Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το default wallpaper των Windows XP είναι χωρίς αμφιβολία... μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες της ψηφιακής εποχής. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, τι ακριβώς απεικονίζει; Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν αρκετοί, πρόκειται για φωτογραφική λήψη και όχι για ένα image που δημιουργήθηκε σε υπολογιστή.

Η ολλανδική έκδοση των Windows -και μόνο αυτή- αναφέρει ως όνομα αρχείου για το συγκεκριμένο image τη λέξη Ireland, κάτι που οδήγησε πολλούς να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα τοπίο στην ομώνυμη νησιωτική χώρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Sonoma της California από τον Αμερικανό φωτογράφο Charles O’Rear.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1996, πέντε χρόνια πριν την κυκλοφορία των Windows XP. Δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό που δόθηκε στον O’Rear για να παραχωρήσει τη φωτογραφία του, ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει ότι είναι ένα «υπέρογκο ποσό, το δεύτερο υψηλότερο που έχει δοθεί για φωτογραφία μετά το ενσταντανέ που απεικονίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton να αγκαλιάζει τη Monica Lewinski». Σημειωτέον ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, σύμφωνα πάντα με το φωτογράφο.

Δέκα χρόνια μετά τη λήψη, το 2006, το συγκεκριμένο σημείο αποτέλεσε και πάλι θέμα φωτογραφίας. Αυτή τη φορά, όμως, το αποτέλεσμα ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό, καθώς τη θέση του ειδυλλιακού τοπίου είχε πάρει ένας μάλλον αδιάφορος αμπελώνας.
 
Έτρωγε... πουρέ και έχασε δύο δόντια!...
 
Ένας άντρας κατέθεσε μήνυση σε εστιατόριο όταν έσπασε δύο δόντια ενώ έτρωγε πουρέ! 
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άντρας πήγε σε ένα «μπριζολάδικο» στο 'Ορεγκον της Αμερικής και παρήγγειλε κρέας με συνοδεία πουρέ. 
Στη δεύτερη όμως μπουκιά άκουσε έναν περίεργο ήχο από το στόμα του και δεν ήταν τίποτα άλλο από τα δόντια του που είχαν σπάσει!
Όταν παραπονέθηκε στον διευθυντή του μαγαζιού, εκείνος απάντησε ότι είχε σπάσει ένα πιάτο στην κουζίνα και έπεσαν τα... θραύσματα μέσα στο πιάτο του πουρέ!

Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να του... πληρώσουν τον οδοντίατρο!

http://www.tsekouratoi.gr
Οι ιοί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους χρήστες υπολογιστών

Κάθε μήνα χιλιάδες υπολογιστές είτε παθαίνουν ζημίες ή καταστρέφονται εξαιτίας των μολύνσεων από ιούς. Ένας λόγος που σημαίνει αυτό είναι κυρίως επειδή οι σημερινοί ιοί είναι εντελώς διαφορετικοί σε σύγκριση με την μορφή που είχαν ένα χρόνο πριν.

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να διώξουμε τους νέους ιούς με τους κλασικούς τρόπους αντιμετώπισης, πολλοί όμως χρήστες δεν έχουν καταλάβει ακόμα αυτές τις αλλαγές στην μορφή των σημερινών ιών.

1. Μόνο αρχεία με κατάληξη .exe (τα εκτελέσιμα που μπορούν να τρέξουν μόνα τους) μπορεί να είναι μολυσμένα με ιό. Αυτό είναι εντελώς παράλογο γιατί υπάρχουν εκατοντάδες καταλήξεις αρχείων που μπορούν να μολυνθούν από ιούς.

2. Έχω παραπάνω από ένα πρόγραμμα προστασίας στον υπολογιστή μου. Φροντίστε να έχετε ένα και μόνο πρόγραμμα το οποίο τρέχει κανονικά, δέχεται κανονικά τις ενημερώσεις και δεν έχει λήξη η χρήση του.

3. Καταλαβαίνω πότε ο υπολογιστής μου έχει ιό. Αυτό όντως ίσχυε μέχρι πριν από 10 χρόνια, τώρα πια οι δημιουργοί των ιών έχουν δημιουργήσει τρόπους ώστε να μην είναι ορατά τα σημάδια των μολύνσεων.

4. Ένας ιός δεν μπορεί να βλάψει μηχανικά τον υπολογιστή μου. Όπως είπαμε και πριν ο σκοπός των ιών έχει αλλάξει πλέον και δεν περιορίζονται άπλα στο να «καθυστερούν τον υπολογιστή» αντιθέτως υπάρχουν συγκεκριμένοι ιοί οι οποίοι φτιάχνονται αποκλειστικά για να προσβάλουν το hardware των υπολογιστών και ο πιο συχνός στόχος αυτών είναι ο σκληρός τους δίσκος.
5. Ο υπολογιστής μου έχει antivirus εγκατεστημένο οπότε είναι πλήρως προστατευμένος. Αυτός είναι εντελώς ξεπερασμένος μύθος οπού ίσχυε μόνο με παλιά antivirus προγράμματα.
Σήμερα τα worms, τα hoax, τα backdoors τα trojans και πολλές άλλες μορφές μολύνσεων είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να ξεγελούν ακόμα και τα καλύτερα προγράμματα antivirus της αγοράς και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με πολλές μορφές μολύνσεων ταυτόχρονα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σωστά εγκατεστημένο πρόγραμμα antivirus το οποίο να είναι αποτελεσματικό και να ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει το ίδιο και οι επιθέσεις από ιούς όπως επίσης και η αντιμετώπιση τους.

