Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στις φλόγες τυλίχτηκε πριν λίγο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κατσιμίδη, πριν την έξοδο για τον περιφερειακό. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές σε άλλα σταθμευμένα ΙΧ. Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά είναι μέχρι στιγμής άγνωστη.
http://www.thestival.gr
Με θερμοκρασία 9 βαθμών θα ξυπνήσει το πρωινό του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη κι επειδή οι περισσότερες νοικοκυρές, δεν έβγαλαν ακόμη τα χειμωνιάτικα (το κάνουν συνήθως την Κυριακή), θα κρυώσει κόσμος και κοσμάκης. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα..
ανέβει στους 16, αλλά ευτυχώς δεν προβλέπονται βροχές για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά συννεφιά με αρκετά διαστήματα ήλιου.
Κάπως έτσι θα κυμανθεί ο καιρός και ολόκληρη την επόμενη βδομάδα.
Στα πιό κρύα μέρη της Β.Ελλάδας (Φλώρινα, Νευροκόπι, Γρεβενά, Καστοριά, κ.λ.π.), το κρύο θα δαγκώνει βέβαια, οπότε, αν πάτε καμιά εκδρομούλα στο χωριό, πάρτε χοντρό μπουφάν.
Περισσότεροι από 300 ενδέχεται να είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «κάτω από το πλεούμενο έχουν εντοπισθεί περίπου 100 πτώματα». Σύμφωνα με τους δύτες, ανάμεσα ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η Κοριέρε τονίζει ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 300, ενώ η Λα Ρεπούμπλικα έγραψε ότι «τουλάχιστον τρία αλιευτικά είδαν τους μετανάστες να πνίγονται και δεν σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια», όπως επιβεβαίωσαν διασωθέντες. Τα περισσότερα θύματα κατάγονταν από τη Σομαλία και την Ερυθραία.

Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 130 πτώματα εκ των οποίων δυο έγκυες γυναίκες και τρία παιδιά, ενώ αυτοί που επέζησαν είναι μόνο 155. Εκατοντάδες αγνοούνται, με την ιταλική ακτοφυλακή να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ κήρυξε την αυριανή ημέρα εθνικού πένθους.
Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μήνυμά του στο Twitter, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αφρικανική Ένωση εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.
Η ιδέα της κατασκευής μιας μηχανής που θα ταξιδεύει στο χρόνο έχει αποτελέσει το σενάριο πολλών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας.
Σύμφωνα όμως με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία εξηγεί πώς λειτουργεί η βαρύτητα στο σύμπαν, ίσως τελικά να μην είναι μια αόριστη φαντασία το πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.
Το ταξίδι στο παρελθόν όμως είναι λιγότερο κατανοητό.
Ωστόσο, ο αστροφυσικός Eric W. Davis, από το Διεθνές Ινστιτούτο Εξελιγμένων Ερευνών EarthTech στο Όστιν, ισχυρίζεται ότι ακόμη κι αυτό είναι πιθανό.
Το μόνο που χρειάζεται, λέει «είναι μια σκουληκότρυπα, που είναι ένα θεωρητικό πέρασμα μέσα στο χωρο-χρόνο, που προβλέπεται από τη σχετικότητα».
«Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο μέλλον ή στο παρελθόν μέσα από διαπερατές σκουληκότρυπες στο διάστημα» είπε στο LiveScience.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν υπάρχουν τέτοιου είδους σκουληκότρυπες, ή θα ανακαλυφθούν ποτέ, όμως το πιο πιθανό είναι να είναι τόσο μικροσκοπικές, που ένας άνθρωπος δε θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε αυτές, πόσο μάλλον ένα διαστημικό αεροσκάφος, προσθέτει το δημοσίευμα.
Ακόμη κι έτσι, ο Davis στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής, στο τεύχος Ιουλίου, υποστηρίζει ότι οι μηχανές του χρόνου και η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιας σκουληκότρυπας στο διάστημα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μέσο για ένα ταξίδι στο χρόνο.
http://www.techzine.gr
Το φθινόπωρο διανύει πλέον το δεύτερο μήνα του και οι ζυμώσεις για εκλογή νέων διαχειριστών στις περισσότερες πολυκατοικίες της χώρας έχουν ξεκινήσει. Προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά θλιβερά φαινόμενα, όπου η διαφωνία σχετικά με την θέρμανση οδήγησε σε ομηρικούς καυγάδες με δεκάδες θύματα, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των φετινών εκλογών νέων διαχειριστών. 

Πλέον, οι γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται σε ουδέτερο έδαφος και όχι στο διαμέρισμα του νυν διαχειριστή. Εκεί, όλοι οι άνδρες ιδιοκτήτες θα συγκεντρώνονται και δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν μέχρι την εκλογή νέου «άρχοντα» της πολυκατοικίας. Οι λοιποί συγγενείς καθώς και όσοι νοικιάζουν διαμερίσματα θα μπορούν να μαζεύονται στις πυλωτές και στις αυλές των σπιτιών, εν αναμονή των εξελίξεων. 

Σε περίπτωση που η συνέλευση δεν καταλήγει σε απόφαση, τότε στο τζάκι του διαμερίσματος θα καίγονται παλιά κοινόχρηστα ώστε να βγαίνει μαύρος καπνός, σημάδι πως η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μόλις το σώμα αναδείξει το νέο διαχειριστή, τότε θα καίγονται στο τζάκι τα ψηφοδέλτια, με το λευκό καπνό να σηματοδοτεί την ιστορική εκλογή. Τότε, ο προηγούμενος διαχειριστής θα βγαίνει στο μπαλκόνι και θα αναφωνεί στους παρευρισκόμενους «habemus administratorem», μέσα σε αποθέωση και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μια σύντομη ομιλία του εστεμμένου. 

 Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον κύριο Τάκη, διαχειριστή επί τριετία σε πολυκατοικία της Πεύκης, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ πως τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μοναδική μου ένσταση είναι που δεν καθιέρωσαν ακόμη την ισόβια θητεία. Ελπίζω από του χρόνου, άλλωστε με τις αποφάσεις που έχω πάρει σε θέματα συντήρησης, καθαριότητας και διαχείρισης, έχω αποδείξει πως έχω το αλάθητο».

Το κόλπο είναι απίθανο, αλλά πως γίνεται;
Πάγωσε ο κόσμος όταν είδε ξαφνικά έναν άνδρα να αιωρείται Προσπαθούσαν να καταλάβουν το μυστικό που κρυβόταν πίσω από το τρικ 


Ένα ασυνήθιστο για την πόλη της Ξάνθης θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεσημέρι της Παρασκευής όσοι βρίσκονταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 





Ένας άνδρας φορώντας μαύρα γυαλιά και αμφίεση που παρέπεμπε σε… γκουρού, έκανε την εμφάνισή του στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και κάθισε οκλαδόν δίπλα στο σιντριβάνι, τοποθετώντας στο δεξί του χέρι ένα κοντάρι και βάζοντας στο έδαφος ένα μπλε κομμάτι ύφασμα.


Μέσα σε λίγα λεπτά, ο άνδρας άρχισε να αιωρείται, κρατώντας με το δεξί του χέρι και με περισσή άνεση το κοντάρι, προκαλώντας την έκπληξη των πολιτών που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Ο κόσμος, κυρίως μικρά παιδιά, άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω από τον άγνωστο προς αυτούς άνδρα προσπαθώντας να καταλάβουν το τρικ που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια και το μυστικό που κρυβόταν πίσω από αυτό.

Μάταια κάποιοι έβαζαν τα χέρια τους κάτω από τον αιωρούμενο άνδρα για να δουν εάν υπήρχε κάτι, ενώ όλοι τους έμεναν με την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. 


Πριν από μερικές εβδομάδες στο ίδιο σημείο βρίσκονταν κάθε τόσο μίμοι, οι οποίοι παρέμεναν ακίνητοι επί ώρες, εκθέτοντας ουσιαστικά την ακινησία τους στο πλήθος και εισπράττοντας μερικές υποδιαιρέσεις του ευρώ. Στη θέση αυτών, εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος άνδρας.


Θα δείτε αρκετούς (και αρκετές) που επέλεξαν να αγοράσουν ένα κορυφαίο κινητό με τιμή πάνω από 500 ευρώ λόγω "μόδας", για να έχουν απλά το "καλύτερο", ακόμα και αν ξέρουν ότι δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ ούτε τις μισές δυνατότητές του. Δε θα δείτε όμως σχεδόν κανένα που να επέλεξε για τους παραπάνω λόγους κάποια συσκευή της σειράς Note της Samsung...

