Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015



Ένα αναμνηστικό νόμισμα αξίας… 2,5 ευρώ αποφάσισαν να κόψουν οι αρχές του Βελγίου, για τα 200 χρόνια από τη μάχη στο Βατερλώ.
Αρχικά το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Βελγίου επιθυμούσε να κόψει 280.000 νομίσματα των 2 ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρωζώνη, με τη Γαλλία ωστόσο να αντιδρά, κάνοντας λόγο για δημιουργία αχρείαστων εντάσεων.
Έτσι, οι βελγικές αρχές βρήκαν έναν τρόπο να παρακάμψουν τις αντιδράσεις του Παρισιού, κόβοντας 70.000 αναμνηστικά νομίσματα των 2,5 ευρώ, τα οποία θα έχουν συλλεκτική αξία.

«Ο στόχος δεν είναι να αναβιώσουμε παλιές διαμάχες. Στη σύγχρονη Ευρώπη υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για να επιλύσουμε» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ.

«Όμως καμία μάχη δεν ήταν τόσο σημαντική στην πρόσφατη ιστορία μας και δεν εξάπτει τόσο τη φαντασία όσο εκείνη του Βατερλώ», εξήγησε εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για τη στάση που τήρησε το Παρίσι στο θέμα αυτό.
Τα κέρματα των 2,5 ευρώ αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, με τους συλλέκτες ήδη να αγοράζουν έναντι… 6 ευρώ το αναμνηστικό νόμισμα, το οποίο πωλείται σε μία μικρή, πλαστικοποιημένη θήκη.
Ορισμένοι, πάντως, δηλώνουν πως θα δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα στα καταστήματα της χώρας.
Η μία πλευρά του νομίσματος κοσμείται από το Λιοντάρι του Βατερλώ, το μνημείο που έχει αναγερθεί στο πεδίο της μάχης και από μια συμβολική αναπαράσταση των θέσεων των στρατευμάτων.
Το νομισματοκοπείο σκοπεύει επίσης να κόψει και άλλο ένα μοναδικό νόμισμα, ένα ασημένιο κέρμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ που θα πωλείται έναντι 40.

Η Μάχη του Βατερλώ διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815. Ο γαλλικός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α΄ ηττήθηκε από τον στρατό του Εβδόμου Συνασπισμού, ο οποίος αποτελούνταν από συμμαχικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρώσει οι Βρετανοί, υπό τον υποστράτηγο Άρθουρ Γουέλσλεϊ, μετέπειτα Δούκα του Ουέλινγκτον, και από Πρώσους, υπό τον στρατάρχη Γκέμπχαρντ Λέμπερεχτ φον Μπλύχερ.

Ήταν η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα, με την ήττα του να έχει ως αποτέλεσμα το τέλος της εξουσίας του και την εξορία του στην νήσο της Αγίας Ελένης.
Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο (2μ.μ. – 6 μ.μ., στο πρώην Υπουργείο Μεταφορών, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και του Γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ.

Στόχος, είναι η συμβολή στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα μας για αίμα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «αφού χρειαζόμαστε κάθε χρόνο 600.000 μονάδες και δίνει αίμα μόλις το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες. Για να υπάρχει πάντα διαθέσιμο αίμα θα έπρεπε το 10% του πληθυσμού της χώρας να προσφέρει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αίμα».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για εθελοντική προσφορά αίματος η Περιφέρεια απευθύνει έκκληση να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια με την προσφορά του πολυτιμότερου δώρου ζωής.

http://www.aftodioikisi.gr 
Αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ που έγιναν λόγω Μνημονίου και διατάσσει την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.

Η απόφαση της Ολομέλειας, η οποία είναι αμετάκλητη, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα, η κυβέρνηση για την εφαρμογή της να καλείται να καταβάλλει περίπου 1,5 δισ. (σ.σ. από τα 4,5 που εκτιμάται πως θα ήταν το ποσό σε περίπτωση αναδρομικότητας).

Η απόφαση του δικαστηρίου ισχύει από χθες, όποτε και δημοσιεύθηκε, και ως εκ τούτου οι συντάξεις εφεξής θα πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012 , χωρίς ωστόσο να πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους οι περικοπές που υπέστησαν.

Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα στα αναδρομικά είναι εκείνοι που προσέφυγαν στο δικαστήριο, οι οποίοι ωστόσο ειναι ελάχιστοι.

Αναλογη απόφαση είχε εκδώσει η Ολομέλεια του Στε και για τις περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών τις οποίες επίσης είχε κρίνει αντισυνταγματικές χωρίς όμως να αναγνωρίζει αναδρομικά.

http://www.fpress.gr


Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Lancet» αποκαλύπτει ότι μόνο ένας στους 20 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι απόλυτα υγιής.  Δηλαδή μόνο το 4,3% του πληθυσμού της γης δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.
Σύμφωνα με τη διεθνή αυτή έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον είναι πολύ μεγάλα τα ποσοστά των ανθρώπων που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα,  ψυχικές παθήσεις ή χρόνιες παθήσεις.
Η «Μελέτη για το Παγκόσμιο Βάρος των Ασθενειών 2013», έγινε με στοιχεία από 301 οξείες και χρόνιες παθήσεις σε 188 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυξήθηκε κατά 10 μονάδες το ποσοστό χαμένων ετών υγιούς ζωής, λόγω κάποιας ασθένειας. Συγκεκριμένα το 1990 ήταν 21% και το 2013 έφτασε στο 31%.
Μεταξύ 1990-2013, παρατηρήθηκε μεταβολή στις κύριες αιτίες μείωσης της καλής υγείας. Πόνοι στη μέση και στον αυχένα, αρθριτικά, κατάθλιψη, αναιμία λόγω σιδηροπενίας, απώλεια ακοής λόγω γήρατος ήταν μερικά από τα προβλήματα που καταγράφηκαν, με τα μυοσκελετικά προβλήματα να έχουν την πρώτη θέση μαζί με τις ψυχικές διαταραχές και τις καταχρήσεις ουσιών.
Επιπροσθέτως αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις κατά 52%. Το 2013 περί τα 2,4 δισ. ανθρώπων καταγράφηκαν με χαλασμένα δόντια, 1,6 δισ. με πονοκεφάλους,  1,2 δισ. με αναιμία, 1,23 δισ. με κώφωση, 1,12 δισ. με έρπητα στα γεννητικά όργανα και 850 εκατ. με ημικρανίες. Επίσης αύξηση παρατηρήθηκε στο Αλτσχάιμερ κατά 92%, στην οστεοαρθρίτιδα κατά 75%, στο διαβήτη κατά 43% και στους θανάτους από διαβήτη κατά 9%.
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι το 2013, περίπου το 1/3 των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών σε ποσοστό 36%, στις ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ αντίθετα, στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 0,03%, δηλαδή μόνο 3 ηλικιωμένοι στους 10.000 ήταν υγιείς.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 95% του πληθυσμού της γης έχει προβλήματα υγείας, και μπορεί οι άνθρωποι να ζουν περισσότερα χρόνια, όμως δυστυχώς δεν τα ζουν με υγεία. Σημείωσαν επίσης, ότι καθώς ο πληθυσμός της γης γερνάει ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με προβλήματα υγείας θα αυξηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.
naftemporiki.gr
Ρώμη: Δυόμισι ημέρες κλεισμένες σε ανελκυστήρα παρέμειναν δύο μοναχές
Δύο καλόγριες έμειναν κλεισμένες επί δυόμισι μέρες στον ανελκυστήρα ενός μοναστηριού στη Ρώμη μέχρι που εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Τις δύο μοναχές, μια 58χρονη Ιρλανδή και μια 68χρονη Νεοζηλανδή, βρήκε η καθαρίστρια που έφτασε στη μονή και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Οι καραμπινιέροι που έφτασαν στη μονή κατάφεραν να θέσουν ξανά σε λειτουργία το ασανσέρ και να βγάλουν σώες τις δύο γυναίκες.
Οι μοναχές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο καθώς είχαν υποστεί αφυδάτωση μετά την πολυήμερη παραμονή τους στο ασανσέρ. Είχαν κλειστεί στον ανελκυστήρα από το απόγευμα της Παρασκευής. Το κτίριο των Αδελφών της Μαρίας φιλοξενεί προσωρινά καλόγριες κατά την παραμονή τους στη Ρώμη αλλά εκτός από τις δύο γυναίκες δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα σε αυτό για να ακούσει τις κραυγές τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Αριθμός ρεκόρ γυναικών εξελέγη στο τουρκικό κοινοβούλιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Το νέο κοινοβούλιο θα έχει 96 γυναίκες σε σύνολο 550 βουλευτών, ρεκόρ για τη μουσουλμανική χώρα όπου η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, παραμένει ζητούμενο. Το απερχόμενο κοινοβούλιο είχε 79 γυναίκες και μόνο μία στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που πραγματοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο, το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, θα στείλει στα έδρανα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης 41 γυναίκες, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, σοσιαλδημοκρατικό), το οποίο κέρδισε 132 έδρες, θα έχει 20 γυναίκες βουλευτές.

