Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

10 αγαπημένα στέκια για αποτοξίνωση μετά την κραιπάλη των γιορτών
Με τις γιορτές να έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στα… κιλά μας, αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε το 2016 υπό νέους όρους! Αποτοξινωνόμαστε από την κραιπάλη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ανακαλύπτουμε στέκια όπου η υγιεινή διατροφή έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Φρέσκοι χυμοί από φρούτα ή λαχανικά, υγιεινές σούπες ημέρας, θερμιδομετρημένες γευστικές προτάσεις, μπάρες ενέργειας και smoothies αντικαθιστούν τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τη γαλοπούλα στην καθημερινή διατροφή μας. Juice bars και εστιατόρια της πόλης μας συστήνουν στην healthy φιλοσοφία τους κι εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα βήματά τους!
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Nice 'n' Easy

Το all day long bio cafe-restaurant στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, με κατάλογο που καταφέρνει να έχει νόστιμες –όλες θερμιδομετρημένες– και υγιεινές προτάσεις, μετά τις γιορτές θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου σημεία αναφοράς. Το Nice 'n' Easy ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία που πρεσβεύει, τις υγιεινές αλλά πεντανόστιμες γευστικές προτάσεις, την έμφαση στα βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και το σεβασμό στις αγνές πρώτες ύλες.

Περισσότερα για τη φιλοσοφία του Nice ‘n’ Easy στην Κηφισιά 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο greekguide
 
Νο1 με διαφορά στη Βρετανία το τελευταίο άλμπουμ του David BowieΉδη πριν ανακοινωθεί σήμερα ο θάνατός του, το τελευταίο άλμπουμ του David Bowie που κυκλοφόρησε μόλις την Παρασκευή, ανήμερα των γενεθλίων του,με τίτλο Blackstar, είχε ήδη εξασφαλίσει την κορυφή στα charts της Μεγάλης Βρετανίας.

“Καθώς τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του David Bowie έγιναν γνωστά σήμερα, το νέο άλμπουμ του μεγάλου τραγουδιστή Blackstar ανεβαίνει στο Νο1 αυτήν την εβδομάδα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το OfficialCharts.com. “Η 25η συλλογή του θρυλικού σταρ έχει ένα πρόωρο προβάδισμα στο σημερινό Official Albums Chart, με συνολικά 43.000 πωλήσεις – 25.000 περισσότερες από τον πιο κοντινό του ανταγωνιστή”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του site που επικαλείται το Reuters, οι πωλήσεις που θα καταγραφούν μετά τον θάνατο του David Bowie θα ενσωματωθούν το νωρίτερο την Τρίτη.

Στη βρετανική ιστοσελίδα του Amazon το Blackstar ήταν το Νο1 best seller, ενώ στο iTunes της Apple μία συλλογή με τα κορυφαία τραγούδια του ήταν το πέμπτο άλμπουμ σε πωλήσεις.

Το Blackstar περιλαμβάνει μόνο επτά τραγούδια, όμως πήρε καλές κριτικές, συνδυάζοντας στοιχεία από τζαζ, industrial rock, μπαλάντες, και ακόμα και χιπ χοπ.

Στο βιντεοκλίπ που συνοδεύει το άλμπουμ, ο David Bowie εμφανιζόταν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου με επιδέσμους στα μάτια. “Κοίτα εδώ πάνω, είμαι στον παράδεισο”, τραγουδά. “Έχω σημάδια που δεν μπορείς να δεις. Έχω δράμα, δεν μπορεί να κλαπεί. Όλοι με ξέρουν τώρα. Κοίτα εδώ πάνω, φίλε. Κινδυνεύω. Δε μου έχει μείνει τίποτα πια να χάσω”.
news.gr
Συνεχίζει τη... συλλογή: Πέμπτη Χρυσή Μπάλα για τον Λιονέλ Μέσι!
Κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα την χρονιά που πέρασε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Συλλόγων. Η επιλογή, λοιπόν, ήταν προφανής.

Και αυτή ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές της τελετής για την Χρυσή Μπαλά του 2015.

«Και ο νικητής είναι ο Λιονέλ Μέσι»...

Ο Αργεντινός αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε αφήνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ με άδεια χέρια.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο μεγάλος αστέρας της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011, και 2012.
Πηγή: sport-fm.gr

Άλλες λένε πως έχουν πονοκέφαλο, ενώ μερικές καταφεύγουν στην κούραση. Αμερικανοί επιστήμονες, όμως, πιστεύουν ότι τελικά υπάρχει ιατρικός λόγος για τον οποίο πολλές γυναίκες προσπαθούν να δικαιολογηθούν στους συντρόφους τους για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας που νιώθουν. Το μυστικό, λένε, κρύβεται βαθιά μέσα στον εγκέφαλο…

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των γυναικών με χαμηλή λίμπιντο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι εκείνος των γυναικών με φυσιολογική ερωτική επιθυμία.

