Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η Αpple ανακοίνωσε την πιο δημοφιλή εφαρμογή που κατέβασαν οι χρήστες των συσκευών της…

Αν και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012, το Candy Crush Saga κατάφερε να γίνει η πιο δημοφιλής εφαρμογή του 2013 με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες να το έχουν κατεβάσει στις συσκευές τους από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple ενώ το έχουν παίξει πάνω από 150 δισεκατομμύρια φορές.
Η εφαρμογή έχει γνωρίσει αυτή την τεράστια επιτυχία εξαιτίας των πολλών ενημερώσεων που έχουν γίνει, οι οποίες κάθε φορά προσθέτουν και νέα αντικείμενα κι επίπεδα κάνοντας έτσι τον παίχτη να μην βαριέται…
Ήδη οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν το παιχνίδι, έχουν ήδη κάνει αίτημα για να γίνει δημόσια εγγραφή της εταιρίας τους το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι το μάλλον το Candy Crush θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τον επόμενο χρόνο.

http://www.picantiko.gr 
Το κρύο, παραμονές Χριστουγέννων, είναι τσουχτερό. Το στολισμένο «τσαρδί» του 47χρονου άστεγου Διονύση Σοφιανόπουλου στην οδό Δεληγιώργη βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του κλειστού ξενοδοχείου Απόλλων... «Ο ιδιοκτήτης είναι φίλος. Μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω τον χώρο και μέχρι τώρα δεν ήρθε κάποιος να με διώξει. Αυτήν τη στιγμή είναι και αυτός άστεγος. Φιλοξενείται στον ξενώνα του δήμου στη πλατεία Βάθη», λέει στο «Εθνος».

Οδηγός νταλίκας με προϋπηρεσία δύο δεκαετιών, ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα με φορτηγό αλλά και με «ψυγείο» στη Γερμανία. Η επαγγελματική του διαδρομή περιλαμβάνει, πάντως, πολύ περισσότερες στάσεις: τοποθέτηση επίπλων κουζίνας που ήταν και η δουλειά του πατέρα του, συνεργεία αυτοκινήτων, μεροκάματα στη βιομηχανία γάλακτος, δουλειές του ποδαριού...

Παιδί οικογένειας οικονομικών μεταναστών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, όταν και επέστρεψε οριστικά στην πατρίδα με τους γονείς και τον αδελφό του. «Μιλάω πολύ καλά Γερμανικά, Σουηδικά και Αγγλικά, ενώ καταλαβαίνω και Νορβηγικά. Παράλληλα με το σχολείο, εργαζόμουν στη δουλειά του πατέρα μου από την πρώτη ημέρα που έφτασα στην Ελλάδα. Ολα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που αρρώστησε. Οταν τον χάσαμε, το 1992, η δουλειά έμεινε στον αδελφό μου που δεν κατάφερε να την κρατήσει. Οικονομικά ήμασταν κατεστραμμένοι, οπότε είπα να αναζητήσω αλλού την τύχη μου. Πήγα στη Στοκχόλμη. Δούλευα στα πλοία της Βαλτικής και σπούδαζα διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Εφτασα ένα εξάμηνο πριν το πτυχίο», μας λέει ο άνθρωπος που έκανε τη Δεληγιώργη σπίτι...

Το χαστούκι
Στην πορεία παντρεύτηκε, αλλά ο γάμος του δεν άντεξε πάνω από δώδεκα χρόνια. Και το χειρότερο ήταν ότι πέρασε 17 μήνες στη φυλακή, εξαιτίας μίας βίαιης αντίδρασης κατά της συζύγου του. «17 μήνες πρωτόδικα, για ένα χαστούκι», αναπολεί με σαρκασμό.

Ο εγκλεισμός έληξε το 2007. Η επιστροφή στην Ελλάδα, στο πατρικό σπίτι της Νέας Μάκρης, έμοιαζε να είναι η επόμενη λογική κίνηση. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ήταν, ωστόσο, η σειρά της μητέρας του να «φύγει». Στη συνέχεια δημιούργησε δύο καταστήματα πώλησης δίσκων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εμπορικών δικτύων franchise. Για άλλη μία φορά η τύχη δεν του γέλασε. Η εξάπλωση του Ιντερνετ έστελνε τις πωλήσεις δίσκων στα αζήτητα. Ξεχρέωσε, έκλεισε την επιχείρησή του και πάλι από την αρχή.

Υστερα ήρθε η κόντρα με τον αδερφό του... «Ο αδελφός μου με ανάγκασε να πουλήσουμε το πατρικό που είχαμε εξ αδιαιρέτου, για να αγοράσει μία Μερσεντές. Νοίκιασα ένα σπίτι στο Μάτι και δούλεψα ως οδηγός στον Δήμο Νέας Μάκρης. Πέρασε ένα εξάμηνο, η σύμβαση έληξε και βρέθηκα πάλι στο μηδέν. Οι προνοιακές υπηρεσίες με συμβούλευσαν να αφήσω τα πράγματά μου σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου και εγκαταστάθηκα. Τον επόμενο χρόνο δούλευα σε συνεργείο αυτοκινήτων και επέστρεφα στο κονάκι μου με τη λάμπα θυέλλης», υπογραμμίζει ο Διονύσης.

Κάποια ημέρα γύρισε κατάκοπος, άναψε το υγραέριο για να ζεσταθεί και τον πήρε ο ύπνος. Ξύπνησε από τους καπνούς και τις φλόγες. Μόλις και μετά βίας πρόλαβε να βγει έξω, πριν σκάσει η φιάλη. Ολα, ακόμα και τα χαρτιά του, χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν είχε άλλη λύση, οπότε συνέχισε να μένει στο καμένο σπίτι.

