Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του ένιωσε ένας νεοζηλαδός όταν προσερχόμενος σε ένα κατάστημα για να ελέγξει το λόττο που είχε παίξει έμαθε ότι είναι ο μεγάλος νικητής καθώς είχε κερδίσει περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια. Η εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν όμως απόλυτα ομαλή καθώς ο τυχερός νικητής αρχικά έμαθε από λάθος του ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι είχε κερδίσει μεν αλλά ένα πολύ μικρότερο χρηματικό ποσό
Ο αγνώστων στοιχείων νεοζηλανδός μιλώντας στην τοπική τηλεόραση ανέφερε ότι "είχε μια καλή αίσθηση" για το λόττο και πήγε στο πρακτορείο για να ελέγξει το λαχνό του. Όταν ο πράκτορας είδε το λαχνό, του είπε αρχικά κατά λάθος προφανώς ότι είχε κερδίσει ένα ποσό περίπου 14 χιλιάδων δολαρίων.
«Ο τύπος στο κατάστημα λόττο μου είπε ότι είχα κερδίσει 14.000 δολάρια και εγώ σκέφτηκα ότι αυτό είναι εκπληκτικό» είπε ο τυχερός ο οποίος έχει ζητήσει να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία του. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που τηλεφώνησα στη φίλη μου αμέσως για να της το πω. Ενώ ήμουν στο τηλέφωνο, ο πράκτορας μου είπε: "Λυπάμαι πραγματικά. Έχω κάνει ένα λάθος" και αμέσως σφίχτηκε το στομάχι μου » ανέφερε ο τυχερός νεοζηλανδός . «Στη συνέχεια, ο ίδιος μου είπε "έχετε κερδίσει στην πραγματικότητα 14 εκατομμύρια δολάρια"...
Ο τυχερός ανέφερε ότι πλέον σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει σπίτι για τα παιδιά του.
news.gr
Μήπως το παιδί σας ροχαλίζει το βράδυ που το βάζετε για ύπνο; Μήπως όταν είναι ξύπνιο παρατηρείτε να μιλάει από τη μύτη και να κρατά ανοιχτό το στόμα του; Δεν θα πρέπει να αφήσετε αυτά τα συμπτώματα να περάσουν έτσι απλά, καθώς αν γίνεται συνέχεια σίγουρα δεν είναι από «κούραση». Όταν λοιπόν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο στο μικρό σας αγγελούδι κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να το ψάξετε!

Ιδού τα σημάδια στο παιδί που πρέπει να σας βάλουν σε υποψία.

Ροχαλίζει έντονα την νύχτα και ταυτόχρονα παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή του. Επίσης ενδέχεται να ξυπνά συχνά τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου του εμφανίζει διακοπές μικρής διάρκειας ανάμεσα στις ανάσες του, αλλά με μεγάλη συχνότητα, ενώ όταν επανέλθει η αναπνοή του, συνοδεύεται από δυνατό ρουθούνισμα.

Εκτός από το ροχαλητό τη νύχτα, παρουσιάζει έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και αλλαγές στη συμπεριφορά του, όπως επιθετικότητα, νευρικότητα και μειωμένη απόδοση στο σχολείο.

Το ροχαλητό και η δυσκολία στην αναπνοή συνυπάρχουν με υπερβολικό βάρος σώματος και παχυσαρκία.

Εκτός από τα γνωστά συμπτώματα, (ροχαλητό, σταμάτημα ανάσας,κλπ.) το παιδί ιδρώνει, ξυπνάει ξαφνικά,κοιμάται σε περίεργες στάσεις ή «βρέχει» το κρεβάτι του.

Εάν υποψιαστείτε ότι το παιδί σας έχει υπνική άπνοια, πείτε το στον παιδίατρο. Μπορεί να διαπιστώσει ο ίδιος το πρόβλημα ή να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό- στις διαταραχές ύπνου- που θα αξιολογήσει την αναπνοή του. Συνήθως το πρόβλημα λύνεται όταν αφαιρεθούν οι αμυγδαλές και τα κρεατάκια. Εάν ωστόσο το παιδί είναι υπέρβαρο και η υπνική άπνοια που παρουσιάζει οφείλεται σε αυτό, ο γιατρός θα συστήσει κάποιο διατροφικό πρόγραμμα και ασκήσεις.
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της...
Ίλα Σόλομον στις ΗΠΑ, μετά από παράπονα γειτόνων για έντονη δυσοσμία που έβγαινε από το σπίτι της. Ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα του 88χρονου συζύγου της, Τζέραλντ Γκάβαν, που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.



