Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016


Πρόκειται για νησί. Πριν όμως βιαστείτε να απαριθμήσετε κάποια από τα γνωστά τροπικά νησιά, σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο ουδεμία σχέση έχει με ότι φανταζόμαστε.
Ονομάζεται Ellesmere, βρίσκεται στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος και είναι ακατοίκητο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το μέρος με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια κατά τον μήνα Μάιο είναι το συγκεκριμένο νησί. Ο τρίτος και τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι ο πιο ηλιόλουστος με 65,4% της ημέρας να έχει ήλιο, το οποίο ισούται με πάνω από 15 ώρες ηλιοφάνειας. Να σημειωθεί βέβαια πως οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολικές, γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου.
Το φαινόμενο αυτό που παρατηρείται στον Αρκτικό Κύκλο (γνωστό ως «ο τόπος με τον μεταμεσονύκτιο ήλιο») σημαίνει ότι ο ήλιος δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, με την πιθανότητα 24ωρης ηλιοφάνειας. Βέβαια κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κατάσταση αναστρέφεται και ο ήλιος εξαφανίζεται για ολόκληρες εβδομάδες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μας δίνουν οι επιστήμονες, τα μέρη με την περισσότερη ηλιοφάνεια στο σύνολο του χρόνου είναι η έρημος Sahara στον Νίγηρα αλλά και η περιοχή ανάμεσα στη Hawaii και το Κirr-i-bas.  Όσο για το μέρος με τον περισσότερο ήλιο στις ΗΠΑ, είναι η περιοχή Yuma στην Αριζόνα.
echoes.gr

Μια κόντρα που κρατάει… χρόνια είναι αυτή ανάμεσα στον Κάνι Γουέστ και την Τέιλορ Σουίφτ.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο ράπερ είχε κράξει άσχημα την Τέιλορ Σουίφτ όταν το 2009 κέρδισε το βραβείο της «Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνη», λέγοντάς της μάλιστα στα μούτρα πως η φίλη του η Μπιγιονσέ το άξιζε περισσότερο.

Στα MTV Awards 2015, οι δυο τους φάνηκε να τα «βρίσκουν», αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χεράκια της Τέιλορ.

Μερικούς μήνες μετά δεν ξέρουμε τι συνέβη και αν τσίμπησε κάποια μύγα τον διάσημο ράπερ, καθώς σε ένα από τα τραγούδια του νέου του album (που παρουσιάστηκε παράλληλα με την collection του «Yeezy Season 3») ο Κάνι λέει για την Τέιλορ:

«Νομίζω πως εγώ και η Taylor μπορεί να κάνουμε μέχρι και σεξ», προσθέτοντας ότι «εγώ έκανα αυτή τη σκύλα διάσημη».

Καταλαβαίνετε τι έγινε μετά απ΄αυτό. Φίλοι, συνάδελφοι και fans της 26χρονης σταρ έσπευσαν να πάρουν το μέρος της, χαρακτηρίζοντας τον 38χρονο Κάνι «μισογύνη» και «σεξιστή».

Ο αδερφός της Τέιλορ Σουίφτ, Όστιν, δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου πετά στα σκουπίδια τα Yeezy sneakers του.

Ο σύντροφος της Τέιλορ Σουίφτ, Κάλβιν Χάρις, σχολίασε το συγκεκριμένο βίντεο γράφοντας «LOOOOOOOOL» αποφεύγοντας να πάρει δημόσια θέση.

Όσο για τον Κάνι Γουέστ; Έσπευσε μέσω Twitter να πει πως η Τέιλορ δεν είχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο στίχο και πως η ίδια το σκέφτηκε, ενώ έγραψε πως για το τραγούδι αυτό είχε και την «ευλογία» της συζύγου του, Kim Kardashian.

