Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η Παναγιώτα Βλαντή παραχώρησε συνέντευξή στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πιο τραγική στιγμή της ζωής της.

«Αφορά το χαμό αγαπημένου μου προσώπου, και ήταν αιφνίδιος. Έχει γίνει πριν από 2 χρόνια και πραγματικά εγώ και η οικογένεια μου συγκλονιστήκαμε. Γίνεται ένας χωρισμός μετά από χρόνια, που σαφώς είναι δύσκολος, και μετά έρχεται κάτι και σου λέει η ίδια η ζωή: "Χαλάρωσε, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζεις". Σε ταρακουνάει. Λυπάμαι που αυτό έγινε στη ζωή μου με ένα πολύ σκληρό τρόπο. Βέβαια η ζωή προχωράει και είναι μπροστά», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Όσο για το αν βίωνε αυτή τη δύσκολη στιγμή την ώρα που όλοι πίστευαν ότι λόγω του χωρισμού της υπήρχε πρόβλημα, η ίδια εξήγησε «Όχι, είχα χωρίσει από μια πολύ γνωστή μακροχρόνια σχέση. Γράφτηκαν διάφορες βλακείες, αλλά έτσι κι αλλιώς τις έχω διαψεύσει. Έγραψαν ότι έχω κατάθλίψη, ενώ είχα πει ότι "όλοι οι Έλληνες την περίοδο αυτή έχουμε κατάθλιψη, γιατί σέρνεται όλη η χώρα σε μία οικονομική κρίση". Δεν βίωσα κατάθλιψη».

Τέλος, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία, εξηγώντας τον λόγο που την οδήγησε να στο να πάρει αυτή την απόφαση. «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Εκεί με οδήγησε το ότι δεν μπορούσα, να χαρώ ή δεν ένιωθα καλά, κι έτσι ζήτησα ψυχολογική βοήθεια και μόνο αυτό. Πολλές φορές παρεξηγείται αν έχεις πάρει χάπια ή κάτι τέτοιο. Έκανα ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές οι ψυχίατροι αλλά και κάποιοι ψυχολόγοι δίνουν εύκολα χάπια, αντικαταθλιπτικά, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Καλύτερα να κάνεις ψυχοθεραπεία πρώτα για να δεις αν χρειάζεται. Δεν έχει χρειαστεί μέχρις στιγμής να πάρω κάτι. Έκανα 6 χρόνια και τώρα τελείωσα. Αν χρειαστεί, θα ξανακάνω», δήλωσε με ειλικρίνεια.

http://www.thestival.gr
Σοκ προκαλεί η δολοφονία ενός 6χρονου παιδιού, στο Μεξικό από ανήλικους φίλους του, ηλικίας 12-15 ετών.

Ο μικρός Marquez φαίνεται πως προσκλήθηκε σε παιχνίδι από τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά και όταν ο εξάχρονος δέχτηκε του είπαν ότι επρόκειτο να προσποιηθούν μια απαγωγή. Όπως αναφέρει το protothema, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του αγοριού και στη συνέχεια, τον ξυλοκόπησαν με ένα ραβδί που καλυπτόταν από αγκάθια. Μετά τον λιθοβόλησαν, ενώ ο θάνατος του μικρού προκλήθηκε αργότερα, όταν τον στραγγάλισαν, πιέζοντας του το ραβδί στο λαιμό . Αφότου είχε πεθάνει, ένα από τα παιδιά τον μαχαίρωσε στην πλάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το σώμα του άτυχου μικρού βρέθηκε θαμμένο σε έναν ρηχό τάφο στη βόρεια μεξικανική πόλη της Chihuahua νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου - δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Οι φερόμενοι ως δολοφόνοι, ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών, δύο κορίτσια ηλικίας 13 ετών και δύο άλλα αγόρια, ηλικίας 15 ετών, είχαν καλύψει τον τάφο με αγριόχορτα, ενώ είχαν ρίξει μέσα και ένα νεκρό ζώο, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα την τοπική νομοθεσία, τρία από τα πέντε παιδιά είναι πολύ μικρά, ώστε να δικαστούν.