Όπως αποδείχθηκε, ο 88χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν νεκρός για εννιά ολόκληρους μήνες και η σύζυγός του τον κρατούσε μέσα στο σπίτι, αφού όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς η τελευταία του επιθυμία ήταν να μη θαφτεί, αλλά το σώμα του να το φάνε τα πουλιά!

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όμως τώρα ξεκινά η δίκη της γυναίκας, ενώ με αφορμή αυτό η ίδια έδωσε και την πρώτη της συνέντευξη στο δίκτυο ABC. «Πιστεύω ότι κάποιος που έχει κάνει τόσα πολλά για τις ΗΠΑ θα έπρεπε να είχε τον θάνατο που ήθελε, είναι τόσο απλό. Ο ίδιος ήθελε να τον φάνε τα πουλιά και να γίνει μέρος του κύκλου της ζωής. Το σχέδιο ήθελε να πεθάνει στον κήπο για να τον φάνε τα πουλιά. Αυτό όμως δεν έγινε γιατί πέθανε μέσα στο σπίτι», είπε η Σόλομον.

 Μετά τον θάνατο του συζύγου της η γυναίκα δεν δήλωσε το περιστατικό στις αρχές, παραβιάζοντας έτσι τη σχετική νομοθεσία. Αντ' αυτού άφησε ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και ήλπιζε ότι θα πουλιά θα μπούνε μέσα για να φάνε το πτώμα του νεκρού συζύγου της.

Όταν η αστυνομία την ρώτησε πόσο καιρό είναι ο άνθρωπος νεκρός, εκείνη απάντησε πέντε μέρες, όμως η έκθεση του ιατροδικαστή τονίζει ότι ο 88χρονος πέθανε πριν από εννιά μέρες, ενώ παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του. Το διάστημα αυτό, η Σόλομον συνέχιζε να παίρνει την σύνταξη του συζύγου της, όμως η ίδια είπε ότι έχει πάρει δάνειο για να τα ξεχρεώσει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τρώγοντας άγρια ​​μούρα και πίνοντας νερό από το ποτάμι κατάφερε ένα 3χρονο κοριτσάκι να επιζήσει στο δάσος της Σιβηρίας.
Ο λόγος για την μίκρη Karina Chikitova που χάθηκε μαζί με το σκυλάκι της μέσα στη Τάιγκα * όταν ακολούθησε τον πατέρα της, χωρίς να ο ίδιος να το γνωρίζει.
Σύμφωνα με τα Ρωσικά μέσα, το παιδί εξαφανίστηκε στις 29 Ιουλίου ενώ οι αρχές ειδοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα, στις 3 Αυγούστου.


Άμεσα 60 διασώστες άρχισαν να ψάχνουν σε μια απόσταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχοντας τη βοήθεια ένας ελικοπτέρου και ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η περιοχή που χάθηκε η 3χρονη είναι γεμάτη αρκούδες και λύκους. Για να προστατευθεί είχε φτιάξει ένα πρόχειρο κρεβάτι από χόρτα. Αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή η θερμοκρασία το βράδυ είναι κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε η μικρή με τα κουνούπια αλλά και τα αγκάθια που της γρατζουνούσαν τα πόδια. Όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες ήταν εξαντλημένη, τρομοκρατημένη και δεν μπορούσε να μιλήσει.
* Είναι είναι η μεγαλύτερη επίγεια διάπλαση του πλανήτη, αποτελεί το 29% των δασικών εκτάσεων της γης (περίπου 13,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα) και από μόνη της καταλαμβάνει το 11% της έκτασης του βόρειου ημισφαιρίου.
Πηγή: siberiantimes
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βοστόνης, τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες είναι υψηλότερα το καλοκαίρι και ο Αύγουστος θεωρείται ο πιο καυτός σεξουαλικά μήνας της χρονιάς.


Οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία (U.V) του ηλίου αυξάνει κατά 120% τα επίπεδα της ορμόνης αυτής, η οποία παίζει ρόλο-κλειδί στην ερωτική επιθυμία. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι οι ακτίνες του ήλιου διεγείρουν την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της διεγείρει τν παραγωγή της τεστοστερόνης.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως η U.V αυξάνει επίσης τα επίπεδα των ορμονών του γυναικείου φύλου, ενώ οι πωλήσεις προφυλακτικών και άλλων μεθόδων αντισύλληψης επίσης αυξάνονται το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι όμως είναι επίσης η αγαπημένη εποχή της... απιστίας αλλά και της εναλλαγής ερωτικών συντρόφων. Σύμφωνα με έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), το 69% όσων απατούν το ταίρι τους, το κάνουν καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο «επιλέγει» μόλις το 14% - τον δε χειμώνα, μόλις το 7% και την άνοιξη το 10%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δν έχει να κάνει μόνο με το αίσθημα ανεμελιάς και ελευθερίας ή τους... πειρασμούς που κυκλοφορούν παντού, αλλά και με την ερωτική διάθεση που νιώθει κανείς. Σύμφωνα με την ΕΜΑΣ, εφήμερες είναι κατά κανόνα οι καλοκαιρινές ερωτικές σχέσεις που κάνουν οι νέοι ηλικίας έως 30 ετών: μόλις το 13% τν καλοκαιρινών σχέσεων στις ηλικίες έως 25 ετών φτάνουν μέχρι τον χειμώνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 25-30 ετών είναι λίγο υψηλότερο (20%).

Αντιθέτως, στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου η ανάγκη γι συντροφικότητα και συναισθηματική δέσμευση είναι εντονότερη, σχεδόν τέσσερις στις δέκα καλοκαιρινές σχέσεις αντέχουν στον χρόνο.

http://www.seleo.gr
Λογικά θα σκεφτείτε το πιο ψηλό σημείο που γνωρίζετε. Δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι που θα απαντήσουν πως η κορυφή του Έβερεστ, είναι το σημείο που απέχει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από το κέντρο της γης.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Υπάρχει ένα βουνό και αδρανές ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται στον Ισημερινό και ονομάζεται Chimborazo. Με ύψος που φτάνει τα 6.310 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η ψηλότερη κορυφή που βρίσκεται κοντά στον ισημερινό και αν και κοντότερο από το Έβερεστ, στην πραγματικότητα είναι το πιο ψηλό βουνό του κόσμου, αν υπολογίσει κανείς την απόσταση που χωρίζει την κορυφή του από το κέντρο της γης!
Γνωρίζοντας ότι ο πλανήτης μας έχει σχήμα σφαιροειδές με πεπλατυσμένους πόλους, αντιλαμβανόμαστε ότι η γη στον Ισημερινό είναι πιο πλατιά. Το Chimborazo βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον Ισημερινό και εξαιτίας του ισημερινού εξογκώματος η κορυφή του με την ονομασία Whymper, απέχει περισσότερο από το κέντρο της γης.
Όσο για την προέλευση του ονόματός του; Σύμφωνα με έναν μύθο των ιθαγενών, το Chimborazo είναι το όνομα ενός θεού του αρχαίου έθνους των Puruha. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή, πως προέρχεται από τις λέξεις chimu (τεράστιο) και rassa (χιόνι).
Το 1988 ο σκηνοθέτης Rainer Simon, γύρισε την ταινία «Η άνοδος στο βουνό Chimborazo», αφιερωμένη στον Alexander von Humboldt, γερμανό φυσιοδίφη και εξερευνητή. Σήμερα η κορυφή του βουνού καλύπτεται με παγετώνες και το Chimborazo αποτελεί δημοφιλή ορειβατικό προορισμό.
echoes.gr
Νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών θέτει πολύ σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αποθήκευσης αρχείων και οπτικοακουστικού υλικού USB, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με την έρευνα, ακόμη και στικάκια USB που εμφανίζονται άδεια μπορεί να περιέχουν «κρυφούς» ιούς και να μολύνουν υπολογιστές

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τους Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια συσκευή USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να «μολύνει» με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστές και λοιπές «έξυπνες» συσκευές, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί το παραμικρό.

Μάλιστα, οι δύο επιστήμονες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να διασφαλίσουν οι χρήστες την ασφαλή χρήση των συσκευών αποθήκευσης USB. Τρανό παράδειγμα για το πόσο ευάλωτοι σε κακόβουλα λογισμικά είναι οι χρήστες συσκευών USB αποτελεί η ηλεκτρονική επίθεση Stuxnet που στόχευε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χάκερς που κρύβονται πίσω από την επίθεση, χρησιμοποίησαν ιούς που μεταφέρθηκαν μέσω USB sticks. Οπως τόνισαν οι Λελ και Νολ, ακόμη και στικάκια USB που εμφανίζονται άδεια μπορεί να περιέχουν «κρυφούς» ιούς και να μολύνουν υπολογιστές.

http://www.4news.gr

Νέα έρευνα για τον έλεγχο της όρεξης

Η παχυσαρκία και ο διαβήτης θα μπορούσαν να προληφθούν με το «κλείσιμο» ενός υποδοχέα στον εγκέφαλο, ο οποίος προκαλεί έντονη επιθυμία για φαγητό και υπερφαγία.

