Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017


Κυνηγήστε τα να σωθούμε, λένε ούτε λίγο ούτε πολύ σε μια απέλπιδα κίνηση να μειώσουν τον πληθυσμό τους, που είναι υπερδιπλάσιος από τον ανθρώπων.
«Φάτε καγκουρό», λένε πλέον οι αρμόδιοι στους Αυστραλούς, καθώς ο πληθυσμός του συμπαθούς θηλαστικού πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια και θεωρείται έως και επικίνδυνος!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, το 2016 τα καγκουρό ήταν περίπου 45 εκατομμύρια, και φέτος υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τον ανθρώπινο πληθυσμό της ηπείρου, που υπολογίζεται στα 24,13 εκατομμύρια.
Το 2010 τα καγκουρό ήταν 27 εκατ. περίπου κι έτσι παρατηρείται μέσα σε επτά χρόνια διπλασιασμός του πληθυσμού τους, που οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς σε περιβαλλοντικούς παράγοντες κυρίως, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι πολλές βροχές οδήγησαν σε αύξηση της τροφής τους.
Οι ειδικοί πλέον προτρέπουν τους Αυστραλούς να κυνηγήσουν τα καγκουρό και να τρώνε το κρέας τους, ώστε να μην πηγαίνει χαμένο! «Αν πρόκειται να σκοτώσουμε αυτά τα ζώα, να το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο, και ίσως πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζώα αυτά που πρόκειται να θανατωθούν», λέει ο βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας Ντέιβιντ Πάτον.




Δωρεάν συμμετοχή σε περιζήτητο μεταπτυχιακό για τα παιδιά των καθηγητών αποφάσισαν οι συνάδελφοί τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οργή και κύμα σφοδρών αντιδράσεων.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δίνει δυνατότητα της κατ’ εξαίρεσης συμμετοχής και χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου οικονομικού τιμήματος στα παιδιά μελών ΔΕΠ του ιδρύματος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Τα παιδιά μας… δωρεάν στο μεταπτυχιακό!

Η απόφαση της Συγκλήτου για φοίτηση χωρίς δίδακτρα φέρεται να συμπίπτει με την συμμετοχή στο πρόγραμμα παιδιών δύο πρωτοβάθμιων καθηγητών του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής Φλώρινας.

Η απόφαση αυτή, την οποία έλαβε στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η Σύγκλητος του Ιδρύματος, προκαλεί σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας, ενώ καθηγητές ζητούν την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», μία καθηγήτρια του Ιδρύματος στη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου ζήτησε να εγγραφούν ως ισοψηφίσαντες και χωρίς δίδακτρα τα παιδιά δύο καθηγητών του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για περιζήτητο μεταπτυχιακό που δίνει τη δυνατότητα επιπλέον μοριοδότησης στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και εγγραφής τους σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων.
Ανεκδιήγητο επιχείρημα: Ακριβή η ζωή, δεν… «βγαίνουν» οι γονεις – καθηγητές πανεπιστημίου!

Στο μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα οι αιτήσεις αγγίζουν τις 1.000 για 34-50 θέσεις. Η χρονική του διάρκεια ορίζεται σε τρία εξάμηνα σπουδών, ενώ η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2.950 ευρώ.

Το επιχείρημα που ακούστηκε από καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα στη Σύγκλητο ήταν ότι η ζωή στις περιοχές της Φλώρινας και της Κοζάνης είναι πλέον πολύ ακριβή και οι γονείς των δύο παιδιών (καθηγητές πανεπιστημίου με μισθούς που φτάνουν τα 2.000 ευρώ μηνιαίως καθαρά) πρέπει να βοηθηθούν.
Πώς ψήφισε η Σύγκλητος – Ποιος εισηγήθηκε, ποιοι διαφώνησαν

Παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν, η Σύγκλητος (με 6 μέλη συνολικά και 2 που απουσίαζαν) αποφάσισε με ψήφους 4-2 να δεχτεί το αίτημα.

Η απόφαση της Συγκλήτου πάρθηκε κατά πλειοψηφία τεσσάρων έναντι δύο ψήφων.

Την υπερψήφισαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ο καθηγητής Γιώργος Μαρνέλλος, πρόεδρος του νεοσύστατου τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, η Βασιλική Παπαδοπούλου ως αναπληρώτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Ιωάννης Ζιώγας, πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Την καταψήφισαν η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης.

