Τρίτη 12 Μαΐου 2015


Τον περασμένο Φεβρουάριο η Lenovo μας είχε απασχολήσει με το κακόβουλο λογισμικό Superfish που ήταν προεγκατεστημένο σε laptops της, καθώς επέτρεπε επιθέσεις τύπου 'SSL spoofing'.

Ωστόσο, το Superfish ανήκει σε μία κατηγορία προγραμμάτων που ονομάζονται Ad injectors και δεν είναι το μόνο λογισμικό αυτού του είδους που υπάρχει "εκεί έξω".

Τα Ad injectors είναι κακόβουλες εφαρμογές που εισάγουν νέες διαφημίσεις ή αντικαθιστούν τις ήδη υπάρχουσες σε έναν υπολογιστή εν αγνοία του χρήστη του.

Η Google πραγματοποίησε μία έρευνα σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Berkley και της Santa Barbara, από την οποία προέκυψε ότι για το διάστημα Ιούνιος-Οκτώβριος 2014, 5,3 εκ. μοναδικές διευθύνσεις IP επισκέφτηκαν τις σελίδες της Google από Ad injectors, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,5% της συνολικής κίνησης.

Από την έρευνα προκύπτει ότι περισσότερες από 50 χιλ. επεκτάσεις των browsers [add-ons, extensions] και 34 χιλ. εφαρμογές, αναλαμβάνουν τον έλεγχο της περιήγησης στο Internet και διαθέτουν Ad injectors.

Το 30% από αυτές τις εφαρμογές, "κλέβει" τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών, καταγράφει τις αναζητήσεις ή γενικότερα τη δραστηριότητα του χρήστη, και την καταθέτει σε τρίτους.

Η Google ήδη προχώρησε σε απομάκρυνση από το Chrome Web Store 192 ​​επεκτάσεων του Chrome, που είχαν προσβάλλει περίπου 14 εκ. χρήστες.

Πηγή: e-pcmag.gr
H Μαρία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε μια αστεία ιστορία που της συνέβη πριν μερικά χρόνια σε διακοπές της στη Φολέγανδρο.

Η γνωστή παρουσιάστρια μιλώντας στην εκπομπή της «Πρωινό ΣουΚου» δήλωσε πως πριν μερικά χρόνια έτυχε να βρεθεί σε παραλία γυμνιστών: «Έχει πολύ ενδιαφέρον επίσης, που έχω βρεθεί σε παραλία γυμνιστών, να βλέπεις γυμνό άντρα να παίζει ρακέτες. Εγώ έτυχε να είμαι εκεί και έβλεπα... Ήταν στην Φολέγανδρο, πάμε λοιπόν με το "στεφάνι" μου, απλώνουμε τις πετσέτες, με τα μαγιό μας, κανονικότατα. Και γυρνάω και ήταν δύο άντρες, έπαιζαν ρακέτες και ήταν... πέρα δώθε, πέρα δώθε. Απομακρύνθηκα γιατί φοβήθηκα μην μου έρθει κανένα μπαλάκι και πήγα λίγο πιο απόμερα. Τα μάζεψα κι έφυγα. Δεν φοβάμαι το ανθρώπινο σώμα, είμαι πολύ εξοικειωμένη».

