Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Συγκλονιστικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA «αιχμαλωτίζουν» τη στιγμή που δύο υπερηχητικά αεροσκάφη «συγκρούονται» με το φράγμα του ήχου, προκαλώντας κρουστικά κύματα, τα οποία αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.
Όπως εξήγησε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, οι φωτογραφίες ελήφθησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας να δημιουργηθεί ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος ικανό να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να προκαλεί ηχητική έκρηξη, το λεγόμενο «sonic boom».
Χρησιμοποιώντας μια πρόσφατα αναβαθμισμένη τεχνολογία φωτογραφίας air-to-air, που χρειάστηκε 10 χρόνια για να αναπτυχθεί, οι μαγευτικές εικόνες της NASA αποτυπώνουν για πρώτη φορά την αλληλεπίδραση των κρουστικών κυμάτων που δημιουργούνται από δύο υπερηχητικά αεροπλάνα εν πτήσει.
Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε τα δύο υπερηχητικά jet τύπου T-38 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο ερευνητικό κέντρο της Αεροπορικής Βάσης Edwards στην Καλιφόρνια.«Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι, αν κοιτάξει κανείς το πίσω Τ-38, μπορεί να δει τα κύματα να αλληλοεπιδρούν σε μια καμπύλη» εξηγεί ο Neal Smith, ερευνητής της NASA. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δεύτερο T-38 πετάει πίσω από το προπορευόμενο αεροσκάφος, οπότε τα κρουστικά κύματα διαμορφώνονται με διαφορετικό τρόπο. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν αυτοί οι κραδασμοί».
Τα κρουστικά κύματα που παράγονται από υπερηχητικά αεροσκάφη είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του φαινομένου «supersonic boom» όταν «συγχωνεύονται» διασχίζοντας την ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο οφείλονται οι περιορισμοί όσον αφορά τη διάσπαση του φράγματος του ήχου πάνω από τη Γη.

Να γυρίσουν τους δείκτες του χρόνου προς τα πίσω κατάφεραν Ρώσοι επιστήμονες, σε συνεργασία με ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ελβετία, δημιουργώντας επί της αρχής μια ιδιότυπη χρονομηχανή μέσα σε έναν απλό κβαντικό υπολογιστή.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρόνια μέσα σε έναν κβαντικό υπολογιστή της IBM, οι φυσικοί από το Εργαστήριο Φυσικής του Ινστιτούτου φυσικής  και Τεχνολογίας της Μόσχας (ΜΙΡΤ) κατάφεραν να μετακινήσουν τα μικρά σωματίδια αντίθετα προς το «βέλος του χρόνου», που θεωρητικά κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση, προ το μέλλον.
Αυτό έγινε εφικτό χάρη σε ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού, που τροποποίησε την κατάσταση του κβαντικού υπολογιστή ώστε αυτή να εξελίσσεται προς τα πίσω, δηλαδή από… το χάος προς την τάξη. Δεν είναι να υπερβολή να ειπωθεί ότι με το πείραμά τους οι Ρώσοι επιστήμονες αψήφησαν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής τον οποίο διατύπωσε ο Γερμανός φυσικός Helmholtz, ισχυριζόμενος ότι τα πάντα στο σύμπαν  τείνουν προς την φθορά και τον θάνατο.
«Δημιουργήσαμε τεχνητά μια κατάσταση που εξελίσσεται προ μια κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου», τόνισε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γκόρντεϊ Λεσόβικ από το ΜΙΡΤ. Παρομοιάζοντας τα ηλεκτρόνια με τις μπάλες στο τραπέζι του μπιλιάρδου, οι επιστήμονες περιέγραψαν σχηματικά αυτό που πέτυχαν: Κατάφεραν, αφού πρώτα οι μπάλες (ηλεκτρόνια) χτυπήθηκαν από τη στέκα, να τις γυρίσουν προς τα πίσω, ώστε να σχηματίσουν και πάλι ένα τέτοιο τρίγωνο!
Οσο για την αντιστροφή του χρόνου που πέτυχαν, αυτή ήταν πολύ μικρή, διάρκειας μόλις μερικών κλασμάτων του δευτερολέπτου, συγκεκριμένα τριών κυβικών δυφίων (qubits) άρα πόρρω απέχει από τα ταξίδια στον χρόνο που έχουμε δει στις ταινίες

Με λατινικούς χαρακτήρες είχε γράψει επάνω στα όπλα του τη λέξη «τουρκοφάγος» (turkofagos) ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας που εκτέλεσε εν ψυχρώ 40 ανθρώπους μέσα σε 3 τζαμιά την ώρα της προσευχής της Παρασκευής.
Φυσικά αυτό δεν τον συνδέει σε καμία περίπτωση με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέβασε στο facebook ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος: «Turkofagos.