Την εισήγηση της πρότασης να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού και χωρίς χρηματική εισφορά τα τέκνα των καθηγητών του πανεπιστημίου έκανε μέσω τηλεδιάσκεψης η αντιπρύτανης αρμόδια των φοιτητικών θεμάτων, διευθύντρια του επίμαχου ΠΜΣ και καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών (Π.Τ.Ν.), Αναστασία Αλευριάδου.

Η πρόταση ετέθη προς συζήτηση στη Σύγκλητο ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την ισχυρή διαφωνία ορισμένων μελών της οργάνου.
Κύμα αντιδράσεων για μεταπτυχιακό… ρουσφέτι

Με ανοικτή επιστολή του προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητής Χαράλαμπος Λεμονίδης, δηλώνει ότι η απόφαση της Συγκλήτου «δείχνει στο έπακρο τον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια», επισημαίνει ότι «οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν είναι από τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες για να ευνοούνται» και καταλήγει ότι «το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία των καθηγητών του για να κάνουν ό,τι θέλουν». Επιτίθεται στον πρύτανη και την ηγεσία του ιδρύματος μιλώντας για «κατήφορο».
Πολεμικό… κλίμα

Η Ιφιγένεια Βαμβακίδου τόνισε ότι «υπήρξε ισχυρή διαμάχη και ολική διαφωνία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση» ανέφερε ότι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε μια τέτοια πρόταση και ότι θα πρέπει να απορριφθεί χωρίς συζήτηση αλλά δυστυχώς δεν εισακούσθηκα, συνάντησα την απόλυτη άρνηση της πλειοψηφίας της Συγκλήτου»

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης που συμμετείχε και αυτός στην επίμαχη συνεδρίαση, δήλωσε ότι η ισχυρή διαφωνία του έχει καταγραφεί στα πρακτικά και ότι μια τέτοια απόφαση υπονομεύει το Ακαδημαϊκό περιβάλλον του πανεπιστημίου. Μάλιστα σε δημόσια επιστολή του προς τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος σημειώνει ότι, «Η απόφαση που πάρθηκε μετά από «καλοπροαίρετη πρόταση, άκρως συναδελφική» έχει έντονο συμβολισμό, οσμή ρουσφετιού και είναι απαράδεκτη».
Σύλλογος Μεταπτυχιακών: Άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης της Συγκλήτου

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» δίνει επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του στις δομές της Ειδικής Αγωγής και προειδοποιεί ότι «δεν θα αφήσουμε το πανεπιστήμιο να αποτελέσει θύμα οικογενειοκρατικών αντιλήψεων, ευνοιοκρατίας και εν τέλει μια κλειστή ομάδα αναπαραγωγής αναχρονιστικών πρακτικών».

Δηλώνουν ότι η απόφαση ενισχύει την κοινωνική αδικία και εκπαιδευτική ανισότητα και απαιτούν «την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης της Συγκλήτου».
«Δεν υπάρχει κανένα ρουσφέτι…»

Με δημόσια δήλωσή της στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας η καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου-Τάχου αφού εξέφρασε την λύπη της για την εμπλοκή του ονόματός της στην απόφαση της Συγκλήτου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα ρουσφέτι παρά μόνο μια συναδελφική χειρονομία από τη μεριά της αναπληρώτριας πρύτανη, για την οποία την ευχαριστώ. Η πρόταση φρονώ ότι υπερψηφίστηκε νόμιμα από την Σύγκλητο ως θεσμικό όργανο». Επίσης ότι «οι δημοκρατίες σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας» κατηγορώντας μάλιστα τον καθηγητή Λεμονίδη που ανακίνησε το θέμα για έλλειμα σεβασμού της παραπάνω αρχής. Καταλήγει ότι «δεν θα αξιοποιήσω την δυνατότητα που μου δόθηκε από την Σύγκλητο» και ότι «η καταβολή των διδάκτρων θα γίνει άμεσα και κανονικά».
«Mea culpa..»