Οι αρχές ανακάλυψαν το σώμα του Christopher, όταν η μητέρα ενός από τα 15χρονα αγόρια τηλεφώνησε στην αστυνομία για να τους πει ότι είχε ανακαλύψει πως ο γιος της είχε συμμετάσχει στη δολοφονία. Ο ίδιος και το άλλο 15χρονο αγόρι αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, αλλά τα τρία μικρότερα παιδιά, που είναι κάτω των 14, δεν θα δικαστούν.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Christopher, η οποία είχε δηλώσει την εξαφάνιση του γιου της το βράδυ της Πέμπτης. Όπως ανέφερε: "αυτό που θέλω είναι δικαιοσύνη. Εάν δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, να είστε βέβαιοι πως θα αποδοθεί από τα δικά μας χέρια.
Εγώ, ως μαμά, απαιτώ δικαιοσύνη. Πώς γίνεται να αφεθούν αυτά τα παιδιά ελεύθερα;", ενώ συγκλονισμένη συμπλήρωσε: "δεν έχουν κάνει αυτά τα φρικτά πράγματα σε ένα σκυλί, τα έκαναν σε παιδί".

http://www.thestival.gr 
Η 24χρονη Cookie Jane είναι ένα κορίτσι από τη...
Μεγάλη Βρετανία που προέρχεται από πολύ καλή οικογένεια. Σπούδασε σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και όλοι περίμεναν πως θα μπορούσε να κάνει καλή καριέρα σε κάποια πολυεθνική.

Το κορίτσι μας όμως κατάλαβε από νωρίς πως το (εύκολο) χρήμα είναι αλλού και έτσι αποφάσισε να γίνει πόρνη πολυτελείας!

Όπως αντιλαμβάνεστε οι τιμές της είναι τσιμπημένες αλλά οι υπηρεσίες της… εκλεκτές όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι πελάτες της!

Στον ίδιο δρόμο και η φίλη της -με αντίστοιχο background- Emily B, που κι αυτή… χρεώνει έως και 2000 λίρες Αγγλίας τη βραδιά!

Η δουλειά δεν είναι ντροπή και τα κορίτσια αυτά είναι επιτυχημένες -εκ του αποτελέσματος- επαγγελματίες!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις διαδικτυακές αγορές φαίνεται πως θέλει να εξαπλωθεί η Google και γι αυτό θα προωθήσει -σε πειραματικό αρχικά στάδιο- ένα κουμπί δίπλα στη μηχανή αναζήτησής της.

Το κουμπί θα εμφανίζεται ως μέρος χορηγούμενου (sponsored) αποτελέσματος αναζήτησης συγκεκριμένων προϊόντων, όπως αποκάλυψαν οι Alistair Barr και Rolfe Winkler στη Wall Street Journal.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης αναζητά ένα προϊόν μέσω smartphone ή tablet, δίπλα από τη λίστα προϊόντων της Google θα υπάρχει το συγκεκριμένο κουμπί, το οποίο θα τον βοηθάει να κάνει τις αγορές του άμεσα.

Έτσι, θα τις ολοκληρώνουν στο Google χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθούν σε μεμονωμένες ιστοσελίδες πωλήσεων.

http://www.thestival.gr
Ανησυχία έχει προκαλέσει ένα νέο ναρκωτικό...
στη Βρετανία που έχει στείλει 15 άτομα στην εντατική του νοσοκομείου και λέγεται… Facebook.

Το νέο αυτό ναρκωτικό έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στη Βρετανία και έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της χώρας, σύμφωνα με την Express.

Είναι συνθετικό ναρκωτικό και έχει τετράγωνο σχήμα, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με το λογότυπο του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας εξέδωσε οδηγία κατά την οποία προειδοποιεί για της, πιθανόν, θανατηφόρες συνέπειες του νέου αυτού ναρκωτικού, τονίζοντας παράλληλα τους φόβους της για την είσοδο του, μέσω διακινητών, στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής, το ναρκωτικό Facebook έχει στείλει στο νοσοκομείο 15 άτομα, με αρκετούς να παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και κάποιοι νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο ναρκωτικό, μαζί με τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από αυτό.

Το νέο αυτό ναρκωτικό, έχει εμφανιστεί, μέχρι στιγμής, μόνο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας, η χημική σύνθεση του Facebook είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, και για αυτόν τον λόγο «τεχνικά» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα παράνομο.

Προς το παρόν οι Αρχές της Βουδαπέστης, εξετάζουν τα στοιχεία που το συνθέτουν , καθώς και τις δόσεις, σε αυτό το νέο ναρκωτικό.

Παρόλα αυτά, προειδοποιούν τους πιθανούς χρήστες να απευθυνθούν άμεσα σε ιατρούς ή νοσοκομεία ένα κάνουν χρήση του Facebook.

