Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στην κριτική που άσκησαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για τον φτωχό χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος κάλεσε για ακόμη μια φορά τους δημότες αλλά και τους καταστηματάρχες να συμβάλουν και οι ίδιοι στον στολισμό της πόλης, καθώς, όπως ξεκαθάρισε, λεφτά δεν υπάρχουν.
«Πηγαίνετε να δείτε πώς είναι η παραλία. Είναι ωραιότατη. Οι καταστηματάρχες έχουν στολίσει τα μαγαζιά. Αν φιλοτιμηθούν οι καταστηματάρχες και στην Τσιμισκή και στη Μητροπόλεως, με το τίποτα μπορεί να γίνει διακοσμημένη πόλη. Ούτε Παρίσι, ούτε Βιέννη βέβαια θα γίνουμε. Δεν μπορούμε» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:
«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την αισθητική της πόλης. Βλέπουμε όλα αυτά τα αγάλματα που έχουμε. Είναι να τα μαζέψουμε όλα μαζί σε ένα σημείο και να τα θαυμάζουμε για την κακογουστιά. Βλέπεις αυτό του Εμμανουήλ Παππά και σε πιάνει αναγούλα».
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα στηθεί στην Αριστοτέλους από τη Μητροπόλεως έως την Ερμού και σημείωσε ότι εξασφαλίστηκαν και σεκιούριτι για τη φύλαξη του χώρου. «Εξασφαλίσαμε σεκιούριτι. Είναι δωρεά του ΠΑΟΚ οι σεκιουριτάδες. Είναι μια ευγενική παραχώρηση του ΠΑΟΚ προς τον δήμο».
Πηγή: thestival.gr
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην ιταλική πόλη Ποστιλιόνε κοντά στο Σαλέρνο με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον πρώην σύζυγό της.

Ο 32χρονος Cosimo Pagnani το βράδυ της Κυριακής έγραψε στη σελίδα του στο Facebook "Είσαι νεκρή, π......".  Λίγο αργότερα, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Πήγε στο σπίτι της πρώην σύζύγου του και την σκότωσε. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 34χρονη Miss D’Antonio δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα.

Φρίκη πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι πριν ακομη αποκαλυφθεί το έγκλημα, 350 από τους διαδικτυακούς φίλους του Pagnani είχαν κάνει «like» στην ανάρτησή του, ενώ 400 άτομα είχαν κοινοποιήσει τη συγκεκριμένη φράση του.

Το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του γάμου, είχε αποκτήσει μια κόρη. Μετά το χωρισμό, η γυναίκα ξεκίνησε σχέση με κάποιον άλλον άντρα,  κάτι που φαίνεται πως εξόργισε τον 32χρονο ο οποίος ήθελε να την εκδικηθεί.

Ο δράστης βρέθηκε από την αστυνομία κλειδωμένος στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε και το φονικό όπλο.





http://www.enikos.gr



Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη έδωσε στους εργαζομένους η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η πρώτη προθεσμία έληγε σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ωστόσο η τράπεζα έδωσε παράταση 15 ημερών.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν την 1/9/2013. Η δυνατότητα άμεσης αποχώρησης προσφέρεται μόνο για εργαζόμενους που προέρχονται από Πειραιώς και τις θυγατρικές της καθώς και σε εργαζόμενους της πρώην ΑΤΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής τρεις διακριτές επιλογές

- Sabbatical I. Άδεια από την εργασία 3 ετούς διάρκειας. Οι εργαζόμενοι που θα την επιλέξουν θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους το 2015, και το 40% του μισθού τους το 2016 και 2017. Στη λήξη της μακροχρόνιας άδειας αποζημιώνονται αποχωρώντας με ένα μισθό.

- Sabbatical Plus. Άδεια από την εργασία 2ετούς διάρκειας. Οι εργαζόμενοι που θα την επιλέξουν θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους το 2015 και το 40% το 2016. Στη λήξη της μακροχρόνιας άδειας και αποχωρώντας από την τράπεζα λαμβάνουν αποζημίωση 9 μισθών.

Και στις δύο περιπτώσεις η Πειραιώς θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο της μακροχρόνιας άδειας ενώ παρέχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου.

- Άμεση αποχώρηση. Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος είναι η άμεση αποχώρηση (Sabbatical Άμεσης Αποχώρησης). Δυνατότητα να υπαχθούν σε αυτό το πρόγραμμα έχουν μόνο οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την Πειραιώς και τις θυγατρικές της πριν τις συγχωνεύσεις και απορροφήσεις καθώς και όσοι προέρχονται από την Αγροτική.

