Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Περνάτε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή μέσα στην ημέρα;
Αν θέλετε να κάνετε τις ώρες σας να περνούν κάπως πιο ευχάριστα, αλλά και να μάθετε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε πιο γρήγορα ή… απλά να εντυπωσιάσετε τους συναδέλφους σας, δείτε παρακάτω μια λίστα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα buzzfeed.com: 
1. Πατώντας Ctrl+ Shift + T ανοίγει αυτόματα το Tab που κλείσατε τελευταίο. Στους υπολογιστές Mac η αντίστοιχη εντολή είναι Cmnd + Shift + T. Λειτουργεί σε Chrome και Firefox.
2. Πατήστε το γράμμα "S" + δεξί κλικ για να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων. (Λειτουργεί στον Chrome).
3. Σύρετε και ρίξτε μια εικόνα στη μπάρα αναζήτησης για να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων. Λειτουργεί σε Chrome και Firefox.
4. Πατήστε Ctrl+Enter για να εισάγετε την προέκταση ".com" σε οποιαδήποτε λέξη γράφετε στη μπάρα url (Αν αντί για Ctrl πατήσετε Shift+Enter προστίθεται η προέκταση ".net", ενώ με το Shift/ctrl η προέκταση ".org". Λειτουργεί σε Chrome, Firefox και Opera.
5. Κρατήστε πατημένο το Ctrl όταν κλικάρετε σε ένα λινκ για να ανοίξει σε καινούριο tab. Οι χρήστες Mac κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command.
6. Μετατρέψτε τον browser σε σημειωματάριο.
Εισάγετε αυτό: data:text/html,%20<html%20contenteditable>Notepad στη μπάρα url
7. Κάντε το ίδιο με το Νο.6 στη… "σκοτεινή" εκδοχή του.
Σε αυτήν την περίπτωση αντιγράφετε αυτό: data:text/html;charset=utf-8,%20Notepad%20(Nightmode)<body%20contenteditable%20style="font-family:%20DejaVu;font-weight:bold;background:#1E1E1E;color:#FFFFFF;font-size:1rem;line-height:1.4;max-width:80rem;margin:0%20auto;padding:2rem;"%20spellcheck="false">
8. Ανοίξτε ένα ινκόγκνιτο παράθυρο στον browser πατώντας Ctrl+Shift+N. Το ινκόγκνιτο browsing δεν εμφανίζεται στο ιστορικό σας. Οι χρήστες Mac πατήστε "Command + Shift + N". Στον Firefox λειτουργεί πατώντας "Ctrl/Command + Shift + P".
9. Απενεργοποιήστε το autoplay στα βίντεο του Facebook. Πηγαίνετε στα settings του Facebook (facebook.com/settings), κάντε κλικ στο "video" στην αριστερή μπάρα εργαλείων και επιλέξτε "Off".
10. Οι λάτρεις του… ρετρό μπορούν να γυρίσουν το χρόνο (της Google) πίσω στο 1998. Πληκτρολογήστε "google in 1998" στη μηχανή αναζήτησης για να δείτε την αρχική homepage της εταιρείας.
11. Φέρτε τα πάνω κάτω στη Google. Γράψτε στη μηχανή αναζήτησης της Google την εντολή "do a barrel roll". Αφού το κάνετε αυτό δοκιμάστε και τις εξής εντολές: "tilt", "recursion", και "anagram". Λειτουργούν σε Chrome και Firefox.
12. Παίξτε ένα ρετρό videogame στις Εικόνες της Google. Κάντε αναζήτηση, πληκτρολογώντας "Atari Breakout" και… αρχίστε το παιχνίδι. Λειτουργεί σε όλους τους browsers.
Διαδικτυακά κόλπα που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν
news.gr
Πριν από 44 χρόνια άφησε την Ελλάδα για τον Καναδά, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Η Σοφία Ριζαβά όμως δεν πίστευε ότι αυτή θα της χτυπήσει την πόρτα στα 63 της, με τη μορφή ενός δελτίου Λόττο.

Η γυναίκα, που εργαζόταν ως καθαρίστρια σε νοσοκομείο, δέχθηκε το καλύτερο τηλεφώνημα της ζωής της όταν την ειδοποίησαν πως κέρδισε 50 εκατομμύρια δολάρια στην τελευταία κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού. Εκστασιασμένη η κ. Ριζαβά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι της αρέσει να βοηθά τους άλλους και ορκίστηκε ότι θα χρησιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο τα κέρδη της, σύμφωνα με την National Post.