http://www.4news.gr 
Μπαίνουν τα θεμέλια για μελλοντικά πειράματα στη φυσική
Γερμανοί επιστήμονες έκαναν την πιο ακριβή μέχρι σήμερα μέτρηση της μάζας του ηλεκτρονίου, ενός από τα θεμελιώδη συστατικά της ύλης.
Τα ηλεκτρόνια είναι σωματίδια με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο τα οποία βρίσκονται σε τροχιές γύρω από τον πυρήνα του ατόμου. Ανακαλύφθηκαν το 1897 από τον βρετανό φυσικό Τζόζεφ Τζον Τζόνσον. Η μάζα του ηλεκτρονίου αποτελεί βασική παράμετρο σε πολλούς θεμελιώδεις φυσικούς νόμους που κυβερνούν τον κόσμο των υποατομικών σωματιδίων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σβεν Στουρμ του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Μαξ Πλανκ στη Χαϊδελβέργη, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Science», «ζύγισαν» τα ηλεκτρόνια χρησιμοποιώντας μια συσκευή που λέγεται «παγίδα Πένινγκ», η οποία συγκρατεί άτομα με τη βοήθεια ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι Γερμανοί φυσικοί δεν μέτρησαν το ηλεκτρόνιο άμεσα αλλά έμμεσα. Συγκεκριμένα, μέτρησαν ένα ηλεκτρόνιο που βρισκόταν γύρω από ένα πυρήνα ατόμου άνθρακα, του οποίου η μάζα ήταν ήδη γνωστή. Το ηλεκτρόνιο βρέθηκε να έχει ως μάζα το 0,000548579909067 μιας ατομικής μονάδας μάζας (της μονάδας μέτρησης των σωματιδίων), με ένα παράγοντα αβεβαιότητας της τάξης μόλις των 0,03 μερών ανά δισεκατομμύριο.
Ο νέος υπολογισμός της μάζας του ηλεκτρονίου βελτιώνει κατά 13 φορές την ακρίβεια προηγούμενων μετρήσεων και, σύμφωνα με τους ερευνητές, «θέτει τα θεμέλια για μελλοντικά πειράματα στο πεδίο της θεμελιώδους φυσικής, καθώς και για τεστ ακριβείας του Καθιερωμένου Προτύπου (σωματιδιακής φυσικής)»
http://peiraxtiri.gr 
Πώς θα σας φαινόταν αν ξεκινούσατε τη δική σας επιχείρηση και δεν είχατε να σκέφτεστε τα περί γραφειοκρατίας που δημιουργούν πονοκέφαλο σε κάθε πολίτη της χώρας μας;

Ε, λοιπόν κι όμως να που τα χέρια σας λύνονται αφού με βάση απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πέρασε μέτρο που επιτρέπει την αδειοδότηση 25 επιχειρήσεων που θεωρούνται χαμηλής επικινδυνότητας με μία μόνο απλή γνωστοποίηση στον δήμο.

Το εγχείρημα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Καθημερινή, ξεκίνησε πιλοτικά πριν από λίγες εβδομάδες και οι διαδικασίες αναμένεται να απλοποιηθούν ακόμη περισσότερο, όταν ψηφισθεί και τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος-πλαίσιο, για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ο οποίος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.

Δείτε τα είδη των επιχειρήσεων που αδειοδοτούνται με απλή γνωστοποίηση:

  • Οπωροπωλείο
  • Κρεοπωλείο
  • Παντοπωλείο
  • Πτηνοπωλείο
  • Αυγοπωλείο
  • Ιχθυοπωλείο
  • Γαλακτοπωλείο
  • Πρατήριο κατεψυγμένων προϊόντων
  • Καφεκοπτείο
  • Πρατήριο ελαίων και λιπών
  • Πρατήριο γάλακτος & ειδών ζαχαροπλαστικής
  • Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής
  • Πρατήριο άρτου
  • Πρατήριο έτοιμου φαγητού
  • Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων
  • Κάβα εμφιαλωμένων ποτών
  • Κατάστημα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας
  • Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών, ποτών, ειδών σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας κλπ σε εμπορικά καταστήματα
  • Πώληση παγωτού ή καφέ από αυτόματες μηχανές που δραστηριοποιούνται σε εμπορικά καταστήματα ή σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών
  • Κομμωτήριο
  • Κουρείο
  • Κατάστημα περιποίησης χεριών – ποδιών
  • Εργαστήριο δερματοστιξίας (τατουάζ)
  • Γυμναστήριο
  • Αθλητική σχολή

http://www.alexiptoto.com 
Ανοιξε τελικά με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ελληνική αγορά για το γάλα γαϊδούρας και πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να το βρίσκουν στα ράφια.

Σήμερα η τιμή πώλησης του γάλατος γαϊδούρας, είναι υψηλότερη ακόμη και από την γαλλική σαμπάνια, αφού ένα λίτρο κοστίζει από 30 μέχρι και 100 ευρώ. Και αυτό γιατί έχει αποδειχτεί ότι η σύνθεση του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια του μητρικού γάλατος.

Ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες του

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως και οι καλλυντικές του ιδιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστές εταιρείες καλλυντικών (ελβετικής προέλευσης) διαθέτουν αντιγηραντικές κρέμες προσώπου με βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας στην τιμή των 400 ευρώ τα 50 ml.

Στην Ελλάδα εκτρέφονται σήμερα περίπου 14.600 γαϊδούρια.