http://www.thestival.gr
Computer-Chips
Το Moscow Center of SPARC Technologies (MCST) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να λαμβάνει παραγγελίες για τους πρώτους ρωσικής κατασκευής επεξεργαστές.
Οι πρώτες αυτές παραγγελίες προέρχονται από ρωσικές εταιρείες κατασκευής προσωπικών υπολογιστών και server, ενώ αφορούν τον επεξεργαστή Elbrus-4C ο οποίος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου στα εργαστήρια του MCST, στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρόκειται για τον πλέον τεχνολογικά προηγμένο επεξεργαστή που έχει κατασκευαστεί στη Ρωσία ενώ θα πρέπει να θεωρείται συγκρίσιμος με τους Core i3 και Core i5 της αμερικανικής Intel. Ο επεξεργαστής Elbrus-4C περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες, η ανάπτυξή του ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014 και η μαζική του παραγωγή ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.
Πέρα από τη νέα σειρά επεξεργαστών, το MCST ανακοίνωσε και ένα νέο PC, το Elbrus ARM-401, το οποίο βασίζεται στον επεξεργαστή Elbrus-4C και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Elbrus το οποίο προέρχεται από το Linux. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στο εν λόγω σύστημα θα μπορεί να εγκατασταθεί οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, είτε κάποια έκδοση των Windows της Microsoft είτε κάποια διανομή Linux.
Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε και το data center server rack της εταιρείας, με την ονομασία Elbrus-4.4, το οποίο διαθέτει τέσσερις επεξεργαστές Elbrus-4C και υποστηρίζει μνήμη RAM έως και 384GB.
MCST-Elbrus
Για τις επιδόσεις του Elbrus-4C οι γνώμες διίστανται, ακόμη και εντός της Ρωσίας. Η ρωσική εταιρεία ερευνών IT Research αναφέρει ότι «ο επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε συστήματα εξαιρετικά κρίσιμων εφαρμογών, όπως στις ένοπλες δυνάμεις, στις υπηρεσίες πληροφοριών και σε κυβερνητικές υπηρεσίες, είναι φθηνότερος και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια».
Ωστόσο, η ρωσική ιστοσελίδα PC World θεωρεί ότι ο Elbrus-4C είναι κατώτερος των αμερικανικών αντιστοίχων του. Ο Sergei Viljanen, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας, τονίζει στο Russia Insider ότι «ο ρωσικός επεξεργαστής βρίσκεται πέντε χρόνια πίσω από τους σημερινούς δυτικούς επεξεργαστές».
«Οι επεξεργαστές της Intel είναι αρχιτεκτονικής 14 nanometer, τη στιγμή που ο Elbrus είναι στα 65 nanometers, κάτι που σημαίνει ότι έχει σαφώς υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας», σημειώνει ο Viljanen.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για τις εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης της αμερικανικής NSA, αρκετές κυβερνήσεις ξεκίνησαν να αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις για να αντικαταστήσουν τον αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμό τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ρωσική MCST ξεκίνησε τις προσπάθειες ανάπτυξης ενός αποκλειστικά ρωσικού σχεδιασμού και κατασκευής επεξεργαστή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα υπολογιστών του ευρύτερου δημόσιου τομέα της Ρωσίας. Πρώτο δείγμα γραφής αυτού του φιλόδοξου προγράμματος είναι ο Elbrus-4C.
pestaola.gr
Σε μια απίστευτη χειρονομία γενναιοδωρίας προχώρησε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Λι Γινγιουάν προς τους 6.400 υπαλλήλους της εταιρείας του με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών λειτουργίας της εταιρείας του κάνοντάς τους δώρο τετραήμερες διακοπές στη Γαλλία οι οποίες εκτιμάται ότι κόστισαν συνολικά 33 εκατ. ευρώ.

Μίσθωσε 84 αεροπλάνα, έκλεισε 140 ξενοδοχεία στο Παρίσι, έκλεισε 4.760 δωμάτια σε 79 υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε Κάννες και Μονακό και νοίκιασε 147 λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους. Φρόντισε, δε, τα υψηλόβαθμα στελέχη να απολαύσουν υπηρεσίες VIP ενώ για τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους έκλεισε δωμάτια σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων.

Και σαν μην ήταν αρκετά όλα αυτά ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος έκλεισε την Γκαλερί Λαφαγιέτ προκειμένου οι υπάλληλοί του να μην έχουν πρόβλημα να κάνουν βόλτα μέσα στο πολυκατάστημα ή να υποχρεωθούν να στηθούν στην ουρά.

Παράλληλα στις 6 Μαΐου οι υπεύθυνοι του Μουσείου του Λούβρου σχεδίασαν μια ιδιωτική ξενάγηση για τους εργαζομένους της εταιρείας του Λι.

