Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019


Ένα από τα πιο δημοφιλή και εθιστικά video-games, το Fortnite, «κατέβηκε» προκαλώντας πανικό στους παίκτες του.
Εκατομμύρια παίκτες αντίκρισαν το αγαπημένο τους παιχνίδι να «χτυπιέται» από έναν αστεροειδή και να «πέφτει» μαύρο στις οθόνες τους.
Οι αντιδράσεις των παικτών παγκοσμίως ήταν έντονες, καθώς φοβήθηκαν ότι ήρθε το τέλος του γνωστού παιχνιδιού, καθώς από εκείνη τη στιγμή δεν είναι δυνατό να παίξει κανείς το παιχνίδι. Το πιο τρομακτικό από όλα για τους παίκτες ήταν το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός του Fortnite στο Twitter δείχνει μόνο είναι μια μαύρη τρύπα και έσβησε όλα τα tweets.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι παίκτες του παιχνιδιού ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια. Οι αριθμοί που εμφανίζονται, ωστόσο, γύρω από τη μαύρη τρύπα, έχουν προκαλέσει την περιέργεια των παικτών, καθώς μοιάζουν με στοιχεία για κάτι που πρέπει να αναμένουν.

Τι είναι το Fortnite;
Το Fortnite είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο πάνω από 100 παίκτες συνδέονται σε ένα μικρό νησί και πολεμούν ο ένας τον άλλο μέχρι θανάτου.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι επενδύουν πολύ χρόνο και χρήμα οι παίκτες, κυρίως οι πιο «προχωρημένοι». Το παιχνίδι όμως είναι ευρέως διαδεδομένο και στις μικρότερες ηλικίες, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι προσφέρεται δωρεάν.
Ο τζίρος του παιχνιδιού ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια το μήνα. Όσον αφορά το πόσο πολύ εθίζονται οι παίκτες και επενδύουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δικηγορική εταιρεία στον Καναδά, μήνυσε την εταιρεία Epic Games που έχει το Fortnite, με την κατηγορία ότι λειτουργεί, όπως οι κουλοχέρηδες στα καζίνο.
Το Fortnite θεωρείται ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, μερικοί μάλιστα αναφέρουν ότι είναι το ίδιο εθιστικό με την κοκαϊνη. Επίσης, η τεράστια απήχηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχει προκαλέσει ανησυχίες στους γονείς σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν με τις ώρες.
Πώς εμπλέκεται ο Έλον Μασκ;
Σε tweet του ο Έλον Μασκ αναφέρει ότι «έπρεπε να σώσει τα παιδιά από την αιώνια παρθενιά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος «κατέβασε» το παιχνίδι.  Εντωμεταξύ, η εταιρεία Playstation επιβεβαίωσε τους παίκτες ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα αντικείμενα που έχουν μέσα στο παιχνίδι.
Είναι κόλπο μάρκετινγκ;
Πολλοί κάνουν λόγο για κόλπο προκειμένου να διαφημιστεί η 11η σεζόν του παιχνιδιού που πρόκειται να βγει σύντομα σε κυκλοφορία.
Η νέα έκδοση αυτή φαίνεται ότι θα έχει αλλαγές στον χάρτη του παιχνιδιού και σε κάποια αντικείμενα, κάτι που δικαιολογεί τον λόγο που «έπεσε» μαύρο.
Όσοι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει θα μείνουν συντονισμένοι. Εναλλακτικά, στην διάρκεια που θα αναμένουν να επανέλθει το παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να απασχοληθούν με ένα άλλο παιχνίδι της εταιρείας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την σαμπάνια κρούουν Γάλλοι καλλιεργητές επισημαίνοντας ότι ο αφρώδης οίνος μπορεί να εξαφανιστεί στα μισά του αιώνα πέφτοντας θύμα της κλιματικής αλλαγής.
Οι Γάλλοι καλλιεργητές προειδοποιούν ότι, οι ποικιλίες σταφυλιών κινδυνεύουν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.
«Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί κατά 2 Βαθμούς Κελσίου μέσα στα επόμενα χρόνια, τότε η «σαμπάνια θα εξαφανιστεί για πάντα», τονίζουν.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», «Η Γαλλία αγωνίζεται να σώσει την σαμπάνια καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται απειλώντας να καταστρέψει τις ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για τον αφρώδη οίνο».
Η προειδοποίηση των καλλιεργητών ότι η σαμπάνια θα μπορούσε να αποτελέσει παρελθόν σε λίγα χρόνια έρχεται την ώρα που στοιχεία από 50 μετεωρολογικούς σταθμούς δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 1,1 Βαθμούς Κελσίου από το 1990.
«Τα σταφύλια έχουν ήδη επηρεαστεί από την αύξηση της θερμοκρασίας παράγοντας περισσότερη ζάχαρη και προκαλώντας αύξηση του αλκοολικού περιεχομένου», προειδοποιεί ο Τιμό λε Μεγιού, από την επιτροπή Interprofessionel Du Vin de Champagne (CIVC), η οποία εκπροσωπεί τους καλλιεργητές, τους εμπόρους και την κυβέρνηση της Γαλλίας.
«Τα στοιχεία των μετεωρολόγων εκτιμούν επίσης ότι ο υδράργυρος θα ανέβει κατά δύο βαθμούς Κελσίου μεταξύ των ετών 2055 και 2075, ανάλογα με τα επίπεδα εκπομπών των ρύπων. Αν κι έπεσαν κάποιες προτάσεις στο τραπέζι για την παρασκευή της σαμπάνια σε πιο βόρειες περιοχές για να αποφευχθεί η ζέστη, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
«Είναι παράνομη η σήμανση κάθε προϊόντος σαμπάνιας, εκτός εάν προέρχεται από τη γαλλική περιοχή και παράγεται σύμφωνα με τους κανόνες της ονομασίας», εξηγεί ο Τιμό λε Μεγιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σαμπάνια, ο εκλεκτός αφρώδης οίνος παράγεται στην περιοχή Καμπανίας (στα γαλλικά Champagne) στα βορειοανατολικά της Γαλλίας, απ’ όπου πήρε και το όνομα της. Για την παραγωγή της σαμπάνιας χρησιμοποιούνται οι ποικιλίες σταφυλιών chardonnay, pinot noir και Pinot Meunier, οι οποίες καλλιεργούνται στην περιοχή της Καμπανίας. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής και του κλίματος που επικρατεί εκεί, τα σταφύλια έχουν την κατάλληλη οξύτητα για την παραγωγή αφρώδους οίνου.

