Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διάσημος σταρ αποκάλυψε στα 73 πως είναι γκέι
Για χρόνια κρατούσε καλά κρυμμένο το μυστικό του στην ντουλάπα... Αλλά χθες σε ηλικία 73 ετών, στο τέλος της πολυετούς καριέρας του, ο Μπάρι Μανίλοου αποκάλυψε στον κόσμο ότι είναι γκέι.
Ο θρύλος της μουσικής, ανέφερε επίσης ότι το 2014 παντρεύτηκε τον επί 37 χρόνια μάνατζερ του Garry Kief σε μια κλειστή τελετή στο σπίτι τους, στο Παλμ Μπιτς στην Καλιφόρνια. Πάντως, πάντα υπήρχαν ψίθυροι και υποψίες αναφορικά με τη σεξουαλικότητα του αμερικανού σταρ και αρκετοί ήταν οι θαυμαστές του που γνώριζαν για το άλλο του μισό και το γάμο, όπως σημειώνει η Telegraph.
«Είμαι πολύ κλειστός, πάντα ήμουν. Πίστευα ότι θα απογοητεύσω τους θαυμαστές μου αν ήξεραν ότι είμαι γκέι. Οπότε, ποτέ δεν τους είπα τίποτα», είπε η φωνή πίσω από αμέτρητες επιτυχίες, όπως «Mandy», «Copacabana» και «Looks Like We Made It», σε συνέντευξη στο περιοδικό People.
Εξήγησε δε ότι το γεγονός ότι κρατούσε κρυφή τη σεξουαλικότητά του, του προκαλούσε στρες και αγωνία και πως για πολλά χρόνια φοβόταν την αντίδραση του κοινού. «Όταν γνώρισα τον Garry, ήταν ένας επιπλέον λόγος για να προφυλάξω περισσότερο την προσωπική μου ζωή». Ωστόσο, οι φόβοι του εξανεμίστηκαν όταν τελικά αποκάλυψε την αλήθεια. «Όταν οι θαυμαστές έμαθαν ότι ο Garry και εγώ είμαστε μαζί, έδειξαν ότι χάρηκαν. Οι αντιδράσεις τους ήταν υπέροχες...», είπε.
Ο Μανίλοου έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Τόλης για DNA: Θέλω να σταματήσει η ταλαιπωρία μου
Δεν έχει τέλος το δικαστικό θρίλερ ανάμεσα στον Τόλη Βοσκόπουλο και στην Τζούλια Παπαδημητρίου, οι οποίοι θα διασταυρώσουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους ενώπιον της Δικαιοσύνης τον προσεχή Μάιο για την υπόθεση της πατρότητας της Χαράς, που παραμένει ανοιχτή από το 2007.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, που είχε διατάξει τη διενέργεια της τελευταίας εξέτασης DNA, μετά το αίτημα της Τζούλιας Παπαδημητρίου να ανακληθεί η απόφαση για την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης της κόρης της από τον τραγουδιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του τραγουδιστή, ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε βήμα από την αρχική στάση του, εμμένοντας στην άποψή του ότι η Χαρά δεν είναι δικό του παιδί. Μάλιστα, ζητά να της αφαιρεθεί το δικαίωμα να κάνει χρήση του επωνύμου «Βοσκοπούλου».
Tον περασμένο Απρίλιο το Εφετείο διέταξε νέα εξέταση DNA, που ορίστηκε να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο. Ομως, για ακόμη μία φορά, στο ραντεβού προσήλθε μόνο ο Τόλης Βοσκόπουλος και όχι η Χαρά!
«Για πέμπτη φορά καλούμαι να δώσω αίμα για εξέταση DNA. Εγώ είμαι πάλι εδώ και η Χαρά όχι. Θέλω να σταματήσει η ταλαιπωρία μου! Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ έχω μια κόρη που βρίσκεται στο σπίτι μαζί μου» δήλωσε αποκλειστικά στην «Espresso» ο τραγουδιστής, o οποίος τονίζει ότι αγαπούσε τη Χαρά.
«Εγώ τη Χαρά την αγαπούσα! Οταν έφυγε στο εξωτερικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τη ρώτησα αν θα γυρίσει στην Ελλάδα. Εκείνη μου είπε ότι δεν θα έρθει ποτέ πίσω και ότι ντρέπεται για μένα! Τότε ήταν που αποφάσισα μέσα μου ότι θα κινήσω τις διαδικασίες για να μη φέρει πλέον το όνομά μου. Αλλά δεν το πραγματοποίησα».