Ο λόγος είναι απλός. Τα κινητά της σειράς Note της νοτιοκορεατικής εταιρείας δεν είναι απλά κινητά με κορυφαία χαρακτηριστικά και (πολύ) μεγάλη οθόνη. Είναι εργαλεία, με όλη τη σημασία της λέξης, και απευθύνονται σε χρήστες που έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τί χρειάζονται όχι μόνο για την ψυχαγωγία τους, αλλά και για τη δουλειά τους, και η φορητή συσκευή είναι για αυτούς πρώτα ένα αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς τους, και μετά όλα τα άλλα.



Από τη φιλοσοφία αυτή δεν ξεφεύγει και το νέο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας, το Samsung Galaxy Note 3 με το οποίο επιστρέψαμε πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες από το Βερολίνο και την έκθεση τεχνολογίας IFA, και την αναλυτική δοκιμή του οποίου σας παρουσιάζουμε σεαποκλειστικότητα.

Σχέδιο, μέγεθος και ποιότητα κατασκευής

Σε καμία περίπτωση το Note 3 δεν είναι μικρή συσκευή. Είναι μεγάλο στο χέρι, ακόμα και για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να χειρίζονται μεγάλες σχετικά συσκευές όπως τα Galaxy S3 και S4, το Xperia Z κ.α. Παρ' όλα αυτά,δικαιολογεί το μέγεθός του με την ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη των 5.7 ιντσών. Μάλιστα η Samsung αύξησε τη διαγώνιο της οθόνης από τις 5.55 στις 5.7 ίντσες χωρίς να μεγαλώσει τις φυσικές διαστάσεις της συσκευής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε και στο Galaxy S4.



Επίσης, έχει ελαχιστοποιήσει όσο είναι δυνατόν το πλαίσιο αριστερά και δεξιά από την οθόνη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτή. Επάνω και κάτω έχει αφήσει όσο χώρο είναι απαραίτητος ώστε να χωράνε τα πλήκτρα στο κάτω μέρος, και το ακουστικό με τους υπόλοιπους αισθητήρες στο πάνω μέρος.

Παρ΄ όλο το μέγεθός του, το Note 3 είναι ιδιαίτερα ελαφρύ για την κατηγορία του, και όχι μόνο (168 γραμμάρια), και είναι πολύ καλά "ζυγισμένο" ώστε να μην ενοχλεί όταν το κρατάει κάποιος με ένα χέρι.

Το πίσω καπάκι με την απομίμηση δέρματος μπορεί αρχικά να φαίνεται "περίεργο" και να ξενίζει, δημιουργεί όμως μια αρκετά καλή αίσθηση αφού το συνηθίσει κανείς, και είναι πολύ χρήσιμο στο να μην γλιστράει η συσκευή από τα χέρια, ενώ προσδίδει και μια αίσθηση πολυτέλειας.

Η αλήθεια είναι πως η Samsung θα μπορούσε να διαλέξει και να χρησιμοποιήσει καλύτερα υλικά, τουλάχιστον σε ποιότητα στην αφή, για μια συσκευή με τέτοιο επίπεδο τιμής, αλλά σε σύγκριση με το παρελθόν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά.



Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης είναι άριστη, και όπως και στην περίπτωση του Galaxy S4, ενώ το μεταλλικό σε εμφάνιση και αίσθησηπλαίσιο στο πλαϊνό της συσκευής δίνει στο Note 3 μια επιπλέον αίσθησηπολυτέλειας.

Οθόνη

Μαζί με το πενάκι και την χρηστικότητα που αυτό προσθέτει, η οθόνη είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συσκευής και αυτό που του δίνει τομέγεθος, αλλά και το χαρακτήρα του.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, και σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε LCD οθόνη με οποιοδήποτε τεχνολογικό ακρωνύμιο και αν την έχει βαφτίσει κάποιος.



Σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι η εξής: μέχρι την εποχή του Galaxy S3 ήταν πολλοί εκείνοι που δικαίως έκαναν παράπονα ότι τα χρώματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο ζωντανά και "κουραστικά" από ότι θα έπρεπε, όχι τόσο κατά την προβολή video και φωτογραφιών αλλά συνήθως κειμένου.

Το Galaxy S3 έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει την χρωματικήαπεικόνιση ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές, όμως αυτό σήμαινε ότι ότανάλλαζε αυτό που προέβαλε στην οθόνη του θα έπρεπε είτε να πάει στιςρυθμίσεις και να αλλάξει πάλι την επιλογή που είχε κάνει, είτε να αρκεστεί σε αυτή που είχε επιλέξει ήδη.

Από το Galaxy S4 και μετά η Samsung πρόσθεσε επιπλέον χρωματικές ρυθμίσεις για περισσότερες συνθήκες προβολής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρόσθεσε την αυτόματη επιλογή που δίνει στην συσκευή την δυνατότητα να αναγνωρίζει καλύτερα μόνη της τί προβάλλεται εκείνη την στιγμή στην οθόνη της και να προσαρμόζει την χρωματική απεικόνιση αναλόγως .

Στην περίπτωση του Note 3 η οθόνη είναι πιο φωτεινή και πιο ζωντανή από αυτή του Galaxy S4 κυρίως επειδή είναι μεγαλύτερη σε φυσικές διαστάσεις. Η Samsung βελτίωσε ακόμα περισσότερο την αυτόματη αναγνώρισησυνθηκών και η οθόνη προσαρμόζεται πάντα σωστά ώστε να δίνει ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα των ζωντανών χρωμάτων, χωρίς όμως να ενοχλεί.



Πέραν αυτών, η φωτεινότητα της είναι άριστη και η αυτόματη ρύθμιση φωτισμού έχει και επιλογή να αυξάνεται ή να μειώνεται η "βάση" πάνω στην οποία θα προσαρμόζεται όταν το "default" δεν είναι αρκετό.

Οι γωνίες θέασης είναι μεγαλύτερες από ότι είναι πρακτικά εφικτό σε καθημερινή χρήση, και δεν υπάρχει καμία αλλοίωση χρωμάτων ακόμα και υπό γωνία στην οποία δεν πρόκειται κανένας να κοιτάξει ποτέ το Note 3.

Το μόνο φυσικό μειονέκτημα που έχει μια οθόνη αυτού του μεγέθους είναι ότι κάνει την χρήση με το ένα χέρι πραγματικά αδύνατη για οποιονδήποτε. Ακόμα και αν το δοκιμάσει κανείς, θα διαπιστώσει αμέσως ότι κινδυνεύει πολύ σοβαρά να του πέσει το κινητό από τα χέρια και είναι βέβαιο ότι θα το ξεχάσει.

Σε κάποια σημεία του μενού η Samsung έχει δοκιμάσει να το "διορθώσει", και παρέχει επιλογή χρήσης με το ένα χέρι. Για παράδειγμα, στη σύνταξη μηνύματος, ή κατά το σχηματισμό αριθμού προς κλήση, το πληκτρολόγιο εμφανίζεται μικρότερο στο κομμάτι της οθόνης που φτάνει κάποιος με τον αντίχειρα όταν την κρατάει στο χέρι, και υπάρχει μάλιστα και η επιλογή να ρυθμιστεί για αριστερόχειρα ή δεξιόχειρα.

Πενάκι

Στην περίπτωση της χρήσης της πένας που συνοδεύει το Note 3, οι επιλογέςείναι πραγματικά πάρα πολλές



Από την εποχή του Note 2 και, στη συνέχεια, και στο Galaxy S4, η Samsung χρησιμοποιεί έναν controller για την αφή που μπορεί να ανιχνεύσει και αντικείμενα που αιωρούνται κοντά και πάνω από την οθόνη. Η δυνατότητα υπήρχε και στο πρώτο Note αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ στο δεύτερο Note 2 οι επιλογές ήταν περιορισμένες, και μόνο από το GalaxyS4 και μετά άρχισαν να γίνονται και περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες. 

Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης πλησιάσει το πενάκι ή το χέρι του στην οθόνη ενώ είναι στο gallery και βλέπει τους φακέλους με τις φωτογραφίες, ανοίγει ένα μεγαλύτερο παράθυρο που του δείχνει μικρογραφίες από τις φωτογραφίες που περιέχει ο φάκελος.