Παρότι πρόκειται για μεγάλο ποσό, η τυχερή γυναίκα δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει τις προτεραιότητες στη ζωή της, που παραμένουν οι κόρες της και τα δύο εγγόνια της. «Μου αρέσει έτσι όπως ζω. Λατρεύω το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, δεν θέλω να αλλάξω τίποτα γιατί είμαι ευτυχισμένη», είπε η κ. Ριζαβά που αποκάλυψε ότι της πήρε ώρα για να πείσει το σύζυγό της ότι δεν έκανε πλάκα όταν του ανακοίνωσε ότι κέρδισαν το Λόττο.
Από τις 13 Ιουνίου 2014,  η κοινοτική οδηγία 2011/83/EC θα αντικαταστήσει την κοινοτική οδηγία 97/7/EC.
H οδηγία εστιάζει τα θέματα αγορών μέσω Διαδικτύου:
Κάτωθι επισημαίνονται οι  10 πιο σημαντικές αλλαγές για τους καταναλωτές στη νέα οδηγία:
1 ) Η πρόταση θα εξαλείψει τις κρυφές επιβαρύνσεις και δαπάνες στο Διαδίκτυο
Οι καταναλωτές θα πρέπει να προστατεύονται από « παγίδες κόστους» στο Διαδίκτυο Από τώρα και στο εξής , οι καταναλωτές πρέπει να επιβεβαιώνουν ρητά ότι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία.
2 ) Ενίσχυση της διαφάνειας των τιμών
Οι έμποροι πρέπει να γνωστοποιούν το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας , καθώς και τυχόν επιπλέον χρεώσεις . Οι αγοραστές δεν θα πρέπει να πληρώσουν επιβαρύνσεις ή άλλες δαπάνες , εάν δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι προτού δώσουν την παραγγελία τους.
3 ) Απαγόρευση προεπιλεγμένων τεραγωνιδίων στις ιστοσελίδες
Όταν ψωνίζετε  μέσω Διαδικτύου- για παράδειγμα, αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο - μπορεί να σας προσφέρονται επιπλέον επιλογές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς , όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση ή ενοικίαση αυτοκινήτου . Αυτές οι πρόσθετες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρονται μέσω των λεγόμενων ticked boxes. Οι καταναλωτές σήμερα συχνά αναγκάζονται να αποεπιλέξουν αυτά τα κουτιά , αν δεν θέλουν αυτές τις επιπλέον υπηρεσίες . Με τη νέα οδηγία , αυτά τα προεπιλεγμένα τετραγωνίδια (ticked boxes) θα απαγορευθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση .
4 ) 14 ημέρες  για ν’ αλλάξετε γνώμη για μια αγορά
Η προθεσμία σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να υπαναχωρήσουν από σύμβαση πώλησης παρατείνεται σε 14 ημερολογιακές ημέρες ( σε σύγκριση με τις επτά ημέρες που ισχύουν μέχρι σήμερα ) . Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν τα προϊόντα , για οποιοδήποτε λόγο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :
Πρόσθετη προστασία για την έλλειψη των πληροφοριών : Όταν ένας πωλητής δεν έχει ενημερώσει με σαφήνεια τον αγοραστή σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης , η περίοδος επιστροφής θα επεκταθεί σε ένα χρόνο .
Το δικαίωμα υπαναχώρησης επεκτείνεται  online σύνδεση με δημοπρασίες , όπως eBay - αν και τα εμπορεύματα που αγοράζονται στις δημοπρασίες μπορούν να επιστραφούν μόνο όταν αγοράζονται από έναν επαγγελματία πωλητή .
Η προθεσμία υπαναχώρησης θα ξεκινήσει από τη στιγμή που ο καταναλωτής παραλαμβάνει τα εμπορεύματα , και όχι κατά τη στιγμή της σύναψης της σύμβασης, κάτι το οποίο ισχύει σήμερα. Οι κανόνες θα ισχύουν στο Διαδίκτυο , τηλέφωνο και στις πωλήσεις δι 'αλληλογραφίας, καθώς και για τις πωλήσεις εκτός καταστημάτων , για παράδειγμα, στην πόρτα του καταναλωτή , στο δρόμο , σε ένα πάρτι Tupperware ή κατά τη διάρκεια εκδρομής που οργανώνεται από τον έμπορο .
5 ) Βελτίωση των δικαιωμάτων επιστροφής
Οι έμποροι πρέπει να επιστρέψουν στους καταναλωτές το προϊόν εντός 14 ημερών από την  υπαναχώρηση. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος της παράδοσης. Σε γενικές γραμμές , ο έμπορος θα φέρει τον κίνδυνο για κάθε ζημιά κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων , έως ότου ο καταναλωτής έχει στη κατοχή του τα αγαθά
6 ) Εισαγωγή ενός πανευρωπαϊκού υποδείγματος εντύπου υπαναχώρησης
Αυτό θα καταστήσει ευκολότερη και ταχύτερη τη διαδικασία υπαναχώρησης, όπου και αν έχουν συνάψει τα μέρη σύμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
7 ) Η εξάλειψη των επιβαρύνσεων για τη χρήση των πιστωτικών καρτών και ανοικτών γραμμών επικοινωνίας
Οι έμποροι δεν θα είναι σε θέση να χρεώνουν περισσότερο τους καταναλωτές για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα ( ή άλλο μέσο πληρωμής ) από ό, τι κοστίζει πραγματικά στον έμπορο για την παροχή τέτοιων μέσων πληρωμής . Οι έμποροι που λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές που επιτρέπουν στον καταναλωτή να επικοινωνήσει μαζί τους σε σχέση με τη σύμβαση δεν θα είναι σε θέση χρεώνουν περισσότερο από  τη βασική χρέωση τηλεφώνου για τις τηλεφωνικές κλήσεις .
8 ) Σαφέστερες πληροφορίες σχετικά με το ποιός πληρώνει για την επιστροφή των εμπορευμάτων
Αν οι έμποροι θέλουν ο καταναλωτής να επωμιστεί το κόστος επιστροφής των προϊόντων και μετά αλλάξουν γνώμη , θα πρέπει να ενημερώνουν με σαφήνεια τους καταναλωτές σχετικά με αυτό εκ των προτέρων , διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν για την επιστροφή τους. Οι έμποροι πρέπει να δίνουν σαφώς τουλάχιστον μια εκτίμηση του μέγιστου κόστους επιστροφής των ογκωδών εμπορευμάτων που αγοράζονται μέσω διαδικτύου ή δι 'αλληλογραφίας , όπως ένα καναπέ , πριν από την αγορά , έτσι ώστε οι καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές , πριν αποφασίσουν από ποιον θέλετε να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν.
9 ) Καλύτερη προστασία των καταναλωτών σε σχέση με τα ψηφιακά προϊόντα
Πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό περιεχόμενο θα πρέπει επίσης να είναι σαφέστερες , συμπεριλαμβανομένου της σχετικά με τη συμβατότητα του με το υλικό και το λογισμικό και με την εφαρμογή των τεχνικών μέτρων προστασίας , όπως για παράδειγμα τον περιορισμό του δικαιώματος των καταναλωτών να κάνουν αντίγραφα του περιεχομένου .
Οι καταναλωτές θα έχουν δικαίωμα να  υπαναχωρήσουν από τις αγορές του ψηφιακού περιεχομένου , όπως η μουσική ή λήψεις βίντεο , αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή που αρχίζει η πραγματική διαδικασία μεταφόρτωσης (downloading)
10 ) Οι κοινοί κανόνες για τις επιχειρήσεις θα καταστήσει ευκολότερο το εμπόριο σε όλη την Ευρώπη .
Αυτoί οι κανόνες περιλαμβάνουν :
Ένα ενιαίο σύνολο βασικών κανόνων για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις ( πωλήσεις μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου ή διαδικτύου) και συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος (πωλήσεις έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας , όπως στο δρόμο ή στην πόρτα ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση , τη δημιουργία ίσων όρων ανταγωνισμού και τη μείωση του κόστους των συναλλαγών για τις διασυνοριακές επιχειρήσεις , ειδικά για τις πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου.
Τυποποιημένα έντυπα θα κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τις επιχειρήσεις: όπως έντυπα σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης
Ειδικοί κανόνες θα ισχύουν για τις μικρές επιχειρήσεις και τεχνίτες , όπως ένας υδραυλικός . Δεν θα υπάρχει δικαίωμα υπαναχώρησης για επείγουσες επισκευές και εργασίες συντήρησης . Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να αποφασίσουν να απαλλάξουν τους εμπόρους από τους οποίους ζητούν οι καταναλωτές  να εκτελέσουν εργασίες επισκευής και συντήρησης στο σπίτι τους , αξίας κάτω των € 200  από ορισμένες υποχρεώσεις ενημέρωσης των καταναλωτών
Παραθέτουμε το link με το κείμενο της σχετικής οδηγίας :
http://eurlex.europa.eu/legalcontent/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32011L0083&from=EN
news.gr
Τα έξι αδέρφια της ήταν οι βιαστές μιας κοπέλας σύμφωνα με τον σερίφη της μικρής Κομητείας Perquimans της Βόρειας Καρολίνα που... δήλωσε αηδιασμένος καθώς περιέγραφε τη φρικιαστική ιστορία της οικογένειας Jackson.