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την Πειραιώς και τις θυγατρικές της η αποζημίωση φθάνει ως τις 42 μισθούς με ανώτατο όριο τις 170 χιλ. ευρώ.

Ειδικότερα για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την Πειραιώς προβλέπονται οι εξής αποζημιώσεις:

- 25 μισθούς για όσους έχουν προϋπηρεσία 4-6 έτη
- 27 μισθούς για 7 με 10 έτη
- 29 μισθούς για 11 με 15 έτη
- 33 μισθούς για 16 με 20 έτη
- 42 μισθούς για 21 έτη προϋπηρεσίας και πάνω.

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την ΑΤΕ τα κριτήρια αποζημίωσης είναι ηλικιακά και όχι προϋπηρεσίας. Ειδικότερα προσφέρονται οι εξής αποζημιώσεις ανάλογα με την ηλικία των υπαλλήλων:

- Για εργαζόμενους ηλικίας 30 ως 39 ετών αποζημίωση 26 μισθών
- Για εργαζόμενους ηλικίας 40 ως 49 ετών αποζημίωση 29 μισθών
- Για εργαζόμενους ηλικίας 50 ως 56 ετών αποζημίωση 32 μισθών
- Και τέλος για εργαζόμενους ηλικίας άνω των 57 ετών αποζημίωση 31 μισθών

Όσοι αποχωρήσουν άμεσα θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για μια 2ετία.

