Πέμπτη 13 Απριλίου 2017


Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) εξήγγειλε ότι σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (στις 21:00 ώρα Ελλάδας) θα οργανώσει συνέντευξη Τύπου για να κάνει ανακοινώσεις που θα αφορούν «νέα ευρήματα σχετικά με ωκεάνιους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα».

Η ανακάλυψη σχετίζεται με παρατηρήσεις που έχει κάνει τόσο το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» όσο και το σκάφος «Κασίνι» που μελετά τον Κρόνο και τους δορυφόρους του από το 2004.

Σύμφωνα με τη σχετική προαναγγελία, «αυτές οι νέες ανακαλύψεις θα βοηθήσουν στη εξερεύνηση των ωκεανών - συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής αποστολής Europa Clipper της NASA που σχεδιάζεται να εκτοξευθεί στη δεκαετία του 2020- καθώς και στην ευρύτερη αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση: http://YouTube.com/nasajpl/live.
Πάσχα 2017: Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά την Μ. Πέμπτη
Αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής παράδοσης είναι τα κόκκινα αυγά, ωστόσο η μόδα επιτάσσει να είναι και χρωματιστά. Ξέρετε όμως πως ξεκίνησε αυτό το έθιμο και γιατί βάφουμε αυγά την Μεγάλη Πέμπτη;
Τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής βάφονται κόκκινα, όπως αναφέρει η χριστιανική παράδοση, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού. Υπάρχουν όμως πολλές εκδοχές.
Σύμφωνα με μία εκδοχή η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να μην τον βασανίσουν. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά τότε βάφτηκαν από άσπρα σε κόκκινα.
Μία άλλη προσέγγιση συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, θεώρησε τόσο απίθανο το γεγονός, «όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα». Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.
Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, μετά την Ανάσταση, η Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στον Τιβέριο Καίσαρα και του ανακοίνωσε ότι αναστήθηκε ο Χριστός. Εκείνη την ώρα κάποιος κρατούσε δίπλα από τον Καίσαρα ένα καλάθι αυγά. Ο Τιβέριος Καίσαρας, λέει στην Μαγδαληνή ότι, εάν αυτό που λέει, είναι αλήθεια, τότε τα αυγά, από άσπρα που είναι, να γίνουν κόκκινα. Όπερ και εγένετο.
Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη, στην επίσημη τελετή που γινόταν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, προσέφεραν κόκκινα αυγά. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι τσούγκριζαν τα αυγά με τον αυτοκράτορα και τη βασιλομήτορα και στη συνέχεια γευμάτιζαν.
Ωστόσο, αυτές είναι οι Χριστιανικές εκδοχές που συνοδεύουν τις ρίζες του εθίμου που «θέλει» τα αυγά να βάφονται κόκκινα.
Tα αυγά, σύμβολο γέννησης, έχουν συνδυαστεί με παγανιστικές παραδόσεις και γιορτές της Άνοιξης, τα οποία παραπέμπουν στην αναγέννηση της ζωής μετά το χειμώνα.
Πολλοί λαογράφοι εκτιμούν ότι το έθιμο του αυγού έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο και την Περσία, όπου φίλοι και συγγενείς αντάλλαζαν αυγά κάθε εαρινή ισημερία.
Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Έντυπο Folklore, τα αυγά σε όλο τον κόσμο συμβολίζουν τη ζωή και την αναγέννηση. Εμφανίζονται σε κάθε σημαντική στιγμή της ανθρώπινης ζωής. Είτε πρόκειται για γέννηση, είτε για γάμο, είτε για την ανέγερση νέου σπιτιού, στην αρρώστια και στο θάνατο. Στην αρχαιότητα έθαβαν αυγά μαζί με το νεκρό. Τα αυγά προσφέρονται ως δώρο και αποτελούν διακόσμηση σε κάθε εορταστική περίπτωση.
Κατά την προ χριστιανική περίοδο, τα αυγά χρησιμοποιήθηκαν για μαντικούς σκοπούς για να προβλέψουν το μέλλον. Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι ο Βασιλιάς Εδουάρδος ο πρώτος, της Αγγλίας, το 13ο αιώνα, παρήγγειλε 450 αυγά και ζήτησε να χρωματιστούν και να διακοσμηθούν με χρυσό, τα οποία προσέφερε στη συνέχεια ως πασχαλινά δώρα στους αγαπημένους του.
Έτσι θα βάψεις τα αυγά χωρίς να σπάσουν
Το Πάσχα έχει σχεδόν φτάσει και, μαζί του, και η αιώνια μάχη ενάντια στα… σπασμένα αυγά. Παρακάτω θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να βάλετε τέλος στις παράπλευρες απώλειες που ανασύρετε κάθε χρόνο από τον πάτο της κατσαρόλας.
Κατ’ αρχάς ο πιο σύντομος δρόμος για τη λύση του εν λόγω προβλήματος είναι να ανακαλύψετε την πηγή του κακού. Τα αυγά, λοιπόν, κατά το βράσιμο σπάνε για δύο βασικούς λόγους: από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και από το νερό το οποίο, καθώς βράζει, τα ρίχνει με ένταση προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Για να αντιμετωπίσετε τον πρώτο… ένοχο, δεν έχετε παρά να βγάλετε τα αυγά από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να τα βάλετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά καθώς και να μην τα αφήσετε σε αυτή για παραπάνω από 15 λεπτά.
Για να γλυτώσετε το... ταρακούνημα, δεν έχετε παρά να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με βαμβάκι ή δύο-τρεις στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και να βράζετε μια στρώση αυγά τη φορά. Τέλος, για να μην έχετε ούτε σπάσιμο ούτε ζημιά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας θήκες από τούλι και να κρεμάσετε με ένα λάστιχο ή λίγη κορδέλα κάθε αυγό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτή η εναλλακτική λύση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική!

