Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σκεπασμένοι με σεντόνια βγήκαν στους δρόμους της παγωμένης Μόσχας τα μέλη της αποστολής της Μπάγερν Μονάχου μετά από συναγερμό για φωτιά στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ομάδα, εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή της γερμανικής ομάδας για περίπου μια ώρα φιλοξενήθηκε σε ένα εστιατόριο πλησίον του ξενοδοχείου, μέχρι να ειδοποιηθούν τα μέλη της ότι μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό με ασφάλεια.
tanea.gr
Αν έχεις δισεκατομμύρια, τα 180.000 ευρώ σου φαίνονται ψίχουλα... Αυτό πρέπει να σκέφτηκε η διάσημη σταρ και τα ξόδεψε σε ένα βράδυ…

Ο λόγος για την Paris Hilton που συνεχίζει να προκαλεί. Μετά την είδηση ότι έδωσε 13.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 10.000 ευρώ, για να αγοράσει ένα μικρό άσπρο σκυλάκι, σήμερα μαθαίνουμε ότι μέσα σε ένα βράδυ ξόδεψε 230.000 δολάρια σε ένα πάρτι.

Παρήγγειλε σαμπάνιες αξίας 100.000 δολαρίων και έντεκα μπουκάλια κρασί. Τα υπόλοιπα, μάλλον ήταν σφηνάκια…





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ακόμα κι αν δεν βρεθεί άλλη πρακτική εφαρμογή, αυτή η εφεύρεση σίγουρα θα ενδιαφέρει τους ταχυδακτυλουργούς: μια διάταξη φακών που αποκρύπτει αντικείμενα από το μάτι του παρατηρητή, αφήνοντας μάλιστα το φόντο ανεπηρέαστο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών «αόρατοι μανδύες», πειραματικές διατάξεις που αποκρύπτουν αντικείμενα από το οπτικό πεδίο των θεατών (ο όρος είναι εμπνευσμένος από την κάπα που κάνει αόρατο τον Χάρι Πότερ). Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι «μανδύες» αυτοί αποτελούνται από υλικά υψηλής τεχνολογίας, γνωστά ως «μεταϋλικά», σχεδιασμένα να εκτρέπουν την πορεία που ακολουθεί το φως, τουλάχιστον σε συγκεκριμένα μήκη κύματος.

Τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη προτείνουν μια απλούστερη διάταξη, η οποία βασίζεται σε απλά και φθηνά υλικά και επιπλέον λειτουργεί σε όλα τα μήκη κύματος του ορατού φωτός: δύο ζευγάρια φακών τοποθετημένων σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους.

«Από ό,τι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη συσκευή απόκρυψης που προσφέρει συνεχή κάλυψη σε τρεις διαστάσεις και από πολλές διευθύνσεις» καμαρώνει ο μεταπτυχιακός φοιτητής Τζόζεφ Τσούι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.





Στις δοκιμές που πραγματοποίησαν, οι ερευνητές απέκρυψαν μεταξύ άλλων ένα χέρι, ένα πρόσωπο και έναν χάρακα, αφήνοντας παράλληλα ανεπηρέαστο το φόντο, δηλαδή τα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από το κρυμμένο αντικείμενο.

Η πειραματική διάταξη αποτελείται από δύο ζεύγη φακών. Οι ακτίνες λέιζερ δείχνουν την πορεία του φωτός (J. Adam Fenster / University of Rochester)

Αυτό συμβαίνει επειδή η περιοχή που παραμένει αόρατη έχει σχήμα ντόνατ και δεν παραμορφώνει τα είδωλα των αντικειμένων που βρίσκονται έξω από αυτή τη νοητή κουλούρα.

Η νέα μέθοδος απόκρυψης «φαντάζομαι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκρύψει ένα τροχόσπιτο που βρίσκεται πίσω από ένα αυτοκίνητο έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει [από τον καθρέπτη] τι βρίσκεται πίσω από το τροχόσπιτο» εκτιμά ο Τσούι.

«Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο χειρουργείο, στο στρατό, στη διακόσμηση ή στην τέχνη» προσθέτει.


in.gr
Ενα απο τα πιο δύσκολα θέματα που έχει να διαχειριστεί ένα ζευγάρι με τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια είναι αυτό του γυμνού σώματος. Μετά την ηλικία του ενός έτους ειδικά που το παιδί παρατηρεί έντονα, αρχίζει να ρωτάει και να περιεργάζεται τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν.
Οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να δώσουν μια ξεκάθαρη απάτηση για το πότε πρέπει να εμφανιζόμαστε γυμνοί μπροστά στα παιδιά είτε αυτά είναι κορίτσια είτε αγόρια. Το πιο σημαντικό είναι το παιδί να μην αναπτύξει καμία ενοχή για το γυμνό σώμα, να μην το θεωρήσει κακό και αρχίζει να νιώθει άσχημα για αυτό.
Σε κάθε περίπτωση μετά την ηλικία των 2 ετών οι γιατροί προτείνουν να είμαστε προσεκτικοί. Να αποφεύγουμε να κάνουμε μπάνιο μαζί με το παιδί ειδικά όταν πρόκειται για το αντίθετο φύλλο και μετά τα τρία, τέτοιες διαδικασίες θεωρούνται απαγορευμένες. Το παιδί από την ηλικία των τριών και μετά αρχίζει να βιώνει ανταγωνιστικά συναισθήματα για τους γονείς και μπορεί στη νιώσει μειωνεκτικά στη θέση του γυμνού του σώματος. Δεν μιλάμε βέβαια για απαγορεύσεις και πόρτες που κλειδώνουν. Η εικόνα του γυμνού σώματος της μαμάς όταν βγαίνει από το μπάνιο ή όταν αλλάζει ρούχα είναι μέσα στην καθημερινότητα αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές.
Σύμφωνα με τος ειδικούς μεγαλύτερη σημασία από όλα έχει η εικόνα που έχει ο ίδιος ο γονιός για το σώμα του και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει. Αν έμεις νιώθουμε αμήχανα όταν βρισκόμαστε γυμνοί απέναντι στο παιδί καλύτερα να το αποφεύγουμε τελείως. Μια λάθος εικόνα μπορεί να βιωθέι τραυματικά από παιδί και να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

http://www.thestival.gr 
Το Google Drive αν και ξεκίνησε ως online collaboration tool επεξεργασίας κειμένων, εξελίχθηκε σε μία υπηρεσία online αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων, ενώ έχει εφαρμογές για τα Windows και τα mobile λειτουργικά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 Chrome extenions που θα απογειώσουν τις δυνατότητες του Google Drive σας, όπως τα παρουσίασε το Mashable.

1. Fogpad

Αν θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία σας στο Drive μακριά από αδιάκριτα βλέματα, πρέπει να εγκαταστήσετε το Fogpad, ένα extension που παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια.

2. Save to Google Drive

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο extension που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει με ένα κλικ στο Drive ό,τι βρίσκει ενδιαφέρον κατά το browsing του, από εικόνα, μέχρι links ώστε να γίνουν bookmark.

3. Save Text to Google Drive

Όπως και το προηγούμενο extension, έτσι και αυτό είναι πιο συγκεκριμένο και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ένα μέρος του κειμένου του website που έχει επισκεφτεί και να το αποθηκεύσει ως έγγραφο στο Google Drive.

4. Shortcuts for Google

Το Shortcuts for Google είναι ένα χρήσιμο extension για όλες τις υπηρεσίες της Google, καθώς προσφέρει ένα shortcut για κάθε μία υπηρεσία όπως είναι τα Gmail, Google Drive, Maps, Calendar, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και για τον Firefox.


5. Pixlr Editor

Το Pixlr Editor είναι ένα extension που βασίζεται στον online photo editor Pixlr, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του μέσα από μία πληθώρα εργαλείων και φίλτρων.


6. Black Menu

Το Black Menu είναι ένα αρκετά χρήσιμο extension για τον Google Chrome, εκτός από τις ευκολίες που προσφέρει στο Google Drive. Πρόκειται για ένα pop up menu εσωτερικά του browser, που δίνει στον χρήστη πολλές επιπλέον δυνατότητες, αλλάζοντας πραγματικά το browsing, με την μεγαλύτερη ευκολία του, την αναζήτηση σε υπηρεσίες της Google χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να ανοίξει νέα καρτέλα (tab).
real.gr
Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναβάλλονται οι αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Χαρακτηριστικά η είδηση αναφέρει : «Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί και το ντέρμπι της 6 αγωνιστικής ανάμεσα Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Στάδιο Καραισκάκης.

http://inpaok.com 
Τι είναι το Ello και γιατί όλοι ξαφνικά μιλούν γι'αυτό; Τα τελευταία 24ωρα άπαντες μιλούν για ένα νέο Κοινωνικό Δίκτυο ονόματι Ello, το οποίο έχει τραβήξει για τα καλά τα βλέμματα των διεθνών τεχνολογικών ειδησεογραφικών sites και όχι μόνο.

