Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν το Internet of Things (ΙοΤ)
Η Vodafone, ο παγκόσμιος ηγέτης στο IoT με 80,9 εκατ. συνδέσεις, ανακοίνωσε τα ευρήματα του τελευταίου Βαρομέτρου του ΙοΤ. H έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.758 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί πλέον το ΙοΤ, επισημαίνει ότι το 70% όσων το υιοθετούν έχει ξεπεράσει το πιλοτικό στάδιο και συμπληρώνει ότι το 95% όσων το έχουν υιοθετήσει, διακρίνει ήδη τα οφέλη των επενδύσεων στη συγκεκριμένη τεχνολογία, η χρήση της οποίας πλέον αποκτά ευρύτερες διαστάσεις.
Ενώ οι περιπτώσεις χρήσης του ΙοΤ ποικίλλουν - από ιατρικούς εξωσκελετούς έως συνδεδεμένα ελαστικά - η έρευνα δείχνει ότι το ΙοΤ επηρεάζει τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τον κλάδο στον οποίον δραστηριοποιούνται. Το 60% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το ΙοΤ συμφωνεί ότι είτε έχει οδηγηθεί στον τεχνολογικό μετασχηματισμό στον τομέα τους είτε πρόκειται να το πράξει κατά την επόμενη πενταετία. Το 84% όσων το έχουν υιοθετήσει, κάνει λόγο για αυξανόμενη εμπιστοσύνη στο ΙοΤ, με το 83% να διευρύνει το φάσμα των ΙοΤ εφαρμογών, προκειμένου να αξιοποιήσει πλήρως τα οφέλη του.
Η έκθεση βαθμολογεί επίσης τις επιχειρήσεις στη χρήση του IoT, αξιολογώντας τη στρατηγική, την ολοκληρωμένη χρήση και την υλοποίηση εφαρμογών ΙοΤ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκθεση συμπεραίνει ότι το 53% όσων έχουν υιοθετήσει το ΙοΤ, κατατάσσεται στις κατηγορίες των πιο προηγμένων τεχνολογικά επιχειρήσεων. Σε περιφερειακό επίπεδο, οι επιχειρήσεις της Αμερικανικής ηπείρου εμφανίζονται να είναι οι πιο προωθημένες αναφορικά με τη χρήση του ΙοΤ, καθώς το 67% των οργανισμών που το χρησιμοποιούν κατατάσσεται στις κατηγορίες των πιο προηγμένων τεχνολογικά εταιρειών, σε σύγκριση με το 51% των εταιρειών στην Περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού και το 46% στην Ευρώπη. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επιχειρήσεις στην Αμερικανική ήπειρο προχωρούν ταχύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές, μεταβαίνοντας από μεμονωμένα έργα ΙοΤ σε συντονισμένα, στρατηγικά προγράμματα.
Οι πιο προηγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις εμφάνισαν επίσης τη μεγαλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους στο ΙοΤ. Το 87% των εταιρειών που κατατάσσονται στην υψηλότερη κατηγορία της χρήσης της τεχνολογίας ανέφερε σημαντικές αποδόσεις ή οφέλη από τη χρήση του ΙοΤ, σε σύγκριση με μόλις το 17% των εταιρειών που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «αρχάριου» χρήστη. Τα οφέλη αυτά ωθούν τις επιχειρήσεις να στηρίζονται όλο και περισσότερο στο ΙοΤ. Το 76% όσων το αξιοποιούν, θεωρεί ότι το ΙοΤ είναι ένας παράγοντας καίριας σημασίας για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Ορισμένοι μάλιστα δυσκολεύονται να φανταστούν την επιχειρηματική τους λειτουργία χωρίς αυτό - το 8% των επιχειρήσεων που το έχουν υιοθετήσει δηλώνει ότι «η συνολική τους επιχειρηματική δραστηριότητα εξαρτάται από το ΙοΤ».