Τα συμπτώματα, όπως τα αναφέρει το Index.hu, από τη χρήση του ναρκωτικού Facebook, είναι αϋπνία, δυσκολία στην κίνηση και ψευδαισθήσεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Η σοκολάτα είναι για πολύ κόσμο η πιο προσιτή αμαρτία και απαραίτητος φίλος στις… δυσκολίες κάθε είδους.
Η καλή σοκολάτα είναι η μαύρη σοκολάτα, με περιεκτικότητα σε κακάο περίπου στο 70% (ή και παραπάνω).
Μάλιστα, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.
Διαβάστε παρακάτω εννιά λόγους για να… συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλύκισμα:
1. Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος
Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών.
2. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ερευνητές από τη Φιλανδία βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κατά 17% κατά μέσο όρο στους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα.
3. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Εκατό γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο) παρέχει το 67% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου για τον οργανισμό.
4. Μειώνει τη χοληστερόλη
Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.
5. Κάνει καλό στο δέρμα
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. (Ωστόσο, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντηλιακό!).
6. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού σοκολάτας 20 λεπτά πριν από ένα γεύμα, ενεργοποιεί τις ορμόνες που στέλνουν «σήμα» στον εγκέφαλο ότι «είμαι γεμάτος» μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει κανείς.
7. Λειτουργεί προληπτικά έναντι του διαβήτη
Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.
8. Η σοκολάτα κάνει καλό στον εγκέφαλο
Οι φλαβανόλες μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση.
9. Η σοκολάτα μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Βελτιώνει τη διάθεση
Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, η χημική ουσία που παράγεται από τον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών…

Για επιπτώσεις στους πνεύμονες σε κυτταρικό επίπεδο κάνει λόγο μια νέα έρευνα που αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που εδώ και μια δεκαετία κατέκλυσαν την αγορά. Παρά την μη ύπαρξη μελετών που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους στην προσπάθεια των καπνιστών να κόψουν το κάπνισμα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν δημοφιλή.
Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα – ή πιο συγκεκριμένα, οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά- θα μπορούσαν να έχουν δραματικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Στην έκθεσή της η Εταιρεία, η οποία επικεντρώνεται σε πνευμονικές παθήσεις και διαταραχές της αναπνοής, αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να αλλάξει την λειτουργία των πνευμόνων σε κυτταρικό επίπεδο.
Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν νωρίτερα το 2015 σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Εταιρεία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν οι αλλαγές που μπορεί να εκδηλωθούν στη βιωσιμότητα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων καθώς και τις ενδείξεις του ασβεστίου, ωστόσο οι επιδράσεις αυτές εξαρτώνται από τη γεύση του υγρού που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 13 διαφορετικές γεύσεις, ενώ ο χρόνος χρήσης κυμαινόταν μεταξύ 30 λεπτών και 24 ωρών. Στο πρώτο πείραμα, χρησιμοποιήθηκαν 3 γεύσεις -κανέλα, μπανάνα και μέντα- όπου παρατηρήθηκε αλλαγή στο ασβέστιο, ανάλογα με τη δόση. Οι μεγαλύτερες δόσεις αποδείχτηκαν τοξικές για τα κύτταρα. Στο πείραμα των 24 ωρών, οι ίδιες γεύσεις είχαν αρνητικές επιδράσεις στην ικανότητα ανάπτυξης και αναπαραγωγής των κυττάρων, ανάλογα με τη χορηγούμενη δόση.
«Οι επιπτώσεις των διαφόρων χημικών συστατικών των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους ιστούς των πνευμόνων είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες», δήλωσε ο καθηγητής Τέμπερανς Ρόουελ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης. «Στη μελέτη μας χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων και 3 από τις 13 γεύσεις έδειξαν ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα κύτταρα, ανάλογα με τη δόση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει το 2013, μετά από μελέτες, ότι οι «καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων», τα οποία έχουν απαγορευτεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ουρουγουάη και η Σιγκαπούρη.
aftodioikisi.gr