Όπως είπε ο σερίφης, η 16χρονη κόρη της οικογένειας, ήταν θύμα βιασμού των αδερφών της από τα τέσσερά της χρόνια. Η μητέρα και ο πατέρας φυσικά γνώριζαν αλλά όχι μόνο δεν έφερναν καμία αντίρρηση αλλά με τη συμπεριφορά τους παρότρυναν τα αγόρια. 
Η «περίεργη» αλλά «ήσυχη» οικογένεια όπως περιγράφεται από τους γείτονες, θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου αφού ο πατέρας είχε επιβάλλει στα παιδιά να μένουν κλεισμένα πίσω από τον ψηλό φράχτη του σπιτιού και να διδάσκονται τα σχολικά μαθήματα στο σπίτι.

«Κατηγορώ τους γονείς για όσα συνέβησαν» είπε ο σερίφης Eric Tilley στη Huffington Post. «Ήταν δική τους ευθύνη να διδάξουν τα παιδιά τους το σωστό και το λάθος». Όπως είπε το ανήλικο κορίτσι βιαζόταν από τα τέσσερα έως και τα 15 της χρόνια από τα αδέρφια της που σήμερα είναι από 19 έως 27 ετών. Και οι γονείς της κοπέλας όμως αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον Δεκέμβριο του 2012, όταν το ένα από τα αγόρια, ο Eric Jackson φέρεται να είπε στον πάστορα της εκκλησίας τους τι συνέβαινε σπίτι του.

Μετά από παρότρυνση του πάστορα, ο Eric πήγε στο γραφείο του σερίφη και παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε μαζί με τα αδέρφια του τη μικρή τους αδερφή.

Η έρευνα καθυστέρησε τόσο πολύ γιατί παρά την ομολογία, η κοπέλα αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία και μετακόμισε στο Κολοράντο.
 
Μπορεί η Κοντσίτα Βουρστ να είναι παντρεμένη εδώ και έξι χρόνια παράλληλα όμως διατηρεί ερωτική σχέση και με άλλον άνδρα! Μπερδευτήκατε με την προσωπική ζωή της νικήτριας της Eurovision; Τα πράγματα είναι... απλά: ως Κοντσίτα, είναι παντρεμένη με τον Ζακ Πατριάκ, ενώ ως Τομ διατηρεί ερωτική σχέση με άλλον άνδρα!

Ο Τομ Nέουγιρθ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σύμφωνα με το star.gr, είναι ζευγάρι από τον Νοέμβριο του 2013 με αγνώστων λοιπών στοιχείων άνδρα, τον οποίο δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν.
Πώς τα βγάζει πέρα με το διπλό ταμπλό… παραμένει άγνωστο! Η νικήτρια της Eurovision, πάντως, δηλώνει ότι θέλει να την ποθούν και ως Tομ και ως Κοντσίτα, ώστε η σχέση και ο γάμος της να κρατήσουν πολλά πολλά χρόνια!

http://www.thestival.gr 
Η δεύτερη επίθεση κροκόδειλου στην Παπούα Νέα Γουινέα από τις αρχές του χρόνου είχε θύμα ένα 11χρονο αγόρι το οποίο βρέθηκε διαμελισμένο στο στομάχι του ερπετού, αναφέρει η αστυνομία στον τοπικό Τύπο.
Ο κροκόδειλος μήκους τεσσάρων μέτρων άρπαξε τον μικρό Μέλας Μέρο την ώρα που ψάρευε μαζί με τους γονείς του σε ποτάμι στα νότια του νησιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα National.

«Ο κροκόδειλος παρέσυρε το αγόρι με την ουρά του και μετά του επιτέθηκε» είπε ο εκπρόσωπος όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία βρήκε μέσα στον κροκόδειλο δύο χέρια, δύο πόδια και ένα κομμάτι της λεκάνης, ενώ το κεφάλι του άτυχου παιδιού εντοπίστηκε αργότερα σε διαφορετικό σημείο.

Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο «Κάρολος Δαρβίνος» της Αυστραλίας, οι οποίοι καταγράφουν όλα τις επιθέσεις κροκοδείλων σε όλο τον κόσμο, το περιστατικό ήταν το δεύτερο για φέτος στην Παπούα Νέα Γουινέα. Το προηγούμενο θύμα ήταν ένας άνδρας που σκοτώθηκε από θαλάσσιο κροκόδειλο τον Ιανουάριο.

Από το 1958 ως σήμερα έχουν αναφερθεί σε αυτή τη χώρα του Ειρηνικού 75 επιθέσεις κροκοδείλων, από τις οποίες οι 65 ήταν θανατηφόρες.

http://www.seleo.gr 
Ενώ έχουμε ακούσει ότι τη χρήση της μπίρας κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, δεν γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα ότι μπορεί να κάνει εξίσου το ίδιο καλό και στο δέρμα.

Η μαγιά της μπίρας εργάζεται για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος και διώχνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και σπυράκια.

Αν και δεν συνιστάται η χρήση της μπίρας ως τονωτικό κάθε πρωί, αυτή η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι το Σαββατοκύριακο.

Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας ασπράδια αυγού (Εάν πάσχετε από ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας κρόκους αυγών, αντ’ αυτού, και μια κάψουλα βιταμίνης Ε)
2 κουταλιές της σούπας από την αγαπημένη σας μπίρα


Μέθοδος:
Αναμίξετε όλα τα συστατικά μαζί και εφαρμόστε στο δέρμα με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά.

Εφαρμόστε μια υγρή ζεστή πετσέτα για να χαλαρώσετε τη μάσκα. Ξεπλύνετε καλά έως ότου όλη η μάσκα έχει αφαιρεθεί.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr



Αργοπίνοντας το ποτό της, η ελεύθερη από τις τρεις φίλες λέει:

-Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη δουλειά, πήγα στο γραφείο του φίλου μου που δούλευε ως αργά, φορώντας μόνο ένα δερμάτινο πανωφόρι. Πριν χτυπήσω την πόρτα, έβαλα μια μάσκα, άφησα το πανωφόρι να γλιστρήσει από πάνω μου και έμεινα με ένα δερμάτινο κορσάζ, κάλτσες μαύρες νάιλον και ψηλά τακούνια. Ο φίλος μου ερεθίστηκε τόσο που κάναμε παθιασμένο έρωτα πάνω στο γραφείο του.

Η αρραβωνιασμένη αφήνει ένα νευρικό γελάκι και λέει:
-Περίπου τα ίδια είχα κι εγώ! Όταν ο αρραβωνιαστικός μου ήρθε την Παρασκευή, με βρήκε να φοράω μια μαύρη μάσκα , δερμάτινο κορσάζ, μαύρες νάιλον κάλτσες και ψηλοτάκουνες γόβες. Ερεθίστηκε τόσο, που κάναμε έρωτα όλη τη νύχτα, και τώρα θέλει να επισπεύσουμε την ημερομηνία του γάμου.

