Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τους 25 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για το 2013 δημοσιοποίησε το ESPN σε σχετική λίστα που εξέδωσε.

Στην κορυφή βρίσκεται ο επαγγελματίας μποξέρ Φλόιντ Μέιγουέδερ Τζούνιορ με έσοδα που έφτασαν τα 73,5 εκ. δολάρια, ενώ ακολουθεί ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι με ετήσιες αποδοχές 50,2 και 50,1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Σουηδός επιθετικός της Παρι Σεν Ζερμέν, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 35 εκατ.δολάρια.

Από πάικτες του ΝΒΑ στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ, παρ'όλο που μέσα στο 2013 αγωνίστηκε ελάχιστα εξαιτίας του τραυματισμού του, ενώ εντύπωση προκαλέι πως οι περισσότεροι παίκτες από «χρυσάφι, προέρχονται από τον χώρο του μπέιζμπολ και του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.
Τα ποσά που βλέπετε αφορούν μόνο στον βασικό μισθό των συγκεκριμένων αθλητών, χωρίς να περιλαμβάνονται πριμ ή άλλα έσοδα, που προέρχονται για παράδειγμα από διαφημίσεις.


Η λίστα έχει ως εξής:

1. Floyd Mayweather Jr (μποξ) — $73.5 εκ.
2. Cristiano Ronaldo (ποδόσφαιρο) — $50.2 εκ.
3. Lionel Messi (ποδόσφαιρο) — $50.1 εκ.
4. Aaron Rodgers (αμ. ποδόσφαιρο) — $40.0 εκ.
5. Zlatan Ibrahimovic (ποδόσφαιρο) — $35.0 εκ.
6. Matthew Stafford (αμ. ποδόσφαιρο) — $31.5 εκ.
7. Tom Brady (αμ. ποδόσφαιρο) — $31.0 εκ.
8. Kobe Bryant (μπάσκετ) — $30.5 εκ.
9t. Matt Ryan (αμ. ποδόσφαιρο) — $30.0 εκ.
9t. Joe Flacco (αμ. ποδόσφαιρο) — $30.0 εκ.
11. Zack Greinke (μπέιζμπολ) — $28.0 εκ.
12t. Fernando Alonso (F1) — $27.5 εκ.
12t. Lewis Hamilton (F1) — $27.5 εκ.
14. Tony Romo (αμ. ποδόσφαιρο) — $26.5 εκ.
15. Wayne Rooney (ποδόσφαιρο) — $26.0 εκ.
16t. Ryan Howard (μπέιζμπολ) — $25.0 εκ.
16t. Calvin Johnson (αμ. ποδόσφαιρο) — $25.0 εκ.
16t. Cliff Lee (μπέιζμπολ) — $25.0 εκ.
16t. Peyton Manning (αμ. ποδόσφαιρο) — $25.0 εκ.
20t. Robinson Cano (μπέιζμπολ) — $24.0 εκ.
20t. Prince Fielder (μπέιζμπολ) — $24.0 εκ.
20t. Wladimir Klitschko (μποξ) — $24.0 εκ.
23. Cole Hamels (μπέιζμπολ ) — $23.5 εκ.
24. Mark Teixeira (μπέιζμπολ ) — $23.1 εκ.
25t. Joe Mauer (μπέιζμπολ ) — $23.0 εκ.
25t. Albert Pujols (μπέιζμπολ ) — $23.0 εκ.
25t. CC Sabathia (μπέιζμπολ) — $23.0 εκ.

Όλες γνωρίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν είμαστε εκτεθειμένες στον ήλιο ωστόσο δεν παύουμε να τον απολαμβάνουμε. Δε χρειάζεται να τον στερηθείτε! Εφαρμόστε τις συμβουλές μας για το σωστό τρόπο χρήσης των αντιηλιακών, μάθετε πώς πρέπει να τα επιλέγετε και ποια μέτρα πρέπει να παίρνετε πριν από την έκθεση σας στον ήλιο!

