Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτα.... ανατριχιαστικό! 
 
Το 1902, ο Ούγγρος καλλιτέχνης Tivadar Kosztka Csontvary ζωγράφισε έναν πίνακα τον οποίο ονόμασε «Old Fisherman», δηλαδή ηλικιωμένος ψαράς.

Αν τοποθετήσεις έναν καθρέφτη ακριβώς στην μέση του, ο οποίος να κοιτάει αριστερά, θα δείτε έναν ηλικιωμένο άνδρα με σταυρωμένα ειρηνικά τα χέρια με μια ήρεμη θάλασσα πίσω του.

Το απίστευτα ανατριχιαστικό όμως είναι πως αν τοποθετήσεις τον καθρέφτη αλλά προς την δεξιά μεριά, τότε ο ήρεμος... ψαράς, γίνεται διάβολος με μια άγρια θάλασσα από πίσω του.

http://www.newsbomb.gr
Αυτό το πολύτιμο κουράγιο, δε θα σας το δώσει κανείς παρά μόνο εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας, εφαρμόζοντας τα 10 ακόλουθα κόλπα που θα κάνουν τη μέρα σας να μη μοιάζει πάντα ένας γολγοθάς από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν, αλλά σαν ακόμα μια ευκαιρία για να περιποιηθείτε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας.
Βόλτα στο δάσος
Μην πάτε μια μέρα στο γυμναστήριο, αλλά προτιμήστε να κάνετε μια βόλτα στο βουνό ή έστω το πάρκο της πόλης σας. Οι ευεργετικές δράσεις της φύσης είναι  ποικίλες και πολύ πιο έντονες από το να ασκηθείτε, το διπλάσιο χρόνο, στο γυμναστήριο της γειτονιάς. Για την ακρίβεια, καίτε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας την ίδια απόσταση στο δάσος, από το να κάνατε διάδρομο στο γυμναστήριο ή το σπίτι.
Γελάστε δυνατά
Το γέλιο περιορίζει την απελευθέρωση των ορμονών του άγχους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες. Κυνηγήστε το γέλιο στη ζωή σας, βλέπετε κωμωδίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και αναζητάτε πάντα ένα καλό ανέκδοτο από όπου κι αν προέρχεται αυτό, ακόμα κι αν είναι από το αφεντικό σας. Ακόμα και το βεβιασμένο γέλιο κάνει καλό. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική
Το άκουσμα της αγαπημένης σας μουσικής ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ακόμα και αν την ακούτε σε στιγμή που δεν είστε και στα καλυτερά σας. Ακόμα και η σκέψη του αγαπημένου σας τραγουδιού έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα στη διάθεσή σας, ενώ βοηθάει αν έχετε συνδυάσει ένα τραγούδι με μια συγκεκριμένη χαρούμενη στιγμή της ζωής σας και κάθε φορά που θα σιγοτραγουδάτε αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι, θα εκκρίνονται οι ντοπαμίνες στον εγκέφαλό σας και θα φτιαχνει η διαθεσή σας.
Καθαρίστε την αποθήκη
Μπορεί να μην είναι κάτι που θα συνδυάζατε με την περιποίηση του εαυτού σας, αλλά η οργάνωση ενός μικρού κομματιού της ζωής σας, όταν όλα μοιάζουν χαοτικά, φέρνει ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας που πάντα είναι ευπρόσδεκτο. Τα άχρηστα πράγματα συσσωρεύονται σε συρτάρια, ντουλάπια ή αποθήκες, προσφέροντας τίποτα ουσιαστικό πέρα από πολύ σκόνη και συνωστισμό. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα και πετάξτε στην ανακύκλωση ή –καλύτερα- χαρίστε ό,τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Κάντε μόνοι σας σιάτσου
