Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ελάτε να τα πούμε, είπε ο πρωθυπουργός στους Σέρβους, αλλά πήγαν πολλοί
O πρωθυπουργός της Σερβίας είπε να δώσει το παράδειγμα στους υπουργούς του που αργούν στα γραφεία τους ή γυρίζουν την πλάτη στους πολίτες. Αποφάσισε, λοιπόν, να ανοίξει τις πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου στον απλό πολίτη. Μόνο που εμφανίστηκαν περισσότεροι από όσοι πίστευε.

Όπως γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ, εκατοντάδες κυριολεκτικά κατασκήνωσαν έξω από το γραφείο από αργά τη νύχτα, προκειμένου να μπορέσουν να δουν τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Για πολλούς το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ήταν η τελευταία ελπίδα για να λύσουν το πρόβλημά τους.

Τελικά, μέχρι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, ο πρωθυπουργός είχε δει (και ακούσει) 40 άτομα. Ένας από τους πολίτες εξήγησε ότι «ήρθε, γιατί ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Αρκετοί πάντως δεν είδαν με καλό μάτι την πρωτοβουλία του. Η καθηγήτρια Σμπριγιάνα Τούραλιτς σημείωσε ότι «στέλνουμε το λάθος μήνυμα στον κόσμο, ότι η Σερβία είναι ένα μεσαιωνικό κράτος, όπου οι υπηκόοι σπεύδουν στον ηγεμόνα να τους λύσει τα προβλήματα»....
Newsroom ΔΟΛ
Γαμήλια δεξίωση για 300, αλλά πήγαν μόνο 10. Τι κάνουμε;
Στην πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, ένα ζευγάρι στην Κίνα κάλεσε 300 άτομα για να τους ευχηθούν βίο ανθόσπαρτο. Οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στην περιοχή έκαναν δύσκολη την πρόσβαση στους περισσότερους.

Τελικά, πήγαν μόνο 10. Αλλά η δεξίωση έγινε. «Μπορεί να μην έχουμε καλεσμένους, να μην ήρθαμε με τη λιμουζίνα, να μην πετάξαμε πυροτεχνήματα, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν μετράει. Εφόσον έχω εσένα είμαι ευτυχισμένη» είπε η νύφη στον γαμπρό και ανέβασε τη σχετική φωτό στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα σχόλια από κάτω, βροχή. Άλλοι επαίνεσαν το ζευγάρι που τίμησε έστω και αυτούς τους 10 καλεσμένους, άλλοι είχαν μόνο αρνητικά λόγια να πουν.

«Ο θεός τούς χρωστά έναν κανονικό γάμο» έγραψε κάποιος.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Taylor Swift είναι στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους καλλιτέχνες που σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη την περασμένη χρονιά. 

Η πολυσυζητημένη ποπ σταρ - της οποίας το πρόσφατο άλμπουμ, «1989», έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ - σαρώνει τα ταμεία καταγράφοντας κέρδη που αγγίζουν τα 170 εκατομμύρια δολάρια, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016. 


Η 26χρονη τραγουδίστρια βρίσκεται σε πολύ υψηλότερη θέση από την Katy Perry, η οποία πέρυσι είχε αποσπάσει την πρωτιά με 135 εκατομμύρια δολάρια.   Το ποσό - ρεκόρ της Swift, φέτος, είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας του τελευταίου άλμπουμ της αλλά κυρίως της παγκόσμιας περιοδείας της, η οποία ξεπέρασε το ρεκόρ των Rolling Stones στη Βόρεια Αμερική. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα κέρδη της Swift είναι ενισχυμένα από μεγάλα διαφημιστικά συμβόλαια με την Keds, την Diet Coke και την Apple.
Στη λίστα του Forbes, οι One Direction κατέλαβαν τη 2η θέση  (110 εκατομμύρια δολάρια), η Adele την 9η (80.5 εκατομμύρια δολάρια), η Madonna τη 12η (76.5 εκατομμύρια δολάρια) και η Rihanna τη 13η (75 εκατομμύρια δολάρια). Τέλος, το φετινό πιο ακριβοπληρωμένο διάσημο ζευγάρι, με έσοδα 107.5 εκατομμύρια δολάρια, είναι η Beyonce με τον Jay Z.
naftemporiki.gr