Σωστή χρήση
Πρέπει να χρησιμοποιείτε αρκετή ποσότητα αντιηλιακού σε πρόσωπο και σώμα.
Πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρκετές φορές, όσο συχνά γίνεται.
Χρησιμοποιείτε πάντα υψηλούς δείκτες προστασίας από SPF 30 και πάνω.
Πάντα να απλώνετε το αντιηλιακό περίπου μισή πριν από την έκθεσή σας στον ήλιο για να προσφέρει την προστασία που υπόσχεται.
Σωστή επιλογή
Για επιδερμίδα ξηρή, προτιμήστε μια αντιηλιακή ενυδατική σε μορφή κρέμας με πλούσια υφή.
Για επιδερμίδα μεικτή, μια αντιηλιακή σε μορφή γαλακτώματος που θα της προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται χωρίς να επιβαρύνει τις λιπαρές ζώνες.
Για εσάς που ασχολείστε με τα σπορ, προτιμήστε ένα αντιη­λιακό σε μορφή σπρέι.
Για επιδερμίδα λιπαρή, επιλέξτε ένα αντιηλιακό σε μορφή τζελ ή σπρέι, που απορροφάται γρήγορα.
Για ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε δερμοκαλλυντικές συνθέσεις με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς προκαλούν λιγότερες αντιδράσεις.
Για το πρόσωπο αναζητήστε μια κρέμα με αντιηλιακή-αντιρυτιδική σύνθεση για προστασία των κυττάρων και την αποφυγή των ρυτίδων και των πανά­δων.
Σωστά μέτρα
Επιλέξτε μεγάλα γυαλιά ηλίου. Φροντίστε να έχουν την ένδειξη 1ΟΟ% προστασία και να φιλτράρουν τις UVA και UVB.
Τα συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά προσφέρουν στο δέρμα επιπλέον προστασία.
Χρησιμοποιείτε αντιηλιακά και το χειμώνα.
Στην παραλία φοράτε πλατύγυρο καπέλο.
news.gr
Η Toyota ανακοίνωσε ότι, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Corolla ανήλθαν στα 1,22 εκατομμύρια το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας βασισμένα στα αρχεία πωλήσεων οχημάτων των διανομέων.
Η κατά 5% αύξηση από πέρσι επιβεβαιώνει ότι το Corolla παραμένει δημοφιλές μετά από τόσα χρόνια στο αφοσιωμένο κοινό του, διάσπαρτο σε περίπου 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Μετά από την πρόσφατη ανανέωση με βελτιωμένα σχεδιαστικά στοιχεία και οικονομία καυσίμου, οι παγκόσμιες αθροιστικές πωλήσεις του Corolla από το 1966 που λανσαρίστηκε ανήλθαν στα 40,72 εκατομμύρια μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, αναδεικνύοντάς το σε best-seller όλων των εποχών.
Με βάση την ανάλυση της Toyota σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της Polk που δημοσίευσε η IHSAutomotive αποτυπώνοντας το 96% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων καινούργιων οχημάτων, το Corolla είναι παγκόσμιο best-seller για το 2013 με παγκόσμιες ταξινομήσεις 1.098.524 εκατομμυρίων.
Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει το Corollasedan και άλλες εκδόσεις του μοντέλου όπως CorollaAxio, CorollaAltis και CorollaEX 4θ sedan.Τα “Axio” “Altis” και “EX” προσδιορίζουν επίπεδα εξοπλισμού του 4θ Corollasedan που διατίθενται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Ιαπωνία. Επίσης περιλαμβάνονται τα βασισμένα στο CorollaFielder και Rumion 5θ wagon.
Σύμφωνα με έρευνα της Toyota, στις ανακοινώσεις κάποιων ανταγωνιστών που βασίζονται σε ταξινομήσεις "ενός ονόματος μοντέλου", μπορεί να έχουν εξαιρεθεί τα CorollaAxio, CorollaAltis, CorollaEX, CorollaFielderandCorollaRumion, τα οποία προωθούνται στην αγορά ως Corollasedan και wagon.
Στις ΗΠΑ, το νέο Corolla πούλησε πάνω από 300.000 οχήματα το 2013, αύξηση 4% από πέρσι. Το 2013, το 97% όλων των Corolla που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάστηκαν στη Β. Αμερική.
Το Corolla αναδείχτηκε επιλογή κορυφαίας ασφάλειας το 2013 από το InsuranceInstituteforHighwaySafety (IIHS), και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια για τη συνολική του ασφάλεια από το NationalHighwayTrafficSafetyAdministration (NHTSA) – η υψηλότερη κατάταξη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων.
news.gr
Ρεκόρ αιτήσεων για 14 θέσεις τροχονόμου καταγράφηκε στο Μιλάνο. Περίπου 10.000 Ιταλοί συμμετείχαν στις εξετάσεις που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο!
«Σε μια δύσκολη εργασιακά κατάσταση, οι υποβολές αιτήσεων ήταν μαζικές. Αναμενόταν μεγάλος αριθμός υποψηφίων, όμως όχι σε τέτοιο επίπεδο», σχολίασε η RAΙ.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία η ανεργία στην Iταλία παραμένει σε υψηλό 37ετίας.
Δημοσιογράφος του δικτύου RAI πήρε συνέντευξη από υποψήφια, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και δήλωσε ότι είναι άνεργη πτυχιούχος της Νομικής με δύο μεταπτυχιακά.
Την τελευταία φορά που το Μιλάνο διοργάνωσε διαγωνισμό για την πρόσληψη 50 τροχονόμων, το 2007, κατατέθηκαν 7.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές νέες θέσεις για 150 τροχονόμους θα ανοίξουν το 2017.

http://www.thestival.gr
24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, προκηρύσσει, με απόφασή της διοίκησή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), στις 4 Μάη 2014 με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν».

http://www.seleo.gr 
Υπήρχε ένας νεαρός άντρας στην Αεροπορία που ήταν τόσο «προικισμένος» που τον ενοχλούσε στο γόνατό του… Τρείς γιατροί της Αεροπορίας και μια Νοσοκόμα βρίσκονταν στο χειρουργείο και προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στο πρόβλημά του.