http://www.thestival.gr


Στην κούρσα για την παροχή καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (smartphones, desktops, tablets κ.α.) και πρόσβασης στο Ίντερνετ στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου επιδίδονται πολλές εταιρείες πλέον, καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για αγορές- κλειδιά για το κοντινό μέλλον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Raspberry Pi- ωστόσο, φαίνεται ότι απέκτησε αντίπαλο από την καλιφορνέζικη Next Thing, το σύστημα Chip της οποίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, θα κοστίζει μόλις 9 δολάρια (8 ευρώ) στην πιο βασική μορφή του.
Η φιλόδοξη startup αναζητά 50.000 δολάρια ακόμα για να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του, με τις πρώτες εκδόσεις του να προορίζονται να έχουν επεξεργαστή 1 Ghz, 512 MB RAM, 4 GB αποθηκευτικό χώρο. Η συσκευή προορίζεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.
Ο Chip έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τον Pi: είναι «χτισμένος» γύρω από ένα τσιπ Arm, ωστόσο περιλαμβάνει κάποιες τεχνολογίες δικτύωσης, όπως wi-fi και Bluetooth 4.0. Ως λειτουργικό χρησιμοποιείται μια έκδοση του Linux, ενώ συνδέεται μια διάφορα είδη οθονών. Η Next Thing σκοπεύει επίσης να κατασκευάσει μια φορητή έκδοσή του, το Pocket Chip, που θα πωλείται στην τιμή των 49 δολαρίων.
Η διάθεση αναμένεται να αρχίσει τον Δεκέμβριο, αν και κάποιοι που έκαναν πιο «premium» επιλογές στην πλατφόρμα crowdfunding θα λάβουν τα πρώτα συστήματα τον Σεπτέμβριο.
Το project σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Kickstarter, συγκεντρώνοντας πάνω από 645.000 δολάρια. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές του χώρου, η χαμηλή τιμή αντιπροσωπεύει μόνο μια πάρα πολύ βασική έκδοση του συστήματος, με την τιμή να ανεβαίνει στα 24 εάν κάποιος θέλει να ενισχύσει τις δυνατότητες στα γραφικά για να είναι αντίστοιχες του Pi (σημειώνεται ότι ο Raspberry Pi 2 κοστίζει 35 δολάρια).
naftemporiki.gr
Είναι δύο ομοφυλόφιλοι σε ένα αεροπλάνο. Ρωτάει ο ένας.
Θέλεις να το κάνουμε?
Τι λες ρε έχει πολύ κόσμο θα μας δούνε
-μπα όλοι κοιμούνται. Φώναξε αν έχει .κάποιος τσίχλα
-φωνάζει και κανείς δεν απαντάει
Το κάνουν λοιπόν. .......
Προσγειώθηκε το αεροπλάνο και η αεροσυνοδός ρωτά τον κόσμο Πώς ήταν η πτήση. Όλοι είπαν ότι ήταν πολύ ωραία μόνο ένας είπε ότι από την αρχή της πτήσης ότι είχε πονοκέφαλο και η αεροσυνοδός του είπε. ..έπρεπε να ζητήσετε παυσίπονα
Επιβάτης. Τι λες κοπέλα μου εδώ ο άλλος τσίχλα ζήτησε και τον γαμ@σανε..........

Το μορφωτικό επίπεδο των γονιών σχετίζεται με τον χρόνο που οι έφηβοι αφιερώνουν μπροστά από κάποια οθόνη -τηλεόραση, υπολογιστής ή κονσόλα παιχνιδιών.

Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα με τίτλο «Η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου του γονέα στη χρήση οθόνης από τα παιδιά τους», την οποία διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Ναι, οι γονείς έχουν σημαντική επιρροή στις τηλεοπτικές συνήθειες των παιδιών τους» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της ερευνητικής επιστημονικής ομάδας, Αναστασία Μπουνόβα, υποψήφια διδάκτορας στο Δημοκρίτειο.

Η έρευνα, που έγινε σε πανελλήνιο δείγμα 1.141 εφήβων, ηλικίας 12- 15 ετών και στους γονείς τους το διάστημα Ιανουάριος 2013-Μάιος 2014, έδειξε ότι οι νέοι που οι γονείς τους έχουν ολοκληρώσει μόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση φαίνεται να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες, σε σχέση με αυτούς που οι γονείς τους έχουν ολοκληρώσει δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα αγόρια κάθονται περισσότερες ώρες μπροστά σε μια οθόνη από ό,τι τα κορίτσια (κατά μέσον όρο 198 λεπτά τη μέρα έναντι 158 λεπτά). Επίσης, η οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι πλέον πιο ελκυστική από την οθόνη της τηλεόρασης, καθώς κερδίζει την προσοχή των εφήβων για 80 λεπτά την ημέρα, πάντα κατά μέσον όρο, σε σχέση με την TV, η οποία υποχώρησε οριακά στη δεύτερη θέση προτίμησης (79 λεπτά την ημέρα).

Είναι, τέλος, φανερό ότι η παρουσία υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο αυξάνει την πιθανότητα να κάθονται οι έφηβοι μπροστά σε μια οθόνη για περισσότερο από 2 ώρες το 24ωρο.

«Από ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος που οι έφηβοι αφιερώνουν μπροστά από κάποια οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών ξεπερνά τις συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για μέγιστη χρήση δύο ώρες την ημέρα» τόνισε η Αναστασία Μπουνόβα.

Την έρευνα, που παρουσιάστηκε στη διάρκεια του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθλητικής Ψυχολογίας, με διεθνή συμμετοχή, στα Τρίκαλα, διεξήγαγαν –εκτός της Αν. Αν. Μπουνόβα- η καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου και οι αναπληρωτές καθηγητές Θ. Κουρτέσης και Ν. Αγγελούσης.
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι δημοσιογράφοι, που συνάντησαν την Γιόκο Όνο σε έκθεση μοντέρνας τέχνης στο Λος Άντζελες, από την απάντηση της χήρας του Τζον Λένον σχετικά με την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η καλλιτέχνιδα είπε ότι έχει συναντήσει πολλές φορές την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ στο παρελθόν σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ τη δεκαετία του '70 και αποκάλυψε ότι είχε μια «ερωτική περιπέτεια» μαζί της.

