Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018


Η Άννα Ντόβγκαλουκ είναι μια 20χρονη φοιτήτρια νομικής στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Κατά καιρούς έχει τραβήξει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με τα καμπάνιες που λανσάρει. Όπως την καμπάνια ενάντια σε όσους άνδρες σηκώνουν τα φούστες των γυναικών, όπου σήκωσε και η ίδια τη φούστα της και φωτογραφήθηκε με το εσώρουχο σε μια κατάμεστη πλατεία.
 Η νέα της καμπάνια αφορά τους άνδρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια στο μετρό. Όποιον άνδρα εντοπίσει να κάθεται έτσι πηγαίνει από πάνω του και ανυποψίαστος καθώς είναι του ρίχνει χλωρίνη στα γεννητικά όργανα.
«Το διάλυμα που χρησιμοποιώ είναι 30 φορές πιο συμπυκνωμένο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές. Μπορεί να «φάει» τα χρώματα μέσα σε λίγα λεπτά και να αφήσει ανεξίτηλους λεκέδες» υποστηρίζει η 20χρονη.
Τα όσα καταγράφει η κάμερα είναι μάρτυρας των πράξεων της, αν και πολλά ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η καμπάνια είναι κατασκευασμένη, πως χρησιμοποιεί νερό αντί για χλωρίνη και πως οι άνδρες είναι φίλοι της Άννα, ή ηθοποιοί.

Όλο και καινούργια μονοπάτια εξερευνούν στην τέχνη τους οι δεξιοτέχνες μάγειροι. Συνταγές ή και τρόπους σερβιρίσματος, μιας και το μάτι πρέπει να τέρπεται όσο και ο ουρανίσκος. Είναι, όμως, πιθανό αυτοί σε ένα γιαπωνέζικο τάπας-μπαρ στο Βανκούβερ του Καναδά να το παράκαναν. Όμως αυτό που επινόησαν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το ράμεν είναι κλασικό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας: νουντλς τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ζωμό με κρέας και λαχανικά. Το Yuu Japanese Tapas προσελκύει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Διαδίκτυο λόγω ενός πραγματικά μοναδικού πιάτου που προσφέρει: το «Chilled Beer Ramen».
Το πιάτο δεν είναι δημιουργικό, το σερβίρισμα είναι δημιουργικό. Το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπύρα-νουντλς, ο αφρός είναι παραπλανητικός, τον επιτυγχάνουν χτυπώντας ασπράδι αυγού. Δεν περιέχει αλκοόλ. Είναι ράμεν που απλώς σερβίρεται σε μεγάλο μπυροπότηρο. Που πριν το έχουν παγώσει. Ίσως το ότι το έχουν παγώσει να δίνει καινούργια γευστική διάσταση.
Την ιδέα κατέβασε η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη. «Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ κι έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Και το επόμενο που σκέφτηκα ήταν «και γιατί όχι μπύρα-νουντλς;»» είπε, στο Insider, η Τζούλια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!