Στην πραγματικότητα, όσες έχουν μειωμένη επιθυμία παρουσιάζουν, κατά τις στιγμές απόλαυσης, ελαττωμένη ροή αίματος σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου τους – και αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί δεν μπορούν να απολαύσουν (ούτε) το σεξ.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Γουέιν, στο Ντιτρόιτ, συνέκριναν την εγκεφαλική λειτουργία 19 γυναικών με διαταραχή υποενεργούς σεξουαλικής επιθυμίας (είναι ο επιστημονικός όρος για την χαμηλή ερωτική επιθυμία) με εκείνη 7 συνομηλίκων τους δίχως τη διαταραχή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Ντάιαμοντ, ζήτησαν από τις εθελόντριες να κοιτάζουν επί μισή ώρα μία οθόνη, στην οποία προβαλλόταν ένα καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά κατά διαστήματα εμφανίζονταν ερωτικού περιεχομένου σκηνές.

Όση ώρα διήρκησε το πείραμα, η εγκεφαλική λειτουργία των εθελοντριών καταγραφόταν με λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI).

Η fMRI είναι μια εξελιγμένη εξέταση, που συχνά χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς. Κατ’ αυτήν, αξιολογείται η λειτουργικότητα με καταγραφή της ροής αίματος.

Όπως ανακοίνωσαν στην ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), όταν οι γυναίκες με φυσιολογική ερωτική επιθυμία έβλεπαν τις ερωτικές σκηνές, αυξανόταν η ροή αίματος στα τμήματα του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με την απόλαυση.

Αντιθέτως, στις εθελόντριες με υποενεργή σεξουαλική επιθυμία, η ροή αίματος δεν αυξανόταν.

Ο δρ Ντάιαμοντ εκτιμά ότι το εύρημα αυτό προσδίδει βιολογική βάση στην μειωμένη ερωτική επιθυμία των γυναικών, την οποία αρκετοί επιστήμονες θεωρούν μη υπαρκτή διαταραχή.

«Το ότι μπορέσαμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένες οργανικές διαφοροποιήσεις, αποτελεί σημαντική ένδειξη πως πρόκειται για μια αληθινή διαταραχή και όχι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα», είπε.

Επεσήμανε, όμως, πως θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες, σε πολύ περισσότερες γυναίκες, για να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα.

Πηγή: tanea.gr

Η Apple φαίνεται να έχει βρει τη λύση, για ένα μέρος τουλάχιστον, των προβλημάτων που ανακύπτουν στα iPhοne κατά τη χρήση τους.

Για να γίνει αυτό δυνατό, η Apple έχει καταθέσει μία πατέντα το 2014 σχετική με την Αυτόματη Συντήρηση μίας Ηλεκτρονικής Συσκευής – Automated Maintenance of an Electronic Device. Η πατέντα περιγράφει έναν αριθμό από διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ένα iPhone μπορεί να επισκευάσει και να καθαρίσει τον εαυτό του. Στις επισκευές περιλαμβάνεται ένα αυτόματο πολύωρο διαγνωστικό σκανάρισμα για την επισκευή των νεκρών pixels της οθόνης, καθώς εσείς κοιμάστε.

Επιπλέον, καθώς εσείς κοιμάστε το iPhone μπορεί να τεστάρει την κάμερα του, αλλά και άλλα εξαρτήματα του προκείμενου να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να συνδέεστε στο Internet, να τηλεφωνείτε και να στέλνετε μηνύματα.

Καθώς τα iPhone έχουν αρχίσει να είναι και αυτά αδιάβροχα, όπως τα iPhone 6S και 6S Plus, η πατέντα περιγράφει τον τρόπο που μπορεί να απομακρυνθεί το νερό που θα έχει εγκλωβιστεί στα μεγάφωνα: Σε μία συναυλία, ή σε κάποιο μέρος με πολύ θόρυβο, το τηλέφωνο θα παίζει έναν ειδικό τόνο για να απομακρύνει το νερό από τα μεγάφωνα.

Μαντεύουμε ότι πολλοί χρήστες της Apple θα εύχονταν για μια πατέντα που θα επισκεύαζε μια ραγισμένη οθόνη...