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το οποίο αγωνίζεται για την ισότητα των δύο φύλων και έχει πολλές γυναίκες στελέχη, θα στείλει από την πλευρά του 31 γυναίκες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, από τους 80 βουλευτές που εκλέγει. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Ντιλέκ Οτσαλάν, ανιψιά του αρχηγού των ανταρτών του Κόμματος Εργαζόμενων του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Τέλος, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP, εθνικιστικό – ακροδεξιό) περιλαμβάνει τέσσερις μεταξύ των 80 βουλευτών του.

http://www.4news.gr 
Μαλαισία: Χειροπέδες σε γυμνούς τουρίστες για πρόκληση... σεισμού
Η κυβέρνηση της Μαλαισίας προχώρησε στη σύλληψη δέκα τουριστών, τους οποίους κατηγορεί για την πρόκληση του φονικού σεισμού μεγέθους 5,9 βαθμών πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με τις Αρχές οι τουρίστες πόζαραν σχεδόν γυμνοί στην κορυφή ιερού βουνού Κιναμπάλου.
Δεδομένα χάρτη©2015 Δεδομένα χάρτη Google
Δεδομένα χάρτη
©2015 Δεδομένα χάρτη Google
©2015 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, οι τουρίστες συμμετείχαν σε οργανωμένη εκδρομή σε όρος της πολιτείας Σαμπάχ.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τον ξεναγό, απομακρύνθηκαν από το γκρουπ και προχώρησαν σε μια βουνοκορφή, όπου έβγαλαν τα ρούχα τους, αλλά και δεκάδες φωτογραφίες.

Το όλο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο, ωστόσο, οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα λίγες μέρες πριν τον σεισμό του Ιουνίου, προκαλώντας οργή στη Μαλαισία.

Οι Αρχές αναγνώρισαν τους τουρίστες -κυρίως καναδοί, γερμανοί και ολλανδοί- και τους συνέλαβαν.

Ο Λοχαγός δίνει τις τελευταίες, απαραίτητες οδηγίες στους αλεξιπτωτιστές, που πρόκειται να κάνουν την πρώτη τους πτώση.
-Μόλις πηδηξετε από το αεροπλάνο, θα μετρήσετε μέχρι το 10, θα τραβήξετε το κορδόνι και θα ανοίξει το αλεξίπτωτο.
-Κι αν δεν ανοίξει; ρωτάει ένας πόντιος.
-Αν δεν ανοίξει, τότε θα τραβήξετε το κορδόνι πιο δυνατά.
-Κι αν πάλι δεν ανοίξει;
-Τότε θα τραβήξετε το εφεδρικό κορδόνι.
-Κι αν πάλι δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο;
-Ακου, δεν μπορώ να απαντάω συνεχώς σε ηλίθιες ερωτήσεις. Το αλεξίπτωτο θα ανοίξει όπως και να χει το πράγμα, θα σας περιμένει ένα τζιπ για να σας παραλάβει και να σας γυρίσει στη Μονάδα.
Δεν πείστηκε απόλυτα ο φαντάρος από τα λόγια του Λοχαγού, αλλά δεν ρώτησε τίποτα άλλο.
Ήρθε η ώρα της πτώσης, πέφτουν όλοι, πέφτει κι αυτός. Τραβάει το κορδόνι.. Τίποτα. Ξανατραβάει δυνατά.. Τίποτα. "το 'λεγα εγώ" λέει μόνος του. Τραβάει το εφεδρικό.. Τίποτα. Στο μεταξύ πέφτει κάτω σαν βολίδα. "Λες και το' ξερα, ότι μας έλεγε μαλακίες ο λοχαγός. Να δεις, που ούτε το τζιπ θα είναι στη θέση του να μας περιμένει".


