Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου στη ΘεσσαλονίκηΕπίθεση αγνώστων δέχθηκε τα ξημερώματα το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφ. Στρατού.

Με ξύλινα ρόπαλα και πέτρες, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στην γυάλινη είσοδο του κτιρίου, όπου φαίνεται ότι άδειασαν κι έναν πυροσβεστήρα.

Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Χρονικό περιθώριο μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι και νέες που επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να αποκτήσουν μια πρώτη επαγγελματική εμπειρία στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.
Συγκεκριμένα η Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσκαλεί νέους ταλαντούχους απόφοιτους να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην εταιρεία και να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη χώρα μας, μέσα από το Graduate Trainee Program.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η εταιρεία αναφέρει: «Νέοι και νέες που πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους αλλά και με σύντομη εργασιακή εμπειρία έως 2 έτη, καλούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλοντας την αίτησή τους μέσα από την ιστοσελίδα www.coca-colahellenic.gr/graduatetrainee .
Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων περιλαμβάνει στάδια αξιολογήσεων, τεστ δεξιοτήτων και δομημένες συνεντεύξεις, ενώ ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή όσων προκριθούν σε ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης, όπου καλούνται να εργαστούν ατομικά και ομαδικά σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Όσοι επιλεχθούν θα αποτελούν πλέον μέρος μιας μεγάλης και δυνατής ομάδας σε Ελλάδα και Κύπρο, για τα επόμενα 2 χρόνια.
Στόχος είναι να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμες θέσεις τόσο μέσα στην εταιρεία, αλλά και όσοι θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό, στις χώρες του Ομίλου Coca-Cola HBC».

Εγκύκλιο για την επιβολή τέλους 10% στην συνδρομητική τηλεόραση, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Βουλή κατά την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Η επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «αρχίζει
από 1.6.2016 και καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά».
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Ένας νέος κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου στο Facebook. Εμφανίζεται ως σχόλιο στο προφίλ σας ή βλέπετε το όνομά σας σε σχόλιο. Όποιος χρήστης κάνει το λάθος να πατήσει πάνω στην ειδοποίηση που λέει: «”Ο τάδε φίλος ανέφερε το όνομα σας σε ένα σχόλιο”, κολλάει τον ιό. Γι’ αυτό οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το Πεκίνο, που είναι ήδη διάσημο για το «νέφος» ρύπανσης στην ατμόσφαιρά του, φαίνεται πως αντιμετωπίζει και μια τελείως διαφορετική απειλή, όχι εναέρια αλλά υπόγεια: βυθίζεται κατά τόπους έως 11 εκατοστά τον χρόνο.
Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα από Κινέζους και άλλους επιστήμονες, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Remote Sensing’ (Τηλεπισκόπηση) και βασίζεται σε μετρήσεις από δορυφορικά ραντάρ, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».
Η σταδιακή καταβύθιση της κινεζικής πρωτεύουσας αποδίδεται στην υπερβολική άντληση των υπογείων υδάτων, που έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της επιφανείας.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ορισμένες ζωτικές υποδομές, όπως οι σιδηρόδρομοι υψηλής ταχύτητας αλλά και υψηλά κτίρια, μπορεί να αντιμετωπίσουν κινδύνους στο μέλλον.
Η καταβύθιση του εδάφους δεν είναι ομοιόμορφη και το γεωλογικό φαινόμενο είναι πιο έντονο στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, όπου φθάνει έως τα 11 εκατοστά ετησίως.
Το Πεκίνο, μια μεγαλούπολη άνω των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται σε μια ξηρή πεδιάδα, που όμως διαθέτει υπόγεια ύδατα. Η μαζική άντληση υδάτων με γεωτρήσεις ρίχνει συνεχώς το επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα και συμπαρασύρει την επιφάνεια του εδάφους προς τα κάτω.
Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται τα πηγάδια γεώτρησης μέσα και γύρω από το Πεκίνο και πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών. Το 2015 η Κίνα εγκαινίασε ένα μεγάλο έργο κατασκευής ενός εκτεταμένου δικτύου καναλιών και τούνελ 2.400 χιλιομέτρων, που φέρνει από μακριά περίπου 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στην πόλη, με στόχο να μειωθούν οι τοπικές γεωτρήσεις και να λυθεί το πρόβλημα του νερού σε βάθος χρόνου.
Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη κατά πόσο αυτό το νερό που μεταφέρεται από μεγάλη απόσταση, θα επιτρέψει να αυξηθεί ξανά ο υδροφόρος ορίζοντας κάτω από το Πεκίνο και έτσι να επιβραδυνθεί το «βούλιαγμα» της πόλης.
Και άλλες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζουν παρόμοια, αν όχι χειρότερα, προβλήματα λόγω υπεράντλησης των υπογείων υδάτων. Η Πόλη του Μεξικού βυθίζεται έως 28 εκατοστά το χρόνο, περίπου ανάλογος είναι ο ρυθμός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ενώ η Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης υποχωρεί έως 12 εκατοστά.

Σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα εμφανίζουν όσοι εργάζονται πολύ, περισσότερες από έντεκα ώρες την ημέρα αντί για επτά έως οκτώ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL) εκτιμούν ότι ο κίνδυνος αυξάνεται μέχρι 67% για όσους δουλεύουν μέχρι… τελικής πτώσεως.
Μάλιστα, οι ερευνητές συστήνουν στους γιατρούς, ιδίως στους καρδιολόγους, να δίνουν πλέον μεγαλύτερη σημασία στο ζήτημα και να ρωτάνε πάντα τους ασθενείς τους σχετικά με τις ώρες εργασίας τους. Όπως υποστηρίζουν, αν αυτό γίνει καθιερωμένη πρακτική κατά τις ιατρικές επισκέψεις και τις διαγνωστικές ερωτήσεις εκ μέρους των γιατρών, τότε θα είναι δυνατό να εντοπιστούν έγκαιρα χιλιάδες νέες περιπτώσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν από έμφραγμα.
Οι επιστήμονες, που παρακολούθησαν από το 1985 τις εργασιακές συνήθειες και την υγεία περίπου 7.100 υπαλλήλων, ανέφεραν ότι η νέα μελέτη πρέπει να χτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου» σε όσους εργαζόμενους κάνουν μακρές υπερωρίες, ιδίως αν έχουν και άλλους παράγοντες κινδύνου στον οργανισμό τους, όπως η υψηλή πίεση, ο διαβήτης και το κάπνισμα.
Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν νέες μελέτες για να διαπιστωθεί κατά πόσο βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς των ανθρώπων όταν πια σταματούν να δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες. Ο επικεφαλής των ερευνητών τόνισε ότι όσοι εργάζονται πολύ, δεν είναι ανάγκη να πανικοβληθούν από τη νέα έρευνα, θα έπρεπε όμως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις άλλες καθημερινές συνήθειές τους, ιδιαίτερα να τρώνε υγιεινά, να ασκούνται επαρκώς σωματικά και να κρατούν υπό έλεγχο την πίεση, την χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα τους.
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στον κόσμο σκοτώνοντας περίπου 17,1 εκατ. ανθρώπους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την πολυπόθητη μονιμοποιήση θα πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση υπουργός προτείνει την αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να θεσμοθετηθούν δύο συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία εργασιακή σχέση, όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και μία για το εποχικό προσωπικό.
Όπως εξηγεί ο κ. Βερναρδάκης, «επιδιώκουμε να υπάρχει μία σχέση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση. Απαιτείται αλλαγή του άρθρου 103 του Συντάγματος και η Κυβέρνηση είναι θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.
»Ουσιαστικά προτείνουμε δύο σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία για το μόνιμο προσωπικό όπου θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μία εργασιακή σχέση για το εποχικό προσωπικό», τόνισε.
Οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της «Απογραφής», αριθμούνται σε λίγο λιγότερους από 50.000.
Κινητικότητα
Αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι αποσπάσεις θα περιοριστούν για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους και θα ισχύουν μόνο για 1 + 1 χρόνια. «Βασικό εργαλείο της “κινητικότητας” θα είναι οι μετατάξεις σε κενές θέσεις. Στο νέο πλαίσιο θα ενταχθεί όλο το μόνιμο διοικητικό των Υπουργείων και των εποπτευόμενων Οργανισμών και θα εξαιρεθούν μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι ένστολοι» τόνισε.
Σε χθεσινή συνέντευξή του, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις προσωπικού από κάποιους συγκεκριμένους κλάδους, κάνει γνωστό ότι «στόχος είναι να υπάρξουν οι λιγότεροι κατά το δυνατόν περιορισμοί. Προφανώς υπάρχουν ορισμένες τελείως ειδικές περιπτώσεις για τις οποίες όμως θα προβλεφθούν ειδικά συστήματα κινητικότητας».
Ακόμη αναφέρει ότι και οι πολιτικές κινήτρων για τις μετακινήσεις υπαλλήλων που συγκεντρώνουν δύσκολα το ενδιαφέρον των δημοσίων υπαλλήλων, «θα αναδομηθούν».
Μοριοδότηση βάσει τυπικών προσόντων
Όσον αφορά την μοριοδότηση κατά την εφαρμογή της κινητικότητας, ο υπουργός, δήλωσε: «Επιδιώκουμε να καθιερώσουμε τη διαφάνεια και την ταχύτητα στις μετακινήσεις. Οι Φορείς Υποδοχής θα μπορούν να ζητήσουν προσωπικό, μόνο εάν έχουν εγκεκριμένο οργανόγραμμα. Οι προκηρύξεις θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της “κινητικότητας” και οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται, βάσει των τυπικών προσόντων τους από το ΑΣΕΠ».
aftodioikisi.gr