Οκτώ άνδρες που είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν τον Βασιλιά και το Νόμο αναζητεί η Σαουδική Αραβία για τις νευραλγικές θέσεις των… δημίων. Οι οκτώ νέες θέσεις άνοιξαν με φόντο την αύξηση στις καταδίκες στην εσχάτη των ποινών, που κατά κανόνα γίνονται με αποκεφαλισμό.
Eμπειρία δεν είναι απαραίτητη, αν και καλή χρήση ξίφους θα θεωρηθεί προσόν.
Η αγγελία αναρτήθηκε, χάριν διαφάνειας, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δημοσίων Υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας. Η περιγραφή είναι ψυχρή και τυπική: Ζητούνται οκτώ άτομα «που θα εκτελούν την θανατική ποινή σύμφωνα με την ισλαμική σαρία μετά από δικαστικές αποφάσεις». Δεν υπάρχει απαίτηση για εκπαιδευτικό επίπεδο, ούτε και αναφέρεται ο μισθός.
Δευτερεύον καθήκον των οκτώ θα είναι και ο ακρωτηριασμός (συνήθως χεριών), ποινή πάντως που κινδυνεύει να περιπέσει σε αχρηστία στη χώρα.
Στο σαουδαραβικό ποινικό σύστημα, η δολοφονία, το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και ορισμένα βίαια εγκλήματα μπορούν να επισύρουν την θανατική ποινή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλοπή επίσης μπορεί να τιμωρηθεί με ακρωτηριασμό, αλλά τα δικαστήρια αποφεύγουν τα τελευταία χρόνια αυτήν την επιλογή.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με την θανατική καταδίκη, η οποία επιβάλλεται με σχετικό ζήλο: Την περασμένη Κυριακή, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών αποκεφαλίστηκε στο Ριάντ στην 85η εκτέλεση για φέτος.
Πέρυσι, όλο τον χρόνο, η Σαουδική Αραβία είχε εκτελέσει 88 κατάδικους. Η σύγκριση με φέτος δείχνει ότι ο ρυθμός τείνει να διπλασιαστεί, αν διατηρηθεί σε αυτά επίπεδα μέχρι το τέλος του 2015. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται περισσότεροι δήμιοι.
Το πρόβλημα έχει όνομα και λέγεται...
τσιγάρο και καπνός. Σύμφωνα με δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» ομάδα επιστημόνων, ζητά από τον ΟΗΕ να ξεκινήσει μια παγκόσμια προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει ο πλανήτης να ασχολείται με το τσιγάρο. Οι άνθρωποι να ξεχάσουν δηλαδή τι σημαίνει κάπνισμα.

Και αυτό πρέπει να συμβεί μέχρι το 2040, ειδεμή, όπως υπολόγισαν οι επιστήμονες, μέχρι να βγει ο αιώνας θα έχουν πεθάνει από το τσιγάρο και το κάπνισμα περισσότεροι από 1.000.000.000 άνθρωποι, από αιτίες που το κάπνισμα επιδεινώνει όπως το έμφραγμα. Οι χώρες που θα πληρώσουν το βαρύ αυτό τίμημα, είναι οι αναπτυγμένες και οι αναπτυσσόμενες. Επίσης το πρόβλημα θα εντοπιστεί στις χώρες τις Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Ο Νεοζηλανδός καθηγητής Ρόμπερτ Μπιγκλχόουλ του Πανεπιστημίου του Όκλαντ που συνέγραψε την έκθεση αυτή, τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για μια παγκόσμια προσπάθεια, αφού σήμερα μόνο ένας στους 10 σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει πρόσβαση σε προγράμματα διακοπής καπνίσματος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η αστυνομία στο Ουέικο, πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε ότι υπήρξαν αρκετοί νεκροί και τραυματίες μετά από μάχη σε εστιατόριο-μπαρ της περιοχής ενώ τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι εννιά άτομα σκοτώθηκαν σε μια μάχη μεταξύ δύο συμμοριών μηχανόβιων.

Το επεισόδιο έγινε στο Twin Peaks Sports Bar and Grill, σε μια εμπορική περιοχή που ονομάζεται Εμπορικό Κέντρο του Κεντρικού Τέξας, είπε η αστυνομία του Ουέικο στην ιστοσελίδα της στο Facebook.

Ο τοπικός σταθμός KXXV ανέφερε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα σε ένα οικόπεδο πάρκινγκ ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο, και ότι οκτώ άτομα σκοτώθηκαν εκεί ενώ το έννατο πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο σταθμός ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία συνέλεξε όπλα, ξύλινα ρόπαλα και αλυσίδες από το χώρο, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο είχαν κλειδωθεί στα ψυγεία μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Ο σταθμός KCEN-TV της περιοχής ανέφερε στον ιστότοπό του ότι όλοι οι νεκροί ήταν μέλη των συμμοριών. Η ταυτότητα των νεκρών δεν είναι γνωστή ακόμα, όπως και δεν έχει πιστοποιηθεί αν ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και θαμώνες του εστιατορίου που δεν έχουν σχέση με τις συμμορίες.