Την ίδια στιγμή η πανεπιστημιακός Βασιλική Παπαδοπούλου, που ως αναπληρωματικό μέλος αρχικά υπερψήφισε στην Σύγκλητο την πρόταση, με νεότερη δήλωση της προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας μιλά για «βιαστική επιλογή» αναγνωρίζει ότι η παραπάνω απόφαση «μας εκθέτει ως τριτοβάθμιο ίδρυμα στην κοινωνία, την οποία οφείλουμε να υπηρετούμε, και στην οποία πρέπει επίσης να λογοδοτούμε για τις όποιες αποφάσεις μας», καταλήγοντας με το αφοπλιστικό «mea culpa».

Με πληροφορίες από εφημερίδα τα ΝΕΑ και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εις θάνατον δια απαγχονισμού καταδικάστηκε ένας Ρώσος τζιχαντιστής σήμερα από ιρακινό δικαστήριο.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πολεμούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και παραδόθηκε όταν ενώ πολεμούσε στη Μοσούλη του τελείωσαν τα πυρομαχικά.
Ο 28χρονος δήλωσε ότι «εκτελούσε τρομοκρατικές επιχειρήσεις ενάντια σε δυνάμεις ασφαλείας από το 2015» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρακινό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
«Ήταν ο πρώτος τζιχαντιστής που παραδόθηκε στις ιρακινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μάχης στην δυτική Μοσούλη», τόνισε ο εκπρόσωπος της διοίκησης κοινών επιχειρήσεων κατά του ΙΚ στο Ιράκ, Γιαχία Ρασούλ.
Είναι η πρώτη φορά που ένα ιρακινό δικαστήριο καταδικάζει σε θάνατο δι’ απαγχονισμού έναν Ρώσο τζιχαντιστή, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Χιλιάδες ξένοι υπήκοοι μάχονται στο πλευρό της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία.
Αξιωματούχοι ασφαλείας και οργανώσεων αρωγής δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι ιρακινές αρχές κρατούν 1.400 ξένες γυναίκες και παιδιά φερόμενων τζιχαντιστών – με τους περισσότερους να προέρχονται από την Τουρκία και άλλες πρώην σοβιετικές χώρες, όπως το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.
Τον Ιούλιο, οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και κουρδικές δυνάμεις, έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους τη Μοσούλη, το προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ από το 2014, έπειτα από μια στρατιωτική επιχείρηση διάρκειας εννέα μηνών.

Τα αποκαλυπτήρια τριών νέων iPhone, συμπεριλαμβανομένου και ενός μοντέλου – έκπληξη, υψηλής ποιότητας συγκριτικά με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έκανε η Apple, από το Steve Job’s Theater.
H παρουσίαση ξεκίνησε με πλάνα από το νέο campus της εταιρίας και μουσική υπόκρουση το «All You Need Is Love» αλλά και ένα απόσπασμα από την ομιλία του Τζομπς.
H τελετή ξεκίνησε στο Steve Jobs Theater στις 8 ώρα Ελλάδος και στην σκηνή εμφανίστηκε πρώτος ο Τιμ Κουκ. O Κουκ ξεκίνησε την τελετή με ένα μήνυμα για τον ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπ, ενώ αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρείας να μεταφερθεί στο νέο της campus την επόμενη χρονιά.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Angela Ahrendts από το τμήμα του retail, η οποία ανακοίνωσε τα νέα μαγαζιά που θα ανοίξει η Apple
Η παρουσίαση των προϊόντων ξεκίνησε με τα τρίτης γενιάς Apple Watch και το νέο πακέτο της Apple Tv και συνεχίστηκε με τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια των τριών νέων μοντέλων iPhone.
iPhone 8 – iPhone 8plus
Μοιάζει σχεδιαστικά στο iPhone 7, ωστόσο το iPhone 8 διαθέτει στρώμα γυαλιού και στο πίσω μέρος του. Διατίθεται σε χρώματα ασημί, σκούρο γκρι και nude gold.

Διαθέτoυν νέο επεξεργαστή, κάμερα, επεξεργαστή γραφικών και αισθητήρα κάμερας, καθώς και ολοκαίνουριο τσιπ Α11 bionic.