Ερευνητές από το τμήμα Ιατρικής του Γέιλ κατάφεραν να μπλοκάρουν τις επιδράσεις του υποδοχέα PPARgamma σε ένα μικρό αριθμό εγκεφαλικών κυττάρων σε ποντίκια, κάνοντάς τα να τρώνε λιγότερο και να αντιστέκονται με μεγαλύτερη επιτυχία σε μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποια μέρα ενδεχομένως το ίδιο «σύστημα» να μπορούσε να λειτουργήσει και στους ανθρώπους, για την πρόληψη της αύξησης του βάρους.

«Τα ποντίκια έτρωγαν λιπαρά και ζάχαρη, κι όμως δεν πήραν βάρος» είπε η καθηγήτρια του τμήματος Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγής του πανεπιστημίου, Sabrina Diano.

«Δείξαμε ότι ο υποδοχέας PPARgamma θα μπορούσε να ελέγξει τις αποκρίσεις του οργανισμού σε μια δίαιτα με υψηλά λιπαρά, χωρίς να οδηγεί απαραίτητα στην παχυσαρκία» πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Investigation.

http://peiraxtiri.gr



Θα βρέξει αστέρια το βράδυ. Μαζί με τους Περσείδες που θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό του Κάρντιφ και οι Γκαλάκτικος, τα αστέρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, στην αναμέτρηση με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (ΝΕΡΙΤ 21.45).
Δίπλα στο γνωστό «BBC» (Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο) και τον κροάτη μέσο Λούκα Μόντριτς θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ο κορυφαίος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χάμες Ροδρίγες και ο μαέστρος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας Τόνι Κρος.
Για την απόκτηση αυτών των έξι παικτών η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δαπανήσει 363 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία τους στην ποδοσφαιρική αγορά εκτιμάται στα 385 εκατ. ευρώ (πηγή Transfermarkt).
Αν επαληθευτεί η «Μάρκα» και την ενδεκάδα συμπληρώσουν οι Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ και Κοεντράο, η συνολική αξία των ένδεκα παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης εκτοξεύεται στα 491 εκατ. ευρώ!
«Είναι όλοι τους αστέρια. Για μένα είναι απόλαυση να βρίσκομαι μαζί τους. Ακόμη και να προπονούμαι μαζί τους. Πρόκειται για κάτι το μοναδικό  και ελπίζω να μπορέσω να παίξω κοντά  τους για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο Χάμες.
Οικοδεσπότης της αποψινής αναμέτρησης για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς θα είναι ουσιαστικά ο Γκάρεθ Μπέιλ. Το Κάρντιφ είναι η πόλη στην οποία μεγάλωσε ο Ουαλός ενώ το σχολείο του απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από το στάδιο όπου θα φιλοξενηθεί ο αγώνας.
Ο Μπέιλ ακόμη επικαλείται τον δάσκαλό του, τον κύριο Μόρις, που τον έβαζε να παίζει μπάλα με το δεξί πόδι για να το δυναμώσει, καθώς ήταν αριστεροπόδαρος. Φυσικά το κοινό θα είναι στο πλευρό του και κατ' επέκταση της Ρεάλ Μαδρίτης που διεκδικεί το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.
Υστερα από 14 συνεχόμενα χρόνια φιλοξενίας του αγώνα στο Λουί Ντε του Μονακό (1998-2012), η UEFA αποφάσισε το Σούπερ Καπ να διεξάγεται σε όλες τις πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Πέρυσι είχε φιλοξενηθεί στην Εντέν Αρένα της Πράγας ενώ του χρόνου έχει οριστεί ως έδρα το στάδιο της Τιφλίδας, στη Γεωργία.
