Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017


Tην επόμενη φορά που θα σας έρθει η παρόρμηση να πιείτε για να ξεχάσετε ό,τι σας βασανίζει, μην το κάνετε. Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το ποτό όχι μόνο δεν σβήνει τις κακές αναμνήσεις, αλλά τις ενισχύει κιόλας.

Μάλιστα όσο περισσότερο καιρό περνά κανείς «πνίγοντας» τις έγνοιες του στο ποτό, τόσο πιο δύσκολο είναι να διαγράψει από τη μνήμη του τις τραυματικές εμπειρίες, προειδοποιούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζωνς Χόπκινς, στη Βαλτιμόρη.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση Translational Psychiatry, όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους, το αλκοόλ ενισχύει τα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στο κέντρο αντίδρασης στον φόβο του εγκεφάλου, με συνέπεια να «αποθηκεύονται» καλύτερα οι τραυματικές εμπειρίες.

Αν, όμως, αντικατασταθεί η κατανάλωση αλκοόλ ως μορφή αυτοθεραπείας, με μία βραχυχρόνια φαρμακευτική και συμπεριφορική θεραπεία, οι ασθενείς έχουν πολλές πιθανότητες να ξεχάσουν τα τραυματικά γεγονότα.

«Το αλκοόλ αλλάζει την χημεία του εγκεφάλου και αυτό δυσχεραίνει την αντικατάσταση των αναμνήσεων με νέες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Νόρμαν Χόγκι, καθηγητής Νευρολογίας στο Τζωνς Χόπκινς.

Οι ειδικοί λένε ότι οι πάσχοντες από σύνδρομο μετατραυματικού στρες συχνά αισθάνονται πιεσμένοι ή τρομαγμένοι ακόμα κι όταν δεν κινδυνεύουν.

Η ανάρρωση από το σύνδρομο δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσει ο πάσχων τι συνέβη, αλλά να μάθει να μην έχει οξείες σωματικές και συναισθηματικές αντιδράσεις όταν το θυμάται.

Δυστυχώς το ποτό γίνεται συχνά παρηγοριά για τους πάσχοντες, επειδή μειώνει την επίγνωση, τους βοηθά να αντιμετωπίσουν την αϋπνία και τους επιτρέπει να έχουν κοινωνική ζωή παρά τις αναστολές που νιώθουν.

Έτσι, οι ασθενείς έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα με το ποτό.
Υπολογίζεται ότι το 60-80% των πασχόντων από το σύνδρομο υπερκαταναλώνουν αλκοόλ σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Η νέα έρευνα, όμως, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια έδειξε ότι αυτό είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν, διότι το αλκοόλ διεγείρει τη δημιουργία «συνδέσεων» (συνάψεις) μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου, με συνέπεια να εντείνει τις αναμνήσεις και να οξύνει το αίσθημα του φόβου.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Ο Αντώνης Ρέμος την κρίση τη βίωσε λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα στην Ελλάδα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε σε αυτήν τη δύσκολη φάση της ζωής του την περίοδο που είχε εμπλακεί με τα διοικητικά του Ηρακλή και τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν.

Δήλωσε: «Πλήρωσα το μάρμαρο πολύ ακριβά». Πώς διαχειρίστηκε όλη αυτή την κατάσταση και πόσο άλλαξε την κοσμοθεωρία του σε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων;

«Η σχέση μου με τα χρήματα πάντα ήταν "φιλελεύθερη". Τι εννοώ: Ποτέ δεν ήμουν δέσμιος των χρημάτων ούτε όμως απ’ την άλλη έκανα αλόγιστη χρήση τους. Χρησιμοποίησα το χρήμα ως μέσο για να δημιουργήσω καλύτερες συνθήκες ζωής στην οικογένειά μου, στους φίλους μου αλλά και σε πρόσωπα που δεν γνώριζα αλλά είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω.

Αυτό συνεχίζω και κάνω και τώρα. Με την ίδια διάθεση και ακόμη μεγαλύτερη. Λυπήθηκα όχι τόσο για τις οικονομικές απώλειες που είχα, αλλά συνειδητοποιώντας το γεγονός πως τα χρήματα πήγαν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Εάν αυτά τα χρήματα είχαν πάει σε ένα νοσοκομείο ή ένα ορφανοτροφείο, θα είχαν πιάσει τόπο. Με στενοχώρησε πως τα χρήματα από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο πήγαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος"... Στον βρόντο», εξομολογείται ο ίδιος στο περιοδικό Tv Έθνος.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Το γύρω του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από την Βρετανία. Αλεπού που είχε πέσει στο ποτάμι, βρέθηκε να είναι παγωμένη στην κυριολεξία.