Τα ψέματα τελειώνουν, οι διακοπές είναι σε απόσταση αναπνοής και –ας μη γελιόμαστε- όλοι θέλουμε να είμαστε στην παραλία όσο πιο καλλίγραμμοι μπορούμε.
Το «μυστικό» φυσικά δεν κρύβεται στο να κόψουμε το φαγητό λίγο πριν τις διακοπές μας, αλλά στο να τηρούμε ένα υγιεινό κι όχι καταπιεστικό lifestyle με σωστή διατροφή και φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας όλη τη χρονιά, όλη μας τη ζωή. Αν παρ’ όλ’ αυτά δεν είστε από των… φρονίμων τα παιδιά, μην ακολουθήσετε επικίνδυνες λύσεις πείνας. Μπορείτε να χάσετε περίπου 2-2,5 κιλά μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, αρκεί να βάλετε πρόγραμμα.
Παρακάτω θα βρείτε γενικές συστάσεις από τους ειδικούς του healthline.com που μπορείτε να αξιοποιήσετε ή να τροποποιήσετε ανάλογα με τη δική σας καθημερινότητα. Αν το χρονικό σας περιθώριο είναι μόνο 2 εβδομάδες, τότε ακολουθήστε το πλάνο γευμάτων και αφήστε τα επιδόρπια ή καταναλώστε τα πιο αραιά και μην ξεχνάτε την άσκηση στη ζωή σας. Όσοι δεν γυμναζόσασταν πριν, φροντίστε να «καίτε» περίπου 215 θερμίδες την ημέρα είτε με περπάτημα, είτε με τζόκινγκ, είτε με ποδήλατο, γιόγκα, χορό, κηπουρική κ.ο.κ.
Το πλάνο περιλαμβάνει περίπου 1300 με 1500 θερμίδες την ημέρα, με περίπου 400 θερμίδες ανά γεύμα και 100-200 θερμίδες σνακ.

Οι φράουλες στο smoothie θα σας χαρίσουν έξτρα βιταμίνη C
Ημέρα 1η
Πρωινό: Φτιάξτε ένα smoothie με φράουλα και μάνγκο. Αναμείξτε ½ φλιτζάνι φράουλες με ½ φλιτζάνι μάνγκο, 1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης ή ½ φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά με 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους Chia ή λιναρόσπορο. Χτυπήστε τα όλα μαζί κι έτοιμο!
Μεσημεριανό: Φτιάξτε μια σαλάτα 400 θερμίδων με τουλάχιστον 2 μερίδες λαχανικά. Για τόπινγκ χρησιμοποιήστε καλά λιπαρά της αρεσκείας σας, όπως σπόρους Chia, σπόρους κάνναβης, αμύγδαλα, καρύδια κ.ο.κ.
Βραδινό: Φτιάξτε ένα γεύμα 500 θερμίδων της αρεσκείας σας, από ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, λαχανικά και ολική άλεση, μέχρι ένα πιάτο ζυμαρικών ολικής άλεσης με σάλτσα κ.λπ.
Σνακ: Συνδυάστε ½ φλιτζάνι κότατζ τσιζ, γιαούρτι ή ένα κομμάτι τυρί με 1 φλιτζάνι φρούτα της αρεσκείας σας.
Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας
Ημέρα 2η
Πρωινό: Φτιάξτε ένα πρωινό 400 θερμίδων της αρεσκείας σας, επιλέγοντας να περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης για να επιτύχετε το μέγιστο κορεσμό. Πρωτεΐνη έχει το αβγό, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, η κινόα, οι σπόροι κολοκύθας, το φιστικοβούτυρο κ.ά.
Μεσημεριανό: Βάλτε σε 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, 3 φέτες ντομάτα, μαρούλι και 4 φέτες μαγειρεμένο μπέικον γαλοπούλας. Σερβίρετε με 1 μήλο.
Βραδινό: Πρωτεΐνη, υδατάνθρακας, λαχανικά, (καλά) λιπαρά. Το γεύμα αυτό πρέπει να περιλαμβάνει 85 γραμμάρια μαγειρεμένη πρωτεΐνη της επιλογής σας (περίπου στο μέγεθος ενός i-Phone), Μισό φλιτζάνι δημητριακά, 1 με 2 φλιτζάνια λαχανικά και 2 κουταλιές του γλυκού λάδι, ντρέσινγκ ή καλά λιπαρά.
Σνακ: 100 θερμίδες από ό,τι σνακ θέλετε. Κάντε κλικ εδώ για να πάρετε ιδέες.
Προαιρετικό σνακ: Επιδόρπιο 50 θερμίδων. Ημέρα 3η
Πρωινό: Φρούτα με γιαούρτι. Αναμείξτε 170 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά με 1 ½ φλιτζάνι φρούτα της επιλογής σας και ¼ του φλιτζανιού γκρανόλα.
Μεσημεριανό: Τυλιχτό με χούμους. Μπορείτε να φτιάξετε μια τορτίγια ολικής άλεσης με 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας και ¼ του φλιτζανιού χούμους.
Βραδινό: 500 θερμίδες της επιλογής σας. Αν λιγουρεύεστε κάτι συγκεκριμένο, απολαύστε το!
Σνακ: 1 μήλο με μια κουταλιά της σούπας μέλι και κανέλα.
Προαιρετικό σνακ: Ένα επιδόρπιο 50 θερμίδων της επιλογής σας.

