Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019


Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα τη νέα «πραγματικότητα» στο Instagram. Η αρχή έγινε από τον περασμένο Απρίλιο στον Καναδά και ακολούθησαν τον Ιούλιο η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Από σήμερα, στον… χορό της απόκρυψης του αριθμού των likes που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις του Instagram, μπαίνει και η Ελλάδα.
Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες η πλατφόρμα θα προχωρούσε αυτήν την εβδομάδα στην εφαρμογή της νέας πρακτικής στις ΗΠΑ, όμως όπως φαίνεται ο προγραμματισμός αφορούσε και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα και οι Έλληνες χρήστες της εφαρμογής να πρέπει να προσαρμοστούν στις αλλαγές.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ιnstagram, Ανταμ Μοσέρι, η κίνηση αυτή αφορά την αλλαγή του τρόπου που νοιώθουν οι χρήστες – κυρίως οι νεότεροι- απέναντι στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως έγραψε στο twitter, «από σήμερα ένας μικρός αριθμός ατόμων παγκοσμίως δεν θα μπορεί να βλέπει τον αριθμό των likes που παίρνουν οι άλλοι για τις φωτογραφίες τους». Θα μπορούν ωστόσο να βλέπουν τα likes στις δικές του φωτογραφίες.

Ωστόσο, πέραν της ψυχολογικής υπάρχει και μια σημαντική οικονομική διάσταση στο θέμα, καθώς η επέκταση της σημαντική αλλαγής σε όλους τους χρήστες, εγείρει ανηυσχίες ότι θα υπάρξει τεράστιο πλήγμα για τους λεγόμενους influencers, μετά από έρευνα που διενήργησε το HypeAuditor . Πολλοί εξ αυτών, όπως διαπιστώθηκε, έχασαν ήδη το 3% με 15% των likes τους σε χώρες που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν την απόκρυψη.
Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται πώς η απόκρυψη των Likes επηρεάζει τον αριθμό τους μεταξύ των influencers.

Πηγή γραφήματος: techcrunch.com
Ο αριθμός των Likes είναι πολύ σημαντικός για πολλούς δημιουργούς περιεχομένου και αποτελούν τον δείκτη για το κατά πόσον ένας Influencer επικοινωνεί την αξία τους στους συνεργάτες του (δηλ. στους διαφημιζόμενους που τον πληρώνουν). Αφ’ής στιγμής τα likes είναι κρυφά οι διαφημίσεις θα πρέπει να αναρτώνται απευθείας στο instagram και όχι να πληρώνονται Influencers γι’ αυτό.
Τα διαφημιστικά γραφεία δεν θα μπορούν να εξακριβώνουν αν ένα post έχει αρκετή ανταπόκριση ώστε να εγγυάται την πληρωμή και το Instagram ίσως χρειαστεί να προσφέρει ένα είδος ιδιωτικού URL, ώστε οι συνεργάτες και οι δημιουργοί API να μπορούν να κάνουν share με τα πρακτορεία και να αποκαλύπτεται ο αριθμός των Likes.
Όπως ανέφερε ο Ανταμ Μοσέρι στο Wired25 «θα λάβουμε αποφάσεις που θα βλάψουν την επιχείρηση αλλα θα βοηθήσουν την ευημερία και την υγεία των χρηστών». Κι αυτό γιατί τα κρυφά likes μπορεί να μειώσουν τη συνολική διαφημιστική δαπάνη στο Instagram, εάν οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις θεωρήσουν ότι είναι λιγότερο σημαντικό να φαίνονται δημοφιλείς. Ωστόσο, οι δαπάνες για το μάρκετινγκ θα μπορούσαν να μετατοπιστούν από τις τσέπες των δημιουργών περιεχομένου στις επίσημες διαφημίσεις του Instagram, με την εταιρεία να κερδίζει τελικά περισσότερα χρήματα.
Τι «βλέπουν» οι χρήστες στο νέο Instagram
Κάτω από κάθε ανάρτηση που εμφανίζεται στο feed των χρηστών ο αριθμός των likes έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «περισσότερα» («more»). Αν ο χρήστης πατήσει πάνω στη λέξη αυτή βλέπει σε σειρά τους λογαριασμούς που έχουν κάνει like στην ανάρτηση, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους.
Από την άλλη πλευρά, στις προσωπικές αναρτήσεις τους οι χρήστες επίσης δεν βλέπουν τον αριθμό των likes που συγκεντρώνουν. Μόνο αν πατήσουν πάνω στη λέξη «more» θα δουν στο παράθυρο που ανοίγει το συνολικό αριθμό τους στο άνω μέρος της οθόνης.
Οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα κάνει τους χρήστες να νοιώθουν πιο άνετα στο να μοιράζονται φωτογραφίες τους χωρίς τον φόβο να λάβουν μικρό αριθμό likes που στη σημερινή εποχή – καλώς ή κακώς – αποτελεί… όνειδος για τους χρήστες.
Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση που λαμβάνει το Instagram για την αλλαγή είναι θετική, ωστόσο εξακολουθεί να δουλεύει δοκιμαστικά γιατί πρόκειται για μια ουσιώδη αλλαγή της εφαρμογής και θέλει προσοχή.newmoney.gr

