Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Αντιμέτωποι με αλλαγές στις χρεώσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας ήρθαν οι κάτοχοί τους το τελευταίο διάστημα καθώς οι πάροχοι έχουν προχωρήσει σε αναπροσαρμογή στην τιμολογιακή πολιτική των καρτοκινητών τηλεφώνων. Διαθέσιμες στην αγορά είναι κάρτες των 12 ευρώ (οι παλαιότερες «μικρών ποσών» δεν υπάρχουν), ενώ και πολλά περίπτερα παίρνουν προμήθεια για την έκδοση. Την ίδια ώρα, δημιουργούνται νέα πακέτα προσφορών στις ανανεώσεις (μηνύματα, λεπτά, δεδομένα, ομιλία), που ωστόσο, περισσότερο δυσκολεύουν, παρά ευνοούν την τσέπη νέων σε ηλικία χρηστών. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι τηλεφωνικές ενημερώσεις για καρτοσυμβόλαια και άλλα ευνοϊκά πακέτα καρτο-συνδέσεων, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να «απαγκιστρώσουν» την αγορά από το παλαιό μοτίβο της καρτοκινητής και να το «ανοίξουν» σε μορφή συμβολαίου. Εξού και ενημερώσεις του τύπου: «πόσες κάρτες βάζετε το μήνα», «δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο» κτλ. Τελευταία μάλιστα, κυκλοφόρησε και μια φήμη περί οριζόντιας κατάργησης της κλασικής καρτοκινητής, ωθώντας τους χρήστες σε «αποκλειστικές-περιορισμένες» προσφορές, κάτι βεβαίως που στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκε.

Σε οριστικό ναυάγιο στις επαφές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας και σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης και έντασης είναι πιθανόν να οδηγηθεί η κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο, αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για την εκτέλεση «πολλών αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών» της Πιονγκγιάνγκ, με αφορμή την κατάρρευση της διαφαινόμενης συμφωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο συναντήσεις Τραμπ-Κιμ δεν απέδωσαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «χρέωσε» στις εσφαλμένες πληροφορίες που είχε από τους διπλωμάτες του και στην αποτυχία καλής προετοιμασίας από τον επικεφαλής απεσταλμένο για τα πυρηνικά στις ΗΠΑ.
«Ο Kim Hyok-chol εντοπίστηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim μαζί με τέσσερις αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών τον Μάρτιο», ανέφερε ένας ανώνυμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας σε νοτιοκορεατική εφημερίδα.
Ένας άλλος υπάλληλος, ο Kim Yong-chol, τιμωρήθηκε με καταναγκαστική εργασία και «ιδεολογική εκπαίδευση», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μια ρωσική εταιρεία πρότεινε να δώσει μπόνους στις υπαλλήλους που θα εμφανιστούν στη δουλειά τους με φούστα και μακιγιαρισμένες, στο πλαίσιο ενός «μαραθωνίου θηλυκότητας» που πρόκειται να διαρκέσει έναν μήνα, μετέδωσαν πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η Tatprof ειδικεύεται στην κατασκευή προφίλ αλουμινίου και η έδρα της βρίσκεται στο Ταταρστάν. Μια εκπρόσωπός της, η Αναστασία Κιρίλοβα, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Γκαβαρίτ Μασκβά ότι έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία για να «ομορφύνει» τις εργάσιμες ημέρες
«Πολλές γυναίκες φορούν αυτόματα παντελόνι, για αυτό ελπίζουμε ότι με αυτή τη δράση οι κυρίες μας θα αισθανθούν τη θηλυκότητα και τη γοητεία τους, όταν επιλέξουν μια φούστα ή ένα φουστάνι», επέμεινε η εκπρόσωπος.
Από τις 27 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, κάθε υπάλληλος θα παίρνει μπόνους 100 ρούβλια (περίπου 1,4 ευρώ) ημερησίως εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του «μαραθωνίου θηλυκότητας», αναφέρουν τα διαφημιστικά μηνύματα που αναρτήθηκαν από την εταιρεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενώσουμε την ομάδα μας», που αποτελείται σε ποσοστό 70% από άνδρες, είπε η Κιρίλοβα, διαβεβαιώνοντας πάνως ότι δεν απαγορεύεται ουδόλως στις γυναίκες να φορούν παντελόνι, αν το επιθυμούν.

Η πρωτοβουλία «άρεσε σε όλους» τους εργαζόμενους στην Tatprof, είπε η Κιρίλοβα. Ωστόσο, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένα δημοφιλές κανάλι στο Telegram την αποκάλεσε μάλιστα «επιστροφή στον Μεσαίωνα».



Φοιτητής με αναπηρία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να διεκδικήσει το δικαίωμά του να μην εισπέει τον καπνό των συμφοιτητών και καθηγητών του. Αναγκάστηκε να στείλει και επιστολή στον Πρωθυπουργό, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.



Στη χώρα της ... φαιδράς πορτοκαλέας το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους απαγορεύεται με νόμο εδώ και 10 χρόνια και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου του 2009. Αλλά μόνο στα χαρτιά... Γιατί στην πραγματικότητα, το κάπνισμα δεν απαγορεύτηκε ποτέ.

31 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Πέρα από νούμερα και αριθμούς για τις καταστροφικές επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος -το οποίο προκαλεί από ασθένειες, αναπηρίες μέχρι θάνατο- το αναφαίρετο δικαίωμα των μη καπνιστών να ζουν και να κινούνται σε δημόσιους χώρους ελεύθερους καπνού, στην Ελλάδα δεν είναι αυτονόητο!