Τα αποκαλυπτήρια του επερχόμενου λειτουργικού της συστήματος iOS 9 έκανε εχθές, Δευτέρα, η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Worldwide Developers Conference 2015 (WWDC).

Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις για τη φωνητική υπηρεσία Siri, λειτουργία για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και νέους Χάρτες.

Το iOS 9 αφορά στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης και της χρηστικότητας του λειτουργικού, δήλωσε ο Κρεγκ Φεντερίγκι, ανώτερο στέλεχος της Apple. «Θέλαμε να ανυψώσουμε τα θεμέλια της πλατφόρμας, όπως να βελτιώσουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη συνολική απόδοση», δήλωσε ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια της WWDC η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη νέα, αναβαθμισμένη έκδοση της φωνητικής υπηρεσίας Siri, η οποία όπως υποστηρίζει η Apple, είναι βελτιωμένη από θέμα ακρίβειας κατά 40%. Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί με το Cortana και το Google Now, το Siri θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε ερωτήματα που εκφωνούνται από τον χρήστη με φυσικό τρόπο, ενώ θα ενσωματώνει τεχνολογία «αναπτυγμένης ευφυΐας».

Για παράδειγμα, θα παρουσιάζει στην οθόνη της φορητής συσκευής ποιο τραγούδι παίζει εάν έχει αντιληφθεί ότι ο χρήστης έχει πάει για τρέξιμο και θέλει να ακούσει μουσική.

Επίσης, εάν κάποιος καλεί από άγνωστο αριθμό, το Siri θα προτείνει τους πιθανούς καλούντες, εμφανίζοντας στην οθόνη παρόμοιους αριθμούς. Επιπλέον, θα προτείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας εφαρμογές που έχουν την τάση να χρησιμοποιούν συχνά οι χρήστες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με το επερχόμενο iOS 9 θα γίνει διαθέσιμη και η νέα εφαρμογή Χάρτες, η οποία θα περιλαμβάνει λειτουργία εμφάνισης των διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, πλοία, μετρό και τρένα.

Το νέο iOS της Apple για iPhones και iPads αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Ένας επικίνδυνος ιός μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες ώρες στο Facebook και μολύνει τους λογαριασμούς χιλιάδων χρηστών σε όλο τον κόσμο. Το νέο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφόρησε ξαφνικά εξαπλώνεται μέσω ενός φαινομενικά "αβλαβούς" συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια ο ιός παίρνει τον έλεγχο του τοίχου σας και στέλνει μηνύματα σε όλες τις επαφές σας.

Ως αποτέλεσμα, ο ιός δημοσιεύει στον τοίχο σας πορνογραφικό βίντεο φέροντας σε ετικέτα το όνομα σας, καθώς και το όνομα φίλων σας.

Μέχρι στιγμής, το Facebook δεν έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους "μολυσμένους" χρήστες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Συνίσταται να ενημερώσετε το antivirus σας και να κάνετε σάρωση στον υπολογιστή σας για ιούς, καθώς και να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία και τα cookies σας.

Εάν λάβετε μια ειδοποίηση με πορνογραφικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε να δώσετε το κλικ σας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας αμέσως.