Ο διευθύνων σύμβουλος ΙοΤ του Vodafone Business κ. Stefano Gastaut δήλωσε σχετικά: «Το IoT αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την επιχειρηματική επιτυχία σε έναν ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, καθώς το 72% όσων το έχουν υιοθετήσει, δηλώνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αδύνατος χωρίς αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι οι πλατφόρμες του ΙοΤ καθιστούν πιο εύκολη την ανάπτυξη της τεχνολογίας για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, ενώ το NB-IoT και το 5G πρόκειται να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τη δυναμική του. Σε αυτές τις συνθήκες, οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν όχι το εάν, αλλά το πώς θα αξιοποιήσουν το ΙοΤ στη λειτουργία τους, καθώς και να δεσμευθούν πλήρως στην τεχνολογία ώστε να αποκομίσουν το μεγαλύτερο όφελος».
Όσον αφορά το μέλλον, η νέα τεχνολογία θα συνεχίσει να ενισχύει την απόδοση του ΙοΤ. Πάνω από το ήμισυ (52%) όσων το έχουν υιοθετήσει, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία 5G, που υπόσχεται να υποστηρίξει μεγαλύτερους όγκους δεδομένων, να αυξήσει την αξιοπιστία του ΙοΤ και να διασφαλίσει σχεδόν μηδενικές καθυστερήσεις. Σε συνδυασμό με το mobile edge computing, που θα επεξεργάζεται την κίνηση των εφαρμογών πλησιέστερα στις παρυφές του δικτύου, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν καλύτερη απόδοση, μικρότερο κίνδυνο και υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.
Οι τεχνολογίες ΙοΤ της Vodafone έχουν ενσωματωθεί στη λειτουργία διασυνδεδεμένων οχημάτων που κατασκευάζονται από τις Aston Martin, Audi, BMW, Mercedes Benz, Ford, Jaguar Land Rover, Lamborghini, Porsche, VW, καθώς και σε σκούτερ της Yamaha. Το δίκτυο και οι υπηρεσίες ΙοΤ της Vodafone υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία έξυπνων μετρητών για λογαριασμό εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι Centrica, EDF και nPower, ενώ παρέχουν διασύνδεση σε ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως το Amazon Kindle, καθώς και σε συσκευές που παράγονται από τις Bosch, Panasonic και Philips Lighting.
Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ

To Youtube Kids είναι μια πιο φιλική προς τους ανήλικους χρήστες έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας Youtube, κάτι που θεωρητικά κάνει τους γονείς να νιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους όταν αυτά περιηγούνται σε αυτό. Ωστόσο, ένα περιστατικό που συνέβη στη Φλόριντα αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο.
Η Φρι Χες, μητέρα, εντόπισε στην παιδική έκδοση του Youtube βίντεο – tutorials που δείχνουν στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στο καρτούν που έβλεπε το παιδί της έκανε την εμφάνισή του ένας άνδρας με γυαλιά ηλίου, ο οποίος εξηγούσε στους ανήλικους πώς να κόψουν τις φλέβες τους.
Η μητέρα, που είναι παιδίατρος, ενημέρωσε διάφορες ομάδες για το βίντεο και ζήτησε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, όντως κατέβηκε από το YouTube Kids μετά από περίπου μια εβδομάδα.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζει η Χες, μετά το πρώτο περιστατικό αποφάσισε να εξερευνήσει περισσότερο το Youtube Kids και όσα βρήκε την εξέπληξαν πολύ δυσάρεστα.
Για την ακρίβεια, εντόπισε και βίντεο που δικαιολογούν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμιζε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.
«Τα βίντεο τα οποία έχουν καταγγείλει οι χρήστες ελέγχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όποια βίντεο δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στην εφαρμογή αφαιρούνται. Την ίδια ώρα, επενδύουμε σε νέους ελέγχους για τους γονείς, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να επιλέγονται χειροκίνητα τα βίντεο και τα κανάλια στην εφαρμογή. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στα συστήματά μας και γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά», ήταν η απάντηση του Youtube στις καταγγελίες της Χες.
Αυτές είναι οι πιο υγιείς χώρες του κόσμου
Ίσως είναι κάτι στο gazpacho (ισπανική κρύα ντοματόσουπα) ή στην παέγια, καθώς η Ισπανία μόλις ξεπέρασε την Ιταλία για να γίνει η πιο υγιεινή χώρα στον κόσμο.
Και αυτό σύμφωνα με τον δείκτη Healthiest Country Index του Bloomberg για το 2019, ο οποίος κατατάσσει 169 οικονομίες σύμφωνα με παράγοντες που συμβάλλουν στη γενική υγεία. Η Ισπανία κατέλαβε την έκτη θέση στην προηγούμενη μέτρηση, που δημοσιεύθηκε το 2017.