Ο άνδρας που τη βρήκε παραξενεύτηκε από το τεράστιο κομμάτι πάγου που επέπλεε και το τράβηξε για να δει ακριβώς τι ήταν όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

Από ό,τι φαίνεται ο χειμώνας για το 2017 δεν είναι σκληρός μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Άνθρωποι παίκτες του πόκερ έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε διοργάνωση στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν ένας υπολογιστής μπορεί να νικήσει τέσσερις από τους καλύτερους παίκτες στην έκδοση του παιχνιδιού που είναι γνωστή ως no-limit heads-up Texas hold'em. Σε παρόμοιο τουρνουά το 2015, οι άνθρωποι είχαν κερδίσει.

Ο αλγόριθμος μπορεί να προσαρμοστεί για χρήση στην ιατρική, την κυβερνοασφάλεια, τις επιχειρήσεις και τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Τα ματς- υπό την ονομασία Brains v Artificial Intelligence- λαμβάνουν χώρα μέσα σε διάστημα 20 ετών στο Rivers Casino στο Πίτσμπεργκ. Οι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον Libratus, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε στη σχολή επιστημών υπολογιστών του Carnegie Mellon University. Χρησιμοποιούνται αλγόριθμοι που έχουν φτιαχτεί στο Pittsburgh Supercomputing Centre για την ανάλυση των κανόνων του πόκερ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση ζωντανά στο Twitch, όπου θα υπάρχει stream για τον καθένα από τους ανθρώπους παίκτες, οι οποίοι είναι οι Τζέισον Λες, Ντονγκ Κιμ, Τζίμι Τσούο, Ντάνιελ Μακόλεϊ.

Οι παίκτες παίζουν για να μοιραστούν ένα βραβείο ύψους 200.000 δολαρίων, ενώ οι επιστήμονες του CMU ελπίζουν σε ένα νέο ορόσημο στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως σημειώνει ο Τουόμας Σάντχολμ, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Carnegie Mellon, το πόκερ είναι πιο δύσκολη πρόκληση από το σκάκι και το «Γκο» (όπου υπολογιστές έχουν νικήσει ήδη ανθρώπους πρωταθλητές), καθώς ο υπολογιστής πρέπει να παίρνει αποφάσεις που βασίζονται σε ανεπαρκείς πληροφορίες και να αντιμετωπίζει μπλόφες, αργό παίξιμο και άλλα τεχνάσματα.

Το 2015, το πρόγραμμα Claudico δεν τα είχε καταφέρει να νικήσει τους ανθρώπους, με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα 80.000 «χέρια» τα οποία είχε παίξει ήταν τελικά λίγα για να του δώσουν την υπεροχή.

Αυτή τη φορά, τα «χέρια» ανέρχονται στα 120.000. Επίσης, το Claudico είχε προβεί σε κάποιες προφανείς μπλόφες, που οι άνθρωποι παίκτες είχαν μπορέσει να εκμεταλλευτούν.

Αυτή τη φορά η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να μπλοφάρει καλύτερα, εξισορροπώντας τον κίνδυνο και τις ανταμοιβές.

Ακόμη, θα μπορεί να προβεί σε τυχαίες κινήσεις που θα δυσκολεύουν τους ανθρώπους, όπως ασυνήθιστες στρατηγικές με πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα πονταρίσματα κ.α.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας, ανέκριναν τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι για περισσότερες από 22 ώρες αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα, ενώ για πιθανή εμπλοκή της, κατηγορείται και η πρόεδρος Παρκ Γκουν-χιέ.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Λι έμεινε ξάγρυπνος, ενώ του δόθηκε ένα γεύμα αξίας πέντε δολαρίων.
Ο Λι έχει περιουσία 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ηγείται του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, ενώ αποχώρησε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στα νότια της Σεούλ, σήμερα το πρωί.
Ο Λι ανακρίθηκε από δύο εισαγγελείς, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, καθώς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε, έξω από το γραφείο των εισαγγελέων.
Ο ειδικός εισαγγελέας θα αποφασίσει μέχρι την Κυριακή εάν θα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελικού γραφείου, στη Σεούλ.
Ο 48χρονος Λι κρίθηκε ύποπτος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της ψευδορκίας.
samsung

Το 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, επιστρέφει και φέτος, σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και με την ευγενική του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).
Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για είκοσι τέσσερις ημέρες πραγματοποιείται, στην Πλατεία Κοτζιά, με κεντρικό σύνθημα: «Τo βιβλίο είναι η δύναμή σου».
Το Παζάρι Βιβλίου, είναι η θεσμοθετημένη εκδήλωση, που διοργανώνεται εδώ και 21 πλέον έτη, για λίγες ημέρες, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό, χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ.
pazari vivliou kotzia
Στο 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017 συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 8.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό, έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες. Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα, με την τιμή πώλησης στο Παζάρι Βιβλίου.
Η εκδήλωση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ από 13 Ιανουαρίου έως και 05 Φεβρουαρίου 2017. Η είσοδος είναι επί της οδού Αθηνάς (μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο) και είναι ελεύθερη για όλους.