http://www.thestival.gr 

Οι περισσότερες δουλειές – όσο ενδιαφέρον κι αν έχουν – κάποια στιγμή γίνονται βαρετές, ειδικά όταν η ρουτίνα γίνεται πραγματικότητα.
Κι όμως υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας τόσο παραμυθένιες που δύσκολα θα πιστεύαμε πως κάποιος θα μπορούσε να βαρεθεί. Φυσικά, ο καθένας έχει τη γνώμη του σχετικά με το τι συνεπάγεται “παραμυθένια δουλειά” αλλά αυτές πώς μπορεί να μην είναι;
1. Δοκιμαστής παιχνιδιών
Πρέπει να είναι από τις πιο διασκεδαστικές δουλειές που υπάρχουν. Ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα για το job description. Εργασία και παιχνίδι γίνονται συνώνυμα και ο δοκιμαστής οφείλει ν΄ασχοληθεί ατελείωτες ώρες με ρα παιχνίδια για να εξασφαλίσει όχι μόνο πως είναι διασκεδαστικά αλλά και απόλυτα ασφαλή ώστε να βγουν στην κυκλοφορία. Δε ξέρω για εσένα, εγώ πάντως τη ζήλεψα λιγάκι αυτή τη δουλειά.
2. Δοκιμαστής σοκολάτας
Τι θα μπορούσε να συναγωνίζεται τα παιχνίδια; Μα φυσικά μια λιχουδιά κλασική αξία όχι μόνο των παιδικών μας χρόνων αλλά και της ενήλικης ζωής. Γιατί ποιός μπορεί εδώ που τα λέμε ν΄αντισταθεί στη σοκολάτα; Πριν βέβαια τρέξεις να χτυπήσεις πόρτες σοκολατοβιομηχανιών για να διεκδικήσεις τη θέση, μάθε πως πρέπει να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις αλλά και χάρισμα ώστε να καταφέρνεις να αναγνωρίζεις λεπτές διαφορές στη γεύση και την υφή της σοκολάτας. Οπότε… άδικος κόπος για τους περισσότερους.
3. Μοντέλο χεριών, ποδιών, μαλλιών κτλ
Ναι όπως το διάβασες: υπάρχουν μοντέλα εξειδικευμένα για κάθε μέρος του σώματος. Πολλά από τα κορυφαία πρακτορεία ψάχνουν μοντέλα για συγκεκριμένα προϊόντα. Το καλό νέο είναι πως δε χρειάζεται να είσαι καλλίγραμη ή να έχεις φυσική ομορφιά για να καταφέρεις να μπεις στον κλάδο. Η πλούσια κώμη σου αρκεί ενώ αν έχεις λεπτά κι όμορφα άκρα μπορείς να το εκμεταλλευτείς διπλά. Στήσε ποδαράκι, άπλωσε χεράκι, χτένισε μαλλάκι…
4. Φροντιστής ιδιωτικού νησιού
Κάποιοι θα έλεγαν πως είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο! Ζεις σε ένα παραδεισένιο νησί, μένεις σε πολυτελέστατη βίλα και μετά τη δουλειά μπορείς να ρίξεις και μια μικρή βουτιά! Τόσο απλά…
5. Διασκεδαστής σε κρουαζιερόπλοιο
Η δουλειά αυτή σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να δεις μερικές από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο, να επισκεφτείς αρχαιολογικούς χώρους, να κολυμπήσεις σε απίστευτα νερά και να έρθεις σε επαφή με άτομα από όλο τον κόσμο.
6. Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας
Ναι υπάρχει τέτοια δουλειά κι είναι τόσο διασκεδαστική όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος της. Ο Τόμι Λιντς είναι ένας από αυτούς. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να ελέγχει τις θεροτσουλήθρες σε διάφορα θέρετρα διακοπών σε όλο τον κόσμο, από το Μεξικό και τη Τζαμάικα μέχρι την Αίγυπτο και την Ελλάδα ως εκπρόσωπος της εταιρείας First Choice, ελέγχοντας το ύψος, την ταχύτητα, την ποσότητα του νερού, την προσγείωση καθώς και όλες τις πτυχές της ασφάλειας μιας νεροτσουλήθρας.
7. Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών
Πώς θα σου φαινόταν αν πληρωνόσουν για να κοιμάσαι; Αυτή τη δουλειά κάνει μια φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο του Birmingham City που μπορεί να πει με σιγουριά πως βρήκε τη δουλειά των ονείρων της – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ίδια δουλεύει για την εταιρεία Simon Horn Ltd, με πανάκριβα πολυτελή κρεβάτια που θέλει να προσφέρει στους πελάτες της τον καλύτερο ύπνο!
Περίπου 150.000 ασφαλισμένοι (εκ των οποίων οι 60.000 από τον χώρο της δημόσιας διοίκησης) που έχουν συμπληρώσει τόσο τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας, όσο και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, βρίσκονται με το ένα πόδι στη σύνταξη ενόψει των ανατροπών στο ασφαλιστικό.

Το αναμενόμενο κύμα φυγής στη σύνταξη αναμένεται να προκαλέσει μια μεγάλη αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι δανειστές ζητούν να αυξηθούν άμεσα απο το καλοκαίρι τα όρια ηλικίας για όλους, και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012 στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.

Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει από το 2016 και έως το 2025 να αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όσων συνταξιοδοτούνται πριν από το 62ο έτος ηλικίας, σύμφωνα με τα Νέα. Από το 2016 έως το 2022 η αύξηση θα είναι ένα εξάμηνο ανά έτος, ενώ από το 2023 έως το 2025 η αύξηση θα είναι ένα έτος ανά έτος. Κατά την ελληνική πλευρά θα γίνουν σεβαστά θεμελιωμένα δικαιώματα καθώς και ομάδες ασφαλισμένων όπως μητέρες με ανήλικα, εργαζόμενοι σε ΒΑΕ και ΑΜεΑ.

Μάλιστα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι «τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και των μητέρων ΑμεΑ, θα γίνουν σεβαστά από την κυβέρνηση». «Έχει καταστεί σαφές, ότι η πρόταση των πιστωτών για άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου φέτος είναι απορριπτέα, καθώς δεν συνάδει με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και θίγει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν -ήδη- εξουθενωθεί από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης η ελληνική πλευρά προτείνει σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης, η σύνταξη να μειώνεται έως και 10% άνω του 6%που προβλέπεται σήμερα ως πέναλτι για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Αυτό σημαίνει οτι όσοι βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη, θα υπάρχει ένα «πέναλτι» μείωσης των συντάξεων κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες επιπλέον του 6% που ήδη ισχύει για κάθε έτος πρόωρης εξόδου πριν από το 62 έτος ηλικίας. Για τα πρώτα πέντε χρόνια θα ισχύει το -6% για κάθε έτος νωρίτερα στη σύνταξη. Για τα επόμενα όμως, το πέναλτι θα αυξάνεται και θα ανέρχεται πλέον σε -16%. Δηλαδή μειωμένη σύνταξη από 30% έως και 62% θα λαμβάνουν όσοι και όσες είναι πάνω από 55 ετών, έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993, δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 62 ή τα 67 έτη (ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης

Σημειώνεται ότι μια σειρά ασφαλιστικών διατάξεων δίνει δυνατότητα εξόδου με μειωμένη σύνταξη, από τα 50 έως τα 60 για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, με μεγάλες κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων. Για όσους κλειδώνουν το δικαίωμα από το 2013 και μετά πρόωρη σύνταξη -όπου αυτή προβλέπεται- δίνεται στα 62 (καθώς πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67).

Οσον αφορά το ΕΚΑΣ, η πρόταση για κατάργηση του επιδόματος ήταν πάγιο αίτημα των δανειστών. Το μέτρο αφορά 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.To 2014 η τρόικα έχει προτείνει την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του, χωρίς να ενσωματωθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Προεκλογικά είχε εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2015 το σχετικό κονδύλι των 516 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αυξηθεί σημαντικά. Ήδη, το 2014 το κονδύλι ήταν επίσης 520 εκατ. ευρώ, όμως τελικά η δαπάνη ξεπέρασε τα 720 εκατ. ευρώ, αφού η μείωση των συντάξεων οδήγησε αυτόματα σε αύξηση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

http://www.seleo.gr 

Αποτροπιασμό προκαλεί μία ακόμα είδηση από τις φρικιαστικές πρακτικές των μαχητών του Ισλαμικού κράτους στα ανήλικα κορίτσια που απαγάγουν.
Κορίτσια εφηβικής ηλικίας τα οποία έχουν απαχθεί από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία πωλούνται ως σκλάβες σε παζάρια δουλοκτητών «για ένα πακέτο τσιγάρα ή και λιγότερο», τόνισε αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για ζητήματα σεξουαλικής βίας τη Δευτέρα.
Η Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο και από τότε εργάζεται κατά της τρομακτικής σεξουαλικής βίας στην οποία υποβάλλει νεαρές γυναίκες η τζιχαντιστική οργάνωση.
«Πρόκειται για πόλεμο ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών», ανέφερε η κ. Μπανγκούρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί το ίδιο αγορές «σκλάβων», τις οποίες απάγει από τα εδάφη τα οποία καταλαμβάνει στις δύο χώρες που αποτελούν το προπύργιό του.
Πολλά κορίτσια πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, για άλλα όμως δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ανέφερε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ένα 15χρονο κορίτσι, από τη μειονότητα των Γεζίντι του Ιράκ. πωλήθηκε σε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος της έδειξε ένα ραβδί και ένα όπλο και την κάλεσε να διαλέξει τι προτιμά.
«Όταν εκείνη απάντησε “το όπλο”, εκείνος της είπε: “Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις”, πριν την βιάσει», δήλωσε η κ. Μπανγκούρα.
aftodioikisi.gr

