Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

H συνεχής και υπερβολική χρήση του υπολογιστή έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όλων, και ιδίως των παιδιών. Η υπερβολή ξεκινά όταν η χρήση του Internet ξεπερνά τις 4 ώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail , ένα στα 10 παιδιά έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και το 1/3 των εφήβων αισθάνονται κακόκεφοι, λυπημένοι, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα . Η  έρευνα της Daily Mail αναφέρει ότι , «Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με υπολογιστές , βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα συναισθηματικής δυσφορίας , άγχους και κατάθλιψης . Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε επιπλέον ώρα χρήσης του υπολογιστή και του Internet, αυξάνει την πιθανότητα των παιδιών που βιώνουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο τα παιδιά αυτά να γίνουν ενήλικες με εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Τα προβλήματα ψυχικής  αρχίζουν από οκτώ έως δεκαπέντε ετών . Το  50% της κακής ψυχικής υγείας ξεκινά στην ηλικία των δεκατεσσάρων και  το 10% των παιδιών σήμερα έχουν κάποιο είδος σοβαρού ψυχολογικού προβλήματος.
Εξάλλου πέραν των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλεί η υπερβολική χρήση του Internet, έντονα είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικτυακή κακοποίηση , το grooming, δηλαδή την διαδικτυακή αποπλάνηση, τις σκέψεις αυτοκτονίας και τον αυτοτραυματισμό.
Η πρώτη έρευνα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2007, προκειμένου να καθοριστεί η επίπτωση των συμπεριφορών διαδικτυακής «εξάρτησης» στο γενικό εφηβικό πληθυσμό. Συμμετείχαν έφηβοι με μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη και διερευνήθηκαν τα χαρακτηριστικά της χρήσης, αλλά κυρίως της κατάχρησης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, 1% των εφήβων είχαν score “εθισμού” στο ερωτηματολόγιο της Young, το οποίο είναι ένα διεθνές εργαλείο για την αξιολόγηση του «εθισμού», και 12,8% παρουσίασαν borderline-οριακή χρήση, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εθισμό».
Είναι γεγονός ότι τα αγόρια παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιρρέπεια στην ανάπτυξη συμπεριφοράς “εθισμού”, ενώ τα διαδικτυακά (on-line) παιχνίδια είναι η κύρια αιτία υπερβολικής χρήσης.
Η χρήση του διαδικτύου πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα, μπορεί σύμφωνα με την έρευνα να οδηγήσει δυνητικά σε υπερβολική χρήση. Το εύρημα αυτό είναι σε συμφωνία με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας για τα παιδιά και τους εφήβους που θέτει όρια ημερήσιας χρήσης οθόνης ‘screentime’, τηλεόρασης και ηλεκτρονικού υπολογιστή, τις δύο ώρες.
Πρέπει να τεθούν όρια σε αυτή την αλόγιστη χρήση και τα όρια που θα τεθούν εξαρτώνται από τη συζήτηση που θα κάνουν ο γονέας και ο έφηβος μαζί, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, επιστημονικά στοιχεία και πληροφορίες.
Υπάρχουν εξάλλου συσχετίσεις του «εθισμού» με την υπερκινητικότητα, τη διάσπαση προσοχής, την παραβατικότητα καθώς και διαταραχή στη σχέση με τους συνομήλικους στα παιδιά με υπερβολική χρήση. Τα ποσοστά της Ελλάδας, όταν συγκριθούν με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Κορέα και την Κίνα, θεωρούνται σχετικά χαμηλά για την κατάχρηση και οριακή χρήση.
Αποτελέσματα έρευνας του 2010  δείχνουν μία αυξητική στάση στις συμπεριφορές εξάρτησης και τις οριακές συμπεριφορές, ενώ το τοπίο μεταβάλλεται και τα δύο φύλα εξισώνονται με πρωταγωνιστικό αίτιο που οδηγεί σε υπερβολή τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και όχι τα διαδικτυακά παιχνίδια (online games), όπως το 2007. Τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν εθιστεί στο Διαδίκτυο, προβαίνουν σε δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, φυσική συνάντηση με αγνώστους που γνώρισαν διαδικτυακά, σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό από τα παιδιά με μη υπερβολική χρήση.
Αυτός ο εθισμός συναντάται κυρίως σε παιδιά  οικογενειών που υπάρχει  δυσλειτουργία και έλλειψη επικοινωνίας-αδυναμία τήρησης των ορίων.
Όσον αφορά τις απτές επιπτώσεις στην υγεία μας από την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, αυτές είναι συχνά διαταραχές του ύπνου, διατροφικές παρεκτροπές, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, πονοκέφαλοι και ξηρότητα οφθαλμών.
Πώς όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση και τον εθισμό από το Διαδίκτυο;
Η πρόληψη είναι εξαιρετικής σημασίας και βασικά μέτρα αποτελούν η ενημέρωση των γονέων και η εκμάθηση των κανόνων ασφαλούς διαδικτύου στο σχολείο. Η εφαρμογή φίλτρων αφορά τις μικρότερες ηλικίες.
Η αφιέρωση χρόνου από τους γονείς, η ενασχόληση με το διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά τους ώστε να υπάρχει κριτικό φίλτρο, καθώς και η συναισθηματική κάλυψη ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και να μπορούν να θέσουν όρια στις συνήθειες τους, όπως αυτής του Διαδικτύου, από πολύ μικρή ηλικία είναι σημαντικά.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι προτιμότερο να είναι σε κοινόχρηστο χώρο ώστε να υπάρχει έλεγχος του χρόνου χρήσης, αλλά και του περιεχομένου που χρησιμοποιεί στο Διαδίκτυο ο έφηβος ή το παιδί.
 Οδηγίες Ασφάλειας στο Διαδίκτυο για Παιδιά και Εφήβους

  • Ανέφερε σε γονείς. δασκάλους ή κάποιον που εμπιστεύεσαι οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία σου στο διαδίκτυο
  • Μη δημοσιοποιείς προσωπικά σου δεδομένα
  • Μην εμπιστεύεσαι χωρίς να ελέγχεις τις πληροφορίες που σου δίνονται στο διαδίκτυο
  • Μην εμπιστεύεσαι αγνώστους που γνωρίζεις μέσω του διαδικτύου και σε καμία περίπτωση μην συναντάς στο φυσικό κόσμο άτομα που γνώρισες διαδικτυακά
  • Μην παραμελείς τις σχολικές σου δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντά σου, τους φίλους σου, εξαιτίας της ενασχόλησης σου με το διαδίκτυο.
  • Βάλε όριο στην καθημερινή του χρήση.
  • news.gr

Δεκαπέντε μήνες φυλάκιση για τούρκο δάσκαλο

Ένας Τούρκος δάσκαλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών επειδή ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μηνύματα που κρίθηκαν προσβλητικά για το ισλάμ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Χουριέτ.