Τα αβγά σκραμπλ είναι ιδανική λύση για πρωινό
Ημέρα 4η
Πρωινό: Αβγά σκραμπλ caprese. Ανακατέψτε 2 μεγάλα αβγά, 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη, ¼ του φλιτζανιού μοτσαρέλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό λίγο πριν γίνει. Με 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, το γεύμα αυτό θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Μεσημεριανό: σαλάτα 400 θερμίδων. Βάλτε στόχο να καταναλώσετε τουλάχιστον 2 μερίδες λαχανικών σε αυτή τη σαλάτα. Για ένα ελαφρύ ντρέσινγκ, δοκιμάστε λίγο μπαλσάμικο.
Βραδινό: Ψάρι. Πάρτε την απαραίτητη δόση των ωμέγα-3 λιαπρών οξέων και απολαύστε έα γεύμα 500 θερμίδων που περιλαμβάνει ψάρι. Αν έχετε όρεξη για σούσι, μπορείτε να απολαύσετε 1 roll τόνου κι ένα California roll.
Σνακ: 170 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά.
Προαιρετικό σνακ: Ένα επιδόρπιο 80 θερμίδων της επιλογής σας. Ημέρα 5η
Πρωινό: 400 θερμίδες της επιλογής σας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον μια μερίδα φρούτων και λαχανικών σε αυτό το γεύμα.
Μεσημεριανό: Πίτα με κοτοσαλάτα. Αναμείξτε 85 γραμμάρια κομμάτια κοτόπουλου με 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά, ½ κουτ. του γλυκού σκόνη κάρυ, 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι ή/και πιπέρι. Προσθέστε μισό φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια κομμένα στη μέση, ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο και 1 κουτ της σούπας αμύγδαλα και σερβίρετε σε πίτα ολικής άλεσης.
Βραδινό: 400 θερμίδες της επιλογής σας. Βάλτε στόχο να καταναλώσετε 2 μερίδες λαχανικών.
Σνακ: Φτιάξτε ένα σνακ της αρεσκείας σας 100 θερμίδων.
Μπορείτε να συνεχίσετε το πρόγραμμα συνδυάζοντας ή τροποποιώντας αυτές τις 5 ημέρες.