Πηγή: star.gr

Μία πρώτη σκέψη είναι ότι ένα τέτοιο ξενοδοχείο, θα περίμενε να το συναντήσει κάποιος σε μία πόλη της Ελβετίας, της χώρας δηλαδή που θεωρείται η πατρίδα της σοκολάτας.
Οι Ελβετοί σοκολατοποιοί γέννησαν την ιδέα της σοκολάτας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και οι κάτοικοι της Ελβετίας καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα από τους κατοίκους κάθε άλλης χώρας!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι μεγαλύτερες και γνωστότερες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας βρίσκονται στην Ελβετία. Όπως επίσης και το “Τρένο της σοκολάτας”, με αφετηρία του την πόλη Montreux και διαδρομή που (μέσα από όμορφα φυσικά τοπία) καταλήγει στην πόλη Broc όπου βρίσκεται το εργοστάσιο σοκολάτας της Nestle.
Το συγκεκριμένο όμως ξενοδοχείο το συναντάμε στην Πορτογαλία. Πρόκειται για το Fabrica do Chocolate στην πόλη Viana Do Castelo, σε απόσταση λίγων λεπτών από την Πλατεία Praca da Republica.

Το 4 αστέρων ξενοδοχείο λατρεύει τη σοκολάτα και την έχει ως κύριο θέμα του, με τα
18 συνολικά δωμάτιά του να αποπνέουν έναν...σοκολατένιο αέρα! Μπορεί κάποιος να επιλέξει το “Chocolat”, το “Μαύρη Σοκολάτα”, το “Λευκή Σοκολάτα” ή το “Σοκολάτα Γάλακτος” ενώ σε κάθε δωμάτιο θα συναντήσει εικαστικές αναφορές σε “Valrhona”, “Regina” και “Willy Wonka”.
Στο κτίριο όπου βρίσκεται τώρα το Fabrica do Chocolate, παλιά λειτουργούσε μονάδα παραγωγής σοκολάτας. Σήμερα, το ξενοδοχείο αποτελεί μια ιστορική υπενθύμιση με το μουσείο που λειτουργεί μέσα σε αυτό και το οποίο φυσικά είναι αφιερωμένο στη γλυκιά αμαρτία μικρών και μεγάλων. Τη σοκολάτα....

echoes.gr
Τον απολογισμό του έργου της για τον Ιανουάριο του 2016, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως και τις 31 Ιανουαρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 8.303 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. τόσο κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, από τις 07.30 έως τις 22.00, όσο και κατά τη διεκπεραίωση των 138 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 14 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες (αποσφραγίσεις, επανέλεγχοι) που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 469 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών.

Κατά τον τέταρτο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Βασ. Γεωργίου και στον άξονα της Αγίας Σοφίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 78 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες. 

Για το μήνα Φεβρουάριο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό της σχέδιο, επεκτείνοντας πιλοτικά τους ελέγχους στην περιοχή της οδού Ολυμπιάδος και της Άνω πόλης, για την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης, αλλά και την απελευθέρωση συγκεκριμένων σημείων, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΑΣΘ. 



Μια αποικία πιγκουίνων κινδυνεύει με αφανισμό αφού ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρώμης απέκλεισε τον κόλπο στον οποίο διαμένουν.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150.000 νεκρούς πιγκουίνους στο Ακρωτήρι Ντένισον στον Κόλπο της Κοινοπολιτείας στην Ανταρκτική από τότε που το παγόβουνο με επιφάνεια 2.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μεγαλύτερη από αυτή του Λουξεμβούργου, τους ανάγκασε να πραγματοποιούν πορεία συνολικού μήκους 115 χιλιομέτρων προς αναζήτηση τροφής.
Οι πιγκουίνοι είχαν εύκολη πρόσβαση στο νερό, αλλά η άφιξη του παγόβουνου στην Ανατολική Ανταρκτική και η γρήγορη εξάπλωση του πάγου αύξησε δραματικά την απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να τραφούν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός των πιγκουίνων να συρρικνωθεί από 160.000 σε μόλις 10.000 μέσα σε περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.
Οι πιγκουίνοι έχουν παρατηρηθεί να ζουν στο ακρωτήριο Ντένισον εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά το μέλλον για αυτούς που παραμένουν στην περιοχή είναι δυσοίωνο. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η αποικία θα εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, εκτός εάν ο θαλάσσιος πάγος υποχωρήσει ή αν το γιγάντιο παγόβουνο, με την ονομασία B09B, διασπαστεί και αποκολλήσει.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Κέρι-Τζέιν Γουίλσον, οι αλλαγές που προκλήθηκαν από το παγόβουνο έχουν οδηγήσει τους πιγκουίνους σε «καταστροφική αποτυχία αναπαραγωγής», πέρα από τις υπόλοιπες αντικειμενικές δυσκολίες.
Ωστόσο, ένας άλλος πληθυσμός πιγκουίνων που κατοικεί μόλις οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, στο ανατολικότερο άκρο του κόλπου, παραδόξως συνεχίζει να ακμάζει, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία των επιστημόνων για την αρνητική επίδραση του παγόβουνου.