Το δικαστήριο της πόλης Μους έκρινε ότι ορισμένα από τα μηνύματα του Ερτάν Π., που έγραφε στο Twitter με το ψευδώνυμο @allah, αντίκεινται στον ποινικό κώδικα με βάση τον οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα «η δυσφήμιση των θρησκευτικών αξιών». Το πλήρες ονοματεπώνυμο του κατηγορούμενου, ο οποίος έγραφε υποδυόμενος τον. . . Θεό, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων, συκοφαντικά κρίθηκαν μηνύματα όπως «στην παρούσα διανοητική μου κατάσταση, δεν θα είχα δημιουργήσει το μικρό δαχτυλάκι των ανθρώπων» και «Εδώ είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος, γιατί δεν υπάρχει αστυνομία».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έγραφε αυτός τα μηνύματα γιατί κάποιος χάκερ είχε μπει στον λογαριασμό του, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε από το επιχείρημα αυτό. Μετά την καταδίκη του, ο δάσκαλος άσκησε έφεση στην απόφαση.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter, μετά τη μετάδοση πολλών μηνυμάτων ή τηλεφωνικών συνομιλιών του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ενέπλεκαν την κυβέρνησή του σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Η απαγόρευση πρόσβασης στον ιστότοπο ήρθη δύο εβδομάδες αργότερα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αφού όμως προηγουμένως είχε δημιουργηθεί σάλος σε όλο τον κόσμο. Στις 28 Μαρτίου η Τουρκία απαγόρευσε και την πρόσβαση στο YouTube, μια απαγόρευση που παραμένει εν ισχύ παρά τις πολλές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί στο μεταξύ και διατάσσουν την άρση της.

http://www.newsbeast.gr 
Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου δια λιθοβολισμού της 25χρονης Φαρζάνα Ικμπάλ από τους άντρες της οικογένειας της την Τρίτη, επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε. 
Εχθες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος τριών μηνών, όταν ο πατέρα της, τα αδέλφια της και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, την έσυραν σε μία γωνία έξω από το δικαστήριο της Λαχόρης και την σκότωσαν, χτυπώντας την με τούβλα στο κεφάλι.
Σήμερα, με δάκρυα στα μάτια, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας κατήγγειλε ότι η οικογένεια της την δολοφονούσε ανενόχλητη μπροστά σε αστυνομικούς, που δεν έκαναν τίποτα για σταματήσουν το βάρβαρο έγκλημα "τιμής". 
Λίγο αργότερα όμως παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε δολοφονήσει την πρώτη σύζυγό του από "έρωτα" για τη Φαρζάνα, δίνοντας μια νέα τροπή σε αυτό το οικογενειακό δράμα.
"Ήμουν ερωτευμένος με τη Φαρζάνα και εξαιτίας της αγάπης αυτή σκότωσα την πρώτη μου σύζυγο, απαγχονίζοντάς την", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ικμπάλ (φωτ), ένας γεωργός 45 ετών, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ο Ικμπάλ σκότωσε την πρώτη του σύζυγο πριν 6 χρόνια. Είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού συμβιβάστηκε με την οικογένειά της", επιβεβαίωσε ο Ζουλφικάρ Χαμίντ στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος της αστυνομίας που ερευνά τον θάνατο της Φαρζάνα. Ο γιος του ζευγαριού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα του την εποχή εκείνη, όμως στη συνέχεια τον συγχώρεσε αφού του έδωσε ένα ποσό ως "τίμημα αίματος". Μόλις τον συγχώρεσε ο γιος του, ο Μοχάμαντ αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Μοχάμαντ έπεισε τη Φαρζάνα να τον παντρευτεί. Αρχικά η οικογένειά της είχε αποδεχθεί τον γάμο - αφού ο Ικμπάλ τους έδωσε προίκα - όμως, στη συνέχεια του ζήτησαν περισσότερα χρήματα τα οποία αρνήθηκε να δώσει, σύμφωνα με τον ίδιο. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε, παρά την άρνηση της οικογένειας της Φαρζάνα.

Η οικογένειά της είχε καταθέσει μήνυση για απαγωγή εναντίον του συζύγου της 25χρονης· όμως εκείνη πήγε στο δικαστήριο για να καταθέσει ότι είχε παντρευτεί με τη δική της θέληση. Τότε την δολοφόνησαν.
Σε τμήματα του Πακιστάν, μιας κυρίως μουσουλμανικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, οι γυναίκες αναμένεται να συμφωνούν στα συνοικέσια και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε "φόνο τιμής". Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.
Σχεδόν 1.000 γυναίκες ή έφηβες φονεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά επειδή "ατίμωσαν" την οικογένειά τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία καταγγέλλει την "ατιμωρησία" των δραστών των δολοφονιών αυτών.
news.gr
Ας συμφωνήσουμε όλοι: Τις μισούμε και δεν τις θέλουμε κοντά μας
Kαλοκαιράκι! Τι ωραία εποχή! Με τον ήλιο της, τις παραλίες της, τα παγωτά, τα κοκτέιλ, τις εκδρομές με φίλους και… ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ! Ναι φίλες και φίλοι, η υπέροχη αυτή εποχή του χρόνου, έχει έναν βασικότατο βραχνά, εκτός βέβαια από την αφόρητη ζέστη, αλλά γι” αυτήν ας είναι καλά τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες! Ύπουλα, βρώμικα και σιχαμερά, τα αντιπαθητικά αυτά έντομα, στρατοπεδεύουν σε αυλές, μπάνια, νεροχύτες και ντουλάπια, δυσκολεύοντας τη ζωή μας και φέρνοντάς μας, πολλές φορές, στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, χωρίς υπερβολές! Ήρθε η ώρα λοιπόν, να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ζωύφιο αυτό, του οποίου η χρησιμότητα ακόμη ερευνάται, και φέτος το καλοκαίρι, να βλέπετε κατσαρίδες μόνο σε διαφημίσεις εντομοκτόνων! Δείτε τα παρακάτω σωτήρια tips και δεν θα χάσετε!
1. Πάμε με τα πολύ δραστικά μέτρα που είναι το βορικό οξύ! Είναι σχετικά ήπιο αλλά θανατηφόρο για μικροοργανισμούς. Απλώστε το σε υγρές περιοχές του σπιτιού, όπως στο νιπτήρα, το νεροχύτη, πίσω από τα ντουλάπια και το ψυγείο, όπως επίσης και στην μπανιέρα σας. Προσοχή: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο, γι” αυτό καλό θα ήταν να το αποφύγετε σε μέρη που παίζουν παιδιά ή ζωάκια.
2. Ένα άλλο μυστικό, είναι η σόδα και η ζάχαρη! Μπορεί λοιπόν εμάς να μας φαίνονται άκακα, και είναι δηλαδή, αλλά αυτές οι 2 ουσίες σε συνδυασμό, αποδεικνύονται… μοιραίες για τις φίλες μας. Φτιάξτε λοιπόν ένα μείγμα, βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το σε περιοχή που συγκεντρώνονται κατσαρίδες! Αρχικά θα νομίζουν ότι είναι λιχουδιά, αλλά σύντομα θα τους βγει ξινός ο ενθουσιασμός!
3. Κάτι ακόμα που σιχαίνονται οι κατσαρίδες, είναι τα φύλλα δάφνης! Απλώστε λοιπόν φυλλαράκια, ειδικά σε παιδικά δωμάτια και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα τις ξαναδείτε μπροστά σας. Σκέφτεστε καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο;
4. Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή, αλλά όχι χωρίς νερό! Οπότε, προσπαθήστε να μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, στο νιπτήρα ή ακόμη και στα πλυμένα πιάτα! Ας τις αφυδατώσουμε για το καλό μας!
5. Θεωρούμε προφανές ότι το σπίτι σας θα πρέπει να διατηρείται καθαρό, διότι την κατσαρίδα την τραβάει η βρωμιά, κάτι που υποθέτουμε μπορούσατε να φανταστείτε!