http://www.thestival.gr 

Αν έπρεπε να φτιάξουμε μια λίστα με τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε πριν γυμναστούμε, αυτή θα περιείχε “καλούς” υδατάνθρακες, άπαχη πρωτεΐνη, υγιεινά για την καρδιά λιπαρά και άφθονα υγρά. Το σώμα και οι μύες μας βασίζονται στους υδατάνθρακες για μια γρήγορη δόση ενέργειας, όπως το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και το ρύζι, καθώς και τα φρούτα και λαχανικά. Ταυτόχρονα, οι πρωτεΐνες γεμίζουν τους μύες και τα κύτταρα του αίματος με οξυγόνο. 
Χωρίς υγρά, το σώμα μας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά, και η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο κοινούς κινδύνους, ειδικά για όσους ασκούνται έντονα. Φροντίστε να έχετε πιει δύο ποτήρια νερό περίπου δύο ώρες πριν ξεκινήσετε την γυμναστική σας. Πολλοί αθλητές δεν μπορούν να αποφασίσουν αν το νερό είναι αρκετό, ή αν πρέπει να προτιμήσουν ειδικά αθλητικά ποτά. Σε γενικές γραμμές, το νερό αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας, αλλά αν γυμνάζεστε για περισσότερο από μία ώρα, σε κλίμα ζεστό και με υψηλή υγρασία, τα ειδικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο, μιας και περιέχουν υδατάνθρακες και νάτριο. Άλλη μια περίπτωση που ίσως πρέπει να προτιμήσετε αθλητικά ποτά είναι αν συμμετέχετε σε ομαδικά αθλήματα (για παράδειγμα, ποδόσφαιρο), και αν έχετε την τάση να ιδρώνετε πολύ.
Ένα σωστό αθλητικό ποτό περιέχει 14-15 γραμμάρια υδατανθράκων στα 250 ml. Πρέπει επίσης να έχει περίπου 110 mg νατρίου και 30 mg καλίου στην ίδια ποσότητα. Αν ο σκοπός της γυμναστικής σας είναι να χάσετε κιλά, ψάξτε για αθλητικά ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες . Αν καταναλώνετε μπάρες ενέργειας, φροντίστε να περιέχουν 5 γραμμάρια πρωτεΐνης, ελάχιστους υδατάνθρακες και τα λιγότερα δυνατά λιπαρά. Προσέξτε, όμως τις θερμίδες.
Σημαντικό είναι, επίσης, να θυμάστε ότι πριν γυμναστείτε, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε καινούρια φαγητά. Μείνετε πιστοί σε τροφές που ξέρετε ότι το σώμα σας επεξεργάζεται και ανέχεται. Ένα απλό σάντουιτς με κοτόπουλο, για παράδειγμα, είναι πολύ σωστή επιλογή – αποφύγετε όμως οτιδήποτε τηγανητό και υπερβολικά λιπαρό, όπως και τα αναψυκτικά.

Είναι κακό να γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι;

Εξαρτάται από το είδος της άσκησης. Ένας περίπατος ή χαλαρό τρέξιμο το πρωί δεν απαιτούν τόση ενέργεια – απλά πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν βγείτε από το σπίτι.
Για γυμναστική μεγαλύτερης έντασης, που απαιτεί περισσότερη ενέργεια, συμπληρώστε το γεύμα σας με μερικούς εύπεπτους υδατάνθρακες, όπως μια φρυγανιά, ένα κουλούρι ή μια μπανάνα, μαζί με ένα ποτήρι νερό.

Χρειαζόμαστε πρωτεΐνες μετά την γυμναστική;

Είναι καλή ιδέα να καταναλώνουμε πρωτεΐνες μετά τη γυμναστική, μιας και βοηθούν τους μύες να “αναρρώσουν” και να αναπτυχθούν. Η πηγή αυτών των πρωτεϊνών δεν έχει σημασία αν είναι ένα αυγό, ένα ποτήρι γάλα ή ένα ειδικό συμπλήρωμα: το σημαντικό είναι να μην το παρακάνουμε. Χρειαζόμαστε μόνο 10-20 γραμμάρια πρωτεϊνών για τους μύες μας. Αν θέλετε να επιλέξετε συμπλήρωμα πρωτεϊνών, προτιμήστε σκόνες που έχουν σαν βάση πρωτεΐνες γάλακτος, και καταναλώστε το συμπλήρωμα περίπου μισή ώρα μετά την άσκηση, για να παρέχετε πολύτιμα αμινοξέα στους μύες σας.
Μια λύση για τους αθλητές αντοχής (ποδηλάτες, μαραθωνοδρόμους), είναι τα ειδικά τζελ. Αυτά τα τζελ είναι συμπυκνωμένοι υδατάνθρακες, και δίνουν μια “έκρηξη” ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Πρέπει πάντα να καταναλώνονται με άφθονο νερό, ώστε να μην ταράξουν το στομάχι. Τέλος, μια ακόμη τεχνική για τους αθλητές αντοχής – η οποία πλέον δεν χρησιμοποιείται διαδεδομένα – είναι η συσσώρευση υδατανθράκων πριν την άσκηση. Προτείνεται κυρίως για αθλητές που κάνουν πολύ δύσκολη γυμναστική για περισσότερα από 90 λεπτά, και πρέπει να επιβλέπεται από διαιτολόγο.
iatronet.gr
AdTech Ad
4.619 προσλήψεις εποχικών θέσεων σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων...
της χώρας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για συμβάσεις από 8 έως 11 μήνες σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους είτε σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, στη μία απόφαση εγκρίνονται 1.105 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των δήμων και ΝΠΙΔ της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και στη δεύτερη εγκρίνονται 3.514 συμβάσεις σε δήμους και περιφέρειες για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, είναι οι εξής: οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, καθαριστές, γυμναστές, καλλιτεχνικό προσωπικό κ.ά.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 (206/Α'), όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3812/2009 (234/Α'), καθώς και τις διατάξεις Π.Δ. 524/1980 κατά περίπτωση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια ξανθιά είναι μόνη στο σπίτι, και στη μέση της νύχτας, ακούει ένα περίεργο θόρυβο. - Ποιός είναι εκεί;;; ρωτάει με τη καρδιά της έτοιμη να σπάσει - Κανείςςςςςςς... απαντά ψιθυριστά μια φωνή - Ουφ, αϊ στο καλό, και τρόμαξα!