Τις φορές που νιώθετε αγχωμένοι και καταβεβλημένοι, υπάρχει ένα σημείο που μπορείτε να πιέσετε ελαφρώς με τις άκρες των δαχτύλων σας και να αποσυμφορηθείτε από το στρες. Αυτό βρίσκεται στο κέντρο του στέρνου σας και ακόμα και αν νιώσετε ελαφρύ πόνο και την αίσθηση των παλμών σας όταν πιέζετε εκεί, μη σταματήσετε, καθώς αυτό σημαίνει ότι πιέζετε στο σωστό σημείο.
Αρωματιστείτε
Βρείτε τα αιθέρια έλαια που σας αρέσουν περισσότερο και σας ηρεμούν, τρίψτε ένα μείγμα από αυτά, στους καρπούς και στις παλάμες σας και φέρτε τις κοντά στο πρόσωπό σας. Πάρτε 10 αργές και βαθιές ανάσες και θα εκπλαγείτε από το πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σας και μόνο από αυτές τις μυρωδιές.
Φτάξτε το δικό σας άρωμα, με τις μυρωδιές που σας θυμίζουν ευχάριστες στιγμές και κουβαλάτε τες όλη μέρα μαζί σας. Η δύναμη της όσφρησης είναι πολύ μεγάλη, αν και δρα «υπόγεια» γι’ αυτο μην υποτιμάτε ποτέ ένα καλό άρωμα, είτε πάνω σας είτε στο χώρο που περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας.
Ονειροπολήστε
Αφιερώστε κάθε μέρα λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας και οραματιστείτε τη ζωή σας όπως τη θέλετε, τη σχέση σας όπως την επιθυμείτε και την επαγγελματική σας πορεία όπως την επιθυμείτε πραγματικά. Μπορεί η ονειροπόληση να μοιάζει χαμένος χρόνος, αλλά δεν είναι καθόλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του εγκεφάλου, ενώ όσο πιο λεπτομερώς οραματίζεστε το μέλλον σας, τόσο πιο εύκολο είναι να το πετύχετε. Κάντε μασάζ στον εαυτό σας
Εάν δεν έχετε κάποιον να σας κάνει μασάζ και δεν θέλετε να δώσετε όλα σας τα χρήματα σε συνεδρίες μασάζ, κάντε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Με το αριστερό σας χέρι, πιάστε την ωλένη του δεξιού χεριού και τοποθετήστε τον αριστερό σας δείκτη, 1,5 εκατοστό κάτω από τον αγκώνα. Στη συνέχεια κάντε μαλάξεις με μέτρια πίεση στην ωλένη, ψάχνοντας τα πιο μαλακά και πιο σφιγμένα σημεία του χεριού με τα δάχτυλά σας. Αφού το κάνετε για λίγα λεπτά, αλλάξτε χέρι.
Ομολογουμένως, δεν πρόκειται για το ιδανικό μασάζ, αλλά το χέρι σας θα βοηθηθεί και θα ανακουφιστεί από την πίεση που του ασκείται καθημερινά από τη χρήση του υπολογιστή.
Οραματιστείτε τον εαυτό σας ήρεμο
Εάν ο διαλογισμός δεν είναι του στυλ σας, μια εναλλακτική είναι εκείνη της καθοδηγούμενης φαντασίωσης. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να οραματιστείτε τον εαυτό σας σε ήρεμη κατάσταση και με καλή διάθεση. Και θα διαπιστώσετε πως τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο έντονα απ’ ότι ποτέ θα περιμένατε. Φροντίστε την εικόνα σας
Κάντε μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδόλουτρο και απολέπιση προσώπου. Και τα πιο μικρά κόλπα που αφορούν την ομορφιά σας αξίζουν το χρόνο σας, ενώ δεν πρέπει να υποτιμάτε την ευδιαθεσία που σας προκαλεί το συναίσθημα που νιώθετε, όταν είστε ευχαριστημένοι από την εικόνα σας.
clickatlife.gr

Σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ, η διαβόητη τρύπα του όζοντος δείχνει να σταμάτησε να μεγαλώνει και στο μέλλον θα συρρικνωθεί, κυρίως χάρις στις προσπάθειες που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’80 να εξαλειφθούν συγκεκριμένα χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε ψυκτικά και δοχεία σπρέι.
Τη δεκαετία του ’70 η επιστημονική κοινότητα συνειδητοποίησε για πρώτη φορά το βαθμό των επιβλαβών επιδράσεων των χλωροφθορανθράκων (CFC) στο προστατευτικό στρώμα όζοντος πάνω από την Ανταρκτική. Όπως έχουν δείξει πολυάριθμες μελέτες η καταστροφή του όζοντος προκαλεί αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και αποσταθεροποιεί τη χλωρίδα και τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος το 1987 αποτέλεσε ιστορική στιγμή για την αναστροφή του φαινομένου, ενώ με τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του έγινε η πρώτη συνθήκη που επικυρώθηκε από όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών στην ιστορία.
Το πρωτόκολλο τέθηκε σε εφαρμογή το 1989, και 25 χρόνια μετά η προσπάθεια φέρεται να αποδίδει τους καρπούς που οραματίστηκαν οι εμπνευστές του, καθώς η ομάδα των 300 επιστημόνων που έχουν οριστεί από τον ΟΗΕ για την παρατήρηση του στρώματος του όζοντος αναφέρουν θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ το 2050 το στρώμα του όζοντος θα έχει επανέλθει στα σχετικά υγιή επίπεδα της δεκαετίας του ’80, όσον αφορά τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη. Στην Ανταρκτική, όπου η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή, εκτιμάται ότι η ανάκαμψη θα ολοκληρωθεί το 2075.
Η τρύπα του όζοντος έφτασε το μέγιστο μέγεθός της το 2006, στα περίπου 30 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ τώρα έχει μειωθεί στα 20 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, αν και το μέγεθος διαφέρει κάθε χρόνο ανάλογα με τις αλλαγές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Συγκριτικά η ήπειρος της Ασίας έχει επιφάνεια 44,4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η Σελήνη 37,9.
Παραδόξως η κλιματική αλλαγή βοήθησε στην ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος, καθώς τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα βοήθησαν στην πτώση της θερμοκρασίας στην ανώτερη στρατόσφαιρα, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα του όζοντος, όπως δήλωσε ο Πωλ Α. Νιούμαν, πρόεδρος της επιτροπής του ΟΗΕ.
 naftemporiki.gr
Το καλό είναι ότι για κάθε τροφή που πρέπει να αποφεύγουμε, έχουμε αρκετές άλλες για να την αντικαταστήσουμε. Το κακό είναι ότι το απαγορευμένο πάντα ανεβαίνει αυτόματα στη λίστα με τις προτιμήσεις μας, συν του ότι συνήθως είναι και το πιο νόστιμο. Επειδή, όμως, η υγεία μας προέχει, καλό είναι κάποιες τροφές που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, να αποφεύγονται.
Μπέικον: Συμφωνούμε ότι μπέργκερ ή καρμπονάρα χωρίς μπέικον θα μοιάζει σαν χωριάτικη χωρίς ντομάτα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που σε σχετική έρευνα της Maple Leaf Foods, το 43% απάντησε ότι προτιμάει το μπέικον από το σεξ! Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το μπέικον δεν είναι κι ό,τι καλύτερο στη διατροφή μας –στην πραγματικότητα είναι από τα χειρότερα. Μια μέση μερίδα μπέικον, δηλαδή περίπου 3 φέτες, περιέχει 465mg νατρίου, δηλαδή το 1/5 της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Η ίδια μερίδα, τηγανητή, αποδίδει περίπου 300 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως είναι μια καλή στιγμή να το περιορίσετε στο ελάχιστο στη διατροφή σας. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες: Όπως αναφέρει η Maria Rodale συγγραφέας του Organic Manifesto, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες χωρίς θερμίδες, είναι το ίδιο βλαβερές για τη σιλουέτα σας, όσο και η ζάχαρη, ενώ προκαλούν και άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, βρέθηκε ότι μετά από κατανάλωση τέτοιων ουσιών, τα ποντίκια παρουσίασαν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν θέλετε να προσθέσετε μια γλυκιά νότα στη διατροφή σας, προτιμήστε τη μελάσα, το μέλι, τη στέβια και άλλα φυσικά γλυκαντικά.
Λευκή σοκολάτα: Η σωστή και υγιεινή σοκολάτα είναι αυτή που όχι μόνο ικανοποιεί την επιθυμία μας για γλυκό, αλλά δρα ευεργετικά και στον εγκέφαλό μας. Το θέμα με τη λευκή σοκολάτα είναι ότι το υγιεινό προφίλ της είναι μάλλον κενό. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο Drew Ramsey, MD, βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στο τμήμα Ψυχιατρικής, «τα ευρήματα για τα οφέλη που έχει το κακάο στην υγεία μας είναι αξιόλογα και οφείλονται κυρίως στα φυτοχημικά που αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνουν τη διάθεση και τη συγκέντρωση. Από τη λευκή σοκολάτα, δυστυχώς, όλα αυτά λείπουν». 
Έτοιμες σάλτσες: Αποτελούν την εύκολη λύση που δίνει νοστιμιά στο φαγητό και κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη –και νόστιμη, δεν θα το αρνηθούμε. Πίσω από τη νοστιμιά τους, όμως, όλα αυτά τα σκευάσματα περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, χρωστικές, γλυκαντικές ουσίες, αλάτι και τρανς λιπαρά, ενώ κάθε ίχνος καλών λιπαρών και φυτικών ινών έχει χαθεί κατά την επεξεργασία. Προτιμήστε να δημιουργείτε μόνοι σας τις σάλτσες που χρειάζεστε με φρέσκα υλικά, για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Ξιφίας: Το θέμα με τα ψάρια και τον υδράργυρο έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και ο ξιφίας φαίνεται πως παρουσιάζει ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα του μετάλλου, το οποίο μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη των παιδιών και να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά στους ενήλικες. Αποφύγετε την κατανάλωσή του και προτιμήστε ψάρια που γνωρίζετε από πού προέρχονται και που έχουν λιγότερα λιπαρά, καθώς στο λίπος των ψαριών συσσωρεύονται οι διοξίνες.
clickatlife.gr