Αυτή τη λέξη επέλεξε να αποτυπώσει στην κάνη του υποπολυβόλου ο αιμοσταγής τρομοκράτης που μακάλεψε δεκάδες τις προηγούμενες ώρες σε δύο τζάμια στη Ν.Ζηλανδία.
Πρόκειται για τον 28χρονο Αυστραλό τρομοκράτη Brenton Tarrant, το σπίτι του οποίου ερευνάται τώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλιανής ομοσπονδιακής Αστυνομίας.
Η χρήση της Ελληνικής λέξης -με λατινικούς χαρακτήρες-δεν τον συνδέει απαραίτητα με την Ελλάδα.
Στα όπλα που χρησιμοποίησε αναφέρεται σε διάφορους που στο παρελθόν πολέμησαν κατά των Οθωμανών και πιθανότατα «θαύμαζε», με αρρωστημένο βέβαια τρόπο.
Ο ίδιος δηλώνει λευκός, εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» των χωρών που ζουν λευκοί από την «ισλαμική εισβολή».
Τεστ Rorschach: Ανακαλύψτε την προσωπικότητά σας μέσα από 3 εικόνες
Tο τεστ κηλίδων μελάνης ή τεστ Rorschach επινοήθηκε το 1921 από τον Ελβετό ψυχολόγο Χέρμαν Ρόρσαχ και χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην ψυχολογία για τη διάγνωση της σχιζοφρένειας. Αργότερα, η χρήση του γενικεύτηκε και πλέον χαρακτηρίζεται ως τεστ προσωπικότητας.
Το τεστ περιλαμβάνει αφηρημένα σχήματα τα οποία είναι δυνατό να ερμηνευθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ο καθένας από εμάς δίνει διαφορετικό νόημα σε μια αφηρημένη εικόνα κι έτσι η εντύπωση που σχηματίζουμε σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι μπορεί να αποκαλύψει πώς σκεφτόμαστε.
Δείτε τις τρεις παρακάτω εικόνες και τις πιθανές ερμηνείες τους για να διαπιστώσετε ποια είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητάς σας.
01 inkblot personality test 760x506
Τι βλέπετε;
Ψητό κοτόπουλο: Μερικές φορές αμφισβητείτε τις κινήσεις σας, όμως σε γενικές γραμμές ξέρετε τι θέλετε. Δεν σας αρέσει η απομόνωση και προτιμάτε την ενεργή συμμετοχή. Βαριέστε όταν αναλογίζεστε ποιο είναι το νόημα της ζωής και στο πλαίσιο αυτό ταυτίζεστε με τον Αντόν Τσέχοφ, ο οποίος έλεγε: «Όταν με ρωτάς τι σημαίνει ζωή είναι σαν να με ρωτάς τι είναι ένα καρότο. Ένα καρότο είναι ένα καρότο και δεν ξέρουμε τίποτε περισσότερο».
Έκπληκτη γάτα-καρτούν: Λύνετε επιτόπου τα προβλήματα που προκύπτουν κι αυτό πηγάζει από την εκρηκτική σας ψυχοσύνθεση. Θεωρείτε σημαντικό να νιώθετε ότι έχετε κάποιον δίπλα σας να σας ακούει και να σας στηρίζει. Η διένεξη και η διαπραγμάτευση είναι για εσάς αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής γι' αυτό και μερικές φορές δίνετε την εντύπωση ότι είστε σκληροί, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.
Γυναίκα χωρίς πρόσωπο ή άνθρωπος που φοράει περούκα: Βάζετε ψηλά τον πήχη και έχετε την προσδοκία ότι και οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο. Δεν πιστεύετε ότι η υπομονή είναι αρετή.
Γιατρός που απλώνει τα χέρια στο σαγόνι ασθενούς: Ξέρετε πολύ καλά ότι η ζωή δεν είναι εύκολη και ότι δεν γίνεται να τα πηγαίνουν όλοι καλά με όλους, γι' αυτό και νιώθετε ότι απλώς πρέπει να είστε ο εαυτό σας.
Πύραυλος ή πύργος: Είστε άτομο πολύ εργατικό, βάζετε συνέχεια νέους στόχους και θέλετε να γίνεστε όλο και πιο δυνατοί. Σας εκτιμούν στον επαγγελματικό στίβο, ενώ στην προσωπική σας ζωή μάλλον πρέπει να σταματήσετε να εστιάζετε τόσο πολύ στον έλεγχο και να χαλαρώσετε.
02 inkblot personality test 760x506
Τι βλέπετε;
Δύο φιγούρες που σκύβουν προς τα εμπρός ή άνθρωπος που προσεύχεται: Είστε τύπος εγκεφαλικός, έχετε φαντασία και στοχάζεστε βαθιά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται συγκέντρωση και υπομονή. Δεν καταλαβαίνετε γιατί κάποιοι άνθρωποι συμβιβάζονται εύκολα.