Οσο για τα χρήματα που έδινε για εκείνη, όπως υποστηρίζει, ξεπερνούσαν τον 1.000.000 δραχμές τον μήνα, δηλαδή σχεδόν 3.000 ευρώ.
Survivor: Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση από το νησί
Μια ανάσα από την πρώτη τους νίκη μετά το τροχαίο ατύχημα που τους αποδεκάτισε έφτασαν στο σημερινό αγώνισμα στο Survivor οι Μαχητές, όμως παρά την προσθήκη του Γιάννη Σπαλιάρα στο δυναμικό τους, ηττήθηκαν με 10-9 από τους Διάσημους, που εξασφάλισαν την ασυλία.

Μάλιστα, οι Μαχητές ήταν μπροστά στο σκορ με 9-7 και ήθελαν μία ακόμα νίκη για να πανηγυρίσουν, όμως ισοφαρίστηκαν σε 9-9 και στην τελική δοκιμασία ήταν οι Διάσημοι που επικράτησαν, παίρνοντας τελικά την πολύτιμη ασυλία και αποφεύγοντας τη διαδικασία της αποχώρησης.
Στη δοκιμασία της ατομικής ασυλίας, οι δύο παίκτες των Μαχητών που εξασφάλισαν την παραμονή τους στο παιχνίδι ήταν ο Ορέστης και η Ελισάβετ, με τον Πάνο να χάνει λίγο πριν το τέλος, ενώ ασυλία είχε ήδη εξασφαλίσει ο Γιάννης Σπαλιάρας
Στη συνέχεια τα αίματα άναψαν ανάμεσα σε Πάνο και Κώστα, με αφορμή τη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Μαχητές ποιοι θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση, με το κλίμα στην ομάδα να είναι αρκετά τεταμένο.
Ποιοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση
Στο συμβούλιο του νησιού, οι παίκτες των Μαχητών ψήφισαν τους υποψήφιους προς αποχώρηση, με τον Πάνο να συγκεντρώνει 4 ψήφους, έναντι 3 της Σάρας, και να είναι ο πρώτος υποψήφιος.
Στη συνέχεια, η Ελισάβετ, έχοντας την ατομική ασυλία, επέλεξε τον Κωνσταντίνο για υποψήφιο, ενώ ο Ορέστης επέλεξε τον Κώστα.
Έτσι, οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση, τους οποίους καλείται το κοινό να "σώσει" με τις ψήφους του, είναι ο Πάνος Αργιανίδης, ο Κωνσταντίνος Βασσάλος και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.
Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο: Έως τις 9 ανοιχτά τα καταστήματα
Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργεί από σήμερα η αγορά και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ. Θα ανοίξουν επίσης την Κυριακή 9 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Το συνεχές ωράριο θα εφαρμοστεί έως και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τη μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα ανοίξει στη μία το μεσημέρι και θα κλείσει στις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο τα μαγαζιά θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.
Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα 17 Απριλίου η αγορά θα μείνει κλειστή και από την Τρίτη 18 Απριλίου θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της.
Πασχάλη: Γιατί τσακώθηκαν Χανταμπάκης-Ντάνος στο Survivor
Η Σόφη Πασχάλη αποκαλύπτει αλήθειες και ψέματα για το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα, το Survivor, σε συνέντευξη της στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Πριν φύγεις μίλησες για ψέμα και αδικία. Ποιούς εννοούσες; Τον Γιάννη Σπαλιάρα και τον Γιώργο Αγγελόπουλο;
Δεν εννοούσα κανέναν απολύτως! Δεν «φωτογράφισα» κάποιο πρόσωπο. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι, επειδή δεν ήμασταν πια ειλικρινείς και υπερίσχυε το ψέμα, αυτό κέρδιζε. Δεν περνούσαμε καλά στην παραλία κι έτσι χάναμε τα αγωνίσματα. Αναφέρθηκα, λοιπόν, στην κατάσταση της ομάδας. Ουσιαστικά, γίναμε όλοι ψεύτες μεταξύ μας και είπα ότι αυτό που κερδίζει είναι η ψευτιά. Στην αρχή βλέπαμε τον καθένα απέναντί μας με καθαρό πρόσωπο. Φτάσαμε, όμως, στο σημείο να είμαστε χάλια κι αυτό μας επιβάρυνε την ατμόσφαιρα στο νησί με αποτέλεσμα να χάνουμε. Μιλάγαμε μεταξύ μας – και ένας ένας, αλλά και ομαδικά. Απλά οι κάμερες δεν το έδειξαν αυτό. Θέλαμε να τα βρούμε, αλλά δεν είχαμε βρει τον τρόπο.