Η φετινή καινοτομία είναι στην ημέρα που ορίστηκε η αναμέτρηση. Κατόπιν πιέσεων της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, η FIFA αποφάσισε την κατάργηση των διεθνών φιλικών αγώνων τον Αύγουστο. Ετσι, η UEFA εκμεταλλευόμενη την ελεύθερη ημερομηνία μετέφερε το Σούπερ Καπ σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να μην διεξάγεται πια Παρασκευή και δημιουργεί προβλήματα στους συλλόγους που έχουν υποχρεώσεις στα πρωταθλήματά τους.
Κάποτε το Σούπερ Καπ θεωρούνταν από τις μεγάλες ομάδες αγγαρεία. Στην εποχή του άκρατου ανταγωνισμού, το συγκεκριμένο λήμμα έχει αφαιρεθεί από το ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο, ακόμη και για τα  φιλικά παιχνίδια, όπως αποδείχθηκε φέτος στην τουρνέ των ευρωπαϊκών ομάδων στις ΗΠΑ.
Ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για φέτος είναι να επαναλάβει τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα το 2009 και να κατακτήσει έξι τίτλους.
Οι 8.000 οπαδοί των Μερένχες και η επιθυμία του Ρονάλντο να αγωνιστεί δίνουν τον τόνο στον οποίον κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Πορτογάλος είναι αυτός που έριξε την ιδέα της κατάκτησης των έξι τίτλων και θέλει να πρωτοστατήσει σε αυτήν την προσπάθεια για να συνοδευτεί με ακόμη μία Χρυσή Μπάλα. Ο Ρονάλντο επέστρεψε στις προπονήσεις στις 26 Ιουλίου, ακριβώς έναν μήνα μετά τον τελευταίο του αγώνα εναντίον της Γκάνας, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, παρά την προτροπή των γιατρών για επιπλέον ξεκούραση ώστες να ξεπεράσει το πρόβλημα της τενοντίτιδας στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε πέρυσι.
Ο Κάρλο Αντσελότι θα χρησιμοποιήσει τον Ικερ Κασίγιας αντί του νεοαφιχθέντος Κέιλορ Νάβας και ανάλογα με την απόδοσή του θα αποφασίσει αν θα του εμπιστευθεί τη φανέλα βασικού ή θα τον χρησιμοποιεί όπως πέρυσι μόνο στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η αντίπαλος της Ρεάλ, η Σεβίλλη, μπορεί να χαρακτηριστεί η ως βασίλισσα του Κυπέλλου UEFA/Γιουρόπα Λιγκ. Στην τελευταία οκταετία έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές. Το 2006 νίκησε στο Σούπερ Καπ την Μπαρτσελόνα με 3-0 και την επόμενη χρονιά ηττήθηκε με 3-1 από τη Μίλαν.
Μεγάλος απών από την ομάδα της Ανδαλουσίας είναι ο Κροάτης Ράκιτιτς που φορά πλέον τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Νέα πρόσωπα είναι ο αμυντικός μέσος Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ, ο ακραίος Αλεξ Βιδάλ και οι αμυντικοί Νίκολας Παρέχα και Ντάνιελ Καρίκο.
tanea.gr
Χαμός σε επιχείρηση στα Τρίκαλα καθώς τα …ερωτικά ζεύγους και εραστή προκάλεσαν …ξυλοδαρμό…
Όπως διαβάζουμε στο trikalanews.gr κρυφό δεσμό διατηρούσε 27χρονη παντρεμένη με 23χρονο συνάδερφό της, που εργάζονται σε επιχείρηση στα Τρίκαλα.
Την 27χρονη γυναίκα …ερωτεύτηκε επίσης, 30χρονος συνάδερφός της και όταν της εξέφρασε τα αισθήματά του και εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, η εξέλιξη ήταν …απρόβλεπτη.
Ο θυμός του 30χρονου, τον οδήγησε να τηλεφωνήσει στον σύζυγο της γυναίκας και του αποκαλύψει την κρυφή σχέση που διατηρούσε με τον 23χρονο.
Εξαγριωμένος ο σύζυγος φέρεται να …έγδυσε και να ξυλοφόρτωσε άγρια τον εραστή στο παρκινγκ της επιχείρησης με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