Αγωνιστικό αυτοκίνητο ή δύο μικρά μαλλιαρά ζώα: Η φαντασία σας είναι ένα χαρακτηριστικό που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει. Αγαπάτε τις μεταφορικές εκφράσεις και πλάθετε συνεχώς νέους κόσμους, ενώ μπορείτε εύκολα να δείτε τα πράγματα από την σκοπιά κάποιου άλλου.
Καρέκλα οδοντιάτρου ή κουρέα: Είστε άτομο ευαίσθητο και γενναιόδωρο, συνδυασμός που συνεπάγεται ότι βιώνετε έντονα συναισθήματα αλλά επίσης πληγώνεστε εύκολα. Δεν κρύβετε τι νιώθετε κι αυτό εμπνέει τους γύρω σας να σας φροντίσουν, όμως μερικές φορές αυτό σας δυσκολεύει να αναγνωρίσετε την αληθινή οικειότητα. Οι επίσημες και συμβατικές περιστάσεις σας εξουθενώνουν ψυχικά.
Δύο σκοτεινές φιγούρες που ενώνονται με μια τρίτη: Δύσκολα μένετε στο μονοπάτι, γι' αυτό και αφήνετε πίσω σας μισοτελειωμένες δουλειές και υποχρεώσεις. Όπως λέει κι ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ, «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με έργα υπό κατασκευή».
03 inkblot personality test 760x506
Τι βλέπετε;
Ένα σκαθάρι: Είστε άτομο εργατικό και τα καταφέρνετε στα επαγγελματικά σας. Η επιτυχία είναι για εσάς κάτι το φυσικό. Προχωράτε πάντα βάσει σχεδίου και κινείστε είτε προσεκτικά είτε παράτολμα, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Θεωρείται ότι νικητής αναδεικνύεται ο πιο έξυπνος ή ο πιο τυχερός παίκτης.
Πουλιά που χορεύουν: Η μεγάλη ζωή σας έλκει με μεγαλύτερη δύναμη κι από τη βαρύτητα. Βρίσκετε πάντα τον τρόπο να διασκεδάσετε όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμη κι αν μερικές φορές το μετανιώνετε την επόμενη μέρα.
Δύο ζεύγη πουλιών: Δεν σταματάτε να κινείστε και να κυνηγάτε τα αντικείμενα του πόθου σας. Λατρεύετε καθετί όμορφο.
Γυαλιά ηλίου, σουτιέν ή μούσι: Σας αρέσουν οι μεταμφιέσεις, όμως μερικές φορές σας απασχολεί υπερβολικά η γνώμη των άλλων. Συνήθως «λύνετε» τα προβλήματά σας αγοράζοντας καινούρια πράγματα.
Σκελετός ή οστά: Νιώθετε ότι η ζωή είναι ένα ασταμάτητο καρουζέλ που επαναλαμβάνεται. Φοβάστε τη στασιμότητα, αλλά δεν παίρνετε συχνά ρίσκα.
Οι εικόνες προέρχονται από το βιβλίο Psychobook του Julian Rothenstein και είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο τεστ κηλίδων μελάνης του Ρόρσαχ.

Πούλησε το νεφρό του για να πάρει... iPhone

Μία ασύλληπτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν νεαρό Κινέζο, κάνει εδώ και λίγο καιρό τον γύρο του διαδικτύου.
Η ζωή αυτού του ανθρώπου μετατράπηκε σε δράμα όταν αποφάσισε, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, να πουλήσει το νεφρό του στην «μαύρη αγορά», με στόχο να βρει τα χρήματα για να αγοράσει καινούργιο iPhone!
Ο 25χρονος σήμερα Γουάνγκ πήρε την απόφαση αυτή το 2011, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει στους συμμαθητές του ότι ακολουθεί τις τάσεις της τεχνολογίας, όμως επτά χρόνια μετά η επιλογή του αποδεικνύεται ολέθρια για την ζωή και την καθημερινότητά του.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός τότε Γουάνγκ έμαθε μέσω του διαδικτύου ότι θα μπορούσε να πουλήσει το ένα του νεφρό. Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του αλλά και χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν από τον κύκλο του, ο Γουάνγκ επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα μέλος του κυκλώματος εμπορίας οργάνων που είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ δότη και παραλήπτη.
Λίγες ημέρες μετά, ο 17χρονος μαθητής μετέβη στην κοντινή επαρχία Αντσούι, όπου συναντήθηκε με τον μεσάζοντα αλλά και με τους γιατρούς που θα διενεργούσαν την αφαίρεση του νεφρού, η οποία και πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα σε μη πιστοποιημένη κλινική της περιοχής.