Πολλοί το αποκαλούν ως αντι-Facebook, καθώς το Ello δεν προβάλλει διαφημίσεις στους χρήστες του, δε συλλέγει και πουλά δεδομένα των χρηστών του προς τρίτες υπηρεσίες και δε ζητά απαραίτητα πραγματικό όνομα από όσους συμμετέχουν σε αυτό.
 
Η ομάδα του Ello αποτελείται από σχεδιαστές και καλλιτέχνες, γι'αυτό και θα δείτε μία αρκετά ξεχωριστή εμφάνιση από αυτές τις οποίες έχουμε συνηθίσει στα Κοινωνικά Δίκτυα. Το Ello βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, καθώς έχουν περάσει λίγοι μήνες από τη δημιουργία του, και ενώ ξεκίνησε ως ιδιωτικό Κοινωνικό Δίκτυο μεταξύ φίλων, τώρα έχει ανοίξει τις πόρτες του σε περισσότερους χρήστες μέσω προσκλήσεων.

Οι νέοι χρήστες μπορούν να ζητήσουν να τους σταλεί πρόσκληση μέσω email, κάτι το οποίο μπορεί να πάρει πολύ καιρό λόγω της μεγάλης ζήτησης των τελευταίων ημερών, ενώ επίσης οι προσκλήσεις τις οποίες μπορούν να στείλουν οι υπάρχοντες χρήστες προς φίλους τους έχουν παγώσει, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη δοκιμαστική λειτουργία.

Το Ello είναι ένα ακόμη Κοινωνικό Δίκτυο το οποίο, όπως λέει η ομάδα του, σέβεται τους χρήστες του και τους δίνει ένα χώρο για να μπορούν να δημοσιεύουν τα μηνύματα τους. Οι λειτουργίες του είναι ακόμη περιορισμένες, όμως έχουν ανακοινωθεί αρκετές νέες και καθημερινά λανσάρεται και κάτι καινούριο.

Όπως φαίνεται, το Ello θα αργήσει να ανοίξει τις πόρτες του προς όλους τους χρήστες. Ωστόσο, μέχρι τότε θα αρκεστούμε στη χρήση των υπολοίπων Social Media, καθώς και στη σελίδα με όλες τις νέες και υπάρχουσες πληροφορίες του Ello.

http://www.seleo.gr 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει ένας μαθηματικά σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε την ηλεκτρονική συσκευή του router.

Ο φυσικός Jason Cole θέλησε με μαθηματική ακρίβεια, να βρει την κατάλληλη θέση για τη δική του συσκευή στο διαμέρισμά του.

Αρχικά, γράφει το thedailydot, ξεκίνησε τη διαδικασία χαρτογράφησης της κάτοψης του σπιτιού, με διάθλασης στους τοίχους, και στη συνέχεια, εφάρμοσε τις εξισώσεις Helmholtz για να απεικονίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει ο δρομολογητής.

Ο Cole έπειτα από όλες τις παραπάνω διαδικασίες, συνειδητοποίησε ότι η καλύτερη θέση για μια βελτιστοποιημένη λήψη του σήματος Wi-Fi είναι το κέντρο του σπιτιού, όπως αυτός διαμορφώθηκε φυσικά από τα «πειράματα» του.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Με κάθε επισημότητα υπέγραψε ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας το διάταγμα για δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης στις...
9 Νοεμβρίου, με την Βαρκελώνη να προωθεί αποφασισμένη την κίνηση παρά τις αντιδράσεις από τη Μαδρίτη.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει απορρίψει σε κάθε τόνο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, λέγοντας πως δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία
περιλαμβάνονται:
1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της
οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι
ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του
προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό
διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα)
καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Δείτε την πρόσκληση με το σύνολο των  λεπτομερειών του νέου προγράμματος εδώ.
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο οίκος δημοπρασιών Bonhams, πωλώντας την πιο ακριβή πλέον κούκλα. Η κούκλα είναι Γερμανικής κατασκευής συγκεκριμένα της εταιρείας Kämmer & Reinhardt και μοιάζει πραγματικά σαν μικρό κοριτσάκι, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν σπάνια.