Η παντρεμένη αφήνει αργά το ποτήρι της στο μπαρ και λέει:
-Εγώ το σχεδίασα πολύ καλά. Άφησα τα παιδιά στη μητέρα μου, έκανα ένα αρωματισμένο μπάνιο, έβαλα ένα σφιχτό δερμάτινο κορσάζ, ζαρτιέρες και μαύρες νάιλον κάλτσες και δωδεκάποντες γόβες. Τελείωσα την προετοιμασία μου με μια μαύρη μάσκα. Όταν ο άντρας μου επέστρεψε από τη δουλειά του, πήγε στο ψυγείο και πήρε μια μπύρα, πήρε το τηλεκοντρόλ, με κοίταξε, κάθισε στον καναπέ και είπε:
-Δεν μου λες, Μπάτμαν, τι έχει να φάμε για βράδυ?
Τριπλή εκλογική διαδικασία στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Οι Θεσσαλονικείς εκτός από δημάρχους και περιφερειάρχες ψηφίζουν και για το νερό και συγκεκριμένα για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Οι κάλπες για το τοπικό δημοψήφισμα θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση των 11 δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση.
Με επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι, χαρακτηρίζεται παράνομη η τοποθέτηση τρίτης κάλπης για το δημοψήφισμα εντός των κτιριακών συγκροτημάτων των σχολείων όπου θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με εντολή του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κοινοποιήθηκε ότι θα αντιμετώπιζαν αυτόφωρες συλλήψεις όσοι χρησιμοποιούσαν εκλογικούς καταλόγους για τη διαδικασία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (αυτή η διαδικασία προβλεπόταν να ακολουθηθεί από τους διοργανωτές).
Πηγή: News.gr
Εξαιρετικά δαπανηρή αποδεικνύεται...πως είναι η φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, οι ταμπλέτες, κ.λπ., επισημαίνει σε έκθεσή του η Υπηρεσία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας τη Δευτέρα, ενώ ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό χρησιμοποιούσε το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωνε το 2000 για τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών του, το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε το 2009 στο 41%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται να έχουν ιδιαίτερη αίσθηση της «ενεργειακής οικονομίας», καθώς κατά μέσο όρο καταναλώνουν τρεις φορές λιγότερη ενέργεια από τους Αμερικανούς. Παράλληλα, εκμεταλλεύονται κατά 50% πιο αποτελεσματικά την ενέργεια που καταναλώνουν από τους Αμερικανούς, ενώ ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά αυτά σε σχέση με τους Κινέζους ή τους πολίτες των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατικών.

http://www.thestival.gr
Ο καφές αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο μας ρόφημα.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η ιδιαίτερη σύστασή του αποτελεί αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, χάρη στην ωφέλιμη δράση των συστατικών του στην καλή μας υγεία.

Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι ο ελληνικός καφές κάνει καλό στα αγγεία μας ή ότι η καφεΐνη σχετίζεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση.

Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Cornel της Νέα Υόρκης, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία σε σχέση με την προστατευτική δράση του καφέ για την υγεία και ιδιαιτέρως για τα μάτια μας.

Συγκεκριμένα, συστατικά του καφέ τα λεγομένα χλωρογενικά οξέα, αποτελούν αντιοξειδωτικά με ισχυρές νευροπροστατευτικές δράσεις.
Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύουν το σώμα από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

Ο αμφιβληστροειδής αποτελεί ένα λεπτό στρώμα στο πίσω μέρος του οφθαλμού, που είναι κατασκευασμένο από φωτοευαίσθητα και άλλα νευρικά κύτταρα, που είναι υπεύθυνα για τη λήψη και την οργάνωση των οπτικών πληροφοριών, αλλά πολύ επιρρεπή στην υποξία. Είναι ένας από τους πιο μεταβολικά ενεργούς ιστούς στο σώμα, που καταναλώνουν οξυγόνο πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο.

Για το λόγο αυτό είναι επιρρεπής σε μια ποικιλία διαταραχών που προκαλούνται από το οξειδωτική στρες, όπως εκφύλιση ωχράς κηλίδας και γλαύκωμα, διαταραχές που μπορεί να οδηγήσουν σε μερική ή πλήρη τύφλωση.

Ερευνητές λοιπόν διερεύνησαν την επίδραση των συστατικών του καφέ στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, για να δουν αν ο καφές και ιδιαίτερα τα χλωρογενικά του οξέα, μπορεί να αποτρέψουν την υποξία και τη συνολική εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς στα ποντίκια.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι εκχύλισμα καφέ μείωσε την απόπτωση των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς λόγω υποψίας, παρέχοντας μια σημαντική προληπτική ασπίδα προστασίας στα μάτια.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr
Παγώνει το χαμόγελο στα χείλη όσων ειρωνεύονταν τους Ολλανδούς ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτε άλλο στην ανθρωπότητα πέρα από τις... κασέτες ήχου - πρόκειται, ως γνωστόν, για εφεύρεση της ολλανδικής εταιρείας Philips, το 1962. Η Sony ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει δριμύτερες στην αγορά τις κασέτες!

Διότι τέσσερα χρόνια αφότου σταμάτησε την παραγωγή κασετών, η ιαπωνική εταιρεία επινόησε μια «σούπερ κασέτα», με δυνατότητα εγγραφής σε αυτήν... 65 εκατομμυρίων τραγουδιών!

Με άλλα λόγια, βάζει κάποιος τη νέα κασέτα της Sony στο κασετόφωνο και ακούει μουσική για 367 χρόνια - δεν διευκρινίζεται αν στα περίπου 183 χρόνια θα πρέπει να γυρίσει την κασέτα από την άλλη πλευρά.

Μπορεί, βεβαίως, ο χρήστης να αποθηκεύσει και εικόνα στην απίθανη αυτή κασέτα: χωράει περί τα 39.000 DVD... Είναι πρωτοφανής η χωρητικότητα του νέου αποθηκευτικού χώρου ηλεκτρονικών δεδομένων που επινόησαν οι επιστήμονες της Sony.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία των επιστρώσεων μαγνητικών νανοκρυστάλλων, που εφαρμόζει η ιαπωνική εταιρεία, η νέα κασέτα έχει όχι μόνο τεράστια χωρητικότητα αλλά είναι και πολύ ανθεκτικότερη από τους δίσκους ακτίνας.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι όταν ένα DVD έχει τετραετή εγγύηση άψογης λειτουργίας, η κασέτα της Sony έχει εγγύηση 50 χρόνων!

Δυστυχώς η νέα εφεύρεση δεν θα κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Θα διατίθεται αρχικά μόνο για βιομηχανικές χρήσεις. Ομως η εταιρεία που εφηύρε το θρυλικό walkman δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της. Υπόσχεται να κυκλοφορήσει την κασέτα και μαζί μ' αυτήν και ένα walkman νέας τεχνολογίας! Που ασφαλώς δεν θα «μασάει» την κασέτα...