http://www.iefimerida.gr


Η επανέναρξη των αγώνων του Champions League με 4 παιχνίδια ήταν σίγουρα το γεγονός της εβδομάδας που ολοκληρώνεται . Το αγαπημένο θέαμα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι αλήθεια ότι δεν έκρυβε τις μεγάλες συγκινήσεις που οι φίλαθλοι περιμένουν από τέτοιου επιπέδου ομάδες, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι στη φάση αυτή η εξασφάλιση του αποτελέσματος είναι άμεση προτεραιότητα . Με εξαίρεση κάποια διαστήματα στο Arsenal-Bayern , κυρίως το πρώτο 25λεπτο όπου ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, τα υπόλοιπα ματς εξελίχθηκαν με πρωταγωνιστή την τακτική των προπονητών. Νικητές αναδείχθηκαν και στα 4 παιχνίδια οι θεωρητικά «ισχυροί» και μάλιστα εκτός έδρας , γεγονός που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, όχι όμως και την πρόκριση.  Η Barcelona πέρασε πολύ πιο εύκολα από ότι αναμενόταν από το Etihads, δείχνοντας για άλλη μια φορά φέτος ότι ο προπονητής της ξέρει να διαχειρίζεται τα μεγάλα παιχνίδια . Η ManCity παρουσιάστηκε απρόσμενα φοβισμένη , με παθητική τακτική που δεν ταιριάζει στην πρωτοπόρο της Premier. Παρά το 0-2 πάντως ο επαναληπτικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Pari έκανε πάρτι στο Bayarena απέναντι στη Leverkusen και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Οι Γερμανοί δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και η δεύτερη θέση στην Bundesliga οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη τρίτου και δεν θα πρέπει να ξεγελά κανένα. Με την άνοδο μάλιστα Dortmund και Schalke ίσως και αυτή να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Η Arsenal στάθηκε καλά απέναντι στη Bayern τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της αποβολής, απείλησε, πρέσαρε, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν άντεξε το συνεχές passing game των Βαυαρών που τους εξουθένωσε. Η Bayern στο παιχνίδι αυτό έδωσε μια απάντηση που χρωστούσε από την αρχή της σεζόν, τι θα μπορούσε, δηλαδή,  να προσθέσει ο Guardiola στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό που είδαμε ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της Barcelona με «Γερμανική κατοχή» κυριολεκτικά , αλλαγές θέσεων και πάσες made in Blaugrana, αλλά και δύναμη, ταχύτητα και αγωνιστικότητα , στοιχεία που ανέκαθεν διέθετε ως ομάδα. Αν αυτή η Bayern είναι καλύτερη από αυτή του Jupp Heynckes είναι θέμα οπτικής του ποδοσφαίρου αλλά και αποτελεσμάτων. Στο San Siro η Milan των χιλίων προβλημάτων δεν ήταν κακή, προσπάθησε , έχασε ευκαιρίες αλλά η φετινή Atletico έχει λαμπρό άστρο που την ακολουθεί παντού και έφυγε με μεγάλο διπλό και προβάδισμα για την πρόκριση στους «8». Το συγκεκριμένο ζευγάρι πάντως είναι το πιο ανοικτό από τα υπόλοιπα και κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό στον επαναληπτικό. 
Τη σκυτάλη παίρνουν, την ερχόμενη εβδομάδα,  τα υπόλοιπα ζευγάρια με το ενδιαφέρον από πλευράς Ελλήνων φιλάθλων να συγκεντρώνεται την Τρίτη στο ‘Γ.Καραισκάκης’ όπου ο φιλόδοξος Ολυμπιακός υποδέχεται την Manchester United. Πρόβλεψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χωράει κυρίως λόγω της αγωνιστικής κατάστασης των Άγγλων η εικόνα των οποίων θα είναι και το στοιχείο που θα κρίνει τον νικητή, αν υπάρξει. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Galatasaray με την Chelsea ενώ Real και Dortmund δύσκολα ή εύκολα θα περάσουν από Schalke και Zenit αντίστοιχα.
Στον απόηχο των πρώτων αγώνων για τη φάση των ‘16’ του Champions League συνεχίζονται και τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με πλήρες πρόγραμμα. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες του FA Cup οι ομάδες επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα , του πιο συναρπαστικού και αμφίρροπου των τελευταίων ετών. Η πρωτοπόρος Chelsea υποδέχεται την Everton (Σάββατο 14:45, OTE Sport 1) στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής και στη ρεβάνς της ήττας της με 1-0 στο ματς του πρώτου γύρου. Η Arsenal ,που βρίσκεται πλέον 1 βαθμό πίσω, φιλοξενεί τη Sunderland  (Σάββατο 17:00 , OTE Sport 1) με το μυαλό μόνο στη νίκη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει το κυνήγι του τίτλου και να γιατρέψει τις πληγές της ήττας από τη Bayern. Η ManCity που βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά με αγώνα λιγότερο, αναμένεται να περάσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο της Stoke City στο Etihads ( Σάββατο 17.00)  Την Κυριακή 15.30 η εντυπωσιακή φετινή Liverpool υποδέχεται στο Anfield τη Swansea χωρίς περιθώρια για απώλειες. Tottenham και ManUnited  αγωνίζονται εκτός έδρας με Norwich και Crystal Palace αντίστοιχα σε μια ακόμα προσπάθεια να κρατηθούν κοντά στις προνομιούχες θέσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45  CHELSEA EVERTON


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τον πρωταθλητή ήδη γνωστό, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η Bundesliga αγωνιστική με αγωνιστική χάνει το ενδιαφέρον της όσον αφορά τη βαθμολογική κατάταξη. Leverkusen, Dortmund και Schalke δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League . Την ίδια ώρα η μάχη αποφυγής του υποβιβασμού κορυφώνεται με 7 ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά και κάθε αγωνιστική να διαμορφώνονται νέες καταστάσεις. Η Bayern ταξιδεύει στο Αννόβερο για να αντιμετωπίσει στο HDI Arena την τοπική ομάδα (Κυριακή 18:30,, OTE Sport 5) και να επεκτείνει τα ρεκόρ της. Ο Guardiola πάντως φρόντισε από πριν να δώσει "ενδιαφέρον" στο παιχνίδι με τη δήλωση του ότι «οι αγώνες του Champions League είναι σαν γεύμα σε πεντάστερο εστιατόριο ενώ της Bundesliga σαν πίτσα με χάμπουργκερ» με τον Dirk Dufner να απαντά ότι « σκοπός μας είναι να τους δώσουμε μια γεύση από γκουρμέ πιάτο». Η αναγεννημένη Dortmund θα έχει δύσκολη αποστολή στο Αμβούργο που καίγεται για βαθμούς (Σάββατο 16:30, OTE Sport 4) ενώ ακόμα πιο δύσκολη αναμένεται η αποστολή της Leverkusen στο Wolfsburg (Σάββατο 19:30, OTE Sport 4) όπου οι γηπεδούχοι είναι πολύ δυνατοί ( 7-1-2) και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν ακόμα για τις προνομιούχες θέσεις. Την αυλαία πάντως ανοίγει το ματς Schalke-Mainz (Παρασκευή 21:30, OTE Sport 1), Παιχνίδι με αυξημένο ενδιαφέρον αφού και οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν μια θέση για το Europa League της επόμενης περιόδου.
                                      
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30  WOLFSBURG LEVERKUSEN


ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνεχίζεται για 25η αγωνιστική η μεγάλη μάχη της κορυφής στην Primera. Την προηγούμενη οι πρωτοπόροι πέρασαν με εμφατικές νίκες και τέρματα 12-0 συνολικά κι έτσι η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη. Τον χορό των αγώνων αυτού του weekend ανοίγει χρονικά η Real που υποδέχεται την Elche (Σάββατο17:00, OTE Sport 2) σε ένα παιχνίδι που δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα πέρα της νίκης και μάλιστα άνετης. Λίγες ώρες μετά (Σάββατο 21:00, OTE Sport 2) η Barcelona , με τον αέρα του θριάμβου στο Manchester, φιλοξενείται ,για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στο San Sebastian από τη Real Sociedad, την οποία απέκλεισε για τα ημιτελικά του Copa del Rey με αρκετή δυσκολία. Με την ψυχολογία στα ύψη , μετά το πέρασμα από το San Siro, η Atletico Madrid θα ταξιδέψει στην Pamplona για να αντιμετωπίσει την Osasuna (Κυριακή 22:00, OTE Sport 1) σε μια δύσκολη έδρα που άφησαν βαθμούς Real και Barcelona.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00  OSASUNA ATLETICO MADRID