Καφέ μαλλιά σε πλεξούδες, λευκό δαντελένιο φόρεμα, τρυπημένα αυτιά και μια πολύ "ώριμη" έκφραση. Μάλιστα σύμφωνα με τον οίκο, δεν υπάρχει άλλη τέτοια κούκλα ακέραια στον κόσμο και πιθανολογείται να ήταν μοντέλο για τεστ που δεν βγήκε στην παραγωγή.

http://www.thestival.gr
To απόλυτο gadget για όσους επιθυμούν να τραβήξουν την τέλεια selfie δημιούργησε η Exofab. Πρόκειται για μια ελληνική startup η οποία δημιουργεί θήκες για iPhone και Samsung κινητά από ειδικό τζελ πολυορεθάνης, μετατρέποντας τα smartphone στην απόλυτη "μηχανή selfie".
Οποιοσδήποτε θέλει να τραβήξει μια selfie χωρίς να κρατάει το κινητό του, μπορεί να το τοποθετεί σε μια καθαρή γυάλινη επιφάνεια, να ρυθμίσει τον χρονοδιακόπτη του Exofab app, και να πάρει την κατάλληλη πόζα.
Διασημότητες όπως η Μαρία Μενούνος και η οικογένειας Καρντάσιαν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλά ακόμη μέλη της αμερικανικής showbiz τα οποία "ντύνουν" τα κινητά τους με τη "θήκη-selfie".
Ο fashion χαρακτήρας της Exofab και η ελληνική της ταυτότητα αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης του ονόματός της, καθώς αποτελεί ένωση της ελληνικής "εξωτερικό" (Exo) και της αγγλικής fabulous (fab).
Οι θήκες της Exofab είναι διαθέσιμες για iPhone 4 έως 5S και Samsung Galaxy S4-S5 ενώ τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσουν και οι θήκες για τα iPhone 6.
H δημιουργία των θηκών για iPhone 6 ξεκίνησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Η διαδικασία παραγωγής άλλαξε, καθώς οι καμπύλες του κινητού προσφέρονται για τη δημιουργία νέων πλάγιων bumpers τα οποία θα είναι πιο λεπτά και θα προσαρμόζονται καλύτερα στη συσκευή χωρίς να αλλάζουν τη μορφή της.
news.gr
Οπως έγραψε και το «Εθνος της Κυριακής στο ΑΠΘ προσελήφθησαν εργαζόμενοι οποίοι απασχολούνταν ως υπάλληλοι γραφείο σε γραμματείες των σχολών ακόμα και για 27 συναπτά έτη.
ADVERTISEMENT
 
Η καταγγελία πρώην εργαζομένης
Όπως κατήγγειλε η πρώην εργαζόμενη με το ιδιότυπο αυτό καθεστώς Β. Βάρναλη, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή το ΑΠΘ απασχολεί από το 1987 περίπου 750 εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου οι οποίοι όμως είναι συμβεβλημένοι ως διοικητικοί υπάλληλοι με προμηθεύτριες εταιρείες του πανεπιστημίου που προσέφεραν υπηρεσίες φύλαξης και καθαρισμού.
Σύμφωνα με την κ. Βάρναλη αλλά και το πόρισμα ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου έπειτα από αίτημα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, το ΑΠΘ μέσω συγκεκριμένης εταιρείας σεκιούριτι απασχολούσε 132 εργαζόμενους με ειδικότητες υπαλλήλων γραφείων, γραμματειακής υποστήριξης και κλητήρων.
Πως ξεπερνούσαν τον έλεγχο του ΑΣΕΠ
Με την πρόσληψη υπαλλήλων μέσω ιδιωτικών εταιρειών οι οποίοι «δανείζονταν» στις γραμματείες των σχολών, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ξεπερνούσαν τα...εμπόδια του ΑΣΕΠ.
Αντίστοιχοι «δανεισμοί» εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες που προμήθευαν το ΑΠΘ πραγματοποιούνταν – σύμφωνα με τις καταγγελίες- και σε άλλες θέσεις που αφορούσαν τις τεχνικές υπηρεσίες, τους κηπουρούς ακόμα και τα μοντέλα της Σχολής Καλών Τεχνών. Δημιουργείται όμως η απορία πως κατάφερνε το ΑΠΘ να προσλαμβάνει το ίδιο προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια και να το τοποθετεί στις υπηρεσίες του μέσω διαφόρων εταιρειών;
Την απάντηση δίνει το πόρισμα των Επιθεωρητών Εργασίας που επισημαίνει ότι « οι διακηρύξεις και οι αντίστοιχες συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ των διαφόρων εταιρειών και του ΑΠΘ, προβλέπουν ρητώς ότι το προσωπικό που θα απασχολείται με την με την εργολαβία του ΑΠΘ, θα τυγχάνει της συναίνεσης του».
Δηλαδή το ΑΠΘ ενέκρινε -αν δεν υποδείκνυε - τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως η κ. Βάρναλη, συνέχιζαν να εργάζονται ως γραμματειακή υποστήριξη στις διάφορες σχολές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Παντής, δήλωσε το Πανεπιστήμιο δεν τηρεί αρχείο με τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργολαβίες απαντώντας σε ερώτημα της καταγγέλουσας πρώην εργαζόμενης κ. Βάρναλη που υποβλήθηκε με εισαγγελική παραγγελία. Την ίδια στιγμή το ΑΠΘ απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο λίστα με τους εργαζόμενους μέσω ιδιωτικών εταιρειών ανά ειδικότητα και τμήμα εργασίας προκειμένου να λάβει έγκριση για την πληρωμή των προμηθευτριών εταιρειών.