http://peiraxtiri.gr
«Επιστημονικό θαύμα» χαρακτηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες το γεγονός ότι ένα Ελληνόπουλο που γεννήθηκε πρόωρα βρίσκεται σήμερα στη ζωή και είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επέζησε στη Βικτόρια.
Η περίπτωση του Γιάννη Μεταξιώτη έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Herald Sun. Το μικρό ελληνόπουλο γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων στη Μελβούρνη και είχε ύψος όσο ένα στυλό και βάρος λιγότερο από ένα κουτάκι Κόκα-Κόλα! Μόλις 395 γραμμάρια. Αυτή την εβδομάδα πήγε σπίτι του και η ευτυχία των γονιών του, Κώστα και Πόλα, δεν περιγράφεται.
Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.
news.gr
Ένας έφηβος με ειδικές ανάγκες από την Βραζιλία θα κάνει την πρώτη σέντρα του Μουντιάλ στον αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία...

Ο νεαρός θα χρησιμοποιήσει έναν εξωσκελετό, ο οποίος θα τον βοηθήσει να σηκωθεί από το καροτσάκι που είναι καθηλωμένος.

Στη συνέχεια ηλεκτρόδια στο τριχωτό της κεφαλής θα περνούν το μήνυμα του εγκεφάλου στον υπόλοιπο μηχανισμό.

Αυτό είναι μέρος του πρότζεκτ «Walk Again» το οποίο αναπτύσσουν επιστήμονες από Πανεπιστήμια σε Μόναχο, Κολοράντο και Βραζιλία.

Ακόμα ο έφηβος δεν έχει επιλεγεί αλλά υπάρχει μια ομάδα νέων από αγόρια και κορίτσια που είναι υποψήφια.

Για να μπορέσει ο έφηβος να περπατήσει πολλοί άνθρωποι δουλεύουν με μεγάλο ενθουσιασμό για όλο αυτό πολύ καιρό.

Ο Ντέιβιντ Πρόουγελ ένας από τους υπεύθυνους του «Walk Again» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Walk Again κάνει τους πάντες να φαντάζονται το παρακάτω.

Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα, φαντάσου πόσες πόρτες ανοίγουμε για άλλους να πουν: "Θεε μου έκαναν αυτό, τώρα εμείς τι θα κάνουμε"».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Maleficent

Το "Maleficent" διηγείται την άγνωστη - και διαφωτιστική- ιστορία της πιο εμβληματικής Κακιάς στην ιστορία της Disney.

Brick Mansions

Ο ένας και μοναδικός, αθάνατος, Πολ Oυόκερ συμμαχεί με τον ιδρυτή του παρκούρ, Ντέιβιντ Μπελ και τα βάζουν με τον πιο επικίνδυνο αρχιμαφιόζο όλων των εποχών, τον RZA! Δύσκολη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Λευκός Ελέφαντας

Δραματική ταινία από την Αργεντινή με τους Ρικάρντο Ντάριν, Ζερεμί Ρενιέ, Μαρτίνα Γκούσμαν

2 Ημέρες στη Νέα Υόρκη

Η Ζουλί Ντελπί σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κομεντί μαζί με τους Κρις Ροκ, Βίνσεντ Γκάλο, Κέιτ Μπάρτον

Απρόσμενος Έρωτας

To Παρίσι, η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, γίνεται το ιδανικό σκηνικό για αυτή την τρυφερή ιστορία για τη ζωή και την αγάπη, για την ευγένεια μεταξύ αγνώστων και το πώς αναγκαζόμαστε συχνά να φτάσουμε πολύ μακριά ώστε ν' αγγίξουμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας.

Μαύρο Ψωμί

Το «Μαύρο Ψωμί» είναι ένα παραμύθι που θυμίζει τον «Λαβύρινθο του Πάνα». Πρόκειται για τη νέα ισπανική αποκάλυψη από τον πολυβραβευμένο Βιγιαρόνγκα.
news.gr
Είμαστε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο και μιλάει ο Αμερικάνος:

- Εμείς στο Αμέρικα φτιάξαμε ένα στάδιο του μπάσκετ που χωράει 280,000 άτομα! ΄ (γέλια από κάτω, ψίθυροι «ψέμα», «βλακείες»).

Μετά παίρνει το λόγο ο Γερμανός:

- Εμείς στο Γερμανία φτιάξαμε ένα στάδιο του ποδοσφαίρου που χωράει 450,000 άτομα! (γέλια από κάτω, ψίθυροι «ψέμα», «βλακείες»).

Λέει και ο Έλληνας:
.
- Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ένα παλικάρι που είναι από την Πάρο και τον έχει τρία μέτρα (Οοοοοο!, «ψέμα», «βλακεία»… ).

Παίρνει ξανά το λόγο ο Αμερικάνος:

- Κοιτάξτε το γήπεδο μπάσκετ που φτιάξαμε χωράει 80.000 άτομα στην πραγματικότητα αλλά και πάλι μεγάλο δεν είναι;

Πετάγεται και ο Γερμανός:

- Κοιτάξτε το γήπεδο ποδοσφαίρου που φτιάξαμε χωράει 150.000 άτομα στην πραγματικότητα αλλά και πάλι μεγάλο δεν είναι;

Και λέει και ο Έλληνας – Συγγνώμη κι εγώ βλακεία σας είπα το παλικάρι που τον έχει τρία μέτρα δεν είναι από την Πάρο αλλά από τη Νάξο.
Η συρρίκνωση των δομών του δημοσίου έχει αγγίξει ένα ποσοστό ύψους περίπου 40% συνολικά, ενώ, υπενθυμίζεται ότι έως τα τέλη του 2014, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα ανέλθουν στις 15.000, αριθμός ο οποίος αποτελεί μέρος των «μνημονιακών δεσμεύσεων» της κυβέρνησης.
Πλήθος υπηρεσιών και ειδικοτήτων εργαζομένων έχει πληγεί από τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, ωστόσο, συγκεκριμένες δομές, όχι μόνο δεν έχουν υποστεί το λεγόμενο downsizing και δεν έχουν αποτελέσει μέρος σχετικών σεναρίων που αφορούν το μέλλον, αλλά επιπλέον έχουν ενισχυθεί ως προς τις αρμοδιότητές τους. Πρόκειται για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την στελέχωση των οποίων έχει εκτιμηθεί πως θα καταγράψει… αυξητικές τάσεις.
Άλλωστε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένως εξάρει τους υπαλλήλους των ΚΕΠ για «το αίσθημα εξυπηρέτησης του πολίτη η οποία τους διακρίνει, κάτι που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες», όπως έχει πει χαρακτηριστικά.
Στις προτεραιότητες του αρμόδιου υπουργείου κατέχει υψηλή θέση η αναβάθμιση των ΚΕΠ με την παροχή υπηρεσιών on-line, με στόχο την ακόμη καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ στο σχεδιασμό της ουσιαστικής αναβάθμισης της ηλεκτρονικής πύλης ΕΡΜΗΣ, εντάσσεται η παροχή του συνόλου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες μέσω των ΚΕΠ.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, μετά την 27η Μαΐου, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΠ για τα ακόλουθα:
• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.
• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):
α) Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β) Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ) Πρόγραμμα εκδρομών
δ) Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε) Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

Νωρίτερα στα ΚΕΠ είχαν δοθεί αρμοδιότητες για: :
• Πιστοποιητικά δημοτολογίου
• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
• Βεβαίωση γέννησης
• Βεβαίωση ιθαγένειας
• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

aftodioikisi.gr
Μια αποκάλυψη σοκ έκανε για τον Μάικλ Τζάκσον ο πρώην μάνατζερ του.
Ο Ρον Βάισνερ, μαρτύρησε πως είχε σκοπό να απαγάγει τον βασιλιά της ποπ, σε συνεργασία με την αδερφή του Μάικλ Τζάκσον, Λατόγια, και όλα αυτά για το καλό του!
Τα συγκλονιστικά αυτά νέα, αναφέρει ο πρώην μάνατζερ του Τζάκσον στο νέο του βιβλίο, λέγοντας πως στόχος του ήταν να βάλει τον βασιλιά της ποπ σε κλινική αποτοξίνωσης, μιας και ήταν η περίοδος που είχε κατρακυλήσει για τα καλά.
Ο Βάισνερ ήταν μάνατζερ του Τζάκσον έως το 1983, και δυο δεκαετίες μετά τη λήξη της συνεργασίας τους, προσπάθησε να τον σώσει όταν πληροφορήθηκε πως ο πρώην πελάτης του όχι μόνο είχε χρεοκοπήσει, αλλά ήταν και εθισμένος στα χάπια.
Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Βάισνερ δημοσιεύει η «Guardian»:
«Ο Μάικλ ήταν σκιά του εαυτού του. Ακόμη και μετά από τον τρόπο που με παράτησε, πάντα ενδιαφερόμουν για αυτό τον τύπο» γράφει ο Βάισνερ. Η απόπειρα έγινε το 2006 όταν ο βασιλιάς της ποπ είχε μετακομίσει στο Μπαχρέιν. Ο πρώην μάνατζέρ του τηλεφώνησε στη μεγάλη αδερφή του ποπ σταρ, Λατόγια και της πρότεινε να σκηνοθετήσουν μία απαγωγή.
«Ας το κάνουμε. Θα οργανώσω μία ομάδα και θα ετοιμάσω ένα αεροπλάνο. Θα βρω την κατάλληλη κλινική και θα την πληρώσω ο ίδιος», της είπε σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του.
Το σκηνικό όμως, ανετράπη δυο ημέρες πριν την απαγωγή, μιας και η Λατόγια μετάνιωσε την τελευταία στιγμή:
«Για να το πω κομψά, είχε φρικάρει. Μου ζήτησε να σταματήσω» γράφει ο πρώην μάνατζερ, ο οποίος αναγκάστηκε ν΄ακυρώσει τόσο το αεροπλάνο όσο και την ομάδα η οποία θα απήγαγε τον βασιλιά της ποπ.
Σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, ο Βάισνερ αναφέρει πως τελικά ίσως αυτό να έγινε για καλό, κυρίως για νομικούς λόγους:
«Ενας από τους δικηγόρους μου είπε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία πως το δικαστήριο θα το αντιμετώπιζε όλο αυτό ως απαγωγή και όχι σαν μία προσπάθεια να βοηθήσω έναν φίλο», γράφει.
Καταλήγει πάντως, πως μετάνιωσε που έστω δεν το προσπάθησε, μιας και την τελευταία φορά που συνάντησε τον Μάικλ «έμοιαζε με αιχμάλωτος πολέμου. Δεν ξέρω αν η απαγωγή θα του επιμήκυνε τη ζωή, αλλά τουλάχιστον θα του είχε δοθεί μια ευκαιρία».

http://www.thestival.gr 
Στις περιοχές αναπαραγωγής τους κατάφεραν να φτάσουν χιλιάδες βατράχια στην Εσθονία, αφού πρώτα διέσχισαν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας χωρίς να διατρέξουν τον παραμικρό κίνδυνο.
Σε αυτό συνέβαλε μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι έσπευσαν να τα βοηθήσουν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές του εγχειρήματος.
Αφού περάσουν μήνες ολόκληρους σε χειμερία νάρκη προκειμένου να επιβιώσουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα σε αυτό το κράτος της Βαλτικής, τα βατράχια ξυπνούν την άνοιξη και ορμούν μαζικά στους δρόμους για να επιστρέψουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους.
«Τότε λοιπόν ξεκινούν οι μπελάδες και εμείς, οι άνθρωποι, πρέπει να τα βοηθήσουμε επειδή διασχίζουν συχνά πολυσύχναστους δρόμους και πολλά από αυτά σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βιολόγος Πίρετ Πάπελ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Βατράχια στο Ταλίν.
«Χρησιμοποιήσαμε κουβάδες για να μεταφέρουμε 15.677 βατράχια με κάθε ασφάλεια από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη στους οδικούς άξονες ή κοντά στην περιοχή όπου αναπαράγονται» διευκρίνισε η Μαριλίς Τάγκο, του Ταμείου της Εσθονίας για την Φύση.
Περίπου 200 εθελοντές τοποθέτησαν δίχτυα σε 79 σημεία κατά μήκος της Εσθονίας για να πιάσουν τα αμφίβια αυτά, που έχουν μέγεθος από 8 έως 11 εκατοστά, σε τοποθεσίες όπου γνώριζαν ότι θα χρειαζόταν να διασχίσουν δρόμους.
aftodioikisi.gr
Έναν γάμο που θα του έμενε αξέχαστος ονειρευόταν ένα ζευγάρι από τη Ρωσία και τα κατάφεραν: αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης κάτω από το νερό.

Η Μαρία Ομπριβάλινα και ο Ρενάτ Αντίκοφ, το ζευγάρι από το Σαράνσκ της Ρωσίας, δεν είχαν επιχειρήσει ποτέ στο παρελθόν να κάνουν κατάδυση, ωστόσο έκαναν μαθήματα στη χώρα μας, λίγες μέρες πριν το γάμο, όταν έμαθαν ότι είχαν κερδίσει στον διαγωνισμό τουριστικού γραφείου, το οποίο σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο Καλυψώ στην Κρήτη θα διοργάνωνε μια γαμήλια τελετή… κάτω από το νερό.

Κρατώντας πλακάτ, ο Ρενάτ και η Μαρία βούτηξαν στα νερά του Λιβυκού πελάγους και έφθασαν σε μια ειδική πλατφόρμα, που είχε κατασκευαστεί 7 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκεί αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης. Η ασυνήθιστη γαμήλια τελετή βιντεοσκοπήθηκε από το Καταδυτικό Κέντρο Καλυψώ.

http://www.seleo.gr 
Τις Υπουργικές Αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με την αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών ενισχύονται σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.
Συγκεκριμένα, 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούνται ως ακολούθως:
Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542
Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575
Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141
Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382
Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30
Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες τους υπηρεσίες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά την πάροδο της χρονικής περιόδου (σ.σ. ένας μήνας) δυνατότητας υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Μετά από την έκδοση των οριστικών πινάκων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επανατοποθέτησης.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), εντοπίστηκαν 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν (74 συνολικά) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (82 συνολικά).
Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Μετά την υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά [pool ΝΕΡΙΤ]:
«Με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται σημαντικά η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Παράλληλα διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν – για προφανείς μικροκομματικούς λόγους – ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν. Το αντίθετο συμβαίνει. Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας. Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα “παντρεύει” τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών».
Σε διαγωνισμό για προσλήψεις τουλάχιστον 200 νέων πτυχιούχων θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.
Διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διεξαχθεί γραπτός διαγωνισμός μετά το καλοκαίρι. Εξάλλου, για τα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η Εθνική είναι σε συνεννόηση με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προκειμένου να απασχολήσει με διετείς συμβάσεις 200 πτυχιούχους από οικονομικές και άλλες ειδικότητες, με διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Ιούνιο. Ο τελευταίος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν το 2010.
Τα απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων
  • Να έχουν Ελληνική Εθνικότητα. Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
  •  Να έχουν πτυχίο τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο
  •  Να είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών
  •  Οι άνδρες να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση
  •  Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στις ενότητες: • Γλωσσικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Αριθμητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Γενικών Γνώσεων Ξένης Γλώσσας (Αγγλικά)
  •  Όσοι προσληφθούν: • Θα υπαχθούν στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας. • Θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια προπαίδευσης. Θα ενταχθούν στον Κλάδο Κύριου Προσωπικού με το βαθμό του Δοκίμου και αποδοχές που αντιστοιχούν στο αρχικό κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου του Κλάδου αυτού, πλέον τυχόν επιδομάτων, και στη συνέχεια θα λάβουν τις προβλεπόμενες από την Τράπεζα βαθμολογικές και μισθολογικές προωθήσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και πτυχιούχους ΤΕΙ.
  • aftodioikisi.gr
Μια 25χρονη γυναίκα από το Πακιστάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η Φαρτσάνα Ικμπάλ λιθοβολήθηκε έξω από το δικαστήριο από μια ομάδα περίπου 12 ανδρών που της επιτέθηκαν με τούβλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μεταξύ των δραστών ήταν ο πατέρας της, τα δύο αδέλφια της και ο πρώην αρραβωνιαστικός της. Η 25χρονη μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Όλοι οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν, εκτός από τον πατέρα της, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σκότωσε την κόρη του, εξηγώντας ότι ήταν «ζήτημα τιμής».
Η 25χρονη είχε αρραβωνιαστεί με τον ξάδελφό της, αλλά τελικά παντρεύτηκε έναν άλλο άνδρα. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της την είχε απαγάγει. Η 25χρονη, ωστόσο, έφτασε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι τον παντρεύτηκε με τη θέλησή της.
Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν ότι το να παντρεύεται μία γυναίκα άνδρα της επιλογής της είναι ντροπή για την οικογένεια. Περίπου 1.000 Πακιστανές σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ίδιες τους τις οικογένειες για «θέματα τιμής».

Πέντε δημοτικοί αστυνομικοί έστειλαν επιστολή στον Υπουργό και την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Πέμπτη 29/05/2014. Επισημαίνουν ότι γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες
διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων και προτείνουν τη θέσπιση της δήλωσης για αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων υποδοχής εντός δεκαημέρου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουν ήδη αναρτηθεί οι τελικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τρέχει και η οριστική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων θεραπείας επί αυτών των τελικών πινάκων.
Επίσης, έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ μετάταξης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης και ήδη όσοι μετατάχθηκαν εκεί έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 5 Μαΐου 2014 (τελική ημερομηνία εμφάνισης και ανάληψης υπηρεσίας μετά την έκδοση του ΦΕΚ).
Παρόλα αυτά γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες (ακόμα και στο Υπ. Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ) με αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχώς ντόμινο αλλαγών, σε κάθε φορέα και ανακατατάξεις στους τελικούς πίνακες.
Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως αλλαγές θα υπάρξουν και μετά την εκδίκαση των αιτήσεων θεραπείας, δημιουργώντας προβλήματα σε κάποιους υπαλλήλους. Για παράδειγμα υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και υποχρεούνταν να παρουσιαστεί στο φορέα του μέχρι τις 5 Μαΐου, με τις αλλαγές στους πίνακες μπορεί να βρεθεί στο ΑΤ Ηρακλείου, ενώ μπορεί να έχει νοικιάσει και να διαμένει ήδη στις Σέρρες.
Σαφώς και πρέπει να ελεγχθούν οι αιτήσεις θεραπείας και να γίνει απολύτως αξιοκρατικά και σωστά η μοριοδότηση των υπαλλήλων, ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε και την ταλαιπωρία και την οικονομική διάλυση όλων αυτών των μετακινήσεων.Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τις γραφειοκρατικές συνέπειες που επιφέρουν όλα αυτά (έκδοση διορθωμένων ΦΕΚ, αλλαγή στις Δ/νσεις Προσωπικού, μπέρδεμα με τις ασφαλιστικές κρατήσεις κλπ).
Επίσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι :
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί θα αλλάξουν πόλεις χωρίς τη δική τους επιλογή.
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί διορίστηκαν σε Καταστήματα Κράτησης και τώρα με τους νέους πίνακες ενδεχομένως να αλλάζουν πόλη εργασίας και υπηρεσία (ενώ θέλουν να παραμείνουν στο Κατάστημα Κράτησης).
Και τέλος επειδή κάποιοι μπορεί να μετάνιωσαν για την επιλογή τους.
Προτείνεται:
Η θέσπιση της δήλωσης για αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων υποδοχής εντός δεκαημέρου.
Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση υπαλλήλων που πιθανόν να θέλουν να μεταταχθούν αμοιβαία μεταξύ των υπηρεσίων και των φορέων υποδοχής.
Προϋπόθεση βεβαίως θα είναι:
Α) Να δεχθούν να υποβιβάσουν το πτυχίο τους στην περίπτωση που θέλουν να καλύψουν θέση ΔΕ.
Β) Η αμοιβαία μετακίνηση εάν αφορά θέση ανώτερου κλάδου, να επιτρέπεται εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα.
Γ) Η αμοιβαία μετακίνηση από και προς τους φορείς να μην έρχεται σε αντίθεση με τις προϋποθέσεις που συντρέχουν για τους φορείς (ύψος, ηλικία, ιδιαίτερα πτυχία κλπ) και ιδιαίτερα για την ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει συμμετάσχει και περάσει επιτυχώς τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες που ήταν προαπαιτούμενες για την μετάταξή του.
Δ) Να έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες με όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε να έχει παγιωθεί η κάλυψη των θέσεων και ουσιαστικά να μην προκληθεί ντόμινο αλλαγών , καθώς η μοριοδότηση δεν θα μετρά πια.
Ε) Να είναι σύμφωνοι και οι δύο υπάλληλοι και αυτό να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση και των δύο.
Έτσι σε ένα χρονικό διάστημα δέκα ημερών θα έχουν γίνει όλες οι αμοιβαίες μετατάξεις και θα ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των επιθυμιών των υπαλλήλων , χωρίς να επηρεάζεται η μοριοδότηση ή η οριστική κατάταξη των υπαλλήλων (εφόσον δεν θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών καθώς δεν θα εξαρτάται από την κατάταξη).
Επίσης, και με δεδομένο ότι με βάση τους τελικούς πίνακες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, εμφανίζονται να μένουν αδιάθετοι 226 υπάλληλοι την ίδια ώρα που μένουν 186 κενές θέσεις σε διάφορους από τους φορείς, θα ήταν εξαιρετικό εάν δίνονταν η δυνατότητα στους αδιάθετους υπαλλήλους να μετέχουν σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας δεύτερης ευκαιρίας, με σκοπό την κάλυψη αυτών των θέσεων. Θα ήταν πραγματικά κρίμα κάποιος που προσλήφθηκε νόμιμα να οδηγηθεί στην απόλυση την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να κατέχει μία θέση εργασίας από τις κενές κι ενώ η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία.
Κατανοούμε πλήρως ότι πιθανόν να σας έχουμε κουράσει με τα αιτήματά μας. Θα θέλαμε όμως πραγματικά να δείξετε το κοινωνικό σας πρόσωπο και να δώσετε μια ευκαιρία στις παραπάνω προτάσεις.
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Με εκτίμηση
Μ.Σ
Σ.Μ
K.T.
Κ.Π
Δ.Β

Πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί
ΠΗΓΗ dimastin.gr

Στην υπηρεσία crowdfunding Indiegogo έχουν στραφεί οι δημιουργοί του Visiobike για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του «έξυπνου» ποδηλάτου τους.
Το Visiobike – η διαδικασία συγκέντρωσης χρηματοδότησης για το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 40 ημέρες- συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή (έχει επαφή με το ποδήλατο μέσω Bluetooth) και ενσωματώνει στον σκελετό του τα ηλεκτρονικά, το μοτέρ και την μπαταρία του, ενώ ήταν υπό ανάπτυξη για δύο χρόνια.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική σελίδα στο Indiegogo, η χρήση dual mode Bluetooth 2.3 & 4.0 διασφαλίζει ότι το Visiobike είναι συμβατό με κάθε smartphone που υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα υπάρχει στο κοντινό μέλλον, ενώ θα συνοδεύεται από τακτικά updates και θα υποστηρίζει μη αμιγώς «τηλεφωνικές» τεχνολογίες, όπως το Google Glass.
«Το τηλέφωνό σας δανείζει την εξυπνάδα του στο Visiobike. Συνδεθείτε μέσω Bluetooth και λαμβάνει χώρα μια θαυμαστή συνεργασία: μόλις βάλετε τον κωδικό σας, η εφαρμογή και το Visiobike λειτουργούν ως ένα, για να σας δώσουν λειτουργίες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού πέρα από ένα νέο, high-end αυτοκίνητο» αναφέρουν οι δημιουργοί του. «Τρέξτε την εφαρμογή σας και το τηλέφωνό σας είναι το ταμπλό του Visiobike. Όλα τα κοντρόλ και οι χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεστε είναι εκεί, τοποθετημένες γερά στο τιμόνι μπροστά σας».

VISIOBIKE
Οι πληροφορίες που παρέχονται περιλαμβάνουν ταχύτητα, πλοήγηση, ειδικό επιλογέα για την έκταση της βοήθειας στο πετάλι (το Visiobike είναι pedelec, δηλαδή έχει ειδικό μοτέρ, των 250 ή 500 βατ, που βοηθά τον ποδηλάτη στο πετάλι, επιτρέποντάς του να πιάνει ταχύτητες ως και 25 ή 45 χιλιομέτρων ανά ώρα- όπως λένε οι δημιουργοί του, «θέλαμε να κρατήσουμε τον ποδηλάτη στην εξίσωση»), απόσταση που έχει διανυθεί, έλεγχο φώτων κ.α. Επίσης υπάρχει ειδική οθόνη για το πίσω μέρος: παρέχεται η επιλογή ειδικής αναβάθμισης για κάμερα στη σέλα, που αποστέλλει στο τηλέφωνο εικόνα από όπισθεν. Επιλέξιμο upgrade είναι επίσης και το GSM/ GPS module, που επιτρέπει τον εντοπισμό του ποδηλάτου, ενώ υπάρχει και ειδικός αισθητήρας κίνησης που ενημερώνει τον κάτοχο εάν το ποδήλατο μετακινηθεί κατά την απουσία του. Η μία φόρτιση (διάρκειας τριών ωρών) παρέχει αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα και το βάρος του είναι 21 κιλά.

Όπως επισημαίνεται, όλα τα δεδομένα του ποδηλάτου σώζονται στο cloud, ενώ υπάρχει συμβατότητα με iOS και Android. Όσον αφορά στα επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπάρχει αυτόματη ενεργοποίηση φωτός (μέσω ανίχνευσης από το smartphone), δισκόφρενα υψηλής ποιότητας, καταγραφή ατυχήματος εάν ανιχνευθεί πρόσκρουση (τελευταίων τριών λεπτών) και υπηρεσία αυτόματης ειδοποίησης υπηρεσιών βοήθειας σε τέτοια περίπτωση, που ενημερώνει για τη θέση του ποδηλάτου.
Η σχεδιασμένη τιμή του για κυκλοφορία στο εμπόριο είναι 4.500 ευρώ, ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται για την προαγορά του εν λόγω «e-bike» μπορούν να το κάνουν παρέχοντας το ποσό των 3.900 ευρώ στην καμπάνια στο Indiegogo.
naftemporiki.gr
Την επιχείρηση μείωσης του λειτουργικού τους κόστους θα θέσουν σε άμεση εφαρμογή οι τράπεζες. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν καταστήματα και θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας. Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο: 20% και στις δύο περιπτώσεις. Πώς μεταφράζεται αυτό σε απόλυτους αριθμούς; 

Της Έφης Καραγεώργου

Η μείωση του λειτουργικού κόστους, όπως και η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων,  αποτελούν σήμερα  βασικούς άξονες της νέας στρατηγικής των τραπεζών.
Για να πετύχουν τη  μείωση του λειτουργικού κόστους  -όρος που έχει επιβληθεί και από την τρόικα-, οι  τράπεζες θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στο 20% των καταστημάτων και να απομακρύνουν σχεδόν το 20% του προσωπικού τους. Αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν περί τους 10.000 τραπεζοϋπαλλήλους και ότι θα κλείσουν περισσότερα από 500 καταστήματα πανελλαδικά.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη, μέσα από το προγράμματα εθελούσιας εξόδου, έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 7.000 τραπεζοϋπάλληλοι.
Διότι την τελευταία 3ετία προγράμματα εθελούσιας εξόδου «έτρεξαν» σε όλες τις τράπεζες. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου από την Εθνική, την Πειραιώς, την Εμπορική, την Eurobank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την ProtonBank, Millennium, Κύπρου, Αττικής και την Geniki, στο τέλος του 2013, το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων που εργάζονται στα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ανέρχεται στις 49.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Τώρα η κάθε τράπεζα θα πρέπει να «μετρήσει» πόσα καταστήματα θα διατηρήσει στο δίκτυο της και πόσους τραπεζοϋπαλλήλους θα απασχολεί.
Τους επόμενους 12 με 18 μήνες, οι αποφάσεις που θα αφορούν περικοπές σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό θα λάβουν σάρκα και οστά.
Ενώ τα νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύονται  πολύ μικρότερα μπόνους και παροχές σε όσους αποχωρούν.
Σημειώνουμε επίσης ότι όλες οι αποφάσεις για εθελούσιες εξόδους θα πρέπει να εγκριθούν ως προς το κόστος τους από το ΤΧΣ, καθώς συνεχίζει να έχει σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι «ισχυρά» κίνητρα αποχώρησης  μπορεί να προσφέρει στο προσωπικό της μόνο η  AlphaBank, καθώς είναι η μόνη  που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες  εκτιμούν ότι η τρόικα δεν θα εγκρίνει παραπλήσια κίνητρα, για νέες εθελούσιες.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τραπεζίτες εξετάζουν άλλου τύπου κίνητρα για να προσφερθούν στους εργαζόμενους προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις.
Μείωση όμως του λειτουργικού κόστους μπορεί να επιτευχθεί και μέσω των συνεργειών, από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ωστόσο η πλήρης απόδοση των συνεργειών -σε επίπεδο κόστους, αλλά και εσόδων- θα έρθει σε βάθος  δυο η τριών χρόνων και θα είναι διαφορετικό από τράπεζα σε τράπεζα.
Επίσης βασικό ρόλο στην μείωση του λειτουργικού κόστους θα παίξει και η αυξημένη χρήση τεχνολογίας. Οι τράπεζες επενδύουν στα εναλλακτικά δίκτυα, διότι κοστίζουν λιγότερο και παρέχουν απόλυτη ασφάλεια.
Παράλληλα η κάθε τράπεζα θα πρέπει να αξιολογήσει και την κερδοφορία των προϊοντικών της ομάδων. Προϊόντα που δεν αποφέρουν κέρδη ανάλογα με τα εποπτικά κεφάλαια που απασχολούν και ανάλογα με το κόστος τους, θα πρέπει να επανασχεδιαστούν  για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα τους και να συνεισφέρουν στη κερδοφορία.

http://www.fpress.gr
Mνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του δήμου Αθηναίων υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια και από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, μετά τη συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Με Μνημόνιο συνεργασίας η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπως η καταπολέμηση του παραεμπορίου
Η εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης  είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και του Πολίτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων στις  20 Ιανουαρίου 2014.
Σχετικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Έχω σήμερα την χαρά και την τιμή, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου υπεύθυνο για θέματα Δημοσίας Τάξης, κ. Ανδρεουλάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Στρατηγό, κ. Τσακνάκη, να υποδεχόμαστε τον Δήμαρχο Αθηναίων, επανεκλεγέντα, τον κ. Καμίνη.
Από καρδιάς, κατ’ αρχήν του ευχόμαστε καλή θητεία και τον συγχαίρουμε για την επιτυχία του. Με τον κύριο Καμίνη το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, και εγώ προσωπικά, είχαμε μία καλή συνεργασία, για μία σειρά δύο ετών και νομίζω ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ήταν απολύτως και είναι απολύτως ορατά.
Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ήταν η Αθήνα τον Ιούνιο του 2012, πριν αναλάβει η Κυβέρνηση συνεργασίας Αντώνη Σαμαρά. Με κανένα τρόπο δεν ισχυρίζομαι βεβαίως ότι όλα τα προβλήματα της Αθήνας έχουν λυθεί, άλλωστε η παρουσία του Δημάρχου σήμερα δίνει το στίγμα της προσπάθειας για την επίλυση και των υπολοίπων προβλημάτων.
Όμως δεν πρέπει να μηδενίζουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αποτέλεσμα αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει είναι και η δραματική αύξηση της επισκεψιμότητας της Αθήνας. Είδα με πολύ χαρά χθες τους αριθμούς των αφίξεων να εκτινάσσονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το προφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Η Αθήνα -  θα μου επιτρέψει ο κύριος Δήμαρχος να ενδιαφέρομαι για την Αθήνα και εγώ -  είναι το κέντρο της Πατρίδας μας. Είναι η πρωτεύουσα του κράτους, δεν υπάρχει κράτος το οποίο να ακμάζει και να δίνει μία εικόνα, σύγχρονη και σοβαρή, όταν το κέντρο του κράτους είναι σε κακή κατάσταση, όταν ο οποιοσδήποτε μπορεί να καίει, να λεηλατεί, να δημιουργεί ζητήματα.
Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα, στο πλαίσιο αυτό θα συζητήσουμε με τον Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες για την λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, ώστε να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας, θα συζητήσουμε με τον Δήμαρχο ό,τι μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην πρωτεύουσα, στήριξαν επιχειρήσεις, μπόρεσαν και κράτησαν μέσα σε αυτό το κλίμα,  είναι, θα μου επιτρέψετε να πω,  κατά την άποψή μου, ήρωες της καθημερινότητας, τους αξίζουν και συγχαρητήρια και κάθε ενίσχυση. Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.
Στο πλαίσιο αυτό, το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο υπογράφουμε σήμερα – σημειώνω το υπογράφουμε σήμερα και όχι προεκλογικά, για να μην γίνει αντικείμενο οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, από οποιονδήποτε, ως κάτι το προεκλογικό – είναι μία σοβαρή προσπάθεια στενής συνεργασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με τον δήμο της Αθήνας. Ούτως ή άλλως όμως, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η Ελληνική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική, είναι εδώ για να στηρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην τελική προσπάθεια που είναι προσπάθεια όλων. Να βελτιωθεί η καθημερινότητα του Έλληνα Πολίτη.
Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας εδώ, ο λόγος σε σας».

Ο κ. Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ εσάς και την ηγεσία του Υπουργείου για την υποδοχή και για την προθυμία σας να υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, που όπως είπατε και εσείς η υπογραφή του εκκρεμούσε εδώ και καιρό και δεν θέλαμε σε περίοδο προεκλογική να το βάλουμε μέσα στη δίνη της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Είναι γεγονός, πάντως, ότι στην Αθήνα έχουμε μία εικόνα σαφούς βελτίωσης σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, τα τελευταία δύο χρόνια. Εγώ δεν έχω σταματήσει να το υποστηρίζω αυτό και εις επίρρωση φυσικά των ισχυρισμών αυτών έρχονται οι στατιστικές, τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο, που για δεύτερη συνεχή χρονιά δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας.
Από την άλλη πλευρά όμως, στα θέματα ευταξίας της πόλης υπήρξε σαφής υποχώρηση τον τελευταίο χρόνο, καθίζηση θα έλεγα. Αναφέρομαι στη στάθμευση, αναφέρομαι στο παραεμπόριο, όλως ενδεικτικώς. Και τα δύο όμως τελικά συνδέονται, το ξέρουμε αυτό.
Δεν μπορεί να υπάρχει μία μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, όσο τα θέματα της ευταξίας παραμένουν σε εκκρεμότητα. Το έχουμε ζήσει σε άλλες κοινωνίες, δεν θα επεκταθώ τώρα στην Θεωρία του σπασμένου παραθύρου του Giuliani, το πώς βελτιώθηκε η Νέα Υόρκη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου τελικώς ευνοεί την αύξηση της εγκληματικότητας.
Επομένως για να μπορεί μακροπρόθεσμα η μείωση της εγκληματικότητας να συνεχιστεί θα πρέπει παράλληλα να συνοδεύεται από την ανόρθωση της εικόνας της πόλης στα θέματα της ευταξίας, όχι εικόνας μόνο, λειτουργικότητας γενικότερα. Είπαμε ότι μας πήγε πίσω πάρα πολύ η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και αυτό είναι γεγονός.
Άρα ας το δούμε τουλάχιστον το πράγμα από την αισιόδοξη πλευρά του: μορφές οργανωμένης εγκληματικότητας περνάνε στην ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή κι έρχεται ο δήμος ως αρωγός σε θέματα διοικητικά με όλο το αρχείο που διαθέτει για τις παραβάσεις που έχουν γίνει, με όλη του την εμπειρία, να συνδράμει την ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση και με την υποδομή που κακά τα ψέματα διαθέτει.
Είχαμε προμηθευτεί οχήματα και μοτοσικλέτες ένα τμήμα των οποίων διαθέτουμε στην ΕΛ.ΑΣ., τα ηχόμετρα που είχαμε προμηθευτεί για τα θέματα διατάραξης κοινής ησυχίας και ηχορύπανσης τίθεται επίσης στην διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η θητεία τώρα η δημαρχιακή είναι πενταετής. Δεν μπορώ εγώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παραμένω δήμαρχος της Αθήνας για αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα κι όταν θα έχει λήξει η θητεία μου να παραδώσω μία πόλη ουσιαστικά στην ίδια κατάσταση από την άποψη αυτών των παραβιάσεων. Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό το ζήτημα και δεν πρόκειται φυσικά να το κάνω.
Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ για την φιλοξενία, εύχομαι το νέο σχήμα να αποδώσει και να διαψεύσει ακριβώς αυτή την προδιάθεση που έχουμε, όπου βλέπουμε συναρμοδιότητες να λέμε ότι «δεν πρόκειται να λειτουργήσει το σχήμα αυτό».
Σημειώνω επίσης ότι διαθέτουμε και συγκεκριμένα κτίρια του δήμου τα οποία θα στεγαστούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αυτές, οι οποίες θα έχουν αρμοδιότητα ακριβώς στα θέματα της ευταξίας στην Αθήνα αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή μας για έμπρακτη συνεργασία. Κι επειδή λοιπόν τα παράπονα θα είναι πάντοτε στο δήμαρχο, να ξέρετε ότι έστω και για αυτό το λόγο θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία μας. Σας ευχαριστώ πολύ».
aftodioikisi.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 69-64 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, καθώς «έσπασε» την έδρα του αντιπάλου του, προηγείται πλέον με 2-1 και την Κυριακή, ενώπιον του κοινού του στο ΣΕΦ, θα επιδιώξει να σημειώσει την τρίτη νίκη για να πανηγυρίσει το δεύτερο «σκουντέτο» την τελευταία τριετία.
Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο break για τους «ερυθρόλευκους» επί του Παναθηναϊκού μετά από 21 χρόνια, σε αγώνα πλέι οφ. Με κεκτημένη ταχύτητα από την ευρείας έκτασης νίκη στο δεύτερο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την... αναρχία του αντιπάλου τους στην οργάνωση και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη στη ρακέτα (7π.) προηγήθηκαν με 12-4 στο 5΄.
Ωστόσο η αφύπνιση του πιο σταθερού παίκτη των τελικών από πλευράς Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη (7 διαδοχικοί πόντοι), έφεραν τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ στο -1 (13-14 στο 7΄). Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβε δράση και πάλι η φροντ λάιν του Ολυμπιακού και με επιμέρους σκορ 7-2, που ολοκληρώθηκε με καλάθι του Ντάνστον στην εκπνοή μετά από ασίστ του Μάντζαρη, η ομάδα του Μπαρτζώκα μπήκε στη β΄ περίοδο στο +6 (21-15).

Με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Κόλινς σε θέση οργανωτή ο Ολυμπιακός απέδωσε καλύτερα και με τον Αμερικανό να εντυπωσιάζει σε δημιουργία και εκτέλεση οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν και πάλι με +9 (29-20 στο 14΄). Η απόφαση του Μπαρτζώκα να παίξει με τρία γκαρντ (Σπανούλη, Κόλινς, Σλούκα) έκανε τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο σε άμυνα και επίθεση και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (36-28).

Παρά τα διαδοχικά λάθη του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στα πρόσωπα των Λοτζέσκι και Σπανούλη πολύτιμα τρίποντα και στο 25΄ ξέφυγαν με +12 (44-32), ενώ με τον Πέτγουεϊ να δίνει συνέχεια στην ευστοχία από τα 6.75 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (56-40) με τη λήξη του δεκαλέπτου.
Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όμως, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση και την αδράνεια των αντιπάλων τους και με τον Διαμαντίδη να τους οδηγεί συν την πιεστική άμυνά τους, που άγγιζε τα όρια του φάουλ, έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-8 και στο 39΄ επανέφεραν το άγχος στον Ολυμπιακό (62-64), αλλά το λέι απ του Σπανούλη και η αστοχία των γηπεδούχων έκριναν την αναμέτρηση.
naftemporiki.gr
Όλες οι γυναίκες βρίσκουν κάτι επάνω τους που τις ενοχλεί αφάνταστα και αυτό εκδηλώνεται συχνότερα στη σεξουαλική τους ζωή.

Δείτε ποιες είναι οι συχνότερες ανασφάλειες που πλήττουν τις γυναίκες.

1. Το μέγεθος του στήθους
Τα ΜΜΕ έχουν «θειοποιήσει» το τέλειο, απόλυτα συμμετρικό και μεγάλο στήθος, όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό που αρκετές γυναίκες παραβλέπουν όμως είναι ότι η αυτοπεποίθηση και η υγιής εικόνα σώματος είναι πολύ πιο σημαντική και πολύ πιο σέξι από τις ακριβείς σωματικές αναλογίες.

2. Ο σωματότυπος
Και στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για το πρότυπο που προβάλλεται ως ιδανικό. Η εμμονή με την τελειότητα φέρνει όμως την ψυχολογική καταπόνηση, ενώ αντίθετα η αυτοεκτίμηση μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Πάνω απ' όλα, σημασία έχει το σώμα να είναι υγιές και όχι να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες μετρήσεις.

3. Επιδόσεις
Αρκετές γυναίκες ανησυχούν ότι δεν έχουν αρκετή εμπειρία στο σεξ και ότι αυτό θα οδηγήσει το σύντροφό τους στην απογοήτευση. Το σεξ είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει δύο άτομα κι έτσι βασικό ρόλο παίζει η αμοιβαιότητα. Το ζευγάρι πρέπει να έχει καλή επικοινωνία και οι δύο σύντροφοι να μιλούν ανοιχτά για το τι θέλουν και τι όχι, ώστε να μένουν ικανοποιημένοι.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!