Η διαφήμιση μέσω Facebook έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους εξαγγελίας και προώθησης νέων προϊόντων, με τις περισσότερες εταιρίες να το θεωρούν αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής τους στο μάρκετινγκ.
Το Facebook με τη σειρά του επικροτεί τις πρακτικές αυτές δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να πατήσουν like στις σελίδες που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να ενημερώνονται για την πορεία των προϊόντων. Το Facebook στοχοποιώντας χρήστες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, προτείνει σελίδες που πιστεύει πως τους ταιριάζουν καλύτερα και για αυτή την υπηρεσία αμείβεται αδρά από τις εταιρίες που το χρησιμοποιούν ως μέσο προώθησης.
Υπάρχει ωστόσο και ένας ακόμη τρόπος προώθησης μέσω Facebook ο οποίος έχει αρχίσει να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και αφορά στα like επί πληρωμή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω από «φάρμες like», μία υπηρεσία που πωλούν διάφοροι ιστότοποι στους ενδιαφερόμενους και υπόσχεται ένα συγκεκριμένο αριθμό likes στη σελίδα τους.
Καθώς λίγα ήταν γνωστά για το πώς λειτουργούν αυτές οι φάρμες, ο Εμιλιάνο ντε Κριστοφάρο από το πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη συστηματική προσπάθεια για να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και εάν επρόκειτο για ανθρώπινους χρήστες ή για bots όπως αποκαλούνται τα προγράμματα υπολογιστή που επιτελούν αυτόματες λειτουργίες στο διαδίκτυο.
 Η μέθοδος που ακολούθησαν ήταν να κατασκευάσουν δεκατρείς σελίδες στο Facebook με τη γενική περιγραφή «Εικονικός Ηλεκτρισμός» αλλά χωρίς κανένα περιεχόμενο πέρα από την προτροπή «Αυτή δεν είναι αληθινή σελίδα, παρακαλούμε να μην της κάνετε like».
Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο πρακτικές: για τις πέντε από τις σελίδες χρησιμοποίησαν τις διαφημίσεις μέσω του Facebook (Ads στην τιμή των 5 ευρώ την ημέρα) ώστε να προκύψουν επισκέψεις στις σελίδες αυτές. Η κάθε καμπάνια ορίστηκε για ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές: τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ινδία, την Αίγυπτο και μία για όλο τον κόσμο. Για τις υπόλοιπες οχτώ σελίδες ενοικιάστηκαν υπηρεσίες από τις πιο γνωστές φάρμες like που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι φάρμες κόστισαν στους ερευνητές από 55 έως 150 ευρώ, και εγγυόνταν 1.000 likes τις επόμενες 15 ημέρες.
 Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδεικτικά, όπως περιγράφουν στην έρευνα τους οι επιστήμονες: η πρώτη μέθοδος απέφερε 32 likes από τις ΗΠΑ, 44 από τη Γαλλία, από 500 για την Ινδία και την Αίγυπτο και επίσης 500 για τη παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια, τα περισσότερα εκ των οποίων από την Ινδία. Οι χρήστες που έκαναν τα like είχαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 300 φίλους κάτι που συμφωνεί και με το παγκόσμιο μέσο όρο, ήταν όμως επιφανείς «likers» έχοντας μεταξύ 600 και 1000 likes σε αντίστοιχες σελίδες, όταν ο μέσος όρος για ένα χρήστη είναι 40.
Τα ευρήματα από τις φάρμες των like είναι ακόμη πιο περίεργα καθώς ενώ στη διαφημιστική καμπάνια μέσω Facebook τα likes ήταν ισοκατανεμημένα με το χρόνο, οι φάρμες παρήγαγαν likes μαζικά. Μία από τις φάρμες για παράδειγμα έδωσε 700 likes τις πρώτες τέσσερις ώρες και στη συνέχεια κανένα άλλο, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για αυτοματοποιημένα προφίλ (bots) που κάνουν τυφλά like. Οι υποτιθέμενοι χρήστες μάλιστα έχουν στο λογαριασμό τους έναν πολύ μεγάλο αριθμό από likes της τάξεως των 1200-1800.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα αυτά κάνουν πασιφανές το γεγονός πως τα περισσότερα από τα likes είναι ψεύτικα και δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικούς ανθρώπους. Επισημαίνουν επίσης το γεγονός πως παρόλο που το Facebook θα ήταν σε θέση να εμποδίσει αυτές τις τακτικές, δε φαίνεται να επιθυμεί να το κάνει. Καταλήγουν ωστόσο πως αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι αποδοτική μία διαφημιστική καμπάνια στο εν λόγω μέσο, όμως θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και αυτές οι παράμετροι στην αξιολόγησή της απόδοσής της.
naftemporiki.gr
Ήταν κάποτε τρεις νυχτερίδες και έλεγαν τα κατορθώματα τους. Λέει η πρώτη...

