Κυριακή 13 Μαΐου 2018

5 προορισμοί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς
Τα ταξίδια σε ανανεώνουν, σε ηρεμούν και γενικότερα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, απ’ όλες τις απόψεις. Υπάρχουν προορισμοί που απλά περνάς καλά, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που μάλλον θα σου μείνουν αξέχαστοι. Και μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο, καταλήξαμε σε αυτούς τους 5. Είναι από τα ταξίδια που μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή. Προς το καλύτερο…
Μάτσου Πίτσου – Περού
Το αρχιτεκτονικό θαύμα των Ίνκας, όσο προετοιμασμένος και να πας, όπως λένε αυτοί που το έχουν επισκεφτεί, πάντα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Είναι τόσο επιβλητικό, τοποθετημένο σε ένα όμορφο τοπίο, που όχι μόνο αισθάνεσαι δέος αλλά ταξιδεύεις και στο παρελθόν. Φυσικά, το Περού είναι και γενικότερα ένας αξέχαστος προορισμός.
Καουάι – Χαβάη (ΗΠΑ)
Είναι το πιο όμορφο νησί από το διάσημο σύμπλεγμα νησιών του Ειρηνικού. Σχεδόν παρθένο, εξωτικό, θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε σκηνικό ταινίες και όχι σε φυσικό περιβάλλον.
Πυραμίδες Αιγύπτου – Αίγυπτος
Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας είναι το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που στέκει ακόμα αγέρωχο στην θέση του. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα που έχει ζήσει την πολυπολιτισμικότητα από τους αρχαίους χρόνους, αλλά μόνο και μόνο μια επίσκεψη στις πυραμίδες, θα σε κάνουν  να αισθανθείς μέρος ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια…
Το Σινικό τείχος – Κίνα
Φαίνεται από το διάστημα. Μόνο και μόνο αυτό λέει πολλά γι’ αυτό το απίστευτο αρχιτεκτονικό μνημείο. Οι τουρίστες που σπεύδουν να το δουν είναι αμέτρητοι και αν έχεις την τύχη να είσαι ένας από αυτούς, σίγουρα δεν θα το ξεχάσεις ποτέ…
Οία, Σαντορίνη – Ελλάδα
Δεν ευλογούμε τα γένια μας σε καμία περίπτωση. Αλλά όλοι μιλούν γι’ αυτό το ηλιοβασίλεμα. Και έχουν δίκιο. Είναι κάτι μαγικό, μεσογειακό και ελληνικό…
 
Η κρουαζιέρα που διαρκεί 8 μήνες!
Περνάει από 59 χώρες και κρατάει 8 ολόκληρους μήνες. Δεν θα ήταν παράξενο να πούμε πώς πρόκειται φυσικά για την μεγαλύτερη κρουαζιέρα στον κόσμο! Το ταξίδι της λοιπόν, αν ενδιαφέρεστε, θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020. Δηλαδή μια ολόκληρη σεζόν πάνω σε πλοίο, γυρίζοντας τον κόσμο και κάνοντας διάλειμμα από την καθημερινότητα και (γιατί όχι;) και από την πραγματικότητα.
Το Viking Sun,  το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει τους ταξιδιώτες, θα ξεκινήσει από τα docks του Λονδίνου και αφού βγει από τον Τάμεση θα πλεύσει στον Ατλαντικό. Θα πραγματοποιήσει αρχικά τον περίπλου της Αμερικής (ναι, της ηπέιρου)και ύστερα θα βάλει πλώρη για την Αυστραλία.
Αργότερα θα πιάσει λιμάνι(α) στην Νότια Ασία, θα διασχίσει την διώρυγα του Σουέζ και αφού κάνει την βόλτα του στην Μεσόγειο, θα καταλήξει και πάλι στην βρετανική πρωτεύουσα.
Θα δέσει σε 113 λιμάνια 59 χωρών. Και θα επισκεφτεί όλες τις ηπείρους, εκτός της Ανταρκτικής! Οι τυχεροί (μόνο;) που θα βρεθούν σε αυτό το ταξίδι, θα απολαύσουν μια υπερπολυτελή διαμονή και θα έχουν την τύχη να κάνουν τον γύρο του κόσμου!
Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν είναι για όλους. Πρέπει να έχεις πολλά λεφτά για να το κάνεις. Η συμμετοχή ξεκινάει από τις 70.000 λίρες και φτάνει τις 200.000 λίρες, για όσους θέλουν ένα ακόμα πιο πολυτελές ταξίδι.

 
Eurovision: Πρώτo το Ισραήλ, 2η η Κύπρος
Νικήτρια χώρα το Ισραήλ για το διαγωνισμό της Eurovision 2018
Μια πραγματική μάχη μεταξύ των φαβορί...
Η Ελένη Φουρέιρα βγήκε δεύτερη !
Αναλυτικά οι 26 χώρες που βρέθηκαν στον αποψινό τελικό:
01. Ουκρανία
02. Ισπανία
03. Σλοβενία
04. Λιθουανία
05. Αυστρία
06. Εσθονία
07. Νορβηγία
08. Πορτογαλία
09. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία
14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία
17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είχε εκπροσώπηση στον φετινό μεγάλο τελικό, καθώς η Γιάννα Τερζή δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στον πρώτο ημιτελικό.

 

Δεν πίστευε στα μάτια του, ένας οδηγός από το Βέλγιο, όταν πήρε στα χέρια του μια κλήση από την Τροχαία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Drive Tribe, o άνδρας έπρεπε να πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο των 6.597 ευρώ, γιατί κάμερα-ραντάρ τον κατέγραψε να τρέχει με… 696 km/h σε περιοχή με όριο ταχύτητας 50 km/h στη βελγική κωμόπολη Quiévrain! Αυτό αν ίσχυε, θα σήμαινε ότι οδηγούσε με πάνω από το μισό της ταχύτητας του… ήχου!
Όπως ήταν φυσικό, ο οδηγός έκανε ένσταση και οι Αρχές εξέτασαν την υπόθεση. Ανακάλυψαν ότι ο οδηγός είχε πράγματι παρανομήσει, αλλά τρέχοντας με 60 km/h αντί με σχεδόν 700, με αποτέλεσμα να του μειώσουν το πρόστιμο.
Όσο για το πώς έγινε αυτή η γκάφα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οφειλόταν σε σφάλμα κωδικού στο λογισμικό της κάμερας.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του 76ου τελικούς του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ κατάκτησε δίκαια το Κύπελλο Ελλάδας για 6η φορά στην ιστορία νικώντας την ΑΕΚ με 2-0. Ταυτόχρονα πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά, με αντίπαλο και πάλι την Ένωση.
Τα γκολ πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 61′ και ο Πέλκας στο 90΄+2, ενώ ο «Δικέφαλος» του βορρά έχασε πέναλτι στο 24′ με τον Πρίγιοβιτς και πολλές κλασικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!