Σάββατο 2 Ιουλίου 2016


Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η Αυγή, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε... μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό των 100μ. των trials της Τζαμάικα, διότι τραυματίστηκε.

Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στο facebook έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο και αυτό τον υποχρεώνει να υποβληθεί άμεσα σε θεραπείες. Το κακό πάντως είναι ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα προλάβει να είναι 100% έτοιμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Περισσότερα στο Pamesports.gr

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μίλησε για τη σειρά «Dady cool» και τον ήρωα που υποδύεται.

Υποδύεστε στη σειρά «Dady cool» τον Μάξιμο, που επίσης οι γυναίκες τον ταλαιπωρούν...

Ο ήρωας στην κωμωδία πρέπει να ταλαιπωρείται για να γελάσει ο κόσμος. Τα όρια κωμωδίας και δράματος είναι πολύ λεπτά... Κάνω έναν πατέρα που έχει έναν γιο στην εφηβεία και ένα μωρό. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι γυναίκες με τις οποίες έκανε τα παιδιά τον ταλαιπωρούν.

Ακόμα και η ίδια η μητέρα του τον ταλαιπώρησε...

Ναι, πραγματικά. Η Τίνα Καμπίτση δεν ξέρω αν έχει μελετήσει και ψυχολογία, δημιουργεί πολύ σωστά δομημένους χαρακτήρες, γιατί συνειδητοποιώ ότι η συμπεριφορά του Μάξιμου έχει να κάνει πολύ και με το παιδικά χρόνια του.

Πώς θα βρούμε τον Μάξιμο στον 2ο κύκλο;

Στον 2ο κύκλο τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα γι' αυτόν. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα του 2ου κύκλου βρίσκεται σε κακή ψυχολογία, σε απόγνωση, θα του συμβούν πολλά. Το φινάλε του 1 ου κύκλου αφήνει πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία σιγά σιγά βρίσκουν απάντηση στον 2ο κύκλο, και προστίθενται και άλλα προβλήματα. Δηλαδή εκεί που λέγαμε -και εγώ έλεγα ακόμα- «ο Μάξιμος πόσο χειρότερα μπορεί να περάσει;»... Ε, θα περάσει πολύ χειρότερα!

Πιστέψατε σ' αυτή τη σειρά πολύ από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος την αγάπησε. Πώς νιώθετε γι' αυτό;

Νιώθω περήφανος. Νιώθω ότι τα «θέλω» μου συνέπεσαν μετά «θέλω» του κόσμου. Επειδή είμαι ένας ηθοποιός που θέλω τις δουλειές του να τις βλέπει ο κόσμος, χαίρομαι που μία σειρά με αυτού του τύπου την αισθητική βρήκε αυτή την ανταπόκριση. Γιατί γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στις μέρες μας σπανίζουν περιπτώσεις σειρών που γίνονται με προδιαγραφές ταινίας και το «Dady cool» γίνεται με προδιαγραφές ταινίας. Νιώθω καλυμμένος από το αισθητικό κομμάτι, γιατί για μένα η αισθητική είναι πολύ σημαντική και θέλω οτιδήποτε κάνω, σε όποιο μέσο και αν είναι, να έχει κάτι να πει και κάτω από το προφανές. Αισθάνομαι ότι αυτή η σειρά έχει γλυκόπικρα μηνύματα.

Πηγή: mytv

Η Ολλανδία έγινε την Πέμπτη η πρώτη χώρα του κόσμου που προσθέτει στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ειδική υπηρεσία για το λεγόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων ή IoT.

Εκατομμύρια καθημερινά αντικείμενα θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν και να μεταδίδουν δεδομένα -όπως για παράδειγμα οι αποσκευές στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ οι αισθητήρες στάθμης στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η ολλανδική εταιρεία επικοινωνιών KPN υπερηφανεύεται σε ανακοίνωσή της για την υλοποίηση του πρώτου εθνικού δικτύου μεγάλης εμβέλειας LoRa. Ανάλογο δίκτυο ετοιμάζεται ωστόσο και στη Νότιο Κορέα, ενώ δοκιμές πραγματοποιούνται στην Αυστραλία και την Κίνα, μεταξύ άλλων.

Το IoT θεωρείται εξάλλου η επόμενη μεγάλη επανάσταση που ξεπηδά από το Διαδίκτυο.

Το δίκτυο LoRa επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται στο Διαδίκτυο ακόμα και χωρίς Wi-Fi, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που λειτουργεί συμπληρωματικά στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Μια επιπλέον μικρή κεραία που προστίθεται στους σταθμούς βάσης των δικτύων κινητής επιτρέπει τη μετάδοση και λήψη ραδιοσημάτων χαμηλής ισχύος αλλά μεγάλης εμβέλειας.

Το δίκτυο ενεργοποιήθηκε σε πιλοτική βάση το Νοέμβριο στη Χάγη και το Ρότερνταμ, επεκτάθηκε όμως γρήγορα σε όλη την Ολλανδία λόγω «σημαντικού ενδιαφέροντος», λέει η KPN.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για τη σύνδεση 1,5 εκατομμυρίων συσκευών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μετά τη διάθεση της υπηρεσίας σε όλη την Ολλανδία.

Δοκιμές πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ για την παρακολούθηση των αποσκευών, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ουτρέχτης πειραματίζεται με το IoT για την παρακολούθηση των μηχανισμών που επιτρέπουν στα τρένα να αλλάζουν ράγες.

Πηγή: in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!