Αντιμέτωποι με ένα χρόνο φυλάκισης είναι δύο φοιτητές από την Ισπανία, επειδή αντέγραψαν κατά τη διάρκεια εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν.
Κι όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent οι νεαροί φοιτητές από την Αλμερία ίσως περάσουν 12 μήνες πίσω από τα σίδερα της φυλακής καθώς κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις που έδιναν.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι φοιτητές παραποίησαν δημόσια έγγραφα, αφού ο ένας από τους δύο φέρεται ότι έδωσε το τεστ για τον άλλον, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του φίλου του.
Επειδή η κίνηση αυτή θεωρείται εγκληματική πράξη στην Ισπανία, οι αρχές πιέζουν τώρα ώστε οι νεαροί να καταδικαστούν σε ένα χρόνο φυλάκιση, μια ποινή η οποία είναι, ωστόσο, εξαγοράσιμη με έξι ευρώ την ημέρα.
Ο δικηγόρος ενός εκ των δύο νεαρών έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ένα διαγώνισμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δημόσιο έγγραφο.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση για την υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών, η ομάδα του Instagram προσθέτει μετρητή views για τα videos που ανεβάζουν οι χρήστες στην υπηρεσία, έτσι ώστε να μετρά τον πραγματικό αριθμό των χρηστών που τα παρακολουθούν και όχι μόνο αυτούς που δίνουν “καρδούλες” ‘η σχολιάζουν.

Αυτό αποδεικνύει ότι αναζητούν νέους τρόπους για να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά της διαφήμισης, αλλά και για να εμφανίζουν το ανάλογο περιεχόμενο στα sponsored posts με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Ως “view” θα προσμετράται η παρακολούθηση τουλάχιστον 3 δευτερολέπτων από το video.


ΠΗΓΗ: techgear.gr

Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές του προοπτικές.
Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle διεξήγαγαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 Βρετανοί – άνδρες και γυναίκες γεννημένοι κατά το 1958. Οι ερευνητές ρώτησαν τις μητέρες πόσο συχνά συμμετείχαν οι μπαμπάδες σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα παιδιά τους, όπως το διάβασμα και τα αθλήματα, αναφέρεται στο infokids.gr.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Evolution and Human Behavior» απέδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν περάσει περισσότερο χρόνο με τους μπαμπάδες τους έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο κοινωνικά σε σχέση με άλλα. Μάλιστα, ο αντίκτυπος μπορεί να γίνει ανιχνεύσιμος ακόμα και όταν το άτομο φθάσει στην ηλικία των 42 ετών! Επιπλέον, σημείωσαν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερη προσοχή στους γιους παρά στις κόρες τους.
“Yπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο των παιδιών που ήταν ευνοημένα από την πατρική φιγούρα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή ενός δεύτερου ενήλικα στην ανατροφή των παιδιών συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Daniel Nettle.

Η δραματική ταινία επιβίωσης, Η Επιστροφή ("The Revenant"), του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονσάλες Ιναρίτου ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων της ρρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου, κερδίζοντας πέντε βραβεία BAFTA, γνωστά ως «βρετανικά Όσκαρ» – μεταξύ άλλων, για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρώτο ανδρικό ρόλο (Λεονάρντο Ντι Κάπριο).