Επίσης, στον browser ο χρήστης μπορεί, αν θέλει, να πλησιάζει το πενάκι σε ένα σημείο της σελίδας και η συσκευή να μεγεθύνει αυτό μόνο ώστε να το διαβάσει, ή να επιλέξει αυτό που θέλει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Note 3 (όπως και τα προηγούμενα Note) μπορεί νααναγνωρίσει πότε ο χρήστης βγάζει το πενάκι, και οι δυνατότητες αυτές είναιενεργές με το δάχτυλο όταν το πενάκι είναι στην θέση του και με το πενάκιμόνο όταν αυτό βγει από τη θέση του.

Επίσης, το πενάκι έχει ένα κουμπί επάνω του, που παρέχει ακόμα περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα σε οποιοδήποτε σημείο του μενού ή σε κάποια σελίδα, οπουδήποτε γενικά και αν είναι ο χρήστης, κρατώντας πατημένο το κουμπί και επιλέγοντας το κομμάτι της οθόνης που θέλει, το "κόβει" ώστε στην συνέχεια να επιλέξει, αν θέλει να το κρατήσει ως σημείωση, ή αν θέλει να το στείλει μέσω bluetooth, MMS, Wi-Fi direct, email ή να το ανεβάσει κάπου κλπ.



Οι εφαρμογές που υπήρχαν και στο Note 2 και εκμεταλλεύονταν την χρηστικότητα που έχει το πενάκι υπάρχουν και εδώ, ενώ οι δυνατότητες και οι επιλογές τους έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στο ScetchBook for Galaxy για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να γράψεικείμενο επιλέγοντας όχι μόνο χρώμα και πάχος γραμματοσειράς, αλλά ακόμα και το "στυλ" του εικονικού μολυβιού που χρησιμοποιεί ανάμεσα σε στυλό, πένα, μαρκαδόρο κλπ .

Ολόκληρη η συσκευή είναι στημένη ώστε να λειτουργεί γύρω από το πενάκι, και είναι σχεδιασμένη σωστά ώστε όταν ο χρήστης το βγάζει από τη θέση του να ενεργοποιεί όλες τις επιπλέον λειτουργίες που είναι ενοχλητικό να είναι ενεργές χωρίς αυτό, και αλλάζει εντελώς mode λειτουργίας ώστε η συσκευή να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που σου αυτό δίνει. Τις περισσότερες από αυτές το Note τις διατηρεί ανενεργές όταν το πενάκι είναι στην θέση του και ο χρήστης μπορεί μόνο κατ' επιλογή να τις χρησιμοποιήσει, και από αυτές κάποιες δεν είναι καθόλου διαθέσιμες, αφού είναι άσκοπες χωρίς το πενάκι.

4Κ Κάμερα!

Θεωρητικά το Note 3 έχει την ίδια κάμερα με το Galaxy S4, όπως όμως και σε εκείνο, έτσι και εδώ ισχύει ο εξής περιορισμός: το ολοκληρωμένο κύκλωματης Qualcomm που χρησιμοποιεί η LTE έκδοση της συσκευής που θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, επεξεργάζεται τα δεδομένα από τον φακό με αισθητά διαφορετικό αλγόριθμο από ότι ο οχταπύρηνος Exynos επεξεργαστής της Samsung, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να έχουν λίγες και μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Πέραν αυτού, παρότι το Note 3 δεν έχει σχεδιαστεί ως "φωτογραφικό" κινητό και με μέγεθος που δεν προδιαθέτει και για αυτή την δουλειά, οι δυνατότητεςκαι οι επιλογές είναι όσες ακριβώς και στο Galaxy S4, και ακόμαπερισσότερες. Έχουν μεταφερθεί, για παράδειγμα, όλα τα εντυπωσιακά mode φωτογράφισης, όπως κινούμενη φωτογραφία, φωτογραφία με ήχο, πολλαπλή λήψη και επιλογή της καλύτερης κλπ. Με αυτό το μέγεθος οθόνης ηφωτογράφιση είναι απόλαυση γιατί χρησιμοποιεί το σύνολο της οθόνης ωςviewfinder.



Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι εντυπωσιακές σε ποιότητα, χρωματική παλέτα αλλά και με την ελάχιστη δυνατή συμπίεση ώστε να μην χάνεται μεγάλος αριθμός πληροφοριών από τον φακό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αποθηκεύονται σε μηδενικό πραγματικά χρόνο, και η συσκευή είναι έτοιμη αμέσως να βγάλει την επόμενη φωτογραφία.

Το μόνο μειονέκτημα της LTE έκδοσης είναι ότι ο αλγόριθμος επεξεργασίας που χρησιμοποιεί έχει σαν αποτέλεσμα οριακά περισσότερο θόρυβο σε φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό. Σε καμία περίπτωση αυτός ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός , και είναι λιγότερος από ότι είναι σε κινητά που πλασάρονται ως περισσότερο "φωτογραφικά".

Σε ό,τι αφορά στο video, η LTE έκδοση της συσκευής είναι η πρώτη συσκευή στην αγορά που μπορεί να καταγράψει βίντεο με ανάλυση 4Κ (3840 Χ 2160 pixels), την τετραπλάσια διάσταση κάδρου από την υψηλή ευκρίνεια 1080pπου έχουμε συνηθίσει. Το μόνο μειονέκτημα των video σε αυτή την διάσταση είναι ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο σύνολο της αγοράς ανάλογος εξοπλισμός προβολής τους όπως, για παράδειγμα, τηλεοράσεις που να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση.

Σε υπολογιστή είναι δυνατή η προβολή τους αρκεί αυτός να είναι αρκετά "ισχυρός" ή να διαθέτει ισχυρή κάρτα γραφικών. Είναι σχεδόν άσκοπη η λήψη βίντεο σε αυτή την ανάλυση όταν ο σκοπός είναι το μοίρασμα τους με άλλους χρήστες κινητών, γιατί κανένα άλλο κινητό δεν έχει την δυνατότητα να τα αναπαράγει. Παρ' όλα αυτά ως δυνατότητα είναι εντυπωσιακή, καθώς το Note 3 καταφέρνει να καταγράψει video σε αυτή την ανάλυση χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ποτέ να χάνει κάποιο καρέ ακόμα και σε απότομες εναλλαγές φωτισμού όπου πρέπει να προσαρμοστεί ο φακός.

Επεξεργαστής και μνήμη

Το "ευρωπαϊκό" Note 3 βασίζεται στον Snapdragon 800 επεξεργαστή τηςQualcomm με τους τέσσερις Krait 400 επεξεργαστές. Σε αντίθεση με τοXperia Z1 που χρησιμοποιεί τους ίδιους επεξεργαστές, εδώ είναι χρονισμένοι στα 2.26 GHz ο καθένας και η εμπειρία χρήσης είναι πραγματικά απολαυστική. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να κάνει κάποιος το Note 3 να καθυστερήσει να αποκριθεί σε κάποια εντολή του ή έστω να δείξει ότι το "σκέφτεται" να κάνει κάτι, ότι και αν είναι αυτό.

Είναι πραγματική εμπειρία η πλοήγηση σε σελίδες με τον Chrome και οποιονδήποτε άλλο browser αφού πολλές φορές το scroll-αρισμα σε αυτές είναι πιο γρήγορο από ότι σε έναν υπολογιστή σταθερό και laptop, ένα κατόρθωμα που είναι ακόμα σημαντικότερο όταν σκεφτεί κανείς ότι και οι υπολογιστές συνήθως λειτουργούν σε οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση από τα 1920 X 1080 pixels αυτής του Note 3 και πολλών άλλων κινητών.



Η κάρτα γραφικών είναι και εδώ η Adreno 330, η νεώτερη και καλύτερη που έχει διαθέσιμη η Qualcomm και για πρώτη φορά αυτή η κάρτα γραφικών είναι ανώτερη από αυτή που χρησιμοποιεί η Apple στις νεότερες και καλύτερες εκδόσεις όχι μόνο του A6 και Α6x επεξεργαστή της αλλά ακόμα και αυτής του Α7 στο iPhone 5s με δεδομένο τον χαμηλό χρονισμό της τελευταίας.

Είναι δεδομένο ότι κανένα παιχνίδι και καμία εφαρμογή δεν μπορεί να φτάσει στα όριά της την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών αφού τα περισσότερα δεν μπορούν να φτάσουν ούτε κοντά στα όριά τους τις αμέσως προηγούμενες, όπως την Adreno 320 που χρησιμοποιεί το Xperia Z και σε υπερχρονισμένηέκδοσή της τα Galaxy S4 LTE και το HTC One.

Σε κάθε περίπτωση η παραγωγή γραφικών είναι εντυπωσιακή και μόνοσυγκεκριμένα benchmarks που είναι σχεδιασμένα να εξαντλούν τα όρια των συσκευών μπορούν να την κάνουν όχι να καθυστερήσει αλλά να πλησιάσει τα όριά της. Ακόμα όμως και αυτά τα benchmarks χρησιμοποιούν γραφικά που είναι πολύ ανώτερα από αυτά που υπάρχουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι ήεφαρμογή άλλου είδους .