Πηγές πρωτεΐνης που μπορείτε να επιλέξετε
Έξτρα επιλογές
*Στη σαλάτα σας μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη με φασόλια, κοτόπουλο ή λίγο τόφου, προκειμένου να πάρετε περισσότερη δύναμη κι ενέργεια.
*Μια νόστιμη εναλλακτική για σπαγγέτι είναι τα μακαρόνια από κολοκυθάκια. Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε.
*Οι φίλοι του κρασιού μπορούν (ως προαιρετικό σνακ) να πιουν λίγο κρασί με το βραδινό τους.
*Τα αβγά σκραμπλ με λαχανικά (σπανάκι, πιπεπριές, ντομάτα, μανιτάρια) και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης είναι επίσης μια καλή επιλογή για πρωινό.
*Μια ακόμη ιδέα για μεσημεριανό είναι 85 γραμμάρια γαλοπούλας ή μπιφτεκιού λαχανικών σε ψωμάκι ολικής άλεσης με λίγο αβοκάντο, μαρούλι, κόκκινο κρεμμύδι και ντομάτα.
clickatlife.gr

Βοηθό για την κουζίνα του παλατιού στο Μπάκινγχαμ ζητά η βασίλισσα Ελισσάβετ με αγγελία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Royal Houselold.
Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στην αγγελία, η προϋπηρεσία δεν είναι απαραίτητη καθώς θα εκπαιδευθεί από το προσωπικό του παλατιού, ωστόσο ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει ομαδικό πνεύμα και να είναι άτομο που παίρνει πρωτοβουλίες.
Ανάμεσα στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται το πλύσιμο των πιάτων, το σερβίρισμα, αλλά και η βοήθεια προς τους σεφ για την ετοιμασία των εκατοντάδων γευμάτων και δείπνων του Μπάκιγχαμ.
Όσον αφορά το μισθό θα ανέρχεται σε 17.000 στερλίνες το χρόνο (περίπου 20.000 ευρώ), ενώ αυτό που θα προσληφθεί θα έχει δύο ρεπό εβδομαδιαίως, 33 ημέρες διακοπών ετησίως και φυσικά διαμονή στο παλάτι και ταξίδια με τα έξοδα πληρωμένα.
Τα ‘Fish bras’ είναι η τελευταία τρέλα των γυναικών στο διαδίκτυο, με τις χρήστριες να φωτογραφίζονται topless καλύπτοντας τα στήθη τους με την… ψαριά τους. Μία γρήγορη αναζήτηση για το hashtag #fishbra φέρνει στο φως εκατοντάδες φωτογραφίες γυναικών που κρατούν τα ψάρια που έπιασαν σε τέτοια θέση ώστε να κρύβουν το γυμνό τους στήθος. Κανείς δεν ξέρει πως ξεκίνησε αυτή τη τρέλα με τα ‘fish bra’ όμως φαίνεται πως πρόκειται για… καθαρά γυναικεία υπόθεση.
fish_bras_5s fish_bras_7s fish_bras_9s
Η φρενίτιδα που επικρατεί στις χώρες που έχει λανσαριστεί επισήμως το νέο mobile game της Nitendo καλά κρατεί και όμως λένε οι αναλυτές όχι μόνο ξεπερνά σε λήψεις τα δημοφιλή tinder και twitter αλλά η τάση που καταγράφεται είναι ανοδική. Και να φανταστεί κανείς πως σε ΗΠΑ και Αυστραλία έχει κυκλοφορήσει μόλις εδώ και μια εβδομάδα.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως αυτό το παιχνίδι κάνει κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Βάζει τους παίχτες να αναζητούν στον πραγματικό κόσμο μέσω της εξερεύνησης τα φανταστικά τερατάκια. Πώς μπήκε όμως αυτή η ιδέα και πότε παρουσιάστηκε για πρώτη φορά;
Το 2014, η Google κυριολεκτικά ως πρωταπριλιάτικο αστείο παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση μιας εφαρμογής που έβαζε τους χρήστες μέσω των google maps να αναζητήσουν pokemon σε διάφορες περιοχές. Βέβαια, τότε η ιδέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αστείο και μάλλον έμοιαζε σχεδόν γελοία σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, χωρίς κανείς να φαντάζεται πως μπορεί κάποια στιγμή να πάρει σάρκα και οστά.
Όχι όμως σε όλους. Ο John Hanke, επικεφαλής της Niantic είδε πίσω από το αστείο μια μεγάλη ευκαιρία και μαζί με τους συνεργάτες του ξεκίνησαν να δουν αν μπορούν να κάνουν αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Άντλησαν την απαραίτητη χρηματοδότηση από τη Nintendo και ξεκίνησαν το εγχείρημα αξιοποιώντας εμπειρία από ανάλογες εφαρμογές που έχουν σαν κεντρική ιδέα την τοποθεσία του χρήστη.
Δύο χρόνια μετά και μια εβδομάδα από την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού ο ίδιος και η ομάδα του είναι απόλυτα δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα καθώς βλέπουν να δημιουργείται μια νέα γενιά φανατικών φίλων των pokemon που τώρα δε θα κρατάνε κάρτες και Game Boy αλλά τα κινητά τους τηλέφωνα.
“Είναι το πρώτο παιχνίδι για κινητά που μπορεί να γεννήσει ένα κοινωνικό φαινόμενο” τόνισε ο Hideki Yasuda, αναλυτής Ινστιτούτου Ερευνών στο Τόκιο. “Το βασικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η Nintendo έχει αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να βγει με επιτυχίες που έχουν μεγάλη απήχηση” συμπλήρωσε.
Αυτή η ιστορία του Pokemon Go είναι ικανή να δώσει ένα μεγάλο επιχειρηματικό παράδειγμα, διότι δείχνει πως ακόμα και οι πιο τρελές ιδέες μπορούν με πίστη, θέληση και αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών καινοτόμων επιτευγμάτων να δώσουν πνοή σε επιχειρήσεις και να αποφέρουν σημαντικά έσοδα. Το σίγουρο είναι πως το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το 2018 περίπου 2,5 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν sites κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται δηλαδή αλματώδης άνοδος σε σχέση με το 2010, που ήταν μόλις 970.000, αλλά και το 2012, που ήταν 1,4 δισ..