Επίσης, το νέο iPhone φέρει ένα νέο χαρακτηριστικό που λέγεται Portrait Lighting. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει τον φωτισμό και να κάνει τα πορτρέτα των φωτογραφιών ακόμη καλύτερα.
Έχουν την πιο ανθεκτική και edge to edge γυάλινη επιφάνεια, με καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων, καθώς επίσης και καλύτερα ηχεία με υψηλότερη απόδοση.
Οι κάμερες θα είναι 12 ΜP, με λιγότερο θόρυβο και καλύτερα χρώματα.
Παρόμοια χαρακτηριστικά ισχύουν και για τα βίντεο. Το νέο iPhone 8 θα υποστηρίζει 4Κ λήψη βίντεο αλλά και Augmented Reality λειτουργίες. Οθόνες: 4.7- ιντσών και 5.5 ιντσών.
Με το iPhone 8 πλέον εγκαινιάζεται και η ασύρματη φόρτιση.
Τα νέα iPhone 8 και 8 Plus θα είναι διαθέσιμα στις 22 Σεπτεμβρίου σε 64 και 256GB και η τιμή τους θα ξεκινάει από 699 δολάρια.
iPhone X ή iPhone 10

Το νέο iPhone X διαθέτει 5.8 ιντσών Super Retina Display οθόνη.

Το iPhone X δεν θα διαθέτει Touch ID, αλλά… Face ID, δηλαδή τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Έτσι το κινητό σας θα μένει κλειδωμένο μέχρι να το… κοιτάξετε. To Face ID θα μπορεί επίσης να καταλαβαίνει της αλλαγές της εμφάνισης του χρήστη!
Παράλληλα, θα είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές που υποστήριζαν το Touch ID, ενώ με την τεχνολογία του Face ID  ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του κινούμενα emojis (animojis) ανάλογα με τη διάθεσή του!
Το νέο iPhone X διαθέτει νέα βελτιωμένη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του με νέο οπτικό σταθεροποιητή  ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό,  που θα βασίζεται σε ένα online νευρωνικό δίκτυο αλγορίθμων. Opως και το iPhone 8 υποστηρίζει AR λειτουργίες.
Τα βίντεο θα παίζουν σε όλη την επιφάνεια του κινητού, οριζόντια και διαγώνια με ποιότητα HDR, ενώ, όπως και τα προηγούμενα, έχει διπλή κάμερα 12 MP, καλύτερη απεικόνιση με λιγότερο θόρυβο και δυνατότερο flashν.
Tα νέα gestures: Aπό πάνω προς τα κάτω εμφανίζεται το Control  Center. Από κάτω προς τα πάνω πας στο κεντρικό μενού. Το multitasking γίνεται με swipe στο κάτω μέρος της οθόνης από αριστερά προς τα  δεξιά.

Η μπαταρία του iPhone Χ διαρκεί δύο ώρες περισσότερο από την αντίστοιχη του iPhone 7, ενώ υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.
Θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου σε λευκό και μαύρο χρώμα σε δύο εκδόσεις ανάλογα με το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο (64GB/256GB) σε τιμή που ξεκινάει από 999 δολάρια. Για προπαραγγελίες θα είναι διαθέσιμο στις 27 Οκτωβρίου.
Το τρίτης γενιάς Apple Watch
Την παρουσίαση του νέου Apple Watch ξεκίνησε ο Τζεφ Γουίλιαμς. Μεταξύ άλλων, το νέο WatchOS 4 θα έχει νέες λειτουργίες για τον παλμογράφο που έχει το Apple Watch. Θα έχει το ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα.