Η ταινία απέσπασε και τα βραβεία BAFTA για φωτογραφία και ήχο, στην απονομή που έγινε στο Λονδίνο.

Στην ταινία, η οποία έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία ήδη, ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον κυνηγό θηραμάτων Χιού Γκλας, ο οποίος εγκαταλείπεται ως νεκρός από τους συντρόφους του μετά μια επίθεση αρκούδας κατά την εκστρατεία τους για γούνες τη δεκαετία του 1820.

Ο Γκλας επιζεί ενός σκληρού χειμώνα και επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. «Είμαι εντελώς συγκινημένος», είπε ο Ιναρίτου κατά την απονομή του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Συνεχίζοντας μια σειρά από επιτυχίες, η Μπρι Λάρσον κέρδισε το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη ταινία «Room», όπου υποδύεται μια νεαρή μητέρα που κρατείται όμηρος με το γιο της.

Η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία ήδη έχει ένα Όσκαρ στην κατοχή της, κέρδισε το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου στη ταινία “Steve Jobs”, όπου υποδύεται την Τζοάνα Χόφμαν, συνάδελφο του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple, ενώ ο Μαρκ Ράιλανς απέσπασε το βραβείο του δεύτερου ανδρικού ρόλου για την «Γέφυρα των Κατασκόπων» (“Bridge of Spies”).

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου το απέσπασε η ταινία «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» (“The Big Short”), περί χρηματοπιστωτικής διαφθοράς, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου πήγε στην ταινία Spotlight, που αφορά στην έρευνα μιας εφημερίδας για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχαν διαπράξει ιερείς στην καθολική εκκλησία.

Η ταινία Ιρλανδών μεταναστών “Brooklyn” απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί όταν μια 32χρονη γυναίκα στο κρατίδιο Μαντία Πραντές, στην Ινδία, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα μαζί με τα τρία της παιδιά και παρέδωσε το κομμένο πέος του αδελφού του συζύγου της.


Η 32χρονη διέμενε μαζί με τα τρία της παιδιά στο σπίτι του κουνιάδου της, αφού ο σύζυγός της εργαζόταν 700 μίλια μακριά, στο κρατίδιο Μαχαράστρα. Η γυναίκα πρόσφατα επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρέδωσε στους έκπληκτους αστυνομικούς το κομμένο πέος του κουνιάδου της.

Όπως η ίδια εξήγησε στην αστυνομία ο κουνιάδος της είχε αποπειραθεί επανειλημμένα να την βιάσει, έτσι, εκείνη την ημέρα η 32χρονη προσποιήθηκε ότι συναινεί στις «ορέξεις» του άνδρα και όταν εκείνος την πλησίασε του έκοψε το πέος με ένα δρεπάνι, το μετέφερε δε στην αστυνομία ως «αποδεικτικό στοιχείο» του παρ’ ολίγον βιασμού της.

Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας φόνου. Όταν οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την κατοικία του επίδοξου βιαστή για τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον βρήκαν κρεμασμένο σε δέντρο κοντά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των Times of India στην χώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των βιασμών και μόνο το 2014 καταγράφηκαν 33.707 περιπτώσεις βιασμού σε όλη την Ινδία. Το 2012 είχε δημιουργηθεί παγκόσμια κατακραυγή από τον θανάσιμο βιασμό νεαρής φοιτήτριας από έξι άνδρες μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

