Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016


Υπάρχουν μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο γεμάτα με τη γοητεία μιας παλιάς εποχής. Σε αυτά ο χρόνος μοιάζει να σταματά και ο επισκέπτης αισθάνεται πως έχει γυρίσει πίσω στο χρόνο.
Η κωμόπολη Dinant είναι από τις ομορφότερες του Βελγίου. Βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες και ουσιαστικά είναι χτισμένη στη βάση ενός μεγάλου βράχου και στις όχθες του ποταμού Meuse, στην επαρχία της Namur. Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από την κέλτικη λέξη Divo-Nanto που σημαίνει «Sacred Valley» ή «Divine Valley» και μεταφράζεται ως «Ουράνιο Φαράγγι» ή «Φωτεινό Φαράγγι».
Η Dinant ως οικισμός χρονολογείται από τον 7ο αιώνα ενώ η περιοχή κατοικήθηκε από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ορόσημο της πόλης η εκκλησία Notre-Dame του 13ου αιώνα σε γοτθικό στυλ. Ο καθεδρικός ναός αντικατέστησε την παλιά εκκλησία που βρισκόταν εκεί και που κατέρρευσε το 1228 μετά από πτώσεις βράχων.
Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και η Ακρόπολη που προσφέρει μοναδική θέα από ψηλά. Η ονομαζόμενη Citidel χτίστηκε αρχικά το 1051, καταστράφηκε από τους Γάλλους το 1703 και η σημερινή της οχύρωση χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ολλανδικής κατοχής στις αρχές της δεκαετίας του 1800.
Από τα σημεία που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το Ιερό του Beauraing , η σπηλιά του Dinant αλλά και το σπίτι του εφευρέτη του σαξοφώνου Adolphe Sax. Φυσικά ο επισκέπτης  δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να απολαύσει μια  μαγευτική βόλτα κατά μήκος του ποταμού ειδικά το σούρουπο αλλά και να περιπλανηθεί στα σοκάκια της πόλης για να θαυμάσει τις γραφικές πλατείες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα πέτρινα καλντερίμια.
Η πανέμορφη αυτή κωμόπολη των βράχων, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό αφού κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία της!
echoes.gr

Λατρεμένη συνήθεια, απόλυτη ανάγκη ή απλά ένα δραστικό τονωτικό;
Όλοι αγαπάμε τη γεύση του καφέ και δεν νοείται (για τους περισσότερους από εμάς) να ξεκινήσουμε τη μέρα μας χωρίς να απολαύσουμε ένα φλιτζάνι ζεστού ροφήματος.
Άλλωστε πάνω από τουλάχιστον 400 δισεκατομμύρια μαύρου απολαυστικού (παγωμένου ή ζεστού) καφέ καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Τα τελευταία χρόνια άπειρες μελέτες έχουν ασχοληθεί με τα οφέλη του ενώ σύμφωνα με μία συγκεκριμένη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο World Journal of Biological Psychiatry, ο αγαπημένος μας καφές “σώζει ζωές”.
Ας δούμε πως επιδρά θετικά στην υγεία μας.
-Πίνοντας καφέ έχουμε λιγότερες πιθανότητες σε ποσοστό 25% εμφάνισης πέτρας στη χολή.
-Η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης στο μέλλον.
-Ο καφές βοηθά στην βελτίωση της μνήμης και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.
-Μελέτες έδειξαν πως 4 ή και περισσότερες κούπες καφέ ημερησίως, απομακρύνουν το ενδεχόμενο εμφάνισης διαβήτη κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 50%!
-Επίσης, η κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί και με μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του στήθους, του ενδομητρίου, του συκωτιού και του προστάτη.
-Είναι γεγονός πως ο καφές ενισχύει τον μεταβολισμό και είναι επίσης γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
-Έρευνες του 2000 και του 2010 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα, ρίχνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Parkinson κατά 25%.
-Λόγω της διεγερτικής δράσης της καφεΐνης, ο καφές θεωρείται ότι ενισχύει και την αθλητική απόδοση, αυξάνοντας την αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Δεν έχει πολυτέλειες, τζακούζι και χορταστικό πρωινό. Προσφέρει όμως τα βασικά αγαθά. Κρεβάτι για ύπνο και καθαρό νερό. Το ξενοδοχείο Faridpur στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, είναι το φθηνότερο στον κόσμο.
Αποτελείται από πέντε μικρά καράβια και είναι το μοναδικό πλωτό ξενοδοχείο στην πόλη Ντάκα του Μπανγκλαντές.
Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του Μοχάμεντ Μουσταφά Μιγιάν, τρέχει μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας αν και η διανυκτέρευση για μια νύχτα κοστίζει μόλις 35 λεπτά του ευρώ.

Στο ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο, βρίσκουν στέγη όσοι ταξιδεύουν για δουλειά δύο ή τριών μηνών στη χώρα, όπως εξηγεί ο ίδιος. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμη και για έξι μήνες.

Ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει δωμάτιο κοινής χρήσης ή ατομικό. Το μοναδικό το οποίο του προσφέρει το ξενοδοχείο, είναι ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, καθαρό νερό για να πλυθεί και ένα μικρό ντουλάπι στο οποίο μπορεί να κλειδώσει τα πράγματά του.

Πηγή:  iefimerida.gr



- Σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν έχουν καν ηχητική εγκατάσταση για να παίζουν μουσική
- Η σύμβαση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είναι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος του χρόνου
- Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως η υπάλληλος θα πρέπει να επιλέγει κλασικό ή έντεχνο ρεπερτόριο
- Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων σε ομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ


Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχώρησαν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, καθώς υποστηρίζουν πως ο Οργανισμός προχώρησε στην πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας, η οποία θα έχει ως μοναδική της αρμοδιότητα να επιλέγει τη μουσική που θα ακούν οι επιβάτες μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος θα επιλέγει τα cd με τη μουσική που θα ακούγεται μέσα στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου η ειδική συνεργάτιδα θα συντονίζει και θα παρακολουθεί για την επιλογή μουσικής από το κλασικό και το έντεχνο ρεπερτόριο για το Μετρό και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Η σύμβαση της υπαλλήλου προβλέπει πως το συνολικό κόστος για τις υπηρεσίες της ανέρχεται στο ποσό των 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου ορίζεται από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016. Για τρεις μήνες δηλαδή η συγκεκριμένη υπάλληλος θα λάβει 3.900 ευρώ, άρα 1.300 ευρώ μηνιαίο μισθό.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί ηχητική εγκατάσταση και άρα δεν μπορεί να ακούγεται μουσική.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων με ομιλητές πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!