http://www.fpress.gr
Το δικαίωμα να αποχωρήσει έχει από σήμερα η κοινοπραξία που κατασκευάζει το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο εργολάβος κέρδισε την πρώτη υπόθεση που είχε παραπεμφθεί σε διαιτησία και τώρα δικαιούται να εγκαταλείψει το έργο χωρίς επιπτώσεις. Εκκρεμεί να αποφανθεί το δικαστήριο αν δικαιούται τα 215 εκατ. ευρώ που ζήτησε ως αποζημίωση. Αξιοσημείωτο είναι το συνεχιζόμενο, αρνητικό ρεκόρ του Δημοσίου στις διαιτησίες σε θέματα δημοσίων έργων, καθώς δεν μετρά ούτε μία «νίκη» υπέρ του.
«Οι επιλογές τώρα είναι δύο: ή να καταθέσει η κοινοπραξία αίτημα διάλυσης της σύμβασης ή να συνεχίσει», λέει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας. «Η άποψή μου είναι ότι ο εργολάβος πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, ειδικά στα θέματα κατασκευής της σήραγγας και των αρχαιολογικών ανασκαφών και να αναμείνει τις αποφάσεις των διαιτητών επί των οικονομικών του αιτημάτων, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Εάν όμως εξασκήσει το δικαίωμά του να καταθέσει αίτημα διάλυσης της σύμβασης, δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του υπολοίπου του έργου».
Η απόφαση που εκδόθηκε χθες αφορά το πρώτο από τα 59 οικονομικά αιτήματα της κοινοπραξίας σε βάρος της Αττικό Μετρό και τα οποία παραπέμφθηκαν με ειδική ρύθμιση σε διαιτησία. Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Αττικό Μετρό, με την οποία παρατάθηκε έως τις 25 Νοεμβρίου 2016 η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου. Επίσης ζήτησε αποζημίωση 215 εκατομμυρίων ευρώ καθώς, όπως υποστηρίζει, «οι επιπτώσεις (σ.σ.: της απόφασης της Αττικό Μετρό) συνεχίζονται ακόμα και σήμερα». Στο οικονομικό σκέλος της προσφυγής, το διαιτητικό δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου, η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις 2 Οκτωβρίου 2012 ή το αργότερο στη 1.12.2014, δηλαδή χθες (οριακή προθεσμία έργου). Οπως προκύπτει από το ιστορικό της απόφασης, η κοινοπραξία ξεκίνησε από το 2010 να ζητεί την παράταση τμηματικών προθεσμιών, με πρώτη αιτία την καθυστέρηση παράδοσης του χώρου στον σταθμό Παπάφη (λόγω της προσφυγής του Παπάφειου Ιδρύματος). Ακολούθησε πλήθος αιτημάτων, μέχρι και πρόταση (αλλά όχι αίτημα) για την αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης, με ημερομηνία παράδοσης τον Απρίλιο του 2017. Η Αττικό Μετρό αρνήθηκε να χορηγήσει παρατάσεις πέραν της συμβατικής ημερομηνίας και ζητούσε από τον ανάδοχο να καταθέσει αίτημα (αντί πρότασης) για μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του έργου. Τελικά όμως το 2012 αποφάσισε η ίδια την παράταση του συνολικού χρονοδιαγράμματος του έργου μέχρι το τέλος του 2016, απόφαση την οποία προσέβαλε η κοινοπραξία.
Τα επιχειρήματα της κοινοπραξίας, τα οποία δέχθηκαν οι δύο από τους τρεις διαιτητές, ήταν ότι η Αττικό Μετρό δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει μονομερώς σε παράταση του χρονοδιαγράμματος. Και ότι ο εργολάβος, υποβάλλοντας πρόταση (αλλά όχι αίτημα) για αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου έως το 2017 «επιχείρησε απλώς να διερευνήσει αν υπήρχε η πιθανότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου».
Να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ, Impregilo, Ansaldo, Seli, Ansaldobreda) έχει κατασκευάσει το 38-39% του έργου και έχει εισπράξει 385 εκατ. ευρώ από τα 969 εκατ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού του.
Πηγή: Καθημερινή
Προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού θα έχει το 2015 το υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τις υπηρεσίες είσπραξης εσόδων.
Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών να προκηρύξει μέσω του ΑΣΕΠ 500 θέσεις ελεγκτών εσόδων και στη συνέχεια μέσα στο νέο έτος άλλες 500
Ηδη έχουν εγκριθεί οι 500 πρώτες προσλήψεις ελεγκτών εσόδων με νομικές και οικονομικές σπουδές, εμπειρία και μεταπτυχιακά.
Οι διαδικασίες θα κινηθούν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αλλες 500 θέσεις μόνιμου προσωπικού θα προκηρυχθούν στη συνέχεια, αφού για κάθε υπάλληλο οποιασδήποτε ειδικότητας που αποχωρεί η θέση του θα καταργείται και θα ανοίγει μία θέση για ελεγκτή εσόδων.
Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε τις κορυφαίες εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα για το 2014. Πρόκειται για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και είναι διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της αμερικανικής εταιρείας, του γνωστού Google Play.
Σύμφωνα με την Google, οι Best Apps 2014 είναι συνολικά 67.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι πολύ δημοφιλείς Wunderlist, Shazam και SwiftKey, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές «εκπλήξεις» στη σχετική λίστα.
Για να δείτε τη λίστα που δημοσίευσε η Google ακολουθήστε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000f13_best_of_2014
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ της κατάταξης σε άλλες θέσεις του Δημοσίου των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.500 δεν προβλέπεται να αξιοποιηθούν και αυτό τους φέρνει στον προθάλαμο της ανεργίας. Η δεξαμενή της διαθεσιμότητας είναι η εφεδρεία της κυβέρνησης για την εκπλήρωση του μνημονιακού στόχου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και ενώ εκκρεμούν περίπου 5.500. Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο μεγαλύτερος αριθμός να προέλθει από πλαστά πιστοποιητικά και επίορκους, αλλά, όπως όλα δείχνουν, αρκετοί “διαθέσιμοι” δεν τη γλιτώνουν.
aftodioikisi.gr
Όσο καλά κι αν βουρτσίσουμε το δόντια μας και όσο στοματικό διάλυμα κι αν χρησιμοποιήσουμε το προηγούμενο βράδυ, είναι αδύνατο να αποφύγουμε την κακοσμία του στόματος όταν ξυπνάμε.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής (AGD), η ξηροστομία και η αναπνοή από το στόμα είναι δύο βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην κακοσμία του στόματος (χαλίτωση), ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες της ημέρας.
Η άσχημη μυρωδιά το πρωί οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη παραγωγή σάλιου κατά τον ύπνο, εξηγεί ο Δρ Hugh Flax, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κοσμητικής Οδοντιατρικής (AACD).
Το σάλιο είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν από τη στοματική κοιλότητα τα υπολείμματα φαγητού, τα οποία αιωρούνται στο στόμα και προσελκύουν βακτήρια. Η μειωμένη παραγωγή σάλιου έχει σαν αποτέλεσμα την ξηροστομία και κατ’ επέκταση την εξάπλωση των βακτηρίων. Τα βακτήρια έχουν την τάση να απελευθερώνουν πτητικές θειούχες ενώσεις (VSCs), σύνθετες ουσίες που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής. Τα βακτήρια «τρέφονται» με πρωτεΐνες, αμινοξέα και άλλες ουσίες που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα και ανάμεσα στα δόντια προκειμένου να παράγουν τις πτητικές θειούχες ενώσεις.
Οι συνήθειες του ύπνου επηρεάζουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τη χαλίτωση το πρωί. Το ροχαλητό και η αναπνοή από το στόμα αντί για τη μύτη έχουν σαν αποτέλεσμα να ξηραίνεται περισσότερο η στοματική κοιλότητα κι έτσι η αναπνοή μυρίζει πιο άσχημα το πρωί.
Η κακοσμία του στόματος το πρωί μπορεί επίσης να συνδέεται με οδοντιατρικά προβλήματα. Βασική αιτία της χαλίτωσης είναι περιοδοντικές παθήσεις όπως η ουλίτιδα. Οι περιοδοντικές παθήσεις, με τη σειρά τους, αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια, καθώς οι τοξίνες από τα βακτήρια του στόματος εισέρχονται στη ροή του αίματος και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά.
Έτσι, ο ρόλος της στοματικής υγιεινής για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας δεν είναι αμελητέος και απαιτείται η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον.
Πηγή: http://www.onmed.gr/
Ένας σημαντικός παράγοντας για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς γερνάτε, είναι να γνωρίζετε το σώμα σας και αυτά που προσπαθεί να σας "πει".

