Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Επτά κόλπα που μάθαμε στο σχολείο και μάς είναι ακόμα χρήσιμα
Μερικά κόλπα είναι τόσο απλά και χρήσιμα που μπορεί να φανούν ωφέλιμα για πολλές γενιές.
Αλλά με την πάροδο του χρόνου, κατά κάποιο τρόπο ξεχνιούνται και μετατρέπονται σε μακρινές αναμνήσεις.
Αποφασίσαμε να θυμηθούμε μερικά παλιά κόλπα που μάθαμε στα παιδιά μας και χρησιμεύουν στην καθημερινότητά μας μέχρι και σήμερα
1) Προσδιορίστε τον χρόνο πριν από το ηλιοβασίλεμα
Ενώστε τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε το χέρι με τέτοιο τρόπο ώστε ο ήλιος να «ακουμπάει» τον δείκτη. Τώρα μετρούν τον αριθμό των δακτύλων μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα. Κάθε ένα από τα δάκτυλα αντιστοιχούν περίπου σε 15 λεπτά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.
mhnaa.png
2) Μάθετε πόσες μέρες έχει ο μήνας
Σφίξτε τα χέρια σας σε γροθιές και αντιστοιχήστε τους μονούς μήνες στις αρθρώσεις. Ανάμεσα στις αρθρώσεις είναι οι ζυγοί μήνες. Αν ο μήνας πέφτει πάνω σε άρθρωση, τότε έχει 31 ημέρες, διαφορετικά έχει 30 ή λιγότερες.
3) Μάθετε πότε μεγαλώνει ή μικραίνει το φεγγάρι
Για να εξηγήσετε σε ένα παιδί πότε μεγαλώνει ή πότε μικραίνει το φεγγάρι, ζητήστε του να βάλει ένα όρθιο δάχτυλο στη μέση του φεγγαριού. Αν σχηματίζεται το γράμμα C, τότε το φεγγάρι μεγαλώνει, ενώ αν σχηματίζεται το γράμμα D, τότε το φεγγάρι μικραίνει.
4) Ελέγξτε την ποιότητα των μπαταριών
Η διάκριση της καλής και της άδειας μπαταρίας είναι πολύ απλή. Σηκώστε δύο όρθιες μπαταρίες σε ύψος 1-2 cm πάνω από μια επιφάνεια και ρίξτε τις. Αν η μπαταρία αναπηδήσει και πέσει, σημαίνει ότι είναι άδεια.
pollaaaaa.jpg
5) Πολλαπλασιασμός στα δάχτυλα
Συνήθως, τα παιδιά απομνημονεύσουν γρήγορα τον πολλαπλασιασμό των μικρών αριθμών, αλλά με τους αριθμούς 6, 7, 8 και 9, υπάρχουν δυσκολίες. Για να βοηθήσετε τα παιδιά, διδάξτε ένα απλό κόλπο.
Γυρίστε τις παλάμες προς το μέρος σας και αριθμήστε κάθε δάχτυλο, ξεκινώντας με το μικρό δάχτυλο, από το 6 έως το 10. Τώρα, για παράδειγμα, για να πολλαπλασιάστε 7 × 8, συνδέστε το δάχτυλο που αντιστοιχεί στον 7ο αριθμό με το δάχτυλο που αντιστοιχεί στον 8ο αριθμό στο δεξί χέρι. Το πλήθος των δαχτύλων, συμπεριλαμβανομένων των ενωμένων δαχτύλων, και κάτω αντιπροσωπεύουν τις δεκάδες (έχουμε 5 δάχτυλα). Και τα δάχτυλα που βρίσκεται στην κορυφή, πρέπει να πολλαπλασιαστούν μεταξύ τους – αντιστοιχούν στις μονάδες (σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζουμε 3 επί 2). Απάντηση: 7 × 8 = 56.
Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να πολλαπλασιάζουμε γρήγορα με το 6, 7 και 8.
mysss999.jpg
6) Υπολογίστε το μήκος χωρίς χάρακα
Αν χρειάζεται να μετρήσετε κάτι, αλλά δεν έχετε κάποιο χάρακα, τότε μπορείτε να το κάνετε με τα δάχτυλά σας του ενός χεριού. Σύμφωνα με τις ανθρώπινες αναλογίες, η απόσταση ανάμεσα στην άκρη του αντίχειρα και του δείκτη είναι περίπου 18 cm, και η απόσταση μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δαχτύλου – περίπου 20 cm.
Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετά ακριβής, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό μέγεθος χεριών. Αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο αν θέλετε να μετρήσετε ένα μεγάλο αντικείμενο.
7) Μάθετε πόσες μοίρες έχει μια γωνία
Ανοίξτε τα δάχτυλα του χεριού σας στο μέγιστο και τοποθετήστε το χέρι στην επιφάνεια πάνω στην οποία θέλετε να μετρήσετε τη γωνία. Το μικρό δάχτυλο πρέπει να βρίσκεται στη βάση της γωνίας: είναι 0°. Η γωνία μεταξύ του αντίχειρα και μικρού δάχτυλου είναι ίση με 90 °, οι γωνίες μεταξύ του μικρού δακτύλου και των άλλων δαχτύλων είναι αντιστοίχα 30°, 45° και 60°.
Πηγή: dokari.gr

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας προκειμένου να προωθήσει τη χρήση κράνους από όσους κάνουν ποδήλατο.
Το γερμανικό υπουργείο επέλεξε ως πρόσωπο της καμπάνιας την Αλίσια Κόλερ, ένα μοντέλο που έχει γίνει γνωστό από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Germany’s Next Topmodel.
Αυτο που προκάλεσε την οργή όσων είδαν την αφίσα που αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Γερμανίς από την Τρίτη ήταν το γεγονός ότι η Κόλερ φοράει μόνο ένα σουτιέν και ένα κράνος ποδηλάτου.
Το σλόγκαν της καμπάνιας, η δεύτερη φωτογραφία της οποίας έχει έναν άνδρα μοντέλο, είναι «είναι πολύ άσχημο. Αλλά σώζει τη ζωή μου» (Looks like shit. But saves my life).
foto-german-0bik2
foto-german-0bik1
Ήδη ο τομένας γυναικών του SPD, του μικρού κυβερνητικού εταίρου στη γερμανική κυβέρνηση, έχουν ζητήσει την απόσυρσή της.
«Είναι ντροπιαστικό, είναι ανόητο και σεξιστικό για τον υπουργό Μεταφορών να «πουλάει» τις πολιτικές του χρησιμοποιώντας γυμνό» δήλωσε η επικεφαλής του τομέα γυναικών των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.
Παρόμοιου ύφους ήταν και η αντίδραση της υπουργού Οικογένειας της Γερμανίας που επιτέθηκε στον υπουργό Μεταφορών που προέρχεται από το συντηρητικό CSU με μια φωτογραφία της ίδιας πάνω σε ένα ποδήλατο να φοράει ένα ταγιέρ και γράφοντας στη λεζάντα. «Αγαπητέ Αντρέας το κράνος φαίνεται καλά ακόμα και όταν φοράς όλα σου τα ρούχα»
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!