πηγή: iefimerida.gr

Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται καθώς και ψευδείς βεβαιώσεις. Πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατ' εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχει αποδώσει καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, όπως αποκάλυψε η Εφ. Ακρίτας και το ThrakiToday.com.

Ωστόσο η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους ήδη από το καλοκαίρι και όταν στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του "Ακ" και του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη.

http://www.seleo.gr 
Τέσσερις χιλιάδες τριακόσιες δώδεκα ημέρες έπρεπε να περάσουν για να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή της Α’ Εθνικής ο ΠΑΟΚ.

Πιο απλά, μετά από 11 χρόνια, 9 μήνες και 20 μέρες οι Θεσσαλονικείς, χάρη στη νίκη της Κυριακής με σκορ 4-0 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα, απολαμβάνουν τη μοναξιά της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2002, όταν στον πάγκο της ομάδας ήταν και πάλι ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ωστόσο, την επόμενη αγωνιστική οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από τον Άρη και έτσι πέρασε πρώτος ο Ολυμπιακός, ο οποίος έδωσε μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος με διαφορά τριών βαθμών ή και μεγαλύτερη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν τη σεζόν 1984/85, όταν είχε κατακτήσει και τον τίτλο!

Ένα άλλο ενδιαφέρον, αλλά όχι τόσο παλιό ρεκόρ, είναι όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 κόντρα στον Άρη (4-1 το τελικό σκορ).

Εν όψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά προηγείτο του Ολυμπιακού ήταν την αγωνιστική περίοδο 1993/94.

Τότε το παιχνίδι θα διεξαγόταν για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τότε ο ΠΑΟΚ είχε 3 βαθμούς (έχοντας δώσει έναν αγώνα) και οι Πειραιώτες μόλις δύο βαθμούς. Τελικά, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0.
Πηγή: sport-fm.gr
Ο Σωτήρης παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του το Γιάννη στην Θεσσαλονίκη
και του λέει:



-Φίλε Γιάννη έρχομαι εκτάκτως για δουλειά στη Θεσσαλονίκη και θα φτάσω αργά το βράδυ. Μπορείς να με φιλοξενήσεις για μία βραδιά;
-Καλά ρε Σώτο και το συζητάς;
Φτάνοντας ο Σωτήρης κατά τις 1:30 το βράδυ στο σπίτι του Γιάννη:
-Φιλε Σώτο θες να κοιμηθείς με το μωρό στο δωμάτιο ή να σου στρώσω κάτω στο σαλόνι;
-Aσε μην ανησυχήσω το μωρό θα κοιμηθώ στο σαλόνι.


Το πρωί ο Σωτήρης σηκώθηκε πιο νωρίς από τους άλλους και πήγε στην κουζίνα να φτιάξει ένα καφέ και τι να δει;
Εκεί είναι μια ψηλή ξανθιά 2μετρη, με το στήθος έξω και φορώντας μόνο ένα τάγκα!!!!
Τα ψιλοχάνει για λίγο και ρωτάει γεμάτος απορία:
-Συγγνώμη εσύ ποια είσαι;
-Εγώ είμαι το μωρό, εσύ ποιος είσαι;
-Εγώ είμαι ο μα@@@ας (!) που ήρθε χθες..