Οι 120άρες ήταν οι μεγαλύτερες σε διάρκεια κασέτες που κυκλοφορούσαν. Οι καινούργιες θα παίζουν επί... 367 χρόνια



Σειρά εκδηλώσεων έχουν ετοιμάσει φέτος τα Μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Φέτος το θέμα των εκδηλώσεων είναι «Οι συλλογές μας ενώνουν».

Φέτος τιμάται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Για να τιμήσει τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο της Ακρόπολης έκοψε αναμνηστικά μετάλλια σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον λαγό της Ακρόπολης. Το αναμνηστικό θα διατίθεται στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Παράλληλα, την Κυριακή 18 Μαΐου, το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται».

Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου π.Χ. αιώνα ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός. Οι επισκέπτες θα ακούσουν από τους αρχαιολόγους ιστορίες για τον λαγό, αλλά και για τα άλλα ζώα που τα χάλκινα ομοιώματά τους βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μάθουν για τη διαδικασία αντικατάστασης των ποδιών του Μοσχοφόρου, ενός από τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω των δημοτικών εκλογών, από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει φέτος την Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 17 Μαΐου. Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο:

11:00 - 11:30 και 15:00 - 15:30: Ξενάγηση για παιδιά και γονείς στη νοηματική από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας».

11:00 - 11:45 και 14:00 - 14:45: Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα άτομα με προβλήματα ακοής από το από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας».

12:00 - 13:30: Θεατρική παράσταση για παιδιά 6-12 ετών, «Τα δεκανίκια της πολιτείας ΜΟ» από τον Χώρο Δημιουργικών Δράσεων «Μικρές Ιστορίες». Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, εμπνευσμένη από ένα λαϊκό μύθο της Κεντρικής Ευρώπης, που ζωντανεύει με αφήγηση, παιχνίδι και τραγούδι. Ένα παραμύθι που μιλάει για την ελευθερία και τη δύναμη που έχει ο κάθε ένας από εμάς μέσα του. Η παράσταση θα παρουσιάζεται ταυτόχρονα και στην νοηματική γλώσσα ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν και παιδιά με προβλήματα ακοής.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 210 7294 220 από τη Δευτέρα 12 Μαΐου, 10.00-13.00.

Με δύο εκδηλώσεις συμμετέχει το Μουσείο Μπενάκη στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Την Κυριακή, 18 Μαΐου, στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα, όπου έξι μουσικοί θα ξεναγήσουν το κοινό στο σπίτι του ζωγράφου, που ως γνωστόν έχει μετατραπεί από το Μουσείο Μπενάκη σε «κιβωτό μνήμης» της γενιάς του '30.

Στην Πινακοθήκη Γκίκα, από τις 10:00 έως τις 18:00, η μέτζο σοπράνο Άννα Παγκάλου, μαζί με τον συνθέτη Ανάργυρο Δενιόζο, τον Θάνο Δασκαλόπουλο, τον Φώτη Σιώτα (βιολί), τον Σπύρο Τζέκο (κλαρίνο) και τη βίντεο artist Χριστίνα Κατσάρη, θα ξεναγήσουν το κοινό με διάφορα μουσικά ακούσματα και συνθέσεις εμπνευσμένες από τα έργα της Πινακοθήκης. Για την εκδήλωση έχουν σχεδιαστεί ειδικές μουσικές διαδρομές για παιδιά.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τιμάται φέτος κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων (ICOM), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Το Βυζαντινό Μουσείο διοργάνωσε διάφορες δράσεις: ξεναγήσεις στην μόνιμη και στις περιοδικές εκθέσεις από αρχαιολόγους και συντηρητές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάλεξη και μουσικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Κυριακή 18 Μαΐου, με δωρεάν είσοδο στην έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της Ελληνικής γυναικείας φορεσιάς», από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Η έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της Ελληνικής γυναικείας φορεσιάς» διοργανώνεται από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και συγκεντρώνει πάνω από 40 αυθεντικά χαρακτηριστικά ελληνικά ενδύματα από τον 18ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου την Κυριακή 18 Μαΐου, ενώ θα υπάρχει σύνδεση με τις δράσεις της Τεχνόπολης, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Κυριακές στην Τεχνόπολη με δράσεις για όλους».

Μία εναλλακτική ξενάγηση στα εκθέματα μέσα από τη ματιά επτά λογοτεχνών της πόλης προγραμματίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας Μουσείων στις 17 Μαΐου (20:00-22:00) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου (12:00-14:00), με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».

Με κύριο στόχο τη σύνδεση των συλλογών του μουσείου και της λογοτεχνίας, σύγχρονοι λογοτέχνες της πόλης, έχοντας εμπνευστεί από ένα έκθεμα, μία αίθουσα ή γενικότερα τον βυζαντινό πολιτισμό, διαβάζουν ένα κείμενό τους στο κοινό. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από κλασική οργανική μουσική Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ος - 20ός αιώνας), με ούτι και κόντρα μπάσο.

Οι λογοτέχνες που συμμετέχουν στη δράση το Σάββατο 17 Μαΐου είναι οι Σοφία Νικολαΐδου, Σάκης Σερέφας και Πέτρος Μαρτινίδης και την Κυριακή 18 Μαΐου (12:00-14:00) είναι οι Πασχάλης Λαμπαρδής, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Θωμάς Κοροβίνης.

Μουσική παίζει το σχήμα «Ολιγόχορδα», με τον Βασίλη Κασούρα στο ούτι και τον Γιάννη Κολοβό στο κόντρα μπάσο.

Με μια σειρά ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις τρέχουσες εκθέσεις, εργαστήριο για παιδιά και γονείς, αλλά και δωρεάν είσοδο και έκπτωση στις εκδόσεις τους, περιμένουν τους επισκέπτες-φίλους και φέτος το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στη Μονή Λαζαριστών και την Αποθήκη Β1 αντίστοιχα, με αφορμή τους εορτασμούς για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού οι εκδόσεις του ΚΜΣΤ θα έχουν έκπτωση έως 50%, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και ξεναγήσεις από την Τρίτη 13 έως και την Κυριακή 18 Μαΐου.

Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ γιορτάζουν το Σάββατο 17 Μαΐου τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με σειρά εκδηλώσεων. Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μερικές από τις εκδηλώσεις:

Τα Εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους. Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.
Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής και Κολάζ «Φανταστικά Ζώα», τα παιδιά με οδηγό τη φαντασία τους, θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά: κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.
Στην Έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με θέμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 55 ημέρες», οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν σε πολλά μέρη του πλανήτη: Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Βομβάη, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο.
Mουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης θα παίζουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει μία ώρα.
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».

Το Μουσείο, εστιάζοντας στην κινηματογραφική καταγραφή της συλλογικής μνήμης όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από το αρχαιολογικό τοπίο, θα προβάλλει στις 12.00 το μεσημέρι και στις 17.00 το ντοκιμαντέρ Οδοιπορικό στους Δελφούς της Αποστολίας Παπαϊωάννου που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
tanea.gr


Ο τελικός της Euroleague Μακάμπι – Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει από τις σημερινές αθλητικές μεταδόσεις.