Ο πρώτος γιατρός είπε: «λοιπόν, θα κόψουμε ένα κομμάτι από την άκρη». Το συζήτησαν και αποφάσισαν ότι αυτό θα επηρέαζε την αίσθησή του.

Ο δεύτερος γιατρός είπε: «Λοιπόν, θα κόψουμε ένα κομμάτι από τη μέση». Το συζήτησαν και πάλι και αποφάσισαν ότι θα επηρέαζε την υφή του.


Ο τρίτος γιατρός είπε: «Θα κόψουμε ένα κομμάτι από τη βάση του» . Το συζήτησαν και αποφάσισαν ότι αυτό θα του προκαλούσε προβλήματα στη στύση του.

Οι γιατροί γύρισαν και κοίταξαν τη νοσοκόμα που με δάκρυα στα μάτια της τους είπε σπαραχτικά:
«Σας παρακαλώ, δεν μπορούμε να κάνουμε τα πόδια του λίγο μακρύτερα;»

http://www.enimerwsi.gr 
Πολλές φορές τα αφεντικά έχουν τρελές απαιτήσεις από τους υφισταμένους τους, ωστόσο αυτά που θα διαβάσετε εδώ ξεπερνούν κάθε «εργασιακό εφιάλτη». Για την ακρίβεια, σε μερικές από τις παρακάτω περιπτώσεις, ο υπάλληλος κυριολεκτεί όταν αναφέρει ότι ο διευθυντής του, του φόρτωσε όλη τη «βρόμικη δουλειά»!


Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα Quora, μια νέα υπηρεσία που δημιούργησαν πρώην στελέχη του Facebook, οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν για οποιοδήποτε θέμα και αντίστοιχα να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν άλλοι χρήστες. Σε αυτή την ιστοσελίδα «αλιεύσαμε» για σας κάποια από τα δυσάρεστα καθήκοντα που τα αφεντικά αναθέτουν συνήθως στους υπαλλήλους τους.

Ο Marti Lachance γράφει ότι εργαζόταν σε μπακάλικο και ο ιδιοκτήτης του, του ανέθετε συχνά να μαζεύει με σπάτουλα τα σάπια πτώματα των ποντικών που συνήθως μαζεύονταν εκεί που ήταν αποθηκευμένες οι σκυλοτροφές! Ο ίδιος λέει «ευτυχώς ήμουν τυχερός, τα ποντίκια είχαν ήδη εξοντωθεί από τις παγίδες και εγώ έπρεπε μόνο να συλλέξω τα πτώματά τους»!

Σας φαίνεται εξαιρετικά αηδιαστικό αυτό που διαβάσατε; Κι όμως υπάρχουν ακόμα χειρότερα... Αεροσυνοδός της Singapore Airlines, που μόλις είχε προσληφθεί, αναγκάστηκε από τον προϊστάμενό της να καθαρίσει τις ακαθαρσίες κάποιου επιβάτη που άγνωστο πώς και γιατί... «τα έκανε» στο κάθισμά του! Η κοπέλα δηλώνει ότι χρειάστηκε τρεις κανάτες με καυτό νερό για να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά.

Ο Manlio Le Conte αναφέρει ότι όταν 16 ετών εργαζόταν σε καθαριστήριο στη Μασαχουσέτη και ο ιδιοκτήτης τον υποχρέωνε κάθε μέρα να αδειάζει την επικίνδυνη μπλε χημική ουσία από τα υγρά απόβλητα του στεγνού καθαρίσματος στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.

Αν όλα αυτά ακούγονται δυσάρεστα, εξαιρετικά άβολη ήταν η θέση του Matt Wartell, όταν ο προϊστάμενος του, του ζήτησε να πλησιάσει τον άπλυτο συνάδελφό του και να του ζητήσει να κάνει πού και πού κανένα μπανάκι προτού πάει στη δουλειά.

Χειρότερη από όλους ίσως να ήταν η θέση του Aaron Wallis που το αφεντικό του έκανε χρήση ναρκωτικών κάθε βράδυ στο δικό του γραφείο και ο σκύλος της αστυνομίας ανακάλυψε υπολείμματα ναρκωτικών, βάζοντας έτσι τον άτυχο εργαζόμενο σε μπελάδες με το νόμο!

http://www.seleo.gr 
Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως βρίσκεται ο Σουαρές της Λίβερπουλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, οι Μαδριλένοι σκοπεύουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ξοδέψουν 85 εκατομμύρια ευρώ για την αφεντιά του Ουρουγουανού.

Ο φορ της Λίβερπουλ αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Premier League και φέτος μετρά σε 31 συμμετοχές 30 γκολ. Το συμβόλαιο του εκπνέει τον Ιούνιο του 2018.

http://www.thestival.gr
Την αντίδραση με την οποία πραγματικά καταπολεμούνται φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό -και όχι μόνο- είχε το NBA στο θέμα του Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Τα περιβόητα σχόλια του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, με τα οποία καταφερόταν εναντίον των μαύρων, δεν θα του κοστίσουν επίπληξη, συστάσεις ή κάποιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά τη βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ απ’ την ομοσπονδία:

Τον δια βίου αποκλεισμό του από το NBA!