Το θυελλώδες διαζύγιο του σταρ του κινηματογράφου Τζόνι Ντεπ από την ηθοποιό Άμπερ Χερντ οριστικοποιήθηκε χθες Παρασκευή, βάζοντας τέλος στον γάμο του ζευγαριού έπειτα από τις κατηγορίες της Χερντ για ενδοοικογενειακή βία και εκείνες του Ντεπ για οικονομικό εκβιασμό.

Στα έγγραφα, που κατατέθηκαν χθες σε δικαστήριο το Λος Άντζελες, περιγράφονται λεπτομερώς πώς θα χωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από το ζευγάρι στη διάρκεια του γάμου, καθώς και η συμφωνία βάσει της οποίας ο 53χρονος Ντεπ θα πληρώσει το ποσό των 7 εκατ. δολαρίων στην 30χρονη Χερντ. Η ίδια έχει έχει πει πως θα διαθέσει το ποσό αυτό σε φιλανθρωπίες.

Η Χερντ κατέθεσε αίτηση για διαζύγιο τον Μάιο, έπειτα από 15 μήνες γάμου, και μερικές ημέρες αργότερα ζήτησε από δικαστήριο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Ντεπ, τα οποία και επιβλήθηκαν.

Στο δικαστήριο υποστήριξε πως ο Ντεπ την κακομεταχειριζόταν σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους, με αποκορύφωμα έναν καβγά τον Μάιο κατά τον οποίο της πέταξε στο πρόσωπο ένα κινητό τηλέφωνο και έσπασε διάφορα αντικείμενα στο διαμέρισμά της.

Δικηγόρος του Ντεπ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για κακομεταχείριση και είχε υποστηρίξει πως η Χερντ με τις κατηγορίες αυτές «προσπαθεί να εξασφαλίσει μια πρόωρη οικονομική απόφαση».

«Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι που αυτό το δυσάρεστο κεφάλαιο στις ζωές του κ. Ντεπ και της οικογένειάς του βρίσκεται πίσω τους», δήλωσε η Λόρα Ουάσερ, δικηγόρος του Ντεπ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για το διαζύγιο, η Χερντ εγκατέλειψε το αίτημά της να συνεχιστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ντεπ.

Τα χαρτιά του διαζυγίου δείχνουν πως ο Ντεπ θα παραμείνει ο μοναδικός κάτοχος πολυάριθμων ακινήτων, περιλαμβανομένων ιδιοκτησιών στο Λος Άντζελες, το Παρίσι και του ιδιωτικού νησιού του στις Μπαχάμες. Θα κρατήσει επίσης περισσότερα από 40 οχήματα και σκάφη, ανάμεσα στο οποία αυτοκίνητα αντίκες και η συλλογή μοτοσικλετών του.

Η Χερντ έχει πει πως θα μοιράσει εξίσου το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων που θα πάρει από το διαζύγιο ανάμεσα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λονς Άντζελες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμό έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών η αύξηση που καταγράφουν τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα προκειμένου οι κάτοχοί τους να μην πληρώνουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας ή το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και να αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια διαβίωσης.

Ωστόσο οι έλεγχοι και οι έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους φαίνεται πως πέφτουν στο κενό καθώς οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες δεν το έχουν στο όνομά τους, δηλαδή να τους ανήκει ώστε να αναγράφεται στην Άδεια Κυκλοφορίας το όνομά τους, αλλά έχουν βρει «καταφύγιο» στη λύση της ενοικίασης ή μακροενοικίασης του οχήματός τους μέσω μιας... νομότυπης διαδικασίας!

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr οι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων που δεν θέλουν να πληρώνουν τα χαράτσια που επιβάλλει το ελληνικό κράτος αυξάνοντας ραγδαία το κόστος χρήσης «δημιουργούν» εταιρείες χρονομίσθωσης ή ενοικίασης σε γειτονικές χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχουν ενοικιάσει ή χρονομισθώσει το όχημα που κινούνται. Δηλαδή το όχημα σε καμία περίπτωση δεν είναι δικό τους (τουλάχιστον στα χαρτιά) και απλά φαίνεται ότι έχουν «αγοράσει» υπηρεσία.