Συνεχίζονται οι «δονήσεις» στην τουρκική οικονομία, αφού ξεκίνησε η χερσαία φάση της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία – Νέο χαμηλό για την τουρκική λίρα
Με τα έξι δολάρια φλερτάρει η τουρκική λίρα από το πρωί σημειώνοντας νέο χαμηλό 4,5 μηνών κι αυτό γιατί οι αγορές ανησυχούν όχι μόνο εξαιτίας της τουρκικής επέμβασης στην Συρία αλλά κυρίως για τις νέες απειλές του Ντ.Τραμπ για επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Αγκυρας.
Η πρώτη σοβαρή δήλωση προς αυτή την κατεύθυνση ήταν την Παρασκευή, όταν από τον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι έλαβε εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο να φτιάξει την λίστα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη μόλις ώρα μετά τον βομβαρδισμό της Αμερικανικής Βάσης έξω από το Κομπάνι από το τουρκικό πυροβολικό.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Ν.Τραμπ για τις κυρώσεις αυτές προκειμένου να περάσουν και από το Κογκρέσο.

Η ισοτιμία που η τουρκική οικονομία καταρρέει

Στις 3 Αυγούστου 2018 η διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ με αφορμή την φυλάκιση του αμερικανού πάστορα είχε εκτοξεύσει την ισοτιμία της τουρκικής λίρας από τα 5 στα 6,5 δολάρια.
Τον Μάιο εν μέσω αβεβαιότητας για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, τις εξελίξεις στην Συρία αλλά και τον διπλωματικό πόλεμο Αγκυρας Ουάσιγκτον για την προμήθεια των ρωσικών S400, η τουρκική λίρα πέρασε για δεύτερη φορά το ψυχολογικό ότι ο των 6 δολαρίων φτάνοντας στα 6,1 δολάρια. Την περίοδο εκείνη η Τουρκία βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και μόνο στο τέλος Μαίου η τουρκική λίρα έπεσε κάτω από 6 δολάρια.
Τα έξι δολάρια όμως δεν είναι μόνο ένα ψυχολογικό όριο. Είναι το όριο αντοχής της τουρκικής οικονομίας. Από το σημείο αυτό έως και τα 7 δολάρια, πέρα από το προφανές , ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά της, η ισοτιμία αυτή εκτοξεύει τον πληθωρισμό , την ανεργία και τα επίπεδα φτώχειας. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σενάριο. Είναι η πραγματικότητα που βίωσε η τουρκική οικονομία και οι πολίτες την επίθεση που είχε δεχθεί η τουρκική λίρα το περσινό καλοκαίρι. Όλοι οι αναλυτές απέδωσαν την μεγάλη ήττα του Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές την άνοιξη στην μίνι κατάρρευση της οικονομίας εξαιτίας της ισοτιμίας των 6, δολαρίων του Αυγούστου του 2018.
Για την ιστορία στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου ο Ερντογάν έχασε και τους τρεις μεγάλους δήμους. Την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Αγκυρα.




Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι αρκετοί παγκοσμίου φήμης σταρς έχουν απαιτήσεις που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία, με κάποιους να τους θεωρούν ξιπασμένους και εγωκεντρικούς.



Ένας από αυτούς ήταν και ο Βασιλιάς της Ποπ, Μάικλ Τζάκσον, o οποίος πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν ένας απίστευτος καλλιτέχνης, με μοναδικές ικανότητες πάνω στην σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα στo perpetual.gr.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!