Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Παρουσιαζόταν ως μάνατζερ της Victoria's Secret και με την πρόφαση ότι ψάχνει καλλίγραμμους “αγγέλους” για το casting της εταιρείας στο Λονδίνο ψάρευε από το facebook κοπέλες και τις έπειθε να του στείλουν αισθησιακές φωτογραφίες. 
 
Μέσα στα δύο χρόνια της διαδικτυακής του δράσης, ο 27χρονος “σκάουτερ”, είχε καταφέρει, όπως εκτιμούν οι αρχές, να γδύσει περισσότερα από 450 κορίτσια της διπλανής πόρτας που ονειρεύονται καριέρα στα διεθνή catwalks αλλά και επαγγελματίες μοντέλα που έψαχναν την ευκαιρία στο εξωτερικό. Τα “λαγωνικά” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονταν στο κατόπι του, όμως κατάφερνε να προχωρά ένα βήμα μπροστά εξαφανίζοντας τα ψηφιακά του ίχνη στα διάφορα Internet cafe από όπου συνδεόταν. Αυτό που περίμεναν ήταν ένα λάθος που τελικά έγινε, τον έριξε στα δίχτυα του νόμου και ξεμπέρδεψε το κουβάρι της δράσης του. 
 
Οι αστυνομικοί της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων σε βάρος γυναικών ενώ ο 27χρονος από την Έδεσσα, γιος ευκατάστατης οικογένειας νομικών, αναζητείται. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης προσέγγιζε τις παθούσες μέσω διαδικτύου, υποδυόμενος τον συνεργάτη της εταιρίας, η οποία δήθεν αναζητούσε κοπέλες για εργασία ως μοντέλα. Από την μέχρι σήμερα έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον τριάντα δυο 32 περιπτώσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Εξιχνιάστηκαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων αισθησιακών φωτογραφιών σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας.   
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων. Μάλιστα για να πείθει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους υποσχόταν απατηλά υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από έτερο συνεργάτη.
 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου στην υπόθεση. Σημειώνεται μάλιστα ότι προκειμένου ο δράστης να διαφύγει τον εντοπισμό του, καθ? όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο usb stick στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες τουλάχιστον 32 γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
 
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου. 


Σαν… κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αποχώρησης του Στάικου Βεργέτη από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης.

Μία μέρα μετά από την βαριά ήττα 5-0 από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, οι Αρκάδες έριξαν την… βόμβα, μια και ανακοίνωσαν την λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή. Πάντως, ο Στάικος Βεργέτης δεν θα αποχωρήσει από τους «κυανοκίτρινους», αλλά θα συνεχίσει από άλλο πόστο, το οποίο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κύριο Στάικο Βεργέτη, ως προπονητή της πρώτης ομάδας. Ο κύριος Βεργέτης θα παραμείνει στον Αστέρα και θα δραστηριοποιηθεί από άλλο πόστο, το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί».

http://www.onsports.gr

«Είναι αποτέλεσμα λίφτινγκ;» αναρωτιούνται πολλοί όταν βλέπουν την αψεγάδιαστη ομορφιά του Brad Pitt.

Το κλειδί της νεότητας, όμως, φαίνεται πως κρύβεται στη διατροφή. Ο ηθοποιός έχει υιοθετήσει ένα μενού πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων.

Όπως γράφει το faysbook.gr το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τροφές με ω-3 λιπαρά που καταπολεμούν τις ρυτίδες, όπως σολομό, καρύδια, σπόρους τσία. Ακόμα προσλαμβάνει καθαρή πρωτεΐνη καταναλώνοντας κρέας και αυγά, αλλά και παντζάρια. Τα τελευταία συγκεκριμένα βελτιώνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ενώ προστατεύουν τα νύχια και το δέρμα. Ένα ακόμα μυστικό του, όμως, είναι και το ότι προσθέτει πάντα κολλαγόνο και εκχυλίσματα βιταμινών στα smoothies του. Μάλιστα, τον παρακολουθούν και ειδικοί διατροφολόγοι, ώστε να καταγράφουν την πρόοδό του.

http://www.thestival.gr

Σαφάρι ξεκινάει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να....
εισπράξει τα πρόστιμα από τις κλήσεις που δεν έχουν πληρωθεί.

Συνολικά έχουν συγκεντρωθεί 215.000 και αναμένεται να αποσταλούν τα αντίστοιχα ραβασάκια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να πληρώσουν.

Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να είναι προσαυξημένα καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο παραβάτης δικαιούται να πληρώσει χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. Οι περισσότερες από τις κλήσεις είναι από το 2011 και μετά, ενώ οι περισσότερες είναι για το διάστημα από το 2011 ως το 2013.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το γεγονός ότι ο ιός Ζίκα πέρασε τον Ατλαντικό και από την Λατινική Αμερική (κυρίως την Βραζιλία) έφτασε στην Ευρώπη, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό...
ένα κύμα ανησυχίας σε πολλούς ανθρώπους. Η εμπειρία της έξαρσης ιών, όπως ο Η1Ν1, ο MERS, ο Έμπολα και τόσα άλλα παραδείγματα, έχουν κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή με τέτοιες ειδήσεις.