10:45 Eurosport Παγκόσμιο κύπελλο σπριντ Τσεχία

11:45 OTE Sport 2 Moto3: Λε Μαν

12:15 Eurosport Blancpain GT Sprint Brands Hatch, Ηνωμένο Βασίλειο

12:15 Novasports 2 - HD2 Blancpain GT Sprint Προκριματικός αγώνας, Brands Hatch

13:00 OTE Sport 1 Ρεάλ Σοθιεδάδ – Βιγιαρεάλ La Liga

13:05 OTE Sport 2 Moto2: Λε Μαν

13:15 OTE Sport 5
Σαραγόσα - Λαμποράλ Κούτσα Liga Endesa

14:30 OTE Sport 2 MotoGP: Λε Μαν

15:00 Eurosport 2 ATP 250 Ντίσελντορφ, 1η μέρα

15:30 Eurosport Γύρος της Ιταλίας 9η διαδρομή: Lugo – Sestola

16:00 OTE Sport 4 Τζένοα – Ρόμα Serie A

16:00 OTE Sport 1 Γιουβέντους – Κάλιαρι Serie A

16:00 OTE Sport 5 Κατάνια – Αταλάντα Serie A

16:15 Novasports 2 - HD2 Blancpain GT Sprint Αγώνας ταχύτητας, Brands Hatch

17:00 OTE Sport 3 ATP Masters Ρώμη, τελικός

18:00 Novasports 1 - HD1 Euroleague Μικρός τελικός

18:00 ΝΕΡΙΤ HD Euroleague Μικρός τελικός

18:00 OTE Sport 2 Γκρόιτερ Φιρτ – Αμβούργο Bundesliga - Πλέι οφ

18:30 Eurosport Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων Ημιτελικός

19:00 OTE Sport 4 Αλμερία - Αθλέτικ Μπιλμπάο La Liga

19:00 OTE Sport 1 Βαγιαδολίδ – Γρανάδα La Liga

19:00 OTE Sport 5 Οσασούνα – Μπέτις La Liga

20:00 Eurosport 2 Γύρος της Καλιφόρνια 8η διαδρομή

21:00 ΝΕΡΙΤ HD Euroleague Τελικός

21:00 Novasports 1 - HD1 Euroleague Τελικός

21:30 Eurosport Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων Ημιτελικός

21:45 OTE Sport 4 Λάτσιο – Μπολόνια Serie A

21:45 OTE Sport 2 Μίλαν – Σασουόλο Serie A

21:45 OTE Sport 1 Φιορεντίνα – Τορίνο Serie A

22:00 Sport24.gr Darts 2η μέρα, Ηνωμένο Βασίλειο

22:00 OTE Sport 5 Σεβίλλη – Έλτσε La Liga

22:30 OTE Sport 3 Ιντιάνα Πέισερς - Μαϊάμι Χιτ NBA playoffs

23:30 Novasports 4 Τίγρε – Εστουδιάντες Πρωτάθλημα Αργεντινής

23:30 Novasports 2 - HD2 Ρίβερ Πλέιτ – Κίλμες Πρωτάθλημα Αργεντινής

04:00 OTE Sport 3 Λος Άντζελες Σπαρκς - Φίνιξ Μέρκιουρι WNBA
real.gr
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του δικεφάλου του Βορρά οπαδοί οι οποίοι βρίσκονταν στον 4ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του γηπέδου αποδοκίμασαν έντονα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ζητώντας του να βγάλει τη φανέλα και να την ανταλλάξει με αυτήν του Παναθηναίκού.

Αυτή ήταν η πιο "ελαφριά" φράση που υπόθηκε από τους φίλους του δικεφάλου και οι οποία σύμφωνα με μαρτυρίες προκάλεσε την αντίδραση του διεθνούς επιθετικού ο οποίος απάντησε με χειρονομίες.

Η κίνηση αυτή του Σαλπιγγίδη προκάλεσε εντονότερη οργή στους φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατέβηκαν στη μεικτή ζώνη και μιλώντας με τον Ζήση Βρύζα, τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Παναγιώτη Ποικιλίδης ζητούσαν την απομάκρυνση του Σαλπιγγίδη από την ομάδα λέγοντας χαρακτηριστηκά "διώξτε τον από τον ΠΑΟΚ". Πάντως μιλώντας με συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ο Σαλπιγγίδης αρνήθηκε ότι προέβη σε χειρονομίες.
pamesports.gr

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια που προωθούν τη μοναστηριακή διατροφή που στηρίζεται σε ψάρια-θαλασσινά, τουρσιά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, ψωμί και μέλι. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διατροφικής επιλογής φαίνονται εντυπωσιακά. Αναφερόμαστε σε παλαιότερη έρευνα όπου από τους 1.500 μοναχούς, των οποίων μελετήθηκε η υγεία, μεταξύ 1994 και 2007, κανείς δεν είχε αναπτύξει καρκίνο του πνεύμονα ή του έντερου, ενώ μόλις 11 προσβλήθηκαν από καρκίνο του προστάτη.
Τα οφέλη που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή έχουν ήδη διαφημιστεί και δεν είναι τόσο δύσκολο να την ακολουθήσει κανείς. Πρέπει να τρώει κυρίως φρούτα και λαχανικά, να χρησιμοποιεί βότανα αντί για αλάτι, να αντικαταστήσει το κόκκινο κρέας με ψάρι και πουλερικά και να αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο. Επίσης, πρέπει να πίνει και μερικά ποτηράκια κόκκινου κρασιού.


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιθυμεί να υπογραμμίσει τη σημασία της μοναστηριακής διατροφής και γαστρονομίας στο ευρύ κοινό, καθώς αυτή αποτελεί συνέχιση της διατροφής της αρχαίας Ελλάδας, η οποία διασώθηκε μέσω της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου και αποτελούσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Παράλληλα, όπως σημειώνει, η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των ποιοτικων γεωργικών προϊόντων και της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου με στόχο τη στήριξη των παραγωγών, του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

 Γι αυτό προσανατολίζεται στην καθιέρωση Σήματος Περιμοναστηριακών Ζωνών, με στόχο τη σύνδεση της Μοναστηριακής ελληνικής δίαιτας με το κίνημα των vegetarian διεθνώς. Ένα Σήμα, το οποίο παράλληλα θα χαρακτηρίζει και τους χώρους εστίασης που προσφέρουν Μοναστηριακή Διατροφή εντός των ζωνών αυτών.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνέδριο στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε το υπουργείο με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου», στο Μουσείο Γαστρονομίας στου Ψυρρή.