http://simantra.blogspot.gr 
Η υγεία στην σχέση ενός ζευγαριού φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που οι δύο σύντροφοι μοιράζονται το κρεβάτι τις ώρες που κοιμούνται, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Hertfordshire της Αγγλίας.
Ο ύπνος μαζί με τον/την σύντροφό σας, δεν σχετίζεται μόνο με το σεξ ή το πόσο πολύ ο καθένας… τραβάει τα σκεπάσματα. Η γλώσσα του σώματός σας όταν κοιμάστε και οι συγκεκριμένες θέσεις του ύπνου που παίρνετε όταν μοιράζεστε το κρεβάτι με τον/την σύντροφό σας, μπορεί να είναι ένας δείκτης για την υγεία στην σχέση σας.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 1.000 ανθρώπων από τους οποίους ζήτησαν μέσω ερωτηματολογίων να περιγράψουν την θέση που προτιμούν στον ύπνο, αλλά και να αξιολογήσουν την κατάσταση της σχέσης τους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:
-το 42% των ζευγαριών κοιμούνται «πλάτη-πλάτη»
-το 31% κοιμούνται αντικρίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση (μόνο ο ένας έχει πλάτη τον άλλο)
-μόλις 4% κοιμούνται αντικριστά ο ένας με τον άλλο
-το 12% των ζευγαριών περνάνε τη νύχτα σε κοντινή απόσταση (λιγότερο από 3 εκατοστά ο ένας από τον άλλο)
-το 2% των ζευγαριών απέχουν πάνω από μισό μέτρο ο ένας από τον άλλο
Διασταυρώνοντας τις συνήθειες των συμμετεχόντων στον ύπνο με την αξιολόγηση της σχέσης τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τα ζευγάρια που κοιμούνται κοντά ο ένας στον άλλο, το 86% δηλώνει «ευτυχισμένος/η» με τον/την σύντροφό του/της, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 66% στα ζευγάρια που κοιμούνται μακριά ο ένας από τον άλλο.
Επίσης, το άγγιγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου αποδείχτηκε ότι είναι σημαντικός δείκτης της ευτυχίας ενός ζευγαριού. Το 94% των ζευγαριών που αρκετές φορές μέσα στη νύχτα ακουμπάει ο ένας τον άλλο με κάποιον τρόπο δήλωσε ότι έχει ευτυχισμένη σχέση. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 68% μεταξύ των ζευγαριών που δεν έχουν καμία επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψιν, όπως οι χρόνιες συνήθειες ύπνου κάποιου ατόμου (πχ άνθρωποι που κοιμούνται κρατώντας ένα μαξιλάρι), ή το ωράριο του ύπνου που μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε σύντροφο. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν την αναπνοή κάποιου επάνω τους όταν κοιμούνται. Όλα αυτά είναι ελαφρυντικοί παράγοντες που δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η σχέση σας έχει πρόβλημα.
Πηγή: onmed.gr
Είναι ένα από τα λίγα εμπορικά κέντρα της χώρας όπου οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με μισθούς που ίσχυαν προ κρίσης... δηλαδή πάνω από 800 ευρώ.

Πρόκειται για την αλυσίδα Αττικών Πολυκαταστημάτων (καταστήματα Attica) όπου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα πολυκαταστήματα Attica (συνολικά 2.500 άτομα) «προσλαμβάνονται με μισθούς πολύ κοντά σε αυτούς που ίσχυαν προ κρίσης και σίγουρα σημαντικά υψηλότερους από τον νόμιμο κατώτατο μισθό»
Τα Attica ολοκληρώνουν στις αρχές του Οκτώβριου την νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορά την δημιουργία πολυκαταστήματος στη συμπρωτεύουσα –επί της οδού Τσιμισκή στο ακίνητο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα Fokas.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης του ομίλου, αυτή η νέα επένδυση θα μπορούσε να αποδώσει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία 2 εκατ. ευρώ από την πρώτη χρήση, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ωθήσει το συνολικό τζίρο της Αττικά Πολυκαταστήματα άνω των 150 εκατ. ευρώ, το 2015. Η εταιρία, η συγχώνευση της οποίας ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013, εξακολουθεί να διαθέτει υψηλή ρευστότητα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, και περιορισμένο δανεισμό που δεν ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Δεδομένων των ανακατατάξεων στην εγχώρια αγορά και της ισχυρής οικονομικής της θέσης, η διοίκηση της εξετάζει κάθε νέα ευκαιρία.
Στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και στα Νότια Προάστια της Αθήνας, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός εμπορικός χώρος για τη στέγαση ενός πολυκαταστήματος. Παράλληλα επεκτείνεται σταδιακά και η αλυσίδα CareLab, για την οποία προβλέπεται η προσθήκη ενός σημείου πώλησης εντός του νέου πολυκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα ανεξάρτητο σημείο στην Αθήνα.
Στο νέο πολυκατάστημα θα απασχοληθούν περισσότερα από 240 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 50 θα προέρχονται από τους εργαζόμενους του παλιού πολυκαταστήματος Fokas.
Το νέο πολυκατάστημα αποτελεί έναν χώρο 7.000 τ.μ. υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, ενώ ο ίδιος αρχιτέκτονας που "έβαλε την σφραγίδα του" είχε αναλάβει και τη μελέτη για τα πολυκαταστήματα Attica στο City Link και στο Golden Hall της Αθήνας αλλά και για το Attica στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης.