Γιατί επέλεξες να αποχαιρετήσεις τον Γιώργο Αγγελόπουλο με μια τυπική χειραψία;

Αυτό μου βγήκε εκείνη τη στιγμή, αυτό έκανα.

Τελικά, έγινε κάτι με τον Ντάνο που εμείς δεν είδαμε;

Πρέπει να καταλάβουν κάτι οι τηλεθεατές. Εσείς βλέπετε δυόμιση ώρες πρόγραμμα, εκ των οποίων η μία ώρα είναι το άθλημα. Εμείς, όμως, ζούμε μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Δεν τα βλέπετε όλα και δεν ξέρετε πολλά! Επίσης, πολλοί παίκτες, όταν έρχεται η κάμερα αποφεύγουν να μιλήσουν. Κι όταν φεύγει μιλάνε κανονικά. Αυτό είναι δικαίωμα του καθενός. Όταν η κάμερα βλέπει κάποιον που δεν μιλάει φεύγει, τι να κάνει; Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο και το όποιο περιστατικό μου λες, δεν θα μιλήσω με λόγια. Ξέρω ότι ενοχλεί κάποιους η αλήθεια. Θα σου μεταφέρω, όμως, εικόνες. Έχετε την εικόνα ότι τσακώθηκε ο Χανταμπάκης με τον Αγγελόπουλο. Εσείς είδατε στο επεισόδιο ότι τσακώθηκαν για μία συγκεκριμένη αφορμή. Δεν είδατε, όμως, την αιτία.

Η οποία ήταν το ψάρι που δεν μοιράστηκε σε όλους;

Δεν θέλω να πω και να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Για να το κλείσουμε, όμως, οι τσακωμοί αυτοί συνεχιζόντουσαν και πίσω από τις κάμερες. Υπήρχαν πολλές εντάσεις – μεταξύ ανδρών μόνο. Υπήρχε φαγωμάρα. Δεν έχετε πλήρη εικόνα. Αποφασίσαμε από κοινού, όλη η ομάδα, να μην εκτεθεί κανένας και να τα λύσουμε μόνοι μας μακριά από τις κάμερες. Όταν είδαμε ότι αυτό δεν λειτουργούσε και δεν λυνόταν τίποτα, αγανακτήσαμε εμείς οι γυναίκες και βγάλαμε φωνή, χωρίς όμως να μπούμε στην ουσία και λέγαμε μισόλογα. Εκεί την πατήσαμε οι γυναίκες. Θέλαμε να πούμε κάτι μπας και μιλήσουν κι οι άντρες και λυθεί το θέμα, αλλά τίποτα. Με αποτέλεσμα να μη μάθει ποτέ ο κόσμος για ποιο πράγμα μιλάμε. Κι έτσι κατηγορηθήκαμε οι γυναίκες για «επίθεση στον Αγγελόπουλο».

Αιφνιδιάστηκες όταν γύρισες στην Ελλάδα και είδες την απήχηση που έχει ο Αγγελόπουλος;

Αιφνιδιάστηκα πολύ όταν είδα την απήχηση που είχε το παιχνίδι. Το μέγεθος δεν το περίμενα, εξεπλάγην. Χάρηκα για τα λόγια της ομάδας μου για μένα, αλλά ακόμα περισσότερο που οι «Μαχητές» με υποστήριξαν τόσο πολύ. Λυπήθηκα για τη στεναχώρια της Λάουρας και της Ευρυδίκης επειδή έφυγα – αν και τους το είχα πει, το είχα διαισθανθεί… Μην ξεχνάς ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα «πουλάνε» αυτό που θέλουν να «πουλήσουν». Αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπήρχε τόσος μεγάλος φανατισμός.