Εδώ έρχεται και ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συσκευής: το ολοκληρωμένο της μνήμης RAM στο Note 3 έχει χωρητικότητα... 4Gb!!! Δυστυχώς όμως, όπως και κάθε έκδοση λειτουργικού συστήματος των 32 bit, έτσι και το Android μέχρι να κάνει την μετάβαση στα 64bit, μπορεί να "δει" μόνο 3GΒ μνήμης.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο εδώ είναι ότι η Samsung έχει διαθέσιμα στολειτουργικό μόνο 2.44 GB από αυτά. Τα υπόλοιπα 500ΜΒ είναι διαθέσιμα στην κάρτα γραφικών, όπως άλλωστε είναι πάντα ένα κομμάτι διαθέσιμο της μνήμης RAM σε αυτή, σε όλα τα κινητά.

Τα 2.44 GB είναι περισσότερα από τα περίπου 1.75 GB που είναι διαθέσιμα σε όσα κινητά αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους ότι έχουν 2GB μνήμης RAM , το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Samsung έχει κάνει διαθέσιμα για την κάρτα γραφικών 500MB μνήμης, που είναι σχεδόν το διπλάσιο από το αντίστοιχο διαθέσιμο σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή, ακόμα και στις υπόλοιπες που χρησιμοποιούν τον ίδιο Snapdragon 800 επεξεργαστή, κυρίως βέβαια γιατίκαμία από αυτές δεν διαθέτει τον ίδιο συνολικό αριθμό μνήμης RAM .

Μπαταρία και αναμονή

Είναι φυσικό ένας χρήστης που αντικρίζει μια συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη και με τόσο ισχυρές επιδόσεις, να έχει αμφιβολίες για τη δυνατότητα της μπαταρίας να "κρατήσει" αρκετά το κινητό ώστε να μπορέσει να "βγάλει" τουλάχιστον την ημέρα. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι προηγούμενες γενιές επεξεργαστών της Qualcomm, μέχρι και αυτούς που χρησιμοποιούν τα Galaxy S4 LTE και HTC One, είχαν ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση ρεύματος, όσο και αν η Qualcomm ισχυριζόταν το αντίθετο, αλλά είχαν επίσης και σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης στην εντατική χρήση




Στην περίπτωση του Snapdragon 800 αυτά τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί και το αξιοθαύμαστο είναι ότι παρότι η ισχύς έχει αυξηθεί σχεδόν εκθετικά, η κατανάλωση έχει παραμείνει σταθερή ή έχει μειωθεί ανάλογα την περίπτωση και τον τρόπο χρήσης.

Αυτό βέβαια δεν είναι αποκλειστικά κατόρθωμα της Samsung και του Νότε 3. Στο σύνολό της όμως η συσκευή έχει πρακτικά χαμηλότερη κατανάλωση από ένα Xperia Z1 που βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή, και αυτό οφείλεται και στην καλύτερη δουλειά που έχει γίνει να μειωθούν οι απώλειες κάθε είδους από το υπόλοιπο της συσκευής αλλά φυσικά και στην οθόνη που παρά το μέγεθός της συνεχίζει να έχει τα πλεονεκτήματα στην κατανάλωση που έχει εξ' ορισμού η τεχνολογία των SUPER AMOLED οθονών, με το κομμάτι της οθόνης που είναι μαύρο να μην καταναλώνει καθόλου ρεύμα κλπ.



Σε καθημερινή χρήση, ανάλογη των δυνατοτήτων που προσφέρει, το Note 3 μπορεί να "βγάλει" χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο της εργάσιμης ημέρας και οριακά να χρειαστεί φορτιστή κατά την διάρκεια της νύχτας όχι γιατί θα έχει μείνει από μπαταρία, αλλά επειδή το 20-25 % που θα έχει μείνει διαθέσιμο δεν θα είναι αρκετό για να λειτουργήσει και για δεύτερη ημέρα.

Σε περισσότερο εντατική χρήση θα καταφέρει και πάλι να βγάλει το σύνολο της εργάσιμης ημέρας, με τη διαφορά ότι το βράδυ θα χρειάζεται πλέον φόρτιση επειδή η μπαταρία θα είναι σχεδόν άδεια. Είναι σχεδόν απίθανο, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μπαταρία να μην καταφέρει να κρατήσει την συσκευή ανοιχτή για μια ολόκληρη ημέρα.

Συμπεράσματα
Είναι δεδομένο ότι η Samsung από το πρώτο Note απέδειξε περίτρανα ότι τομέγεθος αυτό και το κόστος τους είναι δυο στοιχεία που, παρότι υπαρκτά και σίγουρα υπολογιζόμενα από τον υποψήφιο αγοραστή, μπορούν εύκολα ναξεπεραστούν όταν κάποιος γνωρίζει συνειδητά γιατί αγοράζει μια συσκευή αυτού του είδους και μεγέθους.





Έτσι και το Note 3 απευθύνεται σε αυτούς που είτε έχουν κάποια από τις δυο προηγούμενες εκδόσεις του και θέλουν να την αλλάξουν με αυτό, είτε σε αυτούς που περίμεναν μέχρι σήμερα την πλέον ολοκληρωμένη έκδοσή του, με χαρακτηριστικά όπως η βελτιωμένη κάμερα και οθόνη για να προχωρήσουν στην αγορά του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Galaxy Note 3 δημιουργεί, ή μάλλον συνεχίζει, μια κατηγορία συσκευών που η Samsung δημιούργησε και στην οποία η αρκετά υψηλή τιμή πώλησής του δεν αποτελεί το πρώτο και σοβαρότεροκριτήριο επιλογής.

Με διαφορά τιμής πολύ μικρή σε σχέση με ένα Galaxy S4 ή ένα HTC One, και σχεδόν αμελητέα σε σύγκριση με ένα Xperia Z1, το Note 3 έρχεται να δικαιολογήσει απόλυτα αυτή την διαφορά στην τιμή με όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του, και κυρίως την πολύ μεγάλου μεγέθους οθόνη με άριστη ανάλυση και χρωματική απεικόνιση, αλλά και το πενάκι που προσφέρειευχρηστία και επιπλέον δυνατότητες πολύ περισσότερο από ότι στο πρώτοNote, αλλά και αρκετά περισσότερο από ότι στο Note 2, ώστε να δικαιολογεί και την ύπαρξή του ως συσκευή αυτής της σειράς.

www.emea.gr
Ηράκλειο, 3 Οκτωβρίου 2013 – Μπορεί ένας επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας να αποτελέσει την αφορμή για να ενωθούν δύο ομάδες κάτω από ένα κοινό σκοπό και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους «για τον πόνο του άλλου»;

Η ΠΑΕ Εργοτέλης αφιερώνει τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την ανακούφιση του πόνου εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague, στο Παγκρήτιο Στάδιο, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 18:15.

Εθελοντές και προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα βρίσκονται στο γήπεδο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δράση της οργάνωσης. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στα ειδικά κουτιά που θα είναι τοποθετημένα στις θύρες του γηπέδου. Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες και των δύο ομάδων θα προβούν στη συμβολική κίνηση να εμφανιστούν με κοινά μπλουζάκια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην ανθρωπιστική δράση υπέρ των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων ανθρώπων απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν πιστεύουν.

«Ο Εργοτέλης διαχρονικά συνδυάζει την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα με την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά. Όπως έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στεκόμαστε αρωγοί σε αξιόλογες προσπάθειες με αποδέκτριες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και να αποτελούμε μέρος της προσπάθειας για να απαλύνουμε «τον πόνο του άλλου». Καλούμε όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την κοινή πρωτοβουλία του Εργοτέλη και τον Γιατρών Χωρίς Σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν στην Κρήτη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον Οκτώβριο, με τίτλο «Ηράκλειο: Πόλη Χωρίς Σύνορα». «Η πόλη του Ηρακλείου αλλά και η Κρήτη γενικότερα αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι σε εκατομμύρια ασθενείς που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγεία», δηλώνει η Μελίνα Σπαθάρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η φιλοξενία και η ζεστασιά που εισπράττουμε από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Εργοτέλης που μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούμε σε αυτόν τον σημαντικό τοπικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων της Κρήτης για να δείξουμε πως όταν μιλάμε για ανθρώπινες ανάγκες δεν υπάρχουν σύνορα, εθνικότητες, διακρίσεις και αντιπαλότητες». 