Στο συνέδριο καθηγητές, εκπαιδευτικοί και γιατροί παρουσίασαν τα οφέλη της μοναστηριακής δίαιτας, αλλά και τη σύνδεσή της με την καθημερινή, παραδοσιακή διατροφή και την ανάδειξη των τοπικών γεωργικών προϊόντων. «Για το τι τρώμε καθοριστικό ρόλο παίζει τόσο ο πολιτισμός μας όσο και η θρησκεία μας, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τη γαστρονομία μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεωργία Κοφινά, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

«Το 80% της καθημερινής μας διατροφής, ταυτίζεται με αυτή του κοινοβίου των μοναχών», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη τέως Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, προσθέτοντας ότι η στροφή σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ μπορεί να εντάξει και τα μοναστήρια ως μικρούς παραγωγούς. «Μην ξεχνάμε», ανέφερε, «ότι τα μοναστήρια έχουν διατηρήσει τις παραδοσιακές μας καλλιέργειες και φυσικά τους παραδοσιακούς σπόρους».

«Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν καλά τη μοναστηριακή διατροφή και τα οφέλη της, ενώ έρευνες δείχνουν ότι οι έφηβοι έχουν απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές αξίες της διατροφής, γεγονός που αποτελεί βασικό παράγοντα της παχυσαρκίας», είπε από την πλευρά του ο θεολόγος-εκπαιδευτικός Ιωάννης Αναστασόπουλος. Αναφέρθηκε μάλιστα σε στοιχεία ερευνών που δείχνουν ότι στο διάλειμμα οι μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, σε ποσοστό 28% καταναλώνουν σάντουιτς, 20% τόστ, 10% κρουασάν, μόνον 5% φρούτα και ένα 8% εμφανίζεται να μην τρώει τίποτα.

 Επίσης, όπως σημειώθηκε, μέρος της διατροφής αυτής ή το σύνολό της μπορεί να υιοθετηθεί από ειδικές ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις ή προτιμήσεις, όπως διαβητικοί, πάσχοντες από καρδιαγγειακές παθήσεις, αθλητές κ.α.

http://www.fpress.gr 
Πολλές μελέτες και πειράματα έχουν αποδείξει ότι τα βιβλία έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο μυαλό του ανθρώπου, ενισχύοντας τη μνήμη των μυών και προκαλώντας ακόμη και βιολογικές αλλαγές. Ετσι φέτος το καλοκαίρι, η καλύτερη συντροφιά για τις διακοπές είναι ένα καλό βιβλίο.
Συνδυάζοντας λοιπόν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, η ιστοσελίδα LifeSpan παρουσιάζει μερικά κλασικά βιβλία που θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία.
«Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», Χάρπερ Λι
Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1960 κέρδισε αμέσως δημοτικότητα και επιτυχία. Εχει κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ, και έχει γίνει κλασικό της σύγχρονης Αμερικανικής Λογοτεχνίας. Η ιστορία και οι χαρακτήρες βασίζονται σε παρατηρήσεις του συγγραφέα της οικογένειας και των γειτόνων της. Αναφέρεται σε μία ιστορία που συνέβη κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην ηλικία των 10 ετών και κέρδισε τις καρδιές των αναγνωστών με τη ζεστασιά και το χιούμορ του, ενώ ταυτόχρονα, αγγίζει τα σοβαρά θέματα του βιασμού και της φυλετικής ανισότητας.
«Η Δίκη», Φραντς Κάφκα
Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κάφκα. Αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που συνελήφθη και διώκεται για ένα έγκλημα που δεν αποκαλύπτεται ούτε στον ίδιο ούτε στον αναγνώστη. Είναι ένα πολύ εύγλωττο παράδειγμα του εφιάλτη που ένας αδύναμος άνθρωπος μπορεί να βιώσει, λόγω της γραφειοκρατίας και της αδικίας. Τα μυθιστορήματα του Κάφκα, είναι ως επί το πλείστον ατελή και έτσι είναι η Δίκη, αλλά περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο το οποίο φέρνει την ιστορία στο τέλος της. Ο Κάφκα θεωρείται από τους κριτικούς ως ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα, επηρρεάζοντας έντονα ρεύματα όπως τον υπαρξισμό.
«Φύλακας στη Σίκαλη», Τζ. Ντ. Σάλιντζερ
Γραμμένο το 1951, είχε αρχικά ως στόχο το ενήλικο κοινό, ωστόσο σύντομα έγινε δημοφιλές και στους έφηβους αναγνώστες, αφού πραγματεύεται θέματα όπως το εφηβικό άγχος και η αποξένωση. Η Times έχει συμπεριλάβει το μυθιστόρημα μεταξύ των 100 καλύτερων έργων της αγγλικής γλώσσας από το 1923. Το μυθιστόρημα ασχολείται με πολύπλοκα ζητήματα της ταυτότητας, των σχέσεων και της αποξένωσης.
«Οι αδελφοί Καραμαζώφ», Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
Το τελευταίο έργο του συγγραφέα που χρειάστηκε περίπου 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Είναι ένα παθιασμένο φιλοσοφικό μυθιστόρημα για τη Ρωσία του 19ου αιώνα και μπαίνει βαθιά στις συζητήσεις για τον Θεό, την ηθική και την ελεύθερη βούληση. Το πνευματικό δράμα μεταφέρει τους ηθικούς αγώνες που αφορούν την πίστη, την αμφιβολία και το λόγο στον εκσυγχρονισμό της Ρωσίας.
«Άμλετ», Ουίλιαμ Σέξπιρ
Η δημοφιλής τραγωδία του Σαίξπηρ λαμβάνει χώρα στο Βασίλειο της Δανίας και πραγματεύεται την προσπάθεια του νεαρού πρίγκιπα να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του από τον σφετεριστή θείο του και τη μητέρα του Γερτρούδη. Το έργο αποπνέει έντονα αληθινή και προσποιητή τρέλα , συντριπτική θλίψη και οργή και ερευνά τα θέματα εκδίκησης, αιμομιξίας, προδοσίας και ηθικής διαφθοράς. Το έργο έχει εμπνεύσει συγγραφείς όπως ο Γκαίτε και ο Ντίκενς αλλά και ο Τζόις και ο Μέρτνοχ.
«Άννα Καρένινα», Λέων Τολστόι
Ενα οδυνηρό και σπαρακτικό μυθιστόρημα με έντονο πάθος και έρωτα, καθώς και τις επιπτώσεις της απιστίας και τη ζήλια. Το βιβλίο αφηγείται την τραγική ερωτική σχέση ανάμεσα στην επαναστατική Αννα και τον ελκυστικό αξιωματικό Βρόνσκι. Η τραγωδία αρχίζει από τη στιγμή που η Άννα απορρίπτει τον απαθή γάμο της και στέκεται ενάντια στις υποκρισίες της κοινωνίας. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο 19ο αιώνα στη Ρωσία και παίζει τις αντιθέσεις της πόλης και της χώρας και όλες τις παραλλαγές της ζωής, του έρωτα και της οικογενειακής ευτυχίας.
«Ο Μικρός Πρίγκιπας», Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερί
Μια τρυφερή νουβέλα που γράφτηκε από τον Γάλλο αριστοκράτη, ποιητή, συγγραφέα και αεροπόρο Εξυπερί. Μιλάει για την περιέργεια, την ομορφιά, την αγάπη και την απώλεια μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού πρίγκιπα που ζει σε ένα μικρό πλανήτη και είναι ερωτευμένος με ένα τριαντάφυλλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το πιο πολυδιαβασμένο και το πιο μεταφρασμένο βιβλίο. Εχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες και διαλέκτους και στο σύστημα Μπράιγ.
«Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
Το έργο του πρόσφατα εκλιπόντος συγγραφέα αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Buendia της οποίας ο αρχηγός ορίζει την πόλη της Μακόντο. Είναι μία ιστορία θριάμβου και καταστροφής , γέννησης και θανάτου, χαράς και απόγνωσης μέσα σε μία μυθική πόλη. Το έργο είναι ένα αριστούργημα της τέχνης της μυθοπλασίας και ένας πολύ σημαντικός εκπρόσωπος της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.
«Θαυμαστός καινούργιος κόσμος», Αλντους Χάξλεϊ
Ενα από τα πιο μαγευτικά και «ύπουλα» έργα έργα της λογοτεχνίας που γράφτηκε ποτέ και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το βιβλίο έχει γίνει σύμβολο σύμβολο για οποιοδήποτε ψεύτικο καθεστώς της καθολικής ευτυχίας. Ο Χάξλεϊ μας ταξιδεύει σε ένα μέλλον, όπου είμαστε όλοι ευχαριστημένοι θεωρητικά, στην αρχετυπική δυστοπία , και αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό , γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βιοτεχνολογία για να απαλλαγούμε από τον ψυχικό πόνο εντελώς. Είναι ένα μέρος, απαλλαγμένο από την αγάπη και το πάθος και θέτει ανησυχητικά συναισθήματα στον αναγνώστη, αφού η κοινωνία που απεικονίζει είναι παραδομένη και ο αναγνώστης δεν έχει την αίσθηση της χαρούμενης αναμονής. Ο κόσμος που περιγράφει ο Χάξλεϊ είναι ένας «ιδανικός εφιάλτης». Στο έργο, η ευτυχία συνδέεται με την κατανάλωση μαζικά παραγόμενων αγαθών και το επιπόλαιο σεξ. Το 1999, η σύγχρονη βιβλιοθήκη κατέταξε το συγκεκριμένο έργο 5ο στον κατάλογο των 100 καλύτερων μυθιστορημάτων της αγγλικής γλώσσας του 20ου αιώνα.
«1984», Τζορτζ Οργουελ
Το έργο την εποχή που γράφτηκε ξεκίνησε ως ένα δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο Οργουελικός εφιάλτης γίνεται όλο και πιο πραγματικός στις μέρες μας. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Airstrip One (παλαιότερα γνωστό ως Μεγάλη Βρετανία) μια επαρχία του υπερκράτους της Ωκεανίας , σε έναν κόσμο διαρκούς πολέμου, με κυβερνητική παρακολούθηση και έλεγχο του μυαλού που υπαγορεύεται από ένα πολιτικό σύστημα. Το έργο περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που ζει μια ζωή όπου η κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα και οι άνθρωποι τιμωρούνται για την ανεξάρτητη σκέψη και τις αποφάσεις τους. Η τυραννία συνοψίζεται από τον Big Brother, ένα Κόμμα ηγέτη που απολαμβάνει μια έντονη λατρεία της προσωπικότητας και δικαιολογεί την καταπιεστική εξουσία του με την πρόθεση να φέρει μεγαλύτερο καλό. Ο Γουίλιαμ Σμιθ, πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος εργάζεται για το Υπουργείο Αλήθειας και είναι αρμόδιος για την προπαγάνδα και ιστορικού ρεβιζιονισμού. Τα κύρια καθήκοντά του περιλαμβάνουν ξαναγράψιμο των παρελθοντικών εφημερίδων, έτσι ώστε το ιστορικό αρχείο να υποστηρίζει πάντα την τρέχουσα γραμμή των κυβερνόντων. Πολλοί από τους όρους και τις έννοιες που χρησιμοποιούνται στο «1984» έχουν εισέλθει σε καθημερινή χρήση μετά τη δημοσίευσή του έργου το 1949. Επιπλέον, από το βιβλίο έχει προκύψει το επίθετο «Οργουελικός», που χαρακτηρίζεται από μυστική παρακολούθηση, επίσημη εξαπάτηση και χειραγώγηση του παρελθόντος με ολοκληρωτικές ή αυταρχικές καταστάσεις.
Πηγή: iefimerida.gr
Καθώς ετοιμαζόμαστε για τη... σεζόν των εκτεθειμένων ποδιών, υπάρχει κάτι που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας: τα πόδια μας είναι «μαγνήτες» για τους βλαβερούς μύκητες.