Στα τέλη του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Statista, αναμένεται οι χρήστες θα φτάσουν τα 2,1 δισ.. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, οι χρήστες σήμερα στέλνουν κάθε λεπτό περισσότερα από 30 εκατ. μηνύματα στο Facebook, ενώ αναρτώνται σχεδόν 350.000 tweets.

Το Facebook παραμένει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με 1,5 δισ. εγγεγραμμένους χρήστες, ωστόσο, πολλές άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές έχουν και αυτές φανατικά κοινά.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση του World Economic Forum, ιδιαίτερα μεγάλος είναι επίσης ο αντίκτυπος των κοινωνικών δικτύων στην εμπορική βιομηχανία, εξαιτίας -σε μεγάλο βαθμό, των αλλαγών που έφεραν τα social media στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Ακόμη, πλατφόρμες όπως το YouTube, το Twitter και το Facebook, επέτρεψαν στους καταναλωτές να τις χρησιμοποιούν ως ψηφιακά μέσα και κανάλια πρόσβασης σε ευρύ κοινό για να διαμαρτύρονται για προβληματικά προϊόντα και υπηρεσίες, αναγκάζοντας τις μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν χρόνο και κεφάλαια σε επαρκή παρουσία στα social media.

Πηγή: naftemporiki.gr




Καλύτερη κάμερα, παρόμοιος σχεδιασμός, και πολλές φήμες, πληροφορίες και διαρροές κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο για το πολυαναμενόμενο iPhone 7.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος λίγους μήνες πριν ανακοινωθεί το νέο iPhone οι φήμες και οι διαρροές στο διαδίκτυο όλο και φουντώνουν!
Μέχρι σήμερα έχουμε δει να διαρρέουν στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες από το iPhone 7 με την πιο πρόσφατη να μας δείχνει το πίσω μέρος μίας συσκευής με το σήμα της Apple που μας κάνει ν αναρωτηθούμε αν τελικά έτσι θα είναι το iPhone 7.
Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι ότι η Apple ετοιμάζει τουλάχιστον δύο εκδόσεις του iPhone 7 με οθόνη οθόνη 4.7 ιντσών (όπως είναι στη φωτογραφία), αλλά κι ένα μοντέλο με οθόνη 5.5 ιντσών όπως ακριβώς έχουμε δει το iPhone 6s και το iPhone 6s Plus.