«Επιασα δουλειά σε βιομηχανία γάλακτος στο Κορωπί. Το 2010 αναγκάστηκα τελικά να βγω στον δρόμο. Το 2012, με διάφορες ενέργειες, κατέληξα στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς. Τον περασμένο Ιούλιο έφυγα», καταλήγει ο 47χρονος άστεγος που διηγείται την ιστορία του με τη χαρακτηριστική στωικότητα ενός ανθρώπου μαθημένου στα βάσανα. Μιλάει για τη συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα των αστέγων και τα μάτια του λάμπουν. Ζητάει μία δουλειά.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Πόσες φορές δεν σας έχει σπάσει να νεύρα το καλώδιο από τα ακουστικά του κινητού και όχι μόνο. Δείτε ένα πολύ απλό και καλό τρόπο να τα δέσετε.
Ολα του γάμου δύσκολα. Ψηφιακή ... προίκα απαίτησε από τον μέλλοντα γαμπρό του ένας πατέρας από την Υεμένη προκειμένου να δώσει το χέρι της κόρης του.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, η Υεμένη είναι μια παραδοσιακή χώρα που οι άνδρες πρέπει να δώσουν χρήματα στους γονείς της νύφης προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο. Το έθιμο έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι γάμοι, ολοένα και περισσότεροι νεαροί άνδρες αδυνατούν να καταβάλουν προίκα, οπότε δεν μπορούν να παντρευτούν. Πολλές φορές μάλιστα, οι γείτονες αναγκάζονται να συμπληρώσουν το ποσό, ώστε να καταβληθεί η προίκα- την οποία ορίζει ο πατέρας της νύφης.

Ο συγκεκριμένος πατέρας είναι ποιητής ονόματι Salim Ayyash ο οποίος ζήτησε από τον επίδοξο γαμπρό, αντί για προίκα...ένα εκατομμύριο «like» στο facebook. Ο δυστυχής γαμπρός, ζήτησε με τη σειρά του τη βοήθεια των μπλόγκερς και ήδη έχει συγκεντρώσει 30.000 like σε μια χώρα μάλιστα όπου η χρήση του διαδικτύου είναι περιορισμένη.







«Καταπέλτης» για την Τρόικα και το ρόλο της στις χώρες που «τρέχουν» προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κατατέθηκε την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ. Το προσχέδιο κατατέθηκε από τους επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να διενεργήσει τη σχετική έρευνα, Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Γαλλία).

Στο προσχέδιο ασκείται κριτική και στην ευρωζώνη για την έλλειψη νομικής βάσης στη σύσταση της τρόικας, αλλά και στο ρόλο της τριμερούς, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη οι επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη που έχουν πληγεί από την κρίση.

Όπως σημειώνεται, τα προγράμματα προσαρμογής που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν εμπόδισαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά ούτε και τη μετάδοση της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Επίσης, στο προσχέδιο ασκείται κριτική και στην Κομισιόν για το διπλό ρόλο που έχει τόσο ως μέλος της τρόικας όσο και ως θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο προσχέδιο της έκθεσης επισημαίνεται ακόμη ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής θα πρέπει να βελτιωθούν όσον αφορά στις δομές λήψης αποφάσεων. Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αυξηθεί η συνοχή, η διαφάνεια και η λογοδοσία, λαμβανομένης υπόψη και της αναθεώρησης των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, στους οποίους είχαν βασιστεί οι υποθέσεις που διατυπώνονταν.

Το προσχέδιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση του πολιτικού έργου που θα αρχίσει τον Ιανουάριο, με ακροάσεις σημαντικών παραγόντων που καθόρισαν το περιεχόμενο των προγραμμάτων στήριξης και την αποστολή αντιπροσωπειών του ΕΚ στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Το κείμενο που κατατέθηκε, σύμφωνα με την Επιτροπή, επισημαίνει πως χρειάζονται επίσης βελτιώσεις και σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά κυρίως το σε ποιον «ανήκει» η ευθύνη για τη διαδικασία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, καθώς, εάν δεν υπάρχει τέτοια απόδοση ευθυνών, η εφαρμογή είναι λιγότερο αποτελεσματική και οι επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων λιγότερο θετικές.

Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που παρατίθεται, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών θα μεταβεί στη Λισαβόνα από την 6η ως την 7η Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα από την 8η ως την 9η Ιανουαρίου, στη Λευκωσία από την 10η ως την 11η Ιανουαρίου και στο Δουβλίνο την 16η ως την 17η Ιανουαρίου.

Ενώπιον της επιτροπής θα μιλήσουν παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν (13η Ιανουαρίου), ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ (14η Ιανουαρίου) και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ (15η Ιανουαρίου).

Το σχέδιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και επίσημα στην Επιτροπή την 16η Ιανουαρίου στο Στρασβούργο. Προγραμματίζονται επίσης και άλλες επαφές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα παραδείγματα των εταιρειών που έχουν διχάσει τους οπαδούς τους με τις επιλογές που έκαναν είναι αρκετά. Πιο πρόσφατα παραδείγματα, η Porsche που διαθέτει την 911 GT3 αποκλειστικά με PDK, η Nissan που ανεβάζει την τιμή του GT-R ταχύτερα κι από την ισχύ του τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ferrari η οποία δεν διαθέτει πλέον αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο στη γκάμα της κτλ.
Η εικόνα που βλέπετε παρακάτω συγκεντρώνει όλα τα highlights της χρονιάς που διανύουμε και η οποία σιγά σιγά πλησιάζει προς το τέλος της.