«Συναντηθήκαμε πολλές φορές κατά τις διαδηλώσεις και ήρθαμε πολύ κοντά. Μοιραστήκαμε αρκετές από τις αρχές μας για σεξουαλική ισότητα και μάχη κατά της πατριαρχικής κοινωνίας στην οποία μεγαλώσαμε. Είχαμε μια ερωτική περιπετειούλα όταν ζούσα με τον Τζον Λένον στο Μανχάταν και η Χίλαρι σπούδαζε στο Γέιλ, αλλά μετά χάσαμε επαφή. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά πάνε τα πράγματα για εκείνη και εύχομαι τα καλύτερα για την εκστρατεία της», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες.

Η Όνο χαμογέλασε και σημείωσε πως η εκλογή της Χίλαρι θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, των μπαϊσέξουαλ, και των τρανσέξουαλ στην Αμερική.

http://www.enikos.gr 


Τέλος βάζει στις selfie φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί των Καννών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φερμό, χαρακτηρίζοντας τη συνήθεια «γκροτέσκ και γελοία».

Το φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ, μάλλον δεν θα έχει αυτοφωτογραφήσεις, καθώς όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές υποβαθμίζει την όλη αίγλη. Λέγοντας ότι «οι άνθρωποι ποτέ δεν μοιάζουν ασχημότεροι όσο σε μία selfie», ο Φερμό δήλωσε ότι ελπίζει να βάλει τέλος σε αυτή τη μόδα που έχουν όλοι «να φωτογραφίζουν τους εαυτούς τους με τους εαυτούς τους».

Πέτρα Νέμκοβα.
Μιλώντας στην παρουσίαση του φετινού Φεστιβάλ και την ανακοίνωση των βασικών ταινιών του, ο Φερμό τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα διεξάγει εκστρατεία ενάντια στις selfie. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι θα υπάρξει ανεπίσημη και όχι επίσημη απαγόρευση, δηλώνοντας με χιούμορ: «Δεν θα φέρουμε και την αστυνομία, δυστυχώς».

«Κάνουμε μία καμπάνια για να περιορίσουμε τις selfie στο κόκκινο χαλί και τα σκαλοπάτια. Πέραν αυτού, θεωρούμε ότι είναι μία συνήθεια που συχνά γίνεται γελοία και γκροτέσκ», σημείωσε.

Η βραβευμένη Γαλλίδα ηθοποιός Λέα Σεϊντού.
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πιέρ Λεσκούρ πρόσθεσε: «το κόκκινο χαλί “ταξιδεύει” σε όλον τον κόσμο και βλέπουμε ανθρώπους να φαίνονται όμορφοι. Ειλικρινά ποτέ κανείς δεν μοιάζει πιο άσχημος από όσο σε μία selfie».

naftemporiki.gr
Μία ιστορική μέρα ξημέρωσε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο βραχνάς των χρεών αποτελεί παρελθόν αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ολοκλήρωσε την αποπληρωμή τους 

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά».
Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν!
Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους.
Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!

http://www.paokfc.gr


Η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνει μαζί και τα πρώτα κουνούπια, τα οποία δεν σας αφήνουν να απολαύσετε την παραμονή στον κήπο ή τη βεράντα, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε διάφορες χημικές εντομοαπωθητικές λύσεις...

Εκτός από τα εντομοαπωθητικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λύσεις που προσφέρει η φύση.
Τα παρακάτω φυτά λόγω των ελαίων που περιέχουν απωθούν τα κουνούπια. Φυτέψτε τα στον κήπο σας ή σε γλάστρες κοντά στα σημεία που συνηθίζετε να κάθεστε και χαλαρώστε ανενόχλητοι.

Κιτρονέλλα
Η κιτρονέλλα αποτελεί το κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως λοσιόν, αρωματικά κεριά κτλ. Είναι ένα πολυετές γρασίδι που φτάνει το ένα μέτρο περίπου. Θέλει ηλιόλουστη θέση και είναι πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργειά του. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει αρκετό πότισμα.

Μελισσόχορτο
Το μελισσόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή μελισσοβότανο και είναι ένα πολυετές βότανο με απαλή μυρωδιά λεμονιού. Τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφτούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό.

Κατηφές
Ο κατηφές είναι καλοκαιρινό φυτό με λευκά, κίτρινα και πορτοκαλί άνθη. Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά που σε πολλούς είναι ενοχλητική, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ουσίας που αποτελεί συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Είναι φυτό εύκολο και του αρέσει ο ήλιος. Εκτός από τα κουνούπια απωθεί και άλλα έντομα.

Αρμπαρόριζα
Η αρμπαρόριζα έχει μία έντονη μυρωδιά που θυμίζει λιβάνι και δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και καθόλου απαιτητικό αφού δεν θέλει ούτε πολύ νερό ούτε ιδιαίτερο έδαφος. Πρέπει όμως να στραγγίζει καλά.

