Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018


Στις 27 Ιουλίου θα συμβεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη σελήνης, γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι». Πρόκειται μάλιστα για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που δεν έχει ξανασυμβεί ή δε θα ξανασυμβεί ποτέ στον 21ο αιώνα.
Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η NASA το φεγγάρι θα υποστεί την ολική έκλειψη για 1 ώρα και 43 λεπτά, η οποία θα είναι ορατή σε κάποιες περιοχές της Αφρικής, στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ακόμα, η NASA έχει συγκεντρώσει σε μια λίστα όλες τις ημερομηνίες και τη διάρκεια των ολικών εκλείψεων μέχρι και το 2100 και σε καμία άλλη έκλειψη δεν παρατηρείται τόσο μεγάλη διάρκεια.
Μια μικρότερη σε διάρκεια ολική έκλειψη είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου του 2018 ενώ άλλη μια μεγάλης διάρκειας – όχι όμως μεγαλύτερης από αυτής που θα δούμε στις 27 Ιουλίου – θα σημειωθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Συνολικά, από το 2001 μέχρι και το 2100 θα γίνουμε μάρτυρες 85 εκλείψεων.

Το «Forbes» ανακοίνωσε τα έσοδα των 100 πιο διάσημων προσώπων στη σύγχρονη εποχή.
Τους προηγούμενους 12 μήνες, τα συνολικά έσοδα αυτών των 100 ατόμων, ανήλθαν στο εξωφρενικό ποσό των 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.
Έντεκα εξ αυτών ξεπέρασαν σε ετήσια έσοδα τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην κορυφή βρίσκεται ο Αμερικανός πυγμάχος Φλόϊντ Μεϊγουέδερ.
Τα έσοδα του εκκεντρικού πρωταθλητή ανήλθαν σε 285 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 100 προέρχονται από τη νίκη του επί του Ιρλανδού κυρίαρχου των πολεμικών αθλημάτων Κόνορ Μακ Γκρέγκορ!
Στη 2η θέση του σχετικού καταλόγου βρίσκεται ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ με έσοδα 239 εκατομμύρα δολάρια.
Αρκετά εκατομμύρια πιο κάτω συναντάμε την Κάιλι Τζένερ, η οποία εκμεταλλεύεται τόσο καλά το σώμα της και το διαδίκτυο, ώστε να έχει ετήσια έσοδα 166,5 εκατομμύρια δολάρια.
Από τον χώρο του αθλητισμού στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα, στην 8η θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με έσοδα 111 εκατομμύρια δολάρια και στη 10η ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 108 εκατομμύρια δολάρια!

Νέα απεργία κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair, την επόμενη εβδομάδα. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχθούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.
Οι προγραμματισμένες απεργίες που στοχεύουν στην επίτευξη βελτιωμένων εργασιακών συνθηκών, αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στις απόπειρες της αεροπορικής εταιρείας να κατευνάσει την «ανταρσία» του προσωπικού που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.
Η λίστα των απαιτήσεων
Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη έδωσαν στις 4 Ιουλίου στη δημοσιότητα μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.
Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Τα μέλη των πληρωμάτων τονίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων το Δεκέμβριο.
Η Ryanair, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζοντας να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της.
Ωστόσο από τότε αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους εργασιακούς όρους με αρκετά από τα συνδικάτα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσταλούν έγγραφα στις ελληνικές αρχές αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στη χρηματοδότηση ομάδων διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.
Σύμφωνα με το MIA, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της πΓΔΜ, ο Ζάεφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί βασίστηκαν σε μη επιβεβαιωμένες καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία από κάποια άτομα, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News τη Δευτέρα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος αργότερα φέτος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Την ίδια ημέρα, δημοσίευμα του BuzzFeed, επικαλούμενο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΜΔ, κατονόμασε τον ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ως έναν εκ των χρηματοδοτών αυτών των βίαιων ενεργειών.
Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

Η ευρεία διάδωση του πορνό μέσω του διαδικτύου ήταν επόμενο να καθορίσει σε έναν βαθμό την ερωτική ζωή των ζευγαριών, ιδιαίτερα όμως των μοναχικών ανθρώπων, είτε πρόκειται για γυναίκες, είτε για άντρες. Μία μεγάλη έρευνα σε ένα ικανό ποσοστό γυναικών κάθε ηλικίας, έδειξε ότι πάνω από τις μισές γυναίκες που βλέπουν gay porn, φαντασιώνονται ότι έχουν τον ρόλο του… άντρα!
Η έρευνα διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ και όπως αποδείχθηκε, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών προτιμούν να βλέπουν πορνό ταινίες με gay άντρες, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν αισθάνονται ενοχές, ή γιατί φαντασιώνονται τον εαυτό τους ως… άντρες στο ερωτικό σκηνικό.
Στην ίδια μελέτη, αποδείχθηκε ότι το 37% των ατόμων που «ανοίγουν» βίντεο με gay άντρες στο PornHub, είναι γυναίκες και μάλιστα παρακολουθούν τα βιντεάκια έως το τέλος, σε αντίθεση με τους άντρες που αναλώνονται σε εναλλαγές σκηνικών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Dr Lucy Neville, το 55% των γυναικών φαντασιώνονται τον εαυτό τους ως άντρες στο σεξ. Στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ συμμετείχαν 500 γυναίκες και η μελέτη διήρκεσε πέντε χρόνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!