 Το 2013 ήταν μια γεμάτη χρονιά με γεγονότα! Ανατροπές, εξελίξεις, σοκ όλα χωρέσαν και σε αυτή τη χρονιά!
Ο διάσημος εικονογράφος Μάριο Ζούκα, θέλησε να «αιχμαλωτίσει» όλα τα γεγονότα που άφησαν το στίγμα τους φέτος (περίπου 90), μέσα σε μια… κομίστικη εικόνα, λίγες μέρες πριν τελειώσει το έτος.

Αν και η εικόνα έχει πιο πολύ Αμερικάνικο ύφος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβετε πολλά από τα σκίτσα που έγιναν διεθνώς γνωστά.
Ο Μάριο Ζούκα, ξεκινάει στο πάνω μέρος της εικόνας, με τους ανθρώπους που έχασαν φέτος την ζωή τους με κορυφαία ονόματα που άφησαν πίσω την δική τους ιστορία, όπως ο Νέλσον Μπαντέλα και ο Λου Ριντ.

Θα δείτε επίσης, τον «πόλεμο» μεταξύ των εταιρειών Samsung και Apple που παρουσίασαν φέτος τα καινούρια τους κινητά, Samsung Galaxy S4 και iPhone 5s, αντίστοιχα, που προκάλεσαν πανικό για το ποιος θα τα πρωτοαγοράσει αλλά και τον τελευταίο γνωστό «πόλεμο» μεταξύ των κονσόλων παιχνιδιών, XBoxOne και PS4.
Την τιμητική τους είχαν και τα social media και σελίδες του διαδικτύου είτε με τις αλλαγές που έκαναν ή απλά με την ακαταλόγιστη χρήση τους από τους ανθρώπους όπως το instagram, το google reader, το vinescope, το Netflix, το παιχνίδι candy crash saga.

Επίσης θα δείτε το πριγκιπικό ζεύγος Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπα Γουίλιαμ με το μωράκι τους. Τον Σνόουντεν με την βαλίτσα του για την Ρωσία. Ένα photobooth για την λέξη selfie που χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη λέξη. Μοτοσικλετιστές να κάνουν το γνωστό χορευτικό «Harlem Shake». Τον Πάπα να συγχαίρει τους νεόπαντρους γκέι. Την Μάιλι Σάιρους να κάνει «twerk» στον τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ. Την Μπιγιονσέ από την συναυλία που έκανε στον πρόεδρο Ομπάμα και συζητήθηκε για τις αστείες τις γκριμάτσες παρομοιάζοντας την με πολλά τέρατα. Σούπερ ήρωες που έβγαλαν και άλλη ταινία φέτος και αγαπήθηκαν, όπως ο Iron Man και ο Wolverine κι άλλα πολλά

Δείτε την εικόνα.





http://peiraxtiri.gr


Ο Valery Rozov από τη Ρωσία κατέχει το ρεκόρ για Base jump από το ψηλότερο σημείο αφού πήδηξε από...


ένα σημείο του όρου Έβερεστ που έφτανε τα 7.220 μέτρα ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 Το ρεκόρ καταγράφηκε τον Μάιο του 2013 στα πλαίσια της τελετής που έγινε προς τιμή των Edmund Hillary και Tenzing Norgay που έφτασαν για πρώτη φορά πριν 60 χρόνια στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.




Αυτή η μικρή ροδέλα που υπάρχει ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό κουμπί του ποντικιού (του υπολογιστή και όχι του αγρού) σίγουρα δεν έχει διακοσμητικό ρόλο όπως θα πίστευαν πολλοί. Ωστόσο τα κόλπα που κρύβει είναι πολλά και άγνωστα στον περισσότερο κόσμο.
Τις συναλλαγές της με τους πολίτες εκσυγχρονίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με σκοπό τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση αδειών και πιστοποιητικών γάμου, διαζυγίου και βάπτισης.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την εισηγμένη εταιρεία Byte Computers ΑΒΕΕ για την υλοποίηση έργου, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, που αφορά στην ανάπτυξη υποδομής Πληροφοριακών Συστημάτων για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κύριους τομείς εκκλησιαστικής διοίκησης (Αρ. Διακηρύξεως 254/ 1-2-2013).

Το τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.424.989,68 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και η συνολική διάρκεια υλοποίησής του είναι εννέα μήνες από την έναρξή του.

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού εξοπλισμού στις κατά τόπους ενορίες, ο αριθμός των οποίων επεκτείνεται σταδιακά, ώστε να καλύψει το σύνολο των αναγκών των 166 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ουσιαστικά δημιουργείται πληροφοριακό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κατά τόπους ενοριών και της κεντρικής δομής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο οποίο θα μπορούν να προστρέχουν οι πιστοί ακόμη και για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τέλεσης ενός μυστηρίου, όπως ο γάμος ή η βάπτιση.

Στις δέκα ενορίες όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα πιλοτικά περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγ. Διονύσιος Αεροπαγίτης Κολωνακίου, Κοίμησις Θεοτόκου Φενερωμένης Χολαργού, Προφήτης Ηλίας δήμου Αγ. Παρασκευής, Ευαγγελιστής Λουκάς Πατησίων, Αγ. Φιλοθέη Ομωνύμου δήμου, Αγ. Σοφία Ψυχικού, Αγ. Ιωάννης Κυνηγός λεωφόρου Βουλιαγμένης, Αγ. Ειρήνη Οδού Αιόλου και Αγ. Νικόλαος Καλλιθέας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρόνης Τσιανάκας, υπεύθυνος γραφείου Τύπου και Διαδικτύου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ήδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για τους πολίτες δέκα ενοριών και παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την έκδοση άδειας γάμου, διαζυγίου και βαπτίσεων καθώς και τα σχετικά πιστοποιητικά.