Γάλλος τουρίστας σκοτώθηκε από την πτώση του σε καταρράκτη στο νησί Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη, καθώς τραβούσε μια σέλφι.
Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο πολύ τουριστικό αυτό μέρος, το οποίο φημίζεται για τις παραλίες του με τη λευκή άμμο και τις εκδρομές στη ζούγκλα.
Ο 33χρονος Γάλλος έπεσε στον καταρράκτη του Να Μουεάνγκ 2, στο ίδιο μέρος που είχε σκοτωθεί τον Ιούλιο ένας Ισπανός τουρίστας.
«Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να ανασύρουμε το πτώμα του επειδή η περιοχή είναι απόκρημνη και το έδαφος ολισθηρό. Ο φίλος του μας διηγήθηκε ότι προσπαθούσε να πάρει μια σέλφι, γλίστρησε και έπεσε» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Σύμφωνα με έρευνα του 2018 του ιδρύματος All India Institute of Medical Sciences, συνολικά 259 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Νοέμβριο του 2017 από δυστυχήματα την ώρα που τραβούσαν φωτογραφίες σέλφι.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γιενς Σπαν πρότεινε να επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους γονείς έχουν παιδιά σε ηλικία που πηγαίνουν σχολείο και δεν τα έχουν εμβολιάσει κατά της ιλαράς.
Ο Σπαν πρότεινε το πρόστιμο για όσους γονείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί να φτάνει μέχρι τα 2.500 ευρώ.
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) ψήφισε τελικά τον νόμο με τον οποίο το εμβόλιο για την ιλαρά γίνεται υποχρεωτικό για τα παιδιά.
Ο «νόμος για την προστασία κατά της ιλαράς», όπως ονομάστηκε, ορίζει ότι από τον Μάρτιο του 2020 τα παιδιά και το προσωπικό σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και κοινότητες πρέπει να εμβολιάζονται ενάντια στην ιλαρά. Αυτές οι δομές περιλαμβάνουν και κατοικίες για αιτούντες άσυλο, καταφύγια προσφύγων και κατασκηνώσεις διακοπών.
Ιλαρά στην Γερμανία: Καμπάνα για όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους σε σχολική ηλικία θα αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόστιμα ύψους έως και 2.500 ευρώ, ενώ τα μικρότερα παιδιά δεν θα γίνονται δεκτά στο σχολείο και σε κοινοτικές υπηρεσίες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι απαιτείται κάλυψη εμβολιασμού σε ποσοστό τουλάχιστον 95%, για να επιτευχθεί η “ανοσία αγέλης”, που αποτρέπει την ομαδική έξαρση κρουσμάτων σε μια χώρα. Έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch, ωστόσο, διαπίστωσε ότι μόνο το 93% των παιδιών που άρχισαν το σχολείο έχει κάνει τόσο το πρώτο, όσο και το αποφασιστικό δεύτερο εμβόλιο ιλαράς (στη Γερμανία το εμβόλιο κατά της ιλαράς.
Στους ακριβότερους δρόμους του κόσμου η Ερμού
Μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους αναφορικά με το κόστος ενοικίασης αναρριχήθηκε τον τελευταίο χρόνο η οδός Ερμού, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που επιμελείται σε ετήσια βάση ο διεθνής όμιλος παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield. 
Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, η Ερμού βρίσκεται πλέον στην 14η θέση, καθώς το μέσο ενοίκιο αυξήθηκε κατά 14% τον τελευταίο χρόνο και διαμορφώνεται πλέον σε 3.420 ευρώ/τ.μ. από 3.000 ευρώ/τ.μ. ετησίως στην αντίστοιχη έρευνα του προηγούμενου έτους. 
Σε σχέση, μάλιστα, με το 2017 όταν η Ερμού βρισκόταν στην 19η θέση, η αύξηση των ενοικίων προσεγγίζει το 30%. Ενδεικτικό είναι ότι το 2016 η Ερμού δεν ξεπερνούσε την 25η θέση.

Nέα «ραβασάκια» στέλνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε 1,3 εκατομμύρια παραλήπτες, οι οποίοι έχουν ιδιοκτησίες στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες λήγει στο τέλος του μήνα η τελευταία παράταση κτηματογράφησης.
Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους.
Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,3 εκατομμύρια παραλήπτες πρόκειται να λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει τέλος Νοεμβρίου. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες:
  1. Καστοριάς/Φλώρινας
  2. Ευβοίας
  3. Αχαΐας
  4. Λακωνίας
  5. Αργολίδας/Κορινθίας
  6. Σάμου/Χίου/Ικαρίας
  7. Αιγίου
  8. Μεσσηνίας
  9. Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων
Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2019, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί νέα παράταση.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αποστολή μαζικών μηνυμάτων μέσω της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και αφορούσε τις περιοχές που οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων έληξαν στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Ο φορέας επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή του πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:
  • υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr,
  • αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού,
  • λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ,
  • χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,
  • πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας,
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο 210 6505600 ή στο 1015 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!