Κυριακή 19 Ιουνίου 2016


Σε φάση αποτοξίνωσης βρίσκεται ένα κουτάβι, το οποίο εντόπισαν αστυνομικοί υπό την επήρεια ναρκωτικών σε ένα μοτέλ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το κακοποιημένο σκυλί, ονόματι Bubba βρέθηκε με ναρκωτικά, όπως ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη, καθώς και νικοτίνη στον οργανισμό του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο 40χρονος Joshua West συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη κ.α.) μαζί με ένα άλλο άτομο.

Ο άντρας, εκτός των άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζει κι αυτή της κακοποίησης ζώου καθώς το σκυλί βρέθηκε σε κατάσταση λήθαργου.

Η σύλληψη έγινε πριν από δυο μήνες, αλλά πριν λίγα 24ωρα, το αστυνομικό τμήμα ανακοίνωσε ότι ο Bubba βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης και ότι θα δοθεί για υιοθεσία αμέσως μετά την πλήρη αποτοξίνωσή του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Bubba δέχτηκε θεραπεία για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τα πηγαίνει περίφημα», δήλωσε το αστυνομικό τμήμα.

Το 75% των μικρών νησιών του πλανήτη, στα οποία κατοικούν 16 εκατομμύρια άνθρωποι, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λειψυδρίας μέχρι τα μέσα του τρέχοντος αιώνα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Κολοράντο-Μπόλντερ.

Η εξέταση 80 τέτοιων νησιών έδειξε ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα εξατμίζουν περισσότερο νερό από ό,τι ανακτάται από τις βροχοπτώσεις.

Μεταξύ των νησιών που θα πληχθούν περισσότερο είναι οι Μικρές Αντίλλες στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Λουκίας και της Γρενάδας, η Γαλλική Πολυνησία, και τα νησιά Ροβινσώνα Κρούσου στο Αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες στο Νότιο Ειρηνικό.

Ωστόσο, νησιά στις τροπικές περιοχές όπως τα νησιά Μάρσαλ και το Κιριμπάτι θα βιώσουν περισσότερες βροχοπτώσεις αυτόν τον αιώνα, σημειώνουν οι Αμερικανοί ερευνητές.

Πολλά νησιά αντιμετωπίζουν ήδη οξεία λειψυδρία, η οποία επιδεινώνεται από την αυξημένη ζήτηση λόγω της ανόδου του πληθυσμού.

Οι ακριβείς προβλέψεις για τα μικρά αρχιπελάγη και νησιωτικά κράτη είναι περιορισμένες, καθώς συνήθως δεν περιλαμβάνονται στα παγκόσμια κλιματικά μοντέλα λόγω μεγέθους.

Η μελέτη υπολογίζει τα μελλοντικά επίπεδα της εξάτμισης του νερού και τα συνδυάζει με τις προβλέψεις καθίζησης από διάφορα υπολογιστικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Καρνάουσκας, επικεφαλής της έρευνας, τα ευρήματα θα βοηθήσουν στη χάραξη πολιτικών ώστε να προσαρμοστούν κατάλληλα οι υποδομές και η γεωργία στις μελλοντικές ανισορροπίες νερού.

Εξάλλου, τα νησιά αυτά στην πλειοψηφία τους απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, με τους ηγέτες κρατών όπως τα Φίτζι να πραγματοποιούν εκκλήσεις για τον άμεσο περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη τουλάχιστον κατά 1,5 βαθμό Κελσίου συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τα αεροπλάνα μπορούν να περιμένουν, έχει ματς
Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση των αεροπορικών δρομολογίων παρατηρήθηκαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιταλία και εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσίασαν σημαντική καθυστέρηση, λόγω στάσης εργασίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας... κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ιταλίας και της Σουηδίας στο Euro 2016.
Το υπουργείο Υποδομών προσπάθησε να ακυρώσει τη στάση εργασίας, αλλά το διοικητικό δικαστήριο την έκρινε νόμιμη. Επισήμως, πάντως, οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι η στάση εργασίας αφορούσε συνταξιοδοτικά αιτήματα.
Στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), δύο ώρες πριν ξεκινήσει το ματς, πολλοί ελεγκτές σταμάτησαν τη δουλειά και ξανάρχισαν στις 18.00, δηλαδή με το σφύριγμα της λήξης.
Το βράδυ της Δευτέρας, παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν στα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό της Ρώμης κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής Ιταλίας με το Βέλγιο.
Πάντως δεν «νεκρώνουν» όλες οι υπηρεσίες για χάρη του Μπουφόν και των συμπαικτών του: σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, ένας καταζητούμενος που είχε ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς, ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα παρέα με έναν φίλο του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Η Apple χτύπησε σε ακόμη ένα τοίχος στην Κίνα μιας και τα νέα από το Beijing Intellectual Property Office (BJIPO) δεν ήταν πραγματικός πονοκέφαλος.

Το γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πωλήσεις του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus μιας και βρέθηκε ότι η Apple αντέγραψε το σχέδιο του 100C smartphone, που παράγεται από την Shenzhen Baili – Μπορείτε να δείτε φωτογραφία παρακάτω του εν λόγω μοντέλου.

Η Apple επιβεβαίωσε πως θα αλλάξει αυτή την απαγόρευση άμεσα μιας και θα κινηθεί στο ανώτατο δικαστήριο της Κίνας για να ασκήσει έφεση.
Αν και η απόφαση αφορά μόνο την Beijing, αυτό δεν είναι μικρό μιας και στην εν λόγω πόλη ζούνε 22 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το περίεργο βέβαια είναι πως το iPhone 6 δεν μοιάζει με το 100C smartphone όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς. Βέβαια δεν είναι άγνωστη η εχθρική στάση της κυβέρνησης της Κίνας απέναντι σε ότι έρχεται από την Δύση και ακόμη περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με προϊόντα και υπηρεσίες της Apple.

Αν κάποιος πιστεύει πως η είσοδος της Apple στην αγορά της Κίνας θα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα τότε θα πρέπει να ξανασκεφτεί.

Ο εκπρόσωπος της Apple Kristin Huguet, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός τονίζοντας πως ήδη έχει ασκηθεί έφεση που θα αναιρέσει από μόνη της την αρχική αυτή απόφαση και πως τα iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus και SE είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά της Κίνας.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!