Μάλιστα όσοι θέλουν να «ενοικιάζουν» το αυτοκίνητό τους με βουλγάρικες πινακίδες ιδρύουν οι ίδιοι εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα το ετήσιο κόστος να ανέρχεται σε 200 έως 300 ευρώ ετησίως που αναλογεί στο κόστος διατήρησης του οχήματος με βουλγάρικες πινακίδες ως «ενοικιαζόμενου» οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν θέλουν να είναι «μέτοχοι» στην εταιρεία τότε υπάρχει λύση σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ενδιαφερόμενος μεταβιβάζει την κυριότητα του οχήματός του σε εταιρεία ενοικίασης ή χρονομίσθωσης αυτοκινήτων και με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ο Έλληνας ιδιοκτήτης του οχήματος διασφαλίζει την κατοχή της «κυριότητας» του αυτοκινήτου το οποίο όμως στα χαρτιά δεν του ανήκει πλέον καθώς αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της βουλγάρικης εταιρείας ενοικιάσεων ΙΧ.

Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες ιδιοκτήτες γλιτώνουν από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας, τεκμηρίων αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης και βέβαια οι Αρχές ακόμη και σε ελέγχους δεν μπορούν να κάνουν κάτι καθώς το όχημα είναι νοικιασμένο από άλλο κράτος-μέλος και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο καμία χώρα-μέλος δεν μπορεί να απαγορεύσει την διάθεση υπηρεσιών εντός της ΕΕ.

Το ετήσιο κόστος της διατήρησης του ενοικιαζόμενου οχήματος με βουλγάρικες πινακίδες σε εταιρεία που δεν είνι «μέτοχος» ο ιδιοκτήτης του οχήματος ανέρχεται από 400 ευρώ το χρόνο στα οποία περιλαμβάνονται τα έξοδα των Τελών Κυκλοφορίας και της ασφάλειας.

Όσον αφορά στα τιμολόγια ή στα παραστατικά που πρέπει να προσκομίσει κάποιος χρήστης «ενοικιαζόμενου» οχήματος σε περίπτωση ελέγχου απλά θα αναγράφουν ως ημερομηνία έναρξης της χρήσης λίγες ημέρες πριν το συμβάν του ελέγχου...


Ευρωδικαστήριο: Καταδίκη της Ελλάδας για τις Διασυνοριακές συμβάσεις Leasing

Όπως είχε αποκαλύψει και το Enikonomia.gr στις 30 Μαρτίου 2016 η Ελλάδα αναγκάστηκε να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εναντίον της χώρας μας που αφορούσε στις «Διασυνοριακές συμβάσεις Leasing – Τέλη Ταξινόμησης οχημάτων» που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στον κλάδο της ενοικίασης και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων.

Ειδικότερα μετά την κατάθεση και ψήφιση της σχετικής τροπολογίας επιτρέπεται η χρήση οχημάτων χρονομίσθωσης με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας στην Ελλάδα για έξι μήνες ενώ μόλις παρέλεθει το παραπάνω χρονικό διάστημα επιβάλλεται Τέλος Ταξινόμησης:

1. Για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο παλαιότητας άνω των 18 μηνών με συντελεστη 1% επί του συνολικού Τέλους Ταξινόμησης για κάθε μήνα κυκλοφορίας και

2. Για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο παλαιότητας άνω των 54 μηνών με συντελεστή 0,5% επί του συνολικού Τέλους Ταξινόμησης για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η συγκεκριμένη τροπολογία ευνοεί τις μεγάλες πολυθενικές εταιρείες οι οποίες έχουν πολύ μεγάλο στόλο αυτοκινήτων και δη μεταχειρισμένων που μπορούν να προσφέρουν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά η έδρα τους βρίσκεται στο εξωτερικό και οι χρήστες να αλλάζουν όχημα κάθε έξι μήνες χωρίς να καταβάλλουν καθόλου Τέλος Ταξινόμησης.

Από την άλλη μεριά η κ. Παπανάτσιου απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ε. Μπασιάκος, ενημέρωσε ότι η προσωρινή κυκλοφορία των οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα είναι νόμιμη, εφόσον πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις, όπως η παραμονή τους στην Ελλάδα να είναι για διάστημα έως 6 μηνών και η συνήθης κατοικία εκτός Ελλάδας. Εφόσον δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση οχημάτων που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας κάποιας χώρας της ΕΕ επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 2.500 έως και 10.000 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας τρίτων χωρών ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας και επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο των τελών ταξινόμησης και άλλων φόρων που βαρύνουν το όχημα.

Επίσης, το όχημα κατάσχεται και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για λαθρεμπόριο. Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου, υπάρχει αυστηρό και ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τα οχήματα με ξένες πινακίδες.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!