Πηγή: e-pcmag.gr

Στα μέσα Δεκεμβρίου τα σχολεία στο Σεράγεβο, πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, έκλεισαν. Οι μαθητές παρέμειναν στα σπίτια για να προφυλαχθούν από το πυκνό νέφος που έπνιγε επί εβδομάδες την πόλη, δηλητηριάζοντας τα πνευμόνια των ανθρώπων. «Πιο κάτω» στα Σκόπια, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι βγήκαν μια μέρα στους δρόμους για να αξιώσουν από τις αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους, ιδίως στους ασθενείς, τις εγκύους και τα παιδιά, να περιορίσουν τις εξόδους.
Συγκεντρώσεις έγιναν και στο Τέτοβο, φωνές για «δολοφονικό νέφος» ακούγονται στο Βελιγράδι, την Πρίστινα, τα Τίρανα, σχεδόν παντού στις χώρες της δυτικής βαλκανικής.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους η ζωή των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις αλλά και σε μικρότερες κυλάει σ’ ένα σύννεφο αιωρούμενων σωματιδίων, πολλαπλάσια υψηλότερα από τα όρια που θέτουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Κάποτε θα ερχόταν και αυτή η ώρα.
Υπεύθυνες «οι συνθήκες»
Η κατάρρευση του συστήματος και οι πόλεμοι που ακολούθησαν, γέννησαν πόλεις-τέρατα και τώρα οι άνθρωποι πληρώνουν με την υγεία τους τον λογαριασμό. Είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν τον εφιάλτη της ρύπανσης, αναπνέοντας επικίνδυνα σωματίδια, τα οποία διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες, προκαλώντας σε βάθος χρόνου ανεπανόρθωτες βλάβες.
Είναι το νέφος μια παράπλευρη συνέπεια της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, των πολεμικών συγκρούσεων και της φτώχειας που σάρωσε και σαρώνει τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων;
Υπάρχει οπωσδήποτε μεγάλη σχέση. Οι πόλεμοι άδειασαν την ύπαιθρο, φόβισαν τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν μαζικά τα χωριά στις εμπόλεμες περιοχές και κατέφυγαν πρόσφυγες στις πόλεις προς αναζήτηση ασφάλειας. Αλλά και όταν ήρθε η ειρήνη, η αστυφιλία δεν ανακόπηκε καθώς ελάχιστοι επέστρεψαν στα ρημαγμένα από τις συγκρούσεις χωριά, ενώ πολλαπλάσιοι κατέφθαναν στα αστικά κέντρα προς αναζήτηση εργασίας.
Αποτέλεσμα; Εκαναν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στις παρυφές των μεγάλων πόλεων, αλλά και μέσα σε αυτές οικιστικά εξαμβλώματα με ό,τι σήμαινε αυτό για την υποβάθμιση της ζωής των ανθρώπων. Ο πληθυσμός στην Πρίστινα μέσα σε δύο χρόνια, όσο κράτησε ο πόλεμος και η αστάθεια, από 200.000 έφτασε τις 600.000!
Το Σεράγεβο μετά τον πόλεμο εμφανίστηκε να έχει διπλάσιο πληθυσμό, ενώ τα Τίρανα είχαν επί Χότζα 270.000, και τώρα αριθμούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο, τρεις φορές πάνω δηλαδή. Μάλιστα στις παρυφές της πόλης, Αλβανοί του Βορρά που μετανάστευσαν στην πρωτεύουσα έχτισαν αυθαίρετα μια ολόκληρη πόλη 130.000 ανθρώπων, το Μπαθόρε.
Ηταν η εποχή, δεκαετία του 1990-2000, που λόγω της διάλυσης των πάντων ο καθένας έχτιζε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε, ακόμα και μέσα σε πάρκα, οι πόλεις μεγάλωναν χωρίς σχέδιο και προδιαγραφές, οι δρόμοι γέμιζαν με παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα που «ξερνούσαν» κάπνα, ενώ τα εργοστάσια χτίζονταν κοντά στα αστικά συγκροτήματα. Οι κάτοικοι μέσα στη φτώχεια τους έκαιγαν και εξακολουθούν να καίνε στις σόμπες και τα τζάκια από ξύλα (στο Βελιγράδι εξαφανίστηκε από τις παρυφές της πόλης ένα ολόκληρο δάσος) και στην Πρίστινα λιγνίτη (!), ενώ στα Σκόπια ο Γκρούεφσκι έκοψε τα δέντρα από το κέντρο της πόλης και ανήγειρε φαραωνικά κτίρια και ανδριάντες, τα οποία εμποδίζουν την κυκλοφορία των αέριων ρευμάτων, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας. Σήμερα ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο εχθρός δεν είναι πλέον ο Σέρβος, ο Αλβανός, ο Κροάτης, ο Βόσνιος μουσουλμάνος, αλλά ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουν τα παιδιά του Σεράγεβο, οι ευπαθείς ομάδες στο Κόσοβο και τα Τίρανα, οι πολίτες στα Σκόπια, που καλούνται να κλειστούν στα σπίτια για να μη γεμίσουν τα πνευμόνια τους δολοφονικά σωματίδια. Πολλοί το συνειδητοποιούν και βγαίνουν στους δρόμους, ένα κύμα διαμαρτυρίας που συνεχώς μεγαλώνει.
Πηγή: «Καθημερινή»