ΙΤΑΛΙΑ

Το τοπικό ντέρμπι του Τορίνο είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στο Campionato. Η Juventus φιλοξενεί την Torino (Κυριακή 19:30, OTE Sport 4) και παρά τη βαθμολογική διαφορά αναμένεται ένα πολύ δυνατό ματς. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Parma-Fiorentina (Δευτέρα 20:00, OTE Sport 2), Sampdoria-Milan (Κυριακή 16:00, OTE Sport 2) και Bologna-Roma (Σάββατο 21:45, OTE Sport 1) .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30  JUVENTUS - TORINO


Το πρόγραμμα της Superleague

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

15.00  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17.15  ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19.30  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

15.00  ΠΑΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
17.15  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ
17.15  ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
17.15  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ
19.30   ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

19.30  ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

Η Βιέννη παραμένει και φέτος η πόλη που προσφέρει στους κατοίκους της την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη της Mercer.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Στην τέταρτη θέση είναι το Μόναχο της Γερμανίας, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το Βανκούβερ του Καναδά, που επίσης αποτελεί την πόλη της Βόρειας Αμερικής με την υψηλότερη κατάταξη.

http://www.naftemporiki.gr

Σοβαρές αναμένονται οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα και κυρίως μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι φήμες που ακούγονται τις τελευταίες μέρες στους διαδρόμους των σχολών, έχουν όντως βάση, αφού όπως έχουμε ενημερώσει και εμείς, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα ΤΕΙ να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν αφού το πρόβλημα βρίσκεται στην έλλειψη έκτακτου διοικητικού προσωπικού.

Στην τελευταία συνάντηση των Προέδρων ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θετικό ήταν το κλίμα με τον δεύτερο να δεσμεύεται πως τις επόμενες μέρες θα επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα, προκειμένου τα Ιδρύματα να ξεκινήσουν κανονικά την λειτουργία τους με έκτακτο προσωπικό.

Όλα καλά και “ρόδινα” μέχρι εδώ, όμως πάμε και στην πλευρά των ίδιων των ΤΕΙ που ήδη αρχίζουν να εκπέμπουν SOS με ανακοινώσεις.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο με μεγάλες δυσκολίες πραγματοποιείται η λειτουργία των τμημάτων καθώς, στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το 35% των φοιτητών την έχουν παρατήσει. Άγνωστο το μέλλον του προς το παρόν. Αναμένουμε νέα και για τα υπόλοιπα τμήματα των παραρτημάτων του ΤΕΙ.

Στο ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποιούνται ήδη δηλώσεις των εργαστηρίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας estudy από τους φοιτητές, καθώς οι αρμόδιοι θέλουν να έχουν μια ματιά για το πόσοι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια το εξάμηνο αυτό, ώστε να βρουν έκτακτο προσωπικό.

Στο ΤΕΙ Κρήτης ανακοινώθηκε σήμερα πως είναι αδύνατη η λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του, 300 ωρομίσθιοι καθηγητές βρίσκονται εκτός του ΤΕΙ μιας και οι συμβάσεις τους έληξαν.

Στο ΤΕΙ Καρδίτσας υπάρχουν τεράστια κενά τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα η σχολή να κινδυνεύει να χάσει το εξάμηνο, ενώ σε συνέλευση των καθηγητών δεν διαφάνηκε κάποια λύση στο πρόβλημα, παρά μόνο να παρατείνουν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του εαρινού εξαμήνου έως ότου δοθεί κάποια λύση.

Με το τέλος της εξεταστικής, θα έχουμε σίγουρα περισσότερες εξελίξεις. Εμείς όπως πάντα (βλέπε ΕΚΠΑ, καταλήψεις σχολών λόγω σχεδίου Αθηνά),  θα είμαστε δίπλα σας με συνεχή ενημέρωση στο θέμα των ΤΕΙ.

http://www.alexiptoto.com 
Έχουν τη δυνατότητα τα social media -το facebook, το twitter κ.ά.- να σώσουν ανθρώπινες ζωές; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμα εργαλεία σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, βοηθώντας στον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων; Κι όμως μπορούν...

Το "άλφα και το ωμέγα" σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών για τα διασωστικά συνεργεία είναι η γρήγορη και σωστή πληροφόρηση. Ωστόσο, τις δύσκολες στιγμές των πλημμυρών, των σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών, συνήθως το δίκτυο τηλεφωνίας υπερφορτίζεται και είναι αδύνατο να βγάλει κάποιος γραμμή. Αντίθετα, το ίντερνετ εξακολουθεί να δουλεύει. Επομένως, μπορεί με μια ανάρτηση στο facebook ή με ένα "τιτίβισμα" στο twitter να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

"Στον τυφώνα Κατρίνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπήρξε ένα περιστατικό, όπου μια εγκλωβισμένη γυναίκα δεν μπορούσε να βγάλει τηλεφωνική γραμμή για να ενημερώσει τις αρχές. Είχε όμως ίντερνετ και με μια ανάρτησή της όμως στο facebook κατάφεραν να την εντοπίσουν οι διασώστες" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Λιάμος, διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αυτό, όμως, που απασχολεί τους αρμόδιους σε Ελλάδα και εξωτερικό και αναζητείται μια πιο λειτουργική φόρμουλα, είναι η επαλήθευση των συγκεκριμένων ειδήσεων καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχει παραπληροφόρηση και συνεπώς χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

"Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα social media σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών δεν είναι μακρινό από τεχνικής πλευράς. Είναι μακρινό από πλευράς νοοτροπίας καθώς όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να αντιληφθούν τη χρησιμότητα και τη σωστή πληροφόρηση" πρόσθεσε ο κ.Λιάμος.

Ο ρόλος των social media σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών συζητήθηκε σε συνάντηση του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Cosmic, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΕ ΙΒΕΠΕ του ΣΕΒ.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει ως εταίρος στο εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του FP 7 (Seventh Frame Programme) και στο οποίο συμμετέχουν επίσης ως εταίροι, φορείς, οργανισμοί, εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι σχηματισμοί που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στην παραπάνω συνάντηση εργασίας προέκυψαν συμπεράσματα, όπως είναι η ελλιπής χρήση και αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους φορείς και τις υπηρεσίες στην Ελλάδα που εμπλέκονται σε καταστάσεις καταστροφών ή ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.