Θα υποστηρίζει Cellular, δηλαδή δεν χρειάζεται πλέον το τηλέφωνο για να λειτουργήσει και θα έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή. H Siri θα μπορεί να μιλάει απευθείας από το ρολόι και το μέγεθός του θα είναι το ίδιο παρά τις αλλαγές και τις προσθήκες. Επίσης, δεν θα χρειάζεται κεραία, καθώς το ρόλο της θα παίζει η οθόνη.
Η τελευταία έκδοση του Apple Watch 3 έχει ασύρματη σύνδεση, θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα, να μπαίνει στο ίντερνετ, να παίζει τραγούδια από το Apple Music χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με το τηλέφωνο.
Επιπλέον, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του θα είναι κατά 50% μεγαλύτερη. Το λογισμικό του Apple Watch, watchOS 4θα είναι διαθέσιμο στις 19 Σεπτεμβρίου.
Το νέο Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα στις 22 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 329 δολαρίων και 399 το cellular.
Apple TV
Το smart TV box της Apple είναι πλέον διαθέσιμο σε υψηλή ποιότητα. Ταινίας σε ποιότητα 4K θα είναι διαθέσιμες στα iTunes και στην ίδια τιμή όπως οι High Definition και θα μπορούν να αναβαθμίζονται σε 4K HDR χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το νέο Apple TV θα έχει τον A10x επεξεργαστή που είναι 2 φορές πιο γρήγορος. Επίσης, θα υποστηρίζει ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων και νέα πιο απαιτητικά παιχνίδια όπως είναι το «Sky». To νέο Apple TV θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η σημερινή γιορτή της Apple δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 10ης επετείου του iPhone και αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για την εταιρεία να υπενθυμίσει το πόσο βασίζεται σε αυτό, καθώς το iPhone αντιπροσωπεύει τα 2/3 των πωλήσεών της.
Ωμό κοτόπουλο; Κι όμως διάσημος σεφ το προτείνει!
Πόσες προειδοποιήσεις υπάρχουν σχετικά με το ωμό κοτόπουλο;
Συνεχώς ακούμε για το πως να το πιάνουμε, να το μαγειρεύουμε και να πλένουμε αμέσως τα χέρια μας.
Ωστόσο, ένας διάσημος σεφ πιστεύει ότι η κατανάλωση ωμού κοτόπουλου είναι αποδεκτή, παρά τις συστάσεις των ειδικών για μολύνσεις από το βακτήριο της σαλμονέλας.
Μάλιστα, ένας πολύ διάσημος σεφ σερβίρει ωμό κοτόπουλο και είναι πολύ περήφανος για το πιάτο του.
Ενώ πιάτα όπως το κοτόπουλο σασίμι είναι πολύ συνηθισμένα στην Ιαπωνία, είναι αρκετά σπάνιο να βρεις εστιατόριο που τα σερβίρει στη Βόρεια Αμερική. Το εστιατόριο που σερβίρει το αμφιλεγόμενο πιάτο είναι το Ippuku, ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Celebrity Chef Serves Up Raw Chicken Dish And Admits He Loves It
«Το κλειδί είναι η φρεσκάδα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Ippuku και σεφ Christian Geiderman στο Newsweek το 2013. «Τα κοτόπουλά μας έρχονται με τα κεφάλια και τα πόδια τους και έχουν ακόμη τόση νεκρική ακαμψία που μπορείς να τα βάλεις να σταθούν στα πόδια τους».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο Geiderman είπε επίσης ότι το μυστικό είναι ότι συνεργάζεται με μια μικρή φάρμα κοτόπουλων και ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μόλυνσης χρησιμοποιώντας κρέας από τη μέσα πλευρά του στήθους που βρίσκεται μακριά από τα επικίνδυνα εντερικά βακτήρια.
Επίσης, βάζουν τις λωρίδες ωμού κοτόπουλου σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα κι ύστερα τις κόβουν και τις σερβίρουν – ένα επιπλέον μέτρο προστασίας.
Ο Michael Doyle, καθηγητής μικροβιολογίας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, πρόσθεσε ότι η διαδικασία μαγειρέματος 10 δευτερολέπτων είναι «ανεπαρκής» στη «θεραπεία για την εξόντωση των επιβλαβών μικροβίων όπως το campylobacter και η σαλμονέλα στα ωμά πουλερικά».
Τα επικίνδυνα βακτηρίδια μπορεί να είναι πιο διαδεδομένα σε ορισμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως το εξωτερικό στήθος, τους μηρούς ή το ήπαρ.

Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στη φοροαποφυγή
Η προσπάθεια να προσδιοριστεί η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι πολύ δύσκολη, διότι τα δεδομένα είναι τόσο ελαστικά, ενώ μια νέα έρευνα δείχνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά. Η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της, προκειμένου να ποσοτικοποιήσει την φοροαποφυγή ανά κράτος. Ξεκινάει αυτή η εβδομαδιαία οικονομική έρευνα και ακολουθείται από μια ματιά στη συνακόλουθη μείωση των καινοτόμων ιδεών, μια άλλη στην πορεία της τιμολόγησης στις αγορές και ένα τελικό κομμάτι για τον πληθωρισμό και τους μισθούς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Ποιος αποκρύπτει τους φόρους
Το ένα δέκατο του συνολικού πλούτου του κόσμου παράγεται σε παράκτιους φορολογικούς παραδείσους, αλλά το μερίδιο αυτό αγγίζει το 15% για την Ευρώπη και το 60% για τις χώρες του Κόλπου και ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όταν πρόκειται για τον συνολικό υπεράκτιο πλούτο ως μερίδιο του ΑΕΠ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βενεζουέλα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και η Αργεντινή οδηγούν την "κούρσα", ενώ η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν όλοι πάνω από το μέσο όρο. Οι ΗΠΑ είναι ελαφρώς κάτω του μέσου όρου.
Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συνδέονται στενά με ένα μεγάλο μέρος της υπεράκτιας περιουσίας ως προς το ΑΕΠ, με την παρουσία εθνικών πόρων και την πολιτική και οικονομική αστάθεια. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τον μέσο όρο, δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο οικονομολόγος Gabriel Zucman.
Ο υπεράκτιος πλούτος ενισχύει την ανισότητα όταν ενσωματώνεται στα φορολογικά δεδομένα, επειδή ανήκει κυρίως στα πλουσιότερα νοικοκυριά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, το 30% έως 40% του πλούτου που έχει το πιο εύπορο 0,01% των νοικοκυριών παραμένει στο εξωτερικό. Οι πλουσιότεροι Ρώσοι διατηρούν το 60% του πλούτου τους στο εξωτερικό. «Ο τρόπος με τον οποίο μετράμε την ανισότητα στην οικονομία και στις κοινωνικές επιστήμες είναι ότι βασιζόμαστε πολύ στα φορολογικά στοιχεία», δήλωσε ο Ζουκμάν. "Υπάρχει το προφανές πρόβλημα ότι υπάρχει φοροαποφυγή: αν κοιτάξετε μόνο τα φορολογικά δεδομένα υπάρχει ο κίνδυνος να υποτιμήσετε την πραγματική συγκέντρωση του πλούτου."
newmoney.gr

Σε κλάματα ξέσπασε πάνω στη σκηνή ο περσινός νικητής της Eurovision, Salvador Sobral, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή καθώς χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε στο Εστορίλ, όπου και έδωσε μια συναυλία και οι θαυμαστές του γέμισαν τον ουρανό από μπαλόνια σε σχήμα λευκής καρδιάς.

«Σας ευχαριστώ για όλη την ευαισθησία που μου χαρίζετε. Εκεί ψηλά βλέπω την καρδιά του πατέρα μου να ξεσπά» είπε ο τραγουδιστής.

«Δεν είναι μυστικό ότι η υγεία μου είναι εύθραυστη. Έχω πρόβλημα και πρέπει να παραδώσω το σώμα μου στην επιστήμη, να αποσυρθώ. Να πάω σε έναν κόσμο που θα με σώσει από το πρόβλημα μου. Όμως δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα επιστρέψω ξανά κοντά σας για αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω τώρα για την υποστήριξη που μου χαρίζετε. Θα επιστρέψω σύντομα, πρόκειται για ένα προσωρινό αντίο.

Όλα θα πάνε καλά" είπε στο μήνυμα του και στην τελευταία συναυλία του πριν την αποχώρηση του από τη βιομηχανία της μουσικής ο 27χρονος νικητής της Eurovision αποπλάνησε με τους jazz ήχους του το κοινό που σχεδόν κρατούσε την ανάσα του σε μία νύχτα γλυκόπικρη και ανθρώπινη» είχε γράψει στο facebook.

Εφιαλτική ήταν η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League.

Τουλάχιστον δύο κλάσεις ανώτερη, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επιβλήθηκε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 3-2 των πρωταθλητών Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά τους βάζει πολύ δύσκολα για τη συνέχεια στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, δεδομένης της παρουσίας και των Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Χάσι: Μπήκαμε σαν να παίζαμε στο πρωτάθλημα

Τα γκολ των Πορτογάλων οι Ντουμπιά (2΄), Ζέλσον Μάρτινς (13΄) και Μπρούνο Φερνάντες (43΄), διάστημα στο οποίο η Σπόρτινγκ είχε και δύο δοκάρια. Ο Πάρντο πέτυχε δύο γκολ, στο 89΄ και στο 93΄, αλλά απλώς περιόρισε την έκταση της ήττας.