Σε κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό για οικογενειακές διακοπές ανάγεται η Χαλκιδική από τον Guardian, που την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους 10 τοπ προορισμούς (pics)
Επειδή όταν είσαι μόνος χωρίς παιδιά, γατιά και σκυλιά είναι πιο εύκολο να αποκοπείς και να βρεις το ιδανικό μέρος για τις διακοπές, ακολουθούν οι προτάσεις που διευκολύνουν την επιλογή του προορισμού των οικογενειακών διακοπών. Στη δεκάδα πρώτος αγαπημένος τουριστικός προορισμός των ξένων επισκεπτών είναι η Χαλκιδική και ακολουθούν η Τοσκάνη και το Domes της Ισπανίας.
Οι παραλίες της Χαλκιδικής, Ελλάδα
pic1
Σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής βρίσκεται ένα από τα “ωραιότερα οργανωμένα κάμπινγκ της Ευρώπης” που είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Στο συγκρότημα τα παιδιά μπορούν να επιδοθούν σε αμέτρητες δραστηριότητες και οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις γευστικές προτάσεις της περιοχής αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου.
Η μαγευτική Τοσκάνη, Ιταλία
pic2
Η Τοσκάνη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, η βίλα του 18ου αιώνα Fattoria Santa Vittoria είναι ίσως ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, γιατί εκτός από αμέτρητες δραστηριότητες για τα παιδιά, υπάρχουν και αμέτρητες για τους γονείς.
Ο “άλλος κόσμος” στο Domes, Ισπανία
pic3
Ο καλύτερος ισπανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές βρίσκεται στο Otro Mundo (έναν άλλο κόσμο). Η ειδυλλιακή τοποθεσία το έχει κατατάξει σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης από το 1960, από τότε αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό δεκάδων χιλιάδων οικογενειών καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Καλύβες στη Νότια Γαλλία
pic4
Τα μαγευτικά τοπία της νότιας Γαλλίας την έχουν κάνει δικαίως μια από τις πιο αγαπημένες τουριστικές περιοχές του κόσμου για μικρούς και μεγάλους. Οι καλύβες που μοιάζουν βγαλμένες από άλλη εποχή προσφέρουν στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη επαφή με το φυσικό τοπίο και τους ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.
Αγροτικές διακοπές στην Αυστρία
pic5
Επειδή τα απιδιά λατρεύουν τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, αλλά και τα ζώα η Αυστρία έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Εκεί κάθε οικογένεια μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα “ιδιοκτήτρια” μιας μίνι φάρμας και να επιδοθεί σε δραστηριότητες που της είναι άγνωστες.
Τα μικρά σπίτια στη Γαλλία
pic6
Τα μικρά σπίτια στο Prairie της Γαλλίας αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Τα μικρά εξοχικά σπίτια κάνουν τη παραμονή των επισκεπτών μοναδική, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Οι χίπις στο Algarve της Πορτογαλίας
pic7
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό οργανωμένο κάμπινγκ, φιλικό προς το περιβάλλον, που παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν έναν πιο χίπικο τρόπο ζωής. Εκεί κάθε οικογένεια έχει το δικό της κήπο με λαχανικά και φροντίζει ότι καταναλώνει να προέρχεται από τη Γη, αλλά και τη φύση. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Ο γύρος της Γαλλίας και της Ισπανίας
pic8
Αν αγαπάτε τα μακρινά ταξίδια, που σας παρέχουν τη δυνατότητα να επισκεφθείτε διάφορους προορισμούς, χωρίς περιορισμούς τότε μπορείτε να νοικιάσετε ένα μίνι βαν και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Με αυτά τα βαν οι τουρίστες μπορούν να γυρίσουν τη Γαλλία και την Ισπανία, εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους καθώς τα μίνι βαν διαθέτουν και κρεβάτια και φυσικά δεν θα λείψουν οι περιπέτειες.