http://www.thesout.gr


Μετά τον εντοπισμό των βαρυτικών κυμάτων, που αποδεικνύουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δίκιο, καλό είναι να θυμηθούμε όλα τα άλλα υπέροχα που πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον μεγάλο φυσικό.
Έπαιζε βιολί
Σύμφωνα με αφιέρωμα του BBC, άρχισε να μαθαίνει από μικρό παιδί και έπαιζε μέχρι να φτάσει σε μεγάλη ηλικία, όταν αναγκάστηκε τα σταματήσει όταν το αριστερό του χέρι έχασε την γρηγοράδα και την ακρίβεια που απαιτείτο.
Κατέφευγε συχνά στην μουσική για να χαλαρώνει. Αγαπούσε τον Μότσαρτ και τον Μπαχ.
einstein violin
Ο Έλληνας δάσκαλός του έλεγε ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του
Τόσο ο ίδιος ο Αϊνστάιν όσο και οι γονείς του είχαν παραδεχτεί ότι ως παιδί άργησε πολύ να περπατήσει και να μιλήσει. Η αδερφή του, γράφοντας για τον διάσημο αδερφό της, αναφέρει ότι ο περίγυρος της οικογένειας όταν ήταν ακόμη στην Γερμανία, θεωρούσε ότι το παιδί αυτό δεν θα καταφέρει να μιλήσει ποτέ.
Στο σχολείο δεν του άρεσαν καθόλου τα μαθήματα ανθρωπιστικών επιστημών. Είχε πρόβλημα με την γραφή και εκτιμάται ευρέως ότι είχε δυσλεξία, σε μια εποχή που ελάχιστες μελέτες είχαν γίνει για αυτή τη μαθησιακή δυσκολία. Σύμφωνα με την αδερφή του, ο Έλληνας δάσκαλός του, βλέποντας μαι εργασία του, είπε ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στην ζωή του.
Απέτυχε στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο αλλά κατά τη δουλειά του σαν υπάλληλος κατάφερε να αναπτύξει τις ιδέες του. Αργότερα δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και μεταπήδησε στην ακαδημαϊκή καριέρα. Αυτός ο νέος για τον οποίο κάποιοι ανησυχούσαν ότι δεν θα καταφέρει καν να μιλήσει, κέρδισε το Νόμπελ το 1921.
Ο εγκέφαλός του ήταν ασυνήθιστος
Όταν πέθανε ο Αϊνστάιν, ο εγκέφαλός του μετρήθηκε και ζυγίστηκε από άλλους επιστήμονες. Βρέθηκε ότι περιείχε ασυνήθιστα πολλά νευρογλοιακά κύτταρα που προστατεύουν τους νευρώνες, με παρουσία πολύ περισσότερων από το συνηθισμένο γλοίων. Κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ικανότητά του να επεξεργάζεται την πληροφορία πιο γρήγορα από άλλους ανθρώπους. Επίσης το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μαθηματική σκέψη, ήταν μεγαλύτερο από το κανονικό.
einstein brain
Ήταν πρόσφυγας
Όταν οι Ναζί κατέλαβαν την εξουσία, ο Αϊνστάιν ήταν ήδη διάσημος. Η εβραϊκή του καταγωγή ήταν γνωστή και γινόταν για αυτόν όλο και πιο δύσκολο να δουλέψει στην αντισημιτική Ευρώπη.
Στις αρχές του ’30 βρήκε δουλειά στις ΗΠΑ και σύντομα το Τρίτο Ράιχ τον κατηγόρησε για προδοσία και έκαψαν τα βιβλία του στην πυρά.
Βοήθησε και άλλους Εβραίους να δραπετεύσουν, αλλά πολλές φορές ένιωθε τύψεις που ο ίδιος έφυγε. Έγραψε σε ένα γράμμα: «Σχεδόν ντρέπομαι που εγώ ζω σε συνθήκες ειρήνης, τη στιγμή που οι άλλοι παλεύουν και υποφέρουν».
Αρνήθηκε να γίνει ο δεύτερος πρόεδρος του Ισραήλ
Το 1952, ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ έγραψε στον Αϊνστάιν εκ μέρους του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ζητώντας του να γίνει πρόεδρος της χώρας. Στο γράμμα τον διαβεβαίωναν ότι θα έχει απόλυτη ελευθερία να ασχοληθεί με την επιστημονική του δουλειά. Όμως ο Αϊνστάιν απέρριψε την πρόταση.
Η απάντηση του ήταν η ακόλουθη:
«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την προσφορά του κράτους του Ισραήλ, και ταυτόχρονα λυπημένος και ντροπιασμένος που δεν μπορώ να την αποδεχθώ. Σε όλην η ζωή μου έχω ασχοληθεί με αντικειμενικά θέματα, και ως εκ τούτου μου λείπει τόσο η φυσική ικανότητα όσο και η εμπειρία για να αντιμετωπίσω σωστά τους ανθρώπους και την άσκηση επίσημων καθηκόντων»