Εκτός αυτού, βέβαια, η τιμωρία (που ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ) θα τον πονέσει και στην τσέπη, καθώς θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον και 2,5 εκατ. δολάρια.

Ενδεικτική, δε, της ικανοποίησης με την οποία έγινε δεκτή η απόφαση (εκτός των tweets εκατοντάδων παικτών και φιλάθλων) είναι η δήλωση του επικεφαλής της ένωσης των παικτών, Κέβιν Τζόνσον. Κι αυτό διότι ο πρώην all star ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN:

«Όταν εμφανίζεται μια ένδειξη καρκίνου, πρέπει να απαλλάσσεσαι απ’ αυτή αμέσως. Και αυτό νομίζω ότι εκφράζει όλους τους παίκτες σήμερα».

Προς το παρόν ο Στέρλινγκ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση για την ποινή που του επιβλήθηκε. Ωστόσο είναι δεδομένο πως μετά την υποχρεωτική απομάκρυνσή του, οι Κλίπερς βρίσκονται ήδη σε καθεστώς πώλησης μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι πιέσεις που ασκήθηκαν, τόσο απ' τη γενική κατακραυγή, όσο και -πολύ περισσότερο- απ' τη δυναμική αντίδραση των παικτών των Κλίπερς, οι οποίοι δε φοβήθηκαν να ρισκάρουν τα υψηλότατα συμβόλαιά τους για να τη δείξουν δημόσια προ ημερών.
Πηγή: sport-fm.gr
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ακόμα τα CD/DVD είναι η αδυναμία ανάγνωσής τους όταν έχουν γρατσουνιστεί.Προκειμένου να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ακολουθήστε τα εξής 5 βήματα:

1. Απλώστε ένα πανί ή κάποιο ύφασμα σε επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε πάνω του το CD.

2. Στη συνέχεια, κρατήστε το CD με το ένα χέρι και με το άλλο, απλώστε με ένα μαλακό πανί απλό βερνίκι στα σημεία που έχουν γρατσουνιές.

3. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει και μετά γυαλίστε το με γρήγορες κινήσεις κατά μήκος των γρατσουνιών. Προσέξτε οι κινήσεις σας να μην είναι διαγώνιες μα κατά μήκος των γρατσουνιών, όπως είπαμε.

4. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το πανί με το οποίο θα το σκουπίσετε. Το πανάκι που έχετε για να σκουπίζετε τα γυαλιά σας ή τον φακό της κάμεράς σας, είναι ιδανικό για τη δουλειά που το θέλετε.

5. Όταν πλέον δεν θα φαίνεται καθόλου η παραμικρή γρατσουνιά, πλύνετε το CD με νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το βάλετε να παίξει.

Υ.Γ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οδοντόκρεμα ή μπανάνα ή ακόμα και το βερνίκι που έχετε για να καλύπτετε τις γρατσουνιές του αυτοκινήτου σας. Αφήνει βέβαια πολλές μικρότερες γρατσουνιές αλλά, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για βαθύτερες γρατσουνιές, θα αφαιρέσει τις χειρότερες εξ' αυτών.

http://www.seleo.gr 

Τον Μάιο του2000 οι οπαδοί των ροχιμπλάνκος της Μαδρίτης έβλεπαν την αγαπημένη τους ομάδα να υποβιβάζεται στην Ισπανική  Segunda μετά από μια απογοητευτική χρονιά όπου είχαν πετύχει μόλις 9 νίκες σε 38 αγώνες. Δυο χρόνια μετά η Atletico επέστρεφε στην κατηγορία των καλύτερων αλλά αυτά που θα ακολουθούσαν δύσκολα μπορούσε να τα φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Το 2010 και 2012 κατακτά το Europa League και  το 2011 και 2013 το UEFA Super Cup, κερδίζοντας τους κατόχους του Champions League Inter και Chelsea, και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι είχε έρθει η δική της σειρά, η ώρα για να προσθέσει κι αυτή τη δική της σελίδα στην ιστορία των πρωταθλητών.