Τέσσερις επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες ήταν μεταξύ των κορυφαίων δέκα το 2019: Η Ισλανδία (3η θέση), η Ελβετία (5η), η Σουηδία (6η) και Νορβηγία (9η). Η Ιαπωνία ήταν η πιο υγιής ασιατική χώρα, πηδώντας τρεις θέσεις από την έρευνα του 2017, στην τέταρτη θέση και αντικατέστησε τη Σιγκαπούρη, η οποία έπεσε στην όγδοη. Η Αυστραλία και το Ισραήλ συμπλήρωσαν την κορυφαία δεκάδα στην 7η και 10η θέση αντίστοιχα.
Ο δείκτης βαθμολογεί τις χώρες με βάση μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του προσδόκιμου ζωής, χάνοντας μονάδες για κινδύνους όπως η χρήση καπνού και η παχυσαρκία. Λαμβάνει επίσης υπόψη περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε καθαρό νερό και αποχέτευση.
dthdthdhd.PNG
Η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθεί μόνο την Ιαπωνία και την Ελβετία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Η Ισπανία μέχρι το 2040 προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σχεδόν σε 86 χρόνια, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Διατροφικές συνήθειες
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να παρέχουν ενδείξεις για τα επίπεδα υγείας που απολάμβανουν η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς η «μεσογειακή διατροφή, συμπληρωμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς, είχε χαμηλότερο ποσοστό καρδιαγγειακών επεισοδίων από εκείνες που προορίζονται από δίαιτα μειωμένου λίπους», σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Navarra.
Εν τω μεταξύ στη Βόρεια Αμερική, η 16η θέση του Καναδά ξεπέρασε τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι οποίες υποχώρησαν ελαφρά στην 35η και 53η θέση. Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ τείνει χαμηλότερα λόγω θανάτων από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών και αυτοκτονίες.
Η Κούβα τοποθετείται πέντε θέσεις πάνω από τις ΗΠΑ, καθιστώντας τη την μοναδική χώρα που δεν ταξινομείται ως «υψηλού εισοδήματος» από την Παγκόσμια Τράπεζα και κατατάσσεται τόσο ψηλά. Ένας λόγος για την επιτυχία του νησιωτικού έθνους μπορεί να είναι η έμφαση που δίνει στην προληπτική φροντίδα σε σχέση με την αμερικανική εστίαση στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών, δήλωσε ο Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος για τον νόμο περί υγείας.
Ο άνθρωπος που έζησε 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο
Ο Sir, Alfred Mehran, που ήταν πρόσφυγας από το Ιράν, έζησε 18 ολόκληρα χρόνια στον χώρο των αναχωρήσεων του κεντρικού αεροδρομίου της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς τα έγγραφα του χάθηκαν και καμία χώρα δεν τον δεχόταν.
Μάλιστα, η απίστευτη ιστορία του έγινε κινηματογραφική επιτυχία με σκηνοθέτη τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και πρωταγωνιστή τον Τομ Χάνκς.
Βέβαια, η ιστορία της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με την ταραγμένη ζωή του Ιρανού Μεχράν Καρίμ Νασερί (Mehran Karimi Nasseri) ή Sir Alfred, όπως θέλει να τον αποκαλούν.
Αποτέλεσμα εικόνας για The Man Who Was Stuck in Paris Airport for 18 Years
Η ιστορία
Ο Nasseri είχε φύγει από το Ιράν τον Σεπτέμβριο του 1973 για σπουδές στην Αγγλία και μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στο Ιράν.
Όπως ισχυρίσθηκε, το 1977 απελάθηκε από την πατρίδα του για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες εναντίον του Σάχη και μετά από μακρά μάχη με αιτήσεις σε αρκετές χώρες, του απονεμήθηκε καθεστώς πρόσφυγα από τον Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Αποτέλεσμα εικόνας για The Man Who Was Stuck in Paris Airport for 18 Years

Έχοντας υποστηρίξει ότι ένας γονέας του ήταν Βρετανός (η μητέρα του ήταν νοσοκόμα από τη Σκωτία), αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αλλά το 1988 ενώ κατευθυνόταν με πλοίο στην Αγγλία, χάθηκαν τα έγγραφα που αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς του, καθώς όπως είπε κάποιοι του έκλεψαν τον χαρτοφύλακα του.