Πηγή: spirossoulis.com
Το χωριό στην Ιαπωνία στο οποίο πιστεύουν πως εκεί έζησε και πέθανε ο Ιησούς
Το Πάσχα πλησιάζει και σιγά σιγά θα ξεκινήσουν όλες εκείνες οι τηλεταινίες που μας κρατούν συντροφιά τα βράδια της Μ.Εβδομάδας. Πάμε στοίχημα όμως πως αυτή την απίθανη ιστορία δεν θα την έχετε ξαναδει, ούτε καν ακούσει!
Στην Ιαπωνία λοιπόν, σε ένα χωριό ονόματι Herai, υπάρχει μια ταμπέλα που δείχνει το σημείο στο οποίο πέθανε ο Ιησούς. Ναι καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Ιησούς δεν πέθανε ποτέ στο σταυρό, αλλά έζησε στο Herai μέχρι τα βαθιά γεράματα! Πιστεύουν μάλιστα πως αντί για τον Ιησού, σταυρώθηκε ο... αδερφός του Isukiri, ο οποίος πήρε τη θέση του!
Ο Ιησούς... διέφυγε στην Ιαπωνία για να γίνει ένας αγρότης ρυζιού!
Όταν ο Ιησούς Χριστός ήταν 21 ετών, ήρθε στην Ιαπωνία και έζησε εκεί για 12 χρόνια. Πήγε πίσω στην Ιουδαία στην ηλικία των 33 και άρχισε να ασχολείται με την αποστολή του. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι στην Ιουδαία δεν αποδέχθηκαν το κήρυγμα του και τον συνέλαβαν με σκοπό να τον σταυρώσουν.
Ο νεώτερος αδελφός του, Isukiri (!) πήρε τη θέση του Χριστού και ο Χριστός διέφυγε τη σταύρωση και γύρισε στην Ιαπωνία.
Εγκαταστάθηκε στο Herai Village, και πέθανε στην ηλικία των 106!
Μάλιστα στο Herai υπάρχει τύμβος και τάφος με έναν σταυρό αφιερωμένος στον Ιησού και τον... αδερφό του! Μια τουριστική ατραξιόν που όπως φαίνεται πιστεύουν πολλοί και την επισκέπτονται!