«Με στενοχωρούν περισσότερο οι συνθήκες αυτές, επειδή η σχέση μου με τον εβραϊκό λαό έχει γίνει ο ισχυρότερος ανθρώπινος δεσμός μου από τότε που έλαβε γνώση της επισφαλούς καταστάσεώς μας ανάμεσα στα έθνη του κόσμου».
albert einstein 1920
Τι είπε και τι δεν είπε
Πολλά αποφθέγματα έχουν αποδοθεί στον Αϊνστάιν, όπως το «αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλό τρόπο, δεν το έχει; καταλάβει αρκετά». Όπως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι όντως το είπε αυτό. Άλλωστε παραλλαγές της ιδέας αυτής έχουν γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Επίσης, πολλά από τα επιστημονικά ευρήματα του Αϊνστάιν είναι εξαιρετικά περίπλοκα.
Έτσι, όπως και στην περίπτωση του Όσκαρ Ουάιλντ, που λανθασμένα του έχουν αποδώσει το «Η νιότη χαραμίζεται στους νέους» και το «Να είσαι ο εαυτός σου. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πιασμένοι», έτσι και με τον Αϊνστάιν.
Ωστόσο, όντως είπε τα παρακάτω:
-Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο, πυροδοτεί την πρόοδο, γεννά την εξέλιξη.
-Εάν το A είναι η επιτυχία στη ζωή, τότε το A είναι ίσο με το X συν Y συν Z. Η δουλειά είναι το X, το Y είναι η ξεκούραση και το Z είναι να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
-Ο εθνικισμός είναι μια παιδική ασθένεια. Είναι η ιλαρά της ανθρωπότητας.
-Τίποτα πραγματικά πολύτιμο δεν προκύπτει από την φιλοδοξία ή από μια απλή αίσθηση ευθύνης. Πηγάζει μάλλον από την αγάπη και αφοσίωση προς τους ανθρώπους και τον αντικειμενικό στόχο.
-Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος είναι πολύ ικανοποιημένος από το παρόν για να σταθεί υπερβολικά στο μέλλον.
-Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις ποτέ να αμφισβητείς. Η περιέργεια έχει τους δικούς της λόγους ύπαρξης.
-Ένα πράγμα έχω μάθει στην μακρά ζωή μου: Ότι όλη η επιστήμη, μετρημένη σε σχέση με την πραγματικότητα, είναι πρωτόγονη και παιδιάστικη – και όμως είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε
Στη δεκαετία του ’50, λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του, ο Αϊνστάιν παραπονέθηκε ότι επικαλούνταν πολύ συχνά τα λόγια του. «Στο παρελθόν δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα άρπαζαν και θα κατέγραφαν κάθε απλή φράση μου. Διαφορετικά θα είχα χωθεί ακόμη περισσότερο στο καβούκι μου», είπε.
Η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη φωτογραφία του
Ναι, η πιο διάσημη φωτογραφία του, τραβήχτηκε όταν είχε βαρεθεί να χαμογελά. Στα 71 του χρόνια, την ημέρα των γενεθλίων του, φωτογραφήθηκε με την γλώσσα έξω. Του άρεσε τόσο η φωτογραφία αυτή, που παρήγγειλε πολλά αντίτυπα και τα έστειλε στους φίλους του.
einstein tongue photo
Μια νύχτα ένας οδηγός λεωφορείου συνάντησε μια καλόγρια,την πήρε στο αυτοκίνητο του και συνέχισε.Ήταν αργά και η καλόγρια πήγε και κάθισε δίπλα στον οδηγό.Του είπε ότι ήταν καλόγρια έξι χρόνια και ότι ήταν ακόμα αρκετά νέα.Ο οδηγός συμφώνησε.Και συνέχισε λέγοντάς του πόσες απορίες είχε για το σεξ και αν εκείνος θα ήθελε να κάνει σεξ μαζί της.Αμέσως ο οδηγός έκανε δεξιά και έσβησε τα εσωτερικά φώτα.Την πήγε στο πίσω μέρος και κατέβασε το παντελόνι του.Εκείνη τον σταμάτησε και είπε,"Θέλω να σε ρωτήσω μόνο δύο πράγματα.Το πρώτο είναι,είσαι παντρεμένος;Γιατί δεν μπορώ να μπω ανάμεσα σε έναν άντρα και την οικογένειά του".
"ΟΧΙ!" της απάντησε εκείνος.Εκείνη μετά του είπε ότι επειδή θα έπρεπε να είναι παρθένα για να πάει στον Παράδεισο,θα μπορούσαν να το κάνουν από πίσω;
"Κανένα πρόβλημα",απάντησε.
Όταν τελειώσαν,επέστρεψε στην θέση του και συνέχισε την διαδρομή.Όταν έφτασε στην στάση που θα κατέβαινε η καλόγρια,τότε της λέει,"Θα μπορέσεις να με συγχωρέσεις;Σου είπα ψέματα,είμαι παντρεμένος".
Και εκείνη απάντησε,"Κανένα πρόβλημα,κι εγώ πάω σε ένα αποκριάτικο πάρτυ και το πραγματικό μου όνομα είναι Αλέκος"...