Πήγε στις Βρυξέλλες για να αποκτήσει νέο διαβατήριο, αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Παρόλα αυτά επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, αλλά δεν του επέτρεψαν την είσοδο και τον επιβίβασαν στο πρώτο αεροπλάνο για το Παρίσι.
Εκεί, αρχικά συνελήφθη από τους Γάλλους, αλλά στη συνέχεια απελευθερώθηκε καθώς η είσοδός του στο αεροδρόμιο ήταν νόμιμη. Αλλά επειδή δεν υπήρχε χώρα να τον δεχτεί, ξεκίνησε η παραμονή του στον «Τερματικό 1».
Επί χρόνια ο Nasseri έκανε προσπάθειες μέσω δικηγόρων να αποκτήσει διαβατήριο και μάλιστα βρετανικό.
Το 2003, η εταιρεία παραγωγής DreamWorks του Σπίλμπεργκ του έδωσε 250.000 δολάρια ΗΠΑ για τα δικαιώματα της ιστορίας του, αλλά τελικά χρησιμοποίησε μόνο το στοιχείο ότι έμενε στο Terminal για την επιτυχημένη ταινία του.
Αποτέλεσμα εικόνας για The Man Who Was Stuck in Paris Airport for 18 Years
Η παραμονή του Nasseri στο αεροδρόμιο έληξε τον Ιούλιο του 2006, όταν αρρώστησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Προς τα τέλη Ιανουαρίου 2007 πήρε εξιτήριο και αρχικά έμεινε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο με μέριμνα του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Στο OPEN θα στήσει «τσαντίρι» ο Λάκης Λαζόπουλος που επιστρέφει με τη δημοφιλή εκπομπή του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.
Η εκπομπή θα είναι 3ωρη, με μια νέα ενότητα- έκπληξη, το μουσικό Αλ Σιχτίρι. Στόχος είναι η επάνοδός της να είναι πιο ανατρεπτική και ανανεωμένη, με τον Λάκη Λαζόπουλο να σχολιάζει την επικαιρότητα.
«Έρχεται το Αλ Τσαντίρι Νιουζ και θα γίνει της… Τρίτης!», αναφέρει το OPEN.

Η είδηση προκάλεσε σοκ. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας σοκάρουν εξίσου. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο, προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στην Κάρντιφ. Ο λατινοαμερικάνος διάσημος ποδοσφαιριστής δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς το αεροπλάνο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή, στο κανάλι της Μάγχης, που χωρίζει το Νησί από την ηπειρωτική Ευρώπη. Χρειάστηκαν πολλές ημέρες για εντοπιστεί το αεροπλάνο στον βυθό της θάλασσας και να ανασυρθεί η σορός του ξένου παίκτη. Λίγες εβδομάδες μετά, οι λεπτομέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τραγικό δυστύχημα, προκαλούν εκ νέου σοκ. Όπως ειπώθηκε, το ιδιωτικό αεροπλάνο έχασε χιλιάδες πόδια ύψος μέσα σε διάστημα μόλις 20 δευτερολέπτων, γεγονός που καταδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τη βιαιότητα των τελευταίων στιγμών που βίωσε ο νεαρός άντρας.
Οι πιλότοι αναζήτησαν σημείο αναγκαστικής προσγείωσης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, πριν χάσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο και αφεθούν στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που το ραντάρ κράτησε το τελευταίο του στίγμα. Η πτώση από τα 1.600 πόδια ή σχεδόν 500 μέτρα, ήταν ραγδαία και ολοκληρώθηκε το πολύ σε 20 δευτερόλεπτα.

Η έρευνα δεν φανέρωσε απτά στοιχεία για τα αίτια της πτώσης. Οι πιλότοι, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πριν από τέσσερα λεπτά. Η προσπάθεια πλέον έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση του ραντάρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καιρός ήταν εκείνος που προκάλεσε την πτώση, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από τους πιλότους, προκειμένου η πτήση να γίνει με ασφάλεια.
Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου, στις 8:16 το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!