Πέμπτη 1 Μαΐου  2014 από Θόδωρος Θωμαίδης

Χθες το βράδυ στο Stamford Bridge η παρέα του Diego Simeone έγραψε το πρώτο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο budget και τον , κατά πολλούς, καλύτερο προπονητή του κόσμου. Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με μάχες τακτικής και τις ομάδες να περιμένουν περισσότερο το λάθος της άλλης παρά να παίρνουν ρίσκα δημιουργίας φάσεων. Μέχρι το 44’ τα πλάνα του Mourinho πήγαιναν άριστα και το γκολ του Torres στο 36’ έγερνε την πλάστιγγα προς τη μεριά των μπλε. Κάπου εκεί ανέλπιστα και προς τέρψη των θεατών, τελείωσε και ο ρόλος των προπονητών. Η αντίδραση των παικτών του Simeone ήταν υποδειγματική και με μια επίθεση καθόλου τυχαία αλλά δουλεμένη πολλές φορές, μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον προωθημένο αμυντικό και σπάσιμο στο κέντρο της περιοχής, έφερε την ισοφάριση στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Atletico μπήκε ακόμα πιο δυνατά χωρίς αμυντικούς προσανατολισμούς ,προς έκπληξη όλων αφού είχε ήδη σκορ πρόκρισης στα χέρια της. Τα συστήματα πήγαν περίπατο και τη θέση τους πήρε η θέληση το πάθος και η δίψα των ροχιμπλάνκος απέναντι στο άγχος και τη πίεση των παικτών της Chelsea. Η εκπληκτική επέμβαση του Courtois σε κεφαλιά του Terry και αμέσως μετά το πέναλτι γκολ του Diego Costa έβαζε τίτλους τέλους στην τελετή. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν μάλλον διαδικαστικό με τον Arda Turan να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο γκολ δείγμα κι αυτό της δύναμης και της επιμονής των παικτών του Simeone να κυνηγούν κάθε φάση και κάθε μπαλιά. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους νικητές πανευτυχείς να πανηγυρίζουν μαζί με τους 2500 πιστούς οπαδούς τους την ιστορική πρόκριση, 40 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία στον τελικό των πρωταθλητών απέναντι στη μεγάλη Bayern των Beckenbauer, Gerd Muller, Sepp Maier και άλλων πολλών αστέρων. Τότε η τύχη τους είχε γυρίσει την πλάτη αφού μετά από ένα στείρο 0-0, προηγήθηκαν στο 114’ αλλά το γκολ του Schwanzebeck στην εκπνοή έστειλε τις δυο ομάδες σε επαναληπτικό ματς δυο μέρες μετά , με τη Bayern να επικρατεί με 4-0.

Το φετινό φαινόμενο της Atletico, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, έχει προκαλέσει το θαυμασμό όλων ανεξάρτητα από τις ενστάσεις πολλών, μεταξύ αυτών και εμού, για τη θυσία πολλές φορές του θεάματος στο βωμό της σκοπιμότητας και του αποτελέσματος. Επειδή όμως παντού και πάντα, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος οφείλουμε να υποβάλλουμε τα σέβη μας στον μεγάλο Diego Simeone και το δημιούργημα του. Ο Cholo κατάφερε να ενσωματώσει στην ομάδα του όλα τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν μαθηματικά στην επιτυχία. Πάθος, θέληση, προσήλωση στην τακτική, αλληλοκάλυψη, άριστη ατομική και ομαδική αμυντική συμπεριφορά, ταχύτητα αντίδρασης και σκέψης και φυσικά αστείρευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο. Όλα αυτά όμως συνθέτουν και μια πραγματικότητα που είναι εμφανής σε κάθε παιχνίδι της Atletico. Δεν είναι απλά μια ομάδα που εφαρμόζει τις εντολές του προπονητή της, είναι μια παρέα που παίζει για τον προπονητή της που είναι ταυτόχρονα και ο πιο πιστός οπαδός της. Ο Simeone δεν ήταν ποτέ, ούτε ως παίκτης και φυσικά ούτε τώρα ως προπονητής, το καλό παιδί με τις συμβατικές δηλώσεις και την προσεκτική συμπεριφορά. Η χθεσινή επική δήλωση του μετά το παιχνίδι, δίνει και το στίγμα της «συμμορίας» του:  «Θέλω να ευχαριστήσω τις μητέρες των παικτών μου, που τους έδωσαν τόσο μεγάλα… αυγά για να παίζουν έτσι»!

Υ.Γ 1 : Ο τελικός της Μαδρίτης που θα γίνει στη … Λισσαβώνα και η παρουσία των δυο ομάδων  επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, την αξία του Ισπανικού πρωταθλήματος και το όφελος που προκύπτει από τον μεγάλο ανταγωνισμό 20 ομάδων που ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης προσπαθούν και παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο.


Υ.Γ 2 : Τις δυο τελευταίες φορές που Real και Atletico βρέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό, 1992 και 2013 στο Copa del Rey, η Atletico σήκωσε το τρόπαιο και μάλιστα μέσα στο σπίτι της βασίλισσας. 
Την 1η Μαΐου του 1983 ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.

305 – Ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός παραιτούνται από Ρωμαίοι Αυτοκράτορες.

880 – Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη η Νέα Εκκλησία, θέτοντας το πρότυπο για όλες τις μεταγενέστερες ορθόδοξες εκκλησίες βυζαντινού ρυθμού.

1328 - Επικυρώνεται η Συνθήκη Εδιμβούργου-Νορθάμπτον, με την οποία το Βασίλειο της Αγγλίας αναγνωρίζει το Βασίλειο της Σκωτίας ως ανεξάρτητο κράτος.

1707 - Εφαρμόζεται ο Νόμος της Ένωσης, με τον οποίο το Βασίλειο της Αγγλίας και το Βασίλειο της Σκωτίας σχηματίζουν το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας.