Πηγή: www.ergotelis.gr 
Το προφυλακτικό είναι η πιο διαδεδομένη μορφή αντισύλληψης, ωστόσο υπάρχουν μερικά συχνά λάθη που κάνουμε και μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε.

1. Λάθος μέγεθος

Τα XL προφυλακτικά ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση των ανδρών. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το λάθος μέγεθος δεν έχει συνέπειες. Αρχικά, δημιουργείται τριβή και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να σπάσει το προφυλακτικό ή να δημιουργηθούν εξανθήματα. Επίσης, λόγω του επιπλέον χώρου που υπάρχει, μπορεί να έχουμε ανεπιθύμητες διαρροές. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να φύγει εντελώς κατά τη σεξουαλική επαφή.

2. Προφυλακτικό στο πορτοφόλι

Στο πορτοφόλι βάζουμε χρήματα, την ταυτότητά μας  και άλλα πράγματα που χρειαζόμαστε όταν φεύγουμε από το σπίτι. Δεν είναι όμως καλή ιδέα να φυλάμε εκεί και προφυλακτικά για ώρα ανάγκης. Όταν τοποθετούμε το πορτοφόλι στην τσέπη ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία και πίεση. Έτσι, το λάτεξ φθείρεται και το προφυλακτικό είναι πλέον άχρηστο. Τα προφυλακτικά πρέπει να αποθηκεύονται πάντα σε δροσερό και ξηρό μέρος.

3. Παλιά προφυλακτικά

Υπάρχει λόγος που τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Ένα προφυλακτικό που έχει μείνει ξεχασμένο σε ένα συρτάρι για πολύ καιρό είναι εξαιρετικά εύθραυστο, ακόμα κι αν δεν είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη πίεση. Κοιτάμε λοιπόν πάντα την ημερομηνία που αναγράφεται στο προφυλακτικό. Επίσης, αν δούμε ότι έχει στεγνώσει, είναι ακατάλληλο για χρήση και πρέπει να το πετάμε.

4. Ανοίγουμε το προφυλακτικό με τα δόντια

Μπορεί να βιάζεστε, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σκίσετε τη συσκευασία του προφυλακτικού με τα δόντια. Το λάτεξ αντιστέκεται στα παθογόνα μικρόβια όχι όμως και στα δόντια. Ίσως δε φαίνεται κάποιο σκίσιμο ή τρύπα, όμως τα δόντια μπορεί να έχουν φθείρει το προφυλακτικό με αποτέλεσμα να σπάσει στην πορεία. Το προφυλακτικό είναι διακεκομμένο στις άκρες ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα με τα δάχτυλα.

5. Λάθος τοποθέτηση

Το λάθος αυτό είναι ολόκληρο θέμα από μόνο του, καθώς πολλά μπορούν να πάνε στραβά κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.

-          Μέσα-έξω: Εάν το προφυλακτικό μπαίνει με δυσκολία και μετά το γυρίσουμε και το χρησιμοποιήσουμε, ουσίες που πρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του μένουν εκτεθειμένες.
-          Πολύ σφιχτό: Η άκρη του προφυλακτικού πρέπει να παραμένει κενή. Το 45.7% των ανδρών κάνει το λάθος και δεν αφήνει περιθώριο στην άκρη του προφυλακτικού.
-          Πολύ χαλαρό: Η τριβή λόγω του αέρα μπορεί να κάνει το προφυλακτικό να σπάσει. Πρέπει να πιέζουμε τον αέρα κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.
-          Δεν έχει ανοίξει: Ένα προφυλακτικό που δεν έχει ξετυλιχτεί εντελώς μπορεί να φύγει κατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Λιπαντικά

Το καλό με τα προφυλακτικά από λάτεξ είναι ότι έχουν ελαστικότητα. Δυστυχώς όμως μερικές φορές δεν έχουν αρκετό λιπαντικό. Πολλά λιπαντικά, όπως η βαζελίνη, δεν πρέπει να συνδυάζονται με το λάτεξ. Προτιμήστε τα λιπαντικά που διαλύονται με το νερό, καθώς δε φθείρουν το προφυλακτικό και ξεπλένονται πιο εύκολα.
http://www.onmed.gr 
 Αυτό το σπίτι στο Λας Βέγκας κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για προστασία από μια πυρηνική επίθεση. ¨Εχει πλήρης εγκαταστάσεις με υπόγειο γκαζόν, μπάρμπεκιου και πισίνα, μεταξύ άλλων είναι τώρα προς πώληση για 1.7$ εκατομμύρια.Αυτό είναι το ανώτερο τμήμα του σπιτιού. Δείτε και το κάτω!
Νέα υπηρεσία τηλεφωνημάτων ήρθε στο Google+
Μπορεί το κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+, να μην έχει ακόμα τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών που έχει το Facebook, όμως από πλευράς λειτουργιών υπερέχει στις δυνατότητες και τις λειτουργίες που προσφέρει στο χρήστη.

 
Φυσικά αυτό είναι πολύ λογικό μιας και η Google έχει αμέτρητες υπηρεσίες οι οποίες συνεργάζονται άψογα με το Google+ .
Μία από τις νέες λειτουργίες του Google+ Hangouts είναι η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του Google Voice από την οποία ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί μέσα από το Hangout να επιλέξει Invite και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση.


Για την ώρα η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες υπολογιστών όμως πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε εκδόσεις για φορητές συσκευές.

Τέλος η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν στους χρήστες των ΗΠΑ και του Καναδά ενώ για όλες τις άλλες χώρες ισχύουν οι χρεώσεις του Google Voice.
http://www.techzine.gr

Αν πάντα ονειρευόσασταν ρόδες με ιστορία, είναι πραγματικές ευκαιρίες...

Ρετρό αυτοκίνητα με βαρύ όνομα και ξακουστό παρελθόν κυκλοφορούν αδέσποτα στη γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και είναι αληθινές προσφορές, καθώς η κατάστασή τους δεν είναι πάντα η πρέπουσα.

Μηχανοκίνητα στολίδια μιας άλλης εποχής σαπίζουν σε αχυρώνες και αυλές και οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν, τροφοδοτώντας τα υγρά όνειρα των απανταχού λατρών της ρετρό αυτοκίνησης.

Κάθε συλλέκτης αυτοκινήτων το ξέρει άλλωστε καλά πως οι καλύτερες ευκαιρίες περιμένουν υπομονετικά στα πιο περίεργα μέρη, με κάποια να παραμένουν ανέγγιχτα λες από τον χρόνο ενώ άλλα να φέρουν πάνω τους τα σημάδια φθοράς του ένδοξου παρελθόντος τους.

Μια ηλεκτρονική βόλτα στο eBay αποκαλύπτει τις «κούκλες» του παρελθόντος που πολλοί θα ήθελαν να βάλουν στα χέρια τους.

Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε...

1970 Porsche 914

Τρέχουσα προσφορά: 1.235 δολάρια



Το παραγνωρισμένο στολίδι της Porsche βρίσκει τη θέση του στις καρδιές όσων ξέρουν και εκτιμούν το παρελθόν της σπορ αυτοκίνησης: διακριτικό και χωρίς τρελές επιδόσεις, δεν παύει να είναι ένα προσιτό πορσικό...

1976 Chevrolet Corvette
Τρέχουσα προσφορά: 3.250 δολάρια



Εδώ θα χρειαστεί γενικό ρεκτιφιέ, μιλάμε όμως για ζωντανό θρύλο της αυτοκίνησης...

1967 Mercedes-Benz 200-Series 280 SE
Τρέχουσα προσφορά: 7.099 δολάρια



Σε άψογη λειτουργική κατάσταση (μόλις 35.000 χιλιόμετρα) και χωρίς σκουριά, η «κούκλα» περιμένει υπομονετικά τον νέο της ιδιοκτήτη...

1957 Chevrolet Corvette Convertible
Τρέχουσα προσφορά: 30.600 δολάρια



Η ιδιαιτέρως σπάνια Corvette είναι σίγουρα από τα ωραιότερα κάμπριο που πάτησαν ποτέ δρόμο και με λίγη δουλειά θα ξαναπάρει τη λάμψη που της αξίζει...

1948 Cadillac Other
Τρέχουσα προσφορά: 10.000 δολάρια



Στο εσωτερικό της είναι που θα χρειαστεί η περισσότερη δουλειά, καθώς την κατάσταση του εξωτερικού τη βλέπετε: μαγεία!

