Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και 19 κοινών επιχειρήσεων αστυνόμευσης των οδών Αγ. Δημητρίου, Ελ. Βενιζέλου, Ερμού και Ι. Δραγούμη με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας, βεβαιώθηκαν 9.643 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, τον Φεβρουάριο 

Ακόμη, διενεργήθηκαν 190 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και εκτελέστηκαν 31 διοικητικές κυρώσεις. Το Κέντρο της Υπηρεσίας δέχτηκε 328 τηλεφωνικές και ψηφιακές καταγγελίες πολιτών, με το ποσοστό θετικής ανταπόκρισης να ανέρχεται στο 97%.Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς ανά περίπτωση συναρμόδιους φορείς συγκροτήθηκαν 15 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου και την τήρηση της νομοθεσίας στα ΚΥΕ.

Μέσα στον ίδιο μήνα πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 300 επισκέψεις και 608 θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (11ο και 45ο).



Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΣΥ με την πρόσληψη περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ. Άτομα προχωρημένης ηλικίας και άσχετων ειδικοτήτων καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενός απαιτητικού και νευραλγικού τομέα. Φορτηγατζήδες, κομμώτριες, βιοτέχνες, οικοδόμοι μέχρι και… σαλεπιτζήδες, των οποίων η ηλικία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 60 και 65 έτη, συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των προσλήψεων.
Πρόκειται ουσιαστικά για μακροχρόνιους ανέργους οι οποίοι αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Και μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο αλλά η ανύπαρκτη ή λιγοστή εμπειρία τους και συχνά η ηλικία, διαψεύδουν τις προσδοκίες για ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμβασιούχου, ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Σύμφωνα με εργαζομένους στο ίδιο νοσοκομείο, ο τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ μετέφερε ένα φορείο!
«Μας κοιτάει με τρόμο»
Σε νοσοκομείο της περιφέρειας, ανέλαβε συμβασιούχους ως μεταφορέας ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πριν από την ένταξή του στα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, είχε δική του βιοτεχνία. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν προηγήθηκε κάποια εκπαίδευση πριν αναλάβει τη μεταφορά ασθενών στην εντατική. «Μας κοιτάει με τρόμο», αναφέρουν μόνιμοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.
Στη Θεσσαλονίκη, σε νοσοκομείο της περιοχής ανέλαβε τραυματιοφορέας ετών 67, ενώ σε Κέντρο Υγείας της περιφέρειας προσελήφθη νοσηλεύτρια ΤΕ μεγάλης ηλικίας και εκπαιδεύεται από την αρχή.
Σε άλλο νοσοκομείο της Αττικής, από τους οκτώ συμβασιούχους που προσελήφθησαν, οι δύο έφυγαν λίγα 24ωρα μετά: ο ένας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και ο δεύτερος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Στο νοσοκομείο αυτό, πιο …ανθεκτικοί αποδεικνύονται οι άνδρες συμβασιούχοι οι οποίοι «προσπαθούν να βοηθήσουν και να ανταποκριθούν στα νέα εργασιακά δεδομένα της ζωής τους αλλά δεν είναι εύκολο», σχολιάζουν μόνιμοι συνάδελφοί τους.
Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προσελήφθη βοηθός νοσηλευτή. Το πτυχίο το απέκτησε πριν από 24 χρόνια και δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία σε νοσοκομείο ή σε άλλο τομέα στην Υγεία. Στο ίδιο νοσοκομείο, συμβασιούχος βοηθός θαλάμου, δεν άντεξε και παραιτήθηκε δύο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Από τους 20 συμβασιούχους που προσελήφθησαν σε νοσοκομείο – «κορμό» της Αττικής ήδη η διοίκηση μετρά τις πρώτες απώλειες. Παραμένουν κάποιοι και σύμφωνα με τους μόνιμους συναδέλφους τους είναι «φιλότιμοι αλλά δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα. Στην πραγματικότητα, μόλις αρχίσουν να προσαρμόζονται θα πρέπει να φύγουν».
Άνω των 50 ετών είναι η συντριπτική πλειονότητα για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από τους 8 τραυματιοφορείς κανένας δεν έχει εργαστεί ποτέ σε νοσοκομείο, ενώ ένας είναι 64 χρόνων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναλάβει τη μεταφορά ασθενών μέσα στο νοσοκομείο. Ανέλαβε τελικά ως βοηθός θαλάμου.
Σε δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία, προσελήφθησαν συνολικά 27 συμβασιούχοι. Σύμφωνα με εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία, «είναι άνθρωποι που βιοπορίζονταν σε διάφορα επαγγέλματα, χειρωνακτικά, από οικοδόμοι και οδηγοί φορτηγών, μέχρι κομμώτριες, και που πια βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα».
Σημειώνεται ότι τα ονόματα των νοσοκομείων είναι στη διάθεση της «ΗτΣ» και δεν αναφέρονται για να μη στοχοποιηθούν οι συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται επί μακρόν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Άλλωστε οι μόνιμοι συνάδελφοί τους έχουν επενδύσει πάνω τους και περιμένουν να ανακουφιστούν από την εργασιακή εξουθένωση, να πάρουν κάποια ρεπό ή άδεια.
Κάλυψη θέσεων για 12 μήνες
Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν σε βαριά νοσηλευτικά τμήματα ως τραυματιοφορείς, νοσοκόμοι και βοηθοί θαλάμου, χωρίς καμία προηγούμενη σεμιναριακή (έστω μηνιαία) εκπαίδευση
Από τους 4.000 ωφελούμενους του προγράμματος του ΟΑΕΔ, 12μηνης απασχόλησης, ήδη στα νοσοκομεία έχουν προσέλθει οι 3.150. Είναι μακροχρόνιοι άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών) και στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν εμπειρία στο χώρο της Υγείας.
Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν σε βαριά νοσηλευτικά τμήματα ως τραυματιοφορείς, νοσοκόμοι και βοηθοί θαλάμου, χωρίς καμία προηγούμενη σεμιναριακή (έστω μηνιαία) εκπαίδευση.
Για τον λόγο αυτό, οι μόνιμοι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν να τους εκπαιδεύσουν σε βασικά ζητήματα υγιεινής και λοιμώξεων. Για την αποφυγή λαθών ή άλλων δυσλειτουργιών, στις περισσότερες περιπτώσεις τοποθετούνται δίπλα σε έμπειρο προσωπικό ή υπό την εποπτεία κάποιου άλλου εργαζόμενου.
Δεν πρόκειται για μόνιμες θέσεις αλλά για θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, που σημαίνει ότι σε λίγους μήνες ασθενείς και μόνιμο προσωπικό θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το «τέρας» των ελλείψεων και των κενών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Αρχικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με τα 48,8 εκατ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την πρώτη δόση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τελικά, οι 4.000 προσλήψεις γίνονται με κοινοτικά προγράμματα κοινωφελούς 12μηνης εργασίας.
Και ατομικές συμβάσεις
Στο μεταξύ, νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει μόρια στους εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται σε ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, σίτισης κ.λπ., έναντι άλλων υποψηφίων, προκειμένου να συνάψουν ατομική σύμβαση.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας απέστειλε εγκύκλιο στα νοσοκομεία να αναστείλουν τυχόν εκκρεμείς διαδικασίες και εφόσον δεν έχουν αναρτήσει προσωρινούς πίνακες μέχρι την «ενεργοποίηση» της νομοθετικής ρύθμισης. Σημειώνεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι των συνεργείων δεν πριμοδοτούνται, με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία τα οποία προχώρησαν στην επιλογή των ατομικών συμβάσεων να απασχολούν προσωπικό χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Πηγή: imerisia.gr