1753 - Δημοσιεύεται το Species Plantarum του Κάρολου Λινναίου. Επίσημη ημερομηνία έναρξης της ταξινόμησης των φυτών σύμφωνα με το Διεθνή Κώδικα Βοτανικής Ονοματολογίας.

1786 – Πρεμιέρα της όπερας του Μότσαρτ Οι γάμοι του Φίγκαρο στη Βιέννη.

1886 – Πραγματοποιείται γενική απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.

1893 – Στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των ΗΠΑ, φωταγώγησε τη πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα.

1930 – Ο πλανήτης Πλούτωνας παίρνει επισήμως την ονομασία του.

1931 – Εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

1941 – Πρεμιέρα της ταινίας του Όρσον Ουέλς Πολίτης Κέιν στη Νέα Υόρκη.

1944 – Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 200 Έλληνες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

1946 – Αποφασίζεται η επιστροφή των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα στη Διάσκεψη των Παρισίων.

1947 – Παραλαβή του ελληνικού Αρματαγωγού Αλιάκμων στην Αγγλία.

1948 – Ιδρύεται το κράτος της Βόρειας Κορέας.

1950 – Το ηφαιστειακό νησί Γκουάμ αναγνωρίζεται ως μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ.

1956 – Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας του Τζόνας Σολκ για πρώτη φορά διαθέσιμο στο κοινό.

1976 – O αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου Αλέξανδρος Παναγούλης βρίσκει το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστρέφοντας στο σπίτι του

1994 – Ο άσος της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα στο Γκραν Πρι της Ίμολα.

2004 – Η Κύπρος μαζί με τις Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.enikos.gr 
Μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο του (βρετανικού) σπιτιού και μάλιστα ευθύνεται σε ποσοστό 34% για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Η έρευνα που έγινε σε 2.000 Βρετανούς αποκάλυψε ότι το 34% από αυτούς αντιμετωπίζει τα πιο έντονα συμπτώματα αλλεργίας όταν βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα, ενώ το 33% απάντησαν ότι το καθιστικό τους είναι το πιο αλλεργιογόνο δωμάτιο του σπιτιού και τρίτο στη λίστα ήταν η κουζίνα (18%).

Η έρευνα από τη Samsung Electronics UK, έδειξε ότι τα συμπτώματα οφείλονται κυρίως στα βρώμικα σεντόνια, τα ακάρεα, το τρίχωμα των κατοικίδιων και τη μούχλα. Τα αλλεργιογόνα αυτά πυροδοτούν σε ποσοστό 78% το φτάρνισμα, σε ποσοστό 73% τη φαγούρα γύρω από τα μάτια και σε ποσοστό 25% τα δερματικά εξανθήματα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το μέσος Βρετανός θα πρέπει θα πρέπει να κάνει έναν ενδελεχή καθαρισμό του σπιτιού του ειδικά την άνοιξη, καθώς ένα 13% υποφέρουν από τα συμπτώματα των αλλεργιών έως τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ 6% εμφανίζουν συμπτώματα πέντε φορές την εβδομάδα .

Περίπου το 17% των ανθρώπων στη Βρετανία αλλάζουν μόνο τα σεντόνια τους μία φορά το μήνα, ενώ ένα 17% των συμμετεχόντων ισχυρίστηκαν ότι σκουπίζουν τα χαλιά τους κάθε μέρα, ενώ ένα ποσοστό 8% καθαρίζουν με ατμό τις κουρτίνες για να φύγει η σκόνη.

"Η αργία της Πρωτομαγιάς και τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι μια καλή ευκαιρία για γενικό καθαρισμό του σπιτιού, έτσι ώστε όσοι υποφέρουν να απαλλαγούν από τις αλλεργίες τους και να ξεφορτωθούν επιτέλους το χαρτομάντιλο", επεσήμαναν οι επικεφαλής της μελέτης.
news.gr
Μία ημέρα μετά το "σκούπισμα" της Μπάγερν από τη Ρεάλ με το εκκωφαντικό 4-0 στο Μόναχο, η Ατλέτικο "πάτησε" με 3-1 την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο και πλέον η Μαδρίτη έχει φορέσει τα γιορτινά της. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ θα αναμετρηθούν στον τελικό δύο ομάδες όχι απλά από την ίδια χώρα αλλά και από την ίδια πόλη.
Συνολικά αυτός θα είναι ο πέμπτος "εμφύλιος" σε τελικό Champions League μετά από το Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (2000), το Μίλαν-Γιουβέντους (2003), το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (2008) και το Μπάγερν-Ντόρτμουντ (2012), ενώ η Ισπανία μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η μοναδικη χώρα που θα έχει για δεύτερη φορά δύο δικούς της εκπροσώπους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είχε "φιλοξενήσει" μία φορά κόντρα ομάδων από την ίδια πόλη στα ημιτελικά: αυτό έγινε με το Μίλαν-Ίντερ της σεζόν 2002-03 όταν οι "ροσονέρι" πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του "Ολντ Τράφορντ" όπου και κατέκτησαν το 6ο Πρωταθλητριών στην ιστορία τους (απέναντι σε μία άλλη ιταλική ομάδα, τη Γιουβέντους!) και Τσέλσι-Άρσεναλ.
Το εντυπωσιακό είναι πως Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα αναμετρηθούν φέτος για πέμπτη φορά καθώς έχουν προηγηθεί δύο ματς πρωταθλήματος (νίκη για Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" & 1 ισοπαλία στο "Καλντερόν) και δύο Κυπέλλου (2 νίκες για Ρεάλ) ενώ οι δύο συμπολίτισσες είχαν βρεθεί αντίπαλες και στον περυσινό τελικό του Copa del Rey, με τους "ροχιμπλάνκος" να παίρνουν το τρόπαιο με σκορ 2-1.
Συνολικά, αυτός είναι ο 17ος τελικός στην ιστορία των ευρωπαϊκων Κυπέλλων στον οποίο θα πάρουν μέρος δύο ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά -επαλαμβάνουμε- όμως η πρώτη φορά που οι δύο φιναλίστ θα είναι από την ίδια πόλη.
Για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτός θα είναι ο 3ος ευρωπαϊκός τελικός την τελευταία πενταετία (έχει τους κερδισμένους τελικούς στο Europa League, το 2010 με τη Φούλαμ και το 2012 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο) ενώ η Ρεάλ επιστρέφει στους τελικούς μετά από απουσία 12 χρόνων και το 2-1 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν με το γκολ-ποίημα του Ζιντάν!
sport24.gr
Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κανόνας των εσωρούχων αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.

Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.

Ο Κανόνας των Εσωρούχων εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κανόνας των Εσωρούχων έχει πέντε σημαντικές πτυχές

1. Το σώμα σου σού ανήκει
Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους. Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία για τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματος, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους, θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν. Πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής επαφής, όπως και τρόπους να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά τους και να ενημερώνουν έναν ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται. Έχει σημασία να τονισθεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιμείνουν έως ότου κάποιος να πάρει το θέμα στα σοβαρά.



Στο βιβλίο μας, το χέρι ζητά την άδεια της Κίκο για να την αγγίξει. Η Κίκο δέχεται, αλλά όταν το χέρι προσπαθεί να μπει μέσα στο εσώρουχο η Κίκο λέει «Όχι». Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την αλληλουχία γεγονότων για να εξηγήσουν στο παιδί τους ότι μπορεί να πει «Όχι» ανά πάσα στιγμή.

2. Καλό άγγιγμα – κακό άγγιγμα
Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ του αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου. Ο Κανόνας των Εσωρούχων τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα φανερό και εύκολο να το θυμούνται όριο: τα εσώρουχα. Βοηθάει τους ενήλικες να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν από κάποιον ενήλικο τον οποίον εμπιστεύονται να τα βοηθήσει.

Στο βιβλίο μας, η Κίκο δεν δέχεται να την αγγίξουν κάτω από το εσώρουχο. Οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί ότι υπάρχουν κάποιοι ενήλικες (όπως οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι γιατροί) που μπορεί να χρειαστεί να το αγγίξουν, αλλά ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πουν «Όχι» ακόμη και σε αυτούς αν τυχόν αισθανθούν άβολα ή αμήχανα.

3. Καλά μυστικά – κακά μυστικά
Η μυστικότητα είναι η τακτική που εφαρμόζουν συνήθως όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών, αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Οποιοδήποτε μυστικό τους προκαλεί άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και επομένως δεν θα πρέπει να το αποκρύπτουν. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονέα, δάσκαλο, αστυνομικό, γιατρό).

Στο βιβλίο μας, το χέρι ενθαρρύνει την Κίκο να μιλήσει ανοικτά, όταν κάποιος θέλει να την αγγίξει με τρόπο ανάρμοστο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλληλουχία αυτή καταστάσεων για να συζητήσετε τη στη διαφορά μεταξύ καλού μυστικού (όπως λχ. ένα πάρτι γενεθλίων) και κακού μυστικού (οτιδήποτε προκαλεί στο παιδί στενοχώρια και άγχος). Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τους αποκαλύπτουν τα κακά μυστικά.

4. Η πρόληψη και η προστασία είναι ευθύνη των ενηλίκων
Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Οι ενήλικες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλλιεργούν ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα αλλά και να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν για να μιλήσουν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται. Το παιδιά δεν αποκλείεται να διαισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε οι μεγάλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αφουγκράζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών. Ίσως υπάρχει λόγος που ένα παιδί αρνείται την επαφή με κάποιον άλλο ενήλικα ή παιδί. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μιλήσουν με τους γονείς τους.

Το χέρι στο βιβλίο είναι φίλος της Κίκο. Οι μεγαλύτεροι υπάρχουν για να βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Η πρόληψη της σεξουαλικής βίας αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των ενηλίκων και είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην φορτώνουμε ένα τέτοιο βάρος στους ώμους των παιδιών.