Λουίζα
Η λουίζα είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που όταν την ακουμπάτε αναδίδει ένα έντονο άρωμα λεμονιού. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα και κυρίως στην παρασκευή τσαγιού και cocktails. Η λουίζα θέλει πολύ ήλιο και μέτριο πότισμα. Φυτέψτε την κοντά σε διαδρόμους ώστε να δίνει άρωμα καθώς περνάτε.

Βασιλικός
Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχει ο λεμονοβασιλικός. Φυτέψτε βασιλικούς σε μεγάλες γλάστρες με καλό χώμα ή στον κήπο σε φωτεινά έως ηλιόλουστα σημεία. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα στο δέρμα σας ώστε να μη σας επιτεθούν τα κουνούπια.

Λεβάντα
Η λεβάντα είναι διακοσμητικό φυτό με έντονο άρωμα για τον κήπο μας που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια και πολλά άλλα έντομα. Τα αποξηραμένα άνθη της διώχνουν τον σκώρο από τα ντουλάπια τους. Η λεβάντα είναι ένας χαμηλός θάμνος που ανθίζει ανάλογα την ποικιλία από άνοιξη έως το καλοκαίρι και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα σημεία. Δεν είναι απαιτητική ως προς το έδαφος και αρκείται σε λίγο νερό.

http://www.ksipnistere.com 


Η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα, και ως εκ τούτου είναι μεγάλος πονοκέφαλος και το παρκάρισμα.
Δεν είναι τυχαίο που πολλά δημοφιλή νέα μοντέλα πόλης χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα πρακτικά στο παρκάρισμα.
Το EO Smart Connecting Car 2 αναπτύχθηκε από Γερμανούς μηχανικούς του DFKI Robotics Innovation Center στη Βρέμη και διαθέτει μια σειρά ιδιαίτερων και καινοτόμων χαρακτηριστικών.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα «ευέλικτο» ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ικανό να μικραίνει το μέγεθός του, να κινείται πλάγια (σαν κάβουρας) και να στρίβει πολύ εύκολα, κάτι που διευκολύνει πολύ το παρκάρισμα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το πρόγραμμα του «έξυπνου» μίνι αυτοκινήτου εξελίσσεται εδώ και τρία χρόνια. Αρχικά είχε ανακοινωθεί το 2012, και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη έκδοσή του.
Από πλευράς οδήγησης η αίσθηση είναι αυτή ενός κλασικού αυτοκινήτου, ωστόσο ο κάθε τροχός έχει τον δικό του κινητήρα, οπότε και είναι δυνατή η πλάγια κίνηση, με αποτέλεσμα να μπορεί να «γλιστρά» μέσα και έξω από στενές θέσεις παρκαρίσματος σε αστικές ζώνες, όπως εξηγεί ο Τίμο Μπερνσάιν, υπεύθυνος προγράμματος για το όχημα. «Η όλη διαδικασία- η μετάβαση από την κανονική οδήγηση στην πλάγια- διαρκεί περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα» σημειώνει.
Η μέγιστη ταχύτητα είναι 65 χλμ/ ώρα και μια πλήρης φόρτιση του δίνει εμβέλεια 50-70 χιλιομέτρων. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι επίσης η δυνατότητα να...διπλώνεται, αποκτώντας μήκος μόλις 1,5 μέτρων, και «κόβοντας»80 εκατοστά, με αποτέλεσμα να αποκτά περίπου το μήκος ενός ποδηλάτου.

Οι δημιουργοί του το προμοτάρουν ως «μικρό αμάξι για μεγάλες πόλεις» και το οραματίζονται ως διαμοιραζόμενο/ δημόσιο μέσο μεταφοράς (car-sharing).

Η βασική ιδέα είναι πως όταν κάποιος χρειάζεται αυτοκίνητο θα πηγαίνει στον κοντινότερο σταθμό φόρτισης και θα επιλέγει το όχημα που θα είναι επαρκώς φορτισμένο για να καλυφθεί η επιθυμητή απόσταση.
Για δοκιμές έχουν προσκληθεί διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ωστόσο φαίνονται απρόθυμες να ασχοληθούν με κάτι που δεν έχουν κατασκευάσει οι ίδιες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ερευνητές εργάζονται πάνω στην ενσωμάτωση επιπλέον χαρακτηριστικών, όπως η αυτόνομη οδήγηση, με λειτουργίες αυτόματου πιλότου και αυτόματου παρκαρίσματος.
naftemporiki.gr
Η Μπέσυ Μάλφα σε συνέντευξή της μίλησε για τον άντρα της ζωής της Γεράσιμο Σκιαδαρέση αλλά και την απιστία.