Επίσης, τονίστηκε πως ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν οι φορείς μεταξύ τους παραμένει απαρχαιωμένος, καθώς ορισμένοι, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιούν fax και όχι e-mail, ενώ επισημάνθηκε και η ανυπακοή των πολιτών στις υποδείξεις των αρμοδίων σε έκτακτες καταστάσεις.

http://www.enikos.gr 
Ο μεγάλος σταρ της ροκ David Bowie κατα τη διάρκεια βράβευσής του κάλεσε τους Σκωτσέζους να μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η υποστήριξη προς την ανεξαρτησία αυξήθηκε μετά την προειδοποίηση των τριών κύριων βρετανικών πολιτικών κομμάτων προς τους Σκωτσέζους ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τη στερλίνα, αν εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Σκωτία μείνε μαζί μας", τονίζει ο 67χρονος Bowie σε μήνυμα το οποίο ανέγνωσε το μοντέλο Κέιτ Μος παραλαμβάνοντας το βραβείο του Bowie κατά την απονομή των βρετανικών βραβείων Brits.

Ο Bowie είναι ο τελευταίος μιας σειράς διασημοτήτων που μπήκαν στη συζήτηση για το αν η Σκωτία πρέπει να ψηφίσει στις 18 Σεπτεμβρίου για να τερματίσει τον 307ετή δεσμό της με την Αγγλία και να γίνει ανεξάρτητη χώρα.

Την παρέμβασή του καλωσόρισαν αυτοί που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία. "Ο David Bowie είπε αυτό που είχε να πει.

Τώρα μπορείς να κάνεις κι εσύ αυτό που σου αναλογεί για να υποστηρίξεις τη Σκωτία", έγραψε στο Twitter o Εργατικός βουλευτής Τζιμ Μέρφι.

Ο σκωτσέζος κωμικός Μπίλι Κόνολι, 71 ετών, έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα και είπε στο BBC πως το δημοψήφισμα αυτό είναι ένας "βάλτος" στον οποίο δεν θέλει να μπει. Ο πιο διάσημος εθνικιστής Σκωτσέζος, ο ηθοποιός Σον Κόνερι, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο πιο εξέχων αθλητής της Σκωτίας, ο τενίστας Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός από το 1936 που κέρδισε πέρυσι το τουρνουά του Γουίμπλεντον, είναι πάντως προσεκτικός, καθώς δήλωσε πως είναι υπερήφανος που είναι Σκωτσέζος, αλλά και πως του αρέσει πολύ να αγωνίζεται για τη Μεγάλη Βρετανία.

 Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την προειδοποίηση των τριών κύριων βρετανικών πολιτικών κομμάτων πως οι Σκωτσέζοι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη στερλίνα, αν εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η υποστήριξη για την ανεξαρτησία αυξήθηκε μετά το σχόλιο αυτό. Το μήνυμα είχε ήδη προκαλέσει μια οργισμένη απάντηση από τον σκωτσέζο ηγέτη Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος δήλωσε πως η Σκωτία έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη στερλίνα και πως ο εκφοβισμός εκ μέρους του Λονδίνου θα προκαλέσει αντίδραση.
Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που δημοσιεύεται σήμερα στη Σκωτσέζικη Ντέιλι Μέιλ φαίνεται πως επιβεβαιώνει την πρόβλεψη αυτή.

Δείχνει πως η απόσταση ανάμεσα σ' αυτούς που θα ψήφιζαν υπέρ και σ' αυτούς που θα ψήφιζαν κατά της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου μειώθηκε σε 9 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 20 που ήταν.
Από τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.005 ανθρώπων, διαπιστώθηκε πως 38% υποστηρίζουν τον τερματισμό της 307ετούς ένωσης της Σκωτίας με την Αγγλία, καταγράφοντας άνοδο από το 32% που ήταν τον Ιανουάριο, 47% θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας πτώση από το 52%, ενώ 16% είναι αναποφάσιστοι.

Από τη δημοσκόπηση της Survation, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε πως 52% αυτών που απάντησαν πιστεύουν ότι θα ήταν προς το συμφέρον του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου να έχει μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκωτία, ενώ μόλις 25% διαφωνούν. Οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν.
Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται πως 65% αυτών που απάντησαν ζητούν από τον Σάλμοντ να έχει έτοιμο ένα Σχέδιο Β για το νόμισμα.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση του TNS που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνει πως 29% των Σκωτσέζων σχεδιάζουν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ 42% σκοπεύουν να ψηφίσουν κατά. Αναποφάσιστο παραμένει το 29%.

Τα ποσοστά είναι ίδια με εκείνα μιας προηγούμενης δημοσκόπησης που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου, όμως η δημοσκόπηση αυτή σε δείγμα 996 ενηλίκων πραγματοποιήθηκε πριν από τη διένεξη για τη στερλίνα.

http://www.newsit.gr 
Το παιδάκι με τη μαμά του, μόλις μπαίνουν στο λεωφορείο. Μετά από αναμονή κάποιων λεπτών, το παιδάκι αρχίζει να γκρινιάζει και να φωνάζει επίμονα:
- "Το μπαλάκι μου, το μπαλάκι μου, ... που είναι το μπαλάκι μου, ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΜΟΥΟΥΟΥ......".

Αφού έγινε ανυπόφορος στους άλλους από τη γκρίνια, αποφάσισε τελικά ο οδηγός να σταματήσει το λεωφορείο για να αρχίσουν όλοι οι επιβάτες να ψάχνουν το μπαλάκι του μικρού.
Τελικά μετά απο αρκετό ψάξιμο έγινε κατανοητό στον μικρό, πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί.
Του λέει ο οδηγός λοιπόν,
- "Μικρέ μου, ψάξαμε όλοι, αλλά δυστυχώς δεν το βρήκαμε".
Και ο μικρός τότε βάζοντας το δάχτυλο του χεριού του στη μύτη του, λέει:
- "Μμμ..., καααλά, τότε θα φτιάξω άλλο ..."

http://simantra.blogspot.gr 
Πονάτε στο στομάχι, ζαλίζεστε το επόμενο πρωί από την κατανάλωση αλκoόλ της προηγούμενης νύχτας, ο λόξυγκας δεν λέει να σας αποχωριστεί και οι άφθες στο στόμα σας δεν λένε να εξαφανιστούν. Καλά είναι τα φάρμακα, αλλά γιατί να μην κοιτάξουμε πρώτα τα φάρμακα που η ίδια η φύση μας έχει δωρίσει; Στραφείτε στο φαρμακείο της φύσης μήπως βρείτε ανακούφιση και αν όχι, τότε επισκεφτείτε το κοντινότερο σας φαρμακείο.

Αν υποφέρετε από άφθες στο στόμα, η λύση κρύβεται στο καρότο. Κάντε μπουκώματα με χυμό από καρότα, αν πάλι δεν σας αρέσει καθόλου, δοκιμάστε με κονιάκ αναμεμειγμένο με μέλι.

