Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019


Αντιμέτωποι με πρόστιμο 2.467 ευρώ είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Αυστραλία που δεν βγάζουν τους τετράποδους φίλους τους για βόλτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη χώρα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ζώων.
Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα εάν δεν παρέχουν τα βασικά όπως καταφύγιο, φαγητό και νερό. Επίσης όσοι έχουν περιορισμένα τα σκυλιά για 24 ώρες και δεν τα αφήνουν να κινούνται ελεύθερα για δύο ώρες θα έρθουν επίσης αντιμέτωποι με τις Αρχές.
Ο νόμος προβλέπει ακόμη πως αναλόγως την κακομεταχείριση, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να στερηθεί την άδεια να έχει ένα ζώο περισσότερο από έξι μήνες ενώ οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούν να δώσουν για υιοθεσία ή να πουλήσουν το ζώο.

O αφρός ξυρίσματος δεν είναι μόνο για να βοηθάει στο ξύρισμα, αλλά μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και για να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες.
Χάρη στην αφρώδη φύση του κλασσικού αφρού ξυρίσματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες. Από καφέ μέχρι λεκέδες στο χαλί. Και επειδή είναι εξαιρετικός για να αφαιρείτε το makeup που έχει μείνει στον λαιμό της μπλούζας, προμηθευτείτε τον σε ταξιδιωτική συσκευασία (δηλαδή σε μικρό και εύχρηστο μπουκάλι) και να τον βάλετε στην τσάντα σας έτσι ώστε να τον έχετε πάντα μαζί σας.
Όταν παρουσιαστεί κάποιος λεκές, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο αφρό πάνω του. Επιμείνετε μέχρι να δείτε ότι το ύφασμα τον έχει απορροφήσει και αφήστε τον να κάτσει για μισή περίπου ώρα. Μόλις περάσουν 30 λεπτά θα διαπιστώσετε πως ο λεκές είναι τόσο «μαλακός» που μπορείτε απλώς να τον σκουπίσετε και να φύγει (ή έστω να τον τρίψετε λίγο).
Μήπως είστε αντιμέτωποι με κάποιον πραγματικά δύσκολο λεκέ πάνω σε κάποιο ιδιαίτερα απορροφητικό υλικό; Κανένα πρόβλημα. Αφήστε τον αφρό να μείνει πάνω στο ύφασμα για μία νύχτα και προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον λεκέ την επόμενη μέρα.
Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την αποτελεσματικότητα του αφρού ξυρίσματος πάνω στους λεκέδες, μάθετε το εξής: είναι εξαιρετικά χρήσιμος για να αφαιρέσετε ακόμα και πολύ σκληρούς λεκέδες, όπως πχ από ντομάτα, μέσα σε λίγα λεπτά.
Πηγή πληροφοριών: spirossoulis.com