Η αλήθεια είναι το να βρει κανείς δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, η Vicki Salemi, η ειδικός του monster.com, σε θέματα καριέρας προτείνει έναν οδηγό ώστε να καταφέρετε να βρείτε δουλειά μέσα σε οκτώ βδομάδες.
Ο οδηγός περιλαμβάνει αναλυτικά βήματα για τι πρέπει να κάνετε βδομάδα ανά βδομάδα. Μπορεί η ειδικός να δημιούργησε τον οδηγό για όσους ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, ωστόσο εάν τον διαβάσει κανείς θα δει ότι περιέχει χρήσιμες συμβουλές οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα . Τώρα εάν θα είναι το επιθυμητό, σε μια χώρα με υψηλή ανεργία κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Διαβάστε αναλυτικά τα βήματα ανά βδομάδα:

Εβδομάδα πρώτη: Δουλέψτε πάνω στους δικούς σας στόχους και τις αξίες σας
Ένα κρίσιμο βήμα για να αναζητήσετε εργασία είναι σύμφωνα με την Vicki Salemi,να ξέρετε ποιος είστε και τι ακριβώς ψάχνετε. Ξεκινήστε κάνοντας ένα φύλο Excel το οποίο θα περιέχει τρεις καρτέλες: Η πρώτη θα έχει τίτλο «η εργασία που κάνω τώρα», η δεύτερη «η δουλειά που ονειρεύομαι» και η τρίτη «η αξία μου». Η πρώτη καρτέλα θα πρέπει να έχει μία στήλη σχετικά με το σας αρέσει στην εργασία που κάνετε τώρα και μία στήλη για το τι δεν σας αρέσει. Τις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας ασχοληθείτε με αυτό.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη δεύτερη καρτέλα για να περιγράψετε με σαφήνεια το πως φαντάζεστε τη δουλειά που έχετε ονειρευτεί. Καταγράψτε επίσης τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας, καθώς επίσης και έναν κατάλογο με τους μελλοντικούς εργοδότες στους οποίους σκοπεύετε να κάνετε κρούση για δουλειά.
Όταν τελειώσετε όλα αυτά, δημιουργήστε επίσης μία ρεαλιστική μισθολογική κλίμακα για το που στοχεύετε με βάση την εμπειρία και την εκπαίδευσή σας.

Εβδομάδα δεύτερη: Επικεντρωθείτε στο πως μπορείτε να πλασάρετε περισσότερο τον εαυτό σας

Από τη στιγμή που έχετε ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που ψάχνετε, το επόμενο βήμα είναι να αναθεωρήσετε το βιογραφικό σας, να δημιουργήσετε μία πρότυπη συνοδευτική επιστολή και αν επανεξετάσετε τα προφίλ σας στα social media.
Η πρότυπη επιστολή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο σημεία και θα πρέπει να περιέχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα σας ή κάτι που έχετε καταφέρει να επιτύχετε σε μια προηγούμενη εργασίας σας καθώς επίσης και τις δεξιότητες σας.
Σε ότι αφορά τα social media καλό θα ήταν να τα αναπροσαρμόσετε από την οπτική γωνία ενός διαφημιστή και να «ποστάρετε» ειδήσεις τα οποία σχετίζονται με αντικείμενα συναφή με τον κλάδο στον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε.
Εβδομάδα τρίτη: Ξεκινήστε να στέλνετε αιτήσεις για εργασία όπου σας ενδιαφέρει
Τώρα έχει έρθει πλέον η ώρα να αρχίσετε να αναζητείτε την εργασία που θέλετε να και να στέλνετε αιτήσεις σε δουλειές που σας ενδιαφέρει. Η Vicki Salemi, προτείνει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό όπου και θα ανεβάσετε το βιογραφικό σας, το οποίο ίσως να σας βοηθήσει ώστε να σας ανακαλύψουν τυχόν ενδιαφερόμενοι εργοδότες. Επίσης στο φύλο εργασίας excel, δημιουργήστε μία τέταρτη καρτέλα στην οποία θα πρέπει να σημειώνετε τις δουλειές στις οποίες στέλνετε βιογραφικό ή κάνετε αιτήσει, την ημερομηνία κτλ.