Αν το γνώριζες εξ αρχής τι θα γινόταν, θα εναντιωνόσουν στον Γιώργο;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η άποψή μου είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει. Η αγάπη μου για την ειλικρίνεια δεν θα με εγκαταλείψει ποτέ. Επειδή είναι τηλεοπτικό προϊόν κι εγώ δεν το αντιμετώπισα έτσι αλλά το είδα σαν μια κανονική ζωή, θα ήμουν περισσότερο αμέτοχη και πιο σιωπηλή. Δεν θα επηρεαζόμουν τόσο πολύ. Άσε που μπορεί να επηρεάστηκα και λάθος. Δεν θα έπαιρνα θέση. Βγαίνοντας έξω διαπιστώνω ότι η πλευρά που υποστήριζα μπορεί να μην είχε και τόσο δίκιο τελικά και η αλήθεια να είναι κάπου στην μέση. Θα δω τα επεισόδια για να δω τι έχετε δει εσείς.

Ο Εμίλ Κρεμπς ήταν μια ιδιοφυΐα στις ξένες γλώσσες: ο συνεργάτης του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών γνώριζε άπταιστα 68 γλώσσες. Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, ένα νέο βιβλίο αφιερώνεται στο εκπληκτικό ταλέντο του.

Μια ημέρα, ο Κρεμπς δώρισε στη σύζυγό του ένα βιβλίο περσικής ποίησης που της το πρόσφερε μιλώντας της στα λατινικά, ενώ εκείνη δεν γνώριζε ούτε τη μια γλώσσα ούτε την άλλη.

Ήταν παρόλα αυτά πολύ εύκολο να το καταλάβει: ήταν ο τρόπος του συζύγου της να δείξει την αγάπη του ενώνοντας αυτά που λάτρευε, τη γυναίκα του Αμάντα και τις ξένες γλώσσες.

Σύμφωνα με τον μικρανεψιό του Έκχαρντ Χόφμαν, ο Κρεμπς γνώριζε άριστα 68 γλώσσες μέχρι τον θάνατό του και μελέτησε συνολικά 111 γλώσσες και διαλέκτους.

Η 15η Νοεμβρίου του 2017 σηματοδοτεί την 150ή επέτειο από τη γέννησή του.

Αυτός ο Γερμανός από το Φράιμπουργκ που έκανε περίπατο κρατώντας πάντα ένα βιβλίο στο χέρι δεν σταματούσε να εξασκείται σε μια νέα γλώσσα που μάθαινε. Δεν ήταν μόνο προικισμένος με ικανότητα μνήμης.

Στο βιβλίο "Kurier des Geistes" του Πέτερ Χαχν, ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στη γερμανική διπλωματία είναι αφιερωμένο στον Κρεμπς.

Πράγματι, ήταν ένας αδηφάγος της γνώσης, όχι μόνο στην εκμάθηση γλωσσών ξένων λαών αλλά και στην κατανόηση του χαρακτήρα τους με βάση το ιστορικό παρελθόν τους.

Αυτά δηλώνει ο Χόφμαν, ο οποίος έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στην έρευνα για τον πρόγονό του και εκδίδει στα μέσα Απριλίου την εντυπωσιακή μονογραφία για τη ζωή του "Emil Krebs – Ein Sprachgenie im Dienste der Diplomatie" (Εμίλ Κρεμπς- ένας γλωσσικά ιδιοφυής στην Υπηρεσία της Διπλωματίας)

Η διάσωση στη μετάφραση της ουσίας του πολιτισμού που αναδύεται από την πρωτότυπη γλώσσα και η ανάδειξη της μετάφρασης σε απαραίτητο εργαλείο της κατανόησης μεταξύ των λαών ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την επαγγελματική σταδιοδρομία του Κρεμπς.