http://www.4news.gr 

Τα συναισθήματα, πέρα από βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης συμπεριφοράς, διαθέτουν στην εποχή του Διαδικτύου και άλλες χρησιμότητες, ειδικά για content creators των χώρων της διαφήμισης, του marketing και του κινηματογράφου.
Η παρακολούθηση των αρνητικών ή θετικών αντιδράσεων του κοινού απέναντι σε διαφημίσεις έχει ως στόχο την διαμόρφωσή τους έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στους καταναλωτές. Μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της τεχνολογίας αναγνώρισης συναισθημάτων (η οποία αναλύει ενδείξεις/ κινήσεις στο πρόσωπο) είναι και η Affectiva, το λογισμικό Affdex της οποίας βασίζεται σε έρευνες ετών από το MIT Media Lab.
H εταιρεία, η οποία έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους άνω των 20 εκατ. δολαρίων, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών, όπως η Kellogg και η Unilever, προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση ενός Ίντερνετ που θα «αντιλαμβάνεται» τη διάθεση των χρηστών, και θα διαμορφώνει ανάλογα το περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει, σε πρώτη φάση, σε διαφημίσεις που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις τους, και μετέπειτα σε πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως το gaming και το online learning.
«Ο απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει το ‘συναισθηματικό στρώμα’ του Ίντερνετ» αναφέρει η Ράνα ελ Καλιούμπι, πρώην μεταδιδακτορική του ΜΙΤ που ανέπτυξε την τεχνολογία. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μία ευκαιρία να σταθούμε στο σημείο  αλληλεπίδρασης ανθρώπου με υπολογιστή ή ανθρώπου με άνθρωπο, να συλλέξουμε δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουμε για αν εμπλουτίσουμε το user experience».
Για τους σκοπούς του Affdex η Affectiva «στρατολογεί» άτομα για να παρακολουθούν διαφημίσεις μπροστά στις webcams των υπολογιστών, τα tablets και τα smartphones τους. Αλγόριθμοι machine learning ανιχνεύουν κινήσεις του προσώπου και επικεντρώνονται στα μάτια, τα φρύδια και το στόμα. Στη συνέχεια εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τα συναισθήματα (διασκέδαση, έκπληξη, θυμός, αηδία, σύγχυση κλπ) και προωθούνται σε cloud server και γίνεται εκτίμησή τους.
Το να αναγνωριστεί εάν σε κάποιον «αρέσει» ή «δεν αρέσει» μία διαφήμιση απαιτεί προηγμένες αναλυτικές μεθόδους. Το λογισμικό σε πρώτη φάση εξετάζει το αν η διαφήμιση «πιάνει» τους θεατές στο πρώτο 1/3 της, αναζητώντας ενδείξεις αυξημένης προσοχής ή συγκέντρωσης. Τα χαμόγελα μπορεί να υποδεικνύουν ότι μια διαφήμιση που έχει χιούμορ είναι όντως αστεία- ωστόσο, εάν παρατηρηθούν τη στιγμή που προβάλλονται πληροφορίες μπορεί να υποδεικνύουν σκεπτικισμό ή αμφιβολία.
«Οι πελάτες συνήθως παίρνουν αυτές τις αντιδράσεις και αλλάζουν τη διαφήμιση, ίσως να την κάνουν πιο σύντομη, πιθανώς προβαίνουν σε αλλαγές σχετικά με την αποκάλυψη του brand. Με το Affdex το βλέπεις σε moment-by-moment βάση, ποιον ‘πιάνει’ η διαφήμιση, τι λειτουργεί και τι όχι» σημειώνει η ελ Καλιουμπί.
Φέρος η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα developer kit για σχεδιαστές εφαρμογών για φορητές συσκευές. Οι εφαρμογές, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια, έχουν να κάνουν με τομείς όπως η ψυχαγωγία (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των «selfies», με άτομα να υποβάλλουν τέτοιες φωτογραφίες για αναλύσεις των διαθέσεών τους, τις οποίες ανεβάζουν στα social media) ή η παροχή βοήθειας σε άτομα με αυτισμό για καλύτερη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους.
Μέχρι τώρα, η Affectiva έχει δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με περίπου 1,7 εκατ. εκφράσεις προσώπου, περίπου δύο δισ. data points, από ανθρώπους κάθε φυλής, από 70 διαφορετικές χώρες- τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων του είδους της στον κόσμο, σύμφωνα με την ελ Καλιουμπί. Όπως σημειώνει η ίδια, ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της Affectiva είναι η δημιουργία ενός «mood-aware» Ίντερνετ, το οποίο παραπέμπει σε ένα πολυκατάστημα με πολλούς πωλητές: «στο κατάστημα, οι πωλητές βλέπουν τις εκφράσεις σας σε πραγματικό χρόνο και εκτιμούν αν πρέπει να σας προσεγγίσουν ή όχι και πώς. Οι ιστοσελίδες και οι διασυνδεδεμένες συσκευές του μέλλοντος θα έπρεπε να είναι έτσι».
naftemporiki.gr
Σοκαρισμένη είναι η κοινότητα του Λας Βέγκας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της πορνοστάρ
Κρίστι Μακ από τον σύντροφό της και πρωταθλητή πυγμαχίας Τζόναθαν Κόπενχάβερ, γνωστό και ως «War Machine».
Σύμφωνα με την αστυνομία ο War Machine ξυλοκόπησε 2 άτομα το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λας Βέγκας. Ενα από τα θύματα ήταν η σύντροφός του και πορνοστάρ Κρίστι Μακ, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σε θέση ούτε να μιλήσει.
Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη και η Κρίστι δεν είναι καν σε θέση να μιλήσει μετά τον ξυλοδαρμό της, ενώ ο Κόπενχάβερ αναζητείται.
Η οικογένεια και οι φίλοι της Κρίστι προσφέρουν έως και 5.000 δολάρια ανταμοιβή σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον φυγά.

http://www.seleo.gr 
Στις αρχές Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των μετροπόντικων από την Ανάληψη στη Νέα Ελβετία, απ’ όπου θα ξεκινήσει, με αντίστροφη φορά, η διάνοιξη των σηράγγων.