http://www.fpress.gr
Με τη βενζίνη στο 1,7 ευρώ/λίτρο και τις αμοιβές όλο και χαμηλότερες, κανείς τρόπος που θα εξοικονομήσει καύσιμα στο αυτοκίνητό μας δεν πρέπει να παραβλέπεται.
Η παράλειψη σέρβις, οι υψηλές ταχύτητες, η λάθος πίεση στα ελαστικά και η επιθετική οδήγηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που αυξάνουν την κατανάλωση. Και για να τους εξαλείψουμε αρκεί να αλλάξουμε λίγες από τις οδηγικές μας συνήθειες προς το οικονομικότερο.
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα τρόπους που μειώνουν το κόστος της μετακίνησης και που, τελικά, αυξάνουν τα χιλιόμετρα που θα κάνετε με τα ίδια λίτρα καυσίμου.
Σβήστε τη μηχανή στις ολιγόλεπτες στάσεις
Κάθε κινητήρας σε λειτουργία καίει περισσότερο καύσιμο από όσο ότα ν είναι σβηστός, και αυτό είναι ένα αξίωμα που συχνά ξεχνάμε. Επιπλέον, τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται «ζέσταμα» το πρωί. Ξεκινήστε κανονικά και χωρίς καθυστέρηση.
Ανοιχτά παράθυρα στην πόλη, κλειστά στην εθνική οδό
Εκτός από το κατακαλόκαιρο που η ζέστη είναι ανυπόφορη, την άνοιξη και το φθινόπωρο δεν χρειαζόμαστε κλιματισμό για να νιώσουμε άνετα με τη θερμοκρασία. Σβήστε λοιπόν το A/C όσο οδηγείτε στην πόλη (οικονομία έως και 21%) και ενεργοποιήστε το στον αυτοκινητόδρομο όπου τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν -λόγω αντίστασης του αέρα- την κατανάλωση έως και 15%.
Μην παραλείπετε τα σέρβις
Η σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου εγγυάται πως τα εξαρτήματά του λειτουργούν αποτελεσματικά. Παλιό φίλτρο αέρα, μη ευθυγραμμισμένοι τροχοί και χαμηλή στάθμη λαδιού στον κινητήρα όχι μόνο αυξάνουν την κατανάλωση -μέχρι και 13%- αλλά αυξάνουν και τους εκπεμπόμενους ρύπους με κίνδυνο να σας επιβληθεί πρόστιμο σε τυχόν έλεγχο καυσαερίων.
Το τοπίο φέτος είναι εντελώς διαφορετικό από πέρυσι. Το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε φθηνότερο ενώ διατηρείται και το επίδομα. Το φυσικό αέριο επιδοτείται προκειμένου να κάνετε την εγκατάσταση με έκπτωση 60% ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα ναι μεν είναι ακριβότερο από πέρυσι αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί μονόδρομο.
Τι θα κάνετε φέτος; Τα επτά «μυστικά» της φετινής σεζόν θα σας βοηθήσουν να λάβετε σωστή απόφαση
1. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φέτος προς 1,15 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο. Προφανώς στις νησιωτικές περιοχές, η τιμή θα είναι σαφώς υψηλότερη. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης, θα πρέπει να γίνεται με τιμή χαμηλότερη κατά 12 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Με τιμή πετρελαίου θέρμανσης στα 1,15 ευρώ, το φυσικό αέριο είναι περίπου 30-32% φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
2. Δεν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για όσους αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα δοθεί προκαταβολή φόρου 25% ενώ για κάθε λίτρο η επιδότηση θα φτάνει στα 35 λεπτά του ευρώ. Άρα, για όποιον δικαιούται το επίδομα θέρμανσης, οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται με βάση το 0,8 και όχι το 1,15. Να σημειωθεί ότι με τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,8 ευρώ ανά λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ελάχιστα ακριβότερο από το φυσικό αέριο. Προσοχή βέβαια διότι ένα νοικοκυριό δεν μπορεί να επιδοτηθεί για το σύνολο της ποσότητας που αγοράζει.
3. Με το ισχύον καθεστώς, δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ατομικό λέβητα φυσικού αερίου παρά μόνο αν εξασφαλίσεις τη συγκατάθεση του 50% συν μια ψήφο, στην συνέλευση της πολυκατοικίας. Εννοείται ότι στις μονοκατοικίες μπορεί ο καθένας να επιλέξει ελεύθερα. Πριν βιαστείτε να απορρίψετε την όποια λύση, κάντε υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο. Θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο θα ορίζει ότι επιτρέπεται η ατομική εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των υπόλοιπων ενοίκων. Αν αυτό ψηφιστεί, η αγορα θα «ανοίξει».
4. Ούτως ή άλλως, η θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ασύμφορη από πέρυσι. Φέτος, η επιβάρυνση για όσους επιλέξουν αυτή τη λύση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς το ρεύμα είναι η μοναδική πηγή ενέργειας που ακρίβυνε. Και το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, κοστίζει λιγότερο. Προσοχή λοιπόν, ειδικά στις εξαιρετικά ενεργοβόρες συσκευές κινέζικης προέλευσης.