- "Που λέτε εχθές έκανα ένα φοβερό κατόρθωμα. Με βλέπετε που είμαι έτσι γεμάτη αίματα και κρέατα στο πρόσωπό μου. Εκείνο το βουνό το βλέπετε;"
- "Το βλέπουμε," απαντούν οι άλλες απορημένες.
- "Ε λοιπόν, πίσω από εκείνο το βουνό βρίσκεται ένα μεγάλο κάστρο. Κατασπάραξα όλους όσους βρίσκονταν εκεί, δεν άφησα κανέναν! Τρομερή βραδιά!"
Μετά παίρνει το λόγο η δεύτερη νυχτερίδα και λέει:
- "Α, αυτό δεν είναι τίποτα. Που να δείτε εγώ τι έκανα. Το βλέπετε εκείνο το βουνό;"
- "Το βλέπουμε," απαντούν οι άλλες.
- "Ε λοιπόν, πίσω από εκείνο το βουνό βρίσκεται ένα μεγάλο χωριό. Δεν άφησα κανέναν. Τους εξαφάνισα όλους. Δεν βλέπετε όλα αυτά τα αίματα επάνω μου; Τρομερή βραδιά, έσκασα στο φαί!!"
Αναστατωμένη η τρίτη νυχτερίδα μέσα στα αίματα κι αυτή αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση λέει:
- "Που να σας τα λέω για μένα... Το βλέπετε εκείνο το βουνό;"
- "Το βλέπουμε," απαντούν οι άλλες.
- "Ε λοιπόν... εγώ δεν το είδα...!"