 
Μεγάλη Πέμπτη: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη
Την Μεγάλη Πέμπτη, την τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε ολόκληρη την χώρα, σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία.
Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε τέσσερα γεγονότα. Στον Μυστικό Δείπνο του Ιησού με τους 12 Αποστόλους, το Ιερό Νιπτήρα, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό, την Υπερφυή Προσευχή, την προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα του μετά τον μυστικό δείπνο και λίγο πριν την σύλληψή του και τέλος, στην προδοσία του Ιούδα, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη και στην Σταύρωση του Θεανθρώπου.
Ο Χριστός ετοίμασε μόνος του το τραπέζι και έπλυνε τα πόδια και των 12 μαθητών του. Θέλησε να τα κάνει όλα μόνος του και να τους δείξει πως δεν πρέπει να επιζητούν τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ’ όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στον Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο παρορμητικός απ’ όλους. Στην αρχή σταμάτησε τον Ιησού αλλά μετά υποχώρησε. Αφού έπλυνε τα πόδια και των 12, πήρε τα ιμάτιά του και ξανακάθισε. Τους είπε να αγαπούν ο ένας τον άλλον και πως δεν πρέπει να μην επιζητούν ποτέ να είναι πρώτοι. Ύστερα μίλησε γαι την προδοσία, στρεφόμενος στον πιο ήρεμο Ιωάννη.
Μετά το δείπνο, ο Χριστός και οι μαθητές βγαίνουν στο όρος των Ελαιών. Τους διδάσκει τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αναχωρεί μόνος Του, ώστε να προσευχηθεί. Μόλις τελείωσε την προσευχή του, έφτασε ο Ιούδας με τους στρατιώτες χαιρετά και φιλά τον δάσκαλό του και τον παραδίδει στις αρχές.
Η Μεγάλη Πέμπτη θεωρείται η πιο θλιβερή μέρα της χριστιανοσύνης. Το βράδυ η Εκκλησία αναπαριστά την Σταύρωση του Θεανθρώπου, ενώ ψάλλονται και τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.
Ποιο μέρος στην Ελλάδα θεωρήθηκε πύλη προς τον κάτω κόσμο
Στις σπηλιές του Ταινάρου- ή Κάβου Ματαπά- στην Πελοπόννησο θεωρούνταν πως υπήρχε η είσοδος προς τον Κάτω Κόσμο.
Από εδώ λέγεται πως πέρασε ο Ορφέας πηγαίνοντας στον Άδη για να σώσει την Ευρυδίκη. Η πύλη φυλασσόταν από τον Κέρβερο, ένα μοχθηρό κτήνος με τρία κεφάλια άγριων σκυλιών, ένα δράκο ή ερπετό για ουρά και τα κεφάλια κάθε λογής φιδιών κατά μήκος της ράχης του, το οποίο νίκησε ο Ηρακλής!
Ο Ορφέας, επίσης, λέγεται ότι περιηγήθηκε στις συγκεκριμένες σπηλιές του Άδη για να φέρει πίσω στη ζωή την αγαπημένο του σύζυγο, Ευρυδίκη, ενώ στο Ταίναρο κατέφυγε και ο Σπαρτιάτης Παυσανίας ο ‘Αρπαλος που έκλεψε τους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά την αρχαιότητα ο χώρος του σπηλαίου είχε τη λειτουργία νεκρομαντείου και άργησε να θεωρηθεί ως «κατάβαση» στον Άδη, και να αποτελέσει για τους αρχαίους την πρώτη ίσως πύλη για το υπόγειο βασίλειο του Πλούτωνα.