1940 Ford Other
Τρέχουσα προσφορά: 7.000 δολάρια



Το κλασικό στολίδι της Ford δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά μπόλικη δουλειά για να αναβιώσει τις μέρες που μαγνήτιζε τα βλέμματα των περαστικών...

1968 Buick Skylark gs
Τρέχουσα προσφορά: 4.000 δολάρια



Το θρυλικό american muscle πετούσε χαρτοσακούλες στις μέρες του σε όλα τα Camaro του πλανήτη. Είναι στο χέρι σας λοιπόν να το ξανακάνετε τον «δαίμονα» που ήταν άλλοτε...

1973 Ford Mustang Mach I Sportsroof Fastback
Τρέχουσα προσφορά: 3.200 δολάρια



Το διαχρονικό καμάρι της Ford το θέλει το ρεκτιφιέ του, φανταστείτε όμως πόσο «κακό» και «άγριο» μπορεί να γίνει...

1966 Ford Mustang Convertible
Τρέχουσα προσφορά: 7.100 δολάρια



Όσο κι αν παρέμεινε στον αχυρώνα για 25 ολόκληρα χρόνια, ο χρόνος δεν τόλμησε να το αγγίξει! Πραγματική ευκαιρία, μην απατάστε...

1972 Opel GT
Τρέχουσα προσφορά: 1.500 δολάρια



Το ταχύτατο Opel είχε κάποτε και το στιλ και τις επιδόσεις για να κάνει την απόλυτη διαφορά στον δρόμο. Με λίγη δουλειά, το 'χει το σπορ...

1969 Chrysler Imperial 440
Τρέχουσα προσφορά: 1.575 δολάρια



Άσπιλο και άμωμο μέσα και έξω, είναι πραγματική ευκαιρία για όποιον αναζητά τεράστιο κλασικό σεντάν για τη μηχανοκίνητη συλλογή του...

1957 Chevrolet Bel Air
Τρέχουσα προσφορά: 3.900 δολάρια



Παρά την κακή εξωτερική εμφάνιση, η μηχανή της λειτουργεί ακόμα καλά και δεν θα απαιτηθούν και τόνοι χρήματος για να λάμψει και πάλι...

1955 Lincoln Capri
Τρέχουσα προσφορά: 1.000 δολάρια



Αν δεν ξέρει η Lincoln από κλασικά οχήματα, τότε ποιος ξέρει; Σε καλή λειτουργική κατάσταση μέσα και έξω, το στολίδι της δεκαετίας του '50 δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη δουλειά...

1969 Buick Riviera
Τρέχουσα προσφορά: 1.875 δολάρια



Ήταν το '69 όταν η Buick έριξε στην αγορά το 7λιτρο V8 στολίδι που άλλαξε τα φώτα στον σπορ ανταγωνισμό. Πώς να μην το χαζέψεις;

1976 Pontiac Trans Am
Τρέχουσα προσφορά: 5.100 δολάρια



Το κλασικό Firebird θα χρειαστεί δουλειά στην οροφή, στο εσωτερικό και πιθανότατα και στη μηχανή του. Θα αποκτήσετε όμως έναν κλασικό αμερικανικό «δαίμονα»! 
 
Συνολικά 20 υποτροφίες, ύψους 15.280 ευρώ, θα δοθούν σε πρωτοετείς φοιτητές από όλη την Ελλάδα από τον ΟΤΕ και την Cosmote.
Οι υποτροφίες απευθύνονται σε φοιτητές οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ο ΟΤΕ και η Cosmote επίσης θα απονείμουν τιμητικές διακρίσεις, 1.528 ευρώ η καθεμία, ενώ φέτος παράλληλα με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για την επιλογή των υποτρόφων και διακριθέντων θα ληφθεί υπόψη και η σχολική επίδοσή τους.
Οι υποτροφίες παρέχονται για 12η συνεχή χρονιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας ote-cosmote-scholarships.gr, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
Από το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν συνολικά απονεμηθεί 126 υποτροφίες και 257 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ.
http://www.karfitsa.gr 
Όπως συνέβη στη γυναίκα του Λωτ όταν παρέβη τις εντολές και γύρισε να κοιτάξει την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον της Τανζανίας γίνονται... στήλες άλατος.

Η θανάσιμη λίμνη της βόρειας Τανζανίας είναι μια από τις θερμότερες και πιο αλκαλικές λίμνες του κόσμου -η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς και το pH φτάνει το 10,5.

H λίμνη παίρνει το όνομά της από το νάτρον, ένα ορυκτό που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό νάτριο με μικρές ποσότητες διττανθρακικού νατρίου, δηλαδή μαγειρικής σόδας.

Μόνο ελάχιστα είδη ψαριών και κάποια θερμόφιλα, κατακόκκινα καρκινοειδή ζουν στα αφιλόξενα νερά της λίμνης. Μεγάλοι πληθυσμοί φλαμίνγκο τρέφονται με τα κόκκινα καρκινοειδή και απορροφούν τις χρωστικές στα φτερά τους, τα οποία σταδιακά γίνονται ροζ.

«Τα νερά βάφονται κόκκινα από μικροσκοπικά καρκινοειδή, στα οποία οφείλεται το κόκκινο χρώμα στα φτερά των φλαμίνγκο»

Είναι όμως μια ριψοκίνδυνη ζωή, όπως μαρτυρά το φλαμίνγκο της παραπάνω εικόνας. Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα φονικά νερά απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής (είχε σκηνοθετήσει στην ανατολική Αφρική το βίντεο για το τραγούδι Earth Song του Μάικλ Τζάκσον το 1995).

Καλυμμένα με άλατα του ασβεστίου, τα μαρμαρωμένα πτηνά μοιάζουν με μακάβρια έργα νεκρής φύσης.

«Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πώς πεθαίνουν. Φαίνεται ότι μπερδεύονται από την άκρως ανακλαστική επιφάνεια της λίμνης και συντρίβονται πάνω της, όπως τα πουλιά που πέφτουν σε γυάλινα παράθυρα» λέει ο φωτογράφος στο περιοδικό New Scientist.

Το τελευταίο λεύκωμα του Νικ Μπραντ με φωτογραφίες ζώων της ανατολικής Αφρικής, με τίτλο Across the Ravaged Land, δημοσιεύεται από τον οίκο Abrams Books.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τον καλύτερό μας εαυτό καλούμαστε να δώσουμε και στη νέα εξόρμηση αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της τακτικής, και φθινοπωρινής, Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.

Η Εβδομάδα ξεκινά αύριο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έως και τις 11 του μηνός.
Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες, το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, συγκεντρώθηκαν 822 και 645 μονάδες αίματος αντίστοιχα, ενώ συνολικά 255 ήταν οι νέοι αιμοδότες που προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών, στην πλειονότητά τους άτομα νεαρής ηλικίας.
«Οι πάνω από 4.000 ενεργοί και πιστοί εθελοντές αιμοδότες, συνειδητοποιημένα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, που σε κάθε νέα Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ξεπερνούν και αυτόν ακόμα τον καλύτερο τους εαυτό, είναι αγωγοί χαράς, αλληλεγγύης και ελπίδας για τον τόπο μας. Από αυτούς εμπνεόμαστε, σ’ αυτούς στηριζόμαστε και τολμούμε νέα βήματα. Η δική τους συμμετοχή έφερε το δήμο Νεάπολης-Συκεών στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα στην προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων, και τη δωρεά οργάνων σώματος! Το δικό τους ενδιαφέρον να είναι παρόντες, όχι μόνο εκείνη τη δύσκολη στιγμή της ανάγκης, ίσως και της μάχης για επιβίωση, αλλά συνέχεια, τακτικά, διαχρονικά, σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε γιορτής ζωής», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. «Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, όπως και το κάλεσμα προς όλους τους νέους φίλους που θέλουν να γίνουν μέλη της οικογένειας της αιμοδοσίας μας. Σας περιμένουμε, σε όποιο σταθμό επιλέξετε εσείς…», προσθέτουν.

Πρόγραμμα
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, Θεαγένειο, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων.
Μόνιμο, επίσης, είναι το κάλεσμα της δημοτικής αρχής προς όλους τους εθελοντές και πολίτες για την ενίσχυση των Δικτύων Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:
Σάββατο 5/10 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 6/10 8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 7/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 8/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 9/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 9/10 10.00π.μ.-1.00μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
Πέμπτη 10 και
Παρασκευή 11/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί στις διοργανώσεις αιμοδοσίας
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)
Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών (2313 313151, -117)
http://www.thestival.gr
Περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014 σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.
Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κα-τασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετο-χής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοι-νωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισι-τηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχω-ρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισ-πραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά το μήνα Αύγουστο 2013.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης:
«Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας.
Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύναμε και ενισχύσαμε τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού». Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων».