5. Άλλες χρήσιμες συμβουλές που συνοδεύουν τον Κανόνα των Εσωρούχων

Καταγγελία και αποκάλυψη στοιχείων
Τα παιδιά χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις όσον αφορά τους ενήλικες που μπορεί να βρίσκονται στον περίγυρο ασφάλειάς τους. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να επιλέξουν ενήλικες τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν, που είναι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να τα ακούσουν και να βοηθήσουν. Μόνο ένα από τα μέλη του περίγυρου αυτού μπορεί να κατοικεί στο ίδιο σπίτι με το παιδί, τα υπόλοιπα δεν θα πρέπει να είναι συγγενικά πρόσωπα ούτε να προέρχονται από τον άμεσο οικογενειακό κύκλο. Το παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να ζητήσουν βοήθεια σε ένα τέτοιο περίγυρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Γνωστοί δράστες
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει. Είναι πολύ δύσκολο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να καταλάβουν ότι κάποιος που ήδη γνωρίζουν μπορεί να τα βλάψει. Μην ξεχνάτε τη μέθοδο που ακολουθούν συνήθως οι θύτες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Στο σπίτι επομένως θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει τους γονείς του σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα, του ζητάει να κρατήσει ένα μυστικό ή προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.

Άγνωστοι δράστες
Σε μερικές περιπτώσεις ο δράστης μπορεί να είναι ένας άγνωστος. Διδάξτε στο παιδί σας κάποιους απλούς κανόνες για την επαφή με αγνώστους, όπως λ.χ. να μην επιβιβάζονται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμου το οποίο δε γνωρίζουν, ούτε να δέχονται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.

Βοήθεια
Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι μπορούν να το βοηθήσουν (δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ο συνήγορος του πολίτη, γιατροί, ο ψυχολόγος στο σχολείο, η αστυνομία), αλλά και τηλεφωνικές γραμμές τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζητήσουν συμβουλές και βοήθεια.

Δείτε ολόκληρη την εκστρατεία εδώ ενώ το σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ.


Εμείς το διαβάσαμε στο o-klooun.com, Πηγή singleparent.gr


Thessaloniki Arts and Culture  http://www.thessalonikiartsandculture.gr



Να "φρενάρει" τα κλεμμένα κινητά επιχειρεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφού πλέον με απόφασή της υποχρεώνει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διατηρούν μητρώα των αποκλειστικών αριθμών κάθε κλεμμένης συσκευής (ΙΜΕΙ), ώστε να τις μπλοκάρουν.
Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια "μαύρη" αγορά μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει απόφαση της EETT, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, θα πρέπει να τηρούνται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λίστες με τους διεθνείς κωδικούς (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του κωδικού αυτού στη λίστα γίνεται από τον ίδιο τον χρήστη, με δήλωση την κλοπή του κινητού στην εταιρεία που ανήκει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει τον μοναδικό κωδικό της συσκευής του, τον οποίο και μπορεί να τον βρει πατώντας τον κωδικό *#60#.
Κάθε πάροχος ανά εβδομάδα θα αποστέλλει στις άλλες εταιρείες τους κωδικούς ΙΜΕΙ κλεμμένων κινητών των χρηστών του, ώστε να απαγορεύουν και αυτοί με τη σειρά τους την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό τους από τη συγκεκριμένη συσκευή, μέσα σε πέντε ημέρες το πολύ.
Το "κλείδωμα" της συσκευής δε θα αφορά πλέον μόνο στην κάρτα SIM αλλά θα είναι ολικό, καθιστώντας έτσι την συσκευή ανενεργή στην χώρα μας αλλά και σε ορισμένα δίκτυα του εξωτερικού. Η εγγραφή του ΙΜΕΙ ενός κινητού στη λίστα με τους διεθνείς κωδικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί και ύστερα από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.
Τέλος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν προθεσμία πέντε μηνών, προκειμένου να συμμορφωθούν στον νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ.
news.gr
Ο Θεός ο ίδιος δε φαίνεται να σταματά τη φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης απ’ το να γράψει ιστορία!

Η εκπληκτική ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε σάρωσε την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο και πατώντας πάνω στα συντρίμμια της, πέρασε με το εμφατικό 3-1 στον τελικό του Champions League!

Οι «ροχιμπλάνκος» δε μάσησαν απ’ το γκολ του… δικού τους Τόρες (36’) και γυρίζοντας το παιχνίδι με τους Αντριάν (44’), Ντιέγκο Κόστα (60’, πεν.) και Αρντά (72’), έστειλαν μήνυμα στη Ρεάλ ότι έρχονται με φόρα πάνω της, για την πρώτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά! 


Διαβάστε αναλυτικά πως εξελίχθηκε το ματς στο www.sport-fm.gr

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πνευμόνια είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας.

Είναι ευνόητο, λοιπόν, πως η επιβάρυνση για τα συγκεκριμένα όργανα είναι μεγάλη, λόγω της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές αυτές που βοηθούν στο να διατηρηθούν οι πνεύμονές μας υγιείς, απομακρύνοντας όλες τις βλαβερές ουσίες;

Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά!

Σταυρανθή λαχανικά

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τροφές με φολικό οξύ

Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο

Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια

Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!