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ρομπότ που μιμείται τη νυχτερίδα στην εμφάνιση και στην κίνηση.

Το ιπτάμενο ρομπότ λέγεται "Bat Bot" (κάτι σαν «νυχτερομπότ»), ζυγίζει 93 γραμμάρια και μπορεί να κουνά ανεξάρτητα και ασύμμετρα τις φτερούγες του.

Οι νυχτερίδες φημίζονται στο ζωικό βασίλειο για τις πτητικές ικανότητές τους και για τον τρόπο που κάνουν θεαματικές μανούβρες στον αέρα.

Το μυστικό τους βρίσκεται στις πάνω από 40 αρθρώσεις που διαθέτουν στις φτερούγες τους και οι οποίες τους προσδίδουν μεγάλη ευκαμψία και ευελιξία.

Μέχρι τώρα, τα διάφορα ιπτάμενα ρομποτάκια συνήθως περιορίζονται σε απλές κινήσεις (π.χ. πάνω-κάτω) και δεν έχουν πετύχει να κάνουν πολύπλοκες κινήσεις στον αέρα.
Αυτή τη φορά, οι μηχανικοί προσπάθησαν να μιμηθούν τις νυχτερίδες, όσο ήταν δυνατό, και το πέτυχαν σε ένα βαθμό, καθώς το νέο ρομπότ κάνει όντως μανούβρες τύπου νυχτερίδας, απότομες στροφές, κάθετες βουτιές κ.α.

Για να αναπαράγουν τις αρθρώσεις των νυχτερίδων, οι ρομποτιστές χρησιμοποίησαν «οστά» από πανάλαφρα ανθρακονήματα και μαλακό «δέρμα» από σιλικόνη.