Εβδομάδα τέταρτη: Διευρύνετε το δίκτυο σας

job
Ενώ συνεχίζετε να κάνετε αιτήσεις, καλό θα ήταν να διευρύνετε το δίκτυο σας και να έρθετε σε επαφή με πιθανούς ανθρώπους που μπορεί να σας βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας. Ελάτε σε επαφή μαζί τους, ζητήστε τους να βγείτε για καφέ και κάντε ένα χρονοδιάγραμμα στο ημερολόγιο σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα στοιχεία επικοινωνία σας είναι πρόσφατα.
Εβδομάδα πέμπτη: Προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις
Την εβδομάδα αυτή μάλλον ήρθε η ώρα; να προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις. Καταλήξτε σε σταθερές ερωτήσεις που πιθανώς θεωρείται ότι θα σας κάνουν ή που έχει τύχει να σας κάνουν σε συνεντεύξεις κατά το παρελθόν. Ίσως βοηθούσε πάρα πολύ να κάνατε εξάσκηση μέσω skype με κάποιον φίλο ή μπροστά από τον καθρέφτη σας.
Εβδομάδα έκτη: Προσθέστε ακόμη περισσότερα πρόσωπα στο δίκτυο σας
Την εβδομάδα αυτή καλό θα ήτα να διευρύνετε ακόμη περισσότερο το δίκτυο επαφών σας με πιθανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας. Προγραμματίστε συναντήσεις, καφέ με πιθανά πρόσωπα, πηγαίνετε σε διάφορές εκδηλώσεις που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες και άλλα.

Εβδομάδα έβδομη: Πάρτε λίγο τις «ανάσες» σας και ανασυγκροτηθείτε

Έχουν περάσει έξι βδομάδες διαρκούς αναζήτησης με πολλά και διάφορα πράγματα τα οποία έχετε κάνει προκειμένου να βρείτε δουλειά. Η ειδικός, προτείνει αυτή η εβδομάδα να είναι μία εβδομάδα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης. Κοιτάξτε πως η διαδικασία εύρεσης εργασίας προχωρά και αναρωτηθείτε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικά και τι περιμένετε. Σημειώστε επίσης πως θα θέλετε να είστε στην επόμενη συνέντευξή σας.
Εβδομάδα όγδοη: Προσεγγίστε στο τέλος της αναζήτησης ή επαναλάβετε τις κινήσεις
searching for job
Και να λοιπόν έπειτα από οκτώ εβδομάδες αναζήτησης φτάσατε στην τελευταία, σύμφωνα με το πλάνο που είχατε θέσει. Εάν αυτήν την περίοδο γενικά τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στο στόχο που θα θέλατε τότε μην απελπίζεστε, διότι τα πράγματα δεν είναι στο χέρι σας. Όλα όσα έχετε κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες θα σας φανούν χρήσιμα. Συνεχίστε να κάνετε την αναζήτηση με βάση το αρχικό πλάνο που έχετε δημιουργήσει. Είναι πολύ πιθανό να φτάσετε στο στόχο σας γρηγορότερα από ότι νομίζετε.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Αν θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να προσβληθείτε από λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι αμερικανοί επιστήμονες συστήνουν να κάνετε γυμναστική.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής, όσοι γυμνάζονται επί τουλάχιστον 45 λεπτά, τέσσερις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, παίρνουν 25% έως 50% λιγότερες αναρρωτικές άδειες εξαιτίας των χειμερινών ιώσεων.
Όπως αναφέρουν μάλιστα, δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο γυμναστήριο, αρκεί να περπατάει με γρήγορο βήμα.
Τι συστήνουν όμως οι επιστήμονες σε όσους προσβάλλονται από λοιμώξεις του αναπνευστικού;
-Εάν το κρυολόγημα περιορίζεται στο κεφάλι (μπούκωμα, συνάχι, ρηχός βήχας) και δεν έχει «κατέβει» στο στήθος, μπορείτε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε.
-Αν έχετε κάποια ίωση μην κάνετε τζόγκινγκ, αλλά λίγο βάδην. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έντονη γυμναστική είναι επιβλαβής όταν έχει κανείς ίωση, αλλά καλύτερα να μην το παρακάνετε.
-Αν τα συμπτώματα δεν περιορίζονται στο συνάχι και λίγο βήχα, μείνετε στο κρεβάτι. Το ίδιο και αν βήχετε από το στήθος, εάν πονάει το σώμα σας και εάν έχετε πυρετό. Οι διογκωμένοι αδένες στον λαιμό είναι επίσης ένας ακόμη λόγος για να μείνετε κληνήρεις.
-Όταν αναρρώσετε μετά από ένα σοβαρό κρυολόγημα, περιμένετε να περάσουν δύο εβδομάδες πριν επιστρέψετε στην προπόνηση.
-Τέλος, εάν προγραμματίζετε να κάνετε αντιγριπικό εμβόλιο, κάνετε προηγουμένως λίγη ήπια γυμναστική. Μελέτες έχουν δείξει πως η ήπια φυσική δραστηριότητα διεγείρει μακροπρόθεσμα τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.
Πηγή: Onmed.gr