Αυτή η δράση θα επεκταθεί στις 166 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.

http://www.seleo.gr

Αυτό θα πει…τραυματική εμπειρία! Την πρώτη φορά που έκανε σεξ, έστειλε την κοπέλα του στην εντατική!
Ο Gregg Casarona και η -ελληνικής καταγωγής- Jen Gerakaris έβγαιναν ένα μήνα, όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν τη σχέση τους.

Ωστόσο, οι όμορφες στιγμές που ανυπομονούσαν να μοιραστούν μετατράπηκαν σε… εφιάλτη, όταν ο 21χρονος, ο οποίος ζυγίζει 200 κιλά, έπεσε πάνω στην Jen που χτύπησε το κεφάλι της πολύ δυνατά στον τοίχο.

“Νόμιζα ότι τη σκότωσα”, παραδέχτηκε ο Gregg, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σήκωσε το κεφάλι της κοπέλας του. Εκείνη αρχικά τον ρώτησε “γιατί σταμάτησες;”, όμως στη συνέχεια άρχισε να ζαλίζεται και να έχει ναυτία, και έτσι το ζευγάρι κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου διέγνωσαν ότι είχε διάσειση.
Η ιστορία τους θα γίνει επεισόδιο σε μια νέα εκπομπή που θα προβληθεί στην Αμερική με τίτλο “Το σεξ με έστειλε στην εντατική”.

http://www.4news.gr 
Στείλτε Χριστουγεννιάτικες e-κάρτες με ευχές και μηνύματα… στους φίλους και συγγενείς, ακόμα και εάν βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη! Εάν ψάχνετε έναν πρωτότυπο τρόπο για να ευχηθείτε, υπάρχουν sites που προσφέρουν δωρεάν κάρτες με ξωτικά, λεζάντες, Άη Βασίληδες κ.α., που μπορείτε να τις στείλετε διαδικτυακά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Παρακάτω θα βρείτε επτά ιστοσελίδες που διαθέτουν αστείες, κομψές, vintage ή κινούμενες ηλεκτρονικές κάρτες.


Δεκάδες Χριστουγεννιάτικες e-cards σε animation μορφή βρίσκονται μέσα στο site, για να προσφέρουν χαμόγελα και ευχές στην οικογένειά σας. Πάνω από 15.000 ηλεκτρονικές κάρτες σας περιμένουν στο JibJab, για να τις στείλετε μέσω email ή Facebook. Οι πιο αστείες ευχές βρίσκονται στα βίντεο με το χορό των ξωτικών ή των Άη Βασίληδων, που αφήνουν τον χρήστη να αντικαταστήσει τα πρόσωπά τους… με τις  φωτογραφίες των συγγενών του!


Οι ευχές ταξιδεύουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα… χάρη στα social media και τα emails. Στο Punchbowl θα βρείτε αμέτρητες κάρτες για τις γιορτές, οι οποίες, όμως, ολοκληρώνονται μόνο με τις δικές σας πινελιές! Με άλλα λόγια, σε κάθε e-card υπάρχει και ένα κενό για να ανεβάσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες από τον υπολογιστή ή το προφίλ σας στο Facebook. Έτσι, θα φτιάξτε μια πιο προσωπική κάρτα, γεμάτη με χρωματιστές λεζάντες, κομψότητα και δημιουργική διάθεση.


Πρόκειται για ένα site που μοιάζει πολύ με JibJab, αφού σας επιτρέπει να ανεβάσετε τις φωτογραφίες των φίλων σας και να τους «βάλετε» να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Μπορείτε να ανεβάσετε π.χ. εικόνες με το πρόσωπο τεσσάρων φίλων σας… και να προκαλέσετε αστείρευτο γέλιο! Στο τέλος, είστε σε θέση, είτε να στείλετε το βίντεο σαν μια e-card ή να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα.


Μια από τις παλιότερες και μεγαλύτερες ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές κάρτες! Έχει μια τεράστια γκάμα από e-κάρτες για σχεδόν για κάθε περίπτωση. Ειδικά, αυτές των Χριστουγέννων κλέβουν τις εντυπώσεις. Παράλληλα, μαζί με την ευχητήρια κάρτα σας μπορείτε να στείλετε ένα φωνητικό μήνυμα, ώστε η ευχή σας να γίνει πιο «ζωντανή». Τέλος, σας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσετε επιβεβαίωση για το άνοιγμα της κάρτας από τον παραλήπτη.


Αρκεί να γίνετε μέλη και θα μπορέσετε να στείλετε όσες χειροποίητες e-cards θέλετε. Η πλειοψηφία των καρτών είναι ζωγραφισμένες στο χέρι, κινούμενες και διαθέτουν μουσική. Τα γραφικά είναι έντονα και πολλά από αυτά είναι σκιτσαρισμένα με μολύβι. Μπορείτε, είτε να γράψετε το δικό σας μήνυμα, είτε να επιλέξετε μερικά από τα «έτοιμα». Σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε την ηλεκτρονική κάρτα μέσω email, έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε την αποστολή μέσα στο 24ωρο.


Εάν αναζητάτε Χριστουγεννιάτικες κάρτες με όμορφα γραφικά, επισκεφτείτε το site Hallmark. Εκεί θα βρείτε χαρακτήρες από βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, όπως είναι η Σταχτοπούτα, ο Iron Man, ο δρ Seuss, ο Σκούμπι Ντου κ.α. Όταν ετοιμάσετε την ηλεκτρονική κάρτα, μπορείτε να τη στείλετε μέσω email ή Facebook. Άλλες είναι πιο αστείες και παιδικές, άλλες πιο σοβαρές και κομψές. Η επιλογή δική σας…


Στο Red Stamp θα βρείτε μια ποικιλία από ηλεκτρονικές κάρτες που «φωνάζουν»: Χριστούγεννα! Διαλέξτε το πρότυπο κάρτας που σας ταιριάζει και γεμίστε το κενό της με φωτογραφίες από την παιδική σας ηλικία ή από όμορφες στιγμές. Μερικές είναι πιο χρωματιστές και άλλες πιο ιδιαίτερες και μονόχρωμες. Αρκετές από αυτές δέχονται πάνω από δυο φωτογραφίες φίλων και γνωστών!