Έτσι το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης, με την οποία ενημερώνει του πολίτες για τον ιό Ζίκα και παραθέτει στοιχεία και οδηγίες για την προστασία και πρόληψη από αυτόν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ λαμβάνοντας υπ’ όψιν πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών- ταξιδιωτών και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την επιδημία απο τον ιό Ζίκα που από το 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη στην τροπική ζώνη της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά προσφάτως και στην κεντρική και νότιο Αμερική, ανακοινώνει σχετική ταξιδιωτική οδηγία προφύλαξης, μαζί με σύντομο ιστορικό, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης (χάρτης*), συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.
Ιδιαιτέρως, όσον αφορά νήπια, ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή ανοσοκαταστολή, συνιστάται συνεκτίμηση του κινδύνου νόσησης και των συνιστώμενων μέτρων προφύλαξης πριν από το ταξίδι σε ενδημικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις εγκύους συνιστάται αυξημένη προστασία κατά των δηγμάτων από κουνούπια στις ενδημικές περιοχές.
Ο ταξιδιώτης συνιστάται:

Να φορά φαρδιά ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, και, επιπλέον, σε εξωτερικούς χώρους, κλειστά παπούτσια και καπέλο.
Να χρησιμοποιεί στο ακάλυπτο δέρμα εντομοαπωθητικά, όπως DEET (N-diethyl-m-toluamide) σε συγκέντρωση 30-50%. Για τον ψεκασμό των ρούχων του (όχι απευθείας στο δέρμα) να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα, όπως περμεθρίνη,τετραμεθρίνη,αλλεθρίνη κ.α.
Να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους που πρόκειται να καταλύσει.
Να χρησιμοποιεί κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου. Συστήνεται η κουνουπιέρα να ψεκάζεται με εντομοκτόνο.
Μετά την επιστροφή από περιοχή με κρούσματα από ιό, ο ταξιδιώτης συνιστάται να παρακολουθεί την υγεία του ταξιδιώτη για 12 ημέρες. Αν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών παρουσιαστεί πυρετός, πονοκέφαλος, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες, συνιστάται ο ταξιδιώτης να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει τον ιατρό για το ταξιδιωτικό του ιστορικό.
Σύντομο ιστορικό

Ο ιός Ζίκα μοιάζει με τον ιό που προκαλεί το δάγκειο πυρετό, και μεταδίδεται, όπως και ο δάγκειος πυρετός, με δήγμα μολυσμένου κουνουπιού.
Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες.
Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 2 ως 7 ημέρες.
Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4-7 ημέρες.
Η συσχέτιση του ιού Ζίκα με την εμφάνιση περιστατικών μικροκεφαλίας στη Βραζιλία και περιπτώσεων Guillain Barré στη Γαλλική Πολυνησία βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

O 58χρονος Κλίφορντ Ρέι Τζόουνς έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα επειδή έβλεπε πορνό στο κινητό του και αυνανιζόταν καθώς οδηγούσε.

Όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε από τον έλεγχο, ο ίδιος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, εκσφενδονίστηκε από την ηλιοροφή του οχήματος, όταν αυτό αναποδογύρισε.

Η αμερικανική αστυνομία τον βρήκε νεκρό στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να φορά παντελόνι.

http://www.thestival.gr

Πέθανε ο άνθρωπος που προσπαθούσε να διασχίσει την Ανταρκτική με τα πόδια
Σαν είδηση από άλλη εποχή η είδηση του θανάτου του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Γουέρσλι. Ο Γουέρσλι, πρώην στρατιωτικός, 55 ετών, ήταν ο άνθρωπος που επιχείρησε να σπάσει πολλά ρεκόρ διασχίζοντας την Ανταρκτική με τα πόδια.
Τραγική ειρωνεία ( ή ίσως και όχι), ο Γουέρσλι πέθανε μόλις 48 χλμ πριν φτάσει στο στόχο του!
Τραγική αν σκεφτεί κανείς ότι είχε ήδη διασχίσει πεζός (!) απόσταση 1.600 χιλιομέτρων στην Ανταρκτική και υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση.

Ο 55χρονος αναγκάστηκε να καλέσει σε βοήθεια την 71η μέρα του παράτολμου εγχειρήματος του. Τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της Πούντα Αρένας, στο νότιο άκρο της Χιλής, όπου και πέθανε χθες, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του. Οι γιατροί διέγνωσαν επιπλέον βακτηριακή περιτονίτιδα. "Με σπαρακτική λύπη σας ανακοινώνω ότι ο σύζυγός μου Χένρι Γουέρσλι πέθανε συνεπεία πλήρους ανεπάρκειας των οργάνων του", εξηγεί σε ανακοίνωσή της η σύζυγός του.
Ο Βρετανός εξερευνητής είχε δύο παιδιά.
Το σχέδιο του Γουέρσλι ήταν να ολοκληρώσει την διέλευση της Ανταρκτικής που είχε αφήσει ανολοκλήρωτη ο εξερευνητής Ερνεστ Σέικλετον το 1915. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του εγχειρήματος, θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος θα διέσχιζε την Ανταρκτική μόνος, πεζή και χωρίς βοήθεια.
"Ήταν ένας άνθρωπος που έδειξε μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα" ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, χορηγός της αποστολής. "Χάσαμε ένα φίλο, αλλά θα παραμείνει για εμάς όλους πηγή έμπνευσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προσπάθεια του Χένρι Γουέρσλι επέτρεψε τη συγκέντρωση περισσότερων των 130.000 ευρώ υπέρ των τραυματισμένων στρατιωτικών μέσω του Endeavour Fund, το οποίο υποστηρίζεται από τον δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!