iPhone 7 Plus Follow-up Images Reignite Smart Connector Rumors https://t.co/4Uf1nFeDBa by @waxeditorial pic.twitter.com/kZoaT5H9CU — MacRumors.com (@MacRumors) July 12, 2016
Μία μεγάλη διαφορά που θα έχει το νέο iPhone 7 θα είναι η απουσία των “γραμμών” της κεραίας στην πίσω πλευρά που υπήρχαν στο πάνω και στο κάτω μέρος της συσκευής αλλά και ο φακός της κάμερας φαίνεται να είναι μεγαλύτερος, πράγμα που σημαίνει βελτιωμένες επιδόσεις ενώ για το μεγάλο iPhone υπάρχει η φήμη για διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.
Επίσης το νέο iPhone 7 αναμένεται να μην έχει υποδοχή ακουστικών (headphone jack) με τα ακουστικά πλέον να συνδέονται μέσω της lightning θύρας, ή φυσικά μέσω Bluetooth, ενώ και το Home Button αναμένεται να αλλάξει και να γίνει αφής.
Τέλος η Apple αναμένεται να αλλάξει το μικρό μοντέλο και πλέον η έκδοση 16GB να καταργηθεί και τα μοντέλα να ξεκινάνε με χωρητικότητα 32GB και να φτάνουν τα 256GB.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι φήμες και μόνο η Apple μπορεί να μας επιβεβαίωσε πως θα είναι το νέο iPhone 7, πράγμα που αναμένεται να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο στην επίσημη παρουσίασή της εταιρίας.
newsit.gr

Βόλτες, βουτιές, διασκέδαση και… ευτράπελα είχε η παραμονή ζευγαριού της showbiz στην Μύκονο, καθώς γνωστή ηθοποιός φέρεται να πέταξε το κινητό τηλέφωνο του συντρόφου της και εκείνος να την έλουσε με το ποτό του!

Μεταξύ των celebrities που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο «νησί των ανέμων» ήταν και η Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία, μάλιστα, γιόρτασε τα 30ά της γενέθλια με ένα πάρτι αλά ελληνικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η παραμονή στο «Rakkan Mykonos» στο Καλό Λιβάδι, το Σάββατο που μας πέρασε, «σημαδεύτηκε» από ένα επεισόδιο μεταξύ της ίδιας και του συντρόφου της, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ιγκόρ Ταραμπάσοφ.

Η Λίντσεϊ λέγεται ότι διάβασε στο κινητό του Ιγκόρ ένα γραπτό μήνυμα που την έκανε έξαλλη, με αποτέλεσμα να καβγαδίσουν και εκείνη να πετάξει το τηλέφωνό του στη θάλασσα!

Μην νομίζετε, όμως, ότι ο 23χρονος δισεκατομμυριούχος έμεινε άπραγος… Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, έριξε στην αγαπημένη του το ποτό που κρατούσε!

Αν και εκπρόσωποι της 30χρονης σταρ διαψεύδουν το επεισόδιο, η ίδια έκανε μία αινιγματική ανάρτηση στα social media, γράφοντας: «το να είσαι ερωτευμένος είναι κουραστικό… Ιδιαίτερα όταν είσαι μία μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα και έχεις ήδη δει ότι το πιο σημαντικό στην αγάπη είναι να τελειώνει η μέρα σου με ηρεμία»!

Πηγή: star.gr

Η επιδημία του AIDS, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν σε υποχώρηση διεθνώς, υπάρχει κίνδυνος να αναζωπυρωθεί λόγω της σημαντικής αύξησης των νέων κρουσμάτων στη Ρωσική Ομοσπονδία, προειδοποίησε σε έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Στο κείμενο αυτό, έκτασης 286 σελίδων, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 12/07/2016 από το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV και το AIDS (UNAIDS), ο αριθμός των ενηλίκων που έχουν προσβληθεί από τον ιό ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας από το 2010 ως το 2015 υπολογίζεται πως ανήλθε σε 1,9 εκατομμύριο.