Οι μύκητες ζουν και αναπαράγονται στο θερμό και υγρό περιβάλλον και μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα, κοκκίνισμα και πληγές στην επιδερμίδα.
Γνωρίζουμε ότι τα γυμνά πόδια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με υγρές επιφάνειες, όπως το βρεγμένο πάτωμα ή ένα βρεγμένο χαλάκι.
Δείτε μερικά ακόμη μέρη στα οποία «παραμονεύουν» οι μύκητες και πώς μπορείτε να προστατευθείτε.

 1. Στο τρίχωμα των κατοικιδίων
Οι γάτες και οι σκύλοι απορρίπτουν μικροσκοπικά τμήματα από το τρίχωμα και το δέρμα τους, τα οποία «περιφέρονται» μέσα στο σπίτι. Οι μύκητες προσκολλώνται στο τρίχωμα και το δέρμα των ζώων, μολύνοντας τα πόδια μας όταν περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν στη αγορά ειδικά σαμπουάν για τα κατοικίδια ώστε να προστατεύσουμε τόσο το κατοικίδιό μας όσο και τις πατούσες μας.

 2. Στο εσωτερικό των παπουτσιών
Τα δάχτυλα των ποδιών «κλειδώνουν» ανάμεσά τους την υγρασία όταν πιέζονται μέσα στα παπούτσια. Αυτή η υγρασία επιτρέπει στους μύκητες που υπάρχουν ήδη στα πόδια να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. Όσο πιο άνετα είναι τα παπούτσια, τόσο καλύτερα για τα πόδια μας.

3. Στις κάλτσες
Το ύφασμα της κάλτσας μπορεί να διευκολύνει την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών. Το βαμβάκι, για παράδειγμα, λειτουργεί σαν σφουγγάρι και παραμένει υγρό όταν τα πόδια ιδρώνουν. Τα συνθετικά υλικά, αντιθέτως, απομακρύνουν την υγρασία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικό αποσμητικό για να κρατήσουμε τα πόδια μας όσο το δυνατόν πιο στεγνά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!