 
Ποιοι ήταν αυτοί που σταυρώθηκαν δίπλα στον Ιησού Χριστό
Μαζί με το Χριστό σταυρώθηκαν ένας καλός και ένας κακός κλέφτης. Στη Καινή Διαθήκη απλά αναφέρονται, χωρίς να γίνεται ευρύτερη παρουσίασή τους.
Ερευνητές προσπάθησαν να βρουν ποιοι ήταν δίπλα στο Χριστό, τα εγκλήματά τους και τις τελευταίες τους στιγμές.
Οι δύο ληστές παρότι ήταν δίπλα στις τελευταίες στιγμές του Υιού του Θεού, αναφέρονται μόνο στο απόκρυφο Ευαγγέλιο του Νικόδημου (το οποίο δεν αποδίδεται στον Νικόδημο των Γραφών, τον Φαρισαίο που ως μέλος του Μεγάλου Συνεδρίου υπερασπίστηκε τον Ιησού, αλλά σε μεταγενέστερο ανώνυμο συντάκτη) και τις αποκαλούμενες Πράξεις Πιλάτου: «καὶ Δυσμᾶς καὶ Γέστας οἱ δύο κακοῦργοι συσταυρωθήτωσάν σοι και αλλού ὄνομα αὐτῷ ᾖν Γίστας, ὁ δὲ ἐκ δεξιῶν ἐσταυρωμένος ὀνόματι Δυσμᾶς».
Οι δυο ληστές που πλαισίωναν τον Θεάνθρωπο στον Σταυρό του Μαρτυρίου ήταν ο Δυσμάς και ο Γεστάς (ή Γέστας ή Στέγας). O Δυσμάς έδειξε όπως θυμόμαστε μεταμέλεια πριν εκπνεύσει και είπε το περιβόητο «μνήσθητί μου, κύριε», ενώ ο Γεστάς συνέχισε να χλευάζει τον Σωτήρα, μένοντας αμετανόητος.
Ο Δυσμάς δεν ήταν πρώτη φορά που συναντούσε το Χριστό. Όταν η Παναγία μαζί με τον Ιωσήφ και το θείο βρέφος πάνω σε ένα γαιδουράκι, πηγαίνανε στην Ιερουσαλήμ, η συμμορία του Δυσμά προσπάθησε να τους κλέψουν. Όταν όμως αντίκρυσε το θείο βρέφος, είδε μια λάμψη γύρω του, και απαγόρευσε στους ληστές να τους επιτεθούν.
Γεμάτη ευγνωμοσύνη προς τον καλό ληστή, η Θεοτόκος του είπε: «Γνώριζε ότι το παιδί αυτό θα σε ανταμείψει με ανταμοιβή μεγάλη, επειδή εσύ σήμερα τον προστάτευσες». Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος κρεμιόταν στον σταυρό για τα εγκλήματά του, στα δεξιά του Χριστού. Το όνομά του ήταν Δυσμάς! Και βλέποντας δίπλα του τον αναμάρτητο Ιησού, μετανόησε για κάθε κακό που είχε κάνει στη ζωή του.
Ο Γέστας ήταν από τους σκληρότερους ληστές, βίαζε τις γυναίκες που συναντούσε στο δρόμο, τις έκοβε τα στήθη, ενώ αναφέρεται σε ρωμαικά έγγραφα, ότι είχε τη συνήθεια να πίνει ανθρώπινο αίμα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή χλεύαζε τον Χριστό, αλλά ακριβώς την ώρα που ξεψυχούσε ζήτησε τη συγχώρεση από το Θεό, δείχνοντας μεταμέλεια.

Ο Δυσμάς ήταν ιδιοκτήτης πανδοχείου, είχε φυλακιστεί πολλές φορές για κλοπές, αλλά αναφέρεται ως δίκαιος γιατί μοίραζε φαγητό στους ελεούντες ένω φρόντιζε για την ταφή των φτωχών. Κέρδισε τη σωτηρία, ζητώντας πάνω στο Σταυρό την συγχώρεση, μετανοώντας για τα εγκλήματά του.