Όπως γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «Sega» με τίτλο «Thanks Greece», καθημερινά κατά μέσο όρο η Βόρεια Ελλάδα «έστελνε» 335 επιχειρήσεις στη Σόφια εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης του ντόπιου τραπεζικού συστήματος δημιουργώντας διά της επαγωγικής μεθόδου χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. «Ευχαριστούμε για τη δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική – αν και δεν απέχει πολύ απ” όσα οι Βούλγαροι για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους φουσκώνουν. Οπως αναφέρει στο «Newmoney.gr» ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος πρώτος είχε αναδείξει το θέμα προ μηνών, η αλήθεια είναι ότι έφυγαν συνολικά 60.000 ΑΦΜ προς τη Βουλγαρία και όχι αποκλειστικά επιχειρήσεις.
«Αυτό δεν μειώνει καθόλου το πρόβλημα και θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση που ακόμα πανηγυρίζει το ότι δεν υπήρξε μεγάλος αντίκτυπος από τους κεφαλαιακούς ελέγχους», αναφέρει ο κ. Κορκίδης και συμπληρώνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε αγροτικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που μετέφεραν τη φορολογική τους έδρα στη Βουλγαρία, μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και απλά φυσικά πρόσωπα που φοβήθηκαν τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς εισέρχεται το τελευταίο 24ωρο η βόρεια Ευρώπη, ενώ επιστήμονες φυσικοί και προγνώστες κάνουν λόγο για πολικό ψύχος και αέριες μάζες που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας, από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας και κυρίως, την Κυριακή. Πρόκειται όμως όντως για τον σφοδρότερο χιονιά των τελευταίων 20 ετών; Υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας ή όχι; Και τι είναι τελικά το φαινόμενο «The Big One», για το οποίο γίνεται έντονη συζήτηση το τελευταίο 48ωρο; Το NEWS 247 ζήτησε τη γνώμη του επιστήμονα, προγνώστη και πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Καιρού, Νίκου Καντερέ, αλλά και του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, προκειμένου να αντιληφθούμε την ένταση και το μέγεθος της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και ποιες περιοχές θα πλήξει. Αλήθεια, μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, για το εάν θα δούμε χιόνια και στο Σύνταγμα;
Ο Τάσος Αρνιακός εξηγεί:
«Να λοιπόν που ένας νέος χιονιάς «μπαμπούλας» με το όνομα μάλιστα  “Τhe Big Οne” που έχει λένε (Ποιοι;) δημιουργήσει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, αφού θεωρείται (από ποιους;) ο σφοδρότερος των τελευταίων 20 ετών. Τρόμος!
Η συνηθισμένη αντίδραση μου σε αυτές τις  περιπτώσεις είναι ένα πλατύ χαμόγελο, αφού  γνωρίζω, ότι υπάρχουν τρομολαγνικά καιρικά blogs, που συστηματικά παράγουν τα ΜΜΕ προς άγρα πολλών κλίκ.
Η πραγματική προς το παρόν όμως καιρική αλήθεια είναι η εξής: Η παρατεταμένη σχεδόν καλοκαιρία του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και των πρώτων ημερών του φετινού Ιανουαρίου στην κεντρική και νότια Ευρώπη, έχει συσσωρεύσει και εγκλωβίσει στα βόρεια της Ηπείρου, ψυχρές αέριες μάζες. Οι μάζες αυτές προς το τέλος της εβδομάδας, θα βρουν τελικά δρόμο διαφυγής, θα κατηφορίσουν νοτιότερα, με τη  βοήθεια μάλιστα και ενός παγωμένου αέρινου ποταμιού (Πολικός αεροχείμαρρος) και θα καταφθάσουν κατά κύματα ως την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.
Το αντάμωμα όμως του πολικού ψύχους με την ζεστή ακόμα θάλασσα, δημιουργεί κατά κανόνα πρόσθετους λόγους ενίσχυσης των εντάσεων (υποτροπή) και της δυναμικής των χιονοπτώσεων.
Κάτι ανάλογο λοιπόν θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στις 17-22 Ιανουαρίου, οπότε περιμένουμε αρχικά χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά της κεντρικής και ανατολικής χώρας, αλλά υπό προϋποθέσεις, ακόμα και σε χαμηλότερα ή και νοτιότερα στρώματα της χώρας, με αξιόλογες εντάσεις.
Τα προαναφερόμενα αποτελούν προσπάθεια προσέγγισης της τάση της εξέλιξης του καιρού από το προσεχές Σαββατοκύριακο και μετά. Οποιαδήποτε όμως περισσότερο σαφής πρόβλεψη λεπτομερειών για συγκεκριμένες περιοχές με αξιόλογες χιονοπτώσεις, είναι πολύ πρόωρη. Πολύ δε περισσότερο πρόωρη είναι η κουβέντα για χιονοστρώσεις και πάχος στρώματος χιονιού. Περισσότερα προγνωστικά  στοιχεία για την ένταση, την έκταση και τις επιπτώσεις αυτής της απόλυτα φυσιολογικής χειμωνιάτικης μεταβολής του καιρού, θα είναι σταδιακά διακριτά από τα μέσα αυτής της εβδομάδας.
Προς το παρόν σίγουρα μας περιμένει μια ακόμα ανοιξιάτικη εβδομάδα με βασικά χαρακτηριστικά:
Tα συνεχή γυρίσματα του ανέμου από νοτιά σε βοριά και αντιστρόφως, με εντάσεις στα πελάγη   5-7 BF.