Ο Γουάνγκ πήρε περίπου 2.500 δολάρια για το δεξιό του νεφρό και με τα χρήματα αυτά έσπευσε αμέσως να αγοράσει τα πολυπόθητα και πανάκριβα για τα κινεζικά δεδομένα gadgets, ενώ υπολογίζεται πως οι μεσάζοντες κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 20.000 δολάρια, καθώς η τιμή πώλησης του νεφρού στον απελπισμένο αγοραστή ανήλθε συνολικά στις 25.000 δολάρια.
Αργότερα, ο Γουάνγκ αναγκάστηκε να ομολογήσει στους γονείς του όσα συνέβησαν, ενώ μόλις λίγες ημέρες μετά την επέμβαση αφαίρεσης του νεφρού, άρχισαν να παρουσιάζονται οι πρώτες παρενέργειες της επέμβασης, με τον άτυχο νεαρό πλέον να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γουάνγκ αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, ενώ αδυνατεί να εργαστεί ή να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ως εκ τούτου, ο νεαρός εξαρτάται αποκλειστικά από την φροντίδα των δύο του γονιών, ενώ το μόνο που κατάφεραν μετά την ενημέρωση των αρχών για το περιστατικό ήταν η αποζημίωση ύψους 170.000 δολαρίων, που τους επιδικάστηκε μετά το πέρας της σχετικής δίκης.

H τρομοκρατία χτύπησε και τη Νέα Ζηλανδια. Πριν από λίγο σημειώθηκαν  τουλάχιστον δύο επιθέσεις σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.
Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Μια από τις δύο επιθέσεις βιντεοσκοπήθηκε από τον δράστη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το τρομοκρατικό χτύπημα στα social media. Συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τον συγκεκριμένο άνδρα.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της αστυνομίας έχουν γίνει 4 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όσον αφορά την επίθεση στο δεύτερο τζαμί, τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν λόγο για περισσότερους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε βαν.
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.
«Τέσσερα πρόσωπα κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.
«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπους τόνισε πως δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατόν να ειπωθεί με ασφάλεια αν η ενέργεια αυτή ήταν μεμονωμένη ή όχι. «Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως καμία υπόθεση», σημείωσε.
Νεοζηλανδικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα και υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους τριάντα.
Ο Μπους από την πλευρά του αρκέστηκε να πει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι «μεγάλος».
Στα σχολεία της Κράιστσερτς δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους να κλειδώσουν τις πόρτες τους, ενώ η αστυνομία προέτρεψε τους κατοίκους του κέντρου να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να τηλεφωνούν στον αριθμό της άμεσης δράσης εάν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε ύποπτο.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Radio New Zealand ότι άκουσε πυρά πριν δει τέσσερις ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και «αίματα παντού».
Ο φερόμενος ως δράστης είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω Facebook

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης έκανε live streaming τις αρρωστημένες του πράξεις, με πολλούς χρήστες του Twitter να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Η Dailymail μεταδίδει ένα βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει τη στιγμή της άφιξης του ενόπλου στο ένα από τα δύο τζαμιά. Στο συγκεκριμένο φαίνεται ένας άνδρας που βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπλα και  φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο μακελάρης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια.
«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο Τάραντ είχε γράψει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».
Μεγάλη δύναμη οπλισμένων αστυνομικών έχει αναπτυχθεί στο κέντρο της Κράιστσερτς, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο τεμένη της πόλης, στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, και υπάρχουν πολλά θύματα.
«Εκτυλίσσεται σοβαρό συμβάν στην Κράιστσερτς», όπου ένοπλος ή ένοπλοι άνοιξαν πυρ, ανακοίνωσε η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά «ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός».
Σύμφωνα με τον Stuff, το προσωπικό στο γενικό νοσοκομείο της Κράιστσερτς ετοιμάζει την πτέρυγα επειγόντων περιστατικών για την υποδοχή «40 ως 50» τραυματιών.
Ένας από τους υπόπτους, ο οποίος κατά μαρτυρίες φέρεται να «φορούσε στολή», άδειασε τουλάχιστον δύο γεμιστήρες στους πιστούς που προσεύχονταν στο ένα από τα δύο τεμένη.
Ο Άχμαντ Αλ Μαχμούντ, 37 ετών, είπε ότι είδε έναν λευκό, ξανθό, κοντό άνδρα με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να ανοίγει πυρ περίπου δέκα λεπτά αφότου άρχισε η προσευχή.
Κάτοικος του κέντρου της πόλης είπε ότι άκουσε «εκατοντάδες» πυροβολισμούς. «Ήταν τρομακτικό», πρόσθεσε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!