Τις περισσότερες φορές, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κάποιο μικροπρόβλημα στην υγεία μας, το αγνοούμε και αφήνουμε τον χρόνο να το "γιατρέψει". Και όντως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Ορισμένες φορές, ωστόσο, πρέπει να μην αγνοήσουμε την κατάσταση και να σπεύσουμε να τη διορθώσουμε, επειδή βλάπτει τον οργανισμό μας μακροπρόθεσμα και επηρεάζει αρνητικά τη διαδικασία γήρανσης.

Δείτε 6 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε, αν θέλετε το σώμα σας να γερνάει ομαλά και χωρίς προβλήματα:

Πονόδοντοι και αιμορραγία των ούλων

Η στοματική υγιεινή είναι μια σημαντική πτυχή της ομαλής γήρανσης. Αν φροντίζετε τα δόντια και τα ούλα σας καλά, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πονόδοντους, μπορεί να είναι ένα σημάδι διαβήτη, υπέρτασης ή στηθάγχης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η αιμορραγία και η φλεγμονή των ούλων μπορεί ακόμη και να είναι σημάδι λευχαιμίας.

Φαγούρα στα αυτιά ή/και το λαιμό

Είναι δυνατόν αυτά τα συμπτώματα να είναι σημάδι ανώμαλης ανάπτυξης του μύκητα Candida. Κανονικά, ο μύκητας αυτός ζει κυρίως στο στομάχι και μάλιστα συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Αλλά αν καταναλώνετε πολύ λευκή ζάχαρη μπορεί να προκαλέσετε την υπερβολική ανάπτυξη του μύκητα, ο οποίος διαπερνάει πλέον τα εντερικά τοιχώματα και απελευθερώνει τοξίνες στο αίμα σας.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα δεν σχετίζεται πάντα με τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το πεπτικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν παίρνετε αρκετές ίνες στη διατροφή σας, οι οποίες έχουν αντιγηραντική δράση. Η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι άλλων παθήσεων, όπως ο υποθυρεοειδισμός, η κατάθλιψη, η νόσος του Πάρκινσον, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ή ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Μυϊκή αδυναμία

Η διατήρηση της μυϊκής δύναμης είναι απαραίτητη για να έχετε καλά γηρατειά. Αν διαπιστώνετε ότι αρχίζετε να έχετε προβλήματα αδυναμίας και αστάθειας, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12. Πολλά από τα άλλα συμπτώματα αυτής της ανεπάρκειας συχνά περνούν απαρατήρητα ή παρερμηνεύονται ως φυσιολογικές παρενέργειες της γήρανσης. Τέτοια συμπτώματα είναι η κόπωση, η κατάθλιψη, η χαμηλή αρτηριακή πίεση, το μυρμήγκιασμα στα χέρια ή/και τα πόδια και η σταδιακή απώλεια της μνήμης. Η παρατεταμένη ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές νευρολογικές παθήσεις ή/και ασθένειες στο αίμα.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους πρέπει να σας ανησυχήσει μόνο στην περίπτωση που συμβεί ξαφνικά, δραστικά και χωρίς προσπάθεια. Η ανεξήγητη απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια ένδειξη διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Crohn, του διαβήτη, του καρκίνου, της κατάθλιψης, της νόσου του Πάρκινσον ή κάποιας λοίμωξης.

Αραίωση μαλλιών

Η αραίωση των μαλλιών είναι φυσικά αναμενόμενη με το πέρασμα των χρόνων, αλλά αν παρατηρήσετε ότι οι τρίχες σας σπάνε ευκολότερα από το κανονικό, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές παθήσεις μακροπρόθεσμα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!