθεί από άνθρωπο.

Τα χαρακτηριστικό είναι σε δοκιμή από τον Νοέμβριο του 2015 και τώρα είναι έτοιμο να διατεθεί στο 75% των χρηστών.

Πηγή: e-pcmag.gr
Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2016 στο βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν εύκολα στον τελικό της Κηφισιάς που αγωνιζόταν χωρίς τον Γιοβάνοβιτς, με 3-0, και κατάκτησαν τον 15ο τίτλο στο θεσμό.

Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η τυπικά γηπεδούχος Κηφισιά): 19-25, 23-25, 22-25

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.enikos.gr

Στους 65 ανέρχονται οι νεκροί ενώ τουλάχιστον 280 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ της Λαχόρης.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δράστες στόχευαν τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν που σήμερα γιόρταζε το Πάσχα.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες στις οποίες δεκάδες γυναίκες και παιδιά μεταφέρονται σε ασθενοφόρα. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ταξί ή ακόμη και με δίτροχα ρίκσο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχόρης για να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

http://www.thestival.gr


Ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν μια καινοτόμα μέθοδο εγγραφής και αποθήκευσης πληροφοριών στο DNA, τα οποία θα μπορούσαν έτσι να αντέχουν επί χιλιάδες χρόνια, χωρίς να καταστραφούν.

Η διατήρηση των ψηφιακών δεδομένων σε βάθος χρόνου αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς οι σκληροί δίσκοι και τα άλλα μέσα αποθήκευσης πληροφοριών έχουν ημερομηνία λήξης και χρειάζονται συνεχή συντήρηση.

Οι επιστήμονες του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στράφηκαν στον κόσμο της βιολογίας για να βρουν ένα μέσο αποθήκευσης με πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Έτσι, με την ίδια λογική που το DNA ενός φυσικού απολιθώματος μπορεί να αναλυθεί χιλιάδες χρόνια μετά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συνθετικό απολίθωμα από DNA και μέσα σε αυτό να αποθηκεύσουν δεδομένα.

«Το DNA, ένα μέσο πολύ παλαιότερο από οτιδήποτε άλλο γνωρίζει η ανθρωπότητα, είναι ένα πολύ σταθερό υλικό, που μπορεί να αντέξει στη φύση ή στο περιβάλλον για πολύ καιρό» δήλωσε ο μελετητής.

Οι ερευνητές, αφού έγραψαν τα δεδομένα στο DNA, το προφύλαξαν μέσα σε ένα συνθετικό κέλυφος από νανοσωματίδια πυριτίας, με τρόπο που θυμίζει απολιθωμένα οστά. Ήδη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την μέθοδό τους για να αποθηκεύσουν σε DNA ένα έργο του Αρχιμήδη.

Η αποκωδικοποίηση των πληροφοριών που βρίσκονται στο DNA, γίνεται με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου στο «απολίθωμα» μηχανισμού. Ειδικοί αλγόριθμοι διασφαλίζουν ότι η ανάκτηση των στοιχείων θα γίνει χωρίς σφάλματα.

Ο  ερευνητής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αποθήκευση της συλλογικής γνώσης της ανθρωπότητας σε συνθετικό DNA θα εξασφαλίσει το ασφαλές πέρασμα αυτών των πολύτιμων πληροφοριών στις επόμενες γενιές. Όπως είπε, «ένα κουταλάκι γεμάτο DNA θα μπορούσε να περιέχει όλες μαζί της πληροφορίες του Facebook, της Wikipedia και του Twitter. Σε αυτό το κουταλάκι έχουμε κάτι πολύ σταθερό σε πολύ μικρό χώρο και με εγγυημένη σταθερότητα για πολύ-πολύ καιρό».
real.gr
Η φερομόνη που λέει «όχι απόψε αγάπη μου»
Θυμίζει το φάρμακο «αντικούκου» που σύμφωνα με τον αστικό μύθο χορηγείται μυστικά στους έλληνες φαντάρους: θηλυκά σκαθάρια βρέθηκαν να εκπέμπουν μια «αντιαφροδισιακή φερομόνη» όταν η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για σεξ.

Τα σκαθάρια του ευρωπαϊκού είδους Nicrophorus vespilloides ενώνονται σε ζευγάρια την περίοδο της αναπαραγωγής και φροντίζουν μαζί τα μικρά τους τις πρώτες μέρες της ζωής τους.

Η φροντίδα αυτή όμως έχει μακάβριο χαρακτήρα: οι γονείς θάβουν μικρά νεκρά ζώα, όπως πουλιά και τρωκτικά, ως τροφή για τα παιδιά τους. Τις πρώτες μέρες μετά την εκκόλαψή τους, οι προνύμφες του σκαθαριού δεν μπορούν να τραφούν μόνες τους, οπότε οι γονείς τις ταΐζουν κυριολεκτικά με μασημένο φαγητό.

Η περίοδος αυτή, αφιερωμένη αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών, δεν προσφέρεται για σεξ -τα θηλυκά είναι ούτως ή άλλως αγόνιμα αυτό το διάστημα, και οι ερωτικές συνευρέσεις θα σπαταλούσαν πολύτιμη ενέργεια.

Τα αρσενικά σκαθάρια, όμως, δεν το γνωρίζουν αυτό. Κι αυτό αναγκάζει τα θηλυκά να αποθαρρύνουν τη σεξουαλική ορμή των συντρόφων τους με έναν ασυνήθιστο μηχανισμό.

Εξετάζοντας εκατοντάδες σκαθάρια που συλλέχθηκαν σε δάσος της Γερμανίας, ομάδα εντομολόγων ανακάλυψε ότι, στη διάρκεια της αγόνιμης περιόδου, τα θηλυκά απελευθερώνουν μια ουσία που καταστέλλει τη σεξουαλικότητα των αρσενικών. Τέτοια χημικά μηνύματα χρησιμοποιούνται ευρέως στα έντομα και άλλες ομάδες ζώων, αυτή όμως είναι η πρώτη γνωστή «αντιαφροδισιακή» φερομόνη.

«Η μελέτη μας βοηθά να κατανοήσουμε την οικογενειακή ζωή των ζώων και το πώς αυτή συντονίζεται μεταξύ των μελών της οικογένειας» αναφέρει στο Reuters η Σάντρα Στάιγκερ του Πανεπιστημίου του Ουλμ στη Γερμανία, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Communications.

Η αποχή από το σεξ, πάντως, δεν διαρκεί πολύ. Τρεις μέρες μετά την εκκόλαψη, οι προνύμφες του σκαθαριού μπορούν να τραφούν μόνες τους με το πολύτιμο κουφάρι. Οι γονείς είναι έτσι ελεύθεροι να απολαύσουν ξανά τον έρωτα, με νέους όμως συντρόφους.
in.gr

Αρκετοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν είδαν το κορίτσι, το οποίο διέφερε ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της.
Εκτός από τη μαντήλα, φορούσε μακριά φούστα, και σακάκι, κρύβοντας κάθε σημείο του σώματος της. Την ίδια ώρα οι συμμαθήτριες της έκαναν παρέλαση με πιο κοντές φούστες και πουκάμισα.
Πάντως η μαθήτρια λυκείου πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους αριστούχους του σχολείου της, αφού ήταν παραστάτρια και στεκόταν δίπλα στο σημαιοφόρο.
̡觴骞 𡱝롳砣顠�娭骞 尝� �25粠̡񴟯��ᠴ筠Н찴砲4 ̡񴟯�16.  (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!