Η Daily Mail δέχθηκε να καταβάλει άγνωστο ποσό ως αποζημίωση στην Μελάνια Τραμπ και να της ζητήσει συγγνώμη για το δημοσίευμα σχετικά με την προηγούμενη επαγγελματική της απασχόληση ως μοντέλου.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, η Μελάνια Τραμπ είχε καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη βρετανικής εφημερίδας ζητώντας 150 εκατομμυρίων δολαρίων για εν δυνάμει ζημίες που της επέφερε το δημοσίευμα.

Την Τετάρτη, η Daily Mail ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει νέο επανορθωτικό άρθρο.

«Συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αποζημίωση και δικαστικά έξοδα», ανακοίνωσε η εφημερίδα, ενώ πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που συμφώνησε να καταβάλει ο όμιλος βάσει του διακανονισμού είναι μικρότερο των 3 εκατ. δολαρίων.

Χρειάζεται χρόνος για να μάθει ένα παιδί τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και τον αυτοέλεγχο.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από το παιδί σας και κυρίως να μην περιμένετε να θυμάστε τι του είπατε την τελευταία φορά.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε δίνει σημασία στις συμβουλές σας, αλλά ότι ίσως απλώς τις ξέχασε.

Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη διδακτική αξία από τα λόγια. Συνεπώς, πρέπει να δείξετε έμπρακτα στο παιδί σας πώς να φέρεται.

Μπορείτε να κάνετε το εξής:

-Να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερους «κανόνες». Το «Μη» είναι πολύ αρνητική λέξη και αν δεν προσέξετε, μπορεί να αρχίζετε κάθε σας πρόταση προς το δίχρονο παιδί σας με ένα «Μη».

-Μη δίνετε αόριστες οδηγίες στο παιδί. Προσπαθήστε να είστε πολύ σαφής.

-Όταν δίνετε μια οδηγία στο παιδί σας, να του εξηγείτε πάντα το λόγο. Να αποφεύγετε να απαντάτε «Επειδή το λέω εγώ» όταν σας ρωτά γιατί.

-Να ανταμείβετε πάντα την καλή συμπεριφορά με «μπράβο» και εκδηλώσεις τρυφερότητας, ακόμη και με ένα έκτακτο κέρασμα, αν το παιδί κατάφερε να κάνει κάτι δύσκολο. Μπορείτε να του δείξετε τη διάκριση μεταξύ καλής και κακής συμπεριφοράς απλώς με το να μη του λέτε « μπράβο» και να μην το ανταμείβετε αν κάνει κάτι που δεν επιδοκιμάζετε.

-Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταφέρετε το παιδί σας να κάνει κάτι από το να του δείξετε ότι το κάνετε κι εσείς. Αν θέλετε να βγάζει το παιδί τα λασπωμένα του παπούτσια στην εξώπορτα ή να φοράει τις γαλότσες του πριν βγει στην βροχή, να είστε έτοιμη να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

-Να είστε σταθερή. Μη χαλαρώνετε τους κανόνες σας και λέτε άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη. Δεν υπάρχει λόγος να μη φάει παραπάνω παγωτό το παιδί στα γενέθλιά του, αφού ξέρει ότι αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα, αλλά πρέπει να μάθει ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει το ίδιο την επομένη.

-Να παραδέχεστε πάντα τα λάθη σας , όσο μικρό και αν είναι το παιδί σας, και να είστε γενναιόψυχη όταν κάνετε ένα λάθος. Μη φοβηθείτε λοιπόν να παραδεχτείτε ότι « Η μαμά δεν αντέδρασε σωστά», ή «έχεις δίκιο, δεν θα το ξανακάνω».

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Μην μαζεύεται άδικα χάρινες αποδείξεις, δεν έχουν καμιά …αξία. Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.
Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.
Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:
* 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
* 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
* 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!