Το διαπίστωσε με σκληρό τρόπο ο φοιτητής με αναπηρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΥ), Ανδρέας Μπαρδάκης, ο οποίος πασχίζει από το 2017 για την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα.


Φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος ο φοιτητής από τους εσωτερικούς χώρους του ΠΑΔΥ
Ο αγώνας του φοιτητή να σβήσουν τα ... φουγάρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο φοιτητής ΑμεΑ και ακτιβιστής ζει έναν Γολγοθά εδώ και δύο χρόνια προσπαθώντας με αλλεπάλληλες καταγγελίες προς κάθε αρμόδιο να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Το αποτέλεσμα; Οπως λέει ο ίδιος ο Ανδρέας Μπαρδάκης:

“Το κάπνισμα εξακολουθεί αρειμανίως στο ΠΑΔΑ, ενώ οι υγειονομικοί έλεγχοι απέτυχαν να διαπιστώσουν την παρουσία των πολυκαιρινών σταχτοδοχείων ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου, την παντελή απουσία απαγορευτικών σημάνσεων, τηνπαρουσία σταχτοδοχείου που διαφημίζει το κάπνισμα, τα αναρίθμητα αυτοσχέδια σταχτοδοχεία και την αποπνικτική κάπνα που παραπέμπουν σ’ ένα απολίτιστο κι ανθυγιεινό περιβάλλον μέσα στο πανεπιστήμιο, στο οποίο εκτίθενται και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, φοιτητές, διοικητικό κι εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι κι επισκέπτες”.



Ο φοιτητής του ΠΑΔΑ, που είναι άτομο με αναπηρία και ακτιβιστής-μέλος του συλλόγου “Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα" και πρόεδρος του συλλόγου “Συνήγοροι των ΑΜΕΑ – Ενεργοί Πολίτες” έχει απευθυνθεί παντού: σε όλα τα υπουργεία, στον Συνήγορο του Πολίτη, στο Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας – ΣΕΥΥΠ, σε Διευθύνσεις υγειονομικού ελέγχου, στο γραφείο Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο υπουργείο Επικρατείας, στη Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία κ.α.


Μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχει αποστείλει προς τους αρμόδιους ο φοιτητής Ανδρέας Μπαρδάκης, στο ηλεκτρονικό περιοδικό, “Φοιτητικά Νέα”



Κι όμως, το πρόβλημα του Ανδρέα Μπαρδάκη που δεν θέλει και δεν μπορεί λόγω προβλημάτων υγείας να εισπνέει τον ανθυγιεινό καπνό των τσιγάρων των συμφοιτητών αλλά και των καθηγητών του, δεν κατάφερε να συγκινήσει κανέναν. Ούτε ένας αρμόδιος στο Πανεπιστήμιο, όπως υποστηρίζει, δεν ευαισθητοποιήθηκε παρ'ότι ο ίδιος προσκόμισε και αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό: βίντεο και φωτογραφίες, στην οποίες αποτυπώνεται η αθλιότητα που επικρατεί, με σβησμένα τσιγάρα, αυτοσχέδια τασάκια και κάπνα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, τις αίθουσες και τους διαδρόμους.
Επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας

Απηυδισμένος και απογοητευμένος από την παγερή αντιμετώπιση, ο Ανδρέας Μπαρδάκης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Στην επιστολή που έχει τον τίτλο: “Η Οδύσσεια ενός φοιτητή ΑμεΑ, ακτιβιστή, που απεγνωσμένα αγωνίζεται για υγιεινό περιβάλλον στο ΠΑΔΑ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος” ο Ανδρέας Μπαρδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι από τον Οκτώβριο του 2017, μετά τις εξετάσεις που πέρασα με επιτυχία στο πρώην ΤΕΙ Πειραιά, νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αγωνίζομαι μάταια να απαλλαχτώ από το τοξικό περιβάλλον γεμάτο καπνό λόγω του καπνίσματος εντός των κλειστών χώρων του, αφού φοιτητές, εκπαιδευτικό, διοικητικό κι εργατικό προσωπικό αρέσκονται να καπνίζουν μέσα, επιδεικνύοντας απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τη δημόσια υγεία και τα τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας των συμπολιτών τους, ειδικά των ΑμεΑ και των ατόμων με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι, παρά τις συστάσεις από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, από το Υπουργείο Υγείας και από τον Συνήγορο του Πολίτη, η διεύθυνση του Πανεπιστημίου αδιαφορεί να δώσει εντολή στους φύλακες – (δεν ξέρουμε αν υπάρχουν φύλακες κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί) – να εποπτεύουν τους χώρους. Από τον εσωτερικό κανονισμό του πρώην ΤΕΙ Πειραιά (ΦΕΚ Β’ 3257/2013) προβλέπεται απασχόληση θυρωρών, φυλάκων και νυχτοφυλάκων. Οι φύλακες όμως φαίνονται να είναι ανύπαρκτοι, με εξαίρεση το κτίριο του Πρύτανη, τακτική που παραπέμπει σε άνιση μεταχείριση για όλους όσους χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα κτίρια και τις σχολές”, επισημαίνει ο φοιτητής.



Εκτός, όμως, από το "ασύστολο κάπνισμα παντού", όπως αναφέρει ο φοιτητής και ως επιστέγασμα της εγκατάλειψης, της αθλιότητας και της έλλειψης πολιτισμού, η τουαλέτα των ΑμεΑ έχει καταργηθεί κι έχει μετατραπεί σε αποθήκη απορρυπαντικών του προσωπικού καθαριότητας.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!