Αν δεις μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη κάποιου, πάρε αμέσως την αστυνομία καθώς η κυλίδα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η Black Dot Campaign ξεκίνησε από το Facebook και στόχος είναι να μπορούν να αναγνωριστούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η μαύρη κηλίδα στην παλάμη είναι μία έκληση για βοήθεια.
Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, με το να βάλουν μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη τους μπορούν να δείξουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο ακόμα και αν δεν μπορούν να μιλήσουν καθώς ο δράστης βρίσκεται κοντά τους.
Οι διοργανωτές της Black Dot Campaign δήλωσαν:
Η μαύρη κηλίδα στην παλάμη επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ότι είστε ένα από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που έχουν επιβιώσει και ότι χρειάζεστε βοήθεια αλλά δεν μπορείτε να την ζητήσετε καθώς ο δράστης παρακολουθεί κάθε κίνησή σας. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η καμπάνια έχει μαζέψει 6.000 άτομα από όλο τον κόσμο και έχουν βοηθηθεί ήδη 6 γυναίκες. Παρακαλώ δημοσιοποιήστε όσο πιο πολύ μπορείτε την ιδέα της καμπάνιας και δημοσιεύστε μάι φωτογραφία με μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη σας ώστε να δείξετε την υποστήριξη σας στα άτομα που είναι θύματα βίας.
μαύρη κυλίδα στη παλάμη
Μία κοπέλα που επιβίωσε από την ενδοοικογενειακή βία είπε:
Είμαι έγκυος σε προχωρημένο στάδιο και ο πατέρας του παιδιού μου είναι πολύ βίαιος. Βίαιος με τις λέξεις αλλά και με τα χέρια του. Έχω υποστεί πολλά και για πολύ καιρό, ειδικά τώραπου έρχεται το μωρό. Χθες ήμουν στο νοσοκομείο. Είχε έρθει και εκείνος μαζί μου. Πλέον δεν με αφήνει να πηγαίνω πουθενά μόνη μου. Έπρεπε να κάνω μία εξέταση και ο γιατρός μου ζήτησε να ξαπλώσω στο κρεβάτι και έκλεισε την κουρτίνα. Πήρα ένα στυλό και έγραψα στο χέρι του «ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ». Δεν χρειάστηκε να πω λέξη. Αυτή η καμπάνια με βοήθησε να βρω την δύναμη μου και την λύση για το πως να ζητήσω βοήθεια. Πλέον είμαι ασφαλής κάπου αλλού, εξαιτίας αυτού του γιατρού και της black dot campaign. Σας ευχαριστώ, 1 βδομάδα μέχρι την ημέρα της γέννας και επιτέλους είμαι ασφαλής.
Πηγή: ipop.gr
Αυτή την φορά τα πρόστιμα δεν αφορούν τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πέρασαν τα ΙΧ τους ΚΤΕΟ ούτε αυτούς που επιμένουν να τα κυκλοφορούν ενώ είναι ανασφάλιστα αλλά σε όλους όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας.