Η καριέρα αυτή ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς άρχισε σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Κρεμπς γεννήθηκε το 1867 στην Κάτω Σιλεσία. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 10 παιδιά ενός αρχιξυλουργού και πήγε αρχικά στο σχολείο της κοινότητας.

Ένα γαλλο-γερμανικό λεξικό έπεσε στα χέρια του, εκείνος έμαθε το λεξιλόγιο και πολύ περήφανα παρουσίασε τις γνώσεις του στον δάσκαλο του, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει την προφορά. Το ταλέντο του στις γλώσσες αναγνωρίστηκε αμέσως.

Στα 20 του χρόνια, το 1887, γνώριζε άπταιστα 12 γλώσσες, στις οκτώ ήταν αυτοδίδακτος.

Στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, εκτός τις σπουδές Νομικής, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις γλώσσες και στους πολιτισμούς της Ανατολής προκειμένου να προσεγγίσει την Κίνα που ονειρευόταν.

Το 1893, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τον στέλνει ως διερμηνέα στο Πεκίνο, όπου εργάστηκε και έζησε περίπου 25 χρόνια, έως τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Κίνας λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Werner Otto von Hentig, ο οποίος διετέλεσε ακόλουθος από το 1911 στο Πεκίνο, ακόμη και οι κινεζικές αρχές επικαλούνταν τον Κρεμπς σε "ζητήματα γραμματικής".

Αναφέρει ότι "μόνο ο Κρεμπς γνώριζε άριστα τις γλώσσες και τις μιλούσε με τέτοια τελειότητα που ο μοναδικός Ιταλός στο Πεκίνο με παρακαλούσε να καλέσω τον Dottore Κρεμπς στο κουρείο του να του κόψει τα μαλλιά δωρεάν για να μιλήσει μαζί του τοσκανικά".

Όταν ο Κρεμπς επέστρεψε στο Βερολίνο συνέχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών και γρήγορα "αντικατέστησε 30 εξωτερικούς συνεργάτες", όπως είπαν γι’ αυτόν.

Στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου, ο Κρεμπς εργαζόταν μέχρι τον θάνατό του μεταφράζοντας επίσημα κείμενα που συντάσσονταν σε 40 και πλέον γλώσσες και μερικές φορές εργαζόταν μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα για να ολοκληρώνει την αποστολή του.

Και συνέχιζε να μαθαίνει... Πέθανε στις 31 Μαρτίου του 1930 από εγκεφαλικό στο απόγειο της μεταφραστικής του σταδιοδρομίας.