Αν υποφέρετε από έντονο βήχα και γιατρειά δεν βρίσκετε στα σιρόπια, δοκιμάστε χυμό αγγουριού, βοηθά πολύ στην καταπολέμησή του.

Αν πέσατε με τα μούτρα στο φαί, και τώρα το μετανιώνετε γιατί υποφέρετε αφού δεν μπορείτε να χωνέψετε, φτιάξτε ένα ρόφημα από μέντα. Σίγουρα θα σας βοηθήσει πολύ στο να χωνέψετε πιο γρήγορα.

Για το βράχνιασμα, φτιάξτε αφέψημα φασκόμηλου και κάντε πολλές και συχνές γαργάρες.

Αν υποφέρετε από πονοκέφαλο, δοκιμάστε τη σκόνη μουστάρδας. Πώς; Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μια κουταλιά σκόνη μουστάρδας. Αποτέλεσμα; Η ροή του αίματος θα ωθηθεί προς τα κάτω και θα μειωθεί η πίεση στο κεφάλι.

Υψηλή πίεση; Λύση και σε αυτό, βράστε λίγο αγιόκλημα και πιείτε ένα φλιτζανάκι. Θα σας βοηθήσει πολύ.

Αν έχετε κουραστεί με τα πόδια σας γιατί συνέχεια ιδρώνουν και μυρίζουν πολύ, αναμείξτε ταλκ με αποξηραμένο φασκόμηλο. Αν τα πόδια σας τα πασπαλίζετε τακτικά, θα δείτε έντονη διαφορά.

Υποφέρετε από τις πρησμένες σας αμυγδαλές; Το λεμόνι μπορεί να σας ανακουφίσει. Ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού, ή μια φέτα λεμόνι βουτηγμένη στο αλάτι, καταπολεμά τα μικρόβια αλλά και τον πονόλαιμο.

Σας πιάνει λόξυγκας και όσο και αν κρατάτε την αναπνοή σας δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία. Σ’ ένα ποτήρι ανακατέψτε λίγο ξύδι μ’ ένα κουταλάκι ζάχαρη και καταπιείτε το.

Κρυώσατε και πάσχετε από διάρροια, αναμείξτε μισό κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ με δύο σταγόνες χυμό λεμονιού και πιείτε το. Αν πάσχετε και από τάση για εμετό ή ναυτία, κάντε το ίδιο αλλά με βρασμένο τον καφέ.

Δεν αντέχετε άλλο τους πόνους στο στομάχι; Πλύντε ένα λεμόνι κόψτε το στη μέση και βράστε το στο μπρίκι μαζί με λίγη ρίγανη. Έπειτα σουρώστε το προσθέστε του μια κουταλιά ζάχαρη και πιείτε το.

Βγήκατε με φίλους το βράδυ και ήπιατε πολύ με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να ταλαιπωρήστε με ζαλάδες. Βράστε λίγα φύλλα λάχανου και πιείτε το ζουμί ή έστω φάτε λίγο βρασμένο λάχανο. Θα σας καταπραύνει τη ζαλάδα.

Δημοσίευμα κόλαφο για τη συλλογική μνήμη της σύγχρονης Γερμανίας φιλοξενεί η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίσκεψη του Προέδρου επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό ελληνικό αίτημα προς τη γερμανική πλευρά για καταβολή αποζημιώσεων για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και την επιστροφή του κατοχικού δανείου.

Κατ’ επέκταση, στο δημοσίευμα εκφράζονται προβληματισμοί σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στη συλλογική μνήμη των Γερμανών, αλλά και με την παντελή έλλειψη ενοχών ως προς το ελληνικό ζήτημα:

«οι δύο λαοί αλληλοκατηγορούνται ότι ο ένας χρωστά στον άλλο: η μεν Αθήνα για τις εγγυήσεις και τα πακέτα διάσωσης, το δε Βερολίνο για το κατοχικό δάνειο, τις απερίγραπτες καταστροφές και το ποτάμι αίματος που άφησε στη χώρα. Στις 5 Μαρτίου ο Γερμανός πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα…στο ταξίδι του θα μιλήσει και για το παρελθόν…Συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του, θα επισκεφθεί τις Λυγκιάδες, ένα χωριό που έπεσε της γερμανικής θηριωδίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και που κανείς στη Γερμανία δεν γνωρίζει. Ο Γκάουκ δεν έρχεται ως διαπραγματευτής του χρέους ή επόπτης των μεταρρυθμίσεων, αλλά ως Γερμανός», αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, στο άρθρο επισημαίνεται η ύπαρξη εκατοντάδων τέτοιων μαρτυρικών τόπων στην Ελλάδα, τους οποίους η Γερμανία αγνοεί:

«Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποσιωπηθεί αυτά τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών; Στα σχολικά βιβλία δεν γίνεται ούτε καν αναφορά. Τα ΜΜΕ θυμίζουν τα εγκλήματα στη Ρωσία και στην Πολωνία, αλλά ποτέ στην Ελλάδα. Σε επισκέψεις τους στην Ελλάδα οι καγκελάριοι απέφυγαν αυτούς τους τόπους, με μόνη εξαίρεση τον πρόεδρο Ράου, που επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα το 2000, και τον προκάτοχό του Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ που είχε επισκεφτεί την Καισαριανή…ωστόσο, γενικά τα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει στη γερμανική συλλογική μνήμη κι αυτό πληγώνει τους Έλληνες».

http://www.4news.gr 
Οι Αμερικάνικες κυρίως ταινίες έχουν γίνει πλέον τόσο προβλέψιμες, που αν συνδυάσει κανείς αυτά τα 8 ακόλουθα κλισέ, μπορεί να...
κάνει ένα blockbuster από μόνος του χωρίς κανένα ιδιαίτερο σενάριο!

1. Πάντα ένας από τους δύο πανομοιότυπους δίδυμους είναι σατανικός.

2. Ένα πρόκειται να απασφαλίσεις μια βόμβα, όποιο καλώδιο και να κόψεις είναι το σωστό.

3. Σε σκηνή καράτε, εάν οι αντίπαλοι είναι πολλοί, μη νοιάζεσαι γιατί θα περιμένουν καρτερικά να σου επιτεθούν ένας – ένας.

4. Όταν σβήσεις το φώς της κρεβατοκάμαρας, τα πάντα θα είναι ακόμη ορατά και λίγο μπλε.

5. Το σύστημα εξαερισμού ενός κτιρίου είναι το τέλειο μέσο διαφυγής. Ποτέ δεν σε ψάχνουν εκεί, και μπορείς πάντα να χωράς και να μετακινείσαι με ευκολία… ακόμα και στο απέναντι κτίριο.