Οι άντρες αποθηκεύουν λίπος γύρω από την κοιλιά. Οι γυναίκες, από την άλλη στους μηρούς και τα ισχία. Υπάρχει θεραπεία για να απαλλαγούμε από αυτό το «πεισματάρικο» λίπος;
Την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο φέρεται να εξετάζει ο Ολυμπιακός, για την ενίσχυσή του, εν όψει του υπολοίπου της εφετινής σεζόν.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ, στην οποία όμως δεν είναι ευχαριστημένος, επειδή έχει παραγκωνιστεί στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη βραζιλιάνικη ομάδα και να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο 28χρονος παίκτης παραχωρείται δανεικός από τους Βραζιλιάνους, με τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωσή του.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για τον Αργεντινό και το περασμένο καλοκαίρι, όμως ο παίκτης κατέληξε στην Ιντερνασιονάλ έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, μετά το εξαιρετικό πρωτάθλημα, που είχε κάνει με τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Ο Σκόκο είχε σκοράρει 26 φορές σε 40 αγώνες με την αργεντίνικη ομάδα.

http://www.4news.gr 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών της δράσεων στέκεται δίπλα στις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες τις ημέρες των γιορτών γεμίζοντας το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Την Κυριακή 22.12 (12.00 – 14.00) σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έξω από την Τούμπα διανομή τροφίμων σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν το βοήθημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις ημέρες των Χριστουγέννων θα πρέπει να απευθυνθούν στην Μητρόπολη προκειμένου να λάβουν το απαραίτητο για την παραλαβή των τροφίμων κουπόνι. Ο ΠΑΟΚ στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια και εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές με Υγεία.

http://www.paokfc.gr 
Σε πόσες επιχειρησιακές συμβάσεις έχετε δει να συμφωνούν εργοδότης και εργαζόμενος ότι αν ο δεύτερος παίξει το ρόλο του...αστυνομικού θα εισπράττει και επίδομα; Το έκανε η Lidl στην επιχειρησιακή σύμβαση η οποία λήγει σε λίγες ημέρες. Πιθανότατα η πρόβλεψη για καταβολή bonus, θα υπάρξει και στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση. 

Στην Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές (διοίκηση και εργαζόμενοι) προβλέπεται: αμοιβή 30 ευρώ στους εργαζόμενους που θα ανακαλύψουν κάποιον να κλέβει τόσο από το κατάστημα όσο και από τις αποθήκες της εταιρίας. Αν και η εταιρία στα καταστήματα της έχει προσλάβει security για αυτή τη δουλειά, φάινεται πως δεν της είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις κλοπών από τα καταστήματα της και είπε να βάλει στο "παιχνίδι" και τους εργαζόμενους.... έναντι αμοιβής.

Ετσι, πέρα από τις αυξημένες αρμοδιότητες των υπαλλήλων της αλυσίδας, καλούνται να συλλαμβάνουν και κλέφτες ακόμη και στις αποθήκες όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι για την Lidl υπάρχει έρευνα -η οποία έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού -από την οποία προκύπτει ότι η εταιρία πουλάει ακόμη και 100% ακριβότερα τα προϊόντα της στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού. Αν και η έρευνα έχει αποσταλεί στα αρμόδια όργανα από τον Μαϊο του 2012... μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιχειρησιακή σύμβαση της γερμανικής αλυσίδας supermarket κάνοντας κλικ εδώ. 

http://www.fpress.gr
Ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πόσα χρήματα ξοδεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης για δημόσιες σχέσεις έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φημολογίες πως ξοδεύονται 77 εκατ. ευρώ.
Οπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Δήμου παραθέτοντας και την κατάσταση Χρήσεως του 2011, τα έξοδα για τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 1,7 εκατ. ευρώ και όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αυτά τα χρήματα δεν αφορούν «τις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου, όπως κακόβουλα ειπώθηκε, αλλά σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην συνολική προώθηση του Δήμου και της πόλης της Θεσσαλονίκης» και συγκεκριμένα στις ακόλουθες δαπάνες:
Πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις όπως αυτές της Καθαράς Δευτέρας ή της Αποκριάς, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό, έξοδα φιλοξενίας προσώπων και έξοδα δεξιώσεων ή εθνικών και τοπικών εορτών, αλλά και δαπάνες για τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά δώρα, καθώς και την απόδοση των επιχορηγήσεων στα Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) του Δήμου.
Δεν αφορούν, επομένως, αυτά τα χρήματα στις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου, όπως κακόβουλα ειπώθηκε, αλλά σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην συνολική προώθηση του Δήμου και της πόλης της Θεσσαλονίκης».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr
Τα Χριστούγεννα στο Mediterranean Cosmos είναι και φέτος παραμυθένια, με τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Καθημερινά έως τις 6 Ιανουαρίου, το Εργαστήριο του Αϊ Βασίλη, το Εργοστάσιο των Δώρων, το Santa's Music Stage, ο Θρόνος του Αϊ Βασίλη και ο Μικρός Τυμπανιστής περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, μοναδικές παραστάσεις, αφήγηση αγαπημένων κλασικών διηγημάτων, μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι, και πολλές ακόμα εκπλήξεις! Ακόμη, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα τους δώσει τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με δημιουργικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γιορτινές σκανταλιές στα εκπαιδευτικά εργαστήρια «Ο Μάγος των Χριστουγέννων» στις 21/12 και "Santa Claus is coming... to Cosmos" στις 28/12!