Η σημερινή πόλη Σβιντίντσα της Πολωνίας όπου ο Κρεμπς πήγε σχολείο, αφιερώνει σειρά εκδηλώσεων στην γλωσσική αυτή ιδιοφυία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutschland.de
Ο εκατομμυριούχος που εγκατέλειψε τα πλούτη και «χάρισε» 3,1 εκατ. δολάρια!
Τα πλούτη είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος επιθυμεί να έχει ή να αποκτήσει. Όχι γιατί θα τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο αλλά γιατί θα τον γλιτώσουν από μια αγχωτική καθημερινότητα, στην οποία αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις ώστε να κερδίσει τα προς το ζην, τα οποία και στο τέλος δεν προλαβαίνει να χαρεί.
Πολλοί ψάχνουν ένα συνδυασμό δουλειάς και τύχης και ευελπιστούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη περιουσία. Άλλοι πάλι ελπίζουν πως θα κερδίσουν το τζόκερ ή το λαχείο και θα απαλλαγούν μια και καλή από τα άγχη της καθημερινότητας. Βέβαια, είναι πιο πιθανό, βάσει στατιστικής, να κερδίσεις ένα βραβείο Όσκαρ ή ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το να κερδίσεις το λαχείο. Όμως όλοι ελπίζουν και δοκιμάζουν την τύχη τους. Γιατί το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό...
Φυσικά υπάρχουν και οι άνθρωποι που κάνουν την αντίθετη διαδρομή. Όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή. Ο Mazzi Dumato από την Συρία επέλεξε να αποχαιρετήσει τα πλούτη του, μια περιουσία 3,1, εκατ. Δολαρίων και μια ζωή με όλες τις ανέσεις, Ύστερα από μια σειρά γεγονότων που του άλλαξαν την ζωή. Χάρισε λοιπόν την περιουσία του για έναν πολύ καλό λόγο.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δαμασκό. Δημιούργησε περιουσία από το web design, το marketing και τις αγοραπωλησίες ακινήτων στο Ντουμπάι. Κάποια μέρα, η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 3 εκατ. δολάρια και ο Mazzi πίστευε ότι μπορούσε πλέον να τα κάνει όλα. Μια νύχτα όμως του άλλαξε την ζωή. Ύστερα από γλέντια κατά την διάρκεια νυχτερινής εξόδου, επέστρεφε στο σπίτι όταν τον πήρε ο ύπνος πάνω στο τιμόνι. Το αυτοκίνητό του ενεπλάκη σε ένα ατύχημα με 5 ακόμα αυτοκίνητα. Ο Mazzi πέρασε εκείνο το βράδυ στην φυλακή.
Εκεί βρήκε κάποιον γνωστό του. Όπως εξιστορεί ο ίδιος:  «Με πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και κατέληξα κάτω από ένα αγροτικό. Εκείνο το πρωί στην φυλακή, ο πρώτος άνθρωπος που είδα ήταν ο πατέρας ενός συμμαθητή μου, τον οποίο θαύμαζα γιατί ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στο Ντουμπάι και είχε, θυμάμαι, 5 αυτοκίνητα».
Η εμπειρία του αυτή τον τάραξε. «Αυτός ο γνωστός μου λοιπόν, κανόνισε να πάρω ένα στρώμα και ένα μαξιλάρι. Ξάπλωσα πάνω στο στρώμα και σκέφτηκα πως ‘μόνο αυτά έχω τώρα’. Είχα χάσει την ελευθερία μου, και το μόνο που είχα ήταν το στρώμα και το μαξιλάρι, όπως όλοι εκεί μέσα. Δεν ήμουν ο επιτυχημένος Mazzi που νόμιζα ότι ήμουν μέχρι τότε. Ήταν μια απίστευτη συναίσθηση».
Βγήκε από την φυλακή ταπεινωμένος και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, χωρίς να είναι σίγουρος για το επόμενο βήμα στην ζωή του. Ενώ βρισκόταν στην Βραζιλία, γνώρισε την Milena, μια γυναίκα που τελικά έγινε ο έρωτας της ζωής του.
«Έναν χρόνο μετά το περιστατικό, βρισκόμουν σε ένα κλαμπ στην Βραζιλία και άκουσα κατά λάθος μια γυναίκα να μιλάει για την Αφρική. Ήταν εθελόντρια στο Κονγκό, πράγμα που αποφάσισε μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε με λευχαιμία. Αποφάσισε να πάει στην Αφρική και έμεινε για έναν χρόνο βοηθώντας τους άλλους, ενώ υπήρχε πάντα ο κίνδυνος υποτροπής. Την γνώρισα λίγο μετά που γύρισε από εκεί και τώρα είναι γυναίκα μου», λέει ο Mazzi.
Σήμερα είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Ο Mazzi πήγε μαζί με την Milena σε ένα από τα ανθρωπιστικά της ταξίδια στον Άγιο Δομίνικο. Και εκεί ήταν που συνειδητοποίησε πως τα 3 ,1 εκατ. Που είχε στην τράπεζα, δεν συγκρίνονταν με τίποτα με τον χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις στους ανθρώπους. Γιατί σε αντίθεση με τα λεφτά που μπορεί κάποιος να έχει άφθονα και ό άλλος καθόλου, ο χρόνος είναι ίδιος για όλους.
«Φύγαμε από ένα χωριό στον Άγιο Δομίνικο και όλο το χωριό έκλαιγε για την Milena. Όχι για τα λεφτά που τους έδωσε, αλλά τον χρόνο που είχε αφιερώσει γι’ αυτούς. Η φιλανθρωπία, σκέφτηκα, δεν είναι τα λεφτά, αλλά ο χρόνος που περνάς για να βοηθάς τους άλλους. Οπότε αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να δώσουμε τα λεφτά σε φιλανθρωπίες, αλλά να φτιάξουμε μια δική μας».
Πάνω που βρήκε έναν καινούριο στόχο στην ζωή του, η γυναίκα του διαγνώστηκε με καρκίνο. Ξόδεψε περίπου 700 χιλιάδες δολάρια για να της γίνει διπλή μαστεκτομή και μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Ανακάλυψε έναν γιατρό στην Βραζιλία, ειδικό στις εναλλακτικές θεραπείες. Δίπλα από το ιατρείο του, ένα ακίντο ήταν προς πώληση. Ο Mazzi το αγόρασε και έκανε κάτι πραγματικά θαυμαστό.
«Ο γιατρός που παρακολουθούσε την Milena ήθελα να φτιάξει ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου. Αγόρασα το διπλανό κτίριο και έκανα μια συμφωνία. Το 50% των εσόδων του κέντρου θα πήγαινε στην δωρεάν θεραπεία ανθρώπων που δεν είχαν χρήματα».
Ο Mazzi παράτησε την χλιδάτη ζωή και ξόδεψε την περιουσία του για να βοηθήσει ασθενείς από καρκίνο σε ολόκληρη την λατινική Αμερική. Σήμερα, κοιμάται στο βανάκι του ή στο μαγαζί του όπου πουλάει βότανα και φυσικά ιατρικά προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του έχει ξοδευτεί.
«Όταν έφυγα από το Ντουμπαί είχα κάτι παραπάνω από 3 εκατ. Δολάρια. Ξόδεψα ένα εκατομμύριο για το κέντρο πρόληψης και σχεδόν δυο εκατομμύρια για λογαριασμούς νοσοκομείων της γυναίκας μου, του αυτοκινητιστικού ατυχήματος και για τον όγκο στο εγκέφαλο που έχει ο αδερφός της. Με αυτά τα λεφτά στήσαμε μία μονάδα στην οποία θα μεταφερθεί και θα έχει μια αξιοπρεπή φροντίδα. Είναι ο τελευταίος επιζών από την οικογένειά της και όταν χρειάστηκε επέμβαση, δεν μπορούσα να μην τον βοηθήσω».

