Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013


Σε ένα ματς που παίχτηκε σε δύο δόσεις σε τραγικό τερέν η Γαλατασαράι επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους στην Πόλη (85' Σνάιντερ) και πέρασε στους «16».

Στους Μπιανκονέρι έκανε και η ισοπαλία για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης και φαινόταν ότι την κρατούν σφιχτά, όμως μία στιγμή μαγείας από Ντρογκμπά-Σνάιντερ ήταν αρκετή για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Γαλατά πήρε τη νίκη στο 85' με το γκολ του Ολλανδού και είναι αυτή που ακολουθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στους «16».
Το βράδυ της Τρίτης (10/12) ο Πορτογάλος ρέφερι, Πέδρο Προένσα και οι άνθρωποι της UEFA αποφάσισαν ότι στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» δεν γίνόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά το 31' εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και μετά από πολλές αλλαγές στην ώρα αποφασίστηκε να γίνει την επομένη στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Ο αγωνιστικός χώρος σίγουρα δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο ποιότητας και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς και τελικά η Γιουβέντους παρότι είχε συνολικά καλύτερη εικόνα μένει από νωρίς εκτός Champions League πληρώνοντας ουσιαστικά τις ισοπαλίες με Κοπεγχάγη (1-1 εκτός) και Γαλατασαράι (2-2 εντός).
Παρηγοριά για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο Europa League και να το κατακτήσει μέσα στο «σπίτι» της αφού ο τελικός γίνεται φέτος στο «Juventus Stadium».
Στο κομμάτι της Τρίτης, ο αγώνας ήταν πολύ πιο… σβηστός με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει λόγο να παίξει ανοικτά από νωρίς, ενώ το χιόνι που έπεφτε έκανε το έργο τους πολύ πιο δύσκολο. Μοναδική φάση στα 31' λεπτά ήταν για την Γιούβε με τον Γιορέντε να κάνει κοντρόλ α λα Ιμπρα σε σέντρα από δεξιά του Βιδάλ, όμως το σουτ του πέρασε έξω από την εστία του Μουσλέρα.
Στο χρωστούμενο 15λεπτο που παίχτηκε την Τετάρτη (11/12) οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν μάλλον η καλύτερη ομάδα και είχαν την καλύτερη φάση με σουτ του Τέβες που πήγε στα πλαϊνά δίχτυα.
Στην επανάληψη, μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Γαλατά ήταν αυτή που έπαιξε πιο μπροστά και έκανε φάσεις. Το αριστερό του Σνάιντερ έφυγε άουτ (54'), ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση (58') σε σουτ του Ντρογκμπά και οι Μπουράκ (60') και Εμπουε (62') δεν βρήκαν στόχο με φάουλ και σουτ αντίστοιχα.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουβέντους «έσφιξε» στο κέντρο κέρδιζε όλες τις μπάλες και έβρισκε περισσότερους χώρους για να τελειώσει το παραμύθι στο ξέφωτο. Το αδύναμο σουτ του Ασαμόα (67') μπλόκαρε ο Μουσλέρα, ο Γιορέντε καθυστέρησε από καλή θέση και κόπηκε (70'), ο Μπονούτσι δεν σημάδεψε σωστά μετά από κόρνερ (75') και μετά το υπέροχο τακουνάκι του Τέβες ο Μαρκίζιο με διαγώνιο αριστερό είδε τον Μουσλέρα να λέει ξανά «όχι» (79').
Μετά το 80' η Γαλατά ρίσκαρε περισσότερο βάζοντας παίκτες στην περιοχή και ο Σνάιντερ έριξε την προειδοποιητική αφού είχε την άνεση να σουτάρει μόνος άουτ (84'). Στο επόμενο λεπτό έγινε η ζημιά για την Γιουβέντους. Ο Ντρογκμπά με κεφαλιά μετέτρεψε μακρινή μπαλιά σε ασίστ για τον Σνάιντερ, Κιελίνι και Μπονούτσι άργησαν χαρακτηριστικά να πάνε στον Ολλανδό που μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μπουφόν για το 1-0 που αποδείχθηκε «χρυσό» για τους Τούρκους.
Διάβασε περισσότερα στο: Γαλατασαράι - Γιουβέντους 1-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!