6. Είναι εύκολο να προσγειώσεις ένα αεροπλάνο (ακόμη και αν είσαι ξανθιά) αν σου δίνουν οδηγίες από τον πύργο ελέγχου.

7. Ο ήρωας δεν νιώθει πόνο όταν τρώει το ξύλο της αρκούδα αλλά στραβομουτσουνιάζει όταν η ξανθιά του καθαρίζει τις πληγές.

8. Ένας αστυνομικός μπορεί να λύσει ένα μυστήριο φόνο, μόνο μετά από την αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα.

http://peiraxtiri.gr
Χωρίς αντιρρυπαντικό σκάφος έχει μείνει ο Θερμαϊκός Κόλπος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, ο καθημερινός καθαρισμός των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 έληξε η σύμβαση των τεσσάρων εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με ιδιώτη, ο οποίος έβγαζε το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος που διαθέτει να πλέει στα νερά του Θερμαϊκού από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην τελική της φάση η διαδικασία νέας σύμβασης, με πρωτοβουλία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου. Έως ότου υπογραφεί, ο ιδιώτης που έχει το σκάφος φροντίζει να βγαίνει στον Θερμαϊκό σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο και με δικά του έξοδα να καθαρίζει την επιφάνεια από τα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, και το σκάφος «Ποσειδών», ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να τεθεί σε κατάσταση αργίας, αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Ζέρβα έχει υποστεί τόσες διαβρώσεις στο εσωτερικό του, που η κατάσταση του κρίνεται μη επισκευάσιμη. Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε ό,τι μπορούσε για να το συντηρήσει, όμως η κατάστασή του είναι μη επισκευάσιμη. Οι δύο ναυτικοί του σκάφους, που τόσο καιρό δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζέρβας.

http://www.thestival.gr
Σαν σήμερα, το 1848, οι Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς εξέδωσαν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο».

362 - Ο εξόριστος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Αθανάσιος επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια.

1431 - Αρχίζει η δίκη της Ιωάννας της Λωραίνης.

1613 - Ανακηρύσσεται Τσάρος ο Μιχαήλ Ρομάνοφ. Η δυναστεία των Ρομάνοφ έμεινε στο θρόνο για 3 αιώνες, έως την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917.

1848 - Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς εκδίδουν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», το οποίο θεωρείται η «Βίβλος» του Κομουνισμού.

1913 - Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

1916 - Αρχίζει η μάχη του Βερντέν, με τους Γερμανούς να επιχειρούν να διασπάσουν τις γαλλικές θέσεις κοντά στην ομώνυμη πόλη. Θα διαρκέσει 10 μήνες και θα σκοτωθούν 750.000 στρατιώτες. Καμία πλευρά δεν θα αποκτήσει κάποιο πλεονέκτημα με τη λήξη της.

1952 - Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργεί τις αστυνομικές ταυτότητες για τους πολίτες της.

1960 - Η επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας αποφασίζει την εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων.

1972 - Πραγματοποιείται η ιστορική επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα.

1973 - Αθήνα - Δικτατορία: Αρχίζει η διήμερη κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια σε διάταγμα για διακοπή αναβολής λόγω σπουδών.

http://www.enikos.gr 
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός.

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.

Είχε συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους όπως στους «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.α .

Οι προσωπικοί του δίσκοι ήταν οι εξής:

Μπουλάς-Ελλάς, (1986)
Σάκης Μπουλάς (maxi single) "Ali Baba" (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987).
Σάκης Μπουλάς "Ας πρόσεχες" (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
Ζαμανφού, (1992),
Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου μέσα σε αυτά ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα "Σούσουρο" μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο "Αχ Μαρία", όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και Διονύση Σαββόπουλο.

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο Δέκα Λεπτά Κήρυγμα.

Άλλες γνωστές σειρές που πρωταγωνίστησε η απλά εμφανίστηκε είναι:

"Κουφώματα"1988 ΕΡΤ Νίκος Ζερβός
Τα Τετράγωνα των Αστέρων (2003).
Σαββατογεννημένες (2003-2004)
Ας Πρόσεχες (2004-2005)
Πενήντα-Πενήντα (2005-2007)
7 Θανάσιμες Πεθερές (2006-2007)
Εντιμότατοι κερατάδες (2006-2007)
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (2007-2008)
Φίλα το βάτραχο σου (2007-2009)
Μπελάς ΤV (2008-2009)
Εργαζόμενη Γυναίκα (2009)
Η Οικογένεια βλάπτει (2009-2010)

Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους είναι:

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
Ντελίριο (1983)
Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
Τηλεκανίβαλοι (1987)
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
Λουκουμάδες με Μέλι (2004)
Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
Το φιλί της ζωής (2007)
Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
Πεθαίνω για σένα (2009)
Μια φορά και ένα μωρό (2011)

http://www.toxwni.gr
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους Καταναλωτές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε όλη τη Σαρακοστή.

Γενικά, όλα τα τρόφιμα, που στολίζουν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα. Η παραδοσιακή λαγάνα π.χ., δε διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί, που προμηθευόμαστε, καθημερινά. Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και, όμως, η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού. Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.

Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι, από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις χρωστικές ουσίες, που, συνήθως, περιέχουν οι ταραμοσαλάτες του εμπορίου. Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα λευκό έως καστανό ανοιχτό και ομοιόμορφο, σε όλη την ποσότητα. Η οσμή του και η γεύση του πρέπει να είναι ευχάριστη.

Οι βραστές πατάτες, τα φασόλια πιάζ, τα κρεμμυδάκια, τα σκορδάκια, τα τουρσιά, οι ελιές, ο χαλβάς και τα νηστίσιμα θαλασσινά αποτελούν την κύρια τροφή μας, ειδικά την Καθαρή Δευτέρα, που η παράδοση απαιτεί να μην υπάρχουν, στο τραπέζι μας, μαγειρεμένα φαγητά.