Με αφορμή τον ορισμό της 17ης Ιουνίου ως ημέρας για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, η ESET ετοίμασε μία λίστα με τα συμπτώματα που μπορούν να διακρίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν αν έχουν πέσει θύματα cyberbullying.

Απότομες απαντήσεις και αλλαγές στη διάθεση

Οι συχνές εναλλαγές διαθέσεων δεν σημαίνουν κατ‘ ανάγκη ότι το παιδί ενοχλείται από τους συνομηλίκους του.

Ωστόσο, αν συνοδεύονται από νευρικές αντιδράσεις σε απλές, καθημερινές ερωτήσεις, και ιδιαίτερα όταν εκδηλώνονται μετά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είναι καιρός ο γονιός να ρωτήσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ξεπερνώντας τις συνηθισμένες απαντήσεις «καλά», «μια χαρά», και προσπαθώντας να σκάψει βαθύτερα για να μάθει πώς το παιδί του αισθάνεται πραγματικά για την εμπειρία του στο διαδίκτυο.

Διαγραφή λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα

Αν το παιδί ξαφνικά εγκαταλείψει κάποιο από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό, τη στιγμή που οι περισσότεροι νέοι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια online.

Τα εργαλεία γονικού ελέγχου που είναι εγκατεστημένα στις συσκευές των παιδιών μπορούν να δώσουν μία καλή εικόνα σχετικά με το ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί συχνότερα.

Απόσυρση από φίλους και οικογένεια

Είναι φυσικό οι έφηβοι να προσπαθούν να γίνουν πιο ανεξάρτητοι από τους γονείς τους και, συνεπώς, να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στους φίλους.

Ωστόσο, αν απομακρύνονται και από αυτούς, απομονώνονται στα δωμάτιά τους και αποφεύγουν τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τις συσκευές τους, κάτι δεν πάει καλά.

Ξαφνικές και σημαντικές σωματικές αλλαγές

Έχει το παιδί ξαφνικά χάσει βάρος ή την όρεξή του; Μήπως έχει προβλήματα στον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και είναι άτονο το πρωί; Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για πολλά πράγματα, αλλά αν συνδυαστεί με κάποια από τα προαναφερθέντα σημεία, υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε εκφοβισμό, offline ή online.

Προσποιείται ότι είναι άρρωστο για να αποφύγει το σχολείο

Όλα τα παιδιά χρησιμοποιούν δικαιολογίες από καιρό σε καιρό, για να αποφύγουν ένα τεστ, ή απλά μια δύσκολη μέρα στο σχολείο.

Ωστόσο, αν το παιδί προσποιείται ότι είναι άρρωστο πολύ συχνά, υπάρχει ίσως ένα πιο σοβαρό πρόβλημα πίσω από αυτό, όπως ο φόβος της αναπόφευκτης σύγκρουσης με αυτόν που το φοβερίζει.