του Νικόλα Γεωργιακώδη Χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ως φάρμακα, χάρη στις ευεργετικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες και τα τελευταία χρόνια έχουν… πάρει τα πάνω τους και στην Ελλάδα. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην χώρα μας φυτρώνουν παραπάνω από χίλια είδη βοτάνων, το καθένα με την δική του δράση, παράλογο αν σκεφτούμε ότι η Ιατρική και η φαρμακολογία βρίσκονται στο απόγειό τους και μπορούν να θεραπεύσουν μια ευρεία γκάμα ασθενειών. Σε κάθε περίπτωση, τα παραδοσιακά βότανα εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ η χρήση τους υποστηρίζεται από επιστήμες όπως η Βοτανική Ιατρική. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μανώλης Μάνος, Βοτανολόγος Ιατρός, σκοπός της επιστήμης αυτής είναι να επαναφέρει τον οργανισμό στην σωστή του λειτουργία μέσα από αλλαγές στη διατροφή, στον τρόπο ζωής και μέσα από την χρήση ειδικών φαρμάκων για οξείες ή χρόνιες παθήσεις. «Σίγουρα τα βότανα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά φάρμακα», τονίζει, «Αυτό είναι παράνομο. Δεν μπορείς για παράδειγμα να θεραπεύσεις τον καρκίνο. Μπορείς όμως να βοηθήσεις έναν άνθρωπο, μειώνοντας τα συμπτώματα από τις χημειοθεραπείες. Δηλαδή, μπορείς να δουλέψεις μαζί με τον συμβατικό ιατρό για την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών». Με την βοήθεια του κ. Μάνου, συγκεντρώσαμε 15 βότανα τα οποία είναι γνωστά εδώ και αιώνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό μας. Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά φάρμακα, ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται ύστερα από συμβουλή ιατρού σε περίπτωση που το άτομο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Aloe Vera Η γνωστή μας Αλόη έχει αντι-ιικές, μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ τονώνει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης, θεωρείται ότι έχει και αντιδιαβητική δράση σε διαβήτη τύπου ΙΙ. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, η Αλόη χρησιμοποιείται σε παράλληλη θεραπεία για αυτοάνοσα νοσήματα και πεσμένο ανοσοποιητικό, ενώ έχει φανεί ότι ρίχνει τα τριγλυκερίδια. Τοπικά, χρησιμοποιείται για την θεραπεία του έρπητα, για την ψωρίαση, την δερματίτιδα και τα εγκαύματα από τον ήλιο. Καλέντουλα Έχει μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές («ξεραίνει» σπυριά δηλαδή), μηκυτοκτόνες και αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εσωτερικά για την αντιμετώπιση φλεγμονών στο στόμα και στον φάρυγγα. Τοπικά, ανακουφίζει από εγκαύματα και φλεγμονές, ενώ έχει και πηκτική δράση. Η καλέντουλα ανήκει στην οικογένεια της μαργαρίτας. Επομένως αν είστε αλλεργικοί σε αυτήν θα πρέπει να αποφύγετε την χρήση της. Σπόροι Σέλινου Έχουν διουρητική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ρευματισμών. Λέγεται επίσης ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ποδάγρας, η οποία οφείλεται σε άλατα τα οποία συσσωρεύονται στα πόδια δημιουργώντας πόνους στο μεγάλο δάχτυλο. Δεν ενδείκνυται για άτομα τα οποία έχουν φλεγμονή στα νεφρά, γιατί πιθανώς να αυξήσει την φλεγμονή αυτή χάρη σε κάποια αιθέρια έλαια των σπόρων. Χαμομήλι Το… ταπεινό χαμομηλάκι χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες και σπασμολυτικό, δηλαδή χαλαρώνει τους μύες, αλλά και ως μαλακτικό για το στομάχι και τον λάρυγγα. Έχει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται επίσης σε φλεγμονές του γαστρεντερικού, δυσπεψία και «φούσκωμα». Τοπικά, βοηθά στην αντιμετώπιση του εκζέματος και είναι επουλωτικό για διάφορες πληγές και δερματικές φλεγμονές. Ανήκει και αυτό στην οικογένεια της μαργαρίτας, για όσους έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο φυτό. Κανέλα Το μυρωδάτο αυτό βότανο βοηθά στην χώνεψη και είναι μαλακτικό για το στομάχι. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και των «αερίων», ενώ έχει σπασμολυτική και αντιγριπική δράση. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τη ναυτία και τη διάρροια, ενώ τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Φασκόμηλο Έχει σπασμολυτική, στυπτική και αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στην δυσπεψία και στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο, ενώ περιορίζει την νυχτερινή εφίδρωση και τις εξάψεις που συνοδεύουν στην εμμηνόπαυση. Τοπικά, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση φλεγμονών στο δέρμα και τη μύτη. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρόνια χρήση του, όπως επίσης και η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, καθώς περιορίζει την παραγωγή γάλακτος στον μαστό. Ταραξάκο ή Πικραλίδα Τα φύλλα αυτού του βοτάνου ως αφέψημα βοηθούν στην αντιμετώπιση φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, όπως η ουρολοίμωξη, και έχουν διουρητικές ιδιότητες. Η ρίζα του έχει χολαγωγική δράση, δηλαδή ευνοεί την έκκριση χολής από το συκώτι διασπώντας τα λίπη και άλλες ουσίες που χρειάζονται την χολή για να διασπαστούν. Είναι επίσης τονωτικό και χρησιμοποιείται ως ήπιο καθαρτικό. Σαμπούκος Το άγνωστο αυτό βότανο βοηθά στην εφίδρωση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να «ρίχνει» τον υψηλό πυρετό. Επίσης, φαίνεται ότι δρα κατά τις καταρροής και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στο κοινό κρυολόγημα, σε αλλεργίες και στην βρογχίτιδα. Λεβάντα Το αρωματικό αυτό φυτό, έχει σπασμολυτική, ήπια αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, του υπερβολικού άγχους και του πονοκεφάλου, ενώ είναι αρκετά αποτελεσματικό για την δυσπεψία, τους κολικούς και της στομαχικές ενοχλήσεις νευρικής προέλευσης. Μελισσόχορτο Είναι σπασμολυτικό, ήπιο ηρεμιστικό, μαλακτικό, αντι-ιικό και βοηθά στην εφίδρωση. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους, των παιδικών κολικών και τις δυσπεψίας. Τοπικά με κομπρέσες, βοηθά στην αντιμετώπιση του έρπητα. Τήλιο Έχει σπασμολυτική και ήπια ηρεμιστική δράση, βοηθά στην εφίδρωση και είναι περιφερειακό αγγειοδιασταλτικό. Δηλαδή, όταν το πίνουμε «ανοίγουν» τα αγγεία στις περιφέρειες (χέρια, πόδια, κεφάλι), κάτι που μας ανακουφίζει και μας κάνει να νοιώθουμε πιο χαλαροί. Βοηθά στο κρύωμα και ανακουφίζει από τον βήχα, τον πονοκέφαλο και το συνάχι. Χρησιμοποιείται και από όσους έχουν υπέρταση και ταχυπαλμίες, χάρη στην αγγειοδιασταλτική του δράση. Τσουκνίδα Το δημοφιλές αυτό φυτό, πέρα από το να φτιάχνει εξαιρετική… σαλάτα, έχει αντιρευματική και αντιαλλεργική δράση. Η τσουκνίδα βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας, τις οστεοαρθρίτιδας και τις ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση φλεγμονών του ουροποιητικού, ενώ τοπικά έχει επουλωτική δράση σε καψίματα και φλεγμονές του στόματος και του λάρυγγα. Σπαθόχορτο ή Υπέρικο Είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, αντιιικό και τονωτικό του νευρικού συστήματος. Χρησιμοποιείται σε ήπιες μορφές κατάθλιψης, στην αντιμετώπιση του άγχους και σε άλλα ψυχολογικά συμπτώματα τα οποία προκαλούνται από την εμμηνόπαυση. Πριν καταναλώσετε σπαθόχορτο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς το φυτό αυτό αντιδρά με πολλά φάρμακα για την καρδιά και την κατάθλιψη. Πασιφλόρα ή Ρολόγια Χρησιμοποιείται ως αγχολυτικό, σπασμολυτικό και ήπιο ηρεμιστικό για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του πονοκέφαλου. Ενδείκνυται για τους πόνους περιόδου, το άσθμα και τον νευρικό βήχα. Δενδρολίβανο Το δημοφιλές αρωματικό βότανο που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην μαγειρική, βοηθά στην χώνεψη, είναι σπασμολυτικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό και τονωτικό της καρδιακής λειτουργίας. Βοηθά στην νοητική διαύγεια και την μνήμη και στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Θεωρείται ότι προλαμβάνει στην αρτηριοσκλήρωση, ενώ χρησιμοποιείται και από άτομα τα οποία πάσχουν από υπέρταση.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/nutrition/article/295808/votana-15-epiloges-apo-to-farmakeio-ths-fyshs.html?singlepage=1
Πηγή: www.in2life.gr
Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να είσαι πιο υγιής; Αυτή είναι η αλήθεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 60 δευτερόλεπτα από τον πολύτιμο χρόνο σου. Δες παρακάτω 11 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα λεπτό και τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σου χωρίς να πατήσεις το πόδι σου στο γυμναστήριο.
1. Νήμα: Μπορεί να το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές αλλά το να καθαρίζεις τα δόντια σου με οδοντικό νήμα κάνει τη διαφορά. Πρέπει να ξέρεις πως το οδοντικό νήμα μπορεί να αποτρέψει και μία καρδιακή προσβολή.