Την ποικιλία ασθενών κατά κανόνα φαινομένων με κυρίαρχα πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, ψιλόβροχα, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, χιόνια ψηλά στα βουνά της βόρειας χώρας και με μεταφορά αφρικάνικης σκόνης νοτιότερα.
Τέλος, η θερμοκρασία αφού φτάσει και ξεπεράσει τις προσεχείς ημέρες τοπικά τους 20-21 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, θα αρχίσει την ουσιαστική πτώση της από βορρά προς νότο το προσεχές Σάββατο.
Μέχρι τότε συνιστώ ψυχραιμία! Και να θυμάστε ότι: Ο καιρός θα παραμείνει η πρώτη κατεξοχήν χρηστική είδηση, που ο κάθε άνθρωπος καθημερινά έχει ανάγκη. Γι’αυτό η μετεωρολογική πρόγνωση, θα πρέπει να είναι προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης, επιστημονικά τεκμηριωμένης, διασταυρωμένης σοβαρής μελέτης, να  σέβεται την αγωνία του χρήστη, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών.
Από την πλευρά του ο Νίκος Καντερές υποστηρίζει:
Ψυχραιμία συνιστά από την πλευρά του και ο επιστήμονας φυσικός και προγνώστης καιρού Νίκος Καντερές, ενώ υπογραμμίζει πως «ούτε το The Big One, αλλά ούτε το Big Snow» είναι γνωστά στην Ελλάδα και αδίκως τρομοκρατείται ο κόσμος. «Στην Αμερική κυρίως, οφείλεται η ‘βάφτιση’ των καιρικών φαινομένων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιστήμονες δίνουν ονόματα των συζύγων τους κ.ο.κ. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσει ο κόσμος είναι ότι μπαίνουμε σε βαθύ χειμώνα από την επόμενη εβδομάδα και σε θερμοκρασίες, χαμηλότερες από αυτές της Πρωτοχρονιάς».
Ο νοτιάς θα διατηρηθεί όπως και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μέχρι και την Τετάρτη. Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, θα διατηρηθεί όμως η λιακάδα.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι όμως, ένα άλλο ισχυρότερο κύμα από τα δυτικά φαίνεται πως επισκέπτεται τη χώρα μας. Έτσι, θα ενισχυθούν οι βοριάδες, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ το Σάββατο θα δούμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά ορεινά. Την Κυριακή, ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας και από εκεί σημειώνεται το ενδιαφέρον στην καιρική μεταβολή.
Η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται πολική. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα φτάσουν και στη χώρα μας, οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Δηλαδή, εάν μέχρι σήμερα, είχαμε 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, την ερχόμενη εβδομάδα, η πτώση υπολογίζεται έως και 12 βαθμούς.
Άλλα σημαντικά στοιχεία κυρίως από την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες που δεν αποκλείεται να φτάσουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στη νησιωτική Ελλάδα (κυρίως στη νότια νησιωτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο), ενώ χιόνια θα έχουμε σε όλες τις ορεινές περιοχές, στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σίγουρα, χιονοπτώσεις θα δούμε στα βόρεια και στα γύρω ορεινά του νομού μας, αλλά φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα!
Ολικό παγετό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για όλο το 24ωρο πρέπει πάντως να αναμένει η βόρεια Ελλάδα. Από την επόμενη Πέμπτη όμως, θα παρουσιαστεί μία πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί σε απολύτως χειμωνιάτικους ρυθμούς.
Μπορεί ο μήνας αυτός να καλόπιασε την Ελλάδα, ωστόσο στην κεντρική, τη βόρεια και την ανατολική Ευρώπη επικρατεί ψύχος. Και η αιτία είναι ότι από τον βόρειο Ατλαντικό ξεκινά ένα βαθύ και επαναλαμβανόμενο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο επηρεάζει τη βορειοδυτική Ευρώπη και το οποίο σταδιακά περνά στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αφήνοντας έξω προς το παρόν τον ευρωπαϊκό Νότο.
Η διάταξη των συστημάτων δεν προβλέπει το κύμα κακοκαιρίας να φτάσει στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη όμως, τα ψυχρά κύματα αέρα φτάνουν από τη Ρωσία στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τη Βρετανία και δυτικά.
Άρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ο καιρός δεν θα έχει καμία σχέση με την μέχρι σήμερα, εικόνα του. Καλοκαίρι τέλος. Και η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα έχει μεγαλύτερη ένταση, αλλά και θερμοκρασίες χαμηλότερες από αυτές της Πρωτοχρονιάς.
Οποιαδήποτε πρόγνωση πέραν το ερχόμενου Σαββάτου, είναι πολύ επισφαλής και ουσιαστικά, παίζεται στα «ζάρια» το τι θα γίνει από τις 24/1 και έπειτα. Πάντως, συνιστώ ψυχραιμία. Απλά μπαίνουμε σε πραγματικό χειμώνα. Αυτό είναι όλο!».