Παράλληλα, το θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ παρουσιάζει στις 20/12 στη σκηνή του Mediterranean Cosmos αποσπάσματα της θεατρικής μουσικής παράστασης «Νταντά εξ ουρανού», που θα ενθουσιάσει αλλά και θα αλλάξει τη διάθεση κάθε οικογένειας για τη ζωή, ενώ ο Θίασος εκτ6ς μέρος της εναλλακτικής παράστασης σωματικού θεάτρου της επινόησης «Αναμονή» στις 03/01 και 04/01!

Τη μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνουν υπέροχες κλασικές, jazz, swing, salsa και latin μελωδίες, αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τους Milky Lady and the Cookies στις 21/12, Paranaue στις 22/12, Jazz Friends Quartet στις 24/12, Aroma Caribe στις 28/12 και Χορωδία της ΧΑΝΘ στις 31/12!

Η παραμυθένια ατμόσφαιρα και η διασκέδαση ζωντανεύουν και στους εξωτερικούς χώρους του Mediterranean Cosmos, με λιχουδιές, στολίδια και παιχνίδια στη χριστουγεννιάτικη πλατεία στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου! Επιπλέον, η ομάδα του Copa CaBALA.gr προσκαλεί ιδιώτες, συλλόγους, σχολεία και αθλητές να φέρουν μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και να σχηματίσουν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο! Για κάθε μπάλα που θα συγκεντρωθεί, τόσες συσκευασίες ή κιλά θα δοθούν από συνεργαζόμενες εταιρείες σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης που το έχουν ανάγκη, μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός».

Kαι φέτος ζήστε τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα μόνο στο Mediterranean Cosmos!

http://www.thestival.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δείτε το νέο, χιουμοριστικό video από το Dimastin εδώ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-Τάκη γιατί περπατάς σα
χεσμένος;
- Αστα ρε μαλ@κα, πονάει ο
κ@λος μου...
- Γιατί, τι έγινε;
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται το 2014 από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και εν μέσω των πολλών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ξεχωρίζει εκείνη που αναδεικνύει τη συμφωνία την οποία έκαναν τα Χριστούγεννα του 1914 γερμανοί και βρετανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι εχθροπραξίες είχαν αρχίσει μόλις τέσσερις μήνες και κανείς δεν γνώριζε ότι θα συνεχίζονταν για άλλα τέσσερα χρόνια με εκατομμύρια νεκρούς. Στα χαρακώματα κοντά στη βελγική πόλη Υπρ βρετανοί στρατιώτες άκουσαν γερμανούς στρατιώτες να τραγουδούν την «Αγια Νύχτα» και ξεκίνησαν και εκείνοι το τραγούδι. Λίγο αργότερα ένας γερμανός αξιωματικός με λευκή σημαία ζήτησε από τους αντιπάλους να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για να συλλέξουν τους νεκρούς τους. Εκείνη τη νύχτα, οι στρατιώτες των δύο εμπόλεμων πλευρών ενώθηκαν, αντάλλαξαν χαιρετισμούς και ευχές. Για λίγες ημέρες σταμάτησαν να πολεμούν και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα όπως μπορούσαν, πραγματοποιώντας μάλιστα και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τους.
Η ιστορία αυτή παρέμεινε κρυφή για πολλά χρόνια, όμως απαθανατίστηκε στην ταινία «Καλά Χριστούγεννα» του 2005. Τώρα, ενόψει των εορτασμών έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις για την ανάδειξή της. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και οι υπεύθυνοι της Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσαν ότι θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στη βελγική πόλη Υπρ. Τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2014 με στόχο να είναι έτοιμο στην 100ή επέτειο της ιστορικής κατάπαυσης του πυρός για να φιλοξενήσει νέους από ομάδες όλης της Ευρώπης που θα πάρουν μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά. «Αυτό το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου αποτελεί μια φανταστική ευκαιρία για να διατηρήσουμε τα μηνύματα ειρήνης και κατανόησης που συνδέονται με τη συμφωνία των Χριστουγέννων του 1914», λέει βρετανός αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους νέους αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας και να συνδυάζουμε την ιστορία των όσων συνέβησαν στην Υπρ με την εκπαίδευσή τους». Η κατασκευή του γηπέδου, συν συνεργασία με την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα KVK Βέστοκ, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.  
Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει στην περιοχή όπου γίνονταν οι μάχες χιλιάδες μαθητές, ενώ στα σχολεία έχει ήδη αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στο ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Πάντως, ο υπουργός αρμόδιος για τις εκδηλώσεις Αντριου Μάρισον πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση Γερμανών και Βρετανών στρατιωτών το 1914 και γι' αυτό η αναπαράσταση «εκείνου του αγώνα θα κάνει τους σημερινούς νέους να ταυτισθούν με όσα έγιναν τότε». Οι εκδηλώσεις για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο θα αρχίσουν του χρόνου και θα διαρκέσουν σε πολλές χώρες έως το 2018, θα κρατήσουν δηλαδή τόσα χρόνια όσο και ο πόλεμος.
tanea.gr
Στην αποκάλυψη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής από τους δήμους της χώρας  η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκύπτει ότι εντάσσονται στην κινητικότητα 1.500 υπάλληλοι, ενώ οι κενές θέσεις είναι μόλις 400, προχώρησε μιλώντας στο σκάι ο γενικός γραμματέας Γιάννης Τσούνης.