2. Τέντωμα:
Ένα γρήγορο τέντωμα όπου κι αν βρίσκεσαι βοηθάει στο να φύγει η ένταση που μπορεί να έχεις. Την επόμενη φορά που μπορεί να στέκεσαι σε μία ουρά ή βλέπεις διαφημίσεις στην τηλεόραση, δοκίμασέ το.
3. Σκάλες: Αντί να περιμένεις για το ασανσέρ, ανέβα και κατέβα τις σκάλες, όπου κι αν βρίσκεσαι. Γιατί να μην χάσεις μερικές παραπάνω θερμίδες με μία τόσο απλή δραστηριότητα;
4. Λεμόνι: Αν θέλεις να κάνεις ένα ποτήρι νερό ακόμα πιο υγιεινό βάλτου λίγο λεμόνι. Το λεμόνι διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.
5. Γραφείο: Όσο καθαρό και αν νομίζεις ότι είναι το γραφείο σου, πάντα χρειάζεται ακόμα ένα πέρασμα. Τα μικρόβια μαζεύονται παντού και μάλιστα πολύ γρήγορα. Βρες ένα λεπτό και καθάρισέ το. Πρόσεξε μην ξεχάσεις το πληκτρολόγιο.. αυτό κι αν έχει μικρόβια..
6. Ανάσα: Σταμάτα για λίγο, ό,τι κι αν κάνεις, και πάρε τρεις βαθιές ανάσες. Αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
7. Τηλέφωνο: Πάρε τηλέφωνο έναν πολύ καλό σου φίλο. Τίποτα δεν αποτελεί καλύτερο αγχολυτικό από μία μικρή συζητησούλα με έναν φίλο σου, πόσο μάλλον με τον καλύτερό σου φίλο.
8. Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού σου αλλά και γενικότερα την καλύτερη υγεία του. Βρες ένα λεπτό και πιες ένα ποτήρι νερό.
9. Λίστα ευγνωμοσύνης: Πάρε ένα χαρτί και αφιέρωσε ένα λεπτό για να γράψεις όλα αυτά για τα οποία νιώθεις ευγνώμων. Αμέσως θα αλλάξει η διάθεσή σου.
10. Χέρια: Πλύνε τα χέρια σου. Με τον τρόπο αυτό μειώνεις αμέσως τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποια γρίπη.
11. Χαμογέλα!

Δείτε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr

Γιατί τα ζευγάρια στις...φωτογραφίες του 19ου αιώνα ήταν σχεδόν ανέκφραστα;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain είχε γράψει για αυτό το νιόπαντρο ζευγάρι της φωτογραφίας, που δείχνει σαν να το έχουν στείλει σε... καταναγκαστικά έργα: "Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και δεν υπάρχει τίποτε πιο καταδικαστικό από ένα ανόητο χαμόγελο που θα μείνει εκεί για πάντα". Το γέλιο ήταν για τους... φτωχούς, τους έκφυλους και τους μεθυσμένους. Την άποψη αυτή του Twain υποστήριζαν φυσικά και άλλοι στην εποχή του, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαμόγελο κάνει τον άνθρωπο να δείχνει... γελοίος. Όπως και παλαιότερα στους πίνακες – πορτραίτα (παράδοση την οποία "κληρονόμησε" η φωτογραφία) δύσκολα θα δει κανείς κάποιον με μειδίαμα στο πρόσωπο. "Τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι αυτοί που χαμογελούσαν πλατιά ήταν οι φτωχοί, οι έκφυλοι, οι μεθυσμένοι και όσοι ήταν στο χώρο της διασκέδασης" ανέφερε σε άρθρο του ο καλλιτέχνης, συγγραφέας και λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Nicholas Jeeves. Τα χαμόγελα θεωρούνταν ότι παραβίαζαν τα όρια της ευπρέπειας. Το 1703 ένας Γάλλος συγγραφέας είχε γράψει περιφρονητικά για "ανθρώπους που σηκώνουν το πάνω τους χείλος τόσο ψηλά, που... σχεδόν φαίνονται τα δόντια τους". "Και όχι μόνο είναι αγενές –συνέχισε- αλλά γιατί να το κάνουν; Αφού η Φύση μάς έδωσε χείλια για να τα κλείνουμε".
http://www.tsekouratoi.gr
Τα πρώτα ΑΤΜ... γάλακτος έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα!
Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία ανήκει στον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας - Πιερίας ΘΕΣ Γάλα, που προχωράει στην εγκατάσταση αυτόματων πωλητών, από τους οποίους οι καταναλωτές θα μπορούν όλο το 24ωρο να προμηθεύονται φρέσκο παστεριωμένο γάλα και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή.
Με γενικό σύνθημα "ΘΕΣ γάλα; Πιες", ο συνεταιρισμός έθεσε ήδη σε λειτουργία τα πρώτα τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα στη Λάρισα. Από αυτά μπορεί κανείς να αγοράζει γάλα βάζοντας απλώς το αντίστοιχο ποσό στο μηχάνημα.
Το γάλα δεν διατίθεται σε συσκευασία αλλά χύμα, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία του «Ελεύθερου Τύπου» και ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα είτε να γεμίσει γυάλινη ή πλαστική φιάλη που μπορεί να προμηθευτεί από άλλο μηχάνημα που βρίσκεται δίπλα στον αυτόματο πωλητή είτε να βάλει το γάλα σε δικό του μπουκάλι.
Αυτός ο τρόπος διάθεσης φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόζεται ήδη σε Ισπανία και Ρωσία.
Όπως ενημέρωσαν οι παραγωγοί το ένα λίτρο θα στοιχίζει ένα ευρώ, ενώ με προπληρωμένη κάρτα θα στοιχίζει 90 λεπτά. Το πλαστικό μπουκάλι μίας χρήσης κάνει 20 λεπτά και το γυάλινο 50 λεπτά.
Ο Γιάννης και η Μαρία επικοινωνούσαν μέσω e-mail, αφού ο Γιάννης έμενε στην Αμερική. Αυτός λοιπόν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα.
Η Μαρία για να τον εντυπωσιάσει στο αεροδρόμιο είχε νοικιάσει μια λιμουζίνα. Βλέπει ο Γιάννης το αμάξι και της λέει:
Προληπτικό ιατρικό έλεγχο σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης θα προσφέρει στην πλατεία Αριστοτέλους από το Σάββατο 5 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 (ώρες: 8:30-16:30) το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», μονάδα του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η επίσκεψη του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», ο οποίος στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οδοντιάτρους και νοσηλευτικό προσωπικό, εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της οποίας έχουν ενημερωθεί σχετικά τα σχολεία της πόλης. Παράλληλα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ενημερώσει σχετικά και άπορες οικογένειες.
Από το 2002, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και έως το 2012 έχουν εξεταστεί συνολικά 23.852 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά γύρω στα 18.000 παιδιά.
«Με χαρά υποδεχόμαστε για δεύτερη χρονιά τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι με συνέργιες όπως αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιτυγχάνει τον στόχο της ουσιαστικής παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες. Μέσα από τις δράσεις του Δήμου και στον τομέα της υγείας, παρέχεται στήριξη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που δυστυχώς αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στη δράση για την ευαισθησία τους και προσδοκώ ότι θα έλθουν πολλά παιδιά να εξετασθούν», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!