Στο δίλημμα Μάριν ή Φορτούνης, ο Μπέσνικ Χάσι... απάντησε επιλέγοντας και τους δύο δημιουργικούς χαφ στη βασική ενδεκάδα, με τον Οτζίτζα να ξεκινά δίπλα στον Ζιλέ.

Μία επιλογή που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε καταστροφική, αφού έκανε τους γηπεδούχους πολύ ευάλωτους στις ταχύτατες αντεπιθέσεις της Σπόρτινγκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Κριστιάνο Πιτσίνι ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και πήρε κανονικά τη θέση του στο δεξί άκρο της πορτογαλικής άμυνας, ενώ η έκπληξη του Ζόρζε Ζεσούς ήταν η επιλογή του Σεϊντού Ντουμπιά αντί του Μπας Ντοστ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αφρικανός δικαίωσε τον προπονητή του με το ξεκίνημα του ματς, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από σέντρα του Ακούνια και άνοιξε το σκορ, «παγώνοντας» το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και σε μία σεμιναριακή αντεπίθεση στο 13΄ η Σπόρτινγκ διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Ντουμπιά να γίνεται δημιουργός και τον Ζέλσον Μάρτινς να τελειώνει τη φάση με άψογο πλασέ.

Σε ανάλογη φάση στο 18΄, με τον Ντουμπιά να ανοίγει και πάλι την κόντρα, το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες σταμάτησε στο δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα ο Καπίνο πρόλαβε τελευταία στιγμή τον ασταμάτητο Ιβοριανό και στο 22΄ έσωσε και πάλι την εστία του απέναντι στον Κόατες (ο Ουρουγουανός σέντερ μπακ είχε βγει πρώτος στην αντεπίθεση!).

Δύο άστοχα σουτ από Οτζίτζα και Καρσελά κι ένα χλιαρό σουτ του Φορτούνη από καλή θέση ήταν ό,τι προσπάθησαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 40΄ με τον Ζέλσον Μαρτίνες, πάλι από ενέργεια του Ντουμπιά, για να φτάσουν σε ακόμη ένα εύκολο γκολ στο 43΄ με τον Μπρούνο Φερνάντες, από βαθιά μπαλιά του Κόατες.

Με την είσοδο του Ζντιέλαρ αντί του Φορτούνη στο β΄ μέρος, ο Ολυμπιακός έγινε πιο συμπαγής και έκλεισε κάπως τους διαδρόμους.

Θα μπορούσε μάλιστα να μειώσει στο 62΄, όμως το πλασέ του Τζούρτζεβιτς έδιωξε προ της γραμμής ο Κόατες. Η Σπόρτινγκ σαφώς «κατέβασε ταχύτητα» στο β΄ ημίχρονο, αλλά έστω κι έτσι είχε ακόμη ένα δοκάρι στο 88΄ με τον Ντοστ.

Στο φινάλε του αγώνα, τα δύο γκολ του Πάρντο, στο 89΄ με ατομική ενέργεια και ωραίο διαγώνιο σουτ, και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από σέντρα του Φιγκέιρας, μετρίασαν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είχαν απομείνει στις εξέδρες (καθώς αρκετοί αποχώρησαν νωρίς) αποθέωσαν τον Κολομβιανό, που αν μη τι άλλο έδειξε ότι αξίζει θέση στο ρόστερ και περισσότερες ευκαιρίες από τον Χάσι.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Ρομαό, Φιγκέιρας, Ελαμπντελαουί - Μπατάλια, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ενγκελς, Ρομαό, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (77΄ Πάρντο), Φορτούνης (46΄ Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62΄ Εμενίκε)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (Ζόρζε Ζεσούς): Ρουί Πατρίσιο, Κόατες, Ματιέ, Πιτσίνι, Σίλβα, Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87΄ Ριστόβσκι), Ζέλσον Μάρτινς (71΄ Μπρούνο Σέζαρ), Ντουμπιά (62΄ Ντοστ)

** Εκτός 18άδας του Ολυμπιακού έμειναν οι Χουτεσιώτης, Μπεν και Ανδρούτσος.

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Τορίνο, όπου θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!