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη αλλά μια συνοικία της Αθήνας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, με βάση παγκόσμια έρευνα της Airbnb που βασίστηκε στις εντυπώσεις και στις γνώμες 40 εκατομμυρίων ταξιδιωτών από 150 χώρες. Ποιά είναι αυτη η περιοχή, που βρίσκεται μάλιστα πολύ ψηλά και συγκεκριμένα στην 5η θέση; Το Κουκάκι!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyΜail « οι γειτονιές διακρίθηκαν με βάση τα παρακάτω κριτήρια: τοιχογραφίες δρόμων, γκαλερί, εστιατόρια, παραδοσιακά εμπορικά κέντρα κλπ».
Ιδού η λίστα με τις 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου
  1. Chuo-ku στην Οσάκα, Ιαπωνία (αύξηση 7000%)
  2. Banglampoo στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη (αύξηση 1230%)
  3. Brickfields, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία (αύξηση 1200%)
  4. Capucins σε Μπορντό, Γαλλία (αύξηση 950%)
  5. Κουκάκι στην Αθήνα, Ελλάδα (αύξηση 800%)
  6. Triana στη Σεβίλλη, Ισπανία (αύξηση 750%)
  7. Hammerbrook του Αμβούργου, Γερμανία (αύξηση 400%)
  8. Kaneohe στο Oahu, ΗΠΑ (αύξηση 320 %)
  9. Meireles σε Fortaleza, Βραζιλία (αύξηση 285%)
  10. Ρομά Sur στην Πόλη του Μεξικού, Μεξικό (αύξηση 275%)
  11. Oak Lawn στο Ντάλας, ΗΠΑ (αύξηση 260%)
  12. Poncey – Highland στην Ατλάντα, GA (αύξηση 240%)
  13. Περιοχή VII στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία – αύξηση 145%
  14. Το Bukit Χερσονήσου, Μπαλί (αύξηση 130%)
  15. Richmond στη Μελβούρνη, Αυστραλία (αύξηση 126%)
  16. Συντάγματος στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή (αύξηση 125%)
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά : «Το Κουκάκι της Αθήνας που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη χαρακτηρίζεται ως το σπίτι αρχαίων θησαυρών. Επιπλέον γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τον δρόμο της περιοχής με τις τοπικές ψησταριές, εστιατόρια, μπυραρίες κλπ».

Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!