Προνοητικότητα, έξυνος χειρισμός και τακτικός έλεγχος του αυτοκινήτου, το τρίπτυχο της οικονομίας στους τέσσερις τροχούς!
1. Οδηγείτε λιγότερο. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και προτιμήστε να τις καλύψετε με εναλλακτικά μέσα, όπως το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να μοιράζεστε τις διαδομές με κάποιον γείτοντα με τον οποίο εργάζεστε στην ίδια περιοχή.
2. Ζεστάνετε το αυτοκίνητο. Αυτή η πρόταση αφορά τις μέρες με κρύο, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ζεστάνετε το αυτοκίνητό σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα προτού ξεκινήσετε για τον προορισμό σαςσας.
3. Βάλτε βενζίνη νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα καύσιμα είναι πιο δροσερά το πρωί και έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα. Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, μειώνεται και η πυκνότητά τους. Επίσης, φουλάρετε στην αρχή της εβδομάδας. Συνήθως από Τετάρτη μέχρι Σάββατο οι τιμές αυξάνονται.
4. Οδηγείτε αργά και σταθερά. Μπορεί η ταχύτητα να σας εκστασιάζει, αλλά μαζί με την αύξηση της αδρεναλίνης αυξάνεται και η κατανάλωση του καυσίμου. Η χαμηλή και σταθερή ταχύτητα είναι ο οικονομικότερος τρόπος οδήγησης. 5. Προσοχή στα φρένα. Αν φρενάρετε υπερβολικά, καταναλώνετε περισσότερα καύσιμα.
6. Σβήστε τη μηχανή. Όταν περιμένετε κάποιον, προτιμήστε να σβήσετε τη μηχανή παρά να την έχετε στο ρελαντί.
7. Εξαλείψτε την αντίσταση του αέρα. Το ανοιχτό παράθυρο αυξάνει την αντίσταση του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάψει περισσότερα καύσιμα. Επίσης, θυμηθείτε να έχετε όσο βάρος χρειάζεται το αυτοκίνητό σας και να μην κουβαλάτε άσκοπα πράγματα (π.χ βαλίτσες, τρέιλερ) γιατί αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου. 8. Αποφύγετε να βάζετε βενζίνη σε πρατήρια κοντά στην εθνική οδό. Αυτά είναι για ώρα ανάγκης και οι τιμές τους πάντα είναι πιο "τσιμπημένες" από τα συνοικιακά πρατήρια.
9. Γεμίστε το ρεζερβουάρ πριν αδειάσει. Αν περιμένετε να είναι σχεδόν άδειο το ρεζερβουάρ για να φουλάρετε, σκορπάτε τα χρήματά σας άδικα.
10. Ελέγξτε τα λάστιχά σας. Αν τα λάστιχα του αυτοκινήτου δεν έχουν όσο αέρα χρειάζονται, ξοδεύετε περισσότερη βενζίνη. Η σωστή ποσότητα αέρα μειώνει την τριβή και προσφέρει καλύτερη κατανάλωση. 11. Συντονιστείτε η μηχανή. Οι κινητήρες των αυτοκινήτων πρέπει να είναι συντονισμένοι.  Ένας σωστά ρυθμισμένος κινητήρας χρησιμοποιεί λιγότερο καύσιμο.
12. Αλλαγή φίλτρων. Ελέγξτε τα φίλτρα στο αυτοκίνητό σας. Τα καθαρά φίλτρα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του κινητήρα άρα και στην ομαλή κατανάλωση καυσίμου.
14. Κλείστε το κλιματιστικό. Ναι, είναι δύσκολο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αν είστε στην εθνική οδό ή σε περιοχές που μπορείτε να το απαρνηθείτε για λίγο, κάντε το. 15. Χειροκίνητη οδήγηση.  Η χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων έχει καλύτερη απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου από το αυτόματο κιβώτιο.
16. Προσοχή στην ταχύτητα. Αν έχετε αυτόματο αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε την ειδική ένδειξη (cruise control) για να διαχειριστείτε την ταχύτητά και τη διατήρηση των καυσίμων.
clickatlife.gr