Οι “πράσινες” διακοπές στην Ιρλανδία
pic9
Πρόκειται για τρεις πύργους κοντά στη περιοχή Loughrea, όπου υπάρχουν μικρά εξοχικά σπίτια, καμπίνες και δωμάτια που μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή. Η περιοχή που βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο περιβάλλεται από πράσινο και εδώ οι αγροτικές εργασίες έχουν τη τιμητική τους και προτιμώνται από τις οικογένειες που επισκέπτονται την περιοχή.
Το οικολογικό χωριό της Σλοβενίας
pic10
Το οικολογικό χωρίο που βρίσκεται στη Σλοβενία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμού για οικογενειακές διακοπές, αλλά και για όσους προτιμούν έναν πιο εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Οι επισκέπτες ζουν σε δεντρόσπιτα, που αποτελούν το όνειρο κάθε παιδιού. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται κατά μήκος ενός ποταμού και το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό.
Πηγή: News247.gr
Πάνε 3 φίλοι σε μια φάρμα να πιάσουνε δουλειά.
- Εσύ τι ξέρεις να κάνεις; ρωτάει τον πρώτο το αφεντικό.
- Εγώ, αφεντικό, βλέπω καλά. Όταν λέω καλά, εννοώ πολύ καλά.
- Εσύ τι ξέρεις να κάνεις; ρωτάει τον δεύτερο.
- Εγώ ακούω καλά, πολύ καλά, όχι αστεία τώρα.
- Εσύ τι ξέρεις να κάνεις; ρωτάει τον τρίτο.
- Εγώ βλαστημάω πολύ, δεν το πιάνει το μυαλό σου δηλαδή, άλλο πράμα, πάρα πολύ!
- Εσείς οι δυο μου κάνετε, λέει τ αφεντικό στους δυο πρώτους. Προσλαμβάνεστε. Εσένα δε σε θέλω, λέει στον τρίτο.
- Δεν γίνεται, του λένε κι οι τρεις μ ένα στόμα. Εμείς πάμε πακέτο. Ή όλους, ή κανέναν.
Τι να κάνει τ αφεντικό τους προσέλαβε και τους τρεις.
- Για πάμε έξω, τους λέει, να μου δείξετε τις ικανότητές σας. Πώς με τέτοιες ικανότητες και δεν έχετε δουλειά;
Βγαίνουν έξω και λέει ο πρώτος:
- Αφεντικό, εκεί στην απέναντι πλαγιά, τον βλέπεις αυτόν που αρμέγει τη γελάδα;
- Τι να σου πω τώρα; λέει τ αφεντικό. Σαν κάτι να βλέπω.
- Ε, αφεντικό, ετούτη τη στιγμή έφυγε μια τρίχα απ την ουρά της γελάδας κι έπεσε μέσα στην καρδάρα με το γάλα.
- Τι είπες, ρε παιδί; Βλέπεις τόσο καλά μέχρι εκεί κάτω;
- Ναι, αφεντικό, λέει ο δεύτερος. Εγώ την άκουσα που έπεσε μέσα στο γάλα. Έκανε «πλιτς».
- Σώπα, ρε παιδί, έμεινε άφωνος ο αφεντικός. Ακούς τέτοια πράματα;
- Τώρα τι να σου πω αφεντικό; λέει ο τρίτος. Κάτι τέτοιες μ*λ*κίες ακούω εγώ, βλαστημάω πολύ και μας διώχνουνε απ όλες τις δουλειές!

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει οδηγίες στους χρήστες του Facebook για το νέο ιό που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Mάλιστα, ο νέος ιός που εμφανίστηκε στα social media έχει να κάνει με πορνογραφικό υλικό που μπαίνει ως ανάρτηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για τη διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook»  και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν  με ετικέτα (tag) μέχρι  και είκοσι (20) φίλοι  του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player ( InstallFlashPlayer.exe ), όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:
trojan
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking,  αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).
Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και είκοσι (20) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του.  Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:
– Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.
– Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook» να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να  τους προσθέσει με ετικέτα ( tag ) χωρίς να το εγκρίνουν.
– Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
– Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!