Όπως είπε ο κ. Τσούνης και από αυτό προκύπτει ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι να γίνουν απολύσεις στους δήμους. Χαρακτήρισε, δε, «λαγό» τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο.

http://aftodioikisi.gr 
O Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη και επισήμως  ότι η Βρετανία θα υιοθετήσει τα πλαστικά νομίσματα από το 2016, τερματίζοντας μια περίοδο 320 ετών κυριαρχίας των χαρτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγών.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα και από μακρά περίοδο δημόσιας διαβούλευσης κατά την οποία το 87% των 13.000 ανθρώπων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν το «πολυμερές» τραπεζογραμμάτιο όπως αρέσκεται να το ονομάζει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η υιοθέτηση του νέου, συνθετικού νομίσματος θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία του τραπεζογραμματίου των 5 στερλινών με το πρόσωπο του Γουίνστον Τσόρτσιλ το 2016. Εναν χρόνο αργότερα, το 2017, θα κυκλοφορήσει το τραπεζογραμμάτιο των 10 στερλινών με το πρόσωπο της Τζέιν Οστεν.

«Τα πολυμερή νομίσματα θα παντρεύουν τα καλύτερα στοιχεία της προόδου και της παράδοσης. Θα είναι πιο ασφαλή και δυσκολότερα στην πλαστογράφηση, θα είναι πιο ανθεκτικά και παράλληλα θα τιμούν την ιστορία και την παράδοση, που τόσο μας ενδιαφέρουν στην Τράπεζα της Αγγλίας όσο και ως έθνος γενικότερα», είπε ο Μαρκ Κάρνεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Βρετανία δεν είναι η πρώτη που υιοθετεί συνθετικά τραπεζογραμμάτια. Στον Καναδά, χώρα από την οποία κατάγεται ο Μαρκ Κάρνεϊ, κυκλοφορούν ήδη ενώ στην Αυστραλία χρησιμοποιούνται, όπως επισημαίνει ο Guardian, εδώ και δεκαετίες. 
tanea.gr
Στις 19 Δεκεμβρίου 1893 η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Την ίδια ημερομηνία, το 1980, τα γνωστά πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος» στο κέντρο της Αθήνας πυρπολούνται από εμπρηστές και καταστρέφονται ολοσχερώς.

211 – Ο Ρωμαίος συναυτοκράτορας Γέτας πηγαίνει χωρίς τους σωματοφύλακές του να συναντήσει τον αδελφό του, Καρακάλλα, για να συζητήσουν μία πιθανή συμφωνία. Όταν φτάνει, η Πραιτοριανή Φρουρά τον δολοφονεί και ο Γέτας πεθαίνει στα χέρια της μητέρας του, Ιουλίας Δόμνα.

1154 – Ο Ερρίκος Β' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

1849 – Αθήνα: Μεγάλη πυρκαγιά αποτεφρώνει το Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας. Η ίδια χωρίς στοιχειώδη οικοσκευή φιλοξενήθηκε σε φιλική της οικογένεια.

1893 – Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1907 – 239 ανθρακωρύχοι βρίσκουν τον θάνατο μετά από έκρηξη στο Jacobs Creek της Πενσυλβάνια.

1909 – Ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Borussia Dortmund στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

1913 – Επιδημία τύφου εμφανίζεται στην Αθήνα, λόγω μόλυνσης του νερού στο δημοτικό υδραγωγείο. Τα θύματα υπερβαίνουν τα 300.

1920 – Ο Κωνσταντίνος Α΄ της Ελλάδας επιστρέφει στον θρόνο του μετά τον θάνατο του γιου του Αλεξάνδρου και δημοψήφισμα στις 5 Δεκεμβρίου.

1924 – Πωλείται στο Λονδίνο το τελευταίο μοντέλο της θρυλικής Rolls-Royce Silver Ghost

1946 – Έναρξη του πρώτου πολέμου της Ινδοκίνας που οδήγησε στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1980 – Τα γνωστά πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος» στο κέντρο της Αθήνας πυρπολούνται από εμπρηστές και καταστρέφονται ολοσχερώς.

1983 – Το αυθεντικό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το κύπελλο Ζυλ Ριμέ γίνεται αντικείμενο κλοπής μέσα από την έδρα της Βραζιλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο Ρίο ντε Τζανέϊρο

1984 – Υπογράφεται συμφωνία ανάμεσα στη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ντενγκ Ξιάο Πίνγκ, για την ενσωμάτωση του Χονγκ-Κονγκ στην Κίνα, από την 1η Ιουλίου 1997

1986 – Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ απελευθερώνει τον Αντρέϊ Ζαχάροφ και τη σύζυγό του από την εξορία στο Γκόρκι

1997 – H ταινία «Τιτανικός», προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

2001 – Καταγράφεται στη Μογγολία η υψηλότερη βαρομετρική πίεση στα χρονικά (1085.6 hPa)