Στην ερώτηση αν θα χαλούσε το σπίτι της για μία απιστία η αγαπημένη ηθοποιός είπε στη real: «Αν το μάθαινα εννοείς; Θα προτιμούσα να μην το μάθω αν πήγαινε με άλλη ο Γεράσιμος. Αν όμως γινόταν, δεν θα τον άφηνα, δεν θα τον χώριζα. Ζούμε είκοσι χρόνια μαζί, είναι το σέξι αγόρι μου, ο πατέρας των παιδιών μου, δεν θα τα γκρέμιζα όλα για ένα καπρίτσιο! Όχι!».

Τι σας κρατάει μαζί περίπου 20 χρόνια;

«Θαυμάζουμε πολύ ο ένας τον άλλον. Υπάρχει αληθινή αγάπη, υπάρχει σεβασμός, υπάρχει κι εκτίμηση. Μη με ρωτάς για συνταγές και για μυστικά. Δεν υπάρχουν τέτοια! Υπάρχει μόνο αγάπη και αυτή μας κρατάει ευτυχισμένους μαζί πάνω από είκοσι χρόνια με πιο ακριβό δώρο τα τρία θαυμάσια παιδιά μας. Είμαι πολύ τυχερή που τους έχω στη ζωή μου!».

http://www.thestival.gr

Ένα σκάνδαλο της Αρχαία Αιγύπτου ξεσκεπάστηκε εν έτη 2015! Μιας και οι μούμιες είχαν ιδιαίτερη ζήτηση ως αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, οι ταριχευτές φαίνεται ότι αδυνατούσαν να καλύψουν τις… καταναλωτικές ανάγκες, οπότε τύλιγαν σε γάζες ό,τι έβρισκαν!
Η αποκάλυψη έγινε από ερευνητές του Μουσείου του Μάντσεστερ και του πανεπιστημίου της ίδιας πόλης.
Από τις 800 και πλέον μούμιες που έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής με ακτινογραφίες και τομογραφίες, μόνο το ένα τρίτο περιείχε πλήρεις μούμιες.
Τα άλλα δύο τρίτα έκρυβαν άσχετα υλικά όπως λάσπη και ξυλαράκια, καθώς και υλικά που σχετίζονται με ζώα όπως φτερά και τσόφλια.
Όπως αναφέρει το BBC, h ερευνητική ομάδα, πάντως, δεν πιστεύει ότι τα ευρήματα αποδεικνύουν απάτη μεγάλης κλίμακας. Το πιθανότερο είναι ότι τα εκατομμύρια ζώα που εκτρέφονταν ειδικά για αυτόν τον σκοπό δεν επαρκούσαν για την τροφοδοσία της αγοράς και οι ταριχευτές απλά χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν, χωρίς να το κρύβουν απαραίτητα από τον αγοραστή.
Μέχρι και 70 εκατομμύρια ζώα πρέπει να θανατώθηκαν και να μουμιοποιήθηκαν ως θρησκευτικές προσφορές στην αρχαία Αίγυπτο. Ακόμα κι έτσι, όμως, η προσφορά ήταν μικρή σε σχέση με τη ζήτηση για επικοινωνία με τους θεούς της αρχαίας Αιγύπτου, πολλοί από τους οποίους είχαν μορφές ζώων.
Ντοκιμαντέρ για το «σκάνδαλο» των μουμιοποιημένων ζώων θα προβληθεί τη Δευτέρα από την τηλεοπτική εκπομπή Horizon του BBC.
Για ολόκληρους μήνες η γυναίκα είχε κατοικίδιο χωρίς να το γνωρίζει...
Όλα έγιναν στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η γυναίκα πριν μερικούς μήνες βρήκε τον καναπέ στα σκουπίδια. Τον καθάρισε και τον έβαλε στο σπίτι τις. Δεν μπορούσε να φανταστεί όμως τη συνέχεια.


Το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακάλυψε με τρόμο έναν τεράστιο πύθωνα ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ!

Η Χόλι Ράιτ Πιστεύει πως η πείνα του ήταν αυτή που το έκανε να βγει από την κρυψώνα του.

“Δεν αντιδρούσε ούτε σφύριζε… Έκανε αρκετό κρύο, δεν μπορούσε να βρει φαγητό και νομίζω ότι βγήκε από τον καναπέ γιατί πέθαινε” είπε.
Το ερπετό πάντως όταν το ανακάλυψε η γυναίκα ήταν όντως ετοιμοθάνατο, μέσα σε λίγη ώρα πέθανε, η γυναίκα μετά το περιστατικό πέταξε τον καναπέ στα σκουπίδια με ένα σημείωμα που έγραφε να μην τον πάρει κανείς στο σπίτι του...
 