Άλλες ενδείξεις

Αν τα παιδιά από χαρούμενα και θετικά γίνουν θλιμμένα και με άγχος, ή εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης και αναστάτωσης μετά τη χρήση του υπολογιστή ή του κινητού, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι είναι θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για να προφυλάξουν τα παιδιά τους, οι γονείς πρέπει πρώτα απ‘ όλα να συζητούν μαζί τους, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ότι οι γονείς ενδιαφέρονται για αυτά και βρίσκονται δίπλα τους για να τα βοηθήσουν.

Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούν το cyberbullying και τις επιδράσεις τους στην υγεία του παιδιού και να είναι πάντα σε εγρήγορση, καταγράφοντας μηνύματα του εκφοβιστή ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικά στοιχεία των ενεργειών του.

Απαραίτητη κρίνεται επίσης η χρήση μίας αξιόπιστης λύσης γονική ελέγχου που δίνει μια καλή εικόνα των κινήσεων των παιδιών στο διαδίκτυο και βοηθά σημαντικά στον εντοπισμό των προβλημάτων όταν αυτά προκύψουν.

O IT Security Specialist της ESET, Ondrej Kubovič, συνιστά γονικό έλεγχο με το ESET Parental Control.

ΠΗΓΗ: in.gr
Το τρικ για να κοιμηθείτε σε 60 δευτερόλεπτα
Με την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας ο ύπνος για πολλούς ανθρώπους γίνεται δύσκολη υπόθεση.
Λίγο γάλα και ένα ζεστό ντους ίσως σας χαλαρώσει και σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα αν είστε αγχωμένοι και έχετε αϋπνία.Ο Αμερικάνος ειδικός σε θέματα ύπνου, Dr Andrew Weil, ωστόσο αναφέρεται σε μια καινούρια μέθοδο που βασίζεται στην σωστή αναπνοή και η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα! Η τεχνική ονομάζεται 4-7-8 και εγγυάται θεαματικά αποτελέσματα αν την εφαρμόζετε καθημερινά για ένα μήνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr




- Την απόφασή του να σταματήσει από την εθνική Αργεντινής ανακοίνωσε ο Λιονέλ Μέσι μετά την ήττα της Αργεντινής από τη Χιλή στον τελικό του Copa America
- Ήταν το τρίτος χαμένος τελικός για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα
- Εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα
- Η Αργεντινή έχασε έναν... βέβαιο τίτλο στα πέναλτι με 4-2 από τη Χιλή (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση)


Αυτή κι αν είναι "βόμβα" στο διεθνές ποδόσφαιρο! Ο Λιονέλ Μέσι, μετά τον χαμένο τελικό του Copa America κόντρα στη Χιλή (και το χαμένο πρώτο πέναλτι από τον ίδιο) ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει μια για πάντα τη φανέλα της μπιανκοσελέστε και να σταματήσει την διεθνή του καριέρα.


AHORA: Messi: "Se terminó para mí la Selección" https://t.co/Nws9kiScoV — TyC Sports (@TyCSports) 27 Ιουνίου 2016

Ήταν μια απόφαση που ανακοίνωσε μετά τον χαμένο τελικό του Copa America (τον τρίτο συνεχόμενο για τον ίδιο), όπου ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Η εκτέλεση των πέναλτι, άλλωστε, δεν είναι το δυνατό του σημείο. Και αυτή τη φορά κόστισε πολύ περισσότερο απ' άλλες φορές.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ήταν ένας ακόμη τελικός με την Αργεντινή από τον οποίο ο Μέσι αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και σκυμμένο κεφάλι. Είχε προηγηθεί εκείνος του Copa America το 2015, όταν έχασε ξανά από τη Χιλή και ο τελικός του Μουντιάλ στη Βραζιλία, το 2014, όταν η Γερμανία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου κόντρα στον Μέσι και την παρέα του.





ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ


Yo quería que ganemos la Copa por vos...nadie se lo merece tanto como vos #Messi pic.twitter.com/6TvW2uT7m5 — Chavo Cappelletti (@ChavoCappe) June 27, 2016

Η σύγκριση με τον Μαραντόνα και το γεγονός πως δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να σηκώσει στις πλάτες του την εθνική ομάδα της Αργεντινής και να την οδηγήσει, μετά από χρόνια, στην κατάκτηση ενός τίτλου φαίνεται πως λύγισαν τον Μέσι.

Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής δεν έκρυψε την πίκρα του για τους συνεχόμενους χαμένους τελικούς και αποκάλυψε ότι την απόφαση την πήρε στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Αργεντινή. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραπτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση. Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα.







Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο. Δεν μπορώ άλλο μετά από τέσσερις τελικούς. Η εθνική τελείωσε για μένα. Παίρνω αυτή την απόφαση και για μένα και για πολλούς ανθρώπους που το θέλουν. Προσπάθησα πολύ σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα καταφέρω. Έκανα όλα όσα μπορώ, πονάει που δεν πήραμε το Κύπελλο», τόνισε ο Μέσι, με τη δήλωσή του να προκαλεί αίσθηση, κυρίως εξαιτίας της μπηχτής πως κάποιοι δεν τον ήθελαν στην εθνική Αργεντινής.


Lionel Messi: "I thought about it in the locker room, I'm done with the national team." pic.twitter.com/7CgX4VBPT7 — Mexico Stats (@MexicoStats_Tri) 27 Ιουνίου 2016

Ο Σέρχιο Ρομέρο, τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκρινε πως ο Μέσι δεν το έχει... σκεφτεί καλά. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εθνική χωρίς τον Μέσι», είπε.
newsit.gr
Ο Λάνθιμος σκηνοθετεί το νέο βιντεοκλίπ των Radiohead!
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος - ο δημιουργός και εκπρόσωπος του Weird Greek Cinema (Περίεργος Ελληνικός Κινηματογράφος), όπως έγινε παγκοσμίως γνωστό το καινούργιο είδος σινεμά που ο ίδιος προώθησε - σε ρόλο έκπληξη!
Οι επίσης... περίεργοι Radiohead - με αφορμή τον νέο τους δίσκο «A Moon Shaped Pool» - ζήτησαν από κορυφαίους σκηνοθέτες να δημιουργήσουν μικρά κλιπ, τα οποία να αντανακλούν το μοναδικό ύφος του συγκροτήματος.
Ο σκηνοθέτης του "Αστακού" σκηνοθετεί το τραγούδι «Identikit» κατά το γνωστό του ύφος: Βάζει τον ηθοποιό Denis Lavant, γνωστό από την ταινία Holy Motors, να κάθεται μόνος και να τρώει στη γωνία ενός εστιατορίου.
Καθώς όμως η κάμερα εστιάζει στον άνδρα, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά...
 news.gr
EURO 2016: Γαλλία - Ιρλανδία 2-1, με «υπογραφή» Γκριζμάν
Με «υπογραφή» Αντουάν Γκριζμάν, η Γαλλία νίκησε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016.
Αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 2ο λεπτό από πέναλτι του Μπρέιντι, οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης επικράτησαν 2-1 της Ιρλανδίας στη Λιόν, για τη φάση των «16», με τον επιθετικό της Ατλέτικο να σκοράρει δύο φορές (58΄ και 61΄) και να κερδίζει την αποβολή του Ντάφι στο 66΄.
EURO 2016: Για πρώτη φορά στους
Με ηγέτη και σκόρερ τον Εντέν Αζάρ, το Βέλγιο νίκησε στην Τουλούζ 4-0 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1980, όπου είχε φτάσει ως τον τελικό.
Και τώρα στους «8» θα βρει μπροστά του την Ουαλία. Ο άσος της Τσέλσι ήταν σε όλο το ματς ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του, «δημιούργησε» το δεύτερο γκολ του Μπατσουαγί στο 78', πέτυχε ο ίδιος το τρίτο στο 80', ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αλντερβάιρελντ στο 10' και το έκλεισε ο Καράσκο στο 90'.
EURO 2016: Στους
Ένα... ισοπεδωτικό πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε η Γερμανία για να εξασφαλίσει μία πανηγυρική πρόκρισή στα προημιτελικά του EURO 2016. Οι πρωταθλητές κόσμου απέκλεισαν με 3-0 την Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ, για τους «16» της διοργάνωσης, και στους «8» θα αντιμετωπίσουν τον αυριανό νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Ισπανία.
Σκόρερ των «πάντσερ» στο σημερινό «νοκ-άουτ» αγώνα οι Μπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ στο 13' έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!