http://www.enikos.gr 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης μπορούν σύμφωνα με τη νομοθεσία να τα κινήσουν νόμιμα για δύο ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν πλαστές πινακίδες όπως έκανε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.
Στις 3/12/2003 αριθμός ΠΟΛ. 1132 το υπουργείο Οικονομικών ορίζει για την διαδικασία Προσωρινής χορήγησης Αδειας Κυκλοφορίας χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , όπως ισχύει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,90 Ευρώ για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.
Μέχρι τώρα η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. προσωρινή άδεια θεωρείται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες εκδίδουν Ειδική πινακίδα από χαρτόνι «Μ».
2. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω προσωρινών αδειών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ενδιαφερομένων κρίνεται αναγκαίο η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών να ολοκληρώνεται σε μια υπηρεσία του Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ., η οποία σύμφωνα με ης ανωτέρω διατάξεις είναι αρμόδια για τη χορήγησή της.
Για το λόγο αυτό, από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και ης ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών της Τροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.
3. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι:
α) Με τα έγγραφά μας Μ 739/122/ ΠΟΛ.33/25.2.1982 , Μ 794/248/ ΠΟΛ.87/6.3.1986 , Α 8302/387/ ΠΟΛ.245/17.8.1987 , 1108539/1276/Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1238/25.9.1998 και 1012746/29Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1055/7.2.2002 , έχει διευκρινισθεί, από τη Διοίκηση ότι εξαιρετικές περιπτώσεις για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας είναι:
Για τα ανάριθμα αυτοκίνητα μόνο για τη μεταφορά τους:
- Από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης.
- Για έλεγχο από το K.T.E.Ο. και
- Για μετάβαση σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.
Για τα ενάριθμα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
- Για δοκιμή, επισκευή ή πώληση αυτών.
β) Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
γ) Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
δ) Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
4. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη αντιθέτου περιεχομένου.
Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο
Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα του οχήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η παρατεταμένη ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι ελαστικοί σωλήνες ξεραίνονται και κόβονται πολύ εύκολα, τα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα, οι αναρτήσεις δουλεύουν και δεν κολλάνε μέχρι και τα ελαστικά διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Πάντως αν κάποιος κινήσει το όχημά του για 24 ημέρες το χρόνο, δηλαδή 2 ημέρες κάθε μήνα, τότε συνολικά θα έχει καταβάλλει 96 ευρώ αλλά θα έχει γλιτώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!
Αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας

Η κίνηση οχήματος έστω και με τη χρήση πινακίδας «Μ» από την εφορία για 2 ημέρες κάθε μήνα είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τις πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθημένες θα πρέπει να έχουν κρατήσει Αντίγραφο της Αδεια Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους, σύμφωνα με την Ημερησία

Πηγή: www.iefimerida.gr/
Το τελευταίο τουιτάρισμα της Μίτα Ντιράν ήταν «30 ώρες δουλειά και ακόμη αντέχω», πριν καταρρεύσει από τις πολλές υπερωρίες που έκανε στην Young & Rubicam.

Οι σοβαρές καρδιακές αρυθμίες της Μίτα Ντιράν από την Ινδονησία την έριξαν σε κώμα, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.
Στο twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ντουράν ανέβαζε συχνά σχόλια για τους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς της: «Σήμερα έχω τα κλειδιά των γραφείων για όγδοη συνεχή ημέρα ... είμαι ακόμη εδώ. Δεν έχω ζωή. Κάποιος να με βγάλει έξω παρακαλώ, για ποτά και διασκέδαση», είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά.
Το Νοέμβριο σχολίαζε «Γύρισα σπίτι πριν τα μεσάνυχτα, μετά από τρεις μεγάλες, εξοντωτικές εβδομάδες. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ».
Συνάδελφοί της ανέφεραν ότι για να συντηρήσει αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας κατανάλωνε ενεργειακά ποτά σε υπερβολικό βαθμό...



Ο τάφος της:






Δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να νιώθει ολοκληρωμένος δίχως ένα σούπερ-γιοτ. Και πράγματι, ειδική έκθεση του Wealth-X σε συνεργασία με την UBS Global Billionaire Census, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο μαρτυρά πως ο μέσος δισεκ/ούχος ξοδεύει περί τα 22 εκ δολάρια σε πολυτελή σκάφη αναψυχής.
Ποιοι όμως κατέχουν τα ακριβότερα όλων των εποχών;
Έχουμε και λέμε:
Azzam, 627 εκ. δολάρια, του Σεΐχη Khalifa bin Zayed al-Nahyan, Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Dilbar, 263 εκ. δολάρια, του Ρώσου ολιγάρχη Alisher Usmanov.


Dubai, 300 εκ. δολάρια, του Σεΐχη του Ντουμπάι Mohammed bin Rashid Al Maktoum


Α, 323 εκ. δολάρια, του Ρώσου ολιγάρχη Andrey Melnichenko.


Pelorus, 300 εκ. δολάρια, του μεγιστάνα της βιομηχανίας της μουσικής David Geffen


Radiant, 286 εκ, δολαρια, του δισεκ/ούχου Abdulla Al Futtaim, εμπόρου αυτοκινήτων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Eclipse, 485 εκ. δολάρια, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς


Serene, 330 εκ. δολάρια, του Ρώσου «τσάρου» της βόντκα, Yuri Scheffler.

Βλέπεις, πατάς, η φωτογραφία βγήκε. Τόσο απλά. Μόνο που δεν είναι φωτογραφική μηχανή, ούτε καν το κινητό τηλέφωνο, αλλά τα «έξυπνα» γυαλιά της Google.
Πρόκειται για τα περιβόητα Google Glass, τα οποία φυσικά δεν κατασκευάστηκαν για να βλέπεις καλύτερα, δεν είναι συνηθισμένα γυαλιά, αλλά για να αποτυπώνεις σε φωτογραφία αυτά που βλέπουν τα μάτια σου. Κι όλα αυτά με ένα νεύμα και μια απλή κίνηση του χεριού. Αυτό το gadget πρόκειται να έρθει και στα μέρη μας, μέσα στο 2014.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, με την προσθήκη μια νέας υπηρεσίας ένα κούνημα του ματιού θα αρκεί θα να τραβηχτεί η φωτογραφία ενώ θα υπάρχει και ενσωματωμένο κουμπί για αυτή τη δουλειά. Η προσθήκη θα υπάρχει στην έκδοση των Google Glass XE12. Επίσης, στην ίδια έκδοση περιέχεται και σχετική αναβάθμιση λογισμικού που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» βίντεο στο YouTube.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!