Όσοι από εμάς αγοράσουμε θαλασσινά πρέπει να γνωρίζουμε:

1. Μαλάκια:

α. Κεφαλόποδα (Χταπόδια, Καλαμάρια, Σουπιές, Μοσχιοί, Θράψαλα, κ.λπ.). Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Νωπά:Προσέχουμε ιδίως την οσμή, η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας. Οποιαδήποτε άλλη οσμή θεωρείται μη φυσιολογική. Επίσης, η σάρκα πρέπει να είναι συμπαγής, ελαστική, γυαλιστερή και τα πλοκάμια-βεντούζες να είναι ανθεκτικά στο τράβηγμα.
Κατεψυγμένα: Τα κατεψυγμένα πρέπει να συντηρούνται, στο σημείο πώλησης, σε καταψύκτη στους –18o C, να πωλούνται συσκευασμένα και με υγειονομικό σήμα, δηλαδή τη σφραγίδα της επιχείρησης, η οποία είναι μικρή και ελλειψοειδής. Στη σφραγίδα, της επιχείρησης παραγωγής αναφέρεται ο Κωδικός Αριθμός της επιχείρησης, πχ.EL 30.A.60. EU. Επί πλέον, στην συσκευασία, πρέπει να αναγράφονται όλες οι υποχρεωτικές ενδείξεις, που προβλέπονται, από την Νομοθεσία, δηλ. η ονομασία πώλησης, το καθαρό βάρος, η χρονολογία ανάλωσης, οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και χρήσης, το όνομα, η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του κατασκευαστή ή συσκευαστή, ο τόπος παραγωγής ή προέλευσης.

β. Δίθυρα (Μύδια, Κυδώνια, Γυαλιστερές, Στρείδια, κ.λπ.). Πωλούνται συσκευασμένα σε μικρές συσκευασίες, (συνήθως σε δίχτυ) οι οποίες φέρουν το υγειονομικό σήμα, καθώς και όλες τις υποχρεωτικές ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση τα οστρακοειδή πρέπει να είναι ζωντανά, πριν καταναλωθούν και ο έλεγχός τους είναι εύκολος. Τα κελύφη τους πρέπει να είναι κλειστά, ή, αν είναι μερικώς ανοιχτά, με την ελάχιστη πίεση, πάνω στο κέλυφος, πρέπει να κλείνουν μόνα τους.
Τα μύδια πωλούνται, με κέλυφος ή αποκελυφωμένα και, επίσης, κατεψυγμένα. Τα αποκελυφωμένα συσκευάζονται, μέσα σε πλαστικές σακούλες, με μια ποσότητα πόσιμου νερού. Στην συσκευασία τους, πρέπει να υπάρχει το υγειονομικό σήμα και όλες οι υποχρεωτικές ενδείξεις, που προαναφέρθηκαν. Η ημερομηνία ανάλωσης ορίζεται με ευθύνη του παραγωγού. Τα κατεψυγμένα πρέπει να φέρουν, ομοίως, όλες τις υποχρεωτικές ενδείξεις.

γ. Γαστερόποδα (σαλιγκάρια). Διατίθενται στην αγορά, είτε ως νωπά, χωρίς συσκευασία, είτε ως κατεψυγμένα. Τα νωπά πρέπει να είναι, οπωσδήποτε, ζωντανά. Τα κατεψυγμένα πρέπει να φέρουν, στη συσκευασία τους, όλες τις υποχρεωτικές ενδείξεις.

2. Εχινόδερμα:

Είναι οι γνωστοί μας αχινοί, oι οποίοι πρέπει να είναι ζωντανοί, όταν καταναλώνονται. Η διαπίστωση αυτή, γίνεται με απλή παρατήρηση, κατά την οποία βλέπουμε να κινούνται τα αγκάθια τους.

3. Μαλακόστρακα:

Συμπεριλαμβάνονται Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια, Ψείρες, Γάμπαρι, κ.λπ. Όταν είναι ζωντανά εμφανίζουν κινήσεις στις κεραίες και στα πόδια. Πρέπει να έχουν την οσμή της θάλασσας, τα αρθρωτά τους μέρη να είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα, η επιφάνειά τους να είναι γυαλιστερή και το κεφάλι τους δεν πρέπει να φέρει μαύρες κηλίδες ή να είναι μελανιασμένο. Τα κατεψυγμένα πρέπει να φέρουν, στη συσκευασία τους, όλες τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

Πριν από κάθε προμήθεια θαλασσινών, επιστρατεύουμε όλη την προσοχή μας. Τα θαλασσινά, γενικά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Η οσμή και η εξωτερική όψη τους είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά, για να κρίνουμε την καταλληλότητά τους. Πρέπει να ελέγχουμε, πάντα, το βάρος των προϊόντων, όταν τα αγοράζουμε να τα ζυγίζουμε και αλλού.

Επειδή διάφορα είδη θαλασσινών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, διαφέρουν όμως πολύ, όσον αφορά την τιμή πώλησής τους, πχ. χταπόδια-μοσχιοί, μπαρμπούνια-κουτσομούρες, πρέπει να προσέχουμε καλά, τις επιγραφές και σημάνσεις, που αναγράφουν τις πληροφορίες του είδους, ώστε να μην παραπλανηθούμε, από τους επιτήδειους.

http://www.seleo.gr

Τη δυνατότητα online παρακολούθησης της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος, παρέχει πλέον το Taxisnet στους φορολογουμένους. Σχετική ανάρτηση έκανε σήμερα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα, στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην υποκατηγορία «στοιχεία πληρωμών», οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία πληρωμών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.
Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.
Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:
  • Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)
  • Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)
  • Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)
  • Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)
  • Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)
  • Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)
Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014, όπως επίσης και πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας που δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές φορολογουμένων.
Η παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης της πορείας πληρωμών αίρει αμφιβολίες και ταλαιπωρία που συνεπαγόταν για τους φορολογούμενους το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε μεταξύ της πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών σε τράπεζες και της τελικής ενημέρωσης – μείωσης των συνολικών οφειλών τους στο Taxisnet, το οποίο παραμένει υπέρτερο του συνήθους τριημέρου που απαιτείται για την εκκαθάριση τραπεζικών συναλλαγών.
aftodioikisi.gr
Κι όμως, υπάρχει γυναικεία τσάντα που καταγράφει πόσες φορές μία γυναίκα έβγαλε το πορτοφόλι της, πόσα δαπάνησε και κατόπιν ειδοποιεί τον άνδρα της.
Η iBag, όπως ονομάζεται το πρωτοποριακό αξεσουάρ, είναι εξοπλισμένη με διάφορους αισθητήρες και μπορεί να αντιληφθεί πόσες φορές έχει βγει το πορτοφόλι  από τη τσάντα, ενώ καταγράφει και τα ποσά που δαπανήθηκαν, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με κομψή μαύρη καθημερινή τσάντα, η iBag, όμως, μπορεί να προγραμματιστεί πλήρως από την ιδιοκτήτρια της. Έτσι, γνωρίζει όλα τα αγαπημένα καταστήματά της γυναίκας και ενημερώνει το σύντροφό της με ένα sms, όταν εκείνη πλησιάζει σε μια…επικίνδυνη ζώνη!


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!