Παρά τη σταθερή υποχώρηση της επιδημίας μετά την «κορύφωσή» της το 1997, υπάρχουν ακόμη 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που ζουν με τον ιό, στην πλειονότητά τους στην υποσαχάρια Αφρική.

Θετικό στοιχείο χαρακτηρίζεται πάντως ότι η μόλυνση παιδιών μειώθηκε κατά 70% και πλέον από το 2001 και συνεχίζει να υποχωρεί.

Ο ΟΗΕ είχε θέσει στόχο να τερματιστεί η επιδημία το 2030. Όμως μετά το 2010, η πτωτική τάση επιβραδύνθηκε σημαντικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές του κόσμου αντιστράφηκε.

«Αυτή η κατάσταση μου προκαλεί φόβο και πρέπει να δράσουμε γρήγορα», υπογράμμισε ο Μισέλ Σιντιμπέ, ο εκτελεστικός διευθυντής της UNAIDS, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Σε διαφορετική περίπτωση, «η επιδημία μπορεί για άλλη μια φορά να προκαλέσει τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην Ανατολική Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφει εκρηκτική αύξηση (+57%) μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια: το 80% αναφέρθηκε στη Ρωσία, το 10% στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές μοιάζουν στην πράξη να προτιμούν να επικεντρώνονται στη θεραπεία του AIDS, παρά στην πρόληψή του.

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τη μεθαδόνη, υποκατάστατο της ηρωίνης, κάτι που σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης των τοξικομανών.

Η Ρωσία εξάλλου πατάσσει την ομοφυλοφιλία.

Το 2015 ο αριθμός των οροθετικών στη Ρωσία ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου και πάνω από 200.000 από αυτούς είναι ήδη νεκροί, σύμφωνα με το ρωσικό Ομοσπονδιακό Κέντρο Καταπολέμησης του AIDS.

Στην έκθεση του UNAIDS υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι που είναι οι πιο εκτεθειμένοι στον HIV είναι οι ομοφυλόφιλοι, οι ιερόδουλες και οι πελάτες τους, οι διαφυλικοί, οι χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών και οι φυλακισμένοι.

«Εάν δεν ελέγχετε την επιδημία σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, διότι τις περιθωριοποιείτε, διότι τις αποκλείετε, διότι τις ποινικοποιείτε (...) η μόλυνση θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό», προειδοποίησε ο Σιντιμπέ, απευθυνόμενος προφανώς στις ρωσικές αρχές.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του HIV αυξήθηκε επίσης στην Καραϊβική (+9%), στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική (+4% σε αμφότερες αυτές τις περιοχές) και στη Λατινική Αμερική (+2%) μεταξύ 2010 και 2015.

Αντιθέτως, μειώθηκε κατά 4% στην Ανατολική Αφρική και στη Νότια Αφρική και κατά 3% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ η μείωση παρέμεινε οριακή στη δυτική και κεντρική Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Αφότου ενέσκηψε η επιδημία πριν από 30 χρόνια και πλέον, 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ασθένειες που συνδέονται με τον HIV.

Η πρόληψη συνεχίζει να είναι ο μόνος τρόπος περιορισμού της επιδημίας, εν αναμονή ενός εμβολίου ή μιας θεραπείας, σύμφωνα με την έκθεση του UNAIDS.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, οι άνδρες που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις και οι τοξικομανείς που κάνουν χρήση ενέσιμων ουσιών διατρέχουν 24 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον υπόλοιπο, γενικό πληθυσμό.

Τα πρόσωπα που επιδίδονται σε πορνεία διατρέχουν εξάλλου δεκαπλάσιο κίνδυνο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων μεταξύ των νέων 15 ως 24 ετών στην υποσαχάρια Αφρική αφορούν έφηβες ή νέες γυναίκες, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης του AIDS και στιγματίζονται.

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας διάρκειας πέντε ετών. Εάν το χάσουμε, θα δούμε την επιδημία να αναζωπυρώνεται και δεν θα είμαστε σε θέση να την τερματίσουμε ως το 2030», υπογράμμισε ο Σιντιμπέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!