Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019


Την απάνθρωπη τακτική της «κρεμάλας» εφαρμόζει για τους ομοφυλόφιλους η κυβέρνηση της Τεχεράνης.
Ένας 31χρονος άνδρας κρεμάστηκε σε κεντρική πλατεία της ιρανικής πόλης Καζερούν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Η εκτέλεση δι’ απαγχονισμού έγινε στις 10 Ιανουαρίου.
«Ο άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία της σεξουαλικής επαφής με δύο έφηβους», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild.»
Η ιρανική νομοθεσία προβλέπει αυστηρή τιμωρία, συμπεριλαμβανομένης της θανατικής ποινής, για την ομοφυλοφιλία. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε ότι ο άνδρας πήγε να ασελγήσει σε δύο 15χρονους.
«Το ιρανικό καθεστώς ισχυρίζεται πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις ότι η σεξουαλική επαφή είναι βιασμός», λέει η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εφημερίδα «Bild», Μίνα Αχάντι, καταγγέλλοντας το δικαστικό σύστημα της χώρας.
«Το ιρανικό καθεστώς εκτελεί λιγότερους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους, ωστόσο, δεν παύει να το κάνει. Αυτή είναι η πολιτική απειλής αυτών των βαρβάρων», επισημαίνει η Ιρανή ακτιβίστρια.
Από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, το καθεστώς της Τεχεράνης φέρεται να έχει εκτελέσει από τέσσερις χιλιάδες έως έξι χιλιάδες ανθρώπους με την κατηγορία ότι ήταν ομοφυλόφιλοι. Το Ιράν είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες παγκοσμίως όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περίπου επτά χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν μόνο για πολιτικούς λόγους το 2018, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, περιβαλλοντικών ακτιβιστών και συνδικαλιστών.
Στο θεοκρατούμενο Ιράν, μπορεί η ομοφυλοφιλία να θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα και να τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών, ωστόσο, η βιομηχανία των εγχειρήσεων αλλαγής φύλου στη χώρα βρίσκεται σε άνθηση. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που δίνεται στους ομοφυλόφιλους για να ξεφύγουν από την απομόνωση και να γλιτώσουν από τις διώξεις.
Το ιρανικό σύστημα όχι μόνο αποδέχεται τους τρανσέξουαλ, αλλά επιδοτεί τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. Όπως εξηγεί ανώτατος κληρικός, αυτές δεν αποτελούν αμάρτημα, σύμφωνα με το Κοράνι.
«Στο Ισλάμ υπάρχει μια αρχή. Τα πάντα επιτρέπονται, εκτός και αν υπάρχουν ισχυρά αντεπιχειρήματα ή το απαγορεύει ρητά ο νόμος», υποστηρίζει ο Αγιατολάχ Γιουσέφ Σαανεί.

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έγινε ο θάνατος ενός φοιτητή, που έχασε τη ζωή του το 2008, τρώγοντας μακαρόνια με σάλτσα που αφήσει είχε πέντε μέρες έξω από το ψυγείο.
 Το περιστατικό συνέβη στις Βρυξέλλες με έναν 20χρονο φοιτητή που ζέστανε τα μακαρόνια που είχε στον πάγκο της κουζίνας, στο φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και πήγε να αθληθεί.
Ωστόσο γύρισε αμέσως στο σπίτι του καθώς ένιωθε ότι έπαθε δηλητηρίαση, είχε ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στο στομάχι. Ο άτυχος νέος έκανε είχε εμετό και διάρροια.
Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες.
Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»).
Είναι ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Οπως έδειξαν οι αναλύσεις, οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.
«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί.
Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!