Σε επένδυση ενός δισ. δολάρια έχει προχωρήσει το Facebook προκειμένου μέσω ενός ρολογιού να διαβάζει τη σκέψη μας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αρχίσει να χρηματοδοτεί διάφορες έρευνες που αναπτύσσουν «αποκωδικοποιητές ομιλίας», ικανούς να εντοπίσουν τι βούλονται να πουν τα ανθρώπινα υποκείμενα μέσω των εγκεφαλικών τους μηνυμάτων, τονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύεται σε μπλογκ του ίδιου του Facebook.
Μία από τις μελέτες, που χρηματοδοτείται από τη διαδικτυακή εφαρμογή και επικεφαλής της είναι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, δημοσιεύθηκε μάλιστα πρόσφατα στο περιοδικό Nature Communications.
Η έρευνα εστιάζεται στο πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε μηχανές μόνο με τη σκέψη μας. Για τον σκοπό αυτόν, έχουν σχεδιασθεί μηχανισμοί που «διαβάζουν» τα εγκεφαλικά μηνύματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τι είναι εκείνο που προτίθεται να πει το ανθρώπινο υποκείμενο.
Όπως σχολιάζει σχετικά το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης), «οι ερευνητές τοποθέτησαν πλάκες με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο των εθελοντών. Κατόπιν τους έθεσαν μία σειρά από ερωτήσεις, απαιτώντας από τα υποκείμενα τις έρευνας να δίνουν απλές απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα ‘προτιμάς ένα πιάνο, ή ένα βιολί;’. Το σύστημα προσπαθούσε να εντοπίσει τόσο την ερώτηση, όσο και την απάντηση».
Μολονότι τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται ακόμη στο πρώιμο στάδιό τους, οι ερευνητές συμπέραναν πως «η εγκεφαλική δραστηριότητα που καταγράφηκε ενόσω οι άνθρωποι μιλούσαν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκωδικοποιηθεί σχεδόν ταυτόχρονα αυτό που λέει και να μεταφράζεται σε κείμενο στην οθόνη ενός υπολογιστή».
Χειρονομία ΟΚ
Η χειρονομία “OK” θεωρείται πλέον σύμβολο μίσους, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Anti-Defamation League (ADL), μιας εκ των ισχυρότερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.
Η ADL, όπως αναφέρει το CNN, πρόσθεσε πριν λίγες μέρες τη συγκεκριμένη χειρονομία μαζί με αρκετές άλλες στη λίστα που συντηρεί εδώ και χρόνια με συνθήματα και σύμβολα που χρησιμοποιούν οι εξτρεμιστές.
Το πασίγνωστο σύμβολο, με τον αντίχειρα και τον δείκτη να σχηματίζουν κύκλο και τα υπόλοιπα δάχτυλα ανασηκωμένα, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως και δείχνει ότι όλα είναι εντάξει ή δίνεται η έγκριση για κάτι, είναι σύμφωνα με την οργάνωση, χειρονομία που παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις, όχι και τόσο αθώες.
Η ADL υποστηρίζει ότι η σύνδεση της εν λόγω χειρονομίας με τον λευκό εθνικισμό ξεκίνησε ως αστείο από χρήστες της ιστοσελίδας 4chan. Στόχος τους ήταν να ωθήσουν τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους με φιλελεύθερες ιδέες να αντιδράσουν υπερβολικά. Ως εκ τούτου, τότε δεν θεωρήθηκε λογικό να “καταδικάσουν” ένα τόσο αθώο σύμβολο. Το 2019, ωστόσο, η χειρονομία υιοθετήθηκε από ορισμένους λευκούς εθνικιστές.
Οι αναφορές της οργάνωσης παραπέμπουν στην Μπρέντον Τάραντ, ένα Αυστραλό λευκό εθνικιστή, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 51 ανθρώπων σε δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας τον προηγούμενο Μάρτιο. Ο Τάραντ, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος, έχει απαθανατιστεί να κάνει OK με τα χέρια του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του.
Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Τι πρέπει να προσέχουμε
Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο.
Ως εκ τούτου το μεσημέρι οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 έως τις 17.30 και το βράδυ απο τις 22.00 έως τις 7.30 το πρωί.
Κατά τις ώρες αυτές απαγορεύονται:
  1. Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  2. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  3. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  4. Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  5. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  6. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max
Κυκλοφόρησαν και εξαντλήθηκαν τα νέα iPhone στην Ελλάδα, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέβηκαν στα ράφια των καταστημάτων.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το αρχικό στοκ που διέθεσε η Apple για την Ελλάδα έχει ήδη εξαντληθεί, με τους Έλληνες καταναλωτές να διαθέτουν αθροιστικά περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε μία ημέρα για να κάνουν δικό τους κάποιο από τα νέα μοντέλα.
Όπως μεταφέρουν «καλά ενημερωμένες πηγές» η ζήτηση ήταν για άλλη μια φορά ιδιαίτερα αυξημένη για τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, συσκευές με λιανική τιμή που ξεκινά από τα 1.229 ευρώ και αγγίζουν ακόμα και τα 1.800 ευρώ.
Το 70% των Ελλήνων αγοραστών iPhone αναζήτησαν, χθες, τις Pro εκδόσεις και μόνο ένα 25% με 30% στράφηκε στο φθηνότερο iPhone 11, που ξεκινά από τα 869 ευρώ. Σχεδόν αμέσως, όλα τα μεγάλα δίκτυα διανομής παρουσίασαν περιορισμένη διαθεσιμότητα στο iPhone 11 Pro, ενώ το iPhone 11 Pro Max «εξαφανίστηκε». 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!