Ο παγκόσμιος κίνδυνος εξαφάνισης ειδών αυξάνεται παράλληλα με την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας, θέτοντας το 16 τοις εκατό των υπάρχοντων ειδών σε κίνδυνο εάν η μέση θερμοκρασία αυξηθεί κατά 4,3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ ανέλυσε 130 προγενέστερες μελέτες πάνω στον αφανισμό των ειδών, με στόχο την εκτίμηση των συνεπειών που θα έχει η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή. Πριν από αυτή τη μελέτη, οι υφιστάμενες προβλέψεις των κινδύνων εξαφάνισης λόγω της κλιματικής αλλαγής  διέφεραν σημαντικά, κυμαινόμενες από μηδέν έως 50 τοις εκατό.
Για την παροχή πιο αξιόπιστων εκτιμήσεων, ο επικεφαλής της έρευνας Μαρκ Ούρμπαν επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε μελέτες που ασχολήθηκαν με πολλαπλά είδη. Κάθε μελέτη σταθμίστηκε ανάλογα με το μέγεθος του δείγματος ενώ λήφθηκε υπόψη η διακύμανση μεταξύ και εντός των μελετών, αλλά και παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η τοποθεσία και οι τεχνικές μοντελοποίησης κάθε μελέτης.
Στην ανάλυσή του, ο Ούρμπαν διαπίστωσε ότι ο πιο συνεπής προγνωστικός δείκτης του κινδύνου εξαφάνισης σε αυτές τις μελέτες ήταν η αύξηση της θερμοκρασίας. Με το σημερινό διεθνή στόχο των δύο βαθμών Κελσίου υπερθέρμανσης, ο κίνδυνος εξαφάνισης παγκοσμίως θα αυξηθεί από 2,8 τοις εκατό σε 5,2 τοις εκατό των ειδών. Αν η θερμοκρασία της Γης ανέβει κατά τρεις βαθμούς Κελσίου, ο παγκόσμιος κίνδυνος εξαφάνισης θα πραγματοποιήσει άλμα στο 8,5 τοις εκατό όλων των ειδών. Εάν δεν υπάρξει σοβαρή πολιτική παρέμβαση και συνεχιστούν οι τρέχουσες εκπομπές, η μέση θερμοκρασία θα ανέβει συνολικά 4,3 βαθμούς Κελσίου, θέτοντας σε κίνδυνο εξαφάνισης μέχρι και το 16 τοις εκατό του συνόλου των παγκόσμιων ειδών.
Τα είδη στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο εξαφάνισης, μόλις πέντε και έξι τοις εκατό, αντίστοιχα. Αντίθετα, στη Νότια Αμερική ο κίνδυνος εξαφάνισης είναι 23 τοις εκατό, και στην Ωκεανία 14 τοις εκατό. Οι δύο αυτές περιοχές φιλοξενούν μεγάλες ποικιλίες ειδών σε περιορισμένο εύρος ενδιαιτημάτων, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τον υψηλότερο κίνδυνο.
naftemporiki.gr