Τα Windows 10, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν για τους χρήστες το ερχόμενο καλοκαίρι, θα είναι και η τελευταία έκδοση των Windows, καθώς η Microsoft αποφάσισε να δώσει τέρμα στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.
«Τα Windows θα διατίθενται ως μια υπηρεσία η οποία θα παρέχει νέες καινοτομίες και ενημερώσεις με συνεχή τρόπο», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι αναμένει τα Windows να έχουν μια «μακρά πορεία στο μέλλον».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμα σε μια απόφαση σχετικά με το νέο όνομα που θα έχει το όποιο λειτουργικό σύστημα πέραν των Windows 10.
«Δεν θα υπάρξουν Widows 11», προειδοποίησε ο Στιβ Κλέινχανς, αντιπρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Gartner, η οποία παρακολουθεί την πορεία της Microsoft. Συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρεία εσκεμμένα απέφυγε στο παρελθόν να χρησιμοποιήσει το όνομα «Windows 9» και αντ’ αυτού επέλεξε το «Windows 10», ως ένα τρόπο να επισημάνει την αποκοπή από το παρελθόν, όπου διέθετε μεμονωμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.
Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι το σύστημα που ακολουθούσε η Microsoft είχε προκαλέσει προβλήματα τόσο για την ίδια όσο και για τους καταναλωτές.
«Κάθε περίπου 3 χρόνια η Microsoft δημιουργούσε το επόμενο σπουδαίο OS», δήλωσε. «Οι προγραμματιστές δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν και ξαφνικά ερχόταν ένα νέο προϊόν το οποίο βασιζόταν στις προτιμήσεις που είχαν οι καταναλωτές 3 χρόνια πριν», πρόσθεσε.
Ο Κλέιχανς συνέχισε λέγοντας ότι τα περισσότερα έσοδα της Microsoft από τα Windows προέρχονται από τις πωλήσεις νέων υπολογιστών που ενσωματώνουν το λειτουργικό και ότι αυτό είναι απίθανο να επηρεαστεί από την αλλαγή.
«Σε γενικές γραμμές αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα, ωστόσο εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους», επεσήμανε ο Κλέιχανς. «Η Microsoft θα πρέπει να εργαστεί σκληρά ώστε να είναι σε θέση να παρέχει νέες αναβαθμίσεις και χαρακτηριστικά», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά με το πώς θα προσαρμοστούν στην αλλαγή οι εταιρικοί πελάτες και με ποιον τρόπο η Microsoft θα παρέχει υποστήριξη.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Windows θα μπουν στην κατάψυξη και ότι δεν θα τα ξαναδούμε», δήλωσε στο BBC ο Κλέιχανς. «Πράγματι, είμαστε έτοιμοι να δούμε το αντίθετο, με την ταχύτητα των αναβαθμίσεων για τα Windows να περνά σε νέο επίπεδο», πρόσθεσε.
Ένας μαύρος κατάδικος στην Καλιφόρνια, 1.95, 140 κιλά με ξυρισμένο κεφάλι, καταφέρνει να αποδράσει από τη φυλακή που τον κράταγαν για 15 χρόνια. Είχε φάει ισόβια για ληστεία με φόνο που είχε κάνει με τα χέρια του.
Καθώς έτρεχε στα χωράφια για να ξεφύγει, βρίσκει ένα σπίτι και μπαίνει μέσα σπάζοντας την πόρτα. Βρίσκει ένα νεαρό ζευγάρι που κοιμόταν στο κρεβάτι του. Πιάνει λοιπόν τον σύζυγο, τον πετάει από το κρεβάτι, τόν σέρνει και τον δένει σε μία καρέκλα. Γυρίζει καί δένει και τη γυναίκα στο κρεβάτι και πέφτει από πάνω της. Τη φιλάει στον λαιμό και στη συνέχεια σηκώνεται και μπαίνει στο μπάνιο.
Ο άνδρας δεμένος στην καρέκλα λέει αλαφιασμένος στην γυναίκα του:
-Κοίτα, αυτός ο τύπος είναι εγκληματίας, πρέπει να την έχει κοπανήσει από τη φυλακή, είδες τα ρούχα του; Είναι ρούχα φυλακισμένου. Πιθανό να μην έχει δει γυναίκα πολλά χρόνια. Τον είδα πως φίλαγε το λαιμό σου! Αν σου ζητήσει σεξ, μην αντισταθείς, μη πεις όχι, μη παραπονεθείς, γιατί μπορεί να μας σκοτώσει και τους δύο. Δώσ' του ότι σου ζητήσε!!!. Δωσ' του αυτό πού θέλει, δώσ' του ικανοποίηση, μη κινδυνέψουμε. Μη τον θυμώσεις! Να φανείς δυνατή γλυκιά μου. Σ' αγαπάω πολύ!
Και η γυναίκα του απαντάει:
-Δε φίλαγε το λαιμό μου. Ψυθίριζε στο αυτί μου. Μου είπε ότι σε βρίσκει πολύ σέξυ και με ρώτησε αν έχουμε βαζελίνη στο μπάνιο. Να φανείς δυνατός χρυσέ μου. Και εγώ σ' αγαπάω πολύ...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (47/11.5.15) ο Ν4325 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Άρθρο 19-Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία

Σημ: To δεύτερο εξώφυλλο, αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ από το dimastin.gr

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (47/11.5.15) ο Ν4325 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 Στα 50 άρθρα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Την κατάργηση της επιστράτευσης (άρθρο 1)
– Τις αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που πλέον γίνεται λιγότερο αυστηρό (άρθρα 3, 4, 5 και 6)
-Απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού και συμβάσεων μίσθωσης έργου (άρθρο 8)
-Συμμετοχή προσωπικού ΙΔΑΧ σε διαδικασίες κινητικότητας (άρθρο 9)
-Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Α.Σ.Ε.Π. (άρθρο 11)
– Αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών − Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών (άρθρο 12)
– Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων Δημοσίου − Ασφάλεια πληροφορικών συστημάτων Δημοσίου (άρθρο 13)
-Επαναπρόσληψη απολυμένων, αποκατάσταση διαθέσιμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και πρόσληψη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (άρθρα 14 έως 21)
– Εκποίηση αυτοκινήτων του Δημοσίου (άρθρο 22)
-Θέματα ΟΤΑ (άρθρο 27)
– Διαδικασία για την κάλυψη της θέσης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης (άρθρο 28)
-Αλλαγές στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (άρθρο 31)
-Άρση αξιόποινου για αιρετούς και υπαλλήλους ΟΤΑ για την μη άσκηση ένδικων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. και την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού (άρθρο 39)
-Δυνατότητα σύναψης δανείων των «κόκκινων» δήμων από ελληνικές και ξένες Τράπεζες και το  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (άρθρο 43).
ΝΟΜΟΣ 4325/2015
aftodioikisi.gr
Τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος ή λευκοκύτταρα βοηθούν τον οργανισμό να προστατευθεί από τις λοιμώξεις.

Επιπλέον, συμμετέχουν στη δημιουργία φλεγμονών και την εκδήλωση αλλεργιών.

Όταν παθαίνετε μόλυνση ή έχετε κάποια φλεγμονή σε κάποιο σημείο του σώματός μας, ο μυελός (το μεδούλι) των οστών παράγει πιο πολλά λευκά αιμοσφαίρια που απελευθερώνονται στο αίμα μας ώστε μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία να μετακινηθούν προς το σημείο της μόλυνσης ή της φλεγμονής. Καθώς η κατάστασή σας βελτιώνεται, υποχωρεί η παραγωγή λευκών από το μυελό των οστών με αποτέλεσμα ο αριθμός των λευκών στο αίμα να πέσει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η μέτρηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων γίνεται για να εντοπιστεί εάν υπάρχει φλεγμονή ή λοίμωξη ή αν πάσχετε από κάποια πάθηση που επηρεάζει τον αριθμό και τον τύπο των λευκών.

Όταν ο αριθμός των λευκών είναι υψηλός, πάνω, δηλαδή, από τα φυσιολογικά όρια, τότε ο ασθενής έχει λευκοκυττάρωση, που μπορεί να συνδέεται με διάφορες καταστάσεις όπως:
-Λοιμώξεις που προκαλούνται συνήθως από μικρόβια, ιούς, μύκητες ή παράσιτα.
-Φλεγμονές ή φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως είναι η ρευματοειδής η αρθρίτιδα, η αγγειίτιδα ή οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.
-Λευχαιμία ή τα μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα.
-Νεκρωτικές καταστάσεις (τραύμα, εγκαύματα, από χειρουργικές επεμβάσεις ή από καρδιακή προσβολή)
-Αλλεργικές αντιδράσεις (αλλεργίες, άσθμα).
-Έντονη άσκηση.
-Έντονο stress.
-Tελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης.

Όταν ο αριθμός των λευκών είναι χαμηλός, κάτω, δηλαδή, από τα φυσιολογικά όρια, τότε το άτομο έχει λευκοπενία, που μπορεί να συνδέεται με διάφορες καταστάσεις όπως:
-Βλάβη του μυελού των οστών ( π.χ. χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ναρκωτικά).
-Διαταραχές λόγω μη παραγωγής επαρκούς ποσότητας λευκών αιμοσφαιρίων (μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, έλλειψη βιταμίνης B12 ή φυλλικού οξέος).
-Λέμφωμα ή μεταστάσεις ενός καρκίνου στο μυελό των οστών.
-Αυτοάνοσα νοσήματα, όπως είναι ο λύκος, στα οποία ο οργανισμός επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του λευκά αιμοσφαίρια.
-Σήψη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!