Το "Bat Bot" προορίζεται για βοήθεια στο έργο ομάδων διάσωσης, ως προσωπικός βοηθός, ως βοηθός σε κατασκευαστικά έργα κ.α. Καθώς είναι μαλακό και ελαφρύ, δεν αποτελεί κίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα αντικείμενα στο περιβάλλον, αν έλθει σε επαφή μαζί τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), με επικεφαλής τον ιρανικής καταγωγής Αλιρεζά Ραμεζανί, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ρομποτικής "Science Robotics".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν έρθει η ΝΔ, απολύσεις στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξουν, όμως θα υπάρξει κινητικότητα και κάλυψη κενών θέσεων, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας στη διάρκεια της περιοδείας του στο νομό Λάρισας, η οποία, όπως ανέφερε, εντάσσεται στην προσπάθεια να γίνει «το άνοιγμα στη κοινωνία για να προβληθούν οι προτάσεις και οι θέσεις της ΝΔ».
Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Κυριακή το μεσημέρι επεσήμανε πως η ΝΔ ζητάει άμεσα πολιτική αλλαγή και εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε σχέση με την αξιολόγηση, ενώ επιτέθηκε στα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας πως βρίσκονται στην εξουσία «κοιτώντας μόνο το προσωπικό συμφέρον».
«Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι νωπές οι μνήμες από την διαπραγμάτευση της πρώτης αξιολόγησης που έκλεισε με το υπερταμείο, με κόφτη, με περικοπές μισθών, συντάξεων και δημιούργησε τεράστια ζημιά στην πραγματική οικονομία» σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει, τονίζοντας πως πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση που «θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους και η οποία θα πραγματοποιήσει ειδικές παρεμβάσεις για την προσέλκυση επενδυτών για να υπάρξουν δουλειές».
O κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε επίσης πως εφόσον στην κυβέρνηση έρθει η ΝΔ, απολύσεις στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξουν, όμως τόνισε πως θα υπάρξει κινητικότητα και κάλυψη κενών θέσεων.
«Απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να γίνουν. Τέλος. Κινητικότητα θα υπάρξει έτσι ώστε σε κενές θέσεις σε τομείς του δημοσίου που πονάνε να υπάρξει ο κατάλληλος δημόσιος υπάλληλος στην κατάλληλη θέση» είπε για να συμπληρώσει πως «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να μονιμοποιούνται παρανόμως οι κομματικοί εγκάθετοι».
Απαντήσεις σε σχέση με την εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά για το φλέγον ζήτημα της φέτας, αλλά και τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων έδωσε επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας πως είναι εύλογο οι άνθρωποι που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα να θέλουν να πουν την άποψή τους.
«Θέλω καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως η συμφωνία αυτή φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Σταθάκη, του κ. Κατρούγκαλου όπου υποκριτικά οι βουλευτές δεν ψήφισαν. Η συμφωνία έχει θετικά έχει και αρνητικά, είναι ζωντανή διαδικασία που χρήζει βελτίωσης» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, ενώ εκτίμησε πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να φέρουν τη συμφωνία στη βουλή.

Μας έχουν κουράσει οι προτάσεις του τύπου «τόσα (ή τόσα) "must -see"»; Μάλλον, ναι. Τούτη τη φορά, όμως, αξίζει να σταθούμε. Γιατί οι προτάσεις έρχονται από μια κοπέλα, η οποία ταξίδεψε και στις 196 χώρες του κόσμου!

Όλα ξεκίνησαν όταν η Cassie De Pecol (γεννήθηκε σε αγροτική περιοχή έξω από την Ουάσιγκτον) συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν γι' αυτήν το σχολείο.

Τον Αύγουστο του 2009, μαζί με το αδελφό της ξεκίνησαν να περιοδεύουν στην Ευρώπη. Μετά από ένα μήνα εξερεύνησης του Βελγίου, της Ολλαδίας, της Τσεχίας, τη Γερμανίας και της Ελβετίας, οι δρόμοι τους χώρισαν.

Η Cassie, με μόλις 2.000 δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό της, συνέχισε για δυο ολόκληρα χρόνια να περιδιαβαίνει τέσσερις ηπείρους.

Πέρασε βράδια σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σκούπισε πατώματα και με ωτοστόπ διέτρεξε τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Νότια Αμερική και την Ασία.

Υποστήριξε το εγχείρημά της - το βάφτισε «Αποστολή 196» - με ομιλίες και σεμινάρια για το πώς μπορεί κανείς να αναπτύσσει ταξιδιωτικά πρότζεκτ.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η "Αποστολή" καθόλου δεν είχε στόχο εμένα. Σκοπός μου ήταν να σας αποδείξω πόσο ευγενικοί και φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, αλλά ειδικά σε περιοχές που πολλοί τις θεωρούν επικίνδυνες» τόνισε στο My Modern Met.

«Ελπίζω πως, ταξιδεύοντας μόνη, μια ξανθιά Αμερικάνα, μπόρεσα με σεβασμό να σας παρουσιάσω μια τελείως διαφορετική αντίληψη του κόσμου και των ανθρώπων που ζουν σ' αυτόν: την ασφάλεια, την ευγένεια και τις ομοιότητες του 99% των ανθρώπων σ' όλον τον κόσμο».

Το My Modern Met παρουσιάζει τους 10 «τοπ προορισμούς», σύμφωνα με την Cassie De Pecol. Κι αυτοί είναι (από τον δέκατο προς τον πρώτο) οι: 10. ΗΠΑ, 9. Κόστα Ρίκα, 8. Περού, 7. Τυνησία, 6. Ομάν, 5. Πακιστάν, 4. Βανουάτου, 3. Μαλδίβες, 2. Μπουτάν και 1. Μογγολία.

Πατήστε εδώ και δείτε τις φωτογραφίες της νεαρής κοπέλας από τα ταξίδια της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: mymodernmet.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!