5. Η εγκατάσταση ατομικού λέβητα για τη θέρμανση με φυσικό αέριο, κοστίζει περίπου 1800 ευρώ. Με το πρόγραμμα επιδότησης που ανακοινώθηκε προχθές από το υπουργείο Περιβάλλοντος (και το οποίο αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 2500 ευρώ το τετραγωνικό), ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιδοτηθεί σε ποσοστό 60% για την εγκατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να εκταμιεύσει ποσό της τάξεως των 1000 ευρώ και η εγκατάσταση να του κοστίσει 800 ευρώ. Άρα όποιος μπει στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπολογίσει σε πόσο διάστημα θα αποσβέσει αυτά τα 800 ευρώ. Αν κάποιος κάνει την άσκηση θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:
α) Η απόσβεση γίνεται πολύ γρήγορα (ακόμη και σε δύο σεζόν) αν ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης που σημαίνει ότι θα αγοράσει με 1,15.
β) Η απόσβεση θα καθυστερήσει αρκετά γι’ αυτούς που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης και ταυτόχρονα δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για να εξασφαλίσουν την επιδότηση εγκατάστασης.
6) Το φυσικό αέριο έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του πετρελαίου: Πληρώνετε τους λογαριασμούς με τον μήνα και δεν χρειάζεται να εκταμιεύσετε ένα μεγάλο ποσό όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο (σ.σ οι έμποροι πετρελαίου δεν κάνουν δόσεις). Η μόνη λύση για να πληρώνετε σε δόσεις και το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι να κάνετε χρήση της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα έχετε μεγάλο υπόλοιπο στην κάρτα σας.
7) Σε γενικές γραμμές το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ασύμφορο για τη θέρμανση του σπιτιού.
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μονόδρομος και αυτό αποδείχτηκε πέρυσι. Σε χιλιάδες πολυκατοικίες αποφασίστηκε λόγω χρεών να μην ανάψει η κεντρική θέρμανση λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ταυτόχρονα όμως, η γενική συνέλευση των πολυκατοικιών (δηλαδή το 50%) δεν έδινε τη συγκατάθεσή του για να εγκαταστήσει κάποιος ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο, ή το φυσικό αέριο δεν ήταν διαθέσιμο στη συγκεκριμένη περιοχή. Ποια λύση έμενε; Οι συσκευές ρεύματος. Τουλάχιστον, αν υποχρεωθείτε να καταφύγετε σε αυτή τη λύση, να επιλέξετε συσκευές υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης. Είναι πιο ακριβά αλλά η «επένδυση» αποσβένεται πολύ γρήγορα λόγω της διαφοράς που υπάρχει στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
aftodioikisi.gr
Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το λίπος που βρίσκεται στο υπόλοιπο σώμα, επειδή βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα και παράγει ορμόνες που επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Η απώλεια λίπους από το «σωσίβιο» συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας.

Δείτε τρεις απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να προστατεύσετε την υγεία σας.

1. Επιλέξτε το σωστό συνδυασμό ασκήσεων

Η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία, ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, όμως δεν αρκεί για να απαλλαγούμε από το συσσωρευμένο λίπος. Απαιτείται συνδυασμός αεροβικής γυμναστικής και ασκήσεων ενδυνάμωσης με βάρη για καλύτερα αποτελέσματα. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει ευκολότερα και γρηγορότερα το λίπος.

2. Μη βασίζεστε μόνο στους κοιλιακούς

Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά. Χρειάζεται να κάνουμε ασκήσεις που τονώνουν τους μύες του κορμού στο σύνολό τους (ισομετρικές ασκήσεις), δηλαδή τους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και τους μύες της ωμοπλάτης.

3. Αντιμετωπίστε το στρες

Τα αυξημένα επίπεδα του στρες συνδέονται άμεσα με τη συσσώρευση περισσότερου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Η «ορμόνη του στρες» (κορτιζόλη) κάνει το σώμα να συσσωρεύει μεγαλύτερες ποσότητες λίπους και παράλληλα συμβάλλει στη διόγκωση των λιποκυττάρων.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!