Ανησυχία έχει προκαλέσει ένα νέο ναρκωτικό στη Βρετανία που έχει στείλει 15 άτομα στην εντατική του νοσοκομείου και λέγεται… Facebook.
Το νέο αυτό ναρκωτικό έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στη Βρετανία και έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της χώρας, σύμφωνα με την Express.
Είναι συνθετικό ναρκωτικό και έχει τετράγωνο σχήμα, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με το λογότυπο του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας εξέδωσε οδηγία κατά την οποία προειδοποιεί για της, πιθανόν, θανατηφόρες συνέπειες του νέου αυτού ναρκωτικού, τονίζοντας παράλληλα τους φόβους της για την είσοδο του, μέσω διακινητών, στην Ευρώπη και τη Βρετανία.
Μέχρι στιγμής, το ναρκωτικό Facebook έχει στείλει στο νοσοκομείο 15 άτομα, με αρκετούς να παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και κάποιοι νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο ναρκωτικό, μαζί με τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από αυτό.
Το νέο αυτό ναρκωτικό, έχει εμφανιστεί, μέχρι στιγμής, μόνο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας, η χημική σύνθεση του Facebook είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, και για αυτόν τον λόγο «τεχνικά» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα παράνομο.
Προς το παρόν οι Αρχές της Βουδαπέστης, εξετάζουν τα στοιχεία που το συνθέτουν , καθώς και τις δόσεις, σε αυτό το νέο ναρκωτικό.
Παρόλα αυτά, προειδοποιούν τους πιθανούς χρήστες να απευθυνθούν άμεσα σε ιατρούς ή νοσοκομεία ένα κάνουν χρήση του Facebook.
Τα συμπτώματα, όπως τα αναφέρει το Index.hu, από τη χρήση του ναρκωτικού Facebook, είναι αϋπνία, δυσκολία στην κίνηση και ψευδαισθήσεις.
Το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την Blackberry εξετάζει η Apple, σύμφωνα με φήμες που θέλουν την τελευταία να επιδιώκει να κατακτήσει περαιτέρω την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με άρθρο του site τεχνολογίας The Inquirer.

Όπως εξηγείται, η κίνηση έρχεται σε συνέχεια των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Blackberry στην αγορά των smartphones, αφού το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά καταγράφει συρρίκνωση.

Επιπλέον, και βάσει έκθεσης που αναρτήθηκε στο Yahoo Finance, η Apple έχει πλήρη γνώση της δυσχερούς κατάστασης της Blackberry και πιθανόν σχεδιάζει να κλείσει μια συμφωνία προτού η εταιρεία καταρρεύσει.

Όμως, οι φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές και για το λόγο αυτόν θεωρούνται ακόμα ανυπόστατες.

Σημειώνεται πάντως ότι η Apple δεν είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία για την οποία υπάρχουν φήμες ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει την Blackberry, αφού είχαν προηγηθεί φήμες ότι και η Samsung επίσης ενδιαφερόταν να εξαγοράσει την εταιρεία.

Μάλιστα, και Intel, Google καθώς και η Lenovo θεωρούνταν στο παρελθόν υποψήφιοι αγοραστές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.fpress.gr
Το νερό είναι πηγή ζωής και απαραίτητο στοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το σώμα μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου κατά 60%) και μάλιστα σε κάποια όργανα, όπως ο εγκέφαλος, η περιεκτικότητά του φτάνει το 85%. Γι' αυτό και η αφυδάτωση έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή φυσιολογικών λειτουργιών και τη μείωση της απόδοσης του οργανισμού.

Εκτός όμως από το να πίνουμε όμως νερό, σημασία έχει και η θερμοκρασία του.

Το κρύο νερό είναι μερικούς βαθμούς ψυχρότερο από τη θερμοκρασία δωματίου, ενώ το ζεστό είναι 4-5 βαθμούς θερμότερο από τη θερμοκρασία δωματίου.

Πότε πρέπει να πίνετε κρύο νερό

Όταν γυμνάζεστε
Κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας , η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και η εφίδρωση είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο το σώμα προσπαθεί να κρυώσει. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χάσετε υγρά και είναι σημαντικό να τα αναπληρώσετε. Όταν πίνετε κρύο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, το νερό δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα ταυτόχρονα.

Όταν έχετε πυρετό
Όταν έχετε πυρετό είναι σημαντικό να πάρετε αρκετά υγρά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τα βακτηρίδια. Προσθέστε λίγο λεμόνι και θαλασσινό αλάτι στο νερό σας για να αποκαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται. Το κρύο νερό θα δροσίσει το σώμα σας από τον πυρετό και θα το θεραπεύσει.

Στη δίαιτα
Το κρύο νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε επιπλέον 70 θερμίδες ανά ημέρα. Είναι χρήσιμο επίσης να γνωρίζετε ότι 8 ποτήρια νερό την ημέρα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα στη δίαιτα με 15 λεπτά περπατήματος.

Πότε πρέπει να πίνετε ζεστό νερό

Όταν έχετε πεπτικά προβλήματα
Το ζεστό νερό το πρωί μπορεί να βελτιώσει την πέψη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Αν πίνετε κρύο νερό μετά από ένα γεύμα, το σώμα θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει την τροφή, οπότε θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό προς ζεστό.

Όταν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση
Όταν θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, συνιστάται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού.

Όταν πονάτε
Αν αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους ή κάποιες άλλες ήπιες φλεγμονές, είναι καλύτερα να πίνετε ζεστό νερό . Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος . Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που παλεύουν με σοβαρές κράμπες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!