 Τα μηχανήματα ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται κομμάτι κομμάτι με ειδικούς γερανούς και φορτηγά κατάλληλα διαμορφωμένα. Στον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας έχει δημιουργηθεί ήδη το φρεάτιο όπου θα επανασυναρμολογηθούν οι μετροπόντικες και διαμορφώθηκε ο χώρος της υποδοχής του. Την ίδια ώρα, στη γραμμή της επέκτασης προς την Καλαμαριά δημιουργήθηκε και τρίτο εργοτάξιο.

Όπως αναφέρει η «Μακεδονία της Κυριακής», οι μετροπόντικες έχουν διανοίξει το 73% των σηράγγων, από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι την Ανάληψη, και απομένει το τμήμα μέχρι το τέρμα. Ξεκίνησαν το υπόγειο ταξίδι τους στις αρχές του 2009 και ακινητοποιήθηκαν στην Ανάληψη τον Απρίλιο του 2012, καθώς δεν είχαν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις στους επόμενους σταθμούς (Πατρικίου, Βούλγαρη) και δεν μπορούσαν να εκτελεστούν οι εργασίες που έπρεπε να προηγηθούν της υπόγειας διάνοιξης. Επίσης, οι μετροπόντικες δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε από τον σταθμό της Ανάληψης, που κατασκευάζεται με πρωτότυπη μέθοδο λόγω στενότητας. Έτσι, ο ανάδοχος πρότεινε να μεταφερθούν οι μετροπόντικες στην ανατολική άκρη και να συνεχίσουν από εκεί το έργο τους (δηλαδή αυτό που θα γίνει). Η κίνηση αυτή δεν προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση και, μετά από διαφωνίες με τον εργολάβο, τον Απρίλιο του 2014 η Αττικό Μετρό ΑΕ ενέκρινε τη μεταφορά και την αρχική διάθεση κονδυλίου 2 εκατ. ευρώ. Τα μηχανήματα ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων (μετροπόντικες) είναι υπερσύγχρονα, γερμανικής κατασκευής, βάρους 400 τόνων και μήκους 90 μέτρων και προσαρμοσμένα στη γεωλογία της Θεσσαλονίκης.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Στη γραμμή επέκτασης της Καλαμαριάς, μετά τον σταθμό Νέας Κρήνης και τον σταθμό της Μίκρας δημιουργήθηκε και τρίτο εργοτάξιο, στον σταθμό Νομαρχία, στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου. Εκεί ξεκίνησαν οι παρακάμψεις των δικτύων οργανισμών κοινής ωφελείας για την κατασκευή του σταθμού.

Το τμήμα της επέκτασης Καλαμαριάς ξεκινά από τον σταθμό Πατρικίου της κεντρικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, φθάνει μέχρι τον σταθμό Μίκρας στην Καλαμαριά, έχει μήκος 4,78 χλμ. και κατά τις εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018, πιθανόν νωρίτερα από την περαίωση του έργου της κεντρικής γραμμής από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία. Με την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης έως την Καλαμαριά εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθούν περί τους 65.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ ο πρόσθετος πληθυσμός με δυνατότητα πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς θα ανέλθει σε περίπου 91.000. Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 1.040 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής του έργου καθώς και 100 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργίας.

Η επέκταση σχεδιάστηκε από τον σταθμό Πατρικίου της κύριας γραμμής του μετρό μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο του δήμου Καλαμαριάς, με πέντε σταθμούς:

1) Σταθμός Νομαρχίας (στη συμβολή της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών με τη λεωφόρο Βασ. Όλγας),

2) Σταθμός Καλαμαριάς (στη συμβολή των οδών Πόντου και Αιγαίου),

3) Σταθμός Αρετσούς (στη συμβολή των οδών Πόντου και Αγίου Νικολάου),

4) Σταθμός Νέας Κρήνης (Βρυούλων) και

5) Σταθμός Μίκρας, ο οποίος θα είναι και ο τερματικός σταθμός της γραμμής του μετρό προς Καλαμαριά.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που είναι η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, έχει υπογραφεί στις 26 Ιουνίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 518 ευρώ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση που μείωσε το κόστος στα 315 εκατ. ευρώ για τα έργα πολιτικού μηχανικού. Σημειώνεται ότι για την επέκταση έχει εγκριθεί τον Μάρτιο του 2013 δάνειο 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, άλλαξε η πηγή χρηματοδότησης, κινδύνεψε να απενταχθεί το έργο, ωστόσο οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

http://www.thestival.gr
Η πιο διάσημη, η πιο «ζεστή», η πιο όμορφη καλημέρα του κινηματογράφου σίγησε για πάντα. Ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια.



Οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι του στην κομητεία Μαρίν, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) βρήκαν τον Ρόμπιν Ουίλιαμς νεκρό. Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας δήλωνε πως «ο θάνατος του ηθοποιού οφείλεται σε ασφυξία που επήλθε εξαιτίας αυτοκτονίας».
Συγκλονισμένοι οι γείτονες του ηθοποιού πήγαν αμέσως έξω από το σπίτι του στην κομητεία Μάριν για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη του.



«Πάλευε με την κατάθλιψη»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό σε αλκοόλ και ναρκωτικά και είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».



Συγκλονισμένη η σύζυγός του Σούζαν Σνάιντερ δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και ένα υπέροχο άνθρωπο. Είμαι συντετριμμένη».

«Πάγωσε» το Χόλιγουντ


Η είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς «πάγωσε» το Χόλιγουντ. Ηθοποιοί, φίλοι και συμπρωταγωνιστές του, έγραψαν στο twitter για ξαφνική απώλειά του.

Ομπάμα: Άγγιξε την ψυχή του ανθρώπου

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση για το χαμό του ξεχωριστού ηθοποιού.

«Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ένα αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής, ένας Πίτερ Παν, και πολλά άλλα. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο - από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, έως στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ρόμπιν, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Ρόμπιν Γουίλιαμς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του πρόεδρος των ΗΠΑ.



Στο τελευταίο του tweet ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, στις 31 Ιουλίου ευχόταν για τα γενέθλια της κόρης του, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο instagram.





Η διαδρομή του Ρόμπιν Ουίλιαμς

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος "Good Morning Vietnam" (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987.



Κατέκτησε επίσης το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες, όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία "Mrs Doubtfire".



Για την ταινία Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting) βραβεύτηκε με Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου το 1997 ενώ προτάθηκε άλλες τρεις φορές για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου).
real.gr
Ενα πειραματικό ηλεκτρικό όχημα που κατασκεύασε μια ομάδα φοιτητών στην Αυστραλία κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 500 χλμ με τελική ταχύτητα 100χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο όχημα που δημιούργησε μια ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο New South Wales (UNSW) της Αυστραλίας, χρησιμοποίησε μόνο την αυτονομία των ισχυρών μπαταριών του. Στο παρελθόν, υπήρξαν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα που ξεπέρασαν την τελική του Sunswift eVe, όμως κανένα μέχρι σήμερα ηλεκτροκίνητο όχημα δεν μπόρεσε να διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση.

Πάντως, για την επίτευξη του ρεκόρ δεν χρησιμοποιήθηκαν τα ηλιακά πάνελ. Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό όχημα μπορεί να πιάσει σε τελική ταχύτητα τα 140χλμ./ώρα ενώ με μια πλήρη φόρτιση έχει τη δυνατότητα να καλύψει έως και 800χλμ.
tanea.gr
Δεν είναι και το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης, ούτε καν μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Ωστόσο, το χρώμα και η μυρωδιά των ούρων είναι ενδεικτικά της κατάστασης της υγείας μας.

Μέσω των ούρων απορρίπτονται τα περιττά υγρά και υπολείμματα που φιλτράρουν τα νεφρά από το αίμα. Χωρίς αυτον τον πολύτιμο "μηχανισμό", οι τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.

Τα ούρα κανονικά δεν έχουν έντονη μυρωδιά. Εάν όμως αναδίδουν μια μυρωδιά όμοια με αυτή της αμμωνίας, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια κρυφή λοίμωξη στο σώμα ή να έχουν σχηματιστεί πέτρες στα νεφρά.

Επίσης, χαρακτηριστική οσμή έχουν και τα ούρα των ασθενών με διαβήτη, λόγω την συσσώρευσης γλυκόζης στο αίμα.

Η μυρωδιά των ούρων εξαρτάται επίσης από τη διατροφή. Τα σπαράγγια έχουν ισχυρή επίδραση, λόγω της διάσπασης μιας ένωσης του θείου κατά την πέψη. Το ίδιο συστατικό βρίσκεται επίσης στο σκόρδο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!