Ισως και να είναι η ομορφότερη δήμαρχος στον κόσμο. Ο λόγος για πρώην εστεμμένο μοντέλο που πλέον κατοικεί στο δημαρχιακό μέγαρο του Γιβραλτάρ.
Ο λόγος για την Κάιαν Λόπεζ (Kaiane Lopez), που στέφθηκε Μις Υφήλιος το 2009, σε ηλικία 23 ετών.
dimarxos-givraltra
Η 31χρονη, πλέον, Κάιαν δήλωσε πως την «τιμά» το γεγονός ότι έγινε δήμαρχος του Γιβραλτάρ.
«Η Κάιαν έχει γίνει θεσμός στο Γιβραλτάρ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις το επώνυμό της. Όλοι ξέρουν ποια είναι η Κάιαν», είπε ενώπιόν της ο απερχόμενος δήμαρχος, ενώ ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ Φάμπιαν Πικάρντο (Fabian Picardo) μίλησε για «τα όνειρα που εκπλήρωσε για όλους τους πολίτες του Γιβραλτάρ» η Κάιαν όταν αναδείχθηκε Μις Υφήλιος.
«Ήσουν Μις Γιβραλτάρ, ήσουν Μις Υφήλιος, τώρα είσαι η κυρία δήμαρχος», της είπε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή την πρόσφατη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε Βρετανία και Ισπανία για το… ιδιοκτησιακό του Γιβραλτάρ, η ίδια η Κάιαν ήταν ξεκάθαρη.
«Είμαι περήφανη που είμαι Βρετανίδα. Το Γιβραλτάρ είναι βρετανικό και πάντα θα είναι. Γιατί να θέλαμε ποτέ να αλλάξουμε τη σημαία μας;», τόνισε η πανέμορφη νέα δήμαρχος.
Τοπικά Μέσα εξήραν την προσωπικότητα της Κάιαν, μην παραλείποντας βεβαίως να αναφερθούν στην ομορφιά της. «Η Κάιαν είναι η πιο όμορφη δήμαρχος στον κόσμο», έγραψαν χαρακτηριστικά, αποθεώνοντας τη νέα δήμαρχο της πόλης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!