Πρόκειται για περίπου 800.000 κατόχους ΙΧ που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίοι τώρα θα κληθούν να καταβάλουν εις διπλούν τα οφειλόμενα ποσά.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας.
Υπενθυμίζεται πως για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα ο κάτοχός του δεν μπορεί να το μεταβιβάσει είτε με πώληση είτε με δωρεά είτε με γονική παροχή.

Η διαδικασία και η δυνατότητα για 24 δόσεις
  • Τα μη καταβληθέντα εμπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθούν στα ονόματα των κατόχων οχημάτων που τα οφείλουν.
  • Οι κάτοχοι των οχημάτων θα κληθούν με ειδοποιητήρια, που θα τους κοινοποιηθούν στα e-mail τους μέσω των εφαρμογών του συστήματος ΤΑΧΙSNET, να εξοφλήσουν εφάπαξ τα συνολικά ποσά τελών και προστίμων μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα.
  • Σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία η προθεσμία αυτή θα παρέλθει και δεν θα πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό τελών και προστίμου το συνολικό αυτό ποσό θα καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος και θα επιβαρύνεται περαιτέρω με μηνιαίους τόκους. Από τη στιγμή αυτή, το Δημόσιο μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. θα μπορεί να διεκδικήσει το οφειλόμενο ποσό με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις σε καταθέσεις και εισοδήματα του οφειλέτη (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ.)
  • Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας και του αντίστοιχου προστίμου, από τη στιγμή που θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, θα μπορεί να ρυθμιστεί για να εξοφληθεί τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, με βάση την «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013.


http://www.fpress.gr

Πρώτη νίκη για τον Ηρακλή στην Τούμπα μετά το 2003
Τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 πέτυχε ο Ηρακλής στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.
Το «χρυσό» γκολ του «Γηραιού» πέτυχε στο 72΄ ο Λεοζίνιο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιγκέλ Βίτορ για χτύπημα εκτός φάσης στον Πουρτουλίδη.
ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1 (Novasports 1)
Γκολ: 72' Λεοζίνιο
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε - Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης, Μπουκουβάλας, Περνίς, Πορτουλίδης
Κόκκινες κάρτες: 90' Βίτορ
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου (64' Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79' Γκολάσα).
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62' Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79' Πορτουλίδης), Μπουλούτ, Βέλλιος.
Αλήθεια, ποιός δεν γνωρίζει, ότι το πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας. Ένας καφές από το δρόμο ή μία τυρόπιτα όμως, δεν είναι αρκετά αφού δεν τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και δεν του παρέχουν τις βιταμίνες και τη γλυκόζη που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Αντίθετα, τα δημητριακά, αποτελούν τη σπουδαιότερη κατηγορία καλλιεργούμενων φυτών για τη διατροφή του ανθρώπου και οι περισσότεροι τα καταναλώνουμε για πρωινό είτε με γάλα, είτε με γιαούρτι.

Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα:

Φαγόπυρο: Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό». Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και δεν περιέχει γλουτένη. Το φαγόπυρο, λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών, βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, διευκολύνει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πτισάνη: είναι το αποφλοιωμένο κριθάρι. Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος, βασική τροφή από την προϊστορική εποχή έως και τον 16ο αιώνα. Περιέχει καροτίνη ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σε φώσφορο, κάλλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C και E, αποτελώντας εξαιρετική πηγή ευρέως φάσματος θρεπτικών ουσιών, απαραίτητων για τον οργανισμό, προκειμένου να αναπτυχθεί, να αναρρώσει αλλά και να διατηρηθεί υγιής.

Κεχρί: Το κεχρί δεν περιέχει γλουτένη, ενώ είναι μία καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Επιπλέον, είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή στα απλά σάκχαρα. Το κεχρί είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων, ενώ είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!