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.

Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ – όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης – συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ.

http://www.thestival.gr
"Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο". Με αυτή τη φράση, η Lady Gaga καλωσόρισε το ελληνικό κοινό στο φαντασμαγορικό της show. "Αν η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας και όλη αυτή η καταπληκτική αρχιτεκτονική σας μπορεί και επιβιώνει, μπορείτε να επιβιώσετε κι εσείς", είπε και αποθεώθηκε.

Μάλιστα, αποκάλυψε την ελληνική της... καταγωγή, λέγοντας ότι, όταν στα 14 της ζήτησε χαρτζιλίκι από τον πατέρα της, αυτός της είπε να βρει δουλειά. Και εκείνη άρχισε να δουλεύει σε ένα ελληνικό εστιατόριο, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, το Αιγαίο και σε άλλα δύο στη συνέχεια.
Όπως είπε, τα πήγε ιδιαίτερα καλά, καθώς ο ιδιοκτήτης την άφηνε στο πόδι του κάποιες ώρες!

"Είμαι κι εγώ μια από εσάς. Να μην ξεχνάτε να κάνετε όνειρα για να φτάσετε πολύ ψηλά, στα αστερια".

Αποκάλυψε ακόμα ότι ‎λίγα χρόνια μετά είχε σχέση και με Έλληνα ομογενή, κατά τη διάρκεια της οποίας έμαθε και λίγα ελληνικά, χωρίς όμως να μιλήσει εκτός από "ευχαριστώ", "σας αγαπώ" κλπ.
news.gr
Σε έξι χρόνια συνολική ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 89χρονος επιχειρηματίας Λέανδρος Φωκάς, εκ των συνιδρυτών της άλλοτε κραταιάς βορειοελλαδίτικης εταιρείας του κλάδου πωλήσεων ενδυμάτων «Φωκάς», που σήμερα έχει πτωχεύσει, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία για
μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ και αφορούν διάφορα διαστήματα του 2012 και 2013.

Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας δεν παρέστη στο δικαστήριο λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται πως ο 89χρονος είχε συλληφθεί τους τελευταίους μήνες για ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούσαν βεβαιωμένα χρέη, μη απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ και ασφαλιστικών εισφορών.

http://www.seleo.gr 
Γνωρίζουμε όλοι την αξία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον, την προστασία της δημόσιας υγείας και της άγριας ζωής, αλλά πόσο ενδελεχώς πρέπει να ξεπλένουμε τις συσκευασίες προτού τις ρίξουμε στον Μπλε Κάδο;

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ανακύκλωση συνεπάγεται τεράστια σπατάλη νερού αν πρέπει να ξεπλύνουμε συσκευασίες, μπουκάλια και βαζάκια μέχρι να αστράψουν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι συσκευασίες δεν χρειάζονται ξέπλυμα και κάποιοι βρίσκονται στη μέση.

Η ορθή προσέγγιση προστάζει να ξεπλένουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αλλά να το κάνουμε με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Οι εταιρείες ανακύκλωσης μας ζητούν να ξεπλένουμε τις συσκευασίες για λόγους όπως οι εξής:

*Η διαδικασία της επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων καθίσταται πιο εύκολη. Φανταστείτε να πρέπει να επεξεργαστείτε ανακυκλώσιμες συσκευασίες με υπολείμματα τροφίμων που έχουν μείνει σε εξωτερικό χώρο για κάμποσο χρονικό διάστημα. Κακοσμία, μούχλα και μύκητες επιδεινώνουν σημαντικά την κατάσταση του χώρου εργασίας, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των εργαζομένων.

*Δεν μαζεύονται έντομα και άλλα ζώα. Μέχρι να περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο για τα ανακυκλώσιμα, στον κάδο μπορεί να έχουν μαζευτεί διάφορα έντομα ή ζώα λόγω των υπολειμμάτων τροφών, κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη ούτε για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ούτε βέβαια για την εικόνα της κοινότητας.

*Τέλος, βελτιώνεται η ποιότητα της ανακύκλωσης. Οι συσκευασίες με υπολείμματα τροφών είναι πιο δύσκολο να ανακυκλωθούν. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας είτε θα καούν είτε θα ξεπλυθούν, αλλά αυτό απαιτεί περισσότερη δουλειά. Όταν οι εργαζόμενοι στα κέντρα επεξεργασίας κάνουν τη διαλογή χωρίζουν και τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα με κριτήριο το υλικό, αλλά και την καθαρότητα.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι, ναι, πρέπει να ξεπλένουμε τις συσκευασίες. Πόσο καλά; Η ιστοσελίδα Grist, προτείνει να χρησιμοποιούμε τα απόνερα της λάντζας για να ξεπλύνουμε τις συσκευασίες. Μια άλλη λύση είναι να καθαρίσουμε τις συσκευασίες με λίγο χαρτί κουζίνας, ακόμα και χρησιμοποιημένο. Δεν χρειάζονται βέβαια υπερβολές. Μια “ιδέα” μαρμελάδα στο βάζο δεν θα στείλει όλο το περιεχόμενο του Μπλε Κάδου στη χωματερή.

Κι όσο για την κατανάλωση νερού, αυτή είναι απείρως μεγαλύτερη κατά την κατασκευή προϊόντων από πρώτες ύλες και όχι από ανακυκλωμένα υλικά.

http://www.enikos.gr 
Ο 35χρονος Mark Allen Hughes όταν «τσάκωσε» τον γιο του...
να πίνει αλκοόλ, σκέφτηκε ότι θα του δώσει ένα καλό παράδειγμα αν τον υποχρεώσει να πιει τόσο που να καταρρεύσει..

Μόνο που ο 15χρονος όχι μόνο κατέρρευσε αλλά έχασε τις αισθήσεις του και σταμάτησε ο σφυγμός του. Ο πατέρας υποχρέωσε τον μικρό να παίξουν ένα ΠΑΙΧΝΊΔΙ αντοχής στο αλκοόλ.

 Οι γείτονες που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά όταν έφθασε στο σημείο το παιδί δεν είχε σφυγμό.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του και βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου. Ο πατέρας συνελήφθη κι ανακρίνεται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα πραγματικά μυθικό τέρας ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική. Πρόκειται για ένα πραγματικά θηριώδες θηλυκό καλαμάρι, το οποίο ήταν μάλιστα γεμάτο αυγά, και ζύγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 350 κιλά. Το πελώριο καλαμάρι αλιεύθηκε στα ανοιχτά της Ανταρκτικής.

Σπάνια έχουν την ευκαιρία να δουν ένα τέτοιο πλάσμα οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ερευνητές το καλαμάρι-τέρας είναι μόλις ο δεύτερος ακέραιος αντιπρόσωπος του είδους που αλιεύθηκε. Επί του παρόντος το πελώριο καλαμάρι διατηρείται σε άριστη κατάσταση στο Μουσείο Τε Πάπα στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας.

Τα κολοσσιαία καλαμάρια που συχνά ζυγίζουν ακόμα και 500 κιλά, συνήθως έχουν μήκος περί τα τέσσερα ή πέντε μέτρα, (από την άκρη του πλοκαμιού μέχρι την κεφαλή). Αυτό το δείγμα που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους, όπως εξάλλου όλα τα άλλα είδη καλαμαριών και χταποδιών, διαθέτει τρεις καρδιές, μία για να αντλεί αίμα για το σώμα και δύο άλλες για τα βράγχιά του και σύμφωνα με τις μετρήσεις φτάνει σε μήκος τα 3,5 μέτρα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από την Καθημερινή:




Ο θρύλος της F1 έχει στο πλάι του μία δεκαπενταμελής ισχυρή ιατρική ομάδα που μάχεται για να τον βοηθήσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή 
 
 Ο διάσημος οδηγός και θρύλος της Formula1, περιβάλλεται από μία ιατρική ομάδα που προσπαθεί επί 24 ώρες την ημέρα, να τον βοηθήσει να ανακάμψει, μέσα στην ειδική κλινική που έχει κατασκευαστεί στο σπίτι του στην Ελβετία.

Οι δαπάνες για τη φροντίδα υπολογίζεται ότι κοστίζουν πάνω από 100.000 λίρες την εβδομάδα προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί αλλά και η και ενοικίαση του ιατρικού εξοπλισμού.

Ο 45χρονος Σουμάχερ μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από την κλινική αποκατάστασης στη Λωζάνη, στο σπίτι του,254 ημέρες μετά το φρικτό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του για σκι και τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να τον βοηθήσουν να έχει και πάλι μία φυσιολογική ζωή.

Η εκπρόσωπος τύπου του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κατάσταση του δεν έχει παρουσιάσει αξιόλογες αλλαγές.

Ο άσος της φόρμουλα, παραμένει σιωπηλός και ακίνητος ενώ το μόνο σημάδι βελτίωσης είναι να κινεί τα μάτια του κατά διαστήματα. Αυτό οι γιατροί το χαρακτηρίζουν ως «ελάχιστη κίνηση».

Ο Σουμάχερ τέθηκε σε τεχνητό κώμα, στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι σε θέρετρο των Άλπεων στη γαλλική Μεριμπέλ.

Παρέμεινε σε κώμα για 159 ημέρες και αργότερα μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στην Λωζάνη.

http://www.newsbomb.gr
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι καταλήγουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, που οφείλεται σε κατανάλωση τροφίμων τα οποία προετοιμάζονται και διατηρούνται χωρίς, όμως να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Αιτία της τροφικής δηλητηρίασης είναι η επιμόλυνση των τροφίμων με διάφορους μικροοργανισμούς, τοξίνες ή χημικές ουσίες, ενώ ο χρόνος εκδήλωσής της εξαρτάται από τον παράγοντα που την προκαλεί.

Συνήθη συμπτώματα είναι η ναυτία, ο έμετο, η διάρροια και ο πυρετός.

Δείτε μερικές συμβουλές για να προστατευθείτε από τις τροφικές δηλητηριάσεις, όταν τρώτε εκτός σπιτιού

Στο εστιατόριο...

- Επιλέγετε εστιατόρια που είναι εμφανές ότι εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής που είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων (καθαρά πατώματα, καθαροί τοίχοι, καθαρά τραπεζομάντιλα, καθαρές τουαλέτες, τακτοποιημένα ψυγεία, απουσία εντόμων και προσωπικό με καθαρά ρούχα εργασίας).

- Μην καταναλώνετε φαγητά που έχουν ύποπτο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.

- Ζητάτε πάντοτε να είναι καλοψημένο το κοτόπουλο και τα τρόφιμα που γίνονται από κάθε είδους κρέας ή αυγά.

- Μην καταναλώνετε λαχανικά που φαίνεται ότι δεν έχουν πλυθεί καλά.

- Προτιμάτε φαγητά της ώρας.

Στο fast food...

- Eπιλέγετε καταστήματα που φαίνονται ότι εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων.

- Να θυμάστε ότι τα έτοιμα σάντουιτς (με ζαμπόν, κασέρι, τονοσαλάτα, κοτοσαλάτα, αυγά κ.λ..π,), που δεν διατίθενται αμέσως μετά την παρασκευή τους, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

- Να βεβαιώνεστε ότι είναι καυτά τα έτοιμα γεύματα (τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, πίτσες, σπανακόπιτες κ.λ.π.) που σερβίρονται ζεστά.

- Να ελέγχετε εάν οι σαλάτες που διατηρούνται σε salad bar διατηρούνται σε ψύξη και είναι προφυλαγμένες από μύγες και άλλα έντομα.

- Να βεβαιώνεστε ότι είναι σκληρά τα χύμα παγωτά, που διατηρούνται σε βιτρίνες, καθώς και ότι δεν είναι εκτεθειμένα σε μύγες και άλλα έντομα, ενώ να σερβίρονται με καθαρά εργαλεία.

- Να αποφεύγετε τα προϊόντα κρέατος (γύρο, σουτζουκάκια, λουκάνικα κ.τ.λ.) που δεν είναι καλοψημένα.

- Να βεβαιώνεστε ότι τα ψυγεία με τα αναψυκτικά και το νερό δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!