Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

διαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες.
Όπως φαίνεται οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.
Στο χάρτη του meteo.gr φαίνεται ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως την Τρίτη 19/05.

Η CIA πιστεύει ότι η Κίνα παρότι γνώριζε, εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του άρθρο το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
Το περιοδικό επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς και εξήγησαν ότι το Πεκίνο απείλησε να μην συνεργαστεί με την έρευνα του ΠΟΥ για τον ιό εάν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Κίνα συνέχισε να συγκεντρώνει ιατρικές προμήθειες από άλλες χώρες, ενώ ο ΠΟΥ διατηρούσε τη σιωπή του.
Μιλώντας στο Newsweek, ο ΠΟΥ αρνήθηκε την άμεση εμπλοκή του Xi, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει τους ισχυρισμούς για την προσπάθεια της Κίνας να καθυστερήσει την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.
 Η έκθεση της CIA τονίζει ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την Κίνα. Και η αναφορά χαρακτηρίζει την στάση αυτή αιτία που πυροδότησε οργή στη Δύση και ώθησε τον πρόεδρο Τραμπ να επικρίνει τον ΠΟΥ για τη στήριξη που παρείχε στον χειρισμό του Πεκίνου και στη συνέχεια, τον Μάρτιο, να αναστείλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ.
Η έκθεση της CIA είναι η δεύτερη από διεθνή μυστική υπηρεσία που καθιστά την Κίνα υπόλογη για την εξάπλωση του ιού καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.
Η πρώτη έκθεση καταρτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από μια γερμανική υπηρεσία και δημοσιεύτηκε από το Der Spiegel. Κατηγορούσε τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping ότι άσκησε ο ίδιος προσωπικά πίεση στον επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus στις 21 Ιανουαρίου -εννέα ημέρες προτού ο ΠΟΥ κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Xi είχε ζητήσει από τον Tedros να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν μεταδοτικός μεταξύ ανθρώπων. Του είχε, επίσης, ζητήσει να καθυστερήσει την επίσημη δήλωση, πως η επιδημία είχε εξελιχθεί σε πανδημία.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Απρίλιο δήλωνε ότι μια ένεση με χλωρίνη μπορεί να βοηθήσει στην μάχη κατά του κορωνοϊού δυστυχώς κάποιοι τον άκουσαν προσεκτικά και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία.
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το οποίο επικαλείται τα τελευταία στοιχεία από το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτοί που πίστεψαν τον ανεκδιήγητο αυτό άνθρωπο που ηγείται των ΗΠΑ είναι αρκετοί. Και μπορεί η αύξηση στα κρούσματα δηλητηριάσεων να είχαν προηγηθεί των δηλώσεων Τραμπ αλλά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του τα έκανε χειρότερα.
 
Τα περιστατικά ήταν ήδη αυξημένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου καθώς ο κόσμος χρησιμοποιούσε απολυμαντικά και χλωρίνη σε μεγαλύτερο βαθμό για να απολυμαίνει τα πάντα λόγω κορωνοϊού.
Οι περισσότερες δηλητηριάσεις ήταν από τις αναθυμιάσεις της χλωρίνης αλλά υπήρχαν και περιστατικά κατάποσης αλλά κυρίως από παιδιά που δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνα είναι τα απορρυπαντικά.
Αυτό που ακολούθησε όμως είναι εντυπωσιακό. Τα περιστατικά δηλητηρίασης αυξήθηκαν.
Τον Απρίλιο του 2020 και ειδικά το τελευταίο 8ημερο μετά και τις δηλώσεις η αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 ήταν 121%.
Πιο αναλυτικά: Τον Μάρτιο του 2019 τα περιστατικά δηλητηρίασης με χλωρίνη ήταν 3.184 και τον Μάρτιο του 2020 ήταν 5.068. Τον Απρίλιο του 2019 ήταν 3.242 και τον Απρίλιο του 2020 ήταν 5.739.
Τις πρώτες 10 ημέρες του Μαΐου το πράγμα δείχνει να ηρεμεί τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο 10ημερο.
Ανεξάρτητα πάντως από τις επικίνδυνες δηλώσεις του Τραμπ οι πολίτες φοβισμένοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό θέτοντας όμως σε κίνδυνο την ζωή τους με την αλόγιστη χρήση ακόμα και των απολυμαντικών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!