Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κάθε φορά που πίνουμε μπύρα
Η μπύρα είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού, είτε είμαστε στη θάλασσα, είτε στην ταβέρνα, είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.
Έχετε σκεφτεί, όμως, τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που την καταναλώσουμε;
Οι άνθρωποι στο alcoholgifts.co.uk αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίδραση που έχει στο σώμα μας η μπύρα.
Σύμφωνα με το infographic που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπύρας το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.
Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό μας το συντομότερο δυνατό.
Καλό είναι να γνωρίζετε, επίσης, πως το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπύρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα μας βρίσκονται στα ύψη.
Δείτε αναλυτικά το infographic που ακολουθεί:

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την αυτοκτονία της 30χρονης συντρόφου του ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η Καθριόνα Γουάιτ είχε γράψει μια επιστολή στο προσωπικό της i-pad με παραλήπτη τον πρώην σύντροφο της, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν το παρέλαβε.
Μέσα στην επιστολή τον «κατηγορεί» ότι της μετέδωσε έρπη, την έθισε στην κοκαΐνη και με τις απιστίες του την έκανε να χάσει τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια της. «Δεν σκέφτηκες ποτέ ότι οι συνέπειες των πράξεων σου, επηρεάζουν και τις ζωές άλλων ανθρώπων. Έκανες πολλά καλά για μένα. Πριν σε γνωρίσω όμως λάτρευα τη ζωή και ήμουν περήφανη για τις περισσότερες αποφάσεις μου.
Μέσα από σένα έχασα την αξιοπρέπεια μου. Μου μετέδωσες έρπη, παρά τις ικεσίες μου να είσαι προσεκτικός με τις άλλες κοπέλες, με έθισες στην κοκαϊνη και μου σύστησες τις πόρνες. Με διέλυσες ως άτομο Τζιμ» Η Γουάιτ αυτοκτόνησε το 2015 παίρνοντας χάπια, για τα οποία κατηγορείται ο Κάρεϊ ότι της προμήθευσε με σκοπό να την ωθήσει στην πράξη της αυτοκτονίας.
Η οικογένεια της μέικ απ artist από την Ιρλανδία, κατηγόρησε τον γνωστό πρωταγωνιστή για τον θάνατο της 30χρονης. Ο Τζιμ Κάρεϊ, απάντησε στις κατηγορίες ότι το διάστημα όπου η κοπέλα διαγνώστηκε με έρπη είχαν χωρίσει και πριν από αυτό δεν είχαν σεξουαλική επαφή, επομένως δεν μπορεί να είναι εκείνος υπαίτιος για την ασθένεια της…

Στο στόχαστρο σουηδών ακροδεξιών μπήκε η ελληνίδα δημοσιογράφος,Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία ζει και εργάζεται στη Σουηδία.
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος έχει αναπτύξει πλούσια αντιρατσιστική δράση στη Σουηδία, γεγονός που ενόχλησε τους νεοναζί στη χώρα.
Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δημοσίευσε στο Twitter και το Instagram μια φωτογραφία από συγκέντρωση της ναζιστικής οργάνωσης NMR,η οποία δείχνει ένα πλακάτ με τη φωτογραφία της και το μήνυμα: «Παράνομη».
«Οι Ναζιστές διαδηλώνουν σήμερα στο Γκέτεμποργκ. Σε μία από τις πιο σύγχρονες και οικονομικά ευημερούσες δημοκρατίες του κόσμου. Χρησιμοποιούν την εικόνα μου. Στοχοποιούν μια γυναίκα με ύψος 1,60 cm, ανεξάρτητη δημοσιογράφο χωρίς σωματοφύλακες και υποστήριξη από εργοδότες. Πόσο θλιβερό; Ευχαριστώ τους γενναίους ανθρώπους που αντιστέκονται. Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Ποτέ δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να σιγήσει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω απέναντι στον ναζισμό και τον ρατσισμό», είναι το μήνυμα της κατά των νεοναζί.


Στη Νότια Κορέα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο και οι εργαζόμενοι συχνά αισθάνονται πολύ μεγάλο άγχος. Προκειμένου, λοιπόν, να κάνουν τους υπαλλήλους τους να εκτιμήσουν τη ζωή, κάποιες εταιρείες στη Νότια Κορέα τους αναγκάζουν να συμμετέχουν στην ίδια τους την κηδεία.
Πώς γίνεται αυτό; Με κάθε λεπτομέρεια! Οι υπάλληλοι φορούν λευκές ρόμπες, κάθονται στα γραφεία τους και γράφουν τα τελευταία τους γράμματα προς στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κλαίνε, καταρρέουν συναισθηματικά και στη συνέχεια στέκονται δίπλα στα ξύλινα φέρετρα, μπαίνουν μέσα σε αυτά με αργές κινήσεις και αγκαλιάζουν μία φωτογραφία τους, η οποία είναι τυλιγμένη με μαύρη κορδέλα.
Στη συνέχεια, τα φέρετρα κλείνουν με τη βοήθεια ενός μαυροντυμένου κυρίου με ψηλό καπέλο, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Άγγελο του Θανάτου. Κλεισμένοι μέσα στα φέρετρα, οι εργαζόμενοι αναζητούν το νόημα της ζωής.
«Όλο αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματά τους, τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά ως μέρος της ζωής», εξηγεί ο Jeong Yong-Moon, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Θεραπείας Hyowon. Η προηγούμενη δουλειά του ήταν σε γραφείο κηδειών.
«Μετά την εμπειρία μέσα στο φέρετρο, συνειδητοποίησα πως θα πρέπει να ακολουθήσω έναν διαφορετικό τρόπο ζωής», λέει ο Cho Yong-tae και προσθέτει: «Συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει πολλά λάθη. Θέλω να έχω περισσότερο πάθος σε όποια δουλειά κάνω και να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου».
Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβοί καφέδες του κόσμου
Το 99,9% των ενηλίκων δείχνει να μην μπορεί να αναζητά καφέ κάθε πρωί. Άλλος προτιμά λίγο εσπρέσο για να ξυπνήσει, άλλος φραπέ, κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ φίλτρου χειμώνα-καλοκαίρι κι άλλοι επιλέγουν ένα παγωμένο φρέντο καπουτσίνο για να πάει καλά η μέρα. Σίγουρα, όμως, κανείς δεν έχει στο μυαλό του τους παρακάτω καφέδες, καθώς η τιμή τους είναι ιδιαίτερα... τσιμπημένη.
Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα καφέ, διαβάστε παρακάτω για τους ακριβότερους καφέδες του κόσμου.
Blue Mountain (Wallenford Estate, Τζαμάικα) – 45 ευρώ το μισό κιλό
Ο καφές αυτός, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, καλλιεργείται στα Blue Mountains της Τζαμάικα και είναι γνωστός για την ήπια και λιγότερο πικρή γεύση του. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει κυκλοφορήσει πολύ κι έχει αποκτήσει φήμη σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της τιμής του, με το 80% να εξάγεται στην Ιαπωνία.
Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Βραζιλία) – 44 ευρώ το μισό κιλό

Καλλιεργείται στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία Minas Geraiz και η παραγωγή του στη φάρμα Fazenda Santa Ines είναι αρκετά εντυπωσιακή, καθώς ακολουθούνται ακόμη παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς καμία αυτοποιημένη διαδικασία να παρεμβαίνει. Κι όσο για τη γεύση του; Θυμίζει τη γλυκύτητα μούρων και καραμέλας.
El Injerto (Huehuetenango, Γουατεμάλα) – 44 ευρώ το μισό κιλό
Προέρχεται από την περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλας και το 2006 κέρδισε το βραβείο Cup of Excellence, το πιο σημαντικό βραβείο που αφορά την ποιότητα ενός καφέ. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που η τιμή του φτάνει τα 44 ευρώ για μισό κιλό καφέ.
St. Helena Coffee Company's Island (St. Helena, Νότιος Ατλαντικός) – 70 ευρώ το μισό κιλό

Το νησί της St. Helena βρίσκεται περίπου 1900 χιλιόμετρα από την ακτή της Αφρικής κι εκεί είναι που καλλιεργείται και παράγεται αυτός ο αρκετά πιο ακριβός από τους προηγούμενους καφές. Η δημοφιλία του οφείλεται στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τον εκθείαζε και μάλιστα φύτευε και ο ίδιος τους σπόρους του στο νησί St. Helena. Κι όποιος μπορεί να διαθέσει 70 ευρώ για μισό κιλό καφέ, θα μπορέσει να καταλάβει και περί τίνος πρόκειται.
Hacienda La Esmeralda (Boquete, Παναμάς) – 92 ευρώ το μισό κιλό
Καλλιεργείται αποκλειστικά στη μικρή πόλη Boquete του Παναμά κι έχει τόσο μοναδική γεύση, ώστε να τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, παρά την «τσιμπημένη» τιμή του. Καλλιεργείται κυρίως στη σκιά παλιών δέντρων guava κι έχει λάβει ουκ ολίγες φορές την πρώτη θέση σε διαγωνισμούς καφέ του Παναμά, αλλά και της Αμερικής.
Luwak Coffee (Ινδονησία) – 140 ευρώ το μισό κιλό

Η αρκετά υψηλή τιμή αυτού του καφέ, αλλά και ο ασυνήθιστος τρόπος παραγωγής του χαρίζουν εύκολα την πρώτη θέση στον καφέ Luwak της Ινδονησίας. Ο καφές αυτός παράγεται από κόκκους καφέ, οι οποίοι έχουν πρώτα καταναλωθεί από αγριόγατα της Ινδονησίας, κάτι που σημαίνει ότι προέρχεται από τα... κόπρανα του ζώου. Οι κόκκοι αυτοί πρέπει να περάσουν από το πεπτικό σύστημα των συγκεκριμένων ζώων πριν ξεκινήσει η παραγωγή κι αυτό δικαιολογεί την τιμή τους, αλλά και τη φήμη τους σε όλο τον κόσμο.

Σε ισχύ βρίσκεται ήδη το νέο σύστημα ραντεβού για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, ενώ από τα προβλεπόμενα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθιερώνεται πλαφόν δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα, προκαθορισμένο δηλωθέν ωράριο λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικό χρόνο επίσκεψης 15 περίπου λεπτά για κάθε ασθενή.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις όμως, όπως αναφέρουν οι ιατρικοί σύλλογοι, πέραν των παραπάνω ορίων η επίσκεψη θα θεωρείται ιδιωτική, ακόμη και εάν ο ιατρός έχει διαθέσιμα ραντεβού στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ από το ανώτατο όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απέστειλε στα μέσα Σεπτεμβρίου εξώδικο προς τον Οργανισμό, αναφέροντας πως “η ατέρμονη παρεμβατικότητα του Οργανισμού στην καθημερινή ιατρική πράξη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η περιοριστική, λογιστική και οριζόντια αντίληψη στη θέσπιση κανόνων παροχής υπηρεσίας υγείας στους ασφαλισμένους, επιβάλλεται μονομερώς χωρίς την αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Οργανισμού για οποιαδήποτε απρόσμενη δυσάρεστη συνέπεια, η οποία κατά νόμο βαραίνει τον θεράποντα ιατρό”.
Όπως τονίζει η Ένωση, τα προβλήματα για τους ασφαλισμένους θα είναι μεγάλα. Και αυτό γιατί σε πάνω από 30 νομούς της χώρας που διαθέτουν αραιό δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών, το μηνιαίο ατομικό πλαφόν των 200 επισκέψεων αδυνατεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών ΠΦΥ και ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός κυρίως από αγροτικές περιοχές προγραμματίζει εγκαίρως επίσκεψη στον ιατρό της επιλογής του στις αρχές κάθε μήνα. Ένας κλινικός ιατρός μπορεί να εξετάσει, εφόσον υπάρχει ανάγκη, πάνω από τον μέσο όρο των 20 ασθενών την ημέρα ή σε σύνολο 100 την εβδομάδα. “Σύμφωνα με αυτή τη λογική ο 101ος ασθενής κάθε εβδομάδας θα εξυπηρετείται ιδιωτικά και επ’ αμοιβή. Σε αυτή την περίπτωση οφείλετε να ενημερώσετε σχετικώς τους ασφαλισμένους που θα κληθούν να πληρώσουν την επίσκεψη τους, ακόμα και πριν από την συμπλήρωση του μηνιαίου πλαφόν των 200 επισκέψεων” επισημαίνουν οι γιατροί.
Οι γιατροί στηλιτεύουν και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον Οργανισμό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, οι συμβεβλημένοι γιατροί αμείβονται για τις επισκέψεις από τον ΕΟΠΥΥ με πάγια καθυστέρηση ενός εξαμήνου, κάτω από 3 ευρώ έκαστη (10 ευρώ μεικτά), μετά από την αφαίρεση των εισφορών ΕΦΚΑ και φόρων. Ο Σύλλογος δε καλεί τους ασφαλισμένους να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν από το νέο σύστημα, με έγγραφη αναφορά στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.
Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ.

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένους όμβρους